Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Artă & Cultură & Media
Publicitate

Gala Gopo 2020 - „La Gomera”, marele câștigător cu 9 trofee

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: sursa/news.ro, 30.06.2020
Filmul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, produs de Patricia Poenaru și Marcela Ursu, a fost desemnat marele câștigător al galei Gopo 2020 cu 9 trofee. „La Gomera” a fost desemnat „cel mai bun film de lungmetraj”, produs de Patricia Poenaru și Marcela Ursu. „A fost un drum lung și foarte dificil. Corneliu a avut determinarea de a face ceva diferit și nou. Este extraordinar că avem aprobarea colegilor în seara aceasta. Vă mulțumim!”, a spus producătoarea Patricia Poenaru. „Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) au fost celelalte lungmetraje nominalizate.

Actorul Șerban Pavlu a prezentat premiul pentru „cea mai bună regie”. Statueta a fost câștigată de Corneliu Porumboiu. „Mulțumesc întregii echipe, de la producție până la actori. Lui Vlad Ivanov, care a fost în acest proiect de la început”, a spus Porumboiu.

Adina Pintilie („Touch Me Not”), Anca Damian („Călătoria fantastică a Maronei”), Cătălin Mitulescu („Heidi”), Corneliu Porumboiu („La Gomera”) și Marius Olteanu („Monștri.”) au concurat pentru aceeași categorie.
Marius Manole și Cosmina Stratan au prezentat premiul pentru „cel mai bun actor în rol principal masculin”, acordat lui Iulian Postelnicu pentru „Arest”. El i-a avut contracandidați pe: Gheorghe Visu („Heidi”), Mihai Smarandache („Parking”), Radu Botar („Cardinalul”) și Răzvan Vasilescu („Mo”).
Câștigătoarea la categoria „cea mai bună actriță în rol principal” a fost aleasă Judith State pentru rolul Dana din filmul „Monștri.”. Contracandidate au fost: Belén Cuesta („Parking”), Catrinel Marlon („La Gomera”), Cătălina Mihai („Heidi”), Dana Rogoz („Mo”). „Mulțumesc, Marius, pentru încrederea ta, iubirea și pentru faptul că-mi dai speranță în fiecare zi că se poate”, a spus actrița pe scenă.

Corneliu Porumboiu a primit trofeul pentru „cel mai bun scenariu”. „N-am învățat eu să fluier, dar cred că am scris un scenariu destul de bun”, a declarat scenaristul.

„Ce bine că premiul Primăriei se acordă lui Virgil Andriescu. Nu cred că l-aș fi căpătat eu!”, a spus actrița Dorina Lazăr în aplauzele audienței, aluzie la recentul proces câștigat cu PMB. „Virgil Andriescu, premiul Gopo pentru întreaga carieră, este una dintre figurile luminoase ale Teatrului Odeon-Giulești”, a adăugat Dorina Lazăr.

„N-am râvnit pentru această onoare. De ce? Pentru că nu știu. Mulțumesc tuturor celor care sunt și celor care nu mai sunt! Vă mulțumesc vouă, lor, vouă, lor, vouă care mi-ați acordat acest mare premiu, această mare onoare, care mă va urmări toată viața. Nu știu cât, dar mă va urmări. Aș sta de vorbă cu omulețul ăsta pentru câteva clipe. Rămâi să mai ciocnim o cupă la hanul vechi de pe coclauri, căci pentru vin și pentru tine mai port în sân trei pungi de aur!”, a spus Virgil Andriescu primind statueta.

Ana Ioneci și Claudia Bunea au câștigat premiul pentru „cele mai bune costume” la „Maria. Regina României”. „A fost o muncă enormă și grea. Fără echipa noastră nu reușeam”, au mărturisit cele două.„Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a primit premiul Gopo la categoria „cel mai bun debut”. „Sunt cu mine 9 membri din echipă. Noi am fost câteva sute din cinci țări. Mulțumesc tare mult. E foarte bine să te simți bine venit acasă. A durat mult până să facem acest film și să te aprecieze brasla e foarte fain”, a amintit Adina Pintilie.Cristina Ionescu - monteur, cu o carieră de cinci decade, a fost apreciată de alți colegi din domeniu. Ea a primit unul dintre premiile speciale ale serii. „Tot ce a făcut rămâne în aceste filme minunate pe care le urmăresc generații!”, au felicitat-o colegii.

Despre Radu Cosașu, premiu special la Gopo 2020, Andrei Pleșu a remarcat: „Principala lui calitate a fost buna dispoziție”. Andrei Crăciun a primit premiul în numele lui Radu Cosașu: „Este foarte onorat că a primit acest premiu”.


Premiul pentru „cel mai bun film documentar”, prezentat de Alex Potocean, a fost acordat filmului „Distanța dintre mine și mine”, în regia Danei Bunescu și Monei Nicoară. Producătoarea Ada Solomon: „Filmul acesta este primul proiect la care am visat atunci când am devenit producătoare pe propriile picioare. Îi mulțumesc Ninei Casian pentru că m-a învățat cine sunt, să fiu o femeie puternică și să cred în mine. Vă rog să vă apropiați mai tare de documentarul românesc. Mai mult interes pentru documentarul românesc ar fi ceea ce merită el!”.

Premiul pentru întreaga activitate din partea Apa Nova a fost acordat de Adrian Păduraru actriței Adela Mărculescu. „O reverență în semn de admirație, doamnei Adela Mărculescu”, i-a transmis Adrian Păduraru, care a jucat alături de actriță în „Declarație de dragoste”. „Aș fi vrut să vă îmbărțișez pe toți. Astăzi este o zi sfântă, o zi mare. La mulți ani, tuturor celor care își sărbătoresc ziua. Cu multă dragoste, vă îmbrățișez pe toți!”, a replicat actrița.

Trofeul pentru „cea mai bună imagine” a fost câștigat de Tudor Mircea pentru „La Gomera”. „Cel mai bun montaj” a fost primit de Roxana Szel pentru „La Gomera”.

Premiul Publicului a fost câștigat de filmul „Oh, Ramona”, de Cristina Iacob, și de „Five Gang”.

Domnica Bodogan, Nastasia Mateiu și Clara Tudose au câștigat premiul Gopo pentru „cel mai bun machiaj și cea mai bună coafur㔠pentru filmul „Maria, Regina României”.

George Ivașcu și Dorotheea Petre au prezentat premiul pentru „cel mai bun decor”: Simona Pădurețu pentru „La Gomera”. Este primul premiul Gopo pentru Simona Pădurețu, aflată la a treia nominalizare.

La categoriile „cel mai bun actor în rol secundar” și „cea mai bună actriță în rol secundar” au fost votați Istvan Teglas pentru rolul din „La Gomera”, respectiv Rodica Lazăr pentru rolul Magda din „La Gomera”, care a dedicat premiul fiicei sale.

„Cel mai bun sunet” a fost câștigat de Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp și Christian Holm pentru „La Gomera”, regia Corneliu Porumboiu.

La ceremonia de luni seară, “cel mai bun film european” a fost desemnat „Dolor y Gloria/ Durere și Glorie”, în regia lui Pedro Almodovar, distribuit în România de Independența Film. Niciun reprezentant al distribuitorului nu a fost prezent.

„Tânăra Speranț㔠- Cătălina Mihai pentru rolul Heidi din filmul „Heidi”. „Mulțumesc celor care m-au votat. Mulțumesc lui Cătălin Mitulescu datorită căruia am luat acest casting!”, a spus actrița.

Alexandru Sterian, reprezentantul Romanian Society of Cinematographers, a anunțat premiul organizației: Tudor Mircea pentru „La Gomera”. „Sunt foarte onorat, vă mulțumesc!”, a fost mesajul premiantului.

„Cea mai bună muzică original㔠a fost aleasă cea a filmului „Călătoria fantastică a Maronei”, compusă de Pablo Pico. Premiul a fost ridicat de Anca Damian. „Acesta este al treilea premiu al lui Pablo. Este un om de pus pe suflet”, a asigurat regizoarea.

Trofeul Gopo pentru "cel mai bun scurtmetraj ficțiune” a revenit producției „Havana Cuba”, regia Andrei Huțuleac.

„Cel mai bun film de scurtmetraj documentar” a fost câștigat de „El iubește ochii mei”, regia Enxhi Rista.

„Distracție la distanț㔠a fost îndemnul serii. Cea de-a 14-a ediție a galei Gopo a avut loc la Verde Stop Arena și a putut fi văzută în direct pe site-ul premiilegopo.ro. Ceremonia a fost prezentată de actorul Alex Bogdan, care și-a făcut apariția într-o izoletă, în aplauzele colegilor de breaslă.                                    
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Artă & Cultură & Media
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  U” Craiova, cap de serie în primul tur din Liga Europa


  09.08.2020
 • ➤ Sport


  CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur preliminar


  09.08.2020
 • ➤ Economic


  Câte 2.500 de lei angajaților care lucrează acasă din cauza pandemiei


  09.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Primarul din Sânpetru are Covid. Primăria este închisă mâine publicului


  09.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  60 de noi cazuri COVID la Brașov, 1145 noi cazuri în România


  09.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Peste 500 de brașoveni testați cu COVID se află izolați la domiciliu


  08.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  32 de cazuri noi de COVID la Brașov, 1350 de cazuri în țară


  08.08.2020
 • ➤ National


  Pui de urs, omorât pe DN 1, lângă Brașov


  08.08.2020
 • ➤ Economic


  Germania a schimbat condițiile pentru străini: 7 județe din România sunt pe lista ”zonelor de risc”


  08.08.2020
 • ➤ Economic


  Fiscul strânge informații privind cardurile, conturile și casetele de valori ale persoanelor fizice


  07.08.2020
 • ➤ Religie


  De Sf Maria


  Pelerinii nu vor avea voie să se apropie de icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula


  07.08.2020
 • ➤ Life


  Se apropie un spectacol ceresc: ploaia de stele. Perseidele pot fi văzute în noaptea de 12/13 august


  07.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Drumul care leagă comunele Măieruș, Apața și Augustin de județul Covasna, modernizat de CJ Brașov


  07.08.2020
 • ➤ National


  Intră în vigoare legea care pedepsește hărțuirea la locul de muncă. Sancțiuni, între 10.000 și 15.000 de lei


  07.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  De miercuri, brașovenii din zona nouă a cartierului Tractorul vor avea transport în comun în cartier


  07.08.2020
 • ➤ Cititori


  6 detalii de luat în calcul atunci când cumperi un lampadar


  07.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  79 de cazuri noi de COVID la Brașov, 1378 în țară. Record de decese: 50 în 24 de ore


  07.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Biciclist lovit pe Bulevardul Griviței din Brașov


  07.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Câte paturi ATI COVID va avea spitalul modular?


  07.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Mereu în alertă


  Încă un focar de COVID în județul Brașov


  07.08.2020
 • ➤ Eveniment


  ARR a dat aviz negativ mai multor autobuze Transbus


  07.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Crucea Roșie din Brașov a primit un nou sediu


  07.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Sporuri de 40% pentru directorii DSP-urilor și de 30% pentru funcționari


  07.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Investiții de 43 de milioane de lei în rețelele de apă și canalizare la Săcele


  07.08.2020
 • ➤ Actualitate


  În caz de urgență


  Sprijin pentru părinți și în noul an școlar


  07.08.2020
 • ➤ Actualitate


  Căminul și sala de sport de la Colegiul Tehnic de Transporturi intră în șantier


  07.08.2020
 • ➤ Actualitate


  Noi locuri de parcare


  07.08.2020
 • ➤ National


  În două etape


  Ce restaurante vor avea prioritate la redeschidere?


  07.08.2020
 • ➤ National


  ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani europeni, pentru susținerea șomajului tehnic


  07.08.2020
 • ➤ Actualitate


  Vacanța de lângă casă


  Vulcanii noroioși, oftatul Pământului


  07.08.2020
 • ➤ Life


  12.000 de like-uri


  Iulia Albu a pozat îndrăzneț


  07.08.2020
 • ➤ Life


  Claudia Pavel se descurcă și fără concerte


  07.08.2020
 • ➤ Life


  Vica Blochina, alintată de un grec milionar


  07.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Cum creștem pisoii mici


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Florinel Coman, numărul unu în Liga 1


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Mai joacă sau nu Astra?


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Decizie așteptată


  Răspuns final: Liga 1 cu 16 echipe


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Momentan, Halep e principala favorită la US Open


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Un fundaș din naționala Franței se alătură lotului „lupilor”


  07.08.2020
 • ➤ Sport


  Au închis robinetul


  Clubul Corona desființează echipa de polo seniori


  07.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Primăria Viștea s-a închis din cauza COVID, iar la Beclean un sătean infectat a murit


  06.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Arafat: în două zile de la finalizarea lucrărilor, dotăm spitalul modular din Brașov


  06.08.2020
 • ➤ Sport


  FRF a făcut cărțile: Liga 1 merge cu 16 echipe, Dinamo scapă de retrogradare


  06.08.2020
 • ➤ Cititori


  Băuturile alcoolice: minunate la petreceri și benefice pentru sănătate. Iată ce efecte au!


  06.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Orban: Guvernul va acorda părinților un sprijin de 75% din salariu în cazul suspendării cursurilor într-o școală


  06.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  55 de cazuri noi de coronavirus la Brașov, 1345 în țară


  06.08.2020
 • ➤ Comunicate


  POLIȚIA BRAȘOV


  Viața fără droguri, informații utile părinților!


  06.08.2020
 • ➤ Comunicate


  DS Smith, lider în producția de ambalaje, a atins trei obiective globale în materie de sustenabilitate


  06.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Școala începe pe 14 septembrie


  06.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Ziua ziarului


  De 22 de ani, Monitorul de Brașov trăiește Expres

  Articolul următor


  182 de ani de la apariția „Foaie pentru minte, inimă și literatură”

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 16 milisecunde, încărcat în milisecunde