Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Doctor
Publicitate

Interviu cu Dr. Luminița Cîmpeanu, Director medical Spitalul REGINA MARIA Brașov


Îngrijirea pacienților in spitale în perioada pandemiei cu coronavirus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 02.06.2020
Încă de la începutul evoluției pandemiei cu coronavirus, reprezentanții spitalelor s-au adaptat cu rapiditate și au căutat cele mai bune și sigure soluții pentru protejarea pacienților care le trec pragul. Cu toate acestea, multe persoane care se confruntă cu diverse afecțiuni, solicită îngrijiri medicale doar atunci când starea lor de sănătate ajunge să se agraveze, din frica infecției cu virusul COVID-19.
În același timp, unitățile spitalicești au pregătit un set de reguli bine definite pentru siguranța pacienților în această perioadă, având în vedere toate măsurile ce se impun în contextul COVID-19.
Doamna Dr. Luminița Cîmpeanu, Director medical al Spitalului REGINA MARIA din Brașov ne explică în detaliu cum se desfășoară activitatea în timpul pandemiei în spitalul pe care îl conduce.

1. Cum și-a desfășurat activitatea spitalul REGINA MARIA din Brașov în perioada pandemiei? Care sunt măsurile de siguranță implementate?

Siguranța întregii comunități REGINA MARIA (pacienți, personal medical, colegi, parteneri de business) a fost prioritară pentru noi încă de la declanșarea pandemiei. Toți colegii au fost constant informați cu privire la măsurile de prevenție și igienă necesare din această perioadă și ne-am asigurat că produsele de dezinfecție și materialele de protecție nu lipsesc din niciun punct de lucru, fie el office sau medical.
Spitalul REGINA MARIA din Brașov a acționat cu responsabilitate luând măsuri suplimentare de identificare și control al riscului de infecție cu coronavirus: facem un triaj riguros al tuturor pacienților, efectuăm testarea rt-PCR pentru toate pacientele programate pentru internare, precum și pentru personalul medical al spitalului, am restricționat accesul aparținătorilor în spital și ambulator, am creat spații speciale pentru izolarea cazurilor suspecte, am regândit circuitele spitalului și am implementat protocoale suplimentare de igienă și dezinfecție. De asemenea, medicii și asistentele sunt pregătiți să identifice rapid toate persoanele cu simptome de infecții respiratorii și să izoleze cazurile suspecte de restul pacienților, până la venirea autorităților.
În privința departamentelor operaționale de suport, am implementat sisteme de lucru în funcție de tipologia și nevoile fiecăruia – program de lucru de acasă, eșalonat (în anumite intervale orare) sau combinat, având grijă să fim mereu în contact cu partenerii noștri.

2. Cum a funcționat maternitatea în această perioadă și care sunt cele mai importante informații pe care viitoarele mămici trebuie să le știe?

Nașterea a reprezentat o urgență medicală și pe perioada stării de urgență. Ea nu a putut să fie nici anulată și nici amânată. Dacă până de curând, femeile însărcinate își făceau planuri despre cum vor naște ținute de mână de soții lor și cum partenerul va sta alături de ele zi și noapte pe perioada spitalizării, împărțind aceeași rezervă și trăind împreună bucuria nașterii sau despre cum vor sărbători cu prietenii și familia prima săptămână acasă cu bebelușul, ca să nu mai zicem de plimbările în trei, în parc, lucrurile au luat pentru ele o întorsătură dramatică și complet neprevazută.
Femeia însărcinată este nevoită acum să treacă prin perioada spitalizării departe de familie, soțul o poate conduce doar până la ușa spitalului, iar de acolo vor discuta doar prin telefon. În cazul în care ea alege să nască la Maternitatea REGINA MARIA Brașov, lucrurile sunt totuși încurajatoare, în sensul în care personalul din spital va păstra legătura cu tatăl și îl va ține la curent cu nașterea, starea mamei și a copilului, până când tânăra mamă poate să îl sune direct. Dar până acolo, mai sunt câțiva pași de urmat.
Fiecare pacientă care ajunge în Maternitatea REGINA MARIA Brașov trece printr-un triaj epidemiologic care include măsurarea temperaturii. Ca o extra măsură de siguranță, înainte de naștere, femeia însărcinată este testată pentru COVID-19. Doar dacă rezultatul este negativ, ea poate să continue traseul în spitalul nostru pentru naștere, și îngrijirea post naștere în rezerva dedicată. În felul acesta, și ea, dar și celelalte paciente, nou-născuții și cadrele medicale sunt în siguranță și protejați.
Pacienta va primi vizitele medicilor precum și ajutorul asistentelor, al infirmierelor, al consilierului de alăptare și a personalului Patient Care, cu toții dedicați să le ajute pe toată perioada spitalizării. Proaspăta mămică va fi ajutată inclusiv la externare, fiind condusă până la recepția spitalului de unde este preluată de un membru al familiei.
Gestionăm întreaga activitate medicală cu responsabilitate și profesionalism, deși presiunea și stresul sunt în această perioadă la cote maxime.

3. Care sunt măsurile de protecție pe care le ia Spitalul REGINA MARIA Brașov în perioada următoare?

În Spitalul REGINA MARIA Brașov a fost revizuit, actualizat și aplicat un program de măsuri gândite să ne permită gestionarea activității medicale în condiții impecabile de igienă și de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru întregul personal medical și în perioada imediat următoare luând în considerare creșterea numărului de pacienți pe care o anticipam.
Diversificarea activității medicale și chirurgicale a spitalului odată cu deschiderea secției de chirurgie multidisciplinară impune măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Continuăm să aplicăm riguros triajul epidemiologic supervizat de un medic specialist și la recomandarea acestuia, toți pacienții care intră în spital urmează un protocol strict premergător internării.
Ca o măsură suplimentară de siguranță, tuturor pacienților propuși pentru internare, atât spitalizare de zi cât și continuă, li se efectuează testul rt-PCR, chiar dacă prezintă sau nu simptome de infecție respiratorie acută. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacientul urmează calea legală, conform metodologiei stabilite de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică Brașov, pentru a realiza transferul pacientului în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacientul urmează cursul normal din spital, internare și tratament.
Orice pacient internat, care prezintă un risc epidemiologic, este izolat imediat și tratamentul lui se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul sau cu alți pacienți. Pentru astfel de situații, există camere de izolare în fiecare secție din spital, și anume în secția de obstetrică ginecologie, neonatologie și în secția de chirurgie multidisciplinară.
În ultimele săptămâni, a fost efectuată verificarea stării de sănătate prin testarea rt- PCR precum și dozarea anticorpilor IgG și IgM, ori de câte ori a fost nevoie, a întregului personal medical al spitalului precum și a colaboratorilor noștri care își desfășoară activități medicale în cadrul ambulatoriului de specialitate precum și pe secțiile clinice. Cu bucurie vă anunț că nu a fost depistat niciun caz COVID pozitiv în rândul personalului medical al spitalului Regina Maria Brașov, ceea ce ne confirmă corectitudinea măsurilor aplicate și ne încurajează să continuăm să lucrăm cu aceeași responsabilitate și vigilență.
Pentru protecția pacienților internați, vizitele aparținătorilor vor fi în continuare restricționate, iar pentru pacientele gravide vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Pacienții țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Doctor
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile: nu vorbim de restricții, dar să nu ne gândim nici la relaxări


  Azi 18:18
 • ➤ Știri Brasov


  Dispozitive pentru ascunderea drogurilor găsite într-un magazin din Brașov


  Azi 16:56
 • ➤ Sport


  Oficial. Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar s-au întors la Dinamo


  Azi 16:42
 • ➤ Știri Brasov


  Iohannis: Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români


  Azi 14:12
 • ➤ Știri Brasov


  Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook de un extremist care nu crede că există coronavirus


  Azi 13:23
 • ➤ Știri Brasov


  62 de cazuri noi de COVID la Brașov, 637 în țară.


  Azi 13:12
 • ➤ Sport


  Vești bune pentru fotbalul amator. A fost aprobat “Protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator”


  Azi 12:48
 • ➤ Știri Brasov


  Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă. Este posibilă carantinarea unor localități


  Azi 11:33
 • ➤ Prima pagină


  Semnată de 300 de părinți


  Petiție pentru suplimentarea locurilor în licee


  Azi 09:15
 • ➤ Eveniment


  12 focare active de COVID-19 în județul Brașov


  Azi 09:10
 • ➤ Eveniment


  Prefectura cere ajutor Bisericii să-i convingă pe enoriași să respecte distanțarea


  Azi 09:07
 • ➤ Eveniment


  3,6 milioane de lei, despăgubiri pentru inundații în județul Brașov


  Azi 09:05
 • ➤ Eveniment


  Un milion de euro pentru integrarea socială a unor localnici săraci din Racoș


  Azi 09:02
 • ➤ Eveniment


  Cuplarea conductelor noi la rețeaua publică îi lasă pe unii brașoveni fără apă


  Azi 09:00
 • ➤ Eveniment


  Spitalul Județean cere Ministerului Sănătății 3,3 milioane lei pentru echipamente


  Azi 08:58
 • ➤ National


  Ciolacu minte exact așa cum respiră!


  Ce motiv a invocat PSD ca să nu voteze legea izolării și carantinei


  Azi 08:49
 • ➤ Doctor


  Afine, în fiecare zi


  Azi 08:47
 • ➤ Doctor


  Roșiile, aliatul verii pentru sănătate


  Azi 08:46
 • ➤ Doctor


  Alertă!


  Ce efecte negative poate avea coronavirusul asupra creierului


  Azi 08:43
 • ➤ Doctor


  O genă care suprimă simptomele Alzheimerului


  Azi 08:40
 • ➤ Doctor


  7 motive ca să mănânci conopidă


  Azi 08:39
 • ➤ Doctor


  5 limonade care estompează pofta de dulce


  Azi 08:36
 • ➤ Life


  Schimbare


  Andreea Mantea nu mai prezintă Puterea Dragostei


  Azi 08:27
 • ➤ Life


  Dana Rogoz și-a cumpărat casă la Viscri


  Azi 08:23
 • ➤ Life


  Ruby a pozat doar în bikini


  Azi 08:21
 • ➤ Life


  Diana Munteanu își arată bronzul


  Azi 08:19
 • ➤ Cititori


  Ceai pentru zilele caniculare


  Azi 08:18
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Bolile care te lasă fără permisul de conducere


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  Călin Moldovan (Corona Brașov), optimist înaintea debutului play-off-ului Ligii a 4 Brașov


  Azi 08:11
 • ➤ Sport


  Caz de Covid-19 ÎN LIGA 4 Brașov


  Alertă la Precizia Săcele


  Azi 08:08
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Locurile fără loc


  Azi 08:02
 • ➤ Știri Brasov


  O femeie din Brașov a tușit spre polițisti și le-a spus că are COVID-19!


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Festivalul Musica Barcensis, ediția a XI-a, debutează în 19 iulie 2020 la Brașov


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Amenzi de 64.000 de lei, la Brașov, pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  413 noi cazuri de COVID 19, din care 17 la Brașov


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  300 de părinți au făcut o petiție prin care cer suplimentarea locurilor pentru copiii nerepartizați în licee


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Furtul din buzunare poate fi prevenit!


  13.07.2020
 • ➤ Cititori


  Știai că poți efectua o reîncărcare Vodafone în doar doi pași simpli? Descoperă cum!


  13.07.2020
 • ➤ Prima pagină


  Al doilea om din vârful Inspectoratului Școlar, al doilea din coadă la examen


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  FĂRĂ PRECEDENT


  Aproape 600 de elevi din Brașov au rămas fără loc la liceu


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Direcția de Asistență Socială așteaptă solicitări pentru kit-urile de asistență pentru seniori


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Contract durduliu


  Două firme își dispută modernizarea stadionului Carpați


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  CJ vrea să recupereze din fonduri UE banii investiți în sistemul medical de la începutul pandemiei


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Autobuzele electrice intră de azi și pe linia 22


  13.07.2020
 • ➤ National


  Scrisoare deschisă


  Medicii se simt victimele unei legi nedrepte


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Zice ea


  Lidia Buble este îndrăgostită


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Anna Lesko e încinsă


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Alex Bodi i-a oferit Biancăi cel mai ieftin cadou


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Vasile Șeicaru împlinește 70 de ani


  13.07.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Cura cu scorțișoară ajută în diabet și ulcer


  13.07.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Cardul de sănătate nu va fi utilizat până la 1 iulie

  Articolul următor


  Folosirea îndelungată a aspirinei poate duce la orbire

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 15 milisecunde, încărcat în milisecunde