Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.
Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov
SR Brașov, victorie în amicalul cu Ciucaș Tărlungeni. Dragoș Sandu și Horia Popa au adus prima victorie a iernii
SR Brașov a câștigat amicalul disputat astăzi, pe terenul sintetic de al Tărlungeni, cu echipa de Liga 4 Brașov, Ciucaș. Elevii lui Ionuț Pîrvu s-au impus cu 2-1 (0-0) , prin golurile marcate de Dragoș Sandu și Horia Popa. Pentru Ciucaș Tărlungeni, echipă pregătită de Marian Cristescu și Ionuț Mitroi, a marcat Rareș Coltofeanu. Pentru SR Brașov acesta a fost al doilea amical al iernii. Sâmbătă, brașovenii au terminat la egalitate, scor 2-2, cu Olimpic Zărnești
Cod galben de vreme rea la Brașov
ANM a emis o informare meteorologică de val de frig și vremea rea care este valabilă până vineri, 10 februarie. În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.
Meteorologii au emis și două avertizări cod galben de vreme rea. Una vizează zona Carpaților Meridionali și Orientali, unde se anunță viscol. În aceste zone, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.
A doua avertizare cod galben este valabilă până luni seara, la ora 20.00. În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.
Anamaria Prodan, îl laudă pe Dan Alexa, la 3 ani de când l-a lovit: „Luați exemplu și faceți un monument!“
Dan Alexa și Anamaria Prodan au fost protagoniștii unui episod controversat în vara anului 2019, atunci când impresara l-a lovit cu pumnul în figură pe antrenorul care activa la acea vreme la Astra Giurgiu. Impresara e de părere că Dan Alexa, acum antrenor la FC Brașov, trebuie dat exemplu bărbaților din toată România. „Eu cred că mediatizarea excesivă a fost o calomnie la adresa mea și a lui Dan. Cred că dacă ceva era de menționat era faptul că încă mai există bărbați că Dan Alexa care au dat exemplu de ceva minunat pentru că în femeie nu se da nici cu o floare. Faptul că Dan Alexa a gestionat acest conflict perfect cred că trebuia dat ca exemplu, într-o țară în care bărbații își lovesc iubite, amante, mame, pentru a-și arăta ce bărbați sunt. Părerea mea, luați exemplu de la Dan Alexa, învățați pentru că aveți acasă fetițe, băieți și trebuie să le dați o educație. Faceți un monument să se numească Dan Alexa, monumentul educației și a bunului simt. Eu îl cunosc pe Dan Alexa și acest incident dacă s-ar repeta cu încă 100 de femei, niciodată nu ar ridică mâna să dea înapoi. Asta e educația pe care mama lui i-a dat-o. Cei care au ieșit după acest incident au ieșit și s-au bucurat, ăștia sunt niște purtători ilegali de creier fără educație. Luați exemplu de la Dan Alexa, îi mulțumesc din suflet pentru ce s-a întâmplat în acel moment și cum a reacționat”, a explicat Anamaria Prodan pentru Realitatea Sportivă.
Dan Alexa a recunoscut că a fost afectat de acel incident. „Nu mi-a căzut bine, dar pe mine mă interesează ce zice lumea? M-a deranjat la început. M-am gândit chiar că ar fi trebuit să reacționez imediat în fața Anei, dar acum mă felicit că n-am făcut-o. Mă atacau toți, ‘Băi, te-a lovit, a dat Prodanca în tine!’, a fost o nebunie un timp. M-a afectat foarte mult, în special la nivelul percepției publice, ceea ce nu mi s-a părut deloc corect. Eram, totuși, un antrenor pe val, tânăr, cu trei promovări la activ, cu perspective interesante, iar lumea mă judeca strict după acel moment cu Ana. Asta chiar m-a deranjat. Dar ce pot să mai schimb?”, a spus Dan Alexa, potrivit Playsport.ro.
Casă de piatră! Fotbalistul Vlad Boția s-a căsătorit
Fotbalistul brașovean Vlad Boția s-a căsătorit sâmbătă cu iubita sa Diana, alături de care trăiește o frumoasă relație de dragoste. Nașii celor doi sunt fostul arbitru asistent, Dan Ilieș și soția lui, Diana. Petrecerea a avut loc la un restaurant din Brașov, iar cei doi tineri au avut alături familiile și prietenii apropiați din lumea fotbalului brașovean. Vlad Boția (27 de ani) a început fotbalul la FC Brașov, unde a lucrat cu mai mulți antrenori: Mirceoiu, Mureșan, Panache, Solomon și Nicolau. Pasiunea lui Vlad pentru fotbal i-a fost insuflată de tatăl său, fost jucător la Nitramonia Făgăraș. Boția a jucat până acum la FC Brașov , FC Zagon, AFC Hărman, SR Brașov, ”FC U” Craiova, Corona Brașov, iar în prezent este legitimat la Cetate Râșnov.
Avalanșă în munții Făgăraș. Cabana Capra lovită în plin de valul de zăpadă
UPDATE/Echipele de intervenţie au început evacuarea persoanelor rămase izolate la cabana Capra din Munţii Făgăraş. Este vorba despre 50 de turişti şi 10 angajaţi ai cabanei. Autorităţile anunţă că avalanşa care a lovit cabana are o lungime de doi kilometri, de la locul în care valul de zăpadă s-a rupt până la clădire şi parcare.
În cabană se aflau, la momentul avalanşei, 60 de persoane: 50 de turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş şi zece membri ai personalului.
La acţiunea de evacuare participă 18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 6 militari veniţi de la Inspectoratele Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea, 6 salvatori montani, 10 poliţişti şi 3 jandarmi montani.
„Avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanţa din punctul din care se presupune că a pornit şi până unde s-a oprit. Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, a precizat prefectul de Argeș, Radu Perianu.
ȘTIREA INIȚIALĂ
O avalanşă puternică s-a produs, aseară, în Munţii Făgăraş. Valul de zăpadă a lovit în plin cabana Capra, care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine. Mai multe mașini aflate în parcare au fost acoperite de zăpadă. Informaţia vine de la o organizaţie care monitorizează avalanşele, care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale. Zăpada a spart unele din geamurile cabanei și a intrat în camere. Serviciul Naţional Salvamont a confirmat informaţiile făcute publice de către ONG.
„O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabană precum şi mai multe maşini avariate”, anunţă, pe Facebook, Avalanşe în Carpaţi, ONG care monitorizează fenomenul avalanşelor în munţii Carpaţi.
Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a precizat că avalanşa care a lovit cabana a venit dinspre pârâul Pisica.
Aproximativ 60 de persoane sunt blocate acum la Cabana Capra, potrivit IPJ Argeș, citat de news.ro
Băută și drogată cu cocaină la volan, nu a vrut să meargă la analize ! Oricum are dosar penal !
Ieri dimineață în jurul orei 08.30, polițiștii din Poiana Brașov au oprit pentru control un autovehicul, la volanul căruia se afla o femeie, de 26 de ani, din județul Bacău.
Pentru că în comportamentul acesteia polițiștii au identificat o stare de agitație, s-a procedat la testarea ei din punct de vedere al stabilirii prezenței alcoolului în organism, iar rezultatul a fost de 0,08 mg/l. De asemenea, polițiștii au efectuat și un test pentru depistarea substanțelor interzise în organism, test care a ieșit pozitiv pentru substanța ”COCAINĂ”.
Față de rezultatele obținute, polițiștii i-au cerut consimțământul pentru a-i fi recoltate mostre biologice la o unitate autorizată, însă aceasta a refuzat.
Astfel, dată fiind hotărârea de refuz a conducătoarei auto, polițiștii au întocmit un dosar penal, în care la acest moment cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, sub supravegherea procurorului de caz.
După ce Brașovul a fost declarat cel mai ”violent” județ în mediul școlar, Inspectoratul Școlar Brașov vine cu explicații : nu s-a socotit corect !
Ministerul Educației a publicat raportul privind fenomenul violenței în mediul școlar în anul școlar 2021 – 2022 care arată că, la nivel național, s-au înregistrat în această perioadă aproape 10.000 de acte de violență. Situația se referă la unitățile de învățământ, de la clasele pregătitoare la a-XII-a și este vorba despre atacuri la persoană, atentate la securitatea unității școlare, la bunuri, dar și alte fapte de violență sau atentate la securitatea în spațiul școlar. Iar în raport, Brașovul este pe locul 1 pe țară, cu peste 1.500 de astfel de fapte, din 10.000 raportate! Iată explicațiile Inspectoratului școlar județean Brașov despre această situație :
”Solicităm lunar conducerilor unităților școlare să raporteze actele de violență petrecute în mediul școlar. Insistăm să fie raportat orice act de violență, oricât de neînsemnat pare la prima vedere, conștienți fiind că prevenția reprezintă cel mai eficient mod de combatere a acestora.
Peste 1.500 de astfel de acte de violență sunt raportate pentru județul Brașov. Acest număr nefiresc de mare pentru județul nostru ne situează pe primul loc la nivel național, cu aproape dublul valorii județului imediat următor.
Afirmăm cu toată convingerea că realitatea este cu totul alta și denotă, în opinia noastră, o înțelegere diferită a definițiilor acestor acte de violență de la un județ la altul și totodată a modului de raportare a acestora de la un județ la altul.
Este greu de crezut că într-un județ cum este Brașovul, unde numărul actelor de violență, în general, nu depășește media la nivel național, actele de violență în mediul școlar depășesc cu mult media națională, mai mult, reprezintă peste 16 procente din totalul acestora, în contextul în care Inspectoratul Școlar Județean Brașov, sprijinit activ de Biroul de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov a monitorizat și a intervenit prompt ori de câte ori au fost semnalate premise ale unor astfel de acte de violență.
Totodată, Biroul de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov și unitățile școlare derulează permanent ample campanii de informare și conștientizare în rândul elevilor, campanii menite să prevină astfel de fapte în mediul școlar.
Planurile de măsuri care vor fi întocmite pe baza acestor statistici nu își vor putea atinge scopul atâta timp cât se bazează pe date neconforme cu realitatea, intervențiile urmând a avea loc în zone în care aceste fenomene nu au amploare sau chiar nu există, în loc ca aceste să se concentreze în acele zone în care actele de violență în mediul școlar există cu adevărat dar sunt raportate incorect sau chiar nu sunt raportate.
Dincolo de aceste statistici, rămân oamenii din educație – inspectori școlari, directori ai unităților școlare, dascăli – care vor continua să își facă datoria și pe acest segment, important într-o educație de calitate așa cum se dorește a fi cea brașoveană.
Vom solicita Ministerului Educației și Ministerului Administrației și Internelor să elaboreze un ghid al încadrării și raportării acestor acte de violență care să ofere inspectoratelor școlare posibilitatea să opereze cu aceeași unitate de măsură în astfel de raportări”, au transmis reprezentanții ISJ Brașov.
Știrea inițială aici :
Brașovul, pe primul loc în topul județelor cu cele mai multe acte de violență în școli
I-a dat mașina să o scoată din zăpadă, deși știa că nu are permis! L-a băgat prin tribunale !
Ieri, polițiștii din Predeal au depistat, în trafic, un bărbat, în vârstă de 35 ani, care conducea un autovehicul pe drumurile publice din interiorul stațiunii, fără să dețină permis de conducere.
În momentul în care i-au fost solicitate documentele, conducătorul auto, care se deplasa pe strada Eroilor din localitate, a declarat că nu posedă permis de conducere- fapt ce a fost confirmat după interogarea bazelor de date ale Poliției Române.
În autoturism se afla și proprietara vehiculului, care știa că ”șoferul” nu posedă permis de conducere, însă l-a rugat să o scoată din zonă pentru că s-a speriat când a văzut că strada este plină de zăpadă și de mașini !
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub coordonarea unui procuror de caz, în care sunt cercetate cele două acțiuni ale persoanelor, urmând a se propune soluție legală la finalizarea verificărilor.
Debut cu victorie. Cetate Râșnov a cîştigat primul amical al iernii
Cetate Râșnov a câștigat cu 3-1 meciul amical disputat, astăzi, pe terenul sintetic de la Tărlungeni, cu CS Ștefăneștii de Jos (Liga 4 Ilfov). Golurile victoriei râșnovenilor au fost marcate de Solovăstru (13,27) și Ciopo (68). Meciul a început cu o întârziere de o oră pentru ca terenul să fie degajat de zăpadă. „Chiar dacă meciul a început cu întârziere, jocul s-a disputat pe un teren impecabil si asta datorită celor de la Colțea care au degajat zăpada. A fost un test reușit din toate punctele de vedere”, a spus antrenorul Petre Lucian.
Cetate Râșnov : Gârniță – David, Stăncuțu, Mitrică, Dragomir- Drugă, Ciopo, Vîrlan – Solovăstru, Roșu, Ciobotea. Au mai jucat: Iszak- Mitroi, Ghețu, S. Marin, Toderașcu, Machidon, Lupan. Următorul meci de pregătire al râșnovenilor este programat, miercuri, în deplasare, cu Olimpic Zărnești.