13.3 C
Braşov
Acasă Blog

Doliu în presa sportivă! A murit Octavian Vintilă, legendarul comentator de la Radio România Actualități

0

Doliu în presa sportivă! A murit Octavian Vintilă, legendarul comentator de la Radio România Actualități

Octavian Vintilă, unul dintre legendarii comentatori de la Radio România Actualități, a murit la vârsta de 86 de ani. „Ne despărțim de un alt nume mare al comentatorilor sportivi de la Radio România, Octavian Vintilă. Fost sportiv de performanță la scrimă în proba de sabie, Octavian Vintilă a îmbrățișat apoi cariera de jurnalist sportiv, fiind unul din cei mai activi comentatori de radio, în special la Jocurile Olimpice”, a transmis Radio România Actualități. Octavian Vintilă a fost președintele Asociației Presei Sportive din România timp de cinci ani, între 2006 și 2011. Pentru realizările sale a fost ridicat la gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”. Dumnezeu să-l ierte!

18 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, ridicate într-o singură zi

0
18 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, ridicate într-o singură zi
18 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, ridicate într-o singură zi

18 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, ridicate într-o singură zi. Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiștii județelor Prahova, au organizat și desfășurat  ieri o acțiune, pe D.N. 1, pe linie de viteză, în sistem ”CASCADĂ”, având ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație.

Acțiunea a vizat, în egală măsură, și impunerea unui climat de discuplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule, dar și constientizarea participanților la trafic asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, pe raza  județului Brașov au fost angrenați 32 de polițiștii, care au acționat cu 10 de aparate de măsurarea vitezei.

Pe sectorul de drum aflat pe raza județului Brașov au fost constate peste 200 de abateri, dintre acestea aproape 180 fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar valoare sancțiunilor aplicate a fost de peste 100.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 18 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

S-a suit beat pe motocicletă și a provocat un accident pe drumul de Poiană

0
S-a suit beat pe motocicletă și a provocat un accident pe drumul de Poiană
S-a suit beat pe motocicletă și a provocat un accident pe drumul de Poiană

S-a suit beat pe motocicletă și a provocat un accident pe drumul de Poiană. Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează acte de urmărire penală, după ce conducătorul unei motociclete a provocat, la data de 19 aprilie a.c., un accident rutier, în timp ce circula pe DN 1E.

 Echipajul de poliție sosit la fața locului, în urma semnalării unui accident rutier prosus pe drumul către Poiana Brașov, a stabilit faptul că, în accidentul rutier, conducătorul unei motociclete a pierdut controlul assupra direcției de deplasare și a lovit un parapet, astfel că, în urma impactului, a rezultat avarii, dar și vătămarea corpoală a motociclistului.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că motociclistul, un bărbat de 38 de ani,  din municipiul Brașov, se afla sub influența alcoolului, acesta având o valoare a alcoolemiei de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru rezultatul înregistrat, conducătorului moto, i s-au prelevat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate valoarea îmbibației alcoolice din organism.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă, dar și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,  dosar ce se află instrumentat în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând se va propune soluție legală la finalizarea acestora

 

Încă un agresor arestat pentru că nu a respectat ordinul de protecție

0
Încă un agresor arestat pentru că nu a respectat ordinul de protecție
Încă un agresor arestat pentru că nu a respectat ordinul de protecție

La data de 19 aprilie a.c., Poliția Brașov a fost sesizată de către o persoană care semnala faptul că fostul concubin a încălcat interdicțiile ordinului de protecție și i-a creat o stare de temere. Față de cele sesizate, polițiștii au efectuat imediat verificări și l-au identificat pe bărbatul reclamat chiar lângă ușa de imobil a prsoanei vătămate.ordin de protecție

În baza celor constatate la fața locului, a audierilor efectuate și a faptului că, pe numele bărbatului de 35 de ani, din municipiul Brașov, se afla emis un ordin de protecție provizoriu, pe care acesta nu l-a respectat, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie.”

 De asemenea, în cauză, față de materialul probator în dosarul penal deschis, a fost dispusă reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea sa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov. Cercetările sunt continuate de polițiștii brașoveni, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

 

Liga 4 Brașov, etapa 21 | Mourinho a dat lovitura la Săcele! Inter Cristian câștigă derbiul cu CSM Săcele și ține aproape de liderul ACSM Codlea

0

Liga 4 Brașov: Mourinho a dat lovitura la Săcele! Inter Cristian câștigă derbiul cu CSM Săcele și ține aproape de liderul ACSM Codlea

În doar două etape, CSM Săcele a pierdut tot! Săcelenii au pierdut runda trecuta cu ACSM Codlea, iar astăzi, elevii lui Dan Bona au cedat pe teren propriu în fața celor de la Inter Cristian, echipă pregătită de Sorin „Mourinho” Corâiu, scor 0-2. ACSM Codlea și Inter Cristian, primele două clasate, vor continua lupta pentru câștigarea campionatului județean.

Liga 4 Brașov, etapa 21. Rezultatele și marcatorii

ACS Hoghiz – ACSM Codlea 0-4 (Bogdan Botea, Andrei Udrea 2, Alex. Machidon), CSM Săcele – Inter Cristian 0-2 (Andrei Mircescu, Florin Boureanu),  Colțea Brașov – FS Voila 6-0 (Alex Păun, George Chițu 3,  Bogdan Pădureanu, G. Buciumeanu), Carpați Berivoi – ASF Hărman 1-6 (Cl. Morar / Geo Pencea 3, A. Căruntu 2, St. Pop), ACS Vulcan – CSM Făgăraș 0-7 (N. Suciu 2,  I. Micu 2,  Mahmoodie Arash 2, Petre Raffaele). Duminică, ora 11.00: Olimpic Zărnești II –  Chimia Victoria. Bucegi Moeciu a stat. Clasamentul Ligii a 4-a Brașov:1. ACSM Codlea  51 p, 2. Inter Cristian 49 p, 3. CSM Săcele 46p, 4. Colțea Brașov 44 p, 5. CSM Făgăraș 37 p, 6. ASF Hărman 30 p, 7. Chimia Victoria 30 p, 8. Cetățenii Ghimbav 25 p ,9. Aripile Brașov 24 p,  10. Bucegi Moeciu 22 p,  11. Olimpic Zărnești II 20 p, 12. ACS Vulcan 17p, 13. ACS Hoghiz 14 p, 14.  FS Voila 5 p,  15. Carpați Berivoi 2 p.

Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS și pentru 10 zile   

0
Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS și pentru 10 zile 
Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS și pentru 10 zile 

Șoferii mașinilor mici pot plăti rovinieta prin SMS pentru și pentru 10 zile.  Conform unui ordin al Ministerului Transporturilor publicat recent în Monitorul Oficial. Anterior, șoferii puteau plăti rovinieta prin SMS doar pentru perioada minimă de utilizare, respectiv o zi.

Ordinul nr. 959/2024 pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare și a tarifului de trecere, a fost publicat joi, 18 aprilie, în Monitorul Oficial.

Plata rovinietei prin SMS

Potrivit documentului, prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehicule înmatriculate în România, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către distribuitor a emiterii acesteia, astfel:

– pentru perioada de valabilitate de 1 zi și 10 zile, în cazul autoturismelor și vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 t;
– pentru perioada de valabilitate de 1 zi, în cazul celorlalte categorii de vehicule.

Aplicarea tarifului de utilizare

Tariful de utilizare este structurat:

-pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată, denumită în continuare MTMA, mai mare sau egală cu 12 tone – în funcție de durata de utilizare a rețelei  de drumuri naționale din România și de numărul de axe;
-pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mică de 12 tone – în funcție de durata de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România și de MTMA;

Tariful de utilizare se achită în avans pentru perioade de valabilitate de: o zi, 7 zile, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Perioadele de valabilitate se determină astfel:

o zi – ziua corespunzătoare datei pentru care a fost achitat;
7 zile – ziua corespunzătoare datei de început a valabilității și următoarele 6 zile;
10 zile – ziua corespunzătoare datei de început a valabilității și următoarele 9 zile;
30 de zile – ziua corespunzătoare datei de început a valabilității și următoarele 29 de zile;
60 de zile – ziua corespunzătoare datei de început a valabilității și următoarele 59 de zile;
12 luni – ziua corespunzătoare datei de început a valabilității și până în ziua anterioară aceleiași zile a anului următor, inclusiv.

Plata rovinietei prin SMS: cum se achită

Pentru a achita rovinieta prin SMS:

1. Veți transmite la numărul de telefon 7500, prin mesaj text, numărul de înmatriculare al vehiculului tipul acestuia, conform clasificării și perioada pentru care solicită rovinieta, astfel:

În cazul autoturismelor (A) și vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone (B) veți transmite:
a) numărul de înmatriculare al vehiculului și tipul acestuia (A sau B) urmat de numărul 1 pentru rovinieta cu valabilitate de 1 zi. Ex: B00AJVA1;
b) numărul de înmatriculare al vehiculului și tipul acestuia (A sau B) urmat de numărul 10 pentru rovinieta cu valabilitate de 10 zile. Ex: B00AJVA10.
În cazul celorlalte categorii de vehicule (C – H) se va transmite numărul de înmatriculare al vehiculului și tipul acestuia (C – H) pentru rovinietă cu valabilitate de 1 zi. Ex: B00AJVC.

2. Veți primi un mesaj text, prin care veți fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate în pasul anterior.

3. Veți confirma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text cu textul DA.

4. Veți primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va conține datele privind rovinieta emisă.

Potrivit CNAIR, în situația în care după primirea SMS-ului de confirmare a emiterii rovinietei primiți un alt SMS cu textul “Rovinieta nu a fost emisă. SMS-ul de confirmare emitere rovinietă nu a putut fi transmis. Te rugăm să reiei procesul de emitere a rovinietei.” înseamnă că tranzacția nu a putut fi taxată de către operatorul de telefonie mobilă, iar rovinieta nu este valabilă.

Festivalul Narciselor de la Dumbrava Vadului va avea loc în 12 mai

0
Festivalul Narciselor de la Dumbrava Vadului va avea loc în 12 mai
Festivalul Narciselor de la Dumbrava Vadului va avea loc în 12 mai

Festivalul Narciselor de la Dumbrava Vadului va avea loc în 12 mai.  Festivalul este,  pe lângă bucuria de a admira frumusețea poienelor cu narcise,  o sărbătoare la care participă formații populare și interpreți îndrăgiți de făgărășeni. Sărbătoarea Narciselor, festival de etnologie și folclor, se desfășoară în fiecare an, în jurul sărbători Sfinților Împărați Constantin și Elena. Rezervația naturală „Dumbrava Vadului”, cunoscută mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”, reprezintă singura rezervație naturală de profil din Europa.

Din păcate o bună parte din pădurea cu narcise a fost incendiată, susține primarul Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

Am luat decizia de a devansa termenul de 21 mai pentru 12 mai și acum mă înclin să cred că poate nu a fost o decizie corectă, pentru că trebuia mai mult devansat, pentru că narcisele deja au răsărit. Sper ca pe 12 mai, când va avea loc festivalul să fie înflorite, să mai prindem să fie înflorite, pentru că căldurile din ultima perioadă au grăbit toată vegetația. Ce aș avea eu  de semnalat este faptul că am reușit anul trecut să curățăm o mare parte aferentă comunei Șercaia pentru a înflori narcisele, pentru că așa este normal, să cureți suprafața. Partea tristă este că în urmă cu câteva zile, echipa de pompieri voluntari a comunei a fost solicitată pentru că o bună parte din pădurea cu narcise a fost incendiată. De cine? Probabil că organele competente vor stabili, pentru că nu a tunat, nu a fulgerat să se aprindă de la natură. Cineva a pus foc și a ars. Nu a ars suprafața pe care noi o avem în gestiune și am curățat-o anul trecut și chiar acest lucru a ajutat pentru că am curățat-o și nu a avut ce să ardă. “, a declarat Cristinel Paltin, pentru fagarasultau.ro

 

Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște

0
Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște
Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște

Două sate din județul Brașov, cele mai căutate sate din țară pentru sărbătorile de Paște. În perioada sărbătorilor de Paște românii pot merge și în alte locuri mai puțin cunoscute pentru a petrece zilele libere.  Potrivit consultantului în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, turismul rural este tot mai mult pe lista celor care vor să petreacă Paștelui în afara marilor orașe. Economedia vă prezintă cinci sate din România, unde să petreci sărbătorile de Paște.

„Turiștii caută tot mai mult experiențe autentice. Ei doresc să se implice în obiceiurile locale, să participe la slujbele religioase și să guste bucate tradiționale de Paște. Românii apreciază experiențele autentice, tradițiile și obiceiurile locale. În satele rurale, turiștii pot interacționa cu localnicii, gusta mâncăruri tradiționale și descoperi stilul de viață autentic. Observ o înclinație din ce în ce mai mare a românilor către turismul rural, mai ales că ne-am urbanizat din ce în ce mai mult în ultimii 20 de ani iar mulți nu mai avem bunici sau rude la țară. De asemenea, turismul rural oferă o evadare din agitația orașelor. Oamenii caută liniște, aer curat și peisaje naturale”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, pentru Economedia.

Acesta transmite că tarifele pentru pensiunile rurale și agroturistice sunt printre cele mai accesibile, variind, de obicei, între 100-120 de lei camera pe noapte (fără servicii de masă), la o pensiune de 2 margarete, până la 400-600 de lei camera pe noapte la o pensiune de 4 sau 5 margarete, cu toate mesele incluse.

Satul Viscri

Situat în inima Transilvaniei, în județul Brașov, este o bijuterie ascunsă care atrage turiști din întreaga lume. Acest sat a fost făcut cunoscut de Regele Charles al III-lea.

„Casa Regelui Charles, este un punct de atracție major pentru turiști. Regele Charles al III-lea a vizitat des acest sat și chiar și-a cumpărat o proprietate aici în 2006. Casa datează din 1875 și a fost renovată cu grijă, păstrând elementele tradiționale. Vizitatorii pot explora două dintre camerele casei, expozițiile din hambar și să se relaxeze la cafeneaua cu terasă dar se și pot caza aici. O persoană va plăti între 150 și 170 de euro pe noapte, cu servicii ”all inclusive” – toate mesele incluse, excursii și activități ghidate în timpul zilei, taxe de intrare, transport și taxe. Fațadele caselor vechi de peste 100 de ani sunt impresionante”, spune Traian Bădulescu.

Casele sunt construite din lemn masiv de brad, cu porți înalte și acoperișuri din paie sau șindrilă. Biserica Evanghelică Fortificată, cu o istorie care se întinde din secolul al XII-lea, impresionează prin arhitectura sa și se numără printre cele mai remarcabile lăcașuri de cult din Transilvania. Turnul bisericii oferă o panoramă captivantă asupra satului și împrejurimilor. În interiorul bisericii, vizitatorii sunt invitați să exploreze muzeul care ilustrează viața și organizarea comunității săsești, precum și Camera Slăninei. Turiștii au oportunitatea de a participa la diverse activități, inclusiv tururi ghidate pe traseele de biciclete, plimbări cu căruța prin împrejurimi, degustări de produse locale și excursii prin pădurile înconjurătoare. 

Șirnea, Brașov 

Potrivit lui Traian Bădulescu, acesta este primul sat turistic din România. Situat în comuna Fundata, județul Brașov, în culoarul Rucăr-Bran, la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri. Turiștii se pot bucura de priveliști impresionante ale munților Bucegi și Piatra Craiului.

Printre principalele activități turistice se numără plimbări în natură și trasee montane. Turiștii pot descoperi satul Șirnea la pas, urmând traseul ecoturistic T1 sau alegând un circuit prin Munții Piatra Craiului.

De asemenea, turiștii pot degusta și produsele locale: ciorbița de perișoare, cârnații făcuți în casă și bulz la tigaie.

Cum ne afectează schimbările bruște de temperatură

0
Cum ne afectează schimbările bruște de temperatură
Cum ne afectează schimbările bruște de temperatură

Cum ne afectează schimbările bruște de temperatură. Schimbările bruște de temperatură nu sunt doar o neplăcere temporară. Ele reprezintă un risc semnificativ pentru sănătatea noastră. De la creșterea vulnerabilității la infecții respiratorii până la exacerbarea afecțiunilor cronice, impactul acestor fluctuații poate fi profund și variat. Studiile sugerează că atât variabilitatea temperaturii între zile, cât și cea din cadrul aceleiași zile, pot influența negativ sănătatea, accentuând importanța adaptării și prevenției.

Efectele produse de schimbările bruște de temperatură asupra sănătății
  1. Impactul asupra sistemului respirator: Schimbările bruște de temperatură pot afecta sistemul respirator, provocând simptome precum tuse, strănut și congestie nazală. Astfel, persoanele cu afecțiuni respiratorii preexistente, cum ar fi astmul sau bronșita, pot experimenta o exacerbare a simptomelor lor în timpul acestor perioade, scrie infocons.ro.
  2. Risc crescut de afecțiuni cardiace: Variațiile bruște de temperatură pot pune o presiune suplimentară asupra sistemului cardiovascular. Acestea pot crește riscul de evenimente precum atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale (AVC). Asta se întâmplă în special la persoanele cu afecțiuni cardiace preexistente.
  3. Impactul asupra stării de spirit și somnului: Schimbările bruște de temperatură pot afecta starea de spirit și calitatea somnului. Variațiile extreme de temperatură pot provoca disconfort și pot afecta capacitatea de a adormi sau de a rămâne în somn profund. Acest lucru poate duce la oboseală și iritabilitate în timpul zilei.
  4. Risc de deshidratare și insolare: Căldura excesivă asociată cu schimbările bruște de temperatură poate crește riscul de deshidratare și insolare, în special în rândul copiilor mici, vârstnicilor și persoanelor cu afecțiuni preexistente.
Cum ne putem proteja împotriva Impactului schimbărilor bruște de temperatură
  1. Monitorizarea condițiilor meteorologice: Fiți conștienți de previziunile meteorologice și ajustați-vă activitățile în funcție de schimbările de temperatură anticipate.
  2. Menținerea hidratării: Consumați suficiente lichide, în special în zilele călduroase sau în timpul exercițiilor fizice intense, pentru a preveni deshidratarea.
  3. Adaptarea vestimentației: Îmbrăcați-vă în mod corespunzător în funcție de schimbările de temperatură. Trebuie să purtați straturi care pot fi adăugate sau îndepărtate în funcție de nevoi.
  4. Păstrarea unui mediu confortabil: În interior, utilizați sisteme de climatizare sau încălzire pentru a menține o temperatură confortabilă și a evita expunerea excesivă la temperaturi extreme.
  5. Acordarea atenției speciale grupurilor vulnerabile: Îngrijiți-vă de cei mai tineri, mai în vârstă și de cei cu afecțiuni medicale preexistente, asigurându-vă că aceștia sunt protejați împotriva efectelor nocive ale schimbărilor bruște de temperatură.
Care sunt cauzele schimbarilor bruste de temperatura?

Schimbările bruște de temperatură pot fi cauzate de mai mulți factori, iar unele dintre cele mai comune includ:

Vânturile puternice: Vânturile puternice pot transporta mase de aer cald sau rece către o anumită zonă într-un timp relativ scurt. Atunci când un vânt cald este înlocuit brusc de unul rece sau viceversa, temperaturile pot scădea sau crește rapid.

Inversiuni termice: O inversiune termică apare atunci când temperatura aerului crește odată cu altitudinea, în loc să scadă, ceea ce este invers față de ceea ce se întâmplă de obicei. Acest lucru poate duce la condiții meteorologice stagnante și la acumularea de poluanți într-un anumit strat al atmosferei. Asta poate contribui la schimbări bruște de temperatură în regiunea afectată.

Activitatea umană: Activitățile umane, cum ar fi urbanizarea rapidă, defrișarea pădurilor și construcția de suprafețe pavate, pot influența climatul local și pot contribui la schimbări bruște de temperatură. De exemplu, betonul și asfaltul absorb căldura și pot duce la formarea așa-numitelor “insulații urbane”, unde temperaturile sunt mai ridicate decât în zonele rurale din jur.

Fenomene meteorologice extreme: Evenimente precum furtuni violente, tornade, căderi masive de zăpadă sau incendii de vegetație pot cauza schimbări bruște de temperatură în zonele afectate. De exemplu, incendiile de pădure pot genera curenți de convecție care ridică aerul fierbinte în atmosferă. În urma acestor fenomene, pot apărea schimbări bruste de temperatură.

Acestea sunt doar câteva dintre cauzele principale ale schimbărilor bruște de temperatură. Este important să înțelegem aceste factori pentru a putea anticipa și gestiona mai eficient impactul lor asupra sănătății și mediului înconjurător.

Alianța Dreapta Unită anunță o nouă serie de candidați comuni, la primăriile de comune din județul Brașov

0
Alianța Dreapta Unită are echipe puternice și unite

Alianța Dreapta Unită are echipe puternice și unite la toate nivelurile – național, județean și local – și oferă oameni și soluții pentru fiecare comunitate locală transmit reprezentanții acesteia. În județul Brașov, Alianța Dreapta Unită are candidați comuni și pentru Primăriile de comune. O parte dintre aceștia au fost anunțați vineri, 19 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, de către Irineu Darău, președintele organizației județene USR Brașov și candidat al Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean, președintele PMP Brașov, Gheorghe Ialomițianu, și secretarul general al FD Brașov, Dragoș David:

Primăria comunei Bod – Claudia Crăciun, 41 de ani, inginer, mamă a doi copii.

Primăria comunei Budila – Andrei Zoltan, 57 de ani, viceprimar cu atribuții de primar, fost polițist local.

Primăria comunei Dumbrăvița – Anisia Costescu, 37 de ani, antreprenor, activist în domeniul protecţiei animalelor și consilier în Consiliul Local Dumbrăvița.

Primăria comunei Hălchiu – Cristian Mihail Cojocaru, 47 ani, antreprenor în domeniul construcțiilor.

Primăria comunei Jibert – Ioan Dumbravă, 57 de ani, viceprimar, inginer.

Primăria comunei Ucea – Nicoleta Cristian, 56 de ani, inginer horticol, antreprenor în domeniul aranjamentelor florale, mamă a doi copii.

Primăria comunei Sâmbăta de Sus – Vasile Bălescu, 53 de ani, consilier local, silvicultor.

Primăria comunei Șoarș – Cristinel Marhao, 51 ani, consilier în Consiliul Local Șoarș și antreprenor în domeniul confecțiilor metalice.

Irineu Darău, președintele organizației județene USR Brașov și candidatul Dreptei Unite la funcția de președinte al Consiliului Județean:

“Îi asigur pe toți colegii că le voi fi alături, împreună cu viitorii consilieri județeni, în tot ceea ce întreprind în comunitățile locale. Alianța Dreapta Unită – USR, PMP, Forța Dreptei – va fi, pe tot parcursul următorului mandat, o echipă unită, care va sprijini comunitățile locale de la toate nivelurile, începând de la Parlamentul European, trecând prin nivelul național, Parlament, Guvernare și prin Consiliul Județean. Avem deja oameni cu experiență în administrație, colegii de la PMP și Forța Dreptei au venit de multe ori cu și mai multă experiență, suntem acum în momentul și la nivelul la care să oferim soluții și să ne ajutăm între noi. Împreună, vom dezvolta comunitățile pentru că acesta trebuie să fie pasul următor în dezvoltarea României: colaborarea între comunități, consorții, județe bine integrate și, sper eu, cât mai curând, regiuni.”

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.