2.5 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Brașov : la ora 12, festivități și defilare de 1 Decembrie ! Ora 18, retragere cu torțe !Sunt restricții de circulație în centrul Brașovului !

0

Pentru a marca Ziua Națională a României, Instituția Prefectului și Garnizoana Brașov organizează o ceremonie militară și religioasă, care se va desfășura pe B-dul Eroilor, începând cu ora 12.00, și o retragere cu torțe pe traseul Biserica Neagră, str. Mureșenilor, b-dul Eroilor – Piața Tricolorului – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – str. Nicolae Titulescu – sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmisegetusa”, eveniment care va începe la ora 18.00.

1 decembrie
ora 9.30 – s-a închis accesul rutier pe str. Lungă, tronsonul dintre Casa Armatei și cinematograful Astra;
ora 12.00 – se închide circulația pe b-dul Eroilor. Accesul spre Poiana Brașov se va putea face prin str. Crișan;
ora 18.00 – se va restricționa circulația pe str. Mureșenilor, banda de coborâre, și se va circula pe dublu sens pe cele două benzi care urcă dinspre Livada Poștei spre Piața Sfatului. După aceea, pe măsură ce detașamentul cu torțe se deplasează spre sediul brigăzii, se va restricționa circulația pe prima bandă.

De ce sărbătorim pe 1 Decembrie Ziua Națională a României

0

Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Marea Unire de la 1918

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.
Pe 1 decembrie 1918, se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii.
„Adunarea Naţională a poporului român din Transilvania, Banat şi părţile ungurene a primit rezoluţiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii româneşti cu ţara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunţa Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.
La Alba Iulia, aşa cum a fost şi la Cernăuţi, la 28 noiembrie, a fost o adunare a tuturor românilor din Austro-Ungaria. Tot aici, la Alba Iulia, se constituie Marele Consiliu Naţional Român, care este format din 200 de membri aleşi şi încă 50 cooptaţi. În următoarea zi, Consiliul numeşte un guvern provizoriu, numit Consiliul Dirigent al Transilvaniei, care îl are în frunte pe Iuliu Maniu. La 11 decembrie se ratifică Marea Unire de către Guvernul României, iar declaraţia de la Alba Iulia este înmânată regelui Ferdinand. Regele promulgă în aceeaşi zi decretul de sancţionare a unirii (inclusiv a Basarabiei şi Bucovinei). Un an mai târziu, pe 29 decembrie 1919, Parlamentul României votează legile de ratificare a unirii Transilvaniei, Crişanei, Maramureşului, Banatului, Bucovinei şi Basarabiei cu România.

Recunoaşterea unirii României cu Basarabia

Recunoaşterea internaţională a unirii Bucovinei cu România s-a făcut la 10 septembrie 1919, prin semnarea Tratatului de la Saint Germain dintre Puterile Aliate şi Austria. Recunoaşterea unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România s-a făcut prin Tratatul de pace de la Trianon, încheiat la 4 iunie 1920, de Puterile Aliate şi Asociate şi Ungaria.
Pe 28 octombrie 1920, s-a semnat Tratatul de la Paris, pe de-o parte de România şi pe de cealaltă parte de Puterile Aliate (Franţa, Marea Britanie, Italia şi Japonia), care a avut ca scop recunoaşterea unirii României cu Basarabia. Dar acesta nu a intrat în vigoare pentru că Japonia nu l-a ratificat. De asemenea, Uniunea Sovietică nu a recunoscut această unire, iar acţiunile Japoniei au venit ca rezultat al unui protocol secret care a făcut parte dintr-un tratat între cele două din 1925.

10 mai şi 23 august, datele care au marcat în istorie Ziua Naţională a României

În perioada 1866 – 1947, Ziua Națională a României a fost sărbătorită pe 10 mai, apoi, între anii 1948 și 1989, pe 23 august.
Deoarece prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în data de 10 mai 1866 jurământul în fața adunării reprezentative a Principatelor Române Unite, aceasta a fost desemnată Ziua Naţională, fiind sărbătorită până în 1947.
După abdicarea forțată a regelui Mihai I, pe 30 decembrie 1947, Camera Deputaților a noului stat comunist a adoptat legea prin care a proclamat Republica Populară Română. Data de 23 august a fost decisă drept sărbătoare de stat, fiind cunoscută ca ziua insurecției armate antifasciste, începutul revoluției populare în România. Data făcea referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste și arestarea Guvernului condus de Ion Antonescu în anul 1944.
În 2015, Camera Deputaţilor a decis ca 10 mai să fie sărbătoare naţională (nu și ziua națională), fiind ziua care marchează trei momente istorice – începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat a României şi încoronarea primului rege al ţării.

Brașovenii sunt invitați la paradă

Brașovenii sunt invitați de Ziua României la ceremonia militară și religioasă, care va avea loc pe b-dul Eroilor, începând cu ora 12.00, și la retragerea cu torțe, de la ora 18.00.

FC Brașov în efectiv complet pentru Dinamo. După ce a învins Steaua, echipa lui Alexa vrea să câștige și împotriva ”câinilor”

0

În afara de Tomislav Sorsa, aflat în recuperare, Dan Alexa are efectivul complet pentru meciul cu Dinamo, cel programat să încheie Liga 2 în acest an.În runda a 16-a, ultima din 2022, FC Brașov va întâlni Dinamo. ”Chirurgul” vrea continuitate în rezultate, iar o victorie contra ”câinilor roșii” ar aduce o vacanța liniștită.
”Meciul cu Dinamo este foarte important. Se întâlnesc două echipe care au ratat startul, dar care au recuperat pe parcurs. Dinamo este o echipă foarte bună, organizată și sunt convins că va fi un meci dificil. Avem nevoie de victorie, am continua lupta pentru un loc în play-off, dar și am intra în vacanță liniștiți”, a spus antrenorul brașovenilor.
Fără jucători suspendați pentru ultimul meci din 2022, ”Chirurgul” revine și el pe bancă după etapa de suspendare din Ghencea. Și mijlocașul Rareș Lazăr, suspendat pentru meciul cu Steaua, va putea juca în partida cu Dinamo.

Colonie de dinamoviști la Brașov

Dan Alexa și Stefan Grigorie au jucat la Dinamo, astfel că meciul este văzut de cei doi antrenori ai FC Brașov drept unul special.

Fundașii Andrei Marc și Igor Jovanovic au evoluat și ei la clubul din ”Ștefan cel Mare”, însă doar Marc este titular în angrenajul lui Alexa, în timp ce Jovanovici nu a reușit să se impună în primul 11.
Și la Dinamo este un jucător care a activat la gruparea brașoveană. Este vorba de Iulian Roșu, cel care a evoluat la clubul de sub Tâmpa în turul campionatului trecut.
Roșu a fost utilizat la Brașov în 13 meciuri, în zece dintre ele a fost titular, dar a și fost schimbat în toate, și a marcat un gol, în partida cu Dunărea Călărași (scor 3-1). La finalul lui 2021, Roșu a încheiat conturile cu gruparea brașoveană.
Roșu a mers mai întâi la Metaloglobus, iar din vară a semnat cu Dinamo, unde în acest sezon de Liga 2 a evoluat în doar șase meciuri și a înscris un gol.
FC Brașov, cu 23 de puncte, e pe locul 8 în Liga a 2-a. Meciul cu Dinamo, clasată pe locul 10, cu 21 puncte, are loc sâmbătă, de la ora 13:15.

Video : Brașovul s-a luminat de poveste ! 1 milion de beculețe au dat startul sărbătorilor de iarnă !

0

Mii de brașoveni au așteptat în această seară aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și din centrul vechi al Brașovului. Festivitățile au fost anunțate a începe la ora 17, iar o mulțime de oameni au ocupat Piața Sfatului de la ora 16,30 , în asteptarea luminițelor. Crezând că și luminițele se vor aprinde la acea oră. Dar…stupoare ! A trecut ora anunțată, o fanfară a început să cânte pe scenă…și nicio luminiță nu s-a aprins. Cei prezenți în piață au început să se întrebe…este astăzi ? Este la ora 17 ? De ce nu se aprind ? Între timp, fanfara de pe scenă a cântat imnul fostului Partid Democrat, ”Verde Înrourat”, poate cu anume substrat … (partid unde fostul primar George Scripcaru a fost lider ) sau Party in Transylvania, o melodie-hit de acum 25 de ani. În jurul orei 17.40, prezentatoarea anostă de pe scena închiriată de municipalitate a anunțat, pițigăiat, într-un cor de huiduieli, că luminițele se vor aprinde la ora 18 !
După ce miile de oameni au așteptat peste o oră la 0 grade, nu mai era mult până la ora 18…
Oră ( 18 fix ) la care primarul Allen Coliban a venit pe scenă, pentru a apăsa butonul magic. Puțin impresionați de verva primarului, parte din cei prezenți în Piața Sfatului au început să huiduie. Probabil că pe scenă nu s-a auzit nimic, pentru că Allen Coliban a continuat netulburat : 10,9,8….
Și luminițele au fost aprinse!

Umilul reporter prezent la acest moment apreciază că toate aranjamentele sunt de bun gust, decente și în același timp, spectaculoase. Timp de aproape 6 săptămâni, aceste luminițe vor încălzi sufletele brașovenilor și ale turiștilor care ne vizitează orașul.
Din această seară, a început povestea Crăciunului la Brașov !Seara prin Brașov : e nevoie de mai multă vigilență, spun polițiștii brașoveni !

0

Minivacanța de 1 decembrie aduce cu ea un aflux mare de turiști dornici de a vizita județul Brașov, dar și ocazii pentru săvârșirea unor infracțiuni de către cei certați cu legea.
Odată cu lăsarea timpurie a întunericului, când vizibilitatea este redusă, mai ales în perioada iernii, cetățenii trebuie să fie mult mai vigilenți, pentru că infractorii au tendința să își aleagă victimele din rândul persoanelor care se deplasează singure și au puţine posibilităţi de a riposta, sau din rândul persoanelor neatente (în interiorul târgurilor, evenimentelor stradale, etc).
Din statisticile poliţiei rezultă că infracţiunile de tâlhărie sunt comise cu precădere în mediul urban, iar în ceea ce priveşte locul comiterii, majoritatea se petrec în spaţii deschise: în stradă, parcuri, locuri greu accesibile, străzi neiluminate.
Ca mod de operare, autorii tâlhăriilor fie surprind victimele într-un moment de neatenţie şi smulg din mâna acestora genţile sau telefoanele mobile, fie le acostează sub diverse motive, şi, prin ameninţare sau utilizarea violenţei, le deposedează de bunuri. Aceștia atacă rapid, din spate, după care se amestecă în mulțime și își pierd urma.

Sfaturi de la polițiști

Întrucât atitudinea preventivă vă poate feri de neplăceri, Poliția Brașov vă sfătuiește să aveți în vedere câteva recomandări, pentru a nu deveni potențiale victime:
1. În ceea ce privește deplasările dvs în locurile publice:
-evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate;
-dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, baruri, etc); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.
-când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau de mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate și iluminate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului inițial);
-nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile);
-poşeta atârnată de umăr trebuie în permanenţă protejată cu mâna;
-evitați să vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, puteţi rămâne fără ele;
-nu vă lăsaţi atraşi în locuri lăturalnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei ieftine).

2.Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, în timp ce vă aflați la volanul autoturismului dvs:
-dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, evitați oprirea în locurile slab iluminate sau neiluminate;
-fiți circumspect cu indivizii care încearcă să intre în discuţie cu dvs, în timp ce vă aflați în autoturismul oprit la semafor, în parcare sau în intersecţii aglomerate;
-nu lăsați pe bancheta din dreapta sau din spate bunuri, valori, genţi sau articole de îmbrăcăminte, fără a asigura portierele;
-nu transportați valori mari, fără a fi însoţiți;
-în timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecţii aglomerate, este indicat să aveți geamurile autoturismului închise şi portierele asigurate.

ATENŢIE!

-Dacă sunteţi agresaţi, să nu aveţi reţineri să ţipaţi; o astfel de reacţie îl poate determina pe infractor să vă lase în pace şi să părăsească în grabă locul.
-În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunați la 112.
”, sfătuiesc polițiștii brașoveni.

Ieșiți pe șoselele Brașovului ? Atenție mare, e plin de bețivi, drogați și ”șoferi” fără permis !

0

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila – Postul de Poliție Lisa, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce, ieri în jurul orei 10.10, au fost sesizați despre faptul că pe Dj 104A, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului s-a deplasat un echipaj de polițiști care , în urma verificărilor în baza de date a poliției, au descoperit că unul dintre conducatorii de vehicule implicați în accident, nu deține permis de conducere.
Aseară în jurul orelor 23.30, echipajul de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Săcele, în timp ce se afla pe str. Amurgului din aceeași localitate, a oprit pentru control un autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani. Întrucât acesta duhnea a alcool , s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Sacele, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cei doi au acum dosare penale pentru infracțiuni la Codul Rutier.

Șofer fără permis, reținut de polițiștii brașoveni ! Devin agenții rutieri mai duri?

0

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal constituit, după ce au oprit, în trafic, ieri în jurul orelor 18.00, un bărbat care conducea un autoturism pe Calea Feldioarei, din municipiul Brasov, cu permisul de conducere anulat.
La cadrul controlului efectuat și după verificarea în bazele de date a poliției, agenții au constatat că persoana în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2018, pentru o altă infracțiune săvârșită la regimul rutier.
Față de cele stabilite și de probatoriul existent, bărbatul a fost reținut 24 de ore , acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Brasov.
Cercetările sunt continuate la Biroul Rutier Brașov, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Jandarmii brașoveni, prezenți pe perioada minivacanței printre brașoveni !

0

Jandarmeria Brașov va asigura măsuri de ordine și siguranță publică în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, și se va afla alături de cetăţeni pe întreaga arie a judeţului Brașov. Pe timpul acestor zile libere , jandarmii de vor afla în spațiul public, în zone aglomerate, în zona de desfășurare a evenimentelor cultural-artistice și religioase, precum și în stațiunile montane și zonele turistice.
Jandarmii vor fi prezenți astăzi la activitățile organizate în centrul municipiului Brașov cu ocazia aprinderii iluminatului festiv de sărbători și a deschiderii oficiale a Târgului de Crăciun. ”Pe timpul desfășurării evenimentului recomandăm cetățenilor să nu se implice în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, să evite conflictele de orice natură, să respecte indicațiile forțelor de ordine, iar dacă se vor afla în situații dificile sau sunt martorii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv”, au transmis jandarmii.
Pe data de 1 Decembrie efective ale inspectoratului vor participa cu forțe și mijloace la parada militară organizată în municipiul Brașov cu ocazia Zilei Naționale a României, precum și la retragerea militarilor cu torțe.
Pe perioada minivacanței au fost constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni operativ la evenimentele sesizate prin intermediul sistemului 112. De asemenea, vor fi executate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), precum și de prevenire și combatere a tăierii și comercializării ilegale a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun.

”Jandarmii montani sunt la datorie și pregătiți să intervină în cazul în care cetățenii și turiștii au nevoie de sprijinul lor. Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, este necesar să respectați regulile de siguranță, să vă echipați corespunzător zonei montane, să nu vă aventurați pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat, să consultați starea vremii și să alegeți traseele potrivite pregătirii dumneavoastră.
În caz de nevoie solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 ”
, au mai transmis reăprezentanții jandarmeriei Brașov.

Arestat 30 de zile, pentru violență în familie !

0

La data de 28 noiembrie 2022, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov, județul Brașov, cu privire la faptul că a fost victima unui act de violență în familie. Din cercetările a reieșit faptul că, în data de 28.11.2022, pe fondul unor discuții în contradictoriu, care a avut loc pe o stradă din mun Codlea, femeia reclamantă a fost agresată fizic de către concubinul său, în vârstă de 37 de ani. După ce au examinat actele medico-legale eliberate femeii, polițiștii au decis deschiderea unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”. Cu toate că a fost lovită de concubin, femeia a refuzat emiterea ordinului de protecție.
Pentru că probatoriul existent indica un risc iminent față de persoana vătămată, polițiștii au decis să îl rețină 24 de ore pe concubin iar ieri, acesta a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanța a dispus, arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de euro din PNRR pentru traseele cicloturistice ! Pe diguri sau drumuri cu circulație redusă !

0

Autorităţile publice locale şi centrale vor putea accesa, începând de luni, fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice, a anunţat, marţi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a aprobat şi a trimis spre publicare, în Monitorul Oficial al României, Ghidul solicitantului pentru proiectele finanţate prin Investiţia I.4 din Componenta 11 – Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează news.ro

”Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilităţii zonelor turistice. În acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă, în zonele protejate şi pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu şi peisaj natural şi cultural”, a transmis, marţi seară, MInisterul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministrului Cseke Attila, traseele de cicloturism vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.

”Astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a subliniat ministrul Cseke Attila.

Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR. Astfel, pentru proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează minimum 3 judeţe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axă principală), de la axa principală propusă putându-se realiza conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum 10 km.
Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecţie, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km şi traversează teritoriul a cel puţin două UAT-uri din categoria comune, oraşe sau/şi municipii.

Consiliul Județean Brașov are deja un proiect de acest gen în lucru, pe digurile râului Olt.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.