Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Doctor
Publicitate

Procedură pe bani


Terapia Dracula, cea mai nouă metodă de reîntinerire a pielii

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 04.11.2014
• În vogă printre vedetele de la Hollywood, terapia care se bazează pe injectarea propriului sînge sub piele este disponibilă și în România, ca tratament antiaging

Oricît ar părea de ciudat, există o terapie care folosește sîngele uman pentru menținerea tinereții și frumuseții tenului. Medicina a confirmat că așa-zisa terapie Dracula ajută la atenuarea ridurilor, hidratarea și tonifierea pielii, dar și la vindecarea cicatricelor sau a urmelor lăsate de acnee și vărsat de vînt. Cum aceste probleme sînt destul de frecvente, și popularitatea terapiei cu sînge propriu e tot mai mare. Științific se numește terapia S3 (Stimulated Self Serum) și presupune, evident, injectarea de sînge direct sub piele. Are multe avantaje, dar și contraindicații. Vedetele noastre sînt beneficiare ale acestei metode care, cred ele, le fac să pară mai tinere. Procedura, destul de scumpă, este oferită de foarte multe clinici din România, inclusiv din Brașov.

Lifting cu propriul sînge

Vampirii și sîngele sînt o sursă de inspirație nu doar pentru scriitori și cineaști, ci și pentru specialiștii în sănătate și frumusețe. Noua tehnologie bazată pe propriul sînge este cît se poate de reală. Terapia Dracula presupune injectarea în pielea feței a unei soluții obținute din propriul sînge, cu scopul de a prelungi tinerețea tenului sau de a vindeca anumite afecțiuni. Procedura începe cu prelevarea de sînge din propriul organism (brațe) și centrifugarea acestuia timp de 10-15 minute, pentru a accelera stimularea dezvoltării celulare. Ulterior, sîngele este separat în trei componente: celule roșii, ser și plachete sanguine. Se obține plasmă cu o cantitate de trombocite de pînă la 9 ori mai mare față de valoarea normală în sînge. Abia după ce în ser sînt adăugate anumite proteine, vitamine și aminoacizi, substanța se injectează în piele, în zonele expuse fenomenului de îmbătrînire și ridare: frunte, zona dintre sprîncene, spațiul dintre nas și buze, în jurul ochilor, aproape de linia părului și la maxilar, în preajma gurii. De asemenea, pacientele cer această terapie și pentru gît, decolteu, brațe și mîini. Pentru a menține aspectul tineresc și neridat al pielii, este recomandat ca injecțiile S3 să fie repetate, deci o singură ședință, deși are efecte vizibile, nu e de ajuns. Nu este recomandată o nouă ședință de terapie cu sînge propriu mai devreme de șase luni. În clinicile moderne, prețul unei sesiuni de reîntinerire poate ajunge la 1.000 de dolari, iar efectele durează cam un an și jumătate. Pentru textura pielii, riduri sau cicatrice, sînt necesare minimum 3 ședințe la distanță de o lună. Pentru alopecie, rezultatele încep să se observe după prima lună de tratament.

Piele mai tînără și mai albă

Injectarea completă a substanței nu durează mai mult de zece minute, pacienta putînd să plece după ce stă întinsă 15 minute. După procedură, trebuie să evite statul în picioare și efortul fizic timp de o săptămînă. Pe zona infiltrației se poate aplica gheață. Fiindcă implică mai multe înțepături, terapia vampirilor e și cam dureroasă, chiar dacă se aplică inițial o cremă anestezică. Nu lasă urme, dar există riscul de a face mici hematoame (vînătăi) la locul de injectare, care însă dispar în cîteva zile. E posibil și ca tenul să se înroșească ușor, efect ce va persista cîteva zile. Ulterior, pacientul este supus unui tratament cu lumină intensă roșie și albastră cu rolul de a intensifica irigația la nivelul pielii, înlesnind vindecarea pielii și distrugerea bacteriilor (inclusiv a celor care provoacă apariția acneei). Este posibil ca în ziua următoare tratamentului, pielea să devină iritată și sensibilă, însă în afară de acest aspect, nu există semne particulare care să indice că pacientul a fost supus unui tratament de reîntinerire. Rezultatele se văd în următoarele săptămîni, cînd liniile și ridurile fine se netezesc, iar pielea va arăta mai proaspătă. Aceasta deoarece serul din sînge este bogat în proteine naturale și conține substanțe care ajută la menținerea PH-ului în limitele lui normale. Tratamentul S3 stimulează repararea ADN-ului degradat, este de un real folos în vindecarea cicatricelor și a altor răni și îmbunătățește textura și culoarea tenului. Se urmărește totodată estomparea urmelor lăsate de acnee sau vărsat de vînt, precum și hidratarea, albirea și curățarea tenului. Pacienții se simt mai tineri, fără a trece prin chinurile bisturiului și fără intervenția peeling-urilor.

Avantaje care nu pot fi contestate

Terapia Dracula este tot mai căutată fiindcă este naturală și are aceleași efecte spectaculoase ca botox-ul. În plus, un mare avantaj e că nu există riscul dezvoltării reacțiilor alergice, nu poate fi respinsă de organism, din moment ce e folosit sîngele propriului organism. Se reduce considerabil riscul infecției, datorită ustensilelor perfect sterile. Folosindu-se sîngele propriu al pacientului, riscul de infectare cu HIV, HCV sau alte virusuri este eliminat. Metoda durează puțin, dar nu acționează doar pe moment, ci contribuie la stoparea degenerării țesuturilor pe termen lung, fiind o metodă universală de stimulare a proceselor de regenare a țesuturilor (cutanat, muscular, cartilaginos, osos). Printre alte efecte ale terapiei vampir trebuie menționat și faptul că, în tratamentul afecțiunilor articulare, plasma sangvină completează lipsa lichidului sinovial. Are efect decontracturant și crește mobilitatea articulară. În cazul traumatismelor musculare, elimină durerea. Plasma injectată îmbunătățește structura firului de păr, stopează căderea părului și stimulează creșterea lui. Activează celulele stem, stimulează fibroblaștii, accelerează procesul de regenerare tisulară, susține procesul de angiogeneză.

Metodă veche

Mecanismul prin care se estompează ridurile și se catifelează tenul este accelerat de concentrația foarte mare de trombocite, care odată injectate, eliberează circa 60 de factori de creștere, care inițiază și amplifică procesul de vindecare naturală a organismului. Procesul de vindecare se realizează în trei etape: etapa inflamatorie, care apare imediat după infiltrație, resimțită cu o durere locală mai intensă, urmată de etapa de proliferare celulară, cînd în perimetrul țesutului lezat se formează un număr foarte mare de celule noi. Ultima etapă constă în remodelarea țesutului, adică diferențierea celulelor nou-formate, celule care iau locul celulelor distruse în urma leziunii. Oricît ar părea de nouă, Terapia Dracula este folosită de două decenii de către stomatologi pentru regenerare gingivală, iar medicii americani injectează plasma îmbogățită în rănile deschise ale sportivilor, pentru o recuperare mai rapidă. A mai fost folosită și în ortopedie, în refacerea tendoanelor și a oaselor după fracturi, în chirurgie plastică (în cicatrizare). Terapia Stimulated Self Serum a fost dezvoltată de un expert în cosmetică originar din Franța, Daniel Sister. Metoda a ajuns în clinici din toată lumea, însă în forma ei primitivă, se practică și empiric. În Kazakhstan, există călugări care tratează oameni folosind sîngele oilor și al caprelor. Pacienții sînt unși cu sînge pe timpul nopții, iar deasupra lor se rostesc incantații. Un astfel de vraci are circa 15.000 de pacienți pe an, cărora le vindecă suferințele folosind numai sînge.

Contraindicații

Persoana care dorește să-și împrospăteze tenul cu această metodă trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu aibă febră sau tulburări de coagulare, afecțiuni de colagen. Terapia este indicată acelor persoane care au nevoie de revitalizarea pielii cînd aceasta este lipsită de tonus și elasticitate, deshidratată, cînd prezintă riduri fine sau profunde, șanțuri, pete pigmentare, pori dilatați. Este utilă și la persoane cu cicatrice post acnee, în combinație cu alte tratamente împotriva căderii difuze a părului, în accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic, în cicatrizarea din ulcerul de gambă sau contra vergeturilor. În funcție de modul în care este preparată și adîncimea la care este injectată în piele, plasma cu factori de creștere poate avea efect fie de regenerare și revitalizare, fie poate da volum stimulînd fibroblastul să creeze colagen. Plasma îmbogățită diferă de substanțele alogene (precum acidul hialuronic) prin faptul că nu umple ridurile, ci stimulează fibroblastele care vor produce colagenul responsabil cu regenerarea pielii. Terapia are și contraindicații: nu se recomandă în tratamentul leziunilor persoanelor care suferă sau au suferit de cancer, existînd riscul amplificării numărului de celule tumorale, dacă acestea încă există în organism. Nu pot urma această terapie persoanele cu afecțiuni cutanate cronice (Lupus eritematos, porfiri, alergii). Este contraindicată și în neoplazii, boli metabolice și sistemice severe, disfuncții plachetare (boli hematologice), tratamente anticoagulante. În afară de medicamente pentru ameliorarea durerii, nu se recomandă medicație antiinflamatorie cu 5 zile înainte și 5 zile după procedură.

Staruri care preferă Terapia Dracula

• Terapia Vampir are succes mai ales în rîndul vedetelor de la Hollywood, care nu au nicio reținere în a mărturisi că sînt beneficiare ale clinicilor care practică metoda întineririi cu propriul sînge. Angelina Jolie, Kim Kardashian, Danii Minogue fac cu regularitate astfel de ședințe, iar superstarul NBA Kobe Bryant beneficiază și el de Terapia Dracula, însă în scop medical, pentru accelerarea vindecării tisulare în urma unui accident la genunchi. De la noi, și-au injectat sînge în față Paula Chirilă, Cristina Cioran, Dana Săvuică, Maria Simion, Bogdan Vlădău, Cătălin Botezatu și Mihai Trăistariu, însă ultimul nu a fost mulțumit de rezultate.

Tratament cu sînge oxigenat

• Un alt tip de terapie care folosește sîngele este cunoscută sub denumirea HOT, adică Terapia cu Oxidare Hematogenă, și constă în introducerea în organism a unei cantități suplimentare de oxigen de calitate superioară, pentru îmbunătățirea fluidității sîngelui, a respirației celulare, a proceselor metabolice. Oxigenul introdus are proprietăți antivirale, antibacteriene și antimicotice. Sporește imunitatea, ameliorează simptomele alergiei la polen. Se recomandă și în tratarea tulburărilor de circulație în vasele sanguine ale creierului și membrelor. De asemenea, HOT este o terapie de susținere în cazul tuturor bolilor cronice inflamatorii și degenerative. Înainte de a începe tratamentul trebuie să obțineți avizul medicului. Similar Terapiei Dracula, în HOT se recoltează circa 100 ml din vena brațului. Sîngele este apoi îmbogățit cu oxigen medical 100%, după care este introdus într-un dispozitiv special și este expus razelor ultraviolete emise de o sursă de lumină specială. Sîngele astfel reîmprospătat și activizat este reintrodus în organism. Se recomandă aplicarea terapiei de mai multe ori pe an, fiindcă în țesuturile bolnave circulația sanguină se îmbunătățește doar treptat. Contraindicații: hemofilie, tulburări de coagulare, administrarea de medicamente anticoagulante, hipertiroidism, predispoziție la tromboză, sarcină, fotosensibilitate, inflamația cronică a vezicii biliare. Cel mai important aspect al terapiei cu sînge oxigenat este îmbunătățirea și eliminarea afecțiunilor circulatorii: bolile vasculare arteriale ale picioarelor, afecțiunile coronare ale inimii sau afecțiunile circulatorii cerebrale. De asemenea, HOT dă bune rezultate în tratarea insomniilor, stărilor depresive, slăbirea concentrării, afecțiuni ale vederii, migrene sau diabet.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Doctor

Fără bătăi de cap


Remedii pentru unghii fragile
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ International


  Ursula von der Leyen, prima femeie votată la șefia Comisiei Europene


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Brașov: Doi jandarmi, loviți în timp ce încătușau 3 indivizi care atacau trecătorii de pe o stradă


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Brașoveancă țepuită de un băiat din Teleorman


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  Cupa EHF. Corona Brașov va juca direct în turul 2 / Posibil duel cu Super Amara Bera Bera


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Brașov: amendat cu 1000 de lei pentru că a tăiat un pom din fața blocului


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Opt turiști căzuți în gol de pe o scară din lemn, la o pensiune de lângă Brașov


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Ștefan Bănică jr. și Irina Rimes, în recital la Cerbul de Aur 2019


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Râșnov, eșec în primul amical al verii, scor 0-1 cu Metaloglobus


  16.07.2019
 • ➤ Prima pagina


  Prefectul se ia la trântă cu urșii


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Brașov. Regia Pădurilor „Kronstadt“ va face parc dendrologic la Noua


  16.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Nu se pot face alegeri până la anul


  Predealul, orașul fără cap


  16.07.2019
 • ➤ Local


  Brașov. Locatarii din Tractorul vor scăpa de întreruperile la apă caldă


  16.07.2019
 • ➤ Actualitate


  Campanie anti-corupție


  Pacienți „sub acoperire“ în spitale pentru a depista șpaga


  16.07.2019
 • ➤ National


  Remaniere


  Dăncilă i-a mazilit pe Carmen Dan și Meleșcanu


  16.07.2019
 • ➤ National


  Guvernul ia bani de la studenți


  16.07.2019
 • ➤ Economic


  Cumpărături


  A început a treia „Rablă pentru electrocasnice”


  16.07.2019
 • ➤ Economic


  Datoria externă totală a României a crescut cu 4,1 miliarde euro în primele 5 luni


  16.07.2019
 • ➤ Economic


  Elveția va avea nevoie de 500.000 de muncitori în următorii 10 ani


  16.07.2019
 • ➤ Economic


  CNPP: 9.303 de beneficiari de pensii de serviciu, la finele lunii mai 2019


  16.07.2019
 • ➤ Economic


  Cererile de angajare a străinilor în România au crescut cu 165%


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  5 alimente pe care să nu le consumi după 30 de ani


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Cum poți să-ți stimulezi metabolismul


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Bune la multe


  Roșiile protejează inima


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Sucurile din legume și fructe te țin în priză


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Testări gratuite pentru intoleranța la gluten


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Leușteanul, o frunză de pus la inimă


  16.07.2019
 • ➤ Doctor


  Nu arunca semințele de la pepene


  16.07.2019
 • ➤ Life


  Mireasă de poveste


  Andreea Bălan va avea trei rochii de mireasă


  16.07.2019
 • ➤ Life


  INNA a filmat videoclipul „Locura” în casa lui Ceaușescu


  16.07.2019
 • ➤ Life


  Pestrițu, la petrecerea burlăcițelor


  16.07.2019
 • ➤ Life


  Un producător de vin a angajat numai virgine pentru a zdrobi strugurii


  16.07.2019
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Tratamente exotice


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  CSM București s-a reunit pentru noul sezon


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Râșnov, primul amical al verii cu Metaloglobus


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  Wimbledon


  Simona Halep și Novak Djokovic, senzație la Balul Campionilor!


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  Cu Sandu înainte! ACS SR Brașov continuă în Liga a 3-a


  16.07.2019
 • ➤ Sport


  O nouă lovitură pentru fotbalul brașovean


  AFC Hărman se retrage din Liga a 3-a!


  16.07.2019
 • ➤ National


  O capră neagră, cu un picior fracturat, a fost cărată în spate de salvamontiștii din Râșnov


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  Oficial. ACS SR Brașov continuă în Liga a 3-a


  15.07.2019
 • ➤ National


  ALDE o propune oficial pe Ramona Mănescu la Ministerul de Externe, în locul lui Meleșcanu


  15.07.2019
 • ➤ Local


  Elevii brașoveni care au picat Bacul se pot înscrie de azi pentru sesiunea din toamnă


  15.07.2019
 • ➤ National


  Guvernul vrea să taie din bursele studenților și sporurile funcționarilor publici


  15.07.2019
 • ➤ National


  Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne


  15.07.2019
 • ➤ IT, Stiinta si tehnica


  O modalitate ingenioasă de back up pentru un plus de siguranță!


  15.07.2019
 • ➤ Prima pagina


  Un brașovean a stabilit noul record național de alergare pe bandă


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Ordonanța care a deschis cutia Pandorei


  Război pe banii navetiștilor


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Brașovul s-a umplut de graffiti


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Din contestație în contestație


  Contractul pentru terminalul Aeroportului Brașov ajunge totuși în instanță


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Restricții de circulație pe DN73A între Predeal și Râșnov


  15.07.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Doctor natura


  Aliorul, plantă indicată în răceli și bronsite

  Articolul următor


  Stetoscop

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 17.429 milisecunde, încărcat în milisecunde