4.7 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Polițiștii vor putea confisca mașina șoferilor care depășesc cu mult limita de viteză

0

Șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare a mașinii timp de șase luni, în cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor.
În plus, dacă șoferii sancționați astfel sunt prinși că merg cu mașina în perioada în care talonul este reținut, polițiștii pot dispune inclusiv confiscarea mașinii.

În primul rând, proiectul legislativ de la Senat introduce în Codul rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia, șoferii vor risca amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni (cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile, potrivit avocat.net.Dacă șoferul sancționat astfel depășește din nou pragul de viteză de peste 100 de km/h față de limita legală într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.
În astfel de cazuri, poliţistul rutier va elibera șoferului o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Dacă în perioada de șase luni de reţinere a talonului, perioadă începută cu ziua imediat următoare celei expirării valabilităţii dovezii înlocuitoare, un polițist identifică în trafic mașina care are certificatul de înmatriculare reţinut, acesta va dispune sancţiunea contravenţională complementară a confiscării autovehiculului.

Mașinile confiscate intră în proprietatea statului și pot fi valorificate, conform OG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, inclusiv prin vânzare.Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, semnat de președintele statului și publicat în Monitorul official, conform ziare.com

Curtea de Justiţie a UE: Google trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii dovedesc că sunt inexacte

0

Google, divizie a grupului Alphabet, trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii pot dovedi că sunt inexacte, a declarat joi instanţa supremă europeană, transmite Reuters.

Susţinătorii libertăţii de exprimare şi susţinătorii drepturilor la confidenţialitate s-au confruntat în ultimii ani cu privire la ”dreptul de a fi uitaţi” online al oamenilor, ceea ce înseamnă că ar trebui să poată elimina urmele digitale de pe internet.

Cauza în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a vizat doi directori dintr-un grup de societăţi de investiţii care au cerut Google să elimine rezultatele căutării care leagă numele lor de anumite articole care criticau modelul de investiţii al grupului.

De asemenea, au vrut ca Google să elimine fotografiile în miniatură ale acestora din rezultatele căutării.

Google a respins cererile, spunând că nu ştie dacă informaţiile din articole sunt corecte sau nu.

Ulterior, o instanţă germană a solicitat consiliere de la CJUE cu privire la echilibrul dintre dreptul de a fi uitat şi dreptul la libertatea de exprimare şi informare.

”Operatorul unui motor de căutare trebuie să scoată informaţiile găsite din conţinutul referit în cazul în care persoana care o solicită dovedeşte că aceste informaţii sunt vădit inexacte”, a spus Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Pentru a evita o povară excesivă pentru utilizatori, judecătorii au spus că astfel de dovezi nu trebuie să provină dintr-o decizie judiciară împotriva editorilor de site-uri web şi că utilizatorii trebuie doar să furnizeze dovezi care le pot fi solicitate în mod rezonabil.

Google a spus că linkurile şi miniaturile în cauză nu mai erau disponibile prin căutarea pe web şi căutarea de imagini şi că conţinutul a fost offline de mult timp.

”Din 2014, am muncit din greu pentru a implementa dreptul de a fi uitat în Europa şi pentru a găsi un echilibru sensibil între drepturile oamenilor de acces la informaţii şi confidenţialitate”, a spus un purtător de cuvânt.

Aceeaşi instanţă a consacrat, în 2014, dreptul de a fi uitat, spunând că oamenii ar putea cere motoarelor de căutare precum Google să elimine informaţiile inadecvate sau irelevante din rezultatele web care apar sub căutările pentru numele lor.

Hotărârea a precedat regulile de referinţă ale UE privind confidenţialitatea care au intrat în vigoare în 2018 şi precizează că dreptul de a fi uitat este exclus în cazul în care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară pentru exercitarea dreptului la informare.

Eduard Novak anunţă un buget record al Ministerului Sportului pentru anul 2023

0

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că bugetul iniţial al ministerului pe care îl conduce va fi în 2023 de 581,5 milioane de lei, cu 60 de milioane în plus faţă de cel din 2022.
„După un an 2022 în care sportul românesc a avut rezultate deosebite, avem un start bun şi în 2023. Bugetul iniţial al Ministerului Sportului va fi de 581,5 milioane lei în 2023, faţă de 521,5 milioane lei pe 2022”, a notat Novak.
Ministrul speră ca sportul românesc să primească alocări suplimentare pentru proiecte, mai ales că 2023 este an preolimpic.
„În plus, având în vedere că pe parcursul anului 2022 ministerul a primit alocări suplimentare, prioritizarea Strategiei Naţionale pentru Sport şi proiectele viitoare din 2023 ne dau încredere că nevoile din activitatea sportivă vor fi susţinute şi bugetate în conformitate cu realitatea. Mai ales că ne aşteaptă un an preolimpic”, a mai afirmat Novak

Sibiu: Prelevare de organe de la o pacientă de 15 ani din Insulele Canare. Fata era în moarte cerebrală în urma accidentului de la Hula Bradului

0

O fată de 15 ani, din Insulele Canare, victimă în accidentul rutier grav care a avut loc la Hula Bradului duminică, a decedat, iar rudele au decis ca plămânii, cordul, rinichii, corneea, ficatul și țesutul osos să fie recoltate, informează oradesibiu.ro.
Fata era singura supraviețuitoare din mașină, după ce părinții și sora ei decedaseră la scurt timp după eveniment.
Joi dimineața, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a avut loc o complexă intervenție chirurgicală de prelevare de organe de la pacienta în vârstă de 15 de ani, cetățean străin, aflată în moarte cerebrală. Aceasta este cea de-a treia prelevare de organe realizată în acest an în cadrul celei mai importante unități sanitare din Sibiu, după cele din lunile mai și octombrie. Procesul de prelevare a început în cursul nopții, în jurul orei 01.00 și s-a încheiat după aproximativ 8 ore. Au fost recoltate următoarele organe: cordul, plămânii, rinichii precum și țesut osos și corneea.

Profesorii extraordinari din mediul rural, premiați de Teach for Romania. Nominalizările se fac până pe 15 ianuarie 2023

0

Teach for Romania a dat startul nominalizărilor pentru a doua ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2023, și caută profesorii care reușesc să demonstreze că, oricât de mari ar fi provocările, educația de înaltă calitate este posibilă în școala din mediul rural.
Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural. Potrivit organizatorilor, prin această competiție se dorește aducerea unui plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România.

În România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban. Mai mult decât atât, 6 din 10 copii din mediul rural au dificultăți de scris și citit la finalul ciclului primar.

Cu toate acestea, există copii din mediul rural care reușesc să sfideze aceste statistici, copii care au parte de o educație de calitate mulțumită unor profesori, învățători, educatori și consilieri școlari profesioniști. Aceste cadre didactice trec peste numeroasele provocări inerente predării în mediul rural – de la naveta dificilă și zecile de ore pierdute pe drum în fiecare săptămână, la normele împărțite între 3 sau chiar 4 școli mici și până la nevoile diferite, mai mari, ale elevilor lor care depind uneori exclusiv de oamenii de la catedră pentru a-și găsi motivația și determinarea de a da o șansă educației. Acești dascăli demonstrează că se pot obține rezultate excepționale și în condiții dificile. Că inechitatea poate fi adresată.

Acești profesioniști merită să iasă din anonimat, iar efortul, dăruirea și perseverența lor merită să fie recunoscute, susțin organizatorii. Se vor acorda recunoștință, vizibilitate și premii profesorilor câștigători pornind de la nominalizările făcute de elevi, colegii de cancelarie, părinți, specialiști în educație și alți membri ai comunității.

Categoriile de nominalizare reflectă provocările reale și nevoile critice ale copiilor din mediul rural:
• Prevenirea abandonului școlar;
• Dezvoltarea literației (competențelor de citit-scris);
• Dezvoltarea abilităților socio-emoționale;
• Dezvoltarea leadership-ului la elevi;
• Implicare în comunitate.

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură și va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte: reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

Nominalizările pot fi făcute până pe 15 ianuarie, 23.59, pe site-ul: https://teachforromania.org/gala-2023 pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2021 – august 2022. Pentru mai multe detalii despre categoriile de nominalizare, procesul de jurizare, premii, aici poate fi consultat regulamentul.

Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment de premiere organizat la Iași, în data de 23 februarie.

Trichineloza: Atenție la carnea de porc

0

Trichineloza este o boală parazitară care se transmite la om (zoonoză) prin consum de carne de porc (domestic sau sălbatic) și produse din carne de porc neexaminate sanitar veterinar prin examen trichineloscopic direct/digestie artificială, iar la porcul viu infestat cu parazitul trichinela spiralis boala nu se manifestă clinic.
Avȃnd în vedere dinamica evoluţiei virusului pestei porcine africane în Romȃnia și în special în judeţele limitrofe judeţului Prahova și în contextul debutului sezonului rece în care sacrificarea tradiţională a suinelor din gospodăriile populaţiei cunoaște o creștere semnificativă pȃnă la sfȃrșitul anului, este obligatorie implementarea tuturor măsurilor de prevenire, supraveghere și control al bolii, după cum urmează:
1.Intensificarea controalelor rutiere pe drumurile naţionale și judeţene din judeţul Prahova, acordȃnd atenţie deosebită celor de la intrarea în judeţ, dinspre judeţele limitrofe, respectiv Buzău, Ialomiţa, Ilfov, Dȃmboviţa și Brașov, în care sunt confirmate focare de pestă porcină africană la porcul domestic din gospodăriile populaţiei, dar și la mistreţ, în vederea descurajării comerţului ilegal de porcine vii și produse provenite de la acestea în urma sacrificării acestora:
Controalele în trafic vor fi efectuate de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova și ai Grupării de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploiești, permanent, în perioada 25.11.2022-15.01.2023 şi vor verifica ȋn mod aleatoriu mijloacele de transport animale vii/autoturisme proprietate personală privind respectarea măsurilor sanitare veterinare, conform legislaţiei în vigoare, respectiv:
A. CIRCULAŢIA PORCILOR VII
– pentru suinele cumpărate pentru sacrificare din gospodăriile populaţiei din judetul Prahova, de către persoane fizice din județ, circulația se poate efectua, numai dacă porcii sunt ȋnsoțiţi de formular de mișcare eliberat de medicul veterinar de liberă practică din localitatea ȋn care domiciliază vânzătorul, document care se eliberează numai dacă suina este identificată prin crotaliere şi ȋnregistrată ȋn Baza Naţională de Date (BND);
– pentru suinele cumpărate din alte judeţe, din gospodăriile populaţiei, pe lângă documentul menţionat mai sus, este obligatoriu și avizul sanitar veterinar interjudeţean, aviz care este solicitat, ȋn scris, de vânzătorul de suine la DSVSA judeţeană pe raza căreia este domiciliat, iar pentru obţinerea acestuia, trebuie cunoscute numele, prenumele, adresa şi codul de exploataţie al cumpărătorului. Aceste documente se eliberează numai dacă suina este identificată prin crotaliere şi ȋnregistrată ȋn Baza Naţională de Date (BND);
B. CIRCULAŢIA CĂRNII DE PORC se poate efectua, numai dacă este ȋnsoţită de următoarele documente obligatorii:
– pentru carnea cumpărată pentru consum propriu de la unităţi ȋnregistrate sanitar veterinar (super / hipermarketuri, măcelării, magazine alimentare) cumpărătorul / conducătorul auto trebuie să deţină obligatoriu bonul de casă eliberat de unitătea vânzătoare sau orice alt element care să permită identificarea sursei de proveniență (ex: etichetă, ambalaj comercial, etc);
– pentru carnea procurată din gospodăria populaţiei (rude, prieteni, etc), pentru consum propriu, din judeţul Prahova sau localităţi din alte judeţe ȋn care nu a fost confirmată PPA, cumpărătorul/conducătorul auto depistat cu carne de porc trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, al cărei model se găseşte pe site-ul DSVSA Prahova, la rubrica “Comunicate”.

2.Centre organizate pentru efectuarea examenului trichineloscopic la porcii sacrificați ȋn gospodǎrie:
15 centre in orasele județului:
-C.S.V.S.A.O. Ploiești (Halele Centrale) – 0244523.798;
-C.S.V.S.A.O. Ploiești – strada Eroilor,bl.14E, ap.1 – 0244524750;
-C.S.V.S.A.O.Cȃmpina – strada I.L.Caragiale, nr.12, dr.Popa Mihaela-0244335875; 0720722697 și dr.Peticilă Răzvan 0720990681;
-C.S.V.S.A.O.Sinaia – loc.Sinaia, Str.Calea Moroieni, nr.25- dr.Toader Marian-0786129204;
-SC Avangarde Vets SRL Ploieşti – strada Armaşi, nr.53-Dr.Rusu Dragoş 0738296346; 0722455796
-SC Iodav Vet Prest SRL Breaza -strada Occinei, nr.9A, Dr.Dumitrache Ionuț – 0728.295500
-C.S.V.A.Bǎicoi- strada Islazului nr.6- dr.Bragău Mihai 0769638422;
-C.S.V.A.Boldești Scǎieni-strada Calea Unirii nr.1- dr.Herescu Emilia-0244/211468; 0744363458;
-C.S.V.A.Comarnic -strada Republicii nr.6-dr.Trofin Bogdan-0244/360.565;0723357560;
-C.S.V.A.Cȃmpina – str.Nicolae Bǎlcescu nr.7 – dr.Antonie Vasile 0244/335875; 0744340388;
-C.S.V.A.Mizil- strada C.D. Gherea nr.1-dr.Ana Cristian-0723.229764;
-SC Omnivet SRL Mizil – loc.Mizil, str. Tudor Vladimirescu nr.8 – dr.Codescu Adrian 0723.326604;
-C.S.V.A.Slǎnic – loc.Slănic, strada 13 Decembrie nr.20 – dr.Neagu Georgel 0721721473;
-C.S.V.A.Urlaţi – loc.Urlaţi – dr.Oancea Adrian 0727.863737;
-SC Tabi Farma Vet SRL – loc. Valenii de Munte, stra. Avram Iancu nr.45-dr.Tabǎrǎ Lucian 0244/282045; 0745.047851;

33 centre in comunele județului organizate la sediul C.S.V. Asistența/cabinete medicale veterinare:
-C.S.V.A.Ariceștii Rahtivani – dr.Ciuciuc Doina 0244/380032; 0722245343;
-C.S.V.A.Albești Muru – dr.Tudor Spirea 0745.152993;
-C.S.V.A.Adunaţi – dr.Pinţă Mădălin 0722.898993;
-C.S.V.A.Apostolache – dr.Stemate Mădălin 0726.781881;
-C.S.V.A.Bucov – dr.Mǎnguțǎ Gabriela 0244/274030;0744701680;
-C.S.V.A. Bălţeşti- dr.Dumitru Adrian Ștefan 0726689270;
-C.S.V.A.Bǎnești – dr.Grozea Petre 0244/348360; 0744431819;
-C.S.V.A.Berceni – dr.Mușat Constantin 0722.750016;
-C.S.V.A.Brazi – dr.Mănescu Diana Mihaela 0744683897;
-C.S.V.A.Bertea- loc.Aluniș – dr.Bercaru Claudia 0742.121306;
-C.S.V.A.Brebu – dr.Antonie Vasile 0744.340.388;
-C.S.V.A.Bǎrcǎnești – dr.Furdui Ovidiu 0744.296631;
-C.S.V.A.Blejoi- loc.Ploiestiori – dr.Pȃrvu Daniel 0769245419;
-C.S.V.A.Ciorani – dr.Rusnac Claudia 0723.497352;
-C.S.V.A.Drǎgǎnești – dr.Olaru Ion 0244/465200; 0722801693;
-C.S.V.A.Drajna – dr.Spătărelu Nicolae 0740.206626;
-C.S.V.A.Filipeștii de Tȃrg – dr.Preda Doru Ludovic 0722.336814;
-C.S.V.A.Florești – loc.Florești – dr.Prună Constantin 0740.170145;
-C.S.V.A.Gorgota – dr.Jitaru Robert 0767160010;
-C.S.V.A.Colceag – dr.Codescu Adrian 0723.326604;0244.447869;
-C.S.V.A.Izvoarele – dr.Cernat Mihaela 0722.642207;
-C.S.V.A.Măneciu – loc.Gheaba, nr.414 – dr. Spătărelu Nicolae 0740.206626;
-C.S.V.A.Mănești – sediul primăriei Cocorăștii Colţ – dr.Jitaru Robert 0767160010;
-C.S.V.A.Păulești – dr.Pȃrvu Daniel 0769245419;
-C.S.V.A.Podenii Noi – dr.Herescu Emilia 0744363458;
-C.S.V.A. Poseşti – loc.Nucșoara de Jos, nr.114 – dr.Coman Dragoş 0726.86635;
-C.S.V.A. Plopeni – dr.Dumitru Grigore Daniel – 0757.746799; 0749205795;
-C.S.V.A.Puchenii Mari-dr.Chircă Alexandru Cosmin -tel.0727112276
-C.S.V.A.Rȃfov – dr.Nicolae Ovidiu -0741960994;
-C.S.V.A.Starchiojd- – dr.Vlǎsceanu Laura -0745.657704;
-C.S.V.A.Tȃrgșoru Vechi – dr.Murariu Gheorghe -0744.351817;
-SC Iodav Vet Prest SRL- loc.Bǎnești, strada Aurel Vlaicu, nr.948 – dr.Dumitrache Ionuț 0728.295500;
-C.M.V.I. dr.Balcan Mădălin – loc. Păulești- 0747227614;

3.Examenul trichineloscopic este obligatoriu pentru porcii sacrificaţi în gospodărie, pentru consum familial, prin metoda directă se efectueză contracost, tariful fiind diferit în funcţie de centru în care se efectuează și anume:
-la sediu C.S.V.S.A.O. – 26,18 lei (inclusiv TVA);
-la sediu C.S.V.A.particulare/Cabinete Medicale Veterinare Individuale – C.M.V.I./cabinet medicale veterinare – 40- 50 lei;

4.Pentru realizarea examenului trichineloscopic proprietarul porcinelor sacrificate ȋn gospodǎrie se va prezenta la centrul pentru efectuarea examenului trichineloscopic cu cartea/buletinul de identitate, crotalia auricularǎ a animalului sacrificat și urmǎtoarele probe:
-pilierii diafragmatici – 2 formațiuni musculare fusiforme, ȋn forma literei V, care se gǎsesc ȋntre ficat și pulmon;

În situația ȋn care proba de pilieri diafragmatici este insuficientǎ, acesta se va completa cu urmǎtoarele formațiuni musculare:
-diafragma-porțiunea musculo-tendinoasǎ care separǎ cavitate abdominalǎ de cavitatea toracicǎ și care, de regulǎ, rǎmȃne prinsǎ pe fața internǎ a coastelor;
-musculatura intercostalǎ – douǎ coaste nedesfǎcute ȋn lungime de circa 10 cm;
-baza limbii;

5.Confirmarea cazurilor pozitive de trichinelozǎ depistate ȋn aceste centre se va face la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, prin metoda digestiei artificiale;

6.Porcii depistați cu trichinelozǎ se despǎgubesc dupǎ confiscarea cǎrnii și subproduselor comestibile ȋn vederea incinerǎrii acestora ȋntr-o unitate autorizatǎ sanitar veterinar și ȋntocmirea documentelor de evaluare, numai dacǎ aceștia sunt identificați prin crotaliere și sunt ȋnregistrați ȋn Baza Naționalǎ de Date.

World Cup 2022. Încep sferturile de finală de la Cupa Mondială. Olanda – Argentina e meciul zilei

0

8 echipe au rămas în cursa pentru câștigarea Cupei Mondiale. Astăzi sunt programate primele două sferturi: Croația – Brazilia și Olanda – Argentina.

Programul sferturilor de finală

Vineri, 9 decembrie
• Croaţia – Brazilia (ora 17:00)
• Olanda – Argentina (ora 21:00)
Sâmbătă, 10 decembrie
• Maroc – Portugalia (ora 17:00)
• Anglia – Franţa (ora 21:00)

Un auto-numit Comitet pentru Independența Transilvaniei, Partiumului și Banatului cere un referendum pentru separarea de România a celor 3 regiuni. Brașovul ar intra în noua…țară!!

0

Așa zisul ”Comitet” cu sediul la Berlin a trimis președinției un comunicat prin care solicită organizarea unui referendum prin care să se aprobe îndependența Transilvaniei, Partiumului și Banatului. Respectivii susțin că au strâns peste 870.000 de semnături pentru acest demers.
Vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați acest ”demers” și vă prezentăm scrisoarea deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, în integralitate :

REFERENDUM PENTRU INDEPENDENȚĂ!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE DL. PREȘEDINTE KLAUS WERNER IOHANNIS ȘI GUVERNUL ROMÂN!
Berlin, 7 decembrie 2022

Stimate domnule Președinte!
Comitetul pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat solicită guvernului de la București să permită cetățenilor din Transilvania, Partium și Banat să organizeze un referendum privind independența.
Știm că, în prezent, Constituția României nu permite acest lucru, astfel încât Comitetul pentru Independență solicită guvernului de la București să înceapă imediat consultările și, dacă este necesar, să modifice legile sau Constituția, pentru a permite cetățenilor din Transilvania, Partium și Banat să organizeze un referendum în 2023.
Este timpul ca guvernul român să dovedească lui Dumnezeu și lumii că voința poporului este respectată în România.
Este timpul ca România să se alăture altor țări democratice care respectă voința poporului și permit un referendum de independență, cum ar fi referendumul scoțian din Marea Britanie sau cel din Quebec din Canada.
După 104 ani, credem că a venit timpul să decidem din nou soarta Transilvaniei, Partiumului și a Banatului. Milioane de români, maghiari, germani, evrei, slovaci, rromi și alte minorități își doresc o viață mai bună și mai plină de speranță pentru ei, pentru copiii și nepoții lor.
Credem că fiecare ființă umană se naște liberă și are aceeași demnitate și dreptul de a-și determina și decide propriul destin. De aceea, românii, maghiarii, germanii, evreii, slovacii, rromii și alte minorități din Transilvania, Partium și Banat vor să își exercite acest drept acum și, prin urmare, cer dreptul de a trăi liberi de orice influență a Bucureștiului, liberi să decidă și independenți de România.
Credem că cetățenii din Transilvania, Partium și Banat merită mai mult din toate punctele de vedere.

STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE, DOMNILOR POLITICIENI, SENATORI, DEPUTAȚI, JUDECĂTORI

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată Terorism București!
Secția de Combatere a Infracțiunilor de Terorism și a Criminalității Informatice București!

Brigada de combatere a Crmimilității organizate Oradea!
Serviciu de combatere a Finantțării Terorrismului Oradea!

De la înființarea Comitetului pentru Independență (august 2022), peste 870.000 de cetățeni și-au exprimat sprijinul pentru independență.
Prin urmare, încă o dată, solicităm Bucureștiului să se abțină de la intimidările, persecuțiile și acuzațiile de trădare și terorism, făcute la adresa membrilor Comitetului pentru Independență!

STIMATE DOMNULE PREȘEDINTE, DOMNILOR POLITICIENI, SENATORI, DEPUTAȚI, JUDECĂTORI!
Dreptatea înalţă un popor, dar păcatul este o ruşine pentru orice popor. (Proverbele 14:34)
Este timpul să jucăm corect! Nu în așa fel încât unuia să i se permită totul și celuilalt nimic!

Avem încredere că solicitarea noastră va fi luată în serios și respectată, de Guvernul României.

Dacă guvernul român nu va da un răspuns pozitiv într-un termen rezonabil, istoria se va repeta, așa cum s-a întâmplat acum 104 ani la Alba Iulia.

Poporul din Transilvania, Partium și Banat își declară independența față de România fără referendum!

Cu stima din Berlin,

Szökőcs László Imre

Președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat

Mai jos , link-ul către așa zisul ”referendum” !

https://referendum-2023.eu/ro/stiri/referendum-open-letter-to-mr-president-klaus-werner-iohannis-and-to-the-romanian-government

Primul zbor oficial de la noul aeroport Brașov-Ghimbav : luni, 12 decembrie, zbor de calibrare !

0

Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii
Aeronautice Civile Române, este programată să plece luni dimineaţă de la Bucureşti, urmând să aterizeze pe
pista de la Ghimbav cu aproximaţie în jurul orei 8:30, după care să decoleze pentru efectuarea zborului de
calibrare.
Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii
Aeronautice şi este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului, el având ca
rezultat autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG,
precum şi a procedurilor de zbor.
În prima etapă – care începe luni şi va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din
zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea
autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de
pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.
Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 2023, va dura tot 30 de ore şi va viza
procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.
„Calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate pe amplasamentul AIBG şi verificarea din zbor a
procedurilor operaţionale pentru autorizarea şi certificarea acestora, reprezintă ultimul pas major în vederea
operaţionalizării Aeroportului de la Braşov, un pas pe care sunt convins că îl vom parcurge în cele mai bune
condiţii. Cu ajutorul aparaturii speciale de la bordul aeronavei de calibrare, specialiştii AACR vor inspecta din
zbor, pe parcursul mai multor zile, echipamentele de radionavigaţie instalate la sol, urmând ca în ianuarie să
verifice şi să avizeze procedurile instrumentale. Am luat măsurile necesare pentru ca aceste zboruri să se
poată desfăşura în condiţii optime din punctul de vedere al stării în care se prezintă pista şi suprafeţele de
mişcare”,
a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
La rândul său, Alexandru Anghel, directorul general al RA „AIBG”, a explicat că pregătirea zborului de
calibrare a însemnat un demers complex care a cuprins, printre altele, instructaje realizate cu muncitorii
angrenaţi în lucrările care se desfăşoară pe amplasamentul aeroportului, simulări de intervenţii în caz de
accident, trecerea în revistă a procedurilor de comunicaţii sau realizarea unor măsurători topometrice.
Zborul de calibrare va putea fi urmărit pe site-ul https://www.flightradar24.com/

Dezastrul din fotbalul românesc | AFAN: „Bătaia de joc trebuie să înceteze! Rostogolesc datoriile, iar fotbaliștii vor rămâne tot sclavi!”

0

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a emis un comunicat dur la adresa șefilor fotbalului românesc.
În acest sezon, CS Mioveni, Petrolul şi FC Hermannstadt se confruntă cu multe probleme cu banii şi au datorii către jucători. AFAN, sindicatul fotbaliştilor, trage un semnal de alarmă.” Domnilor conducători, scoateți capul din nisip, ieșiți din hibernare înainte că fotbalul nostru să moară!
Finalul sezonului 2021/22 în Liga 1. Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş mimează fotbalul, zeci de fotbalişti neplătiţi, entităţi ţinute în viaţă artificial pentru a juca (mult spus) meciurile rămase. Au fost adoptate fix zero măsuri de către capetele luminate aflate în fruntea fotbalului mioritic menite să evite, pe viitor, situaţii similare. Avem două, trei comisii și comiții în care ne facem că lucram pentru binele fotbalului românesc. Modificări ale procedurii de licențiere și monitorizare financiară? Da, dar menite să ajute fix cât ar ajuta o cremă reumatică aplicată pe un picior de lemn. Ei se prefac că sunt corecți, noi ne prefacem că îi controlăm.Modificări ale regulamentelor sportive pentru armonizarea lor cu regulamentele FIFA , modificări propuse de AFAN astfel încât bătaia de joc la adresa fotbaliștilor români să înceteze? Stop! Întâi înființam o “comisie care să verifice modificările”. Rezultatul, după multe luni de “verificări”? Aprobarea câtorva modificări neesențiale, fără impact major. Modificări ale regulamentelor sportive pentru armonizarea lor cu regulamentele FIFA , modificări propuse de AFAN astfel încât bătaia de joc la adresa fotbaliștilor români să înceteze? Stop! Întâi înființam o “comisie care să verifice modificările”. Rezultatul, după multe luni de “verificări”? Aprobarea câtorva modificări neesențiale, fără impact major. Fotbaliștii vor rămâne tot sclavi, la cheremul conducătorilor la cheremul conducătorilor.
Fotbaliştii de la CS Mioveni au luat atitudine. Bătaia de joc la adresa lor şi a familiilor lor trebuie să înceteze. Se apropie sărbătorile, iar în buzunarele lor bate vântul, au remuneraţii neplătite aferente ultimelor 4 luni.
Rezultatul? Ameninţări de pe toate palierele. Şi de acasă, şi de la Bucureşti. Aţi îndrăznit să vorbiţi? Vă scoatem din lot. Vă antrenaţi separat. Vă sancţionăm disciplinar. Nu vă mai plătim… Stai, că asta făceam deja. Vă reziliem contractele. Bine că nu sunt daţi afară din ţară…”, se arată în comunicatul AFAN.
Sindicatul fotbaliştilor susţine că un sfert din echipele din Liga 1 se confruntă cu datorii tot mai mari şi riscă falimentul: ”Domnilor conducători, nu vă îmbătaţi cu apa rece! Situaţia de la CS Mioveni nu este singulară. Încă 2-3 echipe sunt în exact aceeaşi situaţie. Rostogolesc datoriile, cesionează drepturi viitoare, pe scurt, au intrat într-o spirala a datoriilor care vă avea un deznodământ sigur: insolvenţă, faliment, jucătorii vor fi păcăliţi şi nu îşi vor primi banii munciţi.
Şi o să fie cam greu să “sponsorizaţi” 3-4 echipe astfel încât să mimeze fotbalul până la finalul campionatului”, se mai arată în comunicatul AFAN.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.