15.8 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Brașovul devine un oraș prietenos cu cățeii

1

Reprezentanții municipalității au început să pregătească orașul în vederea aplicării imediate a viitoarei decizii a Consiliului Local Brașov ( sfărșitul lunii iulie) cu privire la accesul cu câini în parcurile brașovene.
1️⃣ Panourile cu interdicție de acces cu cățelul, montate în baza vechii HCL 66/1999, au fost eliminate de pe întreg domeniul public al municipiului. Notă! În locurile de joacă destinate exclusiv copiilor, panourile au rămas pe poziție, pentru că și pe viitor, accesul cu animalul de companie în acele spații va fi interzis.
2️⃣ În cadrul procesului de modificare a regulamentului pentru spații verzi valabil astăzi pe teritoriul municipiului (conf. HCL 153/2010), urmează să fie eliminate articolele ce privesc interdicțiile de acces cu animalele de companie.
În ceea ce privește parcurile în ansamblul lor, noul regulament are menirea de a facilita transformarea treptată a acestora în spații mai prietenoase și mai accesibile brașovenilor în general. Odată ce acest nou regulament este trecut prin ședința Consiliului Local de la finalul lunii iulie, Brașovul va avea premisele pentru transformare în orașul pet-friendly .
3️⃣ Brașovul beneficiază de 150.000 lei pentru prima campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, subvenționată de către municipalitate. Această campanie este prima de acest tip din Brașov și, dincolo de valoarea sa implicită, ea va avea și menirea de a fi un vehicul pentru o campanie de informare a cetățenilor cu privire la facilitățile și la obligațiile pe care le au în calitate de stăpâni de căței.

În Brașov va fi construit un campus pentru învățământul dual

0

Zece campusuri pentru tinerii care vor studia în învățământul dual vor fi construite în mari orașe din țară, fondurile alocate fiind de peste 300 de milioane de euro, prevăzute în PNRR, program aflat pe masa negocierilor cu Comisia Europeană, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Prin sistemul de campusuri pentru învățământul dual vor fi promovate acele calificari de care marii angajatorii au nevoie. „Angajatorii vor fi stimulati să adauge și ei investiție. Angajatorii sunt cei care ne-ar putea ajuta cu privire la resursa umană pentru a instrui acești tineri, în măsura în care noi vom fi capabili să creăm cadrul legal pentru ca acei specialiști din partea companiilor să poată avea acces în școală, accesul să nu fie restrictiv din cauza unor elemente ce țin mai degrabă de birocrație”, a explicat ministrul. „Aceste campusuri trebuie înființate acolo unde există agenți economici care doresc să intre în parteneriat cu școala. Campusurile vor fi înființate acolo unde există posibilitatea continuării la nivel universitar a acestei forme de învățământ dual”, a precizat ministrul. Cîmpeanu a adăugat că vor exista resurse financiare, însă problema este cea a resurselor umane capabile să utilizeze investițiile „care vor trebui făcute prin PNRR”, fiind nevoie de profesori în învățământul profesional.
Campusurile pentru învățământul dual ar urma să fie construite în orașe mari, între care Cluj, Iași, Timișoara, București, Sibiu, Brașov, Craiova, Târgu Mureș.
Ministrul Educației a precizat că peste un milion de absolvenţi de liceu din România nu au susţinut examenul de bacalaureat, iar asta reprezintă „o problemă naţională”.

A murit Costi, solistul trupei brașovene Ura De După Ușă!

0

Solistul şi compozitorul Ioan Costache , fondator al trupei brașovene Ura De După Ușă (UDDU), a murit noaptea trecută, la vârsta de 49 de ani. Ura De Dupa Usa a fost prima trupa românească de după Revoluție care a îmbinat cu succes forța punk-ului cu melodicitatea heavy-metalui, reusind sa devina cel mai cunoscut nume autohton de pe scena de hardcore-metal. Ura De După Ușă s-a infiintat în 1992 în Zărnești, iar în 1995 a lansat primul album numit De ce atâta Ură.
În ultimii ani, Costi așa cum îi spuneau prietenii, suferea de o boală cumplită, profesională, silicoza.
Dumnezeu să-l odihnească!

Brașoveanul Nicolae „Nick” Negumereanu, victorie spectaculoasă în UFC Vegas 29 ! Victorie în fața americanului Aleksa Camur

0

Luptătorul Nicolae Negumereanu (26 de ani), sportiv originar din Brașov, a reușit o victorie istorică pentru România în UFC, cea mai importantă divizie din MMA. Brașoveanul s-a impus, noaptea trecută, în gala UFC Vegas 29 în fața americanului Aleksa Camur, prin decizie împărțită (2-1), într-o luptă la categoria semigrea.
„Mă așteptam să fie o luptă puțin mai ușoară. Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am câștigat această luptă, sunt mulțumit de parcursul meu. Ținând cont că înainte cu 3 luni de meci m-am operat la genunchi de menisc și recuperarea a fost undeva la o lună de zile… Îi mulțumesc lui Dumnezeu, sunt mulțumit de luptă, atât”, a spus românul, la conferința de presă.

„New FC Brașov”. Coliban continuă consultările ! Dani Coman l-a deturnat pe Marius Maldărășanu

0

Adi Marica

Deși se afla pe lista de antrenori doriți de Allen Coliban pentru „new FC Brașov”, Marius Maldărășanu va ajunge la o altă echipă de Liga a 2-a. Cum Dani Coman a fost instalat ieri în funcția de președinte la FC Hermanstadt, iar prima mutare a acestuia este numirea unui antrenor. Cum Coliban este încă în „căutări” și caută de zor antrenor și președinte, Dani Coman s-a mișcat rapid și se pare că a bătut palma cu Maldărășanu. Cei doi au fost colegi la Rapid și FC Brașov. Mai mult, Coman îl știe foarte bine pe Maldărășanu și ca antrenor din perioada Astra Giurgiu, astfel că negocierile par o simplă formalitate.
Pe lista lui primarului Brașovului rămân în continuare Ilie Stan și Costel Enache. Cu Ilie Stan, Coliban s-a și întâlnit zilele trecute la Brașov. Negocierile cu Ioan Ovidiu Sabău, ofertat ca manager – antrenor la FC Brașov Steagul Renaște, nu s-au concretizat, pretențiile financiare ale fostului internațional fiind de o echipă de top din Liga 1.

S-a semnat un protocol pentru construirea Spitalului Regional. Nu se știe când va fi gata…

0

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, președintele Consiliului Județean Adrian Veștea și primarul Brașovului Allen Coliban au semnat astăzi la Brașov un protocol pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență. Deși finanțarea noului Spital Regional era dată ca ”sigură” prin PNNR, planurile s-au schimbat complet în ultimele 2 luni. Ministrul a confirmat astăzi la Brașov ca prin PNRR ar urma să fie finanțată construcția unui spital nou de Infecțioase și Pneumoftiziologie, care este în plan să fie amplasat lângă spitalul regional. ” Pentru Programul Operațional Sănătate avem în plan să creștem alocarea pentru spitalele regionale. Am decis să nu le finanțăm prin PNRR, pentru că durata de construcție este destul de lungă și exista riscul să nu fie finalizat nici unul dintre cele trei regionale până în august 2026, când este termenul impus prin acest plan( n.r.PNNR)”, a explicat astăzi ministrul. Prin PNNR vor mai fi finanțate : amenajarea și modernizarea unor cabinete ale medicilor de familie, operaționalizarea unor centre comunitare sau modernizarea unor ambulatorii. „Primăria Brașov a trimis un studiu de prefezabilitate pentru construcția unui Spital de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie și a fost inclus pentru finanțare prin PNRR, dar decizia finală o vom lua după ce vom avea și studiul de fezabilitate și proiectul tehnic finalizate. Am discutat despre proiectele de infrastructură spitalicească din județ, deoarece cele mai mici ce pot fi incluse pentru a fi finanțate în Planul Național de Redresare și Reziliență , dacă ele corespund criteriilor de maturitate, calitate și răspund nevoilor de servicii medicale din regiune. Am vorbit și despre proiectele de amploare, cum este cel spitalului regional, pentru care se caută surse de finanțare. Ne referim la Programul Operațional Sănătate, care este în curs de reevaluare cu scopul de a prelua mai multe proiecte majore, cum sunt spitalele regionale”, a confirmat ministrul.

(P) Cum este să lucrezi la un cazino?

0

Ești unul dintre jucătorii care participă des la jocuri de masă precum Poker-ul, jocurile de Blackjack, Ruletă sau chiar Craps? Te-ai întrebat vreodată care sunt condițiile de lucru pe care trebuie să le respecte un dealer, un supraveghetor de sală sau oricine altcineva din staff-ul dintr-un cazino? Acum adresăm câteva dintre cele mai iconice aspecte ale unui mediu de lucru dintr-un cazino.

Sunt fel și fel de jucători cu care ai de-a face

Tot ceea ce vei afla în acest paragraf este valabil și pentru cazinouri offline, dar și online cum este și 888 casino. La fel cum la supermarketul unde îți faci cumpărăturile poți să dai peste un angajat mai bun care îți scanează produsele mai repede, iar în altă zi vei aștepta mai mult pentru ca un angajat începător să poată face același lucru, și dealerii din cazinouri se confruntă cu mai multe tipuri de gambleri și oameni care calcă pragul cazinoului.

Unii jucători sunt amabili și pot comunica foarte frumos, iar alții vor veni mereu dornici să câștige, vor cheltui mai mulți bani decât își permit și vor deveni stresați, recalcitranți sau agitați și automat vor crea o atmosferă nu tocmai confortabilă pentru angajați. Poate o să te mire, dar există oameni care în ziua în care își iau salariul, vor merge direct în cazino cu speranța că îi vor putea înmulți. Normal că aceștia vor fi cei mai problematici.

nevoie-de-indemanare

Pentru a fi un dealer ai nevoie de îndemânare

Un dealer trebuie să facă un curs sau mai bine zis o școală unde să învețe toate aceste abilități de cazino. Deci teoretic, fiecare dintre noi ar putea să facă acest lucru, să devină un dealer și să câștige un salariu frumușel. Deși există o școală pentru așa ceva, nu toți putem deveni dealeri deoarece ai nevoie să rămâi mereu calm. În orice minut al jocului, banii jucătorilor sunt în mâinile tale, deci o greșeală nevinovată va crea tensiuni.

Jocurile la cazinourile de specialitate sau mesele din turneele cu premii mari se mișcă destul de repede. Dacă vorbim de Poker, poate dealer-ul mai are câteva pauze atunci când jucătorii se gândesc la următoarea mișcare, dar când vorbim despre mese de Blackjack, dealerul nu prea are parte de pauze și acesta trebuie să joace cât mai multe mâini.

Pentru unii este destul de greu să fie dealeri deoarece în timpul unei zile de lucru, ai foarte mari șanse să greșești. Toate jocurile presupun foarte multe acțiuni, au foarte multe reguli, iar posibilitatea de a comite o eroare este foarte mare.

bacsis

Dealerul primește bacșiș?

Credeai că doar ospătarii fac bani din bacșiș sau ciubucuri? Dacă aveai nevoie de un alt exemplu, îl ai chiar în fața ochilor. Dealerii pot face de sute de ori mai mulți bani din bacșișuri chiar și decât ospătarii lor. Se practică foarte des ca la câștiguri foarte mari, cel care a obținut un pot foarte mare să arunce câteva chipsuri dealer-ului în semn de mulțumire pentru că a avut mână bună. Aceștia sunt de cele mai multe ori foarte amabili, respectă regulile și încearcă să îți ofere un joc corect și relaxant.

Dacă vrei să devii dealer, ar trebui să ții minte toate aceste mici detalii deoarece vor construi mai departe modul în care tu vei performa și modul în care te vei comporta la masa de joc. Ești angajatul cazinoului, dar acest lucru nu înseamnă că nu ai voie să fii prietenul jucătorilor. Dacă participanții sunt fericiți, cel mai probabil că și tu vei fi.

Este posibil să nu ai voie să pariezi la cazinoul în care lucrezi

Șansele ca parierea la cazinoul unde lucrezi să fie interzisă este aproape de 100%. Nici nu ar trebui să te mire acest aspect, dar foarte mulți dintre cei care vor să devină dealeri tind să fie surprinși când află că nu vor putea paria. De ce interzice cazinoul dealerilor să parieze la cazinoul lor? Este doar o practică bună care scutește ambele părți de un deranj ce poate apărea din foarte multe motive.

Dacă ai lucra ca și ospătar la un restaurant, te-ai simți bine să îți vezi colegii cum îți aduc la masă băuturi și mâncare? Este o situație penibilă. La fel este și în cazul cazinourilor. Dacă vei câștiga o sumă foarte mare de bani, șeful tău va trebui să te plătească, iar dacă vei pierde, penibilul este similar. Cel mai bine ar fi ca pariatul la cazinoul unde ești angajat să nu existe.

Ar putea oare angajatorul să se teamă de faptul că dealerul știe foarte bine jocul și ar putea să câștige mai mult decât alți jucători? Probabil să nu acesta este motivul, dar nu cred că vom putea afla vreodată.

Concluzie

Este distractiv să lucrezi în cazino? Dacă munca ți se pare distractivă, atunci da. Să fii angajat într-un cazino este cu siguranță o experiență pe care nu o vei întâlni în alte companii sau firme. Dacă îți place atmosfera de cazino și crezi că poți rezista presiunii responsabilității banilor altor jucători, atunci încearcă cu toată încrederea!

Primăria va înființa un departament de educație și învățământ

0

În această dimineață, reprezentanții unităților de învățământ, ai Inspectoratului Școlar și ai Primăriei Brașov, au avut o întâlnire, on-line, în care au discutat stadiul proiectelor de investiții pe care le derulează Municipalitatea în această perioadă, ce alte investiții sunt necesare pentru a crește calitatea actului educațional, precum și problemele curente cu care se confruntă unitățile de învățământ. La întâlnire au participat, pe lângă directorii sau directorii adjuncți ai grădinițelor, școlilor, liceelor și colegiilor din Brașov, primarul Allen Coliban, viceprimarul Flavia Boghiu, reprezentanții Direcției Tehnice, iar din partea IȘJ, inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, și inspectorul școlar adjunct Ioan Negrilă. Reprezentanții primăriei au prezentat stadiul fiecărei investiții, de exemplu, construirea unui corp nou la Școala nr. 30 este pe lista de lucrări aprobată, ieri, de Consiliu Local pentru RIAL, astfel că lucrările de construire vor putea începe în următoarea perioadă. La școala nr. 27, după reglementarea situației juridice va putea fi finalizată proiectarea pentru construirea unui corp nou. La școala nr. 9, se așteaptă avizul de la Comisia de cultură pentru a finaliza documentația în vederea mansardării. Pentru mansardarea corpului B al școlii nr. 12 ( cel de pe str. Școlii) se așteaptă un aviz de la ISU, pentru a termina proiectul tehnic, fază în care se află și extinderea de la Grădinița nr. 17. La Liceul de Arte Plastice, se lucrează la elaborarea documentației pentru eliberarea autorizației de construire în vederea extinderii unui nou corp. În cazul Colegiului Nicolae Titulescu, soluția identificată, după expertiză, este cea de demolare a atelierelor și construirea unui corp nou.
,,Suntem la jumătatea anului și deja ne punem problema unor rectificări bugetare. Suntem în grafic cu mai multe proiecte de investiții în zona aceasta, a infrastructurii educaționale, și cred că e foarte important să avem periodic dialog cu dumneavoastră, pentru a înțelege mai bine nevoile, pentru a pregăti proiecte viitoare și pentru a putea să vă sprijinim în tot ceea ce faceți în perioada aceasta. Ne uităm inclusiv la oportunități de finanțare pentru tot ce înseamnă eficientizare energetică, conformare cu normele ISU, fonduri disponibile pentru proiecte de genul acesta și mă bucur să spun că avem un partener în inspectoratul școlar județean, un partener de încredere, și dacă sunt lucruri punctuale, care ar trebui să fie aduse în discuția aceasta, o să vă rog să profitați de faptul că, alături de dumneavoastră, sunt doamna viceprimar și colegii de la Direcția Tehnică de la Serviciul de Investiții”, a declarat primarul Allen Coliban
Pe lângă necesitatea extinderii spațiilor pentru clase, unitățile de învățământ au venit și cu probleme punctuale, pe care primăria și-a propus să le rezolve în vacanța de vară sau, pentru cele care au o durată de execuție mai lungă, să găsească soluții, astfel încât noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții.
Primăria va înființa un departament de educație și învățământ
Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat astăzi că în perioada următoare, pentru a soluționa eficient și rapid problemele unităților de învățământ, dar și comunicarea cu acestea, Primăria va înființa un departament de educație și învățământ. ,,Avem în plan înființarea la nivelul Primăriei Brașov a unui departament de educație și învățământ. În relația dumneavoastră cu primăria discuțiile au, de obicei, ca subiect partea de infrastructură, dar primim și solicitări de parteneriate și sunt și multe alte subiecte în care considerăm că putem lucra împreună și ne dorim să aveți în Primărie un partener de discuții. În viitorul apropiat, sperăm să vă putem da vestea bună că avem acest birou de educație și învățământ în cadrul Primăriei Brașov”, a precizat viceprimarul.

Reduceri la prețul biletelor de acces la Dino Parc Râșnov

0

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber. Are o suprafață de 3,5 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 100 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 360° și unul 9D, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale.
Pentru a marca cei 6 ani de existență, Dino Parc Râșnov lansează noul website www.dinoparc.ro cu magazin online integrat, din care vizitatorii pot achiziționa bilete de acces digitale și se pot bucura de reducerile de grup, care până acum erau disponibile doar la casele de bilete, la intrarea în parc. Dinoparc.ro poate fi accesat atât de pe desktop sau tabletă, cât și de pe mobil. Pe www.dinoparc.ro/shop sunt disponibile pentru achiziție bilete de acces în parc pentru:
• Copii între 3 și 18 ani – 23 de lei (cu reducere de 20% pentru mai mult de trei bilete achiziționate)
• Adulți – 30 de lei
• Studenți și pensionari – 24 de lei
• Grupuri de 10 copii + 1 adult supraveghetor care intră gratuit (cu reducere 20% pentru copii)
• Grupuri de 15 copii + 1 adult supraveghetor care intră gratuit (cu reducere 20% pentru copii)
Persoanele cu dizabilități, precum și însoțitorii acestora vor avea întotdeauna intrarea gratuită la Dino Parc Râșnov, prin prezentarea documentul doveditor al dizabilității.
Parcul este deschis de luni până joi între 10:00 și 18:00, vineri și sâmbătă în intervalul 10:00-19:00 și duminică între 10:00 și 18:30. Pentru vizitarea Dino Parc Râșnov nu este necesară rezervarea în prealabil. Dino Parc Râșnov se află în aer liber și se întinde pe o suprafață de peste 3,5 hectare de pădure, astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie doar dacă se formează aglomerări de persoane sau în interiorul clădirii principale și în căsuțele din copaci.
În luna aprilie a acestui an, Dino Parc Râșnov a expus cel mai înalt dinozaur din Sud-Estul Europei, un Diplodocus care se ridică la peste 11 metri deasupra pământului, o înălțime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă. Diplodocus face parte din familia sauropodelor, cele mai înalte creaturi care au existat vreodată pe Pământ.

700 de polițiști vor fi pe străzile județului de Rusalii

0

În perioada 18 – 21 iunie 2021, cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, aproximativ 700 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Echipe mixte formate din polițiști din structurile de ordine publică, de investigații criminale, de poliție rutieră, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru depistarea și tragerea la răspundere penală sau contravențională a persoanelor care săvârșesc fapte ce încalcă prevederile legale. Astfel, polițiștii brașoveni vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu peste 170 de oameni și 100 de autospeciale. Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate peste 310 patrule de siguranță publică. Polițiștii vor acționa pentru a verifica respectarea prevederilor legale valabile în starea de alertă, pentru a preveni tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru descurajarea și combaterea infracțiunilor sau a altor fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, integrității persoanelor și bunurilor acestora. Patrule ale polițiștilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate maximă și cu eficientă sporită, aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri brașoveni vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor referitoare la limita legală de viteză prevăzută pe sectorul de drum pe care se circulă, prevenirea accidentelor rutiere, asigurarea unui climat propice deplasării cu autovehiculelor, prevenirea și combaterea consumului de alcool sau a altor substanțe la volan. Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent și cu viteză care să permită oprirea în siguranță, în funcție de starea părții carosabile. Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă și a luminilor de ceață, în condiții de ceață densă. Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite folosirea părții carosabile, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto. Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Totodată, în trenurile de călători, precum și în stații și triaje de cale ferată, vor patrula polițiștii de la transporturi.