Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Codul lui Nostradamus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: » Camelia ONCIU , 15.06.2006
* Un manuscris descoperit la Roma aparținînd lui Nostradamus spune că în 2006 va izbucni al treilea război mondial

Uluitoarele profeții ale lui Nostradamus au fost lăsate posterității în lucrarea de 4.680 de versete, „Centuriile“. O carte încă enigmatică în care sînt înscrise cu o precizie aproape matematică, destinele unor conducători și popoare, calamități naturale și războaie. O concentrare a celor mai diverse evenimente prin care oamenii și istoria celor peste 400 de ani aveau să treacă așa cum le prevăzuse Michel de Nostre-Dame, medic francez si astrolog. În urmă cu doi ani, la Biblioteca Națională din Roma a fost descoperit un nou manuscris scris de Nostradamus. În cartea sa, „Codul Nostradamus, al treilea război mondial“, Dr. Michael Rathford pretinde că a descifrat noile scrieri și astfel a aflat că anul acesta se va declanșa o mare conflagrație mondială care se va sfîrși abia în 2012.

Profeții împlinite

Nostradamus s-a bucurat de recunoașterea talentului său ieșit din comun încă din timpul vieții. Previziunile pe termen scurt au fost, în marea lor majoritate, corecte. Se apreciază că 70% din profețiile lui s-au adeverit. Chiar și momentul propriei morți l-a apreciat corect. Pînă în prezent au fost identificate mai multe evenimente care ar fi fost prevăzute de Nostradamus în centuriile sale. Arthur Crockett le enumeră în „Profețiile inedite ale lui Nostradamus“: dominația maritimă a Marii Britanii vreme de aproape trei secole, moartea lui Giordano Bruno, revolta anti-comunistă din Ungaria, moartea lui J. F. Kennedy, căderea zidului Berlinului, războiul din fosta Iugoslavie, atacul de la 11 septembrie 2001.

Documentul secret

În 21 de ani de studiu al Centuriilor, americanul Michael Rathford n-a reușit să descopere o cheie originală de interpretare a profețiilor lui Nostradamus. În schimb, cînd a dat peste documentul îngropat vreme de 400 de ani în arhivele Librăriei Naționale din Roma, a avut o revelație. O nouă viziune asupra perioadei actuale și viitoare a prins contur în urma decriptării manuscrisului. Acesta a fost dăruit de Nostradamus fiului său care, la rîndul său, l-a donat Papei Urban VIII. Papa l-a ascuns, de teama persecuțiilor Inchiziției Spaniole, asigurîndu-se că umanitatea nu îl va descoperi pînă nu va fi suficient de evoluată pentru a-l descifra. Acest timp, se pare că a sosit. Rathford a combinat metodele de analiză tradiționale cu altele mai sofisticate și a ajuns la concluzia că trăim „Era Necazurilor“. Cea mai detaliată perioadă este cea dintre 2006 și 2012, ani plini de războaie, disperare, dar și speranță. Dar acesta nu va fi sfîrșitul lumii.

Cearta marilor puteri

„Codul lui Nostradamus“ vorbește de viitor. Astfel, se anticipează că al treilea război mondial va izbucni anul acesta și va dura pînă în 2012. Rathford spune că, în Centuria II, Catrenele 35 și 48, Nostradamus prezice că, din cauza greșelii unui lider politic important va avea loc un incident internațional. Se vor răci relațiile dintre două mari state, unul din ele fiind SUA. Președintele respectiv va regreta și va încerca să-și repare greșeala. Dar va fi înlăturat de cei care vor să-i ia locul. Va ajunge în pragul sinuciderii, fiind eliminat din politică, economie, viața socială. Ambele state vor avea de pierdut, dar un al treilea va avea de cîștigat. Situația va lua amploare atunci cînd va interveni al treilea stat, un inamic al SUA, și astfel întreaga planetă va ajunge să stea pe un butoi de pulbere.

Vremea dezastrelor

În Centuria IV, catrenul 67, se spune că o cometă foarte luminoasă, necunoscută pînă atunci, va apărea pe cer. Acest eveniment va coincide cu importante schimbări geologice, cutremure și erupții de vulcani care vor bloca accesul populației la apă. Calamitățile vor aduce foamete, secetă, shimbări sociale. Țările prospere și puternice, în special cele din vestul Europei, vor cunoaște decăderea. Vor fi dezbinate de lupte civile și tulburări sociale, cînd oamenii vor migra spre zonele cu apă, prielnice culturilor agricole. Cutremure și inundații serioase vor genera conflicte între state. SUA va fi ruinată în încercarea de a face față dezastrelor. Trei alte mari națiuni vor trimite ajutoare supraviețuitorilor din SUA în încercarea de a-i ajuta, dar acțiunile umanitare vor fi de fapt tentative de ocupație.

Musulmanii aruncă arma nucleară

Mai ales Europa Centrală și de Sud, Orientul Apropiat și partea estică a Mediteranei vor fi afectate de inundații, se spune în Centuria VIII, catrenul 29. Guvernele locale nu vor putea face față, populația înspăimîntată va fi vulnerabilă și ușor de manipulat. În multe zone, pentru a opri tulburările și jafurile, va fi instaurată legea marțială. Orientul Mijlociu va fi ferit de dezastre și va sări în ajutorul țărilor sinistrate, dar de fapt, va implementa spioni și va înrobi aceste popoare. Centuria 11, catrenele 3 și 4 prevestesc că, în timpul tulburărilor permanente din Orientul Mijlociu, unul dintre lideri va intra în posesia armei nucleare și nu va ezita să o folosească. Riposta va fi, la rîndul ei, tot cu arme nucleare, din partea unei țări care are ieșire pe coasta mediteraneeană. Una din bombe va cădea în apa Mediteranei, ucigînd toți peștii. Căile de acces vor fi întrerupte. Popoarele care depind de comerțul cu acel stat, vor ajunge să consume peștii otrăviți. Aceste nenorociri se vor petrece în apropierea coastei mediteraneene, într-o zonă cu stînci închise la culoare.

Franța și Italia, distruse

Arma nucleară aruncată într-una din țările Orientului Mijlociu va reaprinde războiul. Țările europene vor încerca să intervină, interesate mai mult de aprovizionarea cu petrol. Amestecul europenilor îl va enerva pe cel care a aruncat bomba nucleară și îl va determina să facă uz și de restul arsenalului său, lovind partea sudică a continentului. Coasta europeană a Mediteranei, în zona Italiei, Franței, va fi aproape de nelocuit. Centuria II, catrenul 62 spune că moartea conducătorului unui mare stat va coincide cu apariția unei comete, care va fi vizibilă foarte clar în acele vremuri. Țara acelui conducător se află în Orientul Mijlociu. Moartea lui și răspîndirea foametei vor provoca declanșarea a numeroase revolte. Ele vor coincide cu apariția cometei și vor continua timp de 500 de zile.

Războiul submarinelor

Centuria II, catrenul 48 descrie detalii de război. Rachetele vor cădea în partea sudică a Oceanului Atlantic, în apropierea unui submarin rusesc. Comandantul submarinului va deschide focul asupra unui vas de suprafață american. Centuria III, catrenul 60 prevestește că un tînăr bărbat de culoare va deveni liderul țărilor lumii a treia. Principalul lui scop este unirea mai multor țări pentru a putea lupta contra superputerilor. Teatrul de conflict va fi în Estul Europei și în Orientul Mijlociu, în zona Mărilor Adriatice și Caspice și în estul Mediteranei. Israelul va fi și el implicat. Nu va învinge niciuna din tabere, dar lupta va ajuta la pregătirea terenului pentru Antichrist.

Albii și albaștrii

Centuria II, catrenul 95 arată că zonele agricole importante vor îngheța. Oamenii vor fugi spre locuri prielnice vieții, dar pline de disensiuni și lupte. Drept urmare a panicii populației și deciziilor incompetente ale guvernelor se va acumula un stres considerabil în rîndul populației. Deciziile greșite vor conduce la dezastre majore. Statele Unite și Anglia vor fi cele mai afectate. Într-o simulare a stării de război, între Marea Britanie și alte țări europene, va apărea o eroare care va transforma totul într-o situație reală de război. Se vor arunca bombe.
Echipele vor fi denumite albii și albaștrii, se spune în Centuria II, catrenul 2.

Antichristul în Iran

Președinții SUA vor încerca să extindă granițele țării se spune în Centuria VII, Catrenul 41. Populația va fi nemulțumită și se va revolta înaintea alegerilor. Va porni un fel de război civil, dar se vor organiza noi alegeri și la Casa Albă se va instala un candidat acceptabil. „Antichristul se va muta în Iran, printr-un șiretlic asupra șeicului, cu ajutorul oamenilor de la curtea lui. Antichristul îl va distruge declanșînd un război civil. Se va folosi de un lider iranian loial șeicului. Acesta va fi asasinat odată cu atacarea Iranului. Oamenii șeicului vor trece de partea Antichristului“, traduce americanul din Centuria II, Catrenele 23 și 81. Antichristul va obține puterea în Orientul Mijlociu. Apoi, se va orienta către zona Mediteranei, după ce îi va aduce pe africanii din Nord, simpatizanți ai culturii lui, de partea blocului din Asia. Noul document nu contrazice scrierile anterioare ale lui Nostradamus. Aduce doar detalii inedite. Catrenele acoperă evenimentele pînă în 7 iulie 2993, dată posibilă a sfîrșitului lumii.

Alchimist și astrolog

• Pe mormîntul lui Michel de Nostre-dame scrie: „A murit la Salon în anul 1556. Posteritate, nu-i tulbura dulcea odihnă!“. Se pare că dorința nu i-a fost respectată, de atunci și pînă astăzi fiind necontenit pomenit. Născut la 14 decembrie 1503, în Franța, Nostradamus a fost cunoscut și cînd trăia și azi ca „prezicător“. Provenea dintr-o familie de negustori bogați. A studiat matematicile și medicina. Ca medic, s-a oferit voluntar să îngrijească victimele ciumei, boala care avea să-i răpună mai tîrziu prima soție și cei doi copii. Multă vreme a fost un medic oarecare, pînă cînd a experimentat cu succes noi medicamente pe bază de plante. Nostradamus a rămas în istorie datorită Centuriilor sale, prima ediție fiind datată 3 mai 1555. Însă debutul a fost cu trei ani mai devreme cu un „Tratat despre prăjituri și farduri“. Pasionat de alchimie, el a pus la punct o serie de rețete pentru „prăjituri medicamentoase“. Dar Nostradamus a fost interesat și de studiul astrelor, pasiune moștenită de la străbunicul său. Tot prevestind starea meteo la curtea Cahterinei de Médicis, i-a venit ideea să facă predicții și pentru viitorul îndepărtat. Centuriile sînt scrise într-un limbaj codat. Acesta este motivul pentru care decriptarea lor dă naștere a zeci de variante.

Invadatori din Asia

• Românul Vlaicu Ionescu, un interpret celebru al scrierilor lui Nostradamus, confirmă iminența unui al treilea război mondial. Decriptînd catrenele prezicătorului, Ionescu spune c㠄Europa va fi invadată de o coaliție arabo-chineză, iar războiul va începe la nordul și la sudul Mării Negre, ceea ce va afecta și România, însă nu foarte grav, pentru că țara noastră, așa cum Nostradamus a spus-o în repetate rînduri, este protejată de voința divină“. Războiul va fi devastator, dar nu va duce la sfîrșitul lumii. Jean-Claude Bernard confirmă faptul că Nostradamus a prezis în catrenul 8-99 că trei lideri „vor prelua puterea la Roma“. Unul va fi rus, celălalt asiatic și al treilea musulman. Salvarea omenirii va fi un rege născut la eclipsa din 1999. Vlaicu Ionescu crede că va domni în Franța, în jurul anului 2022 și va deveni spaima invadatorilor asiatici.

Trei antichriști

• Cele mai vehiculate profeții ale lui Nostradamus se referă la dictatorii lumii. Primul dintre ei ar fi Napoleon Bonaparte. „Născut lîngă Italia“, acesta va deveni, dintr-un simplu soldat, împărat. Își va trimite armata în Rusia, va lăsa în ruină un oraș (Moscova), iar în timpul retragerii mulți dintre soldații lui „vor muri în teritoriul alb“. Predicțiile vorbesc despre „prințul învins trimis în Elba“, după înfrîngerea „prin marele efort al forțelor străine“ (Waterloo). Al doilea antichrist ar fi Hitler (Hister): „un om pătat de crime“, „cel mai mare dușman al rasei umane“. După ce va cîștiga de partea lui mulți oameni, acest „căpitan al Germaniei“, care nu va respecta nici o lege, va oferi omenirii doar „lacrimi, foc, sînge și război“. Moartea dictatorului, „lîngă Rhin“, va rămîne sub semnul incertitudinii. Al treilea antichrist va fi un credincios al lui Mohammed, din Orientul Apropiat, care se va război cu Europa. Invazia va declanșa al treilea război mondial. Omenirea va fi amenințată cu distrugerea totală. Războiul se va sfîrși cînd liderii a două mari puteri de la Polul Nord (Rusia și SUA) vor deveni prieteni.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina

Mărturii în imagini


Iernile de altădată
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 11:26
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 11:22
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 11:18
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 11:14
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 11:10
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 10:55
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 10:50
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 10:43
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  Somație


  Azi 10:38
 • ➤ Prima pagina


  Condamnare pentru 140 de urși


  Azi 09:41
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Weekend cu TAMTAM la Brașov


  Azi 09:38
 • ➤ Eveniment


  Poveste veche


  Primăria vrea să preia zidurile turnurile și bastioanele cât mai repede


  Azi 09:34
 • ➤ Eveniment


  Licitație pentru reconstruirea podului CFR de la Budila


  Azi 09:32
 • ➤ Actualitate


  Premieră


  Brașoveanul Ciprian Lupu, primul pilot în scaun rulant


  Azi 09:23
 • ➤ National


  Jocuri de imagine


  Cale liberă pentru Dăncilă în cursa pentru Cotroceni


  Azi 09:20
 • ➤ National


  Liberalii au început războiul cu Dan Barna


  Azi 09:15
 • ➤ Economic


  În câteva zile se aprobă


  Facilități fiscale pentru datornicii la stat


  Azi 09:11
 • ➤ Economic


  Importurile de gaze au crescut de 353 de ori în 2019 ca urmare a OUG 114


  Azi 09:09
 • ➤ Economic


  Guvernul nu mai are bani să le restituie transportatorilor supraacciza la motorină


  Azi 09:08
 • ➤ Doctor


  Terapia Bach, puterea de vindecare a florilor


  Azi 08:56
 • ➤ Doctor


  O persoană din trei suferă de nesomn


  Azi 08:52
 • ➤ Doctor


  Fără garanție 100%


  Dieta grupelor sanguine


  Azi 08:49
 • ➤ Doctor


  Broccoli, protecție împotriva cancerului de ficat


  Azi 08:47
 • ➤ Doctor


  „Laptele de aur“ purifică sângele


  Azi 08:45
 • ➤ Doctor


  Dormitul cu televizorul aprins crește riscul de obezitate


  Azi 08:44
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Sfaturi de viață de la bătrânii japonezi


  Azi 08:33
 • ➤ Life


  Dă ce nu-i mai trebuie


  Monica Bârlădeanu își donează hainele


  Azi 08:28
 • ➤ Life


  Florin Călinescu lasă Protv-ul pentru politică


  Azi 08:25
 • ➤ Life


  Iubitul Simonei Halep a mai fost însurat de două ori


  Azi 08:20
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:18
 • ➤ Sport


  Eugen Neagoe, în stare stabilă


  Azi 08:15
 • ➤ Sport


  Anamaria Prodan l-a găsit pe Gabi Tamaș: „Love you Gabi“


  Azi 08:12
 • ➤ Sport


  Sfatul unui câștigător de Liga Campionilor


  „Aveți încredere în proiectul Coronei”


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  Adrian Szabo dezvăluie planurile la CSM Corona Brașov


  Azi 08:05
 • ➤ Sport


  Solicitare la FRF


  Olimpic Zărnești vrea în Liga a 3-a


  Azi 08:01
 • ➤ Sport


  Start la CSM Corona Brașov. Călin Moldovan, lângă Petre Lucian și Andrei Șanta


  22.07.2019
 • ➤ Sport


  Președintele lui Montpellier, Remy Levy, oaspetele Coronei Brașov


  22.07.2019
 • ➤ Sport


  Își urmează visul


  Brașoveanul Ciprian Daniel Lupu - primul pilot în scaun rulant din țară, debutează în CN de Raliuri


  22.07.2019
 • ➤ Local


  Brașov. Reparatorii locomotivelor CFR Călători au intrat în grevă japoneză


  22.07.2019
 • ➤ Prima pagina


  Un eșec previzibil


  Stop pentru autostrada Comarnic-Brașov


  22.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Omagiu singurului român care a ajuns în cosmos


  Planetariul de la Noua va purta numele cosmonautului Dumitru Prunariu


  22.07.2019
 • ➤ Eveniment


  CJ Brașov a desemnat alt câștigător pentru terminalul Aeroportului


  22.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Investiție de peste 2 milioane de lei, pentru Biserica Fortificată din Rupea


  22.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Strada Mihail Sadoveanu intră în șantier până luna viitoare


  22.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Străini din toată lumea au învățat limba română la Brașov


  22.07.2019
 • ➤ Actualitate


  Tăieri pe domeniul public


  Aproximativ 100 de arbori uscați vor dispărea din Brașov


  22.07.2019
 • ➤ Actualitate


  Povestea Pământului, la Muzeul Pedagogic


  22.07.2019
 • ➤ National


  Pregătiți de prezidențiale


  Alianța USR-PLUS intră în campanie cu tandemul Barna, președinte - Cioloș, premier


  22.07.2019
 • ➤ National


  A început păruiala între Firea și Dăncilă


  22.07.2019
 • ➤ Life


  Pasionată de călătorii


  Corina Caragea, vacanță ca-n filme în America


  22.07.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Confuzie la PSD

  Articolul următor


  Boicot la examene?

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.636 milisecunde, încărcat în milisecunde