Frunzele de salată verde conțin vitaminele A, C, B1, B2 și minerale precum potasiu, fier, fosfor și molibden
Nutriționiștii recomandă să incluzi în meniul tău zilnic salată verde, pentru a-ți ajuta organismul să primească vitamine, minerale și nutrienți. La noi, în țară, salata verde se cultivă de peste o mie de ani, fiind printre puținele alimente cu gust amărui din bucătăria noastră, românească, cu efect detoxifiant. Substanțele cu gust ușor amărui din frunzele de salată au proprietăți miraculoase. Ne place salata verde, și o găsim aproape tot anul, dar mai ales primpvara și vara, pe mesele românilor, și asta pentru că frunzele de salată verde conțin vitaminele A, C, B1, B2 și minerale precum potasiu, fier, fosfor și molibden.
Puține calorii, dar sățioasă
Salata verde este o sursă importantă de clorofilă și vitamina K. Are foarte puține calorii, însă este consistentă și sățioasă, fiind ideală pentru cei care urmează diete de slăbire. Salata verde este bogată în minerale și elemente alcaline, extrem de importante pentru sănătatea sângelui. Ajută la curățarea sângelui și păstrează mintea alertă.
n Salata verde este bogată în luteină, betacaroten, vitamina C, Vitamina K, calciu, acid folic și fier. Vitamina K este benefică pentru sănătatea sângelui și ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.
n Salata verde mai conține și alți nutrienți precum vitamina A, vitamina B6, licopen, potasiu. Conține și alcaloide, responsabile pentru efectele terapeutice ale salatei verzi.
8 motive ca să mănînci cît mai multă salată verde
n Ajută în curele de slăbire. Salata verde este ideală pentru persoanele care urmează cure de slăbire, deoarece conține foarte puține calorii. n Are și un conținut mare de apă, care ajută la hidratarea organismului. De asemenea, salata verde conține și fibre, care ajută digestia și conferă sațietate.
n Luptă împotriva bolilor. Salata verde conține cantități mari de betacaroten, un antioxidant puternic, ce luptă împotriva bolilor. Anumite afecțiuni precum cataracta, infarctul sau cancerul pot fi prevenite sau tratate prin consumul regulat de salată verde.
n Previne cancerul. Alimentele bogate în vitamina A și C ajută la prevenirea cancerului. Salata verde conține cantități mari din aceste vitamine, astfel că poate fi consumată cu încredere și inclusă în meniul tău zilnic.
n Tratează constipația. Salata verde este ideală pentru tratarea constipației. Conține mari cantități de fibre alimentare care stimulează funcția intestinelor și digestia. Salataverde este benefică și pentru tratarea indigestiilor, artritei, colitei și problemelor circulatorii.
n Ajută la regenerarea țesuturilor. Salata verde este bogată și în magneziu, care joacă un rol important în regenerarea țesuturilor, nervilor, celulelor cerebrale și musculare.
n Previne și îndepărtează durerile de cap. Sucul de salată verde amestecat cu ulei de trandafir, aplicat pe tâmple ajută la reducerea intensității durerilor de cap. Salata verde este benefică și pentru tratarea insomniilor.
n Previne defectele din naștere. Salata verde conține o cantitate mare de acid folic, care ajută la prevenirea defectelor din naștere, mai ales dacă este consumată în primul trimestru de sarcină. De asemenea, salata verde previne anemia.
n Previne insomniile. Salata verde conține o substanță care induce somnul, fiind astfel ideală pentru persoanele care se confruntă adesea cu insomnii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!