6.2 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Liga 4 Brașov, etapa a 10-a. Cetățenii Ghimbav și Olimpic Zărnești, remiză în derbiul rundei

0

Liga 4 Brașov a programat astăzi meciurile etapei a 10-a. În derbiul rundei, Cetățenii Ghimbav, echipa antrenată de Sorin Corâiu, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat pe teren propriu cu liderul, Olimpic Zărnești. Elevii lui Mihai Stere au deschis scorul în minutul 5 prin Sergiu Mihai, dar gazdele au restabilit egalitatea în minutul 54 cu golul reușit de Lucian Barabas.

Liga 4 Brașov, etapă a 10-a:
Cetățenii Ghimbav – Olimpic Zărnești 1-1
CSM Făgăraș – ACS Steagul Roșu 1-5
Colțea Brașov – Prietenii Rupea 2-1
ACS Prejmer – Aripile Brașov 4-0
Chimia Victoria – Inter Cristian 0-5
Ciucaș Tărlungeni – AS Weidenbach 1-1
ACSM Codlea – Olimpic Voila 12-1
Bucegi Moeciu – ACS Hoghiz 4-1
Clasament: 1. Olimpic Zărnești 26p, 2. Cetățenii Ghimbav 23p, 3. ACS Steagu Roșu 20p, 4. AS Weidenbach 20p, 5. ACS Prejmer 20p

Începe lucrul la primăvară? Primăria Braşov analizează patru oferte pentru construirea Sălii Polivalente din Bartolomeu

0

l 280 milioane de lei plus TVA ,96,5% de la bugetul de stat

Patru oferte au fost înregistrate până la data limită, pentru construirea viitoarei Săli Polivalente din Bartolomeu. Licitaţia, lansată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii vizează construirea unui Complex multifuncțional – Sala Polivalentă, iar costurile sunt estimate la 279.105.604,78 de lei + TVA, din care cea mai mare parte a fondurilor sunt asigurate din bugetul de stat, aproximativ 96,5%, iar 3,5%, de la bugetul local. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban are şi o dată până la care şi-ar dori să finalizeze evaluarea ofertelor şi semnarea unui contract ferm: primăvara anului viitor.
„Faptul că cei de la CNI au stabilit ca și criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, reprezintă încă o garanție că viitoarea sală polivalentă va fi un proiect de referință pentru orașul nostru. Avem nevoie de o astfel de sală, care va pune Brașovul pe harta celor mai importante destinații din România pentru organizarea de competiții sportive de nivel european și internațional, dar și pentru organizarea unor evenimente de mare anvergură“, a declarat primarul Allen Coliban. După atribuirea contractului şi emiterea ordinului de începere a şantierului, câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie 36 de luni pentru finalizarea investiției.

Sala principală a complexului sportiv va avea peste 10.000 de locuri

Conform proiectului tehnic, sala polivalentă de la Bartolomeu Municipal va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale, și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive. În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală mai mică, de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri.
Construcția sălii polivalente va permite desfășurarea unor activităţi sportive, în arena principală – de la tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido și alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA – pentru practicarea sporturilor internationale. Pentru competițiile de handbal, peste pardoseală din parchet se va instala o pardoseala demontabila din PVC. Complexul sportiv va putea găzdui şi evenimente culturale – aşa cum sunt concertele de scenă, dans sportiv, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje.


Realizarea fundaţiei, prima provocare pentru acest proiect

Una dintre provocările acestei construcţii va fi realizarea fundaţiei sălii, având în vedere natura mlăştinoasă a terenului rezultată din studiul geotehnic. Astfel, construcţia este prevăzută pe patru niveluri. Primul nivel va fi subsolul – unde se va face accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La același nivel este prevăzut accesul la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de accesul publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spaţii tehnice și de aprovizionare pentru serviciile publice. Parcajul subteran va asigura 72 locuri de parcare pentru presă, sportivi, administrație și VIP, dintre care 6 locuri sunt pentru persoane cu dizabilități. La exterior, se vor asigura 10 locuri de parcare auto și 2 locuri pentru autocare în lungul aleii carosabile de pe latura sud-vestică a terenului. Al doilea nivel, parterul, este cel unde se realizează accesul în clădire pentru publicul spectator. Aici vor fi spaţii comerciale de închiriat și servicii de bar, acces la grupuri sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1. Al treilea nivel – mezanimul, este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare, trei zone cu logii pentru acces în exterior, patru săli de conferințe, două de 129 locuri și două de 60 locuri, iar ca spații anexă sunt baruri, garderobe, logii pentru fumători și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie pentru serviciul de restaurant de la etajul următor. Etajul 1 este alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabilă, de peste sala de încălzire. Atașat zonei de alimentație, este propusă o bucătărie, spații de depozitare și spații tehnice.
Complexul sportiv va fi unul eficient din punct de vedere energetic. În proiectarea lui s-a apelat la soluţii tehnice nepoluante care să asigure o performanţă energetică cât mai bună, respectiv pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare. Încălzirea, răcirea, controlul umidității, filtrarea aerului, aportul de aer proaspăt vor fi asigurate de instalații complexe de ventilație compuse din pompe de căldură cu sonde geotermale, cazane pe gaz și chillere răcite cu apă.

Componenta financiară a ofertantului valorează 70%

Cele patru oferte vin de la Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR S.A.), împreună cu Talleres Dizmar – terț, având ca și subcontractanți Low Voltage; Eplus Oltenia, Kronlift, C.C.S. Engineering şi EGAS; Asocierea dintre Construcții Erbașu (Lider) și Bertoni Construct, Transferoviar Grup SA, având ca și subcontractanți: Ascensorul Tehnic Service SRL, Sectron Guard, North Star Industrial SERV; Asocierea dintre MIS GRUP (Lider) și Electrogrup, Energosteel ART SRL, împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi – terț, având ca subcontractanți Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL, Roland Survey, Saiatest, Generalsting, DIANOVA INSTAL, Abcony Serv, Elron Energy CO, KONE Ascensorul; şi Asocierea dintre Terra Gaz Construct (Lider) și PAB Romania, Drum Concept, SC Danube Total Grup SRL, având ca subcontractanți AVITECH CO, AMTEH INTERNATIONAL SRL, CLIMATEC SRL şi KONE Ascensorul. Conform procedurii de achiziție, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în cadrul căruia componenta tehnică reprezintă 30%, iar cea financiară, 70%.

Fostul manager al Maternităţii Braşov, declarat incompatibil de către ANI

0

Fostul manager al SPitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „A. I Sbârcea”, dr. Valeria Badea, a fost declarată incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru perioada în care a condus Maternitatea Braşov. Dr. Valeria Badea a îndeplinit funcţia de manager interimar în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, timp în care a continuat să lucreze, ca medic titular şi la cabinetul propriu de Obstetrică – Ginecologie. După aproape doi ani, ANI emite această hotărâre, prin care constată starea de incompatibilitate, invocând prevederile Legii 95/2006, articolul 178. Potrivit Legii nr. 95/2006, „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau și indemnizate cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică (…); g) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare; alin. (2) Constituie conflict de interese:c) alte situații decât cele prevăzute la lit. a) și b) în care managerul sau soțul/soția, rudele ori afini ai managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a funcției de manager (…); alin. (4)”. „În cazul în care la numirea în funcție managerul se află în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori de conflict de interese în termen de 30 de zile de la numirea în funcție. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept”, se mai arată în lege.

După eficientizare energetică, Colegiul de Informatică are nevoie de mici „retuşuri” pentru a primi autorizaţia de la ISU

0
Foto: facebook.com/infomoisilbv

După aproximativ doi ani în care s-a aflat în şantier pentru lucrări de eficientizare energetică, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” revine la lucrări, de această dată pentru amenajări de protecţie la incendii. Deşi la începutul anului 2020 clădirile colegiului arătau ca noi, cu materiale moderne de eficientizare energetică, la momentul intervenţiilor nu au fost luate în calcul şi lucrările specifice de protecţie la incendiu. Primăria municipiului Braşov lansează acum o nouă licitaţie pentru „corecturile” care vor aduce, în final, şi autorizaţia de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Contractul lansat în procedură de achiziţie publică are o valoare estimată de 60.475 de lei, fără TVA şi are are în vedere, printre altele, modificarea unor instalații electrice, schimbarea unor corpuri de iluminat, dar și montarea unor panouri informative. Termenul de depunere a ofertelor este 4 noiembrie, iar lucrările vor fi realizate în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a contractului.

La Prejmer, o firmă privată va prelua din atribuțiile poliţiei locale

0
Foto: facebook.com/primariaprejmer/

Primăria Prejmer caută o firmă care să se ocupe de paza unor obiective din comună, dar și să asigure ordinea publică în timpul unor evenimente, pe formatul unei „poliţii locale”. Conform informațiilor disponibile pe site-ul platformei electronice de achiziții, valoarea estimată a contractului, cu o durată de 24 de luni, este de 571.300 de lei cu tot cu TVA. Practic, firma va îndeplini atribuțiile unei poliții locale pe linie de pază și ordine publică. Singurele lucruri pe care nu le va face vor fi controalele. Printre altele, firma va asigura paza casieriei primăriei, unde este și un buton de alarmare. De asemenea, în cazul unor incidente la acest obiectiv, tot firma va trebui să intervină în maxim 7 minute ziua sau 8 minute noaptea, cu posibilitatea de prelungire cu 4 minute în cazul unor fenomene meteo extreme. Aceeași firmă se va ocupa și de paza școlilor și de monitorizarea căminelor culturale, a zonelor de blocuri, a drumurilor agricole și pășunilor. De asemenea, operatorul privat de pază se va ocupa și de asigurarea ordinii publice în timpul unor evenimente culturale, târguri sau altor acțiuni publice.

Ea s-a schimbat! Tatăl fostei ducese Meghan cere permisiunea să îşi viziteze nepoţii

0

l ”Ar trebui ca toți să ne maturizăm!”

Thomas Markle le-a cerut luni fiicei lui, Meghan, şi ginerelui său, prinţul Harry, să îi permită să îşi viziteze nepoţii şi a pledat pentru reconciliere, acuzându-i totodată pe foştii duci de Sussex că sunt interesaţi doar de bani, într-un interviu acordat postului de televiziune ITV, informează AFP. “Ar trebui ca toţi să ne maturizăm puţin, să vorbim între noi, să ne împăcăm, pentru binele copiilor şi pentru binele nostru”, a declarat Thomas Markle, în vârstă de 77 de ani, în emisiunea “Good Morning Britain”, la care a participat prin intermediul unei transmisiuni realizate de la reşedinţa lui din Mexic.
Referindu-se la cei doi nepoţi ai lui, Archie, în vârstă de doi ani, şi Lilibet, în vârstă de patru luni, Thomas Markle a spus că “ei au două familii iubitoare, iar străbunica lor este regina Angliei”. “Vor creşte şi vor dori să ştie mai multe lucruri despre ei înşişi”, a adăugat Thomas Markle, fost proiectant de lumini în industria de televiziune americană, care locuieşte în prezent în oraşul mexican Rosarito.
Meghan Markle s-a îndepărtat de tatăl ei înaintea căsătoriei sale din mai 2018 şi la care socrul prinţului Harry nu a putut să participe din motive medicale.
Înaintea nunţii regale, Thomas Markle a pozat pentru paparazzi şi a fost plătit de tabloide, fapt care nu a fost pe placul cuplului princiar.

”De când a început relaţia cu Harry, ea s-a schimbat”

Thomas Markle nu l-a întâlnit niciodată pe prinţul Harry şi nu şi-a cunoscut nici nepoţii. Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, şi Meghan, în vârstă de 40 de ani, s-au distanţat totodată de familia regală a Marii Britanii şi locuiesc din martie 2020 în California alături de copiii lor. “De când a început relaţia cu Harry, ea s-a schimbat”, a declarat, cu regret, tatăl lui Meghan Markle, care a dezvăluit totodată că Meghan doreşte ca el să “înceteze să mai vorbească” cu fraţii şi surorile ei vitrege, însă el nu poate să facă acest lucru. De asemenea, Thomas Markle le-a reproşat foştilor duci de Sussex, care şi-au dobândit independenţa financiară faţă de familia regală britanică şi au semnat mai multe contracte privind realizarea unor documentare şi podcast-uri, că “sunt interesaţi doar de bani”, potrivit Agerpres. Evocând biografia cuplului, “Finding Freedom” – la scrierea căreia Harry şi Meghan nu au participat în mod oficial, dar care îi prezintă într-o manieră favorabilă -, Thomas Markle a spus că acea carte ar trebui să se intituleze “În căutarea banilor”, nu ” În căutarea libertății”.
El a făcut o altă remarcă ironică la adresa fiului cel mic al prinţului Charles şi al prinţesei Diana, declarând că o carte, pe care prinţul Harry intenţionează să o publice anul viitor, “nu poate fi decât plină de cruzime şi insultătoare faţă de bunica lui, regina Elisabeta a II-a”. “E doar un proiect pentru a câştiga bani. Tot ce fac este pentru bani”, a mai spus Thomas Markle.

Salma Hayek și fiica ei de 14 ani, de mână pe covorul roșu de la premiera “The Eternals”

0

Premiera “The Eternals” a fost ocazia perfectă pentru ca cele mai cunoscute actrițe din film, Angelina Jolie și Salma Hayek, să vină alături de copii pe covorul roșu. Dacă Angelina a fost însoțită de cinci din cei șase copii ai săi, Salma a avut-o alături pe Valentina, unica ei fiică.
Salma Hayek și-a pus decolteul în valoare într-o rochie neagră, mulată și lungă, cu inserții aurii în zona crăpăturii de pe picior. A avut-o lângă ea pe unica sa fiică, Valentina Paloma Pinault, care are 14 ani și este aproape la fel de înaltă ca mama ei.
Adolescenta este deja foarte cochetă şi a început să aprecieze apariţiile în lumina reflectoarelor. Pentru apariția alături de celebra ei mamă, aceasta a ales să îmbrace o rochie cu buline.

Îți mulțumesc pentru că ești TU

Salma Hayek se mândreşte foarte mult cu fata ei. Tatăl Valentinei este miliardarul francez François-Henri Pinault, cu care Salma s-a căsătorit în 2009. Actriţa mexicană s-a chinuit mult să devină mamă şi a reuşit să o aducă pe lume pe fetiță abia la vârsta de 41 de ani. Sarcina a fost foarte dificilă, deoarece vedeta a suferit de diabet gestaţional.
“Fetița mea prețioasă, ești totul pentru mine! Binecuvântată fie ziua în care ai apărut în viața mea! La mulți ani, Valentina! Îți mulțumesc pentru că ești TU!”, a scris actrița pe Instagram în septembrie, când Valentina a împlinit 14 ani.

Cugetări

0

Khalil Gibran: „Daţi-mi puţină linişte şi voi înfrunta noaptea”

Calendar religios: 20 octombrie

0

Ortodox
(BOR) Sfântul Ma­re Mucenic Arte­mie; Sfântul Cuvios Ghe­rasim din Chefalonia
Greco catolic
(BRU) Sf. Artemiu, martir († secolul al IV-lea)
Catolic
(BRC) Sf. Irina din Portugalia, fecioară, martiră

S-a întâmplat la 20 octombrie

0

1895 – S-a născut lingvistul şi filologul Alexandru Rosetti, membru al Academiei Române, membru corespondent al Academiei Suedeze de Științe (d. 27 februarie 1990)
1918 – A încetat din viaţă istoricul Constantin Giurescu, membru fondator al Academiei Române (n. 20 august 1875)
1932 – A fost format un guvern naţional–ţărănesc sub preşedinţia lui Iuliu Maniu, în care portofoliul Externelor era deţinut de Nicolae Titulescu
1933 – S-a născut în Adjud, jud. Vrancea, actorul Ion Dichiseanu (“Pistruiatul”, “Toate pânzele sus”), (d, 20 mai 2021)
1973 – Se inaugurează, în prezenţa Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Opera din Sydney, Australia. Proiectul uneia dintre cele mai îndrăzneţe clădiri contemporane aparţine arhitectului danez Jorn Utzon
1997 – Petre Ţuţea, filosof român anticomunist, eseist și economist, fost deținut politic, a fost reabilitat de către Curtea Supremă de Justiţie a României