Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.
Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov
Victorie pentru Daniel Isăilă în Emiratele Arabe Unite. Olăroiu a ratat șansa să revină pe primul loc
Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins, vineri seara, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Khorfakkan, într-un meci din etapa a 14- a campionatului Emiratelor Arabe Unite. Golurile victoriei echipei antrenorului brașovean au fost marcate de argentinienii Nicolas Gimenez (30-pen) și Gaston Alvarez (42). Bani Yas rămâne pe locul 9 în clasament cu 18 puncte. În schimb, Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a ratat șansa de a urca pe locul 1 după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Al-Ahli Dubai, în derbiul etapei a 14-a. În urma acestui rezultat, Al Sharjah rămâne pe poziția secundă în clasament, cu 28 de puncte, unul mai puțin decât Al-Ahli Duba
A murit actorul brașovean Mihai Bica
Actorul brașovean Mihai Bica, care a slujit, din 2002, cu dăruire și scena Teatrului Sică Alexandrescu, s-a stins din viață astăzi, 27 ianuarie 2023, la doar 59 de ani. Mihai Bica a fost o perioadă directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și a contribuit la înființarea festivalului de teatru de la Sibiu.
”Teatrul Sică Alexandrescu Brașov regretă profund trecerea în neființă a actorului Mihai Bica. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a instituției brașovene.
Mihai Bica s-a născut în 10 decembrie 1963. Timişorean de origine, Bica fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.
„Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu.La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000. A fost directorul teatrului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca. Ar fi împlinit anul acesta…60 de ani!”, a transmis Mihai Copăceanu, psiholog.
De mâine se schiază în Poiana Brașov
Sâmbătă, 28 ianuarie, se deschid pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul și cele pentru începători
„De mâine, 28 ianuarie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, iar de săptămâna viitoare sperăm să reușim amenajarea unei trase pe pârtia Drumul Roșu, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul”, spune primarul Allen Coliban, care împreună cu reprezentanții Primăriei, ai Serviciului Public Salvamont și cei ai firmei care asigură pregătirea pârtiilor, Comprest, a verificat astăzi pe teren starea pârtiilor.
„În primul rând, ne bucurăm că ninge în Poiana Brașov. Au așteptat zăpada asta cu toții de foarte mult timp. Iată că ne ajută și natura. Din păcate, cu toate eforturile supraomenești de a amenaja pârtiile, putem spune că se poate schia în partea superioară a masivului momentan în condiții decente. Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă. Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogății din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor. O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia. Ca de obicei, administratorii pârtiilor lucrează la tot ce înseamnă balizaj și organizare de linii pentru așteptarea la telescaune. Mizăm totodată pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale și doar cu aceste eforturi de a produce zăpadă artificială. Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul celălalt vom avea condiții de a coborî până jos. Liniile 60 și 100 vor începe să opereze în regim normal de sezon, pentru că avem cele două linii, 60-ul, care face legătura dintre parcarea din Poiana Mică și pârtii, și linia 100, acel shuttlebus, care leagă Gara Brașov de pârtiile din Poiană“, a declarat primarul Allen Coliban.
Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.
Tot de mâine vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.
Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare. În aceste condiții, în ultimele zile s-a lucrat într-un ritm susținut pentru a fi posibilă deschiderea pârtiilor.
,,În partea superioară a domeniului avem un strat de aproximativ 25-30 de centimetri, strat în stare amenajată. În zona lacului, undeva la 20 cm, scăzând în partea inferioară către telescaunul Ruia la îmbarcare, ajungând la o medie de 15 cm. În momentul de față este în creștere din motive naturale, dar și noi, cât ne permit temperaturile, vom produce zăpadă. Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineții, vor fi delimitate strict. Toată lumea va ști. Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcționări, vom fi și noi prezenți pe pârtie, deci toată lumea va fi în siguranță. Când depășim aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate și riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a precizat Adrian Biriboiu, șeful Serviciului amenajare pârtii, Comprest SA.
Cu excepția ninsorii din această dimineață, pârtiile au fost amenajate exclusiv cu zăpadă artificială. Tunurile și lăncile au produs aproape 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială, astfel stratul de zăpadă bătută pe pârtiile care vor fi deschise mâine are aproximativ 25 de cm.
Intervențiile în caz de incidente sunt asigurate de Serviciul Public Salvamont, care le readuce aminte atât schiorilor, cât și turiștilor amatori de drumeții, câteva dintre regulile de bază pentru evitarea accidentelor.
„Câteva sfaturi am avea: în primul rând să nu părăsească pârtiile amenajate, pentru că fiind strat de zăpadă mic, riscă accidentări; echipamentul să fie adecvat și să îl verifice înainte să urce în telegondolă. Așteptăm cât mai multă zăpadă, să putem schia până jos în condiții cât mai bune. Riscăm să ne accidentăm și în primul rând trebuie să fim atenți. Clar, dacă părăsim pârtia, putem găsi diverse obstacole, pietre, crengi, copaci și atunci accidentarea poate să fie destul de gravă“, a explicat Nicușor Piroșcă, salvator montan la serviciul Salvamont Poiana Brașov.
Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet
De mâine, 28 ianuarie vor fi funcționale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Pentru turiști va funcționa și cabina Capra Neagră. Ultima urcare va fi la ora 16.00.
Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.
Cei care doresc să își încarce cu puncte ski-pass-urile o pot face și on-line, prin intermediul aplicației pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorul are posibilitatea să își creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont.
Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2021-2022 NU se prelungește în acest sezon de schi.
De mâine se redeschid și liniile de transport în comun 60 – care face legătura între Park&Ride-ul din Poiana de jos și stația inferioară a telegondolei – și 100, cea care face legătura între gară și Poiana Brașov.
Tarife de transport pe cablu
Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au fost actualizate, cu aproximativ 11%, valoarea acestei actualizării fiind sub rata inflației din luna decembrie, pentru a avea tarife convenabile pentru toate tipurile de schiori, atât turiști cât și brașoveni.
Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.
Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.
Numărul punctelor anulate pentru o călătorie este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 28.01.2023–23.02.2023, indiferent de ziua săptămânii).
Gripă aviară la ferma de curcani de la Codlea! 65.600 de păsări ar putea fi eutanasiate !!
Astăzi, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o fermă de curcani, cu un efectiv de 65.626 de capete, din exploatația comercială de păsări BRAVCOD SRL – F2, de pe platforma zootehnică din localitatea Codlea, județul Brașov.
Din data 26 ianuarie, imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului.
Totodată, s-a activat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţul Brașov şi județele limitrofe, precum și Unitatea Operaţională Centrală, condusă de președintele ANSVSA, dr. Alexandru Nicolae Bociu.
O echipă de specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de vicepreședintele Dănuț Păle, s-a deplasat la exploatația respectivă, pentru a participa la ancheta epidemiologică și a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale, care au scopul de a împiedica răspândirea virusului.
În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie şi de supraveghere, astfel încât pe o rază de minim 10 km s-au luat măsuri de restricție severe de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.
În zona de protecţie se află alte 9 exploataţii comerciale de păsări și în zona de supraveghere 15, care sunt monitorizate permanent prin inspecţii clinice şi recoltări de probe.
Serviciile sanitare veterinare împreună cu Inspectoratul Județean de Poliţie și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov, au restricţionat drumurile de acces către ferme.
De asemenea, au fost constituite echipe mixte formate din personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brașov, Prahova, Covasna, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Harghita, Mureș şi inspectori ai Poliţiei Române, în baza Protocolului de cooperare privind efectuarea unor acţiuni comune de control privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile publice încheiat între ANSVSA şi IGPR.
Au fost intensificate controalele în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasăre şi ouă de consum şi de incubaţie, între România şi alte state membre în care evoluează gripa aviară.
ANSVSA se află într-o colaborare permanentă cu Ministerul Apelor şi Pădurilor, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, cu Societatea Medicilor Veterinari în Patologie Aviară din România și cu Colegiul Medicilor Veterinari din România.
Contextul epidemiologic actual al evoluţiei gripei aviare în Europa denotă o presiune virală crescută, înregistrându-se focare, astfel: Polonia – 32, Franța – 27, Cehia – 11, Germania – 7, iar cazuri la păsările sălbatice: Germania – 40, Austria – 33, Belgia – 20, ceea ce determină intensificarea supravegherii şi monitorizării păsărilor domestice şi a celor sălbatice care reprezintă, conform legislaţiei şi a studiilor de specialitate, sursa naturală a virusului gripal aviar.
Pentru asigurarea sănătăţii publice, toate efectivele de păsări au fost şi sunt supuse programelor naţionale anuale de supraveghere a bolilor, inclusiv pentru gripa aviară, astfel încât pe piaţa din România să ajungă produse şi suproduse obţinute doar de la animale sănătoase.
La aceasta oră, situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației.
Șmecher de Vama Buzăului ! S-a mutat pe locul pasagerului când a văzut polițiștii !
Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal de oprire unui autovehicul care era condus pe raza comunei Vama Buzăului, din județul Brașov.
La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a tras de volan brusc dreapta și a oprit autovehiculul în afara părții carosabile, apoi s-a mutat pe locul din dreapta, încercând, prin aceasta, să arate că nu el a condus, deși se afla singur în autovehicul. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul, de 46 de ani, conducător al autovehiculului, figurează cu permisul de conducere reținut și este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei alte infracțiunii la regimul rutier.
Individul s-a ales acum cu un alt dosar, pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.
FC Brașov a anulat amicalul cu Olimpic Zărnești. Dan Alexa: „Am încercat toate variantele posibile “. Trei amicale perfectate în cantonamentul din Antalya
FC Brașov (L2) și Olimpic Zărnești (L3) aveau programat sâmbătă un meci de pregătire, însă jocul a fost anulat. Schimbarea de program a survenit din cauza zăpezii căzute în zona Brașovului începând de noaptea trecută. Inițial, oficialii celor două echipe doreau să joace acest meci pe terenul sintetic de la Tărlungeni, însă această variantă a picat pentru că la această baza sportivă este programat un turneu de copii si juniori. Dan Alexa agrea varianta ca amicalul să se dispute vineri după amiaza, pe sinteticul de la Tărlungeni, însă Mihai Stere, antrenorul celor de la Olimpic Zărnești, nu se putea baza pe toți jucătorii, astfel că și această variantă a picat. Și varianta ca meciul să se dispute, sâmbătă, la Zărnești, a căzut din cauza stratului gros de zăpadă, astfel că cele două și-au schimbat programul de pregătire pentru vineri și sâmbătă. Până acum, cele două echipe au disputat câte un singur meci de pregătire.
FC Brașov s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Sepsi OSK 2 (L3), iar Olimpic Zărneşti a câștigat cu 10-1 amicalul cu Litoral Corbu (L5 Constanța). „Chiar nu puteam juca, la Brașov ninge neîncetat. Am încercat toate variantele posibile, dar vremea nefavorabilă ne-a dat planurile peste cap. Sâmbătă ne vom pregăti pe un teren sintetic acoperit, duminică jucătorii vor avea liber, iar luni vom pleca în Antalya unde vom avea ocazia să jucăm patru meciuri de pregătire “, a spus Dan Alexa.
Trei amicale stabilite în Antalya
FC Brașov va pleca luni în cantonament în Antalya (30 ianuarie- 10 februarie. Delegația brașoveană va fi cazată la hotelul Innvista din Belek. FC Brașov are perfectate trei jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu Șahtior Karagandy (Kazahstan), pe 7 februarie cu Tuzla City (Bosnia) și pe 9 februarie cu Dinamo Kiev U 19. Oficialii lui FC Brașov mai caută un adversar pentru un amical pe 5 februarie.
Accident pe Valea Zizinului, azi dimineață ! 2 oameni sunt la spital !
În această dimineață ,în jurul orei 06.50, pe DJ 103A în zona Km 9+500 m , pe Valea Zizinului, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Săcele, care au efectuat cercetări la fața locului, stabilind că în accident au fost implicate două autovehicule, ce circulau din direcții diferite. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a două persoane, acestea fiind preluate de echipajul medical sosit la fața locului, pentru a li se acorda sprijin de specialitate.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în care la sfârșitul cercetărilor se vor dispune măsurilor legale.
(P) Dolce Gusto capsule: Avantaje, dezavantaje și varietăți
Capsulele de cafea au schimbat radical modul în care este consumată cafeaua, fie acasă, la birou sau chiar în restaurante. Unele dintre motive sunt varietatea, ușurința de utilizare, viteza și curățenia acestora, iar utilizarea lor a devenit prioritară față de cea a mașinilor de cafea tradiționale. Una dintre capsulele vedetă de pe piață sunt capsulele Dolce Gusto. Astăzi ne vom concentra asupra lor și vom analiza toate avantajele, dezavantajele și varietățile lor. Să începem!
Atunci când aparatele de cafea cu capsule au apărut pe piață, cu ani în urmă, erau considerate o delicatesă și nu erau potrivite pentru toată lumea, dar, încetul cu încetul, au fost introduse în viața oamenilor până când au devenit esențiale în casele noastre, așa că trebuie să existe un motiv pentru acest lucru, nu crezi?
Avantaje Dolce Gusto capsule
Aparatul Dolce Gusto capsule este unul dintre cele mai bine vândute pe piață, este mic, frumos și accesibil pentru toate bugetele. Iată avantajele sale:
Comoditate – Să nu ne facem iluzii, unul dintre cele mai mari avantaje ale capsulelor de cafea este comoditatea, ajungi, pui apa în aparat, pui capsula la locul ei, apeși butonul și în cel mai scurt timp ai cafeaua gata de băut.
Curățenia – Un alt avantaj preferat este curățenia, nu mai sunt firimituri de cafea pe tejgheaua de acasă, nu există nimic mai curat decât capsulele, ele nu pătează absolut nimic.
Prospețime – Cafeaua este întotdeauna super proaspătă până în momentul consumului, capsulele sunt etanșe și până când aparatul nu le străpunge cafeaua rămâne intactă.
Ușurința de utilizare – Așa cum am menționat mai sus, nu ar putea fi mai ușor de utilizat, doar introduci capsula, apeși butonul și ești gata de utilizare.
Eficiență – Reduce la minimum consumul de energie electrică și apă, iar în final buzunarul nostru va fi recunoscător pentru asta.
Utilizare comună – În multe birouri există de obicei un aparat de cafea Dolce Gusto capsule care se împarte între toți colegii. Fiecare pune o sumă mică de bani și cumpără un aparat pentru cafeaua de dimineață sau de după prânz. Fiecare își ia propriile capsule și bea cafeaua care îi place cel mai mult la un moment dat.
Cafeaua perfectă oriunde te-ai duce – Prin aceasta ne referim la faptul că, întrucât există aparate de cafea cu capsule peste tot (restaurante, hoteluri, casele prietenilor…), vom putea bea întotdeauna cafeaua care ne place cel mai mult și de tipul care ne place.
Varietate largă de cafele – Poți avea acasă cafele din toată lumea gata într-o clipă.
Dezavantajele Dolce Gusto capsule
Deși nu există multe dezavantaje în utilizarea capsulelor de cafea, există câteva.
Preț – Capsulele nu sunt întotdeauna ieftine, depinde foarte mult de magazinul de capsule de cafea de la care le cumperi, de varietatea pe care o alegi și uneori chiar de cantitate, deoarece există momente în care cu cât cumperi mai multe, cu atât este mai ieftină.
Plasticul – Din păcate, capsulele sunt din plastic și dacă trebuie să aruncăm una la fiecare cafea, la sfârșitul săptămânii, înseamnă mult.
Varietăți de Dolce Gusto capsule
Totul a început cu cafeaua, dar în zilele noastre avem capsule pentru aproape orice. Iată câteva tipuri de varietăți de Dolce Gusto capsule:
Cafele de diferite origini – Peru, Columbia, Honduras…
• Espresso – Intense, Ristretto, Decafeinizat…
• Cappuccino.
• Mocha.
• Ceaiuri – verde, roșu, cu mentă…
• Nesquik – Da, ai citit bine, există capsule Nesquik.
Suntem siguri că Dolce Gusto vor continua să creeze noi varietăți de capsule, pe măsură ce piața va crea noi nevoi sau clienții vor solicita produsul.
În concluzise, capsulele Dolce Gusto ne reactivează și ne trezesc în perioadele de stres, ajutându-ne mintea și corpul să înfrunte ziua cu energie. Există deja milioane de oameni care aleg zilnic între diferitele capsule Dolce Gusto ca acea mică plăcere zilnică care a devenit o întâlnire esențială pe parcursul zilei. Cifrele vorbesc de la sine.
În ultimii cinci ani, Dolce Gusto nu a făcut decât să-și sporească prezența pe piață, devenind cea mai populară alegere pentru cei care preferă să cumpere capsule de cafea pentru a-și prepara aroma preferată în orice moment al zilei.
Școala începe pe 11 septembrie și se termină pe 21 iunie 2024! Structura anului școlar 2023-2024!
Astăzi a fost publicat, în vederea consultării publice, Proiectul de Ordin al ministrului educației privind 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟒!
În forma actuală, proiectul prevede:
– Durata cursurilor: 36 de săptămâni
– Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
– Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
– Desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde” în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, la decizia unităților de învățământ.
– Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
Proiectul integral de Ordin privind structura anului școlar 2023-2024 poate fi consultat aici: https://bit.ly/3R9J8G6
Miniștrii de Externe din Olanda și Franța vizitează baza militară Cincu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Wopke Hoekstra, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe al Franței, Catherine Colonna vor vizita vineri Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, unde se află trupe NATO, informează newsbv.ro.
La Cincu sunt găzduiți militari francezi și olandezi, alături de cei români. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), programul deplasării miniştrilor va cuprinde întâlniri cu personalul militar, precum şi vizitarea unor facilităţi militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România.
După vizita la Cincu, miniștrii de Externe ai României, Franței și Olandei vor discuta la București despre aderarea României la Schengen, invazia Rusiei în Ucraina, evoluțiile din Republica Moldova și cooperarea în cadrul NATO.