17.4 C
Braşov
Acasă Blog

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

0
Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie
Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie. Iar facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe va fi păstrată până la finele anului. Este dclarația făcută de premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu a avut consultări, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor în cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, a cărei temă centrală a fost nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Șeful Executivului a discutat împreună cu partenerii de dialog social contextul şi efectele majorării salariului minim brut pe ţară garantat în plată de la 3.300 de lei lunar, cât este în prezent, la 3.700 de lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024.

Aceasta va reprezenta o creştere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei. Deducerea fiscală de 200 de lei se va menţine până la sfârşitul anului De asemenea, deducerea fiscală de 200 de lei se va menţine până la sfârşitul anului, arată sursa citată.

„Creşterea veniturilor şi protejarea puterii de cumpărare sunt linii de acţiune pe care le urmărim permanent la nivelul Guvernului. Aşa cum am stabilit împreună cu sindicatele şi patronatele încă de la sfârşitul anului trecut şi am reconfirmat astăzi, în reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, vom majora la 3.700 salariul minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu 1 iulie. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea celor 200 de lei netaxabili la salariul minim, ceea ce, împreună cu eforturile de reducere a inflaţiei, protejăm puterea de cumpărare a angajaţilor cu venituri mici”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform comunicatului.

 

Meci „nebun” între  Daniel Isăilă și Cosmin Olăroiu în Emiratele Arabe Unite

0

Meci „nebun” între  Daniel Isăilă și Cosmin Olăroiu în Emiratele Arabe Unite.
Duelul dintre  Daniel Isăilă și  Cosmin Olăroiu s-a încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-1),  după un meci extrem de spectaculos.

Două goluri în două minute!

Ajman, echipa pregătită de brașoveanul Daniel Isăilă, a primit vizita celor de la Al Sharjah, formaţia pregătită de Cosmin Olăroiu, în etapa cu numărul 25 a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Ajman a deschis scorul chiar în primul minut cu golul lui Issam Faiz, dar Al Sharjah  restabilit egalitatea imediat,  cu reușita lui Majid Rashid (2).
În  partea secundă, Al Sharjah a preluat conducerea cu golul lui Luanzinho (68), dar gazdele au egalat în minutul 87  cu reușita  lui Roky Marciano. Până la final nu s-a mai marcat, astfel încât ambele echipe au fost nevoite să îşi împartă punctele. Și în turul campionatului, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.

Isăilă, neînvins de șapte etape

Daniel Isăilă  a bifat șaptea partidă fără înfrângere în campionatul din Emiratele Arabe Unite (patru victorii și trei egaluri) și ocupă locul 7 în clasament cu un meci mai puțin disputat. De cealaltă parte, Al Sharjah, o echipă cu un buget colosal și cu o mulțime de vedete (Caio-ex Benfica sau Pjanic – ex Barcelona ) se află pe locul 6 cu 39 de puncte.

Alexandru Piscan, român acuzat de trădare în favoarea Rusiei. Are pe contul de Facebook fotografia unei statui simbolice a Uniunii Sovietice

0
Alexandru Piscan, român acuzat de trădare în favoarea Rusiei.
Alexandru Piscan, român acuzat de trădare în favoarea Rusiei.

Alexandru Piscan, român acuzat de trădare în favoarea Rusiei.   El are drept fotografie de copertă la contul de Facebook imaginea unui statui simbolice a Uniunii Sovietice. La propunerea DIICOT, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Alexandru Piscan, românul care a fost arestat pentru trădare, după ce a dat rușilor informații și poze despre obiectivele militare din România, filmând inclusiv convoaiele militare voia să intre și în politică. El a fost arestat pentru acte de spionaj și acuzat de trădare în favoarea Rusiei se numește Alexandru Piscan și este din Ploiești. În luna martie, Alexandru Piscan își anunța candidatura la Primăria municipiului Ploiești, potrivit presei locale.

DIICOT a anunțat vineri că a reținut un cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Procurorii îl acuză pe Alexandru Piscan că a fotografiat obiective militare românești și NATO amplasate lângă Tulcea și a trimis imaginile către diplomați de la Ambasada Federației Ruse la București.Alexandru Piscan anunțase în urmă cu două luni, pe pagina sa de Facebook, că vrea să candideze la alegerile locale, pentru primăria Ploieștiului, în calitate de independent.Conform datelor oficiale ale BEC, Piscan nu apare ca și candidat admis pentru Primăria Ploiești.

 

Pișcan și-a pus pe coperta de la contul de Facebook imaginea unui statui simbolice a Uniunii Sovietice

E vorba despre statuia numită ”Patria Mamă” de la Volgograd, care comemorează bătălia de la Stalingrad și a fost instalată în 1967. Statuia e realizată în stilul sovietic al realismului socialist.Totodată, Piscan promovează pe pagina sa de Facebook în mai multe rânduri postul de radio Gold FM deținut de omul de afaceri Cozmin Gușă, cât și declarațiile sau emisiunile sale din diferite publicații sau emisiuni de televiziune.

 

Cupele mondiale de sărituri cu schiurile de la Râșnov, transmise de Eurosport  și în următorii trei ani

0

Cupele mondiale de sărituri cu schiurile de la Râșnov, transmise de Eurosport  și în următorii trei ani
Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) și European Broadcasting Union (EBU) au semnat un contract de prelungire a drepturilor de difuzare a Cupelor Mondiale de Sărituri cu Schiurile, atât pentru competițiile de vară cât și pentru cele de iarnă, până la sfârșitul sezonului competițional din martie 2027.

Parteneriat început în 2014

Parteneriatul dintre EBU și Federația Română de Schi Biatlon a început în urmă cu 10 ani, iar etapele de Cupă Mondială organizate la Râșnov și transmise în direct și pe Eurosport au pus România pe harta internațională a sporturilor de iarnă, în contextul în care doar 20 de țări din lume găzduiesc aceste etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile.„Suntem încântați să anunțăm prelungirea acestui parteneriat valoros cu EBU. Această colaborare durează deja de zece ani și sperăm că va fi la fel de fructuoasă pe viitor. Este extraordinar ca pasionații de sport să poată urmări pe Eurosport competițiile internaționale organizate la Râșnov. Sperăm ca în continuare să putem să organizăm în România, pe baza olimpică de la Valea Cărbunării, etapele de Cupă Mondială atât la fete, cât și la băieți”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi Biatlon.

Robert Portman, Director Sporturi de Iarnă al European Brodcasting Union, a subliniat, la rândul său, importanța acestui parteneriat.
„Suntem bucuroși să continuăm colaborarea cu Federația Română de Schi Biatlon. Prelungirea acestui contract reflectă angajamentul nostru de a aduce în casele telespectatorilor din întreaga Europă, și de acum înainte, competițiile sportive foarte frumoase din Râșnov. Avem deja o colaborare fructuoasă în spate, am putut adăuga noi evenimente în calendar și sperăm că, având ajutorul Federației Internaționale de Schi, să facem acest lucru și în viitor. Ne dorim și să avem ierni reci în România, să avem posibilitatea să ținem aceste evenimente. Suntem foarte bucuroși să continuăm colaborarea cu România, cel puțin până în 2027″, a declarat Robert Portman

Crosul Național ,,Ziua Olimpică”: Restricții de circulație în centrul istoric al Brașovului

0
Crosul Național ,,Ziua Olimpică”: Restricții de circulație în centrul istoric al Brașovului

Sâmbătă, toți cei care vor să facă mișcare într-un cadru arhitectural deosebit, centrul istoric al Brașovului, cei care vor să se întâlnească cu marii campioni ai României și să descopere principiile olimpismului, sunt așteptați în Piața Sfatului la Crosul Național Ziua Olimpică 2024, un eveniment organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Primăria Brașov, cu sprijinul CSM Corona Brașov, al Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane – Universitatea Transilvania, Liceului cu Program Sportiv, Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Poliției Locale Brașov.

,,Brașovul este un oraș în care sportul și valorile sale sunt la loc de cinste pentru comunitate, atât prin performanțele echipelor și sportivilor profesioniști, cât și prin practicarea sportului de masă. Ca o recunoaștere a ceea ce înseamnă sportul pentru brașoveni, anul acesta, COSR a ales să marcheze ziua dedicată olimpismului la Brașov. Astfel, mâine vă așteptăm, pe cei mici și pe cei mari, profesioniști sau amatori, să alergăm împreună pe frumoasele străzi din centrul istoric. Înscrierea este gratuită, și se face direct în Piața Sfatului, iar toți cei care participă vor fi premiați de COSR. Haideți să alergăm împreună în cel mai frumos și verde oraș”, a declarat primarul Allen Coliban.

Competiția sportivă și educațională – „Crosul Național Ziua Olimpică, 2024”, va avea loc în data de 25 mai 2024 și se va desfășura pe 5 (cinci) trasee, pe categorii de vârstă, astfel:

a) 600 m (pentru categoria de vârstă 6-8 ani), se va desfășura pe traseul: Piața Sfatului – str. Republicii – str. Michael Weiss – str. Postăvarului – str. Diaconu Coresi – str. Republicii – Piața Sfatului;

b) 800 m (pentru categoria de vârstă 9-11 ani), se va desfășura pe traseul: Piața Sfatului – str. Republicii – str. Michael Weiss – str. Postăvarului – str. Diaconu Coresi – str. Johan Gott – str. Apollonia Hirscher – Piața Sfatului;

c) 1.500 m (pentru categoria de vârstă 12-14 ani), se va desfășura pe traseul: Piața Sfatului – str. Republicii – b-dul Eroilor (tronson Modarom – CN Unirea) – str. Postăvarului – str. Diaconu Coresi – str. Republicii – Piața Sfatului;

d) 2.500 m (pentru categoria de vârstă 15-19 ani), se va desfășura pe traseul: Piața Sfatului – Piața Enescu – str. Valentin Wagner – str. Mihail Sadoveanu – str. Republicii – b-dul Eroilor (tronson Modarom – CN Unirea) – str. Postăvarului – str. Diaconu Coresi – str. Republicii – str. Mihail Sadoveanu – str. Valentin Wagner – Piața Enescu – Piața Sfatului, cu ocolirea Bisericii Negre;

e) 3000 m (pentru categoria de vârstă + 20), se va desfășura pe traseul: Piața Sfatului – str. Republicii – b-dul Eroilor (tronson Modarom – Star) – Aleea Tiberiu Brediceanu (pe Sub Tâmpa, cu coborâre pe lângă Olimpia) – Poarta Șchei – str. Paul Richter – Piața Sfatului, cu ocolirea Bisericii Negre.

Înscrierea participanților se va face sâmbătă dimineața, în Piața Sfatului, între orele 9.00 – 10.30.

Primul start se va da la ora 11:00 pentru categoria de vârstă 6-8 ani; 11:15 pentru categoria de vârstă 9-11 ani; 11:30 pentru categoria de vârstă 12-14 ani; 11:45 pentru cei cu vârsta între 15 și 19 ani, iar la ora 12:00 se va da startul pentru cei +20 ani. Festivitatea de premiere va avea loc în Piața Sfatului, începând cu ora 12.45.

Primii trei clasați atât la masculin cât și la feminin, la fiecare categorie, vor primi premii care constau în materiale sportive. Toți participanții vor primi tricou cu însemnele Zilei Olimpice, medalie și diplomă.

Restricții de circulație

Pentru buna desfășurare a competiției și pentru siguranța alergătorilor, Comisia de circulație a aprobat închiderea secvențială a circulației, astfel:

Bulevardul Eroilor – tronson între Magazinul STAR și MODAROM – între orele 11.00 – 12.20 (tronson Republicii – Postăvarului, și urcare pe str. Postăvarului este parte din traseu pentru cursele de 1500 m și 2500 m);
Intersecția Bulevardul Eroilor – str. Nicolae Bălcescu – str. Dobrogeanu Gherea – între orele 12.00 – 12.30 – până la trecerea ultimului participant la crosul de 3000 m (se dirijează circulația în funcție de traversarea căilor publice spre Aleea de Sub Tâmpa);
Intersecția str. Dobrogeanu Gherea – Castelului – între orele 12.00 – 12.30 – până la trecerea ultimului participant la crosul de 3000 m (se dirijează circulația în funcție de traversarea căilor publice de către concurenți spre Aleea de Sub Tâmpa);
Intersecția str. Aleea Tiberiu Brediceanu – Castelului – între orele 12.10 – 12.40 – până la trecerea ultimului participant la crosul de 3000 m (se dirijează circulația în funcție de traversarea căilor publice de către concurenți spre Giratoriu Poarta Schei);
Intersecția str. Aleea Tiberiu Brediceanu – str. Poarta Schei – între orele 12.10 – 12.45 – până la trecerea ultimului participant la crosul de 3000 m (se dirijează circulația în funcție de traversarea căilor publice de către concurenți spre str. Poarta Schei);
Intersecția Giratoriu Poarta Schei – str. Poarta Schei – intersecție cu str. Paul Richter – între orele 12.10 – 12.50 – până la trecerea ultimului participant la crosul de 3000 m (se dirijează circulația în funcție de traversarea căilor publice de către concurenți spre Str. Paul Richter; se are în vedere și circulația auto dinspre str. George Coșbuc spre str. Poarta Schei).

În câteva ore, polițiștii brașoveni au dat amenzi de 21.300 lei. Un șofer care conducea băut, depistat pe strada Albinelor

0
În câteva ore, polițiștii brașoveni au dat amenzi de 21.300 lei. Un șofer care conducea băut, depistat pe strada Albinelor

Joi, 23 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune care a avut ca scop prevenirea și reducerea victimizării rezultată din accidente rutiere, produse ca urmare a încălcării legislației de către conducătorii de autovehicule, de biciclete și de trotinete electrice.

În contextul în care participanții la traficul rutier au diversificat mijloacele de deplasare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au organizat și desfășurat mai multe activități, care au avut ca scop atât componenta preventivă, prin conștientizarea riscurilor la care se expun participanții la trafic atunci când nu respectă normele rutiere, cât și depistarea și sancționarea abaterilor de la legislația rutieră, săvârșite de către conducătorii de autovehicule, biciclete și trotinete electrice.

Astfel, cu ocazia activităților pe care le-au desfășurat în municipiul Brașov, polițiștii au contribuit la dezvoltarea unei comunități informate și responsabile, iar pentru abaterile rutiere constatate au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală aproximativă de 21.300 lei. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, la data de 23 mai, în jurul orei 17:00, pe strada Albinelor, din municipiul Brașov, polițiștii Biroului Rutier Brașov au identificat, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 56 de ani, pentru care testarea cu aparatul din dotare a indicat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost prelevate mostre biologice, a căror analiză va stabili cu certitudine valoarea aloolemiei.

În această cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Handbal. Bianca Voica și-a prelungit contractul cu Corona: „Pentru mine Brașovul este acasă“

0
Bianca Voica a decis să continue la Brașov

Bianca Voica și-a prelungit contractul cu Corona: „Pentru mine Brașovul este acasă“

Handbalista Bianca Voica și-a prelungit contractul cu Corona Brașov. Voica (22 de ani) a semnat cu echipa brașoveană un nou contract valabil până în vara lui 2026. „Prelungire de contract la handbal! Bianca Voica continuă să joace la Brașov încă (cel puțin) 2 ani! ”Pentru mine Brașovul este ca acasă. Sunt foarte bucuroasă că voi continua aici! Abia aștept să ne întoarcem la antrenamente și să ne atingem obiectivele împreună, dar mai ales să avem aceeași susținere din partea publicului pe care îl așteptăm din nou la sală.” Bianca Voica. Pivotul nostru și al echipei naționalei României s-a dovedit, în acest sezon, una dintre cele mai importante jucătoare din Liga Florilor. Statistica FRH arată că Bianca e pe locul 13 procentajul șuturilor (Vilde Mortensen Ingstad de la CSM București are același procentaj ca Bianca) și tot pe 13 la șuturile de la 6 metri. Felicitări, Bibi și îți mulțumim pentru efortul pe care îl faci la fiecare antrenament și în fiecare meci!“, precizează clubul brașovean.

S-au terminat lucrările de pe strada Celulozei din Zărnești: Autobuzele RATBV de pe linia 140 revin la traseul obișnuit

0
S-au terminat lucrările de pe strada Celulozei din Zărnești: Autobuzele RATBV de pe linia 140 revin la traseul obișnuit

Pentru că au fost finalizate lucrările de infrastructură de pe strada Celulozei din Zărnești, Asociația Metropolitană pentru Dezvotare Durabilă a Transportului Public Brașov a decis ca autobuzele RATBV de pe linia 140 să revină de luni, 27 mai, la traseul obișnuit.

În aceste condiții vor fi anulate stațiile provizorii Lidl Zărnești, Penny Zărnești și Pepco Zărnești, dar vor fi deservite din nou perechile de stații Transilvania, BRD, Celulozei și 13 Decembrie.

Potrivit RATBV, graficul de circulație al liniei 140 nu va suferi modificări.

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024!

0
. Edi Iordănescu a anunțat azi lista jucătorilor convocați pentru amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein

Edi Iordănescu a anunțat lotul preliminar al naționalei României pentru EURO 2024!

Selecționerul Edward Iordănescu a anunțat lotul României pentru ultimele partide de pregătire înainte de Euro 2024. Înainte de Euro 2024 din Germania, „tricolorii” vor disputa două meciuri amicale contra Bulgariei (marți, 4 iunie) și Liechtenstein (vineri, 7 iunie). Pe listă se află 28 de fotbaliști, iar imediat după cele două meciuri test, Edi Iordănescu va renunța la doi înaintea turneului final din Germania.

Lotul preliminar al României pentru Euro 2024

PORTARI: Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Răzvan SAVA (CFR Cluj, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 5/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 26/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian ȘUT (FCSB, 1/0), Darius OLARU (FCSB, 16/0), Constantin GRAMENI (Farul Constanța, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 22/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 19/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel COMAN (FCSB, 13/1)

ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 9/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 41/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0)

 

Programul din Grupa României de la EURO 2024
  • 17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

George Scripcaru implică grupările interlope din Brașov în alegerile locale din oraș

0
George Scripcaru implică grupările interlope din Brașov în alegerile locale din oraș

Membrii clanului Stoleru, numiți și „stăpânii cartierului Noua” din Brașov, îl susțin public pe internet pe fostul primar Scripcaru, care va candida din nou la alegerile locale din 9 iunie. În plus, aceștia amenință simpli cetățeni, tineri sau bătrâni, care îndrăznesc să le comenteze online la odele aduse de clan candidatului PSD-PNL.

Alegerile locale din Brașov iau o turnură penală, presărată cu amenințări explicite pe care membri ai clanului Stoleru le fac la adresa cetățenilor. Un astfel de episod s-a desfășurat pe grupul de Facebook al locuitorilor din cartierul Noua, acolo unde capul găștii de cartier – Adi Stoleru – a publicat un text de susținere a lui George Scripcaru:

„Dragi alegători. George Scripcaru este un lider cu experiență, dedicat dezvoltării orașului nostru. Prin viziunea sa clară și acțiunile sale concrete, a demonstrat că are capacitatea și determinarea de a face Brașovul să prospere. Alegându-l pe George Scripcaru, ne asigurăm că orașul nostru continuă pe calea creșterii și îmbunătățirii. Haideți să ne unim și să-i acordăm încrederea noastră pentru a construi împreună un viitor mai luminos pentru toți locuitorii Brașovului. Cu solidaritate și încredere, noi majoritatea din cartierul Noua îți urăms ucces”.

Orice candidat la o funcție publică s-ar bucura când reciți o astfel de odă. Totuși, când vine de la un mafiot, cetățenii simpli reacționează și amendează astfel de asocieri. „Rău a ajuns Scripcaru daca ii face reclama un interlop:)))” sau „N-am văzut în viața mea atâtea limbi! Ceva interese?” sau „Despre cotele parte de la hotelurile de la gara și de pe bulevardul Victoriei nimic? Despre terenuri din Poiană cumpărate pe numele lui Dan Ghiță nimic? Despre cum și cui a vândut palatul copiilor nimic? Iar vrea la furat?!”


De aici a urmat un val de amenințări ale membrilor clanului Stoleru, susținătorii lui Scripcaru, care pot constitui inclusiv probe în posibile procese. „Te mănâncă în gă…ză?”, „vezi-ți de Facebook tataie, nu mai duci mult, stai acasă, nu vota (decât dacă votezi Scripcaru)”, „bă, bulangiule tu te uiți cui îi comentezi la mesaje pișa..le”, „un singur interes am acum, dacă știe cineva să-mi scrie în privat pe unde te plimbi”, „să vezi ce te apuci tu de dat limbi, cred că nu ai văzut cui i-ai comentat”.

Scripcaru pare că nu are nicio problemă și nicio jenă în a-și face publică relația strânsă cu interlopii. Pe lângă clanul Stoleru, cel care visează la al 5-lea mandat de primar al Brașovului se pozează relaxat la terasă alături de alt interlop recunoscut – Daniel Stinghe. E vorba de un individ legat de clanul Preda de la Brașov, anchetat pentru trafic de droguri și furt de arme încă din 2009. Acesta a fost implicat și în celebrul caz al furtului de arme de la Ciorogârla.

De aici se nasc o serie de întrebări la care George Scripcaru trebuie să răspundă urgent.

Care este istoricul relației lui cu cei din clanul Stoleru? Au existat relații de afaceri între Scripcaru și Stoleru sau între Primăria Brașov (condusă pe vremuri de Scripcaru) și firmele clanului Stoleru?

De ce se afișează cu susținerea pe care i-o acordă public niște infractori dovediți, acuzați de proxenetism, trafic de droguri, atacuri cu arme albe?

Despre ce a discutat cu Daniel Stinghe la cafeneaua unde s-au fotografiat? Cum apreciază relația pe care o are cu acest interlop? Ce funcții le-a oferit celor din clanuri în primărie?

Sunt întrebări care trebuie să-și găsească rapid răspunsuri, în interesul brașovenilor, al votanților din 9 iunie.

Cod mandatar financiar: 21240009

*Articol al USR Brașov (P)

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.