13 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Cum arată Ordonanța modificată pe Energie și cine va beneficia de prețul plafonat?

0

Senatul a adoptat marţi OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. În cazul consumatorilor casnici, plafonarea se raportează la cel mai avantajos consum – de anul trecut sau de anul acesta. Au fost înregistrate 84 de voturi „pentru” şi 36 de abţineri.
Principalele reglementări ale ordonanței: Acordarea plafonării pentru populație se raportează atât la consumul de anul trecut, cât și la consumul de anul acesta. Familiile cu cel puțin trei copii la școală nu vor avea limită de consum pentru plafonare. Metrorex, farmaciile, bisericile vor beneficia de plafonare.

Potrivit ordonanţei adoptate la Senat, preţul final facturat de către furnizorii de energie electrică este de maximum 0,68 lei/kWh, inclusiv TVA, pentru clienţii casnici al căror consum mediu lunar este cuprins între 0 – 100 KWh şi maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar este de maximum 255 kWh.

Senatul a stabilit că de un preţ plafonat pentru energie electrică vor beneficia atât consumatorii casnici care în anul 2021 au avut un consum mediu lunar mai mic de 300 KWh, dar şi cei care, deşi în 2021 au avut un consum mediu lunar mai mare de 300 KWh, anul acesta economisesc şi se încadrează în plafoanele stabilite.

Preţul final facturat de către furnizorii de gaze naturale este de maximum 0,31 lei/kWh în cazul clienţilor casnici şi maximum 0,37 lei/kWh pentru clienţii noncasnici, relatează Agerpres.

Potrivit amendamentelor adoptate de Senat, printre beneficiarii din mediul economic şi din instituţiile publice pentru care energia electrică se facturează cu maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar, se numără întreprinderile mici şi mijlocii, operatorii ce prestează/furnizează serviciile de utilităţi publice, inclusiv Metrorex SA, operatorii economici din domeniul industriei alimentare, parcurile ştiinţifice şi tehnologice, întreprinderile publice care administrează sau gestionează investiţii în domeniul sportului, administratorii parcurilor industriale, producătorii şi distribuitorii de medicamente, farmaciile care utilizează lanţ de frig, lăcaşurile cultelor recunoscute oficial în România.

Un alt amendament adoptat de cele două comisii raportoare – pentru energie şi economică – şi însuşit de plenul Senatului stabileşte că 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, vor plăti pentru întreg consumul realizat clienţii casnici care au în întreţinere cel puţin trei copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ. De aceeaşi facilitate vor beneficia pentru întreg consumul realizat şi consumatorii care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declaraţiei pe propria răspundere.
Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

A fost prins violatorul ! (știrea inițială) : Tâlhărie și viol la o sală de jocuri de pe strada Zorilor ! Azi dimineață !

0

FOTO : MONITORUL EXPRES
Bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și viol, fapte săvârșite astăzi 27 septembrie, în jurul orei 11, într-o sală de jocuri din municipiul Brașov, a fost depistat de către polițiștii brașoveni.
Bărbatul, în vârstă de 35 ani, se află în custodia cadrelor de poliție, urmand a fi condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii
” au transmis reprezentanții poliției în urmă cu câteva minute.

STIREA INIȚIALĂ :

Martori oculari susțin că în această dimineață, la o sală de jocuri de pe strada Zorilor din Brașov a avut loc o tîlhărie și un viol asupra unei angajate a firmei. Polițiștii nu au confirmat faptele dar ne-au oferit un comunicat, în exclusivitate : ”Cu privire la aspectele solicitate vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt. Cercetările în cauză sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.”
Reprezentanții parchetului au confirmat că în acest moment se desfășoară cercetări pentru infracțiunile de tîlhărie și viol, dar din cauză că ancheta este la început, nu pot fi date niciun fel de detalii.
Locul este împânzit de camere de luat vederi, astfel încât depistarea și reținerea infractorului este doar o chestiune de timp.

Vom reveni cu amănunte

A fost descoperit vinovatul pentru facturile uriașe : (ne)cititorul de contoar !

0

Concluziile ANPC cu privire la situația facturilor din energie și a reclamațiilor primite pe această temă au fost făcute publice în această seară de președintele Horia Constantinescu.

”În urma cercetărilor întreprinse asupra reclamațiilor depuse de consumatori, până în acest moment, la nivelul întregii țări, referitoare la modul în care sunt calculate facturile la energie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a tras câteva concluzii cu caracter general.
Cauzele cele mai frecvente ale nemulțumirilor, din ultima perioadă, sunt următoarele:
– Consumatorii sunt insuficient informați de către furnizorii de energie cu privire la importanța transmiterii indexului către aceștia, periodic, și la consecințele neducerii la îndeplinire a acestui act
– Lipsa personalului sau existența unui personal insuficient pentru citirea contoarelor/indexului consumat, pentru o verificare a transmiterii valorii corecte a acestuia, astfel încât facturile să poată fi calculate pe baze corecte de consum.
În scopul asigurării că citirea contoarelor de către personal specializat se realizează de fapt, ANPC va propune Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) introducerea unui sistem de semnalizare a prezenței fizice, pe teren, a cititorului de contor, astfel încât consumatorul să fie informat asupra momentului citirii indexului de consum.
ANPC consideră, însă, că cea mai simplă soluție, pentru rezolvarea problemei calculului facturilor la energie, ar fi respectarea Legii nr. 123/2012, art. 66, alin. 4 care prevede că ”… ANRE poate aproba devansarea aplicării calendarului de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă, în condițiile unor analize cost-beneficiu ce demonstrează existența avantajelor și la nivelul consumatorilor, iar alegerea acestei soluții este mai avantajoasă decât cea a instalării contoarelor clasice.”
Cu toate că la alin. 1 al Legii nr. 123/2012, art. 66, se vorbește despre rentabilitate din perspectiva operatorului economic, alin. 4 subliniază faptul că, în această situație, cel mai important este consumatorul și drepturile acestuia.
”Alături de colegii noștri de la ANRE, supraveghem piața și căutăm soluții pentru a nu mai întâmpina, pe viitor situații similare.
Fie și doar un singur consumator vătămat, pentru noi nu reprezintă puțin”
a comunicat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Calificare! România U19 s-a calificat la Turul de Elită / Brașoveanul Rareș Burnete, gol urmat de o accidentare stupidă! David Sala a jucat si el contra Austriei

0

România U19 a învins reprezentativa similară a Austriei cu 2-0 și s-a calificat la Turul de Elită, pentru Campionatul European 2023.
„Tricolorii mici”, antrenați de Alexndru Pelicu, au deschis scorul în meciul de la Voluntari prin brașoveanul Rareș Burnete (Lecce) în minutul 42 cu o lovitură de cap.
După ce a marcat, Burnete s-a accidentat grav în timp ce se bucura. Brașoveanul s-a tăiat la mână într-un gard și a fost dus la spital! Radaslavescu a stabilit scorul final în minutul 75. Celalalt brașovean din lot, mijlocașul David Sala (U Craiova) a intrat in teren în minutul 52 când l-a înlocuit pe Vulturar.
România a câștigat grupa 6, cu 5 puncte. În precedentele două partide, românii au obținut două remize, 0-0 cu Lituania și 0-0 cu Letonia.
Turul de Elită va avea loc în primăvară, iar Euro se va juca în vara anului viitor.
În celălalt meci al grupei, Letonia a învins Lituania cu 1-0 și a terminat pe locul 2, care duce și el la Euro U19

România U 19 – Austria U 19 2-0

ROMÂNIA U19: 1. Dincă-cpt. – 2. Maftei, 3. Grigore-Huideș, 5. Pașcalău, 13. Borza – 6. Boțogan, 8. Vulturar (18. Sala 52) – 7. Bordușanu, 15. Bujor, 11. Musi – 9. Burnete (21. Trică 44). Selecționer: Alexandru Pelici

Austria U19: 21. Orgler – 12. Zwickl, 5. Baidoo-cpt., 4. Abazovic, 13. Scharmer – 6. Sattlberger – 14. Bajlicz, 15. Wels, 17. Sahin – 19. Tepecik, 11. Lang. Selecționer: Hermann Stadler

FRF a luat decizia. Cu Edi Iordănescu înainte! „Nu ne schimbăm de la o zi la alta”

0

Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, a anunțat că Edi Iordănescu va continua pe banca reprezentativei României. România a câștigat scor 4-1 în fața Bosniei, însă „tricolorii” au retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor. „Acest final ne face să continuăm cu Edi Iordănescu, după ce am văzut în ultimele două meciuri, după modul în care lucrează la Federaţie și felul în care lucrează în teritoriu. Același lucru s-ar fi întâmplat şi cu Boloni, dacă ar fi acceptat să vină. Probabil că ajungeam la aceeași concluzie, în aceeași situaţie ca a lui Edi Iordănescu. Acum, să vedem ce facem în calificările următoare. Nu ne schimbăm de la o zi la alta, cum nu ne schimbam nici în cazul lui Boloni”, a declarat Mihai Stoichiță la Orange Sport.

Peste 9 milioane de lei- valoarea amenzilor aplicate de autoritățile brașovene în sezonul estival

0

FOTO CU SCOP ILUSTRATIV

Reprezentanții Poliției, Jandarmilor, DSP. DSV și ai Protecției Consumatorilor au prezentat astăzi raportul de activitate pentru perioada sezonului estival, la Prefecura Brașov. Iată rezultatele activității acestor instituții, în perioada 1 iulie-15 septembrie:

Principalii indicatori ai activităților desfășurate de efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Brașov
În domeniul asigurării ordinii și liniștii publice:

533 persoane cercetate pentru comiterea unor fapte antisociale
517 misiuni executate
592 activități specifice (controale/ verificări) derulate în comun cu alte instituții în domeniile de interes.
În domeniul rutier:
– au fost constatate 537 infracțiuni la regimul circulației și aplicate 16.138 sancțiuni contravenționale, dintre care 463 pentru consumul de alcool, 5.572 pentru depășirea limitei legale de viteză și 10.103 pentru încălcarea altor prevederi legale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 6.145.468 lei. Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 2.080 permise de conducere, dintre care 490 pentru alcool, 404 pentru depășirea vitezei maxime legale admise și 1.186 pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniu.
În total, au fost aplicate 19.627 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.307.635 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 94.347 lei.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov au desfășurat, în sezonul estival, 1.326 misiuni de menținere a ordinii publice, dintre care: 263 patrule mixte cu polițiști din cadrul IPJ Brașov
831 patrule de jandarmi în sistem integrat
228 patrule de jandarmi în stațiuni și pe traseele montane
4 acțiuni punctuale.
Spre deosebire de perioada similară a anului trecut, acțiunile de asigurare a ordinii publice au înregistrat o creștere semnificativă, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean asigurând ordinea publică la 193 de manifestări publice (cultural-artistice, sportive, religioase, promoționale, comemorative etc.), față de 112 în sezonul estival 2021.
În perioada de referință au mai fost efectuate 57 de acțiuni în cooperare și puse în aplicare 309 mandate de aducere.
De asemenea, în contextul conflictului din Ucraina, au fost executate 128 de acțiuni de verificare și monitorizare a centrelor/locurilor de cazare a refugiaților ucraineni.
Au mai fost executate 56 de acțiuni preventive la instituțiile de învățământ, în tabere de copii, în zona montană, precum și cu ocazia desfășurării unor adunări publice.
În perioada de referință au fost constatate 54 de infracțiuni, cu 65 de autori, în scădere față de perioada similară a anului trecut, când au fost constatate 74 de infracțiuni cu 76 de autori. Au fost aplicate 942 sancțiuni contravenționale, dintre care 508 amenzi, în valoare de 373.602 lei, în scădere față de perioada similară a anului trecut, când au fost aplicate 1.052 sancțiuni contravenționale.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au controlat 383 unități din următoarele domenii de activitate:

Magazine alimentare – 87
Baruri, restaurante, unități de catering, cantine – 217
Piețe agroalimentare – 10
Pensiuni turistice – 69
De asemenea, au fost efectuate 14 controale în trafic.
S-au aplicat 48 de avertismente pentru încălcări minore ale legislației, 15 amenzi în valoare de 74.600 lei, aplicate de DSVSA Brașov, și 6 amenzi aplicate în urma controalelor în trafic, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean, în valoare de 19.200 lei. Au fost reținute oficial, în vederea neutralizării, 2.119 kg de produse cu reziduuri de antibiotice peste limita maximă admisă.
În perioada 01.07- 22.09.2022, au fost gestionate 18 alerte în SRAAF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje) pentru produse alimentare de origine animală și non-animală.

■ Acțiunile Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov în cadrul Programului pentru asigurarea ordinii publice și a stării de sănătate a populaţiei în perioada sezonului estival 2022 s-au concretizat în efectuarea a 131 de controale, după cum urmează:
30 controale în tabere școlare și unități similare acestora, din care 5 recontroale pentru verificarea remedierii deficiențelor constatate anterior;
68 controale în unități de alimentație publică;
33 controale în domeniul apelor de îmbăiere, dintre care: 1 control la bazinul de înot olimpic din municipiul Brașov, 24 controale la piscine (dintre care 2 recontroale) și 8 controale la ștranduri (dintre care 2 recontroale).
În urma acestor acțiuni au fost aplicate 12 sancțiuni cu avertisment și 2 amenzi contravenționale, în valoare de 12.000 lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov a desfășurat, în perioada de referință, acțiuni de control pentru supravegherea activității operatorilor economici din turism și a unităților de alimentație publică din județ, în urma cărora s-au întocmit 2 procese-verbale de prelevare, 10 procese-verbale de constatare, 150 de procese-verbale de constatare a contravenției și s-au aplicat 87 de avertismente și 105 amenzi contravenționale, în valoare de 518.000 lei. De asemenea, s-au stabilit următoarele măsuri: 5 opriri temporare de la comercializare a unor produse în valoare de peste 109.000 lei și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de peste 29.900 lei.

Covid-19, Brașov-24 de ore : două decese, incidență scăzută a infectărilor

0

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 123.545, dintre care 101 cazuri de la raportarea de ieri
■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 851 teste efectuate, dintre care 179 teste RT-PCR și 672 teste rapide antigen
■ 52 pacienți internați în spitale, dintre care 4 persoane internate la ATI
■ 2.055 persoane decedate de la începutul pandemiei, dintre care 2 persoane decedate de la raportarea de ieri
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 1,32/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 1,93/1.000 de locuitori
■ La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.862 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 1.006 mai multe față de ziua anterioară. 419 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Deputații au votat pentru majorarea salarilor aleșilor locali: primari, viceprimari, președinți de consilii județene

0

Camera Deputaţilor a adoptat, în această după-amiază, majorarea salariilor pentru aleșii locali și funcționarii publici din primării. USR și AUR au cerut eliminarea integral a amendamentului care prevedea majorarările salariale dar PSD, PNL și UDMR au menținut prevederile pentru administrația publică locală.
Cu 180 de voturi pentru, 39 împotrivă și 23 de abțineri proiectul de lege a fost adoptat de deputați. Proiectul de lege merge la promulgare, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Salariile aleșilor locali vor crește cam cu câte 1000 de lei. Odată cu creșterea salariilor primarilor, conform legii, vor crește proporțional și salariile tuturor angajaților din Primării și CJ-uri. Asta, în timp ce inflația și scumpirile au decimat veniturile românilor de rând.

USR a anunțat că va contesta din nou la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor. Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi că, deşi ordonanţa a fost modificată la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, aceasta este în continuare neconstituţională.

Dezbaterile pe tema proiectului de lege au creat scandal și circ la Camera Deputaților. Comsiile de specialitate s-au reunit în ședință comună pentru a amenda proiectul de lege prin care se majorau salariile tuturor demnitarilor publici.

Pe de altă parte, deputatul USR Claudiu Năsui a solicitat eliminarea amendamentului care reglementa majorările salariale .”Dacă creşteţi numai la primari, numai la parlamentari nu ne merge mai bine. Dacă vreţi să faceţi faţă creşterii de preţuri, facturilor şi aşa mai departe trebuie să luăm măsuri care cresc toate salariile din România. Îmi doresc să eliminăm ambele creşteri de salarii, şi cea pentru parlamentari şi cea pentru primari. Dacă exista soluţii, trebuie implementate pentru toată lumea”, a spus deputatul USR.

În replică președintele, Comisie de Muncă , deputatul PSD Adrian Solomon susține că ordonanţa 115 avea aplicabilitate pana la 31 decembrie. „Până la 31 decembrie are această ordonanţă aplicabilitate, şi pe urmă adio. (…) Dar vă place tuturor să faceţi din ţânţar armăsar. Nu şi-a mărit nimeni nici un salariu, camera decizională este aici – Camera Deputaţilor. Prin urmare, Ordonanţa 115 se referă la creşteri de salarii pentru toată lumea din sistemul bugetar care (…) nu a atins salariul maxim. Guvernul PNL-USR nu le-au făcut la timp, dacă ar fi făcut la timp, nu era nicio problemă”, a spus deputatul PSD.

Într-un joc de imagine deputații AUR în frunte cu George Simion au venit la dezbaterile comisiilor și au făcut scandal încercând să să-i provoace pe parlamentarii PSD și PNL. Simion a transmis toată intervenția pe pagina sa de Facebook.

Polițiștii de la imigrări, în căutare de străini ”ilegali” în Brașov ! Au găsit un moldovean…

0

În ultima săptămână, polițiștii de imigrări din Brașov în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov au desfășurat acțiuni și controale, care au vizat, în principal, societățile comerciale și angajatorii care utilizează ca forță de muncă, cetățeni străini. Au fost verificate 3 societăți comerciale, iar la una dintre ele a fost identificat un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 23 ani, aflat în ședere ilegală și fără a deține aviz de muncă, care era angajat. Din verificări a reieșit că cetățeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind titular al unui drept de ședere temporară în scop de studii, însă nu a părăsit teritoriul țării la data încetării acestui drept. Pe numele reprezentantului societății comerciale a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei.

PREVEDERILE LEGALE :

Străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe
teritoriul României, fără aviz de angajare, numai cu contract individual de muncă, cu timp parțial, cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.
De asemenea, străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori în condițiile OG nr.25/2014 privind angajarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.
Prin excepție, nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru străinii din categoriile prevăzute la art. 3 alin. (2) din actul normativ menționat.
În vederea detașării pe teritoriul României a unui străin este necesar ca beneficiarul prestării de servicii să obțină avizul de detașare, care se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări.
Avizul de angajare/detașare se păstrează de către angajator/beneficiarul prestării de servicii pe durata întregii perioade de angajare sau detașare.
Angajatorul/beneficiarul prestării de servicii care are încadrat în muncă/detașat un străin din categoria celor care au nevoie de aviz, are obligația de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrări, în cel mult 10 zile de la data începerii activității acestora pe teritoriul României, copia contractului individual de muncă, copia actului de detașare, precum și a înscrisurilor prevăzute de lege.
Totodată, angajatorul/beneficiarul prestării de servicii are obligația de a comunica, în termen de 10 zile, modificarea sau încetarea contractului individual de muncă încheiat cu străinul ori, după caz, încetarea detașării acestuia.

Obiectivele și proiectele de dezvoltare ale Brașovului pentru următorii 8 ani, în dezbatere publică, mâine !

0

Agenția Metropolitană Brașov organizează miercuri, 28 septembrie, de la ora 17.00, la CATTIA sau on-line, o nouă întâlnire publică la care sunt invitați brașovenii, alături de ceilalți locuitori ai zonei metropolitane, pentru a se pronunța asupra Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane (SIDU) și a proiectelor de dezvoltare ale orașului.
SIDU face o analiză detaliată a evoluției zonei metropolitane din ultimii ani din punctul de vedere al condițiilor de locuire, al dezvoltării economice, al mobilității, al mediului și schimbărilor climatice, dar și al turismului și recreării, al rețelelor de utilitate publică sau al serviciilor publice, astfel încât administrația publică și comunitatea să aibă o imagine la zi a modului în care s-au schimbat Brașovul și zona metropolitană.
Deși nu sunt surprize mari cu privire la evoluția zonei, faptul că această analiză se bazează pe date concrete creează premisele necesare pentru ca deciziile pe care autoritățile publice trebuie să le ia, să vizeze întreaga zonă metropolitană, unitar, nu doar fiecare unitate administrativ teritorială.
Un exemplu este cel al transformării unor localități din jurul Brașovului în ,,localități-dormitor”, fără a se ține seama și de evoluția rețelelor publice și a conexiunilor cu Brașovul. În Sânpetru, Cristian, Tărlungeni, Hărman și orașul Ghimbav numărul populației a crescut semnificativ în ultimii zece ani, cea mai spectaculoasă evoluție fiind cea a comunei Sânpetru: 111,9% (adică mai mult decât o dublare a populației, în ultimii zece ani)!
Dacă localități precum Cristian și Hărman au înregistrat evoluții importante în prima jumătate a deceniului, creșterea temperându-se în partea a doua, comuna Sânpetru are o evoluție constantă pe toată această perioadă, în ciuda dificultăților provocate de lipsa infrastructurii de utilități publice (în special rețeaua de canalizare), a infrastructurii rutiere și, evident, de valorile ridicate de trafic spre/dinspre municipiul Brașov. Așa s-a ajuns ca Primăria Brașov să solicite Primăriei Sânpetru să întreprindă demersurile necesare pentru suspendarea sau anularea unor planuri urbanistice zonale care ar fi creat o presiune foarte mare pe rețeaua de străzi din Brașov și pe infrastructura educațională.
Din punct de vedere economic, Brașovul continuă să fie principalul motor de dezvoltare economică al Regiunii Centru, cu o contribuție de aproape 30% din PIB-ul total al acesteia, urmat de județul Sibiu, cu 20%, și Mureș, cu 14 din PIB-ul regional. Ponderea cea mai mare în PIB-ul județului Brașov o are zona metropolitană.
Principalele sectoare economice sunt industria componentelor auto; industria de mașini, utilaje și echipamente; industria construcțiilor metalice și a produselor din metal; industria aeronautică; industria de prelucrare a lemnului – inclusiv a celulozei și hârtiei; industria agro-alimentară și a băuturilor; construcțiile și activitățile conexe; IT&C (hardware și software); transporturile și logistica; turismul, sectoare care asigură peste 150.000 de locuri de muncă, Brașovul fiind principala zonă magnet pentru locuitorii din județ, dar și pentru cei din județele învecinate, inclusiv pentru cele din Moldova.
Totodată, prin această strategie au fost evaluate și avantajele competitive pe care le are această zonă, dar și provocările cu care se confruntă. Chiar dacă stă bine la mai multe capitole, Brașovul are și puncte slabe, cum ar fi o scădere a natalității, o mobilitate redusă pe anumite sectoare de drum și în anumite intervale orare sau amplificarea navetismului, din cauza fenomenului de suburbanizare manifestat în ultimii ani.
Pentru a amplifica avantajele pe care le are și pentru a reduce riscurile cu care se va confrunta în perioada următoare, Brașovul, ca toate localitățile din zona metropolitană, a identificat o serie de proiecte care vor asigura o dezvoltare durabilă a comunității. După aprobarea acestei strategii, se va trece la etapa de prioritizare a proiectelor și implementarea lor, în principal prin surse de finanțare nerambursabile.
În ceea ce privește îmbunătățirea conectivității dintre Brașov și localitățile din jur, obiectivul principal al Brașovului este dezvoltarea transportului feroviar metropolitan, pentru a reduce astfel traficul rutier în rândul navetiștilor.
La categoria transport urban, proiectele pe care și le propune Municipalitatea vizează continuarea achizițiilor de mijloace de transport ecologice, extinderea rețelei de alimentare a troleibuzelor, amenajarea de piste și parcări pentru biciclete. Tot la capitolul îmbunătățirea mobilității, Municipalitatea are ca obiectiv amenajarea de parcări subterane (centrul civic), parcări supraterane, parcări rezidențiale supraetajate și mai multe park&ride-uri, la intrările în oraș.
În ceea ce privește infrastructura de sănătate, pe lângă cele două spitale, regional și de pneumo-ftiziologie, în portofoliul de proiecte al Brașovului sunt incluse și un centru pilot de asistență medicală comunitară, centre medicale de permanență și de extindere a rețelei școlare de cabinete medicale, stomatologice, psihologice și de logopedie.
La capitolul educație, obiectivele Brașovului sunt de a dezvolta infrastructura dedicată, prin construirea de noi creșe în Tractorul și Bartolomeu, de grădinițe în Tractorul, Bartolomeu, Noua, Stupini, a cel puțin unei școli, dar și de reabilitare și extindere a celor existente.
De asemenea, Municipalitatea își propune investiții importante și în infrastructura edilitară, eficiență energetică, amenajarea de parcuri și zone verzi, dar și modernizarea și dezvoltarea infrastructurii pentru cultură, sport, turism și agrement.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.