Un studiu publicat în Food Research International a arătat că ceapa roșie conține antioxidanți puternici care ucid efectiv celulele canceroase, scrie doctorexpres.ro. O echipă de cercetători de la Universitatea din Guelph, Ontario, Canada, a examinat cinci soiuri de ceapă și a testat compușii lor anticancer împotriva celulelor cancerului de colon crescute în laborator. Experții în domeniul sănătății au descoperit că ceapa roșie a eliminat eficient celulele cancerului de colon. Ei au remarcat că Ruby Ring a fost cea mai puternică varietate de ceapă care ucide celulele maligne. Potrivit cercetătorilor, ceapa roșie conțin concentrații semnificative de quercetin (flavonoid) și antocianină, un compus care a fortificat proprietățile de curățare ale quercetinului. Studiul a arătat, de asemenea, că ceapa roșie au fost la fel de eficientă și în eliminarea celulelor cancerului de sîn. Antocianina are un rol esențial în asigurarea culorii fructelor și legumelor, astfel încît este logic ca ceapa roșie, care are cea mai întunecată culoare, să aibă cea mai mare putere de combatere a cancerului. Am descoperit că ceapa este excelentă în uciderea celulelor canceroase. Ceapa activează căi care opresc celulele canceroase să comunice între ele, ceea ce inhibă creșterea tumorilor. Următorul pas va fi testarea puterii legumelor de a combate cancerul în corpul uman, a spus autorul principal, dr. Abdulmonem Murayyan. Cercetătorii consideră că rezultatele de laborator sînt extraordinare, dar pot să nu fie valabile și pe corpul unei persoane, care este mult mai complex.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!