Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Doctor
Publicitate

Interviu cu Dr. Luminița Cîmpeanu, Director medical Spitalul REGINA MARIA Brașov


Îngrijirea pacienților in spitale în perioada pandemiei cu coronavirus

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 02.06.2020
Încă de la începutul evoluției pandemiei cu coronavirus, reprezentanții spitalelor s-au adaptat cu rapiditate și au căutat cele mai bune și sigure soluții pentru protejarea pacienților care le trec pragul. Cu toate acestea, multe persoane care se confruntă cu diverse afecțiuni, solicită îngrijiri medicale doar atunci când starea lor de sănătate ajunge să se agraveze, din frica infecției cu virusul COVID-19.
În același timp, unitățile spitalicești au pregătit un set de reguli bine definite pentru siguranța pacienților în această perioadă, având în vedere toate măsurile ce se impun în contextul COVID-19.
Doamna Dr. Luminița Cîmpeanu, Director medical al Spitalului REGINA MARIA din Brașov ne explică în detaliu cum se desfășoară activitatea în timpul pandemiei în spitalul pe care îl conduce.

1. Cum și-a desfășurat activitatea spitalul REGINA MARIA din Brașov în perioada pandemiei? Care sunt măsurile de siguranță implementate?

Siguranța întregii comunități REGINA MARIA (pacienți, personal medical, colegi, parteneri de business) a fost prioritară pentru noi încă de la declanșarea pandemiei. Toți colegii au fost constant informați cu privire la măsurile de prevenție și igienă necesare din această perioadă și ne-am asigurat că produsele de dezinfecție și materialele de protecție nu lipsesc din niciun punct de lucru, fie el office sau medical.
Spitalul REGINA MARIA din Brașov a acționat cu responsabilitate luând măsuri suplimentare de identificare și control al riscului de infecție cu coronavirus: facem un triaj riguros al tuturor pacienților, efectuăm testarea rt-PCR pentru toate pacientele programate pentru internare, precum și pentru personalul medical al spitalului, am restricționat accesul aparținătorilor în spital și ambulator, am creat spații speciale pentru izolarea cazurilor suspecte, am regândit circuitele spitalului și am implementat protocoale suplimentare de igienă și dezinfecție. De asemenea, medicii și asistentele sunt pregătiți să identifice rapid toate persoanele cu simptome de infecții respiratorii și să izoleze cazurile suspecte de restul pacienților, până la venirea autorităților.
În privința departamentelor operaționale de suport, am implementat sisteme de lucru în funcție de tipologia și nevoile fiecăruia – program de lucru de acasă, eșalonat (în anumite intervale orare) sau combinat, având grijă să fim mereu în contact cu partenerii noștri.

2. Cum a funcționat maternitatea în această perioadă și care sunt cele mai importante informații pe care viitoarele mămici trebuie să le știe?

Nașterea a reprezentat o urgență medicală și pe perioada stării de urgență. Ea nu a putut să fie nici anulată și nici amânată. Dacă până de curând, femeile însărcinate își făceau planuri despre cum vor naște ținute de mână de soții lor și cum partenerul va sta alături de ele zi și noapte pe perioada spitalizării, împărțind aceeași rezervă și trăind împreună bucuria nașterii sau despre cum vor sărbători cu prietenii și familia prima săptămână acasă cu bebelușul, ca să nu mai zicem de plimbările în trei, în parc, lucrurile au luat pentru ele o întorsătură dramatică și complet neprevazută.
Femeia însărcinată este nevoită acum să treacă prin perioada spitalizării departe de familie, soțul o poate conduce doar până la ușa spitalului, iar de acolo vor discuta doar prin telefon. În cazul în care ea alege să nască la Maternitatea REGINA MARIA Brașov, lucrurile sunt totuși încurajatoare, în sensul în care personalul din spital va păstra legătura cu tatăl și îl va ține la curent cu nașterea, starea mamei și a copilului, până când tânăra mamă poate să îl sune direct. Dar până acolo, mai sunt câțiva pași de urmat.
Fiecare pacientă care ajunge în Maternitatea REGINA MARIA Brașov trece printr-un triaj epidemiologic care include măsurarea temperaturii. Ca o extra măsură de siguranță, înainte de naștere, femeia însărcinată este testată pentru COVID-19. Doar dacă rezultatul este negativ, ea poate să continue traseul în spitalul nostru pentru naștere, și îngrijirea post naștere în rezerva dedicată. În felul acesta, și ea, dar și celelalte paciente, nou-născuții și cadrele medicale sunt în siguranță și protejați.
Pacienta va primi vizitele medicilor precum și ajutorul asistentelor, al infirmierelor, al consilierului de alăptare și a personalului Patient Care, cu toții dedicați să le ajute pe toată perioada spitalizării. Proaspăta mămică va fi ajutată inclusiv la externare, fiind condusă până la recepția spitalului de unde este preluată de un membru al familiei.
Gestionăm întreaga activitate medicală cu responsabilitate și profesionalism, deși presiunea și stresul sunt în această perioadă la cote maxime.

3. Care sunt măsurile de protecție pe care le ia Spitalul REGINA MARIA Brașov în perioada următoare?

În Spitalul REGINA MARIA Brașov a fost revizuit, actualizat și aplicat un program de măsuri gândite să ne permită gestionarea activității medicale în condiții impecabile de igienă și de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru întregul personal medical și în perioada imediat următoare luând în considerare creșterea numărului de pacienți pe care o anticipam.
Diversificarea activității medicale și chirurgicale a spitalului odată cu deschiderea secției de chirurgie multidisciplinară impune măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Continuăm să aplicăm riguros triajul epidemiologic supervizat de un medic specialist și la recomandarea acestuia, toți pacienții care intră în spital urmează un protocol strict premergător internării.
Ca o măsură suplimentară de siguranță, tuturor pacienților propuși pentru internare, atât spitalizare de zi cât și continuă, li se efectuează testul rt-PCR, chiar dacă prezintă sau nu simptome de infecție respiratorie acută. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacientul urmează calea legală, conform metodologiei stabilite de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică Brașov, pentru a realiza transferul pacientului în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacientul urmează cursul normal din spital, internare și tratament.
Orice pacient internat, care prezintă un risc epidemiologic, este izolat imediat și tratamentul lui se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul sau cu alți pacienți. Pentru astfel de situații, există camere de izolare în fiecare secție din spital, și anume în secția de obstetrică ginecologie, neonatologie și în secția de chirurgie multidisciplinară.
În ultimele săptămâni, a fost efectuată verificarea stării de sănătate prin testarea rt- PCR precum și dozarea anticorpilor IgG și IgM, ori de câte ori a fost nevoie, a întregului personal medical al spitalului precum și a colaboratorilor noștri care își desfășoară activități medicale în cadrul ambulatoriului de specialitate precum și pe secțiile clinice. Cu bucurie vă anunț că nu a fost depistat niciun caz COVID pozitiv în rândul personalului medical al spitalului Regina Maria Brașov, ceea ce ne confirmă corectitudinea măsurilor aplicate și ne încurajează să continuăm să lucrăm cu aceeași responsabilitate și vigilență.
Pentru protecția pacienților internați, vizitele aparținătorilor vor fi în continuare restricționate, iar pentru pacientele gravide vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Pacienții țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Doctor
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Cei care hrănesc ursul la marginea drumului trebuie sancționați, a spus Ministrul Mediului la Brașov


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  Trei dintr-o lovitură! Corona Brașov transferă de Târgu-Mureș


  06.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Doar 4 cazuri noi de COVID la Brașov și 250 în țară


  06.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  O nouă crimă la o stână din Brașov. Prefectura vrea controale la toate stânele din județ


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Respectați indicatorul "Trecere pentru pietoni"!


  06.07.2020
 • ➤ Prima pagină


  „Da” pentru aeroport, „Poate” pentru spitalul regional


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  CIFRE ALARMANTE


  43 de cazuri noi de COVID la Brașov


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Peste 200 de milioane de euro pentru rețelele de apă și canalizare din județul Brașov


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Razii și amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Program de protecție socială


  Vouchere din fonduri europene pentru seniori


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  De azi începe vânătoarea de țânțari


  06.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Miros greu din Canalul Timiș


  06.07.2020
 • ➤ Actualitate


  „Francezul din Cobor”, primarul Brașovului și primarul din Homorod, premiați de ISU


  06.07.2020
 • ➤ Life


  Din nou


  Minodora a slăbit 38 de kilograme


  06.07.2020
 • ➤ Life


  Denisa de la Bambi se mărită


  06.07.2020
 • ➤ Life


  Andrei și Andreea Aradits, 16 ani de căsătorie


  06.07.2020
 • ➤ Cititori


  6 secrete pentru petunii pline de flori


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  Gigi Becali o vede pe CFR Cluj campioană


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov


  Nechita și Lingurar au lăsat Precizia Săcele pentru Corona Brașov


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  Simona Halep revine pe terenul de tenis


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  Corona Brașov – Colțea Brașov ar fi primul meci în play-off-ul Ligii a 4 Brașov


  06.07.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Riscăm cât nu merită


  06.07.2020
 • ➤ Sport


  CFR Cluj s-a încurcat cu Astra! U Craiova e noul lider în Liga 1


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Incendiu în Cetatea Rîșnov. A fost afectată structura veche din lemn a acoperișului


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Accident cu 5 victime la Predeal


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  43 de cazuri noi de COVID la Brașov, 391 în țară


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă două medii de 10 la BAC, la Brașov, după contestații


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  sondaj IRES:7 din 10 români nu au încredere în romi și doar unul din zece i-ar accepta în familie


  05.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  36 de cazuri noi deCOVID la Brașov, 416 în țară


  04.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Puțini pacienți cu COVID-19 din Brașov au solicitat externarea, a anunțat DSP


  04.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Ministrul Boloș promite sprjin guvernamental pentru Aeroportul Brașov


  04.07.2020
 • ➤ Sport


  Sergiu Buș, strigăt de disperare: ”Avem voie în România să fim neplătiți? Să fim mințiți?


  04.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Efectele deciziei CCR: De ieri, pacienții cu COVID pot pleca la cerere din spitale


  04.07.2020
 • ➤ Sport


  AJF Brașov. Inter Cristian – Olimpic Zărnești, derbiul optimilor Cupei României. Programul meciurilor


  04.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Școala Profesională Kronstadt din Brașov, model pentru ministrul fondurilor europene


  03.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Jean Castex, nominalizat de Macron în funcția de premier al Franței


  03.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  ALARMANT! 62 de cazuri noi de COVID la Brașov


  03.07.2020
 • ➤ International


  Criză în Franța:Guvernul condus de premierul Edouard Philippe a demisionat


  03.07.2020
 • ➤ Comunicate


  COMUNICAT DE PRESĂ


  Considerații privind managementul bazinului hidrografic Tărlung, amonte de acumularea Săcele, în contextul schimbărilor climatice


  03.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  684 pacienți COVID vindecați și 78 de decese, la Brașov. Niciun pat liber la ATI


  03.07.2020
 • ➤ Sport


  După un de pauză, Ana Berbece va juca din nou handbal la Corona . „Îmi este dor de handbal”


  03.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  10 străzi din Brașov rămân fără apă


  03.07.2020
 • ➤ Cititori


  Unde găsim pompe și hidrofoare pentru o apă mai curată


  03.07.2020
 • ➤ Sport


  AJF Brașov decide campioana din Liga 4 pe teren. Sistemul adoptat și datele de disputare ale meciurilor


  03.07.2020
 • ➤ Prima pagină


  Sistemul inteligent de acces de pe str. Postăvarului, fraudat de șmecheri


  03.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Fostul primar din Cristian a fost condamnat pentru pedofilie


  03.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Pe cont propriu


  Spitalul Regional Brașov nu este în vederea Guvernului


  03.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Ministrul Fondurilor Europene va fi azi la Brașov


  03.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Albinele și viespile au invadat Brașovul


  03.07.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Cardul de sănătate nu va fi utilizat până la 1 iulie

  Articolul următor


  Folosirea îndelungată a aspirinei poate duce la orbire

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 9 milisecunde, încărcat în milisecunde