18.1 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Doamnă fără permis și vitezomană, oprită pe DN1 !

0

Aseară în jurul orei 19.10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o femeie, în vârstă de 37 ani, din județul Cluj, care conducea un autovehicul pe DN1, cu viteză peste limita legală  prevăzută pe tronsonul de drum tranzitat. În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că femeia are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit pentru infracțiunea de condurece a unui autovehicul fără permis de conducere. 

Șmecherul care s-a plimbat cu mașina pe podul în reabilitare a rămas fără carnet !

0

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov l-au identificat pe conducătorul auto care vineri a tranzitat pasajul situat pe DN10, ce realizează trecerea peste DN11, din direcția Brașov către Prejmer, sector de drum pe care este interzisă temporar circulația, în vederea realizării de reparații. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr, în vârstă de 26 ani, din localitatea Lunca Câlnicului, județul Brașov. Tânărul a fost sancționat contravențional și a fost, totodată, dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 60 de zile, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

221 de elevi au finalizat în magazinele Profi stagiile de practică organizate și desfășurate în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”

0

Dacă în vara lui 2021 patru grupe de elevi finalizau stagiile de practică organizate în cadrul proiectului “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, sfârșitul anului școlar 2022 încununează cu succes și finalizarea altor șapte grupe de practică cu elevi din cadrul mai multor instituții de învățământ din Regiunea Centru NV a țării.

Astfel că, un număr total de 221 elevi și-au efectuat stagiile de practică prevăzute în curricula școlară, în magazinele Profi, într-un mediu profesionist, îndrumați de către formatorii-tutori, angajații din magazine înzestrați cu experiență și răbdare, și sub atenta supraveghere a tutorilor de practică desemnați de către unitățile de învățământ partenere în proiect. Toți elevii prezenți la stagiile de practică au primit zilnic prânzul (masa caldă cu felul I și II, desert și apă).

Tot în această perioadă, respectând obiectivele stabilite în proiect, echipa de implementare si partenerii furnizori de servicii s-au asigurat că cei 221 de elevi înscriși în proiect au participat la sesiuni de consiliere și orientare în carieră, atât în întâlniri individuale cât și de grup, susținute de psiholog specializat.

De asemenea, elevii care au îndeplinit criteriile de elegibilitate stabilite în contractul de parteneriat au primit o bursă de studii în valoare de 600 de lei net.

În luna august a fost organizată online festivitatea de premiere a câștigătorilor competiției profesionale inter-regionale “Impactul pregătirii practice a elevilor” , în cadrul căreia au fost nominalizați câștigătorii și au fost prezentate proiectele elaborate de către aceștia.

Au fost desemnate treizeci de proiecte câștigătoare (douăzeci și opt individuale și două de echipă). Pentru fiecare proiect câștigător premiul a fost de 500 lei net.

În cadrul festivității, atât cadrele didactice prezente, cât și elevii și-au exprimat mulțumirea față de modul în ce au fost organizate și desfășurate stagiile de practică în cadrul magazinelor Profi, precum și pentru alte beneficii precum servirea mesei, echipamente de lucru, burse de studiu, competiție, etc.,

Activitățile pentru grupul țintă înscris în proiect nu se încheie aici. Organizarea evenimentului Conferința stagiilor de practică este în plină desfășurare! Dar despre acest subiect în următorul articol!

Proiectul POCU/633/6/14 cu titlul “Pregătirea practică a profesioniștilor de mâine!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

A început marea curățenie. De toamnă ! Nu aruncați moloz sau electrocasnice !

0

Începând de astăzi, 26 septembrie, se derulează cea mai importantă acțiune de curățenie în toate cartierele municipiului Braşov, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă. Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic. Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public. ,,Având în vedere experiența din anii trecuți, când vremea nu ne-a ajutat foarte mult, am luat decizia să demarăm de luni (26 septembrie, n.n.) luna curățeniei de toamnă, care va dura 6 săptămâni, până în 4 noiembrie. Avem peste 250 de muncitori care lucrează în acest sens, 180 care efectuează curățenia stradală și 70 care se ocupă de curățenia și de pregătirea parcurilor pentru sezonul rece. Primele zone în care începem curățenia domeniului public sunt cartierele Brașovul Vechi, zona Gării și Timiș – Triaj. Îi invităm pe toți brașovenii care vor să participe la acest program, fie în jurul blocurilor, fie în propriile locuințe, să folosească cele aproximativ 60 de containere de mari dimensiuni puse la dispoziție de către primărie pentru colectarea deșeurilor. Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș cu mai puțin praf și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse și  monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie și o puteți face și voi și să ne sesizați dacă apar probleme, dacă identificați probleme în cartiere. Puteți face urmărirea aceasta folosind site-ul abc.brașovcity.ro, sau puteți folosi aplicația myBrasovcity”, a precizat primarul Allen Coliban. Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.Cele 57 de zone unde au fost amplasate aceste containere sunt aceleași ca și anii trecuți, astfel:

 

Nr.

crt.

CARTIERUL

AMPLASAMENTUL

  1.

SCHEI

Pietrele lui Solomon
  2.

CENTRU

Str. Petru Rareş zona platformelor de precolectare a deşeurilor menajere,
Str. Traian Vuia – platforma 176
  3. ASTRA I
Str. Barbu Lautaru – zona platformei 281
Str. Sitarului – zona platformei 305
Str. Alex. Cel Bun – platforma 110
Colonia Metrom – platforma 287
  4. ASTRA II
Str. Baba Novac – platforma 238
Str. Soarelui nr.1-2 platou, zona platformei 272
B-dul St. cel Mare si Sfant nr. 16
Aleea Constelaţiei – platforma 261
  5. ASTRA III
Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 541 bis
Ocolitoarea Crinului – vis a vis platforma 557
Str. Neptun – platforma 552
Aleea Minerva – vis a vis platforma 542
  6. NOUA Str. Nucului – platforma 591.6

Str. Brazilor – platforma 594
Str. Levănţicăi – platforma 597
  7. VALEA CETĂŢII
str. Jepilor- platformele 199

str. Jepilor- platformele 191

str. Oltului- platforma 507
str. Muresului-platforma 515
 8. SCRIITORILOR Inters. Str. Ştefan cel Mare cu Str. Ion Slavici,

Str. Brânduşelor lângă platforma 207,

Str. Ion Creangă / str. Ovidiu platforma

  9. CRAITER-TRIAJ Str. Paşcani zona platformei 134,

Str. Florilor zona platforma 121,

Str. Pavilioanele CFR zona platforma 122, Fundătura Hărmanului zona platforma 351

 10. FLORILOR Inters. Str. Crinului cu str. Grâului pe zona verde, Str. Mărgăritarelor lângă platforma 98
11. TRACTORUL Str. George Bacovia – langa clopote colectare selectiva,

Inters. Str. Ioan Popasu cu Str. Iosif Silimon langa platforma

Str. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga lângă locul de joacă,

Aleea  Constructorilor – platforma  29,

Str. Bronzului – platforma 21,

Str. I. Socec – platforma 37,

Str. Argintului – platforma nr. 23

12. BARTOLOMEU Str. Bobului – platforma 172,

Inters. Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher – platforma nr. 164,

Inters. Str. Lânii / str. Fuiorului,

Str. Lanurilor – Recon

13. GĂRII

 

Str. Mircea cel Batran / Str. Pictor Luchian la transformator,

Aleea Petuniei – platforma 90,

Aleea Sanzienelor / Aleea Lacramioarelor langa Sc. Gen. Nr. 19 (platforma nr. 81 bis),

Str. Dobrogea la centrala,

Str. Codrul Cosminului – platforma nr. 59,

Str. Transilvaniei / Str. Munteniei la transformator

14. BRAŞOVUL VECHI Str. Avram Iancu / str. Morii,

Str. Closca – platforma nr. 139,

Str. Ion Raţiu,

Str. Cărămidăriei – platforma 112

15.  Cart.STUPINI Str. Lânii spre Stupini,

str. Fundaturii (la blocuri),

Str. Fagurului lângă pod,

Str. Fânului nr. 66

Str. Barsei / Str. Izvorului la troita

 

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de toamnă nu pot fi depozitate în aceste containere, cetăţenii sunt rugați să comunice telefonic locația la care se găsesc aceste deșeuri, la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire în vederea ridicării, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254   sau la Dispeceratul Primăriei Braşov tel. 0268/405000. Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de toamnă.

A fost reținut individul care a aruncat cu o piatră în autobuzul RATBv

0
Foto: Ilie V. Facebook

În urma reclamației depuse de RAT Brașov în legătură cu faptul că un autobuz a fost ”atacat” cu un bolovan pe data de 19 deptembrie, polițiștii au trecut la treabă. Din cercetările efectuate a reieșit că la data de 19 septembrie 2022, în jurul orei 21.50, o persoană de sex masculin ar fi provocat distrugeri la nivelul unui mijloc de transport public de persoane, prin aruncarea de pietre în ușa vehiculului și a unui geam.
Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov, cu sprijinul Secției 5 Poliție Brașov, au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat, în vârstă de 32 ani, din municipiul Brașov. Astfel, la data de 25 septembrie a.c., cadrele de poliție au pus în executare un mandat de aducere, bărbatul în cauză fiind condus la sediul unității de poliție în vederea audierii. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți să decidă dacă individul va petrece 30 de zile în arest sau va fi cercetat sub control judiciar. Acuzația este de ”distrugere”
Știrea inițială aici :

Brașov: Geamurile autobuzului 36, sparte cu un bolovan. Dosar penal pentru distrugere

(P) Concursurile pot fi obositoare – îngrijire corespunzătoare, cu produse premium pentru porumbei

0

Orice crescător de porumbei este atras de ideea de a participa cu exemplarele sale la concursuri de profil. Este momentul în care primește validarea muncii sale până la urmă. Însă aceste evenimente pot fi destul de extenuante pentru porumbei. Aceștia vor avea nevoie de îngrijire corespunzătoare, cu produse premium pentru porumbei.

Mai întâi de toate contează și starea de sănătate a porumbeilor înainte de concursuri. Calitatea rasei, istoricul său, dacă este îngrijit corespunzător sunt alte detalii importante. Porumbeii au nevoie de hrană echilibrată, bogată în nutrienți. O sănătate de fier nu se clădește ușor și chiar și așa pot fi episoade de slăbiciuni din când în când.

Folosirea unor produse premium face diferența

Mai întâi de toate, la fel că și în cazul uman se întâmplă și în cazul porumbeilor: prevenția înainte de toate. Dacă există un plan de prevenție, va fi astfel evitat planul de tratament. Porumbeii au nevoie de antrenament corespunzător, întrucât lipsa acestuia atrofiază mușchii și în final nu va mai avea aceeași viteză de zbor.

De asemenea, dacă folosiți sau nu produse premium pentru porumbei este un alt factor ce vă condiționează. A se nu confunda cu produsele chimice. Vorbim de suplimente, de aminoacizi, de fier, magneziu, iod și vitamine. Produsele de calitate și administrate corect vor contribui la performanța porumbeilor, ajutându-i să aibă o condiție fizică bună. Produse de calitate veți găsi și la Produsecolumbofile.ro.

După concursuri, îngrijiți corespunzător porumbeii

La întoarcerea de la concurs porumbeii au nevoie de recuperare rapidă. Mulți columbofili greșesc crezând că în aceste momente este indicată mai degrabă hrana dietetică. Chipurile asta ar ajuta la detoxifierea organismului. Însă, pentru că porumbeii au fost expuși la un efort fizic considerabil, stres și de asemenea pentru că au intrat în contact cu alte păsări – aparent sănătoase – se pot îmbolnăvi destul de repede. Este recomandată hrana pe bază de cereale și semințe îndeosebi. Poate fi aleasă hrana mixtă din magazinele de nișă, ce combină 9 tipuri de cereale de bază, însă nu și porumb în combinația aceasta.

De asemenea, o altă recomandare pe care unii columbofili o știu, o practică și o predică mai departe se referă la amestecul de hrană cu drojdie de bere sau chiar și ulei de usturoi. Aceasta este un aport de aminoacizi și vitaminele din complexul B. Efectul? O recuperare mai rapidă după efort, favorizarea circulația sângelui.

Hidratare și odihnă după efortul depus deshidratarea este un efect imediat. Așadar în apa servită pentru hidratare pot fi puși electroliți. Administrați apă de băut, glucoză și grit.

Comandați produsele necesare din magazinul online Produse Columbofile

Pentru cei interesați de produse de calitate premium, de suplimente și tratamente de la branduri de renume, magazinul online Produse Columbofile este o alegere perfectă. De aici pot fi comandate implicit vaccinurile necesare, tot ce este necesar pentru a completa planul de tratament, cel curativ sau de prevenție.

Comenzile sunt posibile exclusiv online. Detalii sunt și în pagina oficială.

Contact:

contact@produsecolumbofile.ro

0773774303

(P) Pefoc reînvie farmecul incomparabil al sobelor pe lemne rustice

0

Te afli în căutarea unui soluții de încălzire, dar nu ești hotărât dacă vrei să te apuci de construcția migăloasă a unui șemineu clasic pe lemne, incluzând aici tot ceea ce presupune montajul de la zero și punerea în funcțiune? Atunci, te invităm să citești acest scurt articol în care ne-am gândit să îți prezentăm o gamă alternativă de produse – sobele pe lemne rustice!

Deosebit de fiabile, gama de sobe pe lemne ieftine din stocul sibienilor de la PEFOC, beneficiază de un design minimalist, se comportă și funcționează ca un șemineu obișnuit, dar aspectul este unul inedit ce punctează major la rusticitate și durabilitate în timp, grație materialelor de înaltă calitate din care sunt fabricate.

În rândurile următoare, îți prezentăm două dintre cele mai populare modele de sobe pe lemne rustice, împreună cu caracteristicile tehnice și particularitățile acestora, pentru ca tu să fii perfect informat înainte de a te hotărî să achiziționezi pentru căminul tău, o astfel de sobă:

Wektor Crem

Este o sobă pe lemne, căptușită la interior cu șamotă iar în exterior, îmbrăcată cu cahle decorative din teracotă albă sau neagră. Este un model minimalist, instalarea acesteia fiind deosebit de facilă și rapidă în orice locuință. Finisajul este clasic cu tușe fine de modernism, reușind să îmbine inspirat, stilul rustic împrumutat de la vatra de foc de odinioară, cu cel modern al zilelor noastre.

Pereții exteriori ai camerei de ardere sunt fabricați din oțel refractar de înaltă calitate cu o compoziție ridicată de carbon pentru o rezistență mare la temperaturi înalte. Se realizează astfel și un schimb termic mai bun, mulțumită deflectorului amplasat în partea superioară a camerei de ardere, soba devenind foarte eficientă din punctul de vedere al energiei calorice degajate. Produsul disponibil în oferta meșterilor Pefoc este confecționat doar din materiale de cea mai înaltă calitate, beneficiază de garanție de 5 ani și se bucură de un randament crescut și durabilitate crescută în timp.

Modelul BK – 8kw

Sora mai mare al modelului prezentat mai devreme, BK este o sobă prevăzută, tot așa, cu modele cu cahle din teracotă, ce oferă o vizibilitate amplă asupra flăcării, fiind modele tradiționale de sobe pe lemne, ideale pentru case cu design clasic, rustic sau chiar modern, cabane la munte sau case de vacanță.

Soba de teracotă BK-8kw este căptușită la interior cu un material special, denumit șamotă, pentru a menține sticla cât mai curată în timpul arderii. Soba poate fi racordată la admisia de aer din exterior pentru a nu consuma oxigenul din casă și pentru a asigura o tragere mai bună.

Extrem de eficientă, fiind capabilă să încălzească cu ușurință o încăpere medie din punct de vedere al suprafeței, acest model de sobă rustică este disponibilă în două nuanțe: negru și alb, potrivindu-se de minune oricărui stil de locuință, indiferent că vorbim despre o poveste arhitecturală în stil clasic, vintage sau chiar modern.

Așadar, o sobă pe lemne păstrează aspectul unui șemineu, dar îi oferă și o notă rustică, fiind mult mai compactă, mai ușor de amplasat în locuință și deosebit de rezistentă. Dacă te-ai decis, dar nu ești hotărât ce model ți se potrivește, accesează portofoliul complet pe site-ul oficial www.pefoc.ro unde, pe lângă oferta de sobe, șeminee sau coșuri de fum, poți comanda o serie întreagă de seminee electrice ori alte dispozitive din gama termicelor neconvenționale, la prețuri gândite pentru fiecare român în parte!

Școli brașovene în on-line, din cauza costurilor curentului și gazului ? Câmpeanu spune că guvernul o să plătească !

0

Profesori de la școli din Prejmer au contactat redacția Monitorul Expres cu informația că primăria Prejmer intenționează să introducă învățământul on-line începând cu 3 octombrie pentru școlile care sunt finanțate de la bugetul local. Nu este vorba de revenirea pandemiei, ci din cauza costurilor ridicate cu încălzirea și electricitatea. Primarul Mihai Apafi susține însă că nu este vorba sub nicio formă despre trecerea unităților de învățământ în online, dar că s-a cerut ca să se facă economii acolo unde este posibil, fără a afecta elevii.
În același timp, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune astăzi că Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie şi că nu se justifică eventuale „iniţiative izolate” luate la nivel local de reducere a temperaturii în școli. „Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie”, a scris Cîmpeanu pe Facebook, potrivit Agerpres. Potrivit ministrului, nu se justifică „sub nicio formă” demersuri precum „iniţiativele izolate”, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. „Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai spus ministrul. El a amintit că proiectul Legii educaţiei „România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia. „Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a precizat Cîmpeanu.

Primul echipament de radionavigație pentru Aeroportul Ghimbav a fost livrat

0

Echipamentul de radionavigaţie DVOR produs de compania italiană Thales pentru Aeroportul Internaţional Braşov a fost livrat vineri, 23 septembrie, pe amplasamentul de la Ghimbav.

Potrivit reprezentanţilor asocierii UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL care implementează contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav / Realizarea infrastructurii fizice si dotarea acesteia cu echipamente specifice”, în zilele următoare se va face şi livrarea echipamentului ILS.

Instalarea celor două echipamente de radionavigaţie o va realiza asocierea UTI – BOG’ART, 90% din lucrările la fundațiile acestora fiind deja finalizate, în timp ce punerea în funcţiune şi testarea lor vor fi efectuate de experţii producătorului italian.

În luna octombrie este programată livrarea echipamentului DME, care va fi amplasat şi el în perimetrul Aeroportului.

Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană reprezintă partea cea mai complexă, specializată, necesară şi obligatorie pentru funcţionarea Aeroportului Braşov. Asigurarea serviciilor de navigaţie se bazează pe o serie de componente inseparabile, interdependente şi tratate unitar: echipamente de radionavigaţie, comunicaţii, meteo, clădire de contingenţă/ turn remote, proceduri de zbor, spaţiu aerian controlat. Procedurile de zbor se execută în baza datelor furnizate de către echipamentele de radionavigaţie, date care sunt stocate în serverele amplasate în clădirea de contingenţă şi sunt transmise către controlorii de trafic care asigură dirijarea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Următoarea etapă o reprezintă calibrarea echipamentelor de radionavigaţie, care se va realiza în perioada 12-19 decembrie, când este planificată verificarea din zbor a acestora cu ajutorul unui avion de calibrare al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Zborurile de calibrare nu se pot executa fără a avea echipamentele de radionavigaţie instalate, în mod special partea de comunicaţii sol-aer. Avionul de calibrare va verifica şi va ajuta la calibrarea echipamentelor de radionavigaţie, va verifica dacă procedurile de zbor pot fi executate în siguranţă şi dacă au acoperire de semnal în tot spaţiul aerian controlat pentru Aeroportul Braşov. Cu această ocazie vor fi realizate reglajele finale ale echipamentelor şi respectarea cerinţelor privind procedurile instrumentale de zbor elaborate pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, a menţionat şeful administraţiei judeţene.

După validarea din zbor a echipamentelor şi a procedurilor de zbor, urmează instruirea controlorilor de trafic pentru a le folosi corespunzător, iar de acest lucru se va ocupa ROMATSA, la începutul anului viitor.

Tot la începutul anului 2023 se vor publica în AIP datele de aerodrom, datele privind spaţiul aerian şi procedurile de zbor, astfel încât toate companiile aeriene să le cunoască şi astfel să se pregătească în mod corespunzător pentru operare.

Această etapă va dura 60 de zile, iar în paralel vor fi parcurse celelalte etape procedurale care ţin de certificarea infrastructurii şi a echipamentelor aeroportuare, demersuri absolut necesare pentru operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

În ceea ce priveşte stadiul la zi al construcţiei clădirii de contingență a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, el este conform graficului asumat de constructor.

80% din construcţia pereţilor cortină este realizată, aceştia urmând să fie finalizaţi până la sfârșitul lunii septembrie. Pe restul fațadelor se lucrează la structura-suport pentru placarea cu fibrociment. Realizarea hidroizolațiilor este terminată, astfel că se pot executa fără probleme lucrările pe partea de finisaje. La interior, pereții de compartimentare sunt finalizaţi și se desfăşoară lucrări la pardoseli, se montează uşile și se fac zugrăveli. La parter, instalațiile sunt realizate aproape în totalitate și echipele de muncitori fac pregătirile necesare montajului echipamentelor de navigaţie aeriană, programat în luna octombrie. De asemenea, au început lucrările la rețelele exterioare – canalizări pluviale, canalizare menajeră, trasee de cabluri și fibră optică”, a precizat Adrian-Ioan Veştea.

Recrutare pentru cariera militară, în Brașov

0

l MApN recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST(SGP) – seria suplimentară 2022.

l În județul Brașov sunt disponibile 79 de posturi

l „Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară! Căutăm colegi! Ai calitățile necesare? Dacă ai vârsta cuprinsă între 18 și 45 ani, te așteptăm la sediul Biroului Informare Recrutare Brașov să fii parte a echipei Soldaților și Gradaților Profesioniști (SGP) din Armata României”, anunță Biroul Informare Recrutare Brașov din cadrul Centrului Militar Județean Braşov.

MApN recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST(SGP) – seria suplimentară 2022.

Candidații declarați ”Nerepartizat” în seria I 2022 vor intra, din nou, în procesul de repartizare, alături de candidații recrutați pentru seria a II-a, fără să mai susțină probele de selecție (doar în cazul în care au trecut 6 luni de la ultima examinare medicală, candidații o vor repeta). Toți candidații au șanse egale. Înscrierile se fac până la data de 24 octombrie 2022, la sediul Biroului Informare Recrutare Brașov, din municipiul Brașov, str. Lungă, nr. 231, în cadrul Centrului Militar Județean Brașov.

Condițiile minime de recrutare sunt următoarele:

– cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani

împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

– absolvirea cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (minimul 10 clase);

– numai pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”: – să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.

Condiţiile şi criteriile de recrutare pot fi consultate aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php

Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 26 septembrie – 11 noiembrie, la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Breaza.

Despre probele de selecţie: https://www.recrutaremapn.ro/selectie.php

Examinarea medicală va avea loc în perioada 3 octombrie – 15 noiembrie, în cadrul Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria”, Brașov.

Termen final de întocmire sau actualizare a dosarelor de candidat: 25 noiembrie 2022.

Repartizarea candidaților pe unități militare, arme/servicii/specialități militare va avea loc în perioada 7-8 decembrie.

ATENȚIE! Se candidează pentru un post, nu pentru toate locurile scoase la concurs, așadar, concursul este pe post. Detalii pot fi obținute de la personalul recrutor de la biroul informare-recrutare.

Prezentarea candidaților fără stagiu militar, în centrele de instrucție, se va face în data de 9 ianuarie 2023, iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023.

Informaţii complete şi consiliere veţi primi la Biroului Informare Recrutare Brașov, la telefon 0268 510 468, 0268 510 466 (centrala), sau pe pagina de Facebook/ Centrul Militar Județean Brașov.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.