Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> IT, Stiintă si tehnică
Publicitate

Care sunt avantajele serverelor dedicate?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Sursa Foto: https://pixabay.com/ro/illustrations/nor-de-date-hex-computer-3333628/
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 16.03.2020
Alegerea soluției de găzduire web potrivite este esențială pentru succesul websitului dvs. Web hostingul de tip shared sau partajat poate fi opțiunea potrivită pentru websituri noi și mai mici însă la capătul opus al soluțiilor de găzduire se află hostingul dedicat (serviciile de găzduire pe servere dedicate) care oferă utilizarea exclusivă a unui server. Serverele dedicate oferă stabilitate, securitate și performanțe maxime, precum și control deplin asupra tuturor aspectelor legate de gestionarea și întreținerea unui website.
Alegerea unui server dedicat performant este recomandată pentru websituri mari, complexe. În plus, dacă planul de hosting actual nu mai corespunde necesităților dvs., un server dedicat oferă beneficii care nu sunt disponibile pe o platformă de găzduire web standard.

Ce este hostingul dedicat?

Găzduirea web poate lua o varietate de forme. Găzduirea web de tip shared este tipul "implicit" de găzduire pentru majoritatea utilizatorilor noi și pentru websiturile mici. Acest tip de găzduire este disponibil la costuri foarte mici, deoarece utilizatorii trebuie să partajeze spațiul și resursele serverului cu sute și uneori chiar mii de websituri.
Alte tipuri de pachete de găzduire au scopul de a elimina inconveniențele și riscurile de securitate ale găzduirii de tip shared, oferind utilizatorilor un spațiu privat, separat de alte websiteuri găzduite la același furnizor. De exemplu, serviciile de găzduire VPS pe platforma KVM oferă un spațiu virtual izolat, funcționând similar unui server dedicat.
Serverul dedicat reprezintă o soluție de găzduire de nivel superior și care este opusul găzduirii shared standard. Pachetele de hosting dedicat oferă un întreg server pentru utilizare exclusivă, unui singur client. Furnizorul serviciului de găzduire dedicată este responsabil pentru întreținerea serverului, însă clientul deține controlul asupra tuturor aspectelor legate de configurarea și gestionarea websiturilor găzduite pe respectivul server.
Pachetele de hosting dedicat sunt mai scumpe decât alte tipuri de găzduire web, însă pentru utilizatorii cu nevoi speciale beneficiile acestui tip de găzduire pot compensa costurile.

Avantajele serverelor dedicate

Performanțe îmbunătățite ale websitului
Într-un mediu de găzduire tip shared resursele serverului sunt împărțite între numeroase websituri. Dacă un website utilizează excesiv aceste resurse, alte websituri pot rula lent sau pot să nu funcționeze corect.
Folosind un server dedicat accesul la resurse nu este limitat decât de limitele fizice ale serverului. Lățimea de bandă, memoria și alte resurse sunt disponibile integral pentru acel singur website ducând la o încărcare mai rapidă, o funcționare mai stabilă și performanțe mult crescute. Performanțe mai bune ale websitului înseamnă și o experiență mai bună oferită utilizatorilor, precum și îmbunătățire a reputației mărcii.

Securitate și confidențialitate sporită
Serverele dedicate elimină multe dintre problemele de securitate întâlnite în mediile de găzduire tip shared. Deoarece serverul nu este "împărțit" cu alte websituri, nu există riscul de infecții cu malware sau cu viruși de pe websiturile vecine. În cazul hostingului de tip shared websiturile găzduite pe un server utilizează în comun un IP, ceea ce crește riscurile securitate (atacarea unui website le poate afecta și pe celelalte). Pe un server dedicat IP-ul este alocat doar unui singur website sau unui grup mic de websituri care pot fi ușor monitorizate astfel evitându-se problemele care provin din partajarea IP-ului cu alte websituri.
Deoarece beneficiarii de hosting dedicat pot avea un control deplin asupra gestionării websiturilor, ei pot adopta măsuri de securitate în funcție de specificul activității / websiturilor. Este un considerent foarte important pentru websiturile care gestionează date extrem de sensibile, cum ar fi informațiile legate de sănătate sau cele financiare.

Flexibilitate si personalizare completă
Aproape toate planurile de găzduire web oferă o combinație de caracteristici pentru a satisface o serie de nevoi ale utilizatorilor. Pachetele de hosting dedicat oferă însă utilizatorilor un control total asupra tuturor aspectelor legate de configurarea și funcționarea unui website. Pachetele de găzduire tip shared limitează de obicei personalizările pe care utilizatorii le pot face, însă beneficiarii planurilor de hosting dedicat sunt liberi să instaleze orice software doresc și pot configura websitul pentru a răspunde nevoilor specifice. Utilizatorii pot opta, de asemenea, pentru pachete de hosting care permit gazdei web să se ocupe de gestionarea continuă a websiturilor clientului, precum și de server.
Deoarece utilizatorii pot avea control deplin asupra websiturilor, hostingul dedicat oferă flexibilitatea de a face schimbări și de a adăuga noi caracteristici pe măsură ce websitul se dezvoltă.

Asistența specializată
Furnizorii de servicii de hosting dedicat oferă de cele mai multe ori servicii de asistență non-stop pentru toate tipurile de probleme care se pot ivi în configurarea și gestionarea websitului. Unele pachete de hosting dedicat sunt specifice unei platforme și includ ajutor specializat și asistență pentru WordPress și alte CMS-uri. Având un pachet de hosting dedicat, utilizatorii pot opta pentru asistența telefonică în caz de nevoie sau pot alege o variantă administrată care oferă asistență "hands-on" permanentă din partea gazdei web.

Cine ar trebui să aleagă hostingul dedicat?

Un plan de hosting dedicat are anumite beneficii, însă acest tip de găzduire nu este destinat tuturor. Dacă tocmai începeți o afacere și aveți un website mic sau unul personal, găzduirea de tip shared (comună) poate fi ceea ce aveți nevoie, mai ales dacă aveți un buget mic și nu intenționați să vă extindeți în perioada următoare. Însă dacă dețineți un website complex, pentru o companie mai mare sau dacă ați depășit planul actual de găzduire partajată, un plan de hosting dedicat cu o lățime de bandă necontorizată ar putea fi exact ceea ce căutați.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la IT, Stiintă si tehnică
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces COVID 19 la Brașov urcă bilanțul negru la 51 de morți


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  AJF Brașov. Consultări cu cluburile de Liga 4. Ce scenarii au propus reprezentanții echipelor pentru reluarea campionatului


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK a făcut al treilea test pentru coronavirus


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  13 noi cazuri de COVID 19, la Brașov


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Facilități fiscale de pandemie la Brașov: Reducere cu 50% a impozitului pe clădri și a taxei pentru terase


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Minivacanță de 1 iunie în siguranță!


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Transport gratuit pentru elevi


  29.05.2020
 • ➤ International


  A murit cel mai bătrân om din lume!


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Oameni pentru oameni


  DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu ofertele trimise acum clienților, în condițiile în care prețul de achiziție al gazelor va fi mult mai mic după liberalizare


  29.05.2020
 • ➤ National


  Sondaj IMAS: PNL 32%, PSD 24,8%


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Bani de la stat pentru angajați și angajatori, de la 1 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Depozitul Ecologic de Deșeuri Brașov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deșeurilor municipale, la nivelul României și al Europei Centrale și de Sud-Est


  29.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  29.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cu mască și distanțare


  De la 1 iunie începe marea relaxare


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Curățenie


  Rable ridicate de pe străzile Brașovului


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Reîncepe colectarea DEEE-urilor


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Proceduri birocratice complicate pentru ,,închidere“a rampei de la Timiș-Triaj


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Pentru servicii medicale mai bune


  Sistemul sanitar brașovean are nevoie urgentă de reformă


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  CJ a aprobat desființarea Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Două specii exotice noi au ajuns în pepiniera Regiei Kronstadt


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Flori pentru eroi


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni


  29.05.2020
 • ➤ National


  Socoteli de criză


  Cîțu: Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie


  29.05.2020
 • ➤ National


  Angajații cu copii lucrează cu greu de acasă


  29.05.2020
 • ➤ National


  Parlamentul European va adopta o rezoluție pentru muncitorii români sezonieri


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Legende care trebuie salvate


  Dumbrava cu narcise de la Vad, protejată doar pe hârtie


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Nerăbdare


  Ramona Bădescu vrea să-și boteze fiul la Vatican


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Tudor Chirilă împlinește 46 de ani


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Marion Cotillard a „luat“ COVID 19


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Mediile în care se răspândește COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul și statul la plajă


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Liber la competițiile sportive


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  „Iron“ Mike Tyson a revenit în ring


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Se caută psihologi


  Fotbaliștii din Liga I nu mai suportă cantonamentul


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  UTA merge la TAS împotriva FRF


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Anamaria Prodan, patron în Liga 1!


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, cu sau fără Florin Stîngă


  29.05.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Pe cont propriu


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Reluarea Ligii 1, pusă în pericol. De ce se teme șeful FRF, Răzvan Burleanu


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Un nou deces la Brașov urcă bilanțul la 50 de morți


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  1 iunie, Ziua Internațională a copiilor - Sfaturi pentru o copilărie în siguranță


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  De la 1 iunie, marea relaxare: se redeschid terasele, avem liber la vacanțe și spectacole


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Ziua eroilor, sărbătorită la Brașov în format de pandemie


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  16 noi cazuri COVID 19 la Brașov, 197 de cazuri noi în țară


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Poliția a pus mâna pe o bandă care opera furturi din locuințe și mașini


  28.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  28.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Coronavirusul nu dă înapoi la Brașov


  28.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Whatsapp nu va mai funcționa pe anumite telefoane începând cu 1 februarie 2020

  Articolul următor


  Caracteristicile unui magazin online de succes explicate de agenția CostiDesign

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 32 milisecunde, încărcat în milisecunde