Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> IT, Stiintă si tehnică
Publicitate

Care sunt avantajele serverelor dedicate?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Sursa Foto: https://pixabay.com/ro/illustrations/nor-de-date-hex-computer-3333628/
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 16.03.2020
Alegerea soluției de găzduire web potrivite este esențială pentru succesul websitului dvs. Web hostingul de tip shared sau partajat poate fi opțiunea potrivită pentru websituri noi și mai mici însă la capătul opus al soluțiilor de găzduire se află hostingul dedicat (serviciile de găzduire pe servere dedicate) care oferă utilizarea exclusivă a unui server. Serverele dedicate oferă stabilitate, securitate și performanțe maxime, precum și control deplin asupra tuturor aspectelor legate de gestionarea și întreținerea unui website.
Alegerea unui server dedicat performant este recomandată pentru websituri mari, complexe. În plus, dacă planul de hosting actual nu mai corespunde necesităților dvs., un server dedicat oferă beneficii care nu sunt disponibile pe o platformă de găzduire web standard.

Ce este hostingul dedicat?

Găzduirea web poate lua o varietate de forme. Găzduirea web de tip shared este tipul "implicit" de găzduire pentru majoritatea utilizatorilor noi și pentru websiturile mici. Acest tip de găzduire este disponibil la costuri foarte mici, deoarece utilizatorii trebuie să partajeze spațiul și resursele serverului cu sute și uneori chiar mii de websituri.
Alte tipuri de pachete de găzduire au scopul de a elimina inconveniențele și riscurile de securitate ale găzduirii de tip shared, oferind utilizatorilor un spațiu privat, separat de alte websiteuri găzduite la același furnizor. De exemplu, serviciile de găzduire VPS pe platforma KVM oferă un spațiu virtual izolat, funcționând similar unui server dedicat.
Serverul dedicat reprezintă o soluție de găzduire de nivel superior și care este opusul găzduirii shared standard. Pachetele de hosting dedicat oferă un întreg server pentru utilizare exclusivă, unui singur client. Furnizorul serviciului de găzduire dedicată este responsabil pentru întreținerea serverului, însă clientul deține controlul asupra tuturor aspectelor legate de configurarea și gestionarea websiturilor găzduite pe respectivul server.
Pachetele de hosting dedicat sunt mai scumpe decât alte tipuri de găzduire web, însă pentru utilizatorii cu nevoi speciale beneficiile acestui tip de găzduire pot compensa costurile.

Avantajele serverelor dedicate

Performanțe îmbunătățite ale websitului
Într-un mediu de găzduire tip shared resursele serverului sunt împărțite între numeroase websituri. Dacă un website utilizează excesiv aceste resurse, alte websituri pot rula lent sau pot să nu funcționeze corect.
Folosind un server dedicat accesul la resurse nu este limitat decât de limitele fizice ale serverului. Lățimea de bandă, memoria și alte resurse sunt disponibile integral pentru acel singur website ducând la o încărcare mai rapidă, o funcționare mai stabilă și performanțe mult crescute. Performanțe mai bune ale websitului înseamnă și o experiență mai bună oferită utilizatorilor, precum și îmbunătățire a reputației mărcii.

Securitate și confidențialitate sporită
Serverele dedicate elimină multe dintre problemele de securitate întâlnite în mediile de găzduire tip shared. Deoarece serverul nu este "împărțit" cu alte websituri, nu există riscul de infecții cu malware sau cu viruși de pe websiturile vecine. În cazul hostingului de tip shared websiturile găzduite pe un server utilizează în comun un IP, ceea ce crește riscurile securitate (atacarea unui website le poate afecta și pe celelalte). Pe un server dedicat IP-ul este alocat doar unui singur website sau unui grup mic de websituri care pot fi ușor monitorizate astfel evitându-se problemele care provin din partajarea IP-ului cu alte websituri.
Deoarece beneficiarii de hosting dedicat pot avea un control deplin asupra gestionării websiturilor, ei pot adopta măsuri de securitate în funcție de specificul activității / websiturilor. Este un considerent foarte important pentru websiturile care gestionează date extrem de sensibile, cum ar fi informațiile legate de sănătate sau cele financiare.

Flexibilitate si personalizare completă
Aproape toate planurile de găzduire web oferă o combinație de caracteristici pentru a satisface o serie de nevoi ale utilizatorilor. Pachetele de hosting dedicat oferă însă utilizatorilor un control total asupra tuturor aspectelor legate de configurarea și funcționarea unui website. Pachetele de găzduire tip shared limitează de obicei personalizările pe care utilizatorii le pot face, însă beneficiarii planurilor de hosting dedicat sunt liberi să instaleze orice software doresc și pot configura websitul pentru a răspunde nevoilor specifice. Utilizatorii pot opta, de asemenea, pentru pachete de hosting care permit gazdei web să se ocupe de gestionarea continuă a websiturilor clientului, precum și de server.
Deoarece utilizatorii pot avea control deplin asupra websiturilor, hostingul dedicat oferă flexibilitatea de a face schimbări și de a adăuga noi caracteristici pe măsură ce websitul se dezvoltă.

Asistența specializată
Furnizorii de servicii de hosting dedicat oferă de cele mai multe ori servicii de asistență non-stop pentru toate tipurile de probleme care se pot ivi în configurarea și gestionarea websitului. Unele pachete de hosting dedicat sunt specifice unei platforme și includ ajutor specializat și asistență pentru WordPress și alte CMS-uri. Având un pachet de hosting dedicat, utilizatorii pot opta pentru asistența telefonică în caz de nevoie sau pot alege o variantă administrată care oferă asistență "hands-on" permanentă din partea gazdei web.

Cine ar trebui să aleagă hostingul dedicat?

Un plan de hosting dedicat are anumite beneficii, însă acest tip de găzduire nu este destinat tuturor. Dacă tocmai începeți o afacere și aveți un website mic sau unul personal, găzduirea de tip shared (comună) poate fi ceea ce aveți nevoie, mai ales dacă aveți un buget mic și nu intenționați să vă extindeți în perioada următoare. Însă dacă dețineți un website complex, pentru o companie mai mare sau dacă ați depășit planul actual de găzduire partajată, un plan de hosting dedicat cu o lățime de bandă necontorizată ar putea fi exact ceea ce căutați.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la IT, Stiintă si tehnică
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  1815 de cazuri de infectare. 43 de decese


  29.03.2020
 • ➤ National


  Ministrul Vela: Anunțăm noi măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani/ Amendă de 10.000 de lei pentru persoanele care nu respectă ordonanțele militare


  29.03.2020
 • ➤ National


  Ordonanța 4:Cei care încalcă izolarea vor intra în carantină și își vor plăti singuri cheltuielile


  29.03.2020
 • ➤ National


  Bilanțul deceselor în România a ajuns la 42


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Universitatea Transilvania produce viziere pentru medicii din spitalele brașovene


  29.03.2020
 • ➤ Local


  135 de carantinați și peste 2.600 de autoizolați la domiciliu, în județul Brașov


  29.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România: 40 de decese, Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.760, din care 308 cazuri noi


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Precizările Direcției de Asistență Socială Brașov, despre cazul bătrânei care cerea ajutor la fereastră


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Dramatic. O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată în casă, strigăt de disperare: ”Îmi este foame! Nu am bani”


  29.03.2020
 • ➤ National


  Încă 3 decese duc bilanțul la 37 de morți din cauza COVID 19


  29.03.2020
 • ➤ National


  Alte 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34


  28.03.2020
 • ➤ International


  Un orășel din Austria, focarul răspândirii infecției cu coronavirus în Europa. Acuzații de tăinuire


  28.03.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Scrisoare deschisă:Companiile de media au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea activității


  28.03.2020
 • ➤ Local


  250 de voluntari răspund la numărul de telefon 0268-405000 pentru a ajuta brașovenii vârstnici și pe cei izolați


  28.03.2020
 • ➤ National


  La începutul săptămânii viitoare, România va depăși numărul de 2000 de persoane infectate și va trece în scenariul 4, moment în care vor adopta noi acte normative


  28.03.2020
 • ➤ National


  Al 30-lea deces provocat de coronavirus în România: Bărbat de 74 ani din județul Hunedoara


  28.03.2020
 • ➤ National


  „Deșteaptă-te, române” va răsuna din toate mașinile de poliție, astăzi, la ora 17.00 pentru toți cei care respectă carantina


  28.03.2020
 • ➤ National


  Adrian Streinu-Cercel: Peste o săptămână vom avea transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical


  28.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.452


  28.03.2020
 • ➤ National


  Trecem la ora de vară 2020. La noapte dăm ceasurile înainte o oră


  28.03.2020
 • ➤ National


  Încă trei decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 29


  28.03.2020
 • ➤ Local


  Spitalul Militar din Brașov angajează de urgență medici și asistenți, fără concurs


  28.03.2020
 • ➤ National


  UPDATe/ Medicul de la Gerota e în stare foarte gravă,dar nu a murit


  27.03.2020
 • ➤ Religie


  Papa Francisc a adresat o binecuvântare specială Urbi et Orbi. Piața Sf. Petru din Vatican a fost goală


  27.03.2020
 • ➤ National


  Numărul deceselor a ajuns la 26. Ultimul pacient decedat, un bărbat de 65 de ani, din Timiș


  27.03.2020
 • ➤ National


  Al 26-lea deces provocat de coronavirus în România: Bărbat de 65 ani, din județul Timiș


  27.03.2020
 • ➤ International


  Șoc în Italia: 969 de decese într-o zi, cea mai mare cifră de la debutul epidemiei


  27.03.2020
 • ➤ National


  Ce trebuie să știi ca să nu te infectezi cu coronavirusul COVID 19


  27.03.2020
 • ➤ National


  Al 25-lea deces de coronavirus: un bărbat de 81 de ani din București


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Poliția Brașov anchetează o firmă privată de transport după ce zeci de călători ar fi circulat înghesuiți într-un autobuz


  27.03.2020
 • ➤ National


  Paște 2020. Slujba de Înviere va avea loc fără enoriași din cauza noului coronavirus


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Primul pacient grav infectat cu COVID 19 din Brașov a fost internat la Spitalul Județean


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Guvernul a majorat amenzile pentru încălcarea regulilor impuse de starea de urgență: între 2000 și 20 de mii de lei pentru persoanele fizice


  27.03.2020
 • ➤ National


  COVID 19: 263 de cazuri noi de infectare


  27.03.2020
 • ➤ National


  Nelu Tătaru: La nivel local trebuie schimbate multe lucruri. Vor veni săptămâni și mai grele


  27.03.2020
 • ➤ National


  Scenariu:Ce face România când trece de 2.000 de cazuri de infecții cu coronavirus


  27.03.2020
 • ➤ Economic


  COVID-19: Parlamentul aprobă măsuri esențiale de sprijin la nivel european


  27.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 24


  27.03.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cine poate amâna plata ratelor la bancă


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Cum vor circula autobuzele


  Noi restricții la transport public de persoane în Brașov


  27.03.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Opera, la voi acasă!


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Controverse


  Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie se pregătește pentru pacienții cu COVID-19


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovenii pot sprijini voluntar Serviciul Public pentru Situații de Urgență


  27.03.2020
 • ➤ Actualitate


  Spitalul de Copii face plângere penală împotriva unui brașovean care a propagat informații false pe internet


  27.03.2020
 • ➤ National


  Tătaru în locul lui Costache


  Coronavirus l-a răpus pe ministrul Sănătății


  27.03.2020
 • ➤ National


  România va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști de protecție pe zi


  27.03.2020
 • ➤ National


  CNAIR: Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență


  27.03.2020
 • ➤ Reportaj


  Argumentul cercetătorilor


  Coronavirusul nu a scăpat din laborator


  27.03.2020
 • ➤ Life


  Revine la Știri peste 14 zile


  Lavinia Petrea se simte în siguranță acasă


  27.03.2020
 • ➤ Life


  Totul va fi bine, spun copiii!


  27.03.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Whatsapp nu va mai funcționa pe anumite telefoane începând cu 1 februarie 2020

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 33.199 milisecunde, încărcat în milisecunde