Cu cât ne îmbrățișăm copiii mai des, cu atât devin mai deștepți
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
12.02.2019
Dacă ești genul de părinte care își îmbrățișează des copiii sau stă numai cu ei în brațe, îi drăgălește sau îi mângâie, atunci este mai mult decât plăcut, este și productiv.
Potrivit unei noi cercetări, afecțiunea fizică în timpul perioadei de dezvoltare a bebelușului este mult mai importantă decât ne-am fi imaginat. Cu cât îmbrățișăm mai mult un bebeluș, cu atât mai mult creierul său crește, se dezvoltă, se arată într-un chestionar recent realizat de Nationwide Childrens Hospital, din Ohio. 125 de bebeluși, atât prematuri, cât și născuți la termen au luat parte la un studiu prin care s-a arătat modul în care aceștia reacționează în urma atingerilor fizice.
Rezultatele indică faptul că bebelușii prematuri au reacționat mai puțin decât cei care erau născuți la termen. De asemenea, s-a descoperit că bebelușii care aveau parte de mai multă afecțiune din partea părinților sau a angajaților spitalului aveau creierele mai puternice, mai dezvoltate.
Potrivit cercetătorului Dr. Nathalie Maitre, ultima cercetare ne arată că un simplu contact, o simplă îmbrățișare poate face o mare diferență în dezvoltarea creierelor celor mici. Astfel, bebelușilor născuți prematur trebuie să li se asigure atingerile, mângâierile și prezența părinților, acestea fiind esențiale pentru a le ajuta creierele să reacționeze la atingerile delicate în aceeași manieră în care o fac și bebelușii născuți la termen și care au creat o legătură cu mamele lor încă din pântec. Practic, afecțiunea este vitală în dezvoltarea creierului, drept pentru care trebuie să ne arătăm dragostea față de bebeluși cât mai des posibil.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!