13.5 C
Braşov
Acasă Blog

Un șir de abuzuri, de la stână până la vârful Consiliului Județean: Câini de oameni

0
Foto: Inquam Photos - Alexa Pandrea

l După ce un cioban violent a snopit în bătaie cu o bâtă  patru câini,  agresorul a fost reținut și va fi judecat, așa cum prevede legea. Cei patru câini  răniți, în loc să ajungă însă la un adăpost pentru animale abuzate, au fost dați pe mâna hingherilor și probabil vor fi omorâți       
 
O știre publicată de mass-media pe baza informațiilor oferite de poliție sună așa: „Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Pe data de 8 mai, polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov au fost notificați că o persoană a rănit mai mulți câini în comuna Hărman, din județul Brașov.  După efectuarea investigațiilor împreună cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, autorul infracțiunii a fost identificat în scurt timp. Suspectul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vrancea, angajat ca cioban la o stână din apropierea localității Hărman. Bărbatul ar fi lovit cei 4 câini fără stăpân cu o bâtă, provocându-le multiple leziuni. Pe baza probatoriului adunat de polițiști, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar autorul a fost reținut pentru 24 de ore și plasat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Județene Brașov”.
 
Vor fi uciși, pentru că au fost bătuți?

Aparent, dreptatea s-a făcut după lege, iar cel vinovat de această atrocitate a fost dus acolo unde îi este locul, respectiv  în arestul poliției. Ceea ce nu face obiectul nici unui comunicat de presă este subiectul legat de soarta animalelor rănite. Și anume că  acești câini abuzați de ciobanul violent vor avea parte de o soartă cumplită. Și vor plăti cu moartea, deși sunt victime. În loc să fie adăpostiți, cum ar fi fost normal pentru niște animale abuzate, poliția animalelor a chemat hingherii. Asta în loc să solicite ajutorul  unuia dintre cei doi prestatori de servicii acreditați la Brașov, care ar fi urmat să aibă grijă de ei pe durata anchetei penale și le-ar fi găsit apoi un adăpost permanent. În fapt, cei patru câini bătuți  au fost preluați de hingheri și duși probabil în „adapostul groazei” al DPMPA la Codlea, unde probabil vor fi eutanasiați.

Două întrebări pentru oamenii legii

Situația ridică o întrebare importantă: de ce poliția nu a acționat conform procedurilor legale până la capăt, și de ce a chemat hingherii în loc să solicite îngrijiri medicale pentru animalele chinuite. O altă întrebare care își așteaptă răspuns: de ce riscă să fie eutanasiați câinii bătuți de cioban în loc să fie apărați și îngrijiți? Pentru că e mai ieftin pentru buget? Sunt întrebări care trebuie să primească un răspuns din partea autorităților competente. În cazul în care autoritățile nu au nimic de ascuns.
 
Consiliul Județean Brașov are contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate. Cui folosește?  

 
Condamnând niște animale deja abuzate, poliția animalelor a încălcat prevederile legale, condamnând practic niște animale pe care trebuia să le apere. Iată ce spune Legea: polițiștii din cadrul Poliției Române care constată că un animal se află într-o situație de pericol trebuie să emită de îndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau să îl încredințeze unei asociații sau fundații de protecția animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii. Asta spune articolul 24 al legii.
Consiliul Județean Brașov are în derulare,  pentru soluționarea acestui tip de probleme, un contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate conform OUG 175/2020, și anume Care for Dogs și Happy Tails, care își oferă serviciile în mod gratuit. Conform acestui contract, animalele abuzate pot fi plasate în aceste adăposturi unde pot primi îngrijiri medicale. Numai că cei patru câini răniți la Hărman au ajuns la hingheri, nu într-un adăpost.
 
Încălcări ale legii și răspunsuri care se lasă așteptate

Întrebările anterioare ridică la rândul lor alte întrebări la care nu am găsit încă răspunsuri oficiale. A fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru acești câini sau au fost pur și simplu dați pe mâna hingherilor? A fost asta o neglijență sau o soluție mai ieftină pentru Consiliul Județean? Odată ajunse la hingheri, ce șanse au patrupedele să scape de eutanasiere?
Acțiunea corectă ar fi fost constatarea abuzului, emiterea unui ordin de plasare în adapost conform articolului 24, îngrijirea animalelor și darea lor spre adopție, în paralel cu derularea  anchetei în dosarul penal deschis pe numele ciobanului agresor.
Deși autoritățile au constatat abuzul asupra câinilor și au deschis  dosarul  penal, ei au chemat hingherii, fără să le pese ce se întâmplă cu ,,victimele”. Nu se cunoaște dacă au făcut vreun ordin de plasare a acestor câini în adăposturi, în baza unui contract de colaborare, cum ar fi trebuit să fie procedura legală. A fost anunțat Consiliul Județean despre acest caz, așa cum era firesc și cum erau obligați să o facă?
 
Încă o „treabă chibzuită”

Pe de altă parte, nu e clar dacă  angajații de la poliția animalelor au avut pe cine să anunțe.  E bine de știut  că Adăpostul Regional pentru animale abuzate, care ar fi trebuit să fie construit conform legii de Consiliul Județean, al cărui presedinte este  Adrian Veștea, a rămas în stadiul de proiect, deși bani au fost alocați în buget încă de anul trecut și a fost întocmit chiar și studiul de fezabilitate. Este o situație greu de înțeles și se pare că autoritățile competente sunt departe de a-și îndeplini corespunzător  obligațiile legale și firești în ceea ce privește protecția animalelor. Ca să folosim un slogan binecunoscut, cel puțin în ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, pare să fie vorba din nou de o „treabă chibzuită”.

Cum circulă autobuzele și troleibuzele RATBV în perioada 1 – 5 iunie

0

RATBV a anunțat că în perioada următoare vor fi valabile orare de circulație corelate cu cererea de transport existentă pe parcursul zilelor libere. Astfel, în municipiul Brașov și Zona metropolitană Brașov, mijloacele de transport public de călători ale RATBV vor circula după cum urmează:
• 1 iunie: orare corespunzătoare unei zile de duminică;
• 2 iunie: orare corespunzătoare unei zile lucrătoare;
• 3 iunie: orare corespunzătoare unei zile de sâmbătă;
• 4 iunie: orare corespunzătoare unei zile de duminică;
• 5 iunie: orare corespunzătoare unei zile de duminică.
Pentru prevenirea apariției unor situații neplăcute, călătorii sunt rugați să consulte cu atenție orarele de circulație disponibile în stații și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”.

Ziua Copilului, la Castelul Bran

0

În Parcul Regal al Castelului Bran, joi, de Ziua Copilului, este pregătit pentru cei mici un parc tematic, unde se află tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare și trasee cu obstacole, informează Radio România Brașov FM.
Activitățile vor avea loc sub îndrumarea celor de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov.
Potrivit reprezentanților castelului, fiecare copil va putea vizita gratuit Castelul Bran și va primi la plecare un cadou.

Georgiana Neselean și Fulg de la Herghelia Sâmbăta de Jos, aplauze în Slovenia

0

Georgiana Neselean și Fulg, armăsarul de rasă Lipițană de la Herghelia Sâmbăta de Jos, au fost aplaudați la scenă deschisă la Festivalul Calului de Rasă Lipițană desfășurat în Slovenia, la Lipica, în perioada 21-22 mai 2023, informează Monitorul de Făgăraș.
Pe ritm de Ciocârlia, Georgiana și Fulg au demonstrat că tradiția creșterii lipițanilor la Herghelia Sâmbăta de Jos continuă. Alți patru armăsari de rasă Lipițană de la Herghelia Sâmbăta de Jos au fost prezentați, în atelaj, sub conducerea maestrului emerit al sportului Gergő Loránd Rákoczi.
„Romsilva, prin direcția de cai de rasă, a participat, la invitația colegilor de la Herghelia de Stat Lipica din Slovenia, la Festivalul Calului de rasă Lipițană, un eveniment hipologic organizat în acest an cu o dublă semnificație: aniversarea zilei întemeierii citadelei celei mai vechi rase culturale europene (19 mai 1580) și dedicarea acesteia sărbătoririi recentei includeri a „Tradiției creșterii cailor de rasă lipițană” în Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a UNESCO. Armăsari de rasă Lipițană de la Herghelia Sâmbăta de Jos, prezentați în atelaj de 4 sub conducerea lui Gergő Loránd Rákoczi și alți 2 armăsari prezentați într-un program de dresaj artistic călare de către Georgiana Neselean, au strălucit în arena principală a Hergheliei Lipica și au stârnit aplauzele unui public cunoscător. Tradiția de creștere a cailor din rasă lipițană a fost adăugată pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a UNESCO. Este pentru prima dată când o rasă de cai și tradițiile de creștere a acestui animal sunt adăugate pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității”, au transmis reprezentanții Romsilva.

Liga 4 Brașov. Ciucaș Tărlungeni e campioana Brașovului: „Câștigăm barajul de promovare, nu avem altă variantă“

0

Ciucaș Tărlungeni este noua campioană a Ligii a 4-a Brașov și va participa în barajul de promovare în Liga 3. Echipa antrenată de Ionuț Mitroi și Marian Cristescu a câștigat, sâmbătă, cu scorul de 3-1 (1-1), meciul disputat în deplasare cu ACSM Codlea, principala contracandidată la câștigarea campionatului județean. Ciucaș Tărlungeni are acum 9 puncte avans față de a doua clasată, ACSM Codlea, 64 de puncte față de 55, cu două etape înainte de finalul play-off-ului Ligii a 4-a Brașov. La finalul sezonului regular al Ligii a 4-a Brașov, Ciucaș Tărlungeni a terminat doar pe locul 3, cu 43 de puncte, la două puncte de liderul ACSM Codlea (45 puncte) și unul în spatele celor de la Inter Cristian (44p). În play-off, echipa din Tărlungeni a avut un parcurs perfect, 7 meciuri, 7 victorii, a profitat de parcursul mai slab al adversarelor și s-a distanțat în fruntea clasamentului.

Marian Cristescu și Marian Cosntantinescu, vedetele echipei

La gruparea din Tărlungeni evoluează mai mulți jucători experimentați. Marian Cristescu (38 de ani), antrenor-jucător, și Marian Constantinescu (41 de ani), fotbaliști cu sute de meciuri în Liga 1, sunt vedetele echipei. Constantinescu, veteranul lotului, s-a alăturat echipei în această iarnă. Bogdan Căucă, Marius Nicodim și Ciprian Pricop au jucat la nivel de Liga 2, iar Laurențiu Căpățână, Cristian Burlacu, Raul Dumitrovici, Răzvan Mitroi, Laurențiu Galborcea și Petre Plumb au mai evoluat la nivelul Ligii 3.Echipa este finanțată de Răzvan Mitroi și Primăria Tărlungeni. Răzvan Mitroi este încă fotbalist în activitate la 39 de ani! ”Câștigăm și barajul și apoi gata, mă las!”, a spus Răzvan Mitroi. Ciucaș este antrenată de Ionuț Mitroi, fratele finanțatorului, un tehnician cunoscut în fotbalul juvenil brașovean, și de Marian Cristescu. ”A fost destul de greu, dar am reușit să recuperăm în play-off. Felicit jucătorii pentru acest parcurs. De acum începe greul. Un lucru este clar, ne dorim să câștigăm barajul, nu avem altă variantă”, a spus Ionuț Mitroi. În barajul pentru promovarea Liga 3, Ciucaș Tărlungeni se va duela în dublă manșă cu campioana din Liga a 4-a Mureș, cel mai probabil, cu CS Iernut.

Accident grav pe drumul Brașov-Mureș. Șase persoane sunt rănite, două fiind în stare gravă

0

Accident grav pe drumul Brașov-Mureș. Șase persoane sunt rănite, două fiind în stare gravă. În localitatea Acățari, duminică, a avut loc un accident în care două autoturisme au intrat în coliziune frontală. Impactul puternic a dus la încarcerarea a două persoane din cele șase implicate în accident, acestea fiind extrase din mașini de către echipele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, conform informațiilor furnizate de news.ro.

După producerea accidentului, personalul medical prezent la fața locului a constatat că doi răniți se află în stare gravă, fiind clasificați cu cod roșu, în timp ce trei victime sunt într-o stare mai puțin gravă, având cod galben, iar a șasea victimă nu se află în pericol.

Toți cei șase răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Mureș.

La scurt timp după producerea accidentului, traficul rutier în localitatea Acățari a fost complet blocat.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD C1 pentru Terapie Intensivă Mobilă, două ambulanțe SMURD B2, o motocicletă SMURD și două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Sursa: News.ro

8 mandate percheziții domiciliare autorizate de către Judecătoria Brașov. Cei vizați foloseau metoda „accidentul”

0

8 mandate percheziții domiciliare autorizate de către Judecătoria Brașov. Cei vizați foloseau metoda „accidentul”.Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, mai precis Serviciul de Investigaţii Criminale, desfăşoară în prezent 8 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi în judeţul Vaslui, în cadrul unui dosar penal ce este investigat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Potrivit informaţiilor obţinute, în perioada februarie – aprilie 2023, mai multe persoane din municipiul Constanţa ar fi indus în eroare mai mulţi bătrâni din Braşov prin intermediul unor minciuni, pretinzând că membri ai familiei sau cunoştinţe apropiate au fost implicaţi în accidente rutiere cu victime. Aceste persoane înşelate erau convinse să plătească sume de bani familiilor victimelor, în vederea rezolvării pe cale amiabilă a dosarelor penale deschise în urma accidentelor, sau chiar pentru presupuse intervenţii chirurgicale. Prin aceste acţiuni, bătrânii au suferit un prejudiciu total estimat la aproximativ 225.000 de lei, 40.700 de euro, 790 de dolari americani şi 300 de dolari canadieni.

Ca urmare a cererii formulate de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, au fost emise 8 mandate de percheziţie domiciliară de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov. În prezent, aceste mandate sunt puse în aplicare.

De asemenea, urmează să fie executate 8 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie pentru a fi audiate şi pentru a se clarifica situaţia faptică.

La această operaţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, cu sprijinul poliţiştilor din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Constanţa şi Vaslui, în special echipele de investigaţii criminale şi serviciile criminalistice, luptătorii din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Constanţa şi Vaslui, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, precum şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a proclamat victoria și se pregătește de cel de-al treilea mandat

0
Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a proclamat victoria duminică după-amiază, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Numărarea voturilor continuă în Turcia, însă rezultatele parţiale comunicate de agenţia oficială Anadolu îl plasează pe Erdogan într-o poziţie sigură de câştigător, obţinând 52,1% din voturi după numărarea a 99% din buletinele de vot. Adversarul său, Kemal Kiliçdaroglu, a obţinut 47,9% din voturi.

Erdogan a vorbit în faţa simpatizanţilor săi pe plafonul unui autobuz în faţa reşedinţei sale din Istanbul, exprimându-şi recunoştinţa faţă de naţiune pentru încrederea acordată şi promiţând că va respecta promisiunile făcute poporului. El a subliniat, de asemenea, că aceste alegeri demonstrează că realizările Turciei nu pot fi atacate de nimeni.

După anunţarea rezultatelor parţiale, mai mulţi lideri internaţionali l-au felicitat pe Erdogan pentru victoria sa. Emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, şi-a exprimat felicitările chiar înainte de finalizarea numărătorii finale a voturilor. Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a salutat, de asemenea, victoria lui Erdogan într-un mesaj pe Twitter, numind-o o „victorie electorală incontestabilă”. Premierul libian, Abdul Hamid Dbeibeh, a trimis, de asemenea, un mesaj de felicitare.

Printre liderii care l-au felicitat pe Erdogan se numără și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a transmis că victoria acestuia reprezintă o dovadă a sprijinului poporului turc pentru politica externă independentă a lui Erdogan. Putin a apreciat, de asemenea, contribuția personală a lui Erdogan la consolidarea relațiilor ruso-turce.

În discursul său de victorie, Erdogan a acuzat partidul lui Kemal Kiliçdaroglu, CHP, că este „infiltrat de mişcarea LGBTI” din cauza promovării drepturilor persoanelor gay, care este văzută ca o conformare la ideile progresiste occidentale. El a subliniat că pentru el familia este sfântă.

Cu toate că se confruntă cu provocări precum inflaţia crescută, cutremurul devastator şi tensiunile cu Occidentul, care dorea o victorie a opozantului său, Erdogan a reuşit să-şi păstreze un nivel suficient de popularitate pentru a obţine un al treilea mandat prezidenţial.

Răcădău, alertă extremă! Urs în creierul nopții pe strada Molidului!

0
foto arhiva

Răcădău, alertă extremă! Urs în creierul nopții pe strada Molidului!, a avertizat mesajul RO-Alert trimis, acum câteva ore, în noaptea de duminică spre luni, brașovenilor. Strada se află sub pădure, la baza Tâmpei și mărginește cartierul de la strada Dobrogeanu Gherea aproape până la Iepure.
„Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să-l hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul transmis de ISU Brașov.
Reamintim că aceasta este a doua alertă extremă la liziera pădurii de pe Tâmpa, după cea de vineri, când un urs a fost văzut pe strada Dobrogeanu Gherea. Din fericire, nici de această dată nu s-au înregistrat victime.

SONDAJ CURS: Cine ar câștiga acum alegerile parlamentare

0

Un sondaj CURS de tip Omnibus, realizat în perioada 19-27 mai 2023, pe 1082 de respondenţi, la domiciliul acestora, arată o răsturnare în preferinţele de vot ale românilor. Lucrurile se complică având în vedere trendul intenției de vot, și dacă aceste se menține, este posibil ca după alegerile din 2024, PSD și PNL să nu reușească să facă majoritate în Parlament. În sondajul CURS, PSD se menţine în continuare pe primul loc, însă lupta este strânsă pentru următoarele locuri. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 31%, în timp ce PNL ar obține 20%.

Liderii celor două partide au transmis public faptul că ar dori o coaliție politică pe termen lung, iar calculele politice îi ”condamnă” la o alianță pentru asigurarea unei majorități parlamentare solide.

Pe locul 3 se clasează AUR cu 17%, dar atât PSD, cât și PNL au trecut partidul lui George Simion la ”nefrecventabile”. În acest context este puțin probabilă o alianță politică pentru a asigura guvernarea.

Cei de la USR ar obține 11%, în timp ce pragul electoral ar mai fi depășit de PMP și UDMR, ambele cu 5%.

În sondaj a obținut un număr de procente notabile și partidul Dianei Șoșoacă – SOS România, care desi nu ar întruni voturile necesare pentru a trece pragul electoral a obținut 4% în sondajul CURS.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?
Partidul Social Democrat (PSD) – 31%
Partidul Naţional Liberal (PNL) – 20%
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 17%
Uniunea Salvaţi România (USR) – 11%
Partidul Mişcarea Populară (PMP) – 5%
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – 5%
SOS România (Diana Şoşoacă) – 4%
Partidul Umanist social-liberal (PUSL) – 4%
Sondaj CURS – Metodologie
Sondajul CURS a fost realizat în perioada 19-27 mai 2023, pe 1082 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%
Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților
Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

LOTO 6/49 – duminică, 28 mai 2023. Numerele câştigătoare de azi

0

Duminică, 28 mai 2023, au avut loc noi trageri la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. La tragerile loto de joi, 25 mai, Loteria Română a înregistrat 15.873 de câștiguri în valoare totală de peste 1,04 milioane de lei.

La categoria I a Loto 6/49 există un report în valoare de peste 42,40 milioane de lei (peste 8,55 milioane de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 6,19 milioane de lei (peste 1,24 milioane de euro).

La Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 5,2 milioane de lei (peste 1,05 milioane de euro), iar la categoria a II-a este în joc un report în valoare de peste 257.600 de lei (peste 52.000 de euro). În ceea ce privește Noroc Plus, se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 147.600 de lei (peste 29.700 de euro), conform anunțului Loteriei Române.

La Loto 5/40, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 33.800 de lei, iar la Super Noroc, reportul cumulat aflat în joc are o valoare de peste 27.000 de lei.

Rezultate LOTO duminică 28 mai 2023
Loto 6/49: 5, 19, 29, 4, 32, 17
Noroc: 5 6 8 1 7 9 3
Joker: 31, 12, 1, 13, 8 + 14
Noroc Plus: 6 6 2 4 2 6
Loto 5/40: 13, 4, 30, 5, 29, 16
Super Noroc: 1 4 1 6 1 7

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.