27 C
Braşov
Acasă Blog

Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana a împlinit 30 de ani de activitate

0
Slujba religioasă din capela așezământului
Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana a împlinit 30 de ani de activitate.

Asociația Christiana a avut plăcerea de a-și invita prietenii și colaboratorii săi la un eveniment special care a avut loc joi, 21 septembrie 2023, începând cu ora 15:00. Locația aleasă pentru această festivitate a fost Centrul Multicultural și Educațional din Săcele, situat pe strada George Moroianu nr. 17. Scopul acestui eveniment a fost să sărbătorească cei 30 de ani de activitate dedicați sprijinirii serviciilor de asistență socială, medicală, spirituală și religioasă pentru persoanele aflate în nevoie socială sau în situații de risc social, cum ar fi persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități.
Asociația Christiana și-a propus, de-a lungul timpului, să contribuie la stabilirea și menținerea echilibrului moral al comunității și la îmbunătățirea calității vieții acestor persoane, iar acest eveniment a fost o ocazie de a sărbători această misiune importantă.
Programul evenimentului, început cu o slujbă religioasă, ținută în capela așezământului, a inclus următoarele activități:
Prezentarea activității Asociației AFMC Christiana de către președintele PR Șerban Raul Valer, și directorul executiv, Marina Homeniuc.
Activități artistice susținute de beneficiarii Asociației AFMC Christiana în grădina căminului, în colaborare cu Mima Muzica Brașov.
Expoziție cu donații ale artistului Andrei Braun.
Ziua porților deschise pentru aparținători, beneficiari, sponsori și parteneri instituționali.
La ora 18:30, a avut loc un concert susținut de Anatoly.

Acest eveniment a fost o ocazie de a aduce împreună prieteni și colaboratori și de a sărbători contribuția semnificativă a Asociației Christiana în sprijinirea comunității și îmbunătățirea vieții celor care au nevoie de ajutor.

Misiune

Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana își propune ca scop acordarea de asistenţă socială, medicală, spirituală şi religioasă persoanelor aflate în nevoie socială sau în situații de risc social (persoane vârstnice și persoanelor cu dizabilități), indiferent de naţionalitate, gen, rasă, religie, contribuind în acest fel la stabilirea şi menţinerea echilibrului moral al comunităţii şi la creşterea calităţii vieţii acestor persoane.
Misiunea Christianei a fost începută la inițiativa regretatului medic epidemiolog Teofil Mija, fost deţinut politic în anul 1993. Asociația este aducerea în fapt a unei promisiuni făcute divinității de către doctorul Teofil Mija în perioada detenției.

În unire e puterea!

,, Am zis că daca mie Dumnezeu mie mi-a ajutat, eu trebuie, atîta timp cît am putere, să nu cedez nicio clipă,,

Doctorul fără arginți Teofil Mija

(P) Sfaturi pentru reamenajarea și organizarea unei camere

0
Sursa foto: pexels.com

Dacă ai avut vreodată parte de o mutare în altă casă sau apartament, ori dacă pur și simplu ai făcut schimbări în camera din locuință, probabil ai avut parte și de stresul reamenajării. Este un proces incitant, plăcut prin faptul că îți lași amprenta asupra unui spațiu, dar puțin obositor și stresant din cauza dezordinii care se creează. Totuși, indiferent că-ți dorești sau nu să faci o reamenajare, este imposibil să nu te întâlnești la un moment dat cu necesitatea de a face acest lucru din diverse motive. Pentru ca acest proces să fie cât mai plăcut, aici ai câteva sfaturi care să-ți ușureze sarcinile.

Cum poți ușura munca de reamenajare a noii tale camere

Un mod prin care reamenajarea poate decurge lin constă în organizarea unei liste cu lucrurile pe care vrei să le schimbi în cameră, un fel de program care să te ajute să nu te lași purtat de valul schimbării. Această listă poate fi utilă în ceea ce privește time managementul. Fără ea, este posibil să nu te ții de modificările pe care ți le-ai propus și să schimbi mereu modul de organizare al camerei. De asemenea, o listă te poate ajuta să monitorizezi progresul, lucru care este util chiar dacă faci doar câteva mici schimbări sau ți-ai propus o reamenajare de amploare.

O modalitate de reamenajare care dă roade mereu este folosirea unui corp de mobilier dinamic, o piesă care poate fi plasată oriunde în cameră și care face tranziția între dulapuri, birouri și alte obiecte mult mai statice (care nu pot fi mutate cu ușurință). O astfel de piesă dinamică de mobilier poate fi găsită în gama de fotolii Bizzotto, disponibile pe casamoise.ro. Aceste fotolii sunt elegante și moderne, care se potrivesc perfect în orice design. De asemenea, aceste fotolii sunt comode și garantează relaxarea, calitate greu de refuzat, chiar și atunci când camera amenajată este una de lucru.

O altă cale prin care îți poți ușura munca de reamenajare este să începi prin a muta obiectele a căror poziție o știi cu certitudine. Spre exemplu, dacă știi exact unde vrei să așezi biroul, mută-l în locul respectiv, deoarece astfel îți poți imagina mult mai ușor unde ar veni restul lucrurilor. După ce ai aranjat toate obiectele a căror poziție o cunoști cu siguranță, poți trece la capitolul decor. Adaugă accesorii precum lămpi, tablouri, covor, lămpi, oglinzi, perne decorative sau alte decorațiuni care se potrivesc cu stilul încăperii și cu preferințele tale. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să nu încarci prea mult camera și să te limitezi doar la strictul necesar.

În concluzie, reamenajarea camerei poate fi ușurată prin folosirea pieselor de mobilier care se potrivesc oriunde, crearea de liste cu programul specific al reamenajării, dar și prin mutarea încă de la început a obiectelor a căror poziție o știi cu certitudine. Aceste lucruri te pot ajuta să câștigi timp astfel încât să te bucuri în cel mai scurt timp de noul design interior al încăperii.

Mai multe autobuze pe linia 710, Brașov – Săcele

0
Mai multe autobuze pe linia 710, Brașov – Săcele

Mai multe autobuze pe linia 710, Brașov – Săcele. RATBV crește calitatea serviciului de transport pe linia metropolitană 710, Brașov (terminal Roman) – Săcele (cap linie Garaj), prin alocarea de noi resurse. Astfel, vor fi mai multe curse efectuate în zilele lucrătoare. Va fi un nou orar. Noul orar ține cont de valorile de trafic înregistrate în Săcele după începerea școlii. Va fi și un timp mai scurt de așteptare în stații la orele de vârf.

Mai multe autobuze pe linia 710

Concret, de sâmbătă, 23 septembrie, se va modifica graficul de circulație al autobuzelor de pe linia 710, aceasta deoarece va fi optimizat întregul orar. În aceste condiții, în zilele lucrătoare numărul de curse tur-retur efectuate pe această linie va crește de la 77 la 81.
De asemenea, noul orar, implementat cu aprobarea Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, va permite respectarea timpilor de trecere prin stații chiar și la orele de vârf. În aceste perioade valorile de trafic sunt foarte ridicate pe raza municipiului Săcele.

Orele primelor și ultimelor curse se păstrează

De menționat faptul că orele primelor curse și al ultimelor curse, atât în zilele lucrătoare, cât și în cele de sâmbătă, duminică ori sărbători legale, se păstrează.

Afișele cu noile orare de circulație vor fi postate pe site-ul www.ratbv.ro. Afișele cu noile orare de circulație vor fi și în toate stațiile de pe traseu, urmând a purta mențiunea ”Valabil din 23.09.2023”.

În toate autobuzele de pe linia 710 plata călătoriilor se poate face cu ajutorul cardurilor de transport RATBV, cardurilor bancare (direct la validatoarele ce poartă siglele VISA/MASTERCARD). Sau cu telefoanele mobile, prin aplicația 24pay (fără scanarea vreunui cod).

De asemenea, având în vedere numărul mare de utilizatori al acestei linii, RATBV a încheiat în ultima perioadă o serie de contracte cu firme terțe din Săcele, care vând bilete pe hârtie: La Cabari (Bdul. Brașovului 162), 4ULADA (G. Moroianu 396), Diaconu N. PFA (Piața Libertății), Li Mercur (Bdul. Brașovului 162), Gabocimp (T. Vladimirescu 489A), Comixt (G. Moroianu 113), Mardor Sercom (G. Janos 5), Calliope (chioșc presă Electroprecizia), Oficiul Poștal 1 Săcele (Str. A.I. Lepădatu 9), Eva Gym (G. Moroianu 111).

Încep lucrările la primul Park&Ride din Brașov

0
Încep lucrările la primul Park&Ride din Brașov

Încep lucrările la primul Park&Ride din Brașov, lângă viitoarea Sală Polivalentă. Primarul Allen Coliban a dat vineri ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul face parte din strategia Municipalității de reducere a traficului metropolitan și turistic în interiorul orașului.

Primarul Allen Coliban a dat joi Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea primei parcări multietajate de tip park&ride din interiorul municipiului. Parcarea multietajată va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente. Va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare. Valoarea lucrărilor este de peste 85 de milioane de lei, fără TVA.

Încă 3 park-ride-uri la principalele intrări în oraș

Această investiție face parte din strategia municipalității de tranziție spre o mobilitate a cetățenilor, în detrimentul mobilității autoturismelor. Obiectivul primăriei Brașov este ca în următorii ani să mai fie construite încă 3 park-ride-uri la principalele intrări în oraș, dinspre București (zona Dârste-Noua), dinspre Bacău (Triaj) și dinspre Târgu Mureș (DN 13).

Parcările tip Park&ride sunt, de obicei, construite la periferia orașelor. Aceste parcări sunt construite pentru a reduce traficul din interior prin încurajarea vizitatorilor și navetiștilor să-și lase acolo mașinile personale și să-și continue călătoria cu mijloacele de transport în comun sau alte modalități de transport.

Lucrările vor fi executate de către Eren Cons împreună cu: Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting – subcontractanți și terți, Studio Art Construct, subcontractant.

Allen Coliban: „Ne cerem din start scuze pentru disconfortul creat”

,,Dragi brașoveni, am predat amplasamentul pentru șantierul park&ride-ului din Bartolomeu. Acest tip de parcări sunt foarte importante pentru mobilitatea în orașul nostru. Brașovul fiind unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Prima dintre aceste parcări este park&ride-ul din Bartolomeu, din proximitatea viitoarei Săli Polivalente și a terminalului R.A.T. BV. Șantierul va dura 12 luni. Ne cerem din start scuze pentru disconfortul creat, dar avem nevoie de această parcare care va însuma peste 700 de locuri. Brașovul se dezvoltă și venim cu soluții concrete pentru mobilitate durabilă”, a declarat primarul Allen Coliban.
Încep lucrările la primul Park&Ride din Brașov
Parcarea este situată în dreapta terminalului RAT de la fostul Stadion Municipal. Va avea un regim de înălțime de 4 niveluri, din care două subterane și două supraterane. Suprafața viitoarei parcări este de peste 20.000 de m.p., din care 9.905,28 m.p. pe cele două niveluri subterane și 10.112,19 m.p. pe nivelurile supraterane.

Peste 700 de locuri de parcare

Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, din care 28 pentru persoanele cu dizabilități, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.
Încep lucrările la primul Park&Ride din Brașov
Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.

Peste parcare este propusă o terasă circulabilă parțial înierbată, amenajată ca spațiu verde, cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei

Durata maximă de execuție este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea lucrărilor este 85.660.124,22 lei + TVA. Cofinanțarea este asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Municipalitatea a construit un astfel de sistem de parcare de tip park&ride în Poiana Brașov, care asigură accesul turiștilor din poiana de jos către pârtiile din masivul Postăvarul.

Amenzi de la Protecția Consumatorilor Brașov pentru un Magazin-La Doi Pași

0
Amenzi de la Protecția Consumatorilor Brașov pentru un Magazin-La Doi Pași
Foto: unsplash.com

Amenzi de la Protecția Consumatorilor Brașov pentru un Magazin-La Doi Pași. În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Brașov a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Deluxe Mariacris 2M SRL (Magazin-La Doi Pași), cu sediul în localitatea Sânpetru.

După verificările realizate, comisarii CJPC Brașov au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat următoarele sancțiuni:
• amenzi contravenționale, în valoare de 25000 lei
• un avertisment
• oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme în valoare de 1276 lei
• oprirea temporară a produselor neconforme în valoare de 852 lei până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate au fost următoarele:
• comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită
• comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice, modificări ale aspectului, consistență moale și zone cu mucegai
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheață, urme de praf și resturi alimentare
• comercializarea unor produse congelate, prezentând conținut excesiv de gheață în interiorul ambalajului
• lipsa menționării țării de proveniență pentru fructele și legumele comercializate
• lipsa traducerii în limba română pe etichetele unora dintre produsele cosmetice
• comercializarea unor jucării considerate periculoase, având în componență elemente de mici dimensiuni, ce pot fi înghițite de copii, generând sufocarea acestora
• lipsă acord de funcționare emis de Administrația Publică Locală.

Controale ANSVSA pentru depistarea drogurilor în produse alimentare

0
Controale ANSVSA pentru depistarea drogurilor în produse alimentare
Controale ANSVSA pentru depistarea drogurilor în produse alimentareControale ANSVSA pentru depistarea drogurilor în produse alimentare

Controale ANSVSA pentru depistarea drogurilor în produse alimentare.  Acțiunea vine  ca urmare a scandalului ”Fabrica de vise”.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat vineri, 22 septembrie, mai multe controale la nivel național pentru a depista utilizarea ilegală a substanțelor psihoactive, psihotrope și stupefiante în produsele alimentare non-animale.

Reamintim faptul că polițiștii BCCO au demarat marți, 19 septembrie, mai multe percheziții  în  24 de județe, inclusiv la Brașov.

Descinderile au avut loc, în contextul în care la Iași a fost inițiată o anchetă privind persoane și firme care produceau dispozitive de vapat și dulciuri cu efecte psihoactive.

Două firme din Iași ar fi produs și comercializat dispozitive electronice de vapat  și dulciuri care au în compoziție substanţe cu efecte psihoactive. Multe dintre produse ar fi ajuns să fie utilizare de minori.

 

ANSVA a inițiat controale la nivel național

Președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, a declarat că aceste controale au fost intensificate pentru a combate utilizarea substanțelor interzise în produsele alimentare.

„Noi facem în permanenţă astfel de controale. Chiar în luna aprilie am mai avut un control tematic la nivel naţional. Dar acum am dorit să intensificăm. Să întărim aceste controale tematice pentru depistarea utilizării ilegale a substanţelor psihoactive, psihotrope şi stupefiante în produsele alimentare non-animale”, a precizat Alexandru Bociu.  Citat de Agerpres.

Controalele au fost demarate în 21 septembrie şi acestea vor fi intensificate pe o perioadă de 30 de zile.

Controale ANSVSA pentru depistarea drogurilor

 

Pe cine vizează controalele?

-importatorii şi depozitarii de seminţe de cânepă utilizate pentru industria alimentară,-procesatori şi comercianţi de seminţe de cânepă şi de mac,
-produse derivate din acestea sau care conţin seminţe de cânepă şi de mac,
– procesatori şi comercianţi care ar putea utiliza sau comercializa ilegal substanţe psihoactive,
psihotrope şi stupefiante în produse alimentare de origine non-animală.

 

De asemenea, vor fi controlate depozite alimentare pentru produse de origine non-animală.Dar și unităţi de fabricare şi obţinere a uleiurilor vegetale, a produselor de morăritș Și  a produselor făinoase şi de brutărie. Precum și a produselor de cofetărie şi patiserie. Vor fi controlate și unităţi de fabricare a ciocolatei şi produselor zaharoase. Și  alte unităţi care ar putea utiliza/comercializa ilegal substanţe psihoactive, psihotrope si stupefiante, potrivit Agerpres.

Legalitatea semințelor de cânepă și mac

Legislația specifică în domeniul produselor alimentare permite comercializarea semințelor de cânepă și mac. Dar care provin de la planta Cannabis sativa L. Precum și a produselor fabricate din aceste semințe. Cum ar fi uleiul din semințe. Sau făina din semințe și semințele degresate. Sau produse de panificație și produse derivate din acestea.

Prezența anumitor substanțe, cum ar fi tetrahidrocanabinol (THC) și alcaloizii de mac, este permisă în anumite limite. În conformitate cu regulamentele Uniunii Europene.

Rezultatele și sancțiunile

Inspectorii ANSVSA vor preleva probe din semințe de cânepă, semințe de macș Și din produse derivate din acestea sau care le conțin. Asta pentru determinarea nivelului de contaminanți, cum ar fi THC și alcaloizii de opium, în laborator.

În cazul în care se descoperă nereguli, produsele neconforme vor fi retrase de pe piață. Și vor fi notificate autoritățile competente. Sancțiunile pentru nerespectarea regulilor pot include amenzi de aproximativ 40.000 de lei. Și suspendarea sau interzicerea activității unităților respective. Dar și informarea altor autorități ale statului român.

ANSVSA subliniază că orice operator care desfășoară operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive prin consum, chiar dacă acesta nu este scopul principal al produselor, trebuie să obțină o autorizație de la autorități pentru aceste operațiuni.

Până în prezent, Institutul pentru Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) nu a primit nicio solicitare de autorizare în temeiul Legii nr. 194/2011.

ANSVSA a intensificat controalele pentru a depista utilizarea ilegală a substanțelor psihoactive, psihotrope și stupefiante în produsele alimentare non-animale.

Aceste verificări vizează importatorii, procesatorii și comercianții de semințe de cânepă și mac, precum și alte unități care ar putea comercializa ilegal astfel de substanțe.

Prin aceste acțiuni, autoritățile române își propun să asigure siguranța alimentelor și să prevină comercializarea produselor care conțin substanțe interzise.

Joyskim Dawa, ținta atacurilor rasiste după meciul FC Hermannstadt – FCSB. Reacția AFAN

0
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) ,  sindicatul fotbaliștilor, a luat atitudine și condamnă comportamentul rasist. “Condamnăm categoric comportamentul rasist şi ţinem să ne exprimăm profunda indignare şi dezaprobare faţă de incidentele recente de rasism care au avut loc la scurt timp după finalul meciului dintre Hermannstadt şi FCSB. Simţim nevoia de a sublinia încă o dată că astfel de insulte sunt incompatibile cu valorile şi principiile fotbalului. Incidentul de la meciul dintre Hermannstadt şi FCSB, în care Joyskim Dawa a fost supus, pe o reţea socială, unor insulte rasiste din partea unor indivizi este de neacceptat. AFAN reprezintă şi apără drepturile fotbaliştilor, astfel că avem responsabilitatea de a promova spiritul sportiv, fair-play-ul şi diversitatea în fotbal”, se arată în comunicatul AFAN. “Comportamentul rasist şi orice formă de discriminare nu ar trebui sa aibă loc in Fotbal si nici in oricare alt sport. Fotbalul trebuie să fie un exemplu de unitate şi respect reciproc, indiferent de origine etnică, culoare sau religie. Este de datoria noastră, a tuturor, să combatem astfel de manifestări şi să promovăm educația și conștientizarea în ceea ce privește importanța diversității și a inclusivității. În final, ne dorim ca fotbalul să fie un motor de schimbare pozitivă în societatea noastră şi să transmită un mesaj clar: suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar respectul şi fair-play-ul sunt valorile fundamentale care ne ghidează în acest drum”, a precizat AFAN.

Joyskim Dawa, ținta unor atacuri rasiste

FCSB a obținut doar o remiză în deplasarea de la Sibiu, 2-2, în meciul cu FC Hermannstadt. Sibienii au egalat la 2 dintr-un penalty acordat după un fault al lui Joyskim Dawa (27 de ani), care a și fost eliminat cu această ocazie. Noaptea trecută, Joyskim Dawa a publicat o serie de insulte rasiste pe care le-a primit ca urmare a eliminării din meciul cu Hermannstadt. Printre cei care i-au adresat mesaje rasiste pe contul de instagram se numără și un fotbalist activ, Robert Stănici (22 de ani), jucător care activează în prezent în Liga 3, la CSM Cetatea Turnu Măgurele!

Doi motocicliști fără permis au murit în accident

0
Doi motocicliști fără permis au murit în accident
Doi motocicliști fără permis au murit în accident

Doi motocicliști fără permis au murit în accident.  Aveau doar 19 ani.  S-a întâmplat la Holbav,  în această noapte. Poliția Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență cu privire la faptul că două motociclete au fost implicate într-un eveniment rutier. Iar conducătorii acestora se află în stare de inconștiență.

Echipaje de intervenție s-au deplasat în zona indicată și au constatat că, pe o cale de acces neamenajată circulației rutiere, se află două motociclete de tip enduro răsturnate. Iar lângă acestea erau doi tineri care prezentau leziuni corporale, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare.

„ Din primele date obținute după efectuarea cercetărilor la fața locului, a reieșit că cei doi tineri, de 19 ani, ambii din localitatea Holbav, ar fi plecat cu motociclete de la o proprietate din apropiere. Iar în timpul conducerii pe un drum de pământ, vehicule s-au ciocnit frontal. Impact care a dus la decesul celor implicați.

Examinarea efectuată la fața locului a indicat că cei doi conducători ai motocicletelor nu purtau echipamente de protecție pentru acest tip de deplasare. Nu aveau pe cap cască de protecție. Iar vehiculele nu erau destinate deplasării pe tip de noapte. Intrucât nu erau construite cu sistem de iluminare, aceastea nefiind destinate circulației pe drumurile publice”, au anunțat polițiștii.

În cauza penală deschisă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă urmează a se stabili toate aspectele și circumstanțele care au dus la producerea accidentului.
Ancheta este făcută sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești.

Suma uriașă pe care o cere Simona Halep în procesul cu firma canadiană Schinoussa Superfood

0
Suma uriașă pe care o solicită Simona Halep

Suma uriașă pe care o cere Simona Halep în procesul cu firma canadiană Schinoussa Superfood

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și a fost suspendată patru ani ani. Fostul lider WTA a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, care a produs suplimentul contaminat (n.r. Keto MCT), a anunțat avocatul Simonei, Bogdan Stoica. „Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv”, a declarat Bogdan Stoica, pentru euronews.ro. Românca cere daune de 10 milioane de dolari. Simona Halep își va căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unede speră ca suspendarea de patru ani să-i fie redusă. Asociația Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a publicat săptămâna trecută un dosar de 126 de pagini, care a scos la iveală lucruri extrem de importante despre acest caz. Halep a dezvăluit că a luat suplimentul alimentar care s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat la recomandarea lui Candice Gohier, fizioterapeuta din echipa lui Patrick Mouratoglou.

CITESTE ȘI: Simona Halep, suspendată patru ani! ITIA a făcut anunțul oficial

Arte vizuale. Bienala Albastră, în Brașov

0
Arte vizuale. Bienala Albastră, în Brașov

Arte vizuale. Bienala Albastră, în Brașov. Asociația Culturală Artessentia organizează în Brașov, în perioada 1 octombrie – 5 noiembrie 2023, BIENALA ALBASTRĂ – BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ BRAȘOV 2023 – OXIMORON. BIENALA ALBASTRĂ – BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ BRAȘOV 2023 – OXIMORON se află la ediția a III-a.

Proiectul cultural se desfășoară pe durata a șase luni, începând din luna iunie până în noiembrie 2023. Proiectul este finanțat de Consiliul Judeţean Braşov şi cofinanţat de Primăria Municipiului Brașov.

Bienala Albastră

Bienala Albastră este cel mai mare eveniment dedicat artelor vizuale din regiunea centru a României. Se distinge ca un proiect de succes, alături de Bienalele organizate în România și în Europa.

Timp de o lună, Bienala Albastră transformă Brașovul într-o imensă galerie de artă. Bienala Albastră aduce în fața publicului peste o mie de opere artistice realizate de 400 de artiști din țară și din străinătate selecționați și de 13 artiști invitați consacrați. Operele artistive vor fi expuse în 24 de spații din Brașov și din zona metropolitană (Codlea, Feldioara, Făgăraș).

Acest amplu demers artistic scoate în evidență creațiile artiștilor vizuali din medii variate – pictură, sculptură, grafică, arta textilă, ceramică, sticlă, metal, colaj, fotografie, video-art, instalație, experiment vizual, performance-art, happening, mapping și alte tehnici mixte.

BIENALA ALBASTRĂ – BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ BRAȘOV 2023 – OXIMORON reprezintă un context cultural prin care sunt stimulate, la nivel local, național și internațional, creativitatea exprimată prin arta vizuală și dialogul între arte, prin intermediul expozițiilor și al evenimentelor culturale care vor avea loc în spațiile expoziționale pe parcursul bienalei – întâlniri cu artiștii, recitaluri, lansări de carte, dezbateri culturale, ateliere educative.

O temă de actualitate pentru fiecare ediție

Evenimentul se află la cea de-a treia ediție. Fiecare ediție a avut o temă de actualitate propusă de curatori:
Prima ediție, BIENALA ALBASTRĂ – HRONICON din 2019, a adus în atenție tema artistului cronicar al vremurilor sale.
BIENALA ALBASTRĂ – ESSENTIA în 2021, desfășurată în contextul pandemiei, a propus o introspecție în noi înșine, o întoarcere la esență.
BIENALA ALBASTRĂ – OXIMORON explorează artistic o temă incitantă: Oximoronul ca figură retorică prin care se dorește o reflectare, împreună, asupra problemelor lumii contemporane, asupra dualității, tensiunilor și diversității regăsite în realitatea complexă în care trăim.

Bienala Albastră – Bienala Internațională de Artă Vizuală din Brașov 2021 – ESSENTIA a fost desemnat Proiectul de Arte Vizuale al anului, de către Consorțiul Cultural Corona, în cadrul galei Premiile Anului 2021 în Cultură la Brașov.

În perioada iulie-septembrie s-a desfășurat apelul de înscriere a artiștilor vizuali care doresc să-și expună lucrările în cadrul bienalei. Au fost invitați să aplice artiști vizuali, indiferent de țara de origine sau de tehnica de exprimare.

Au aplicat 500 de artiști vizuali români și străini. Dintre aceștia au fost selectați de către curatori 400 de artiști, care vor expune 1-2 lucrări în cadrul expozițiilor Bienalei dedicate participanților.

De asemenea, Bienala va conține și expoziții colective (Grupul Orașelor înfrățite Brașov – Nurnberg) expoziția de debut a graficianului Andrei Răzvan Neciu, expoziții ale unor colecționari (Colecția Michel Gavaza- Tours, Franța, Mariana Florescu – Reșița) și expoziții de autor ale unor artiști consacrați internațional și național: Desislava Deneva – Dede din Bulgaria, din Franța artiștii Alexandra Vassilikian, Samy Briss, Philippe Thomarel și Cristian Paraschiv, Virgilius Moldovan din Austria, Thomas Fackler din Germania, iar din România, artiștii Andrei Cozlac, Gabriela Drinceanu, Maria Gliga, Marta Jakobovits, Cela și Costin Neamțu.

Spațiile de expunere unde publicul va avea acces gratuit

Lista spațiilor de expunere unde publicul va avea acces gratuit la expoziții de artă precum și la evenimente culturale conexe:
Galerii de artă: Galeria 9, Galeria KronArt, Galeria Inspiratio, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Centrul Cultural Apollonia.
Instituții de cultură partenere: Muzeul de Artă Brașov, Opera Braşov, Filarmonica Brasov, Teatrul Sică Alexandrescu Brașov, Muzeul Casa Muresenilor Brașov, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Centrul Cultural Reduta, Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov.
Spații neconvenționale: Turnul Alb, Curtea interioară a Primăriei Municipiului Braşov, Librăria Cărturești, C A T T I A – Brașov, Vila Adler, Casa Junilor – Centrul de Informare Turistică.
Spații publice în aer liber: Parcul Piața Teatrului Nr. 1 și Piața Sfatului.
Instituții și monumente istorice din zona metropolitană: Muzeul Tradițiilor Codlene, Cetatea Feldioara – Marienburg, Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat.

De la prima sa ediție, din anul 2019, Bienala Albastră a reușit să poziționeze Brașovul pe harta evenimentelor culturale de acest gen din țară și nu numai, propunând la fiecare doi ani o nouă experiență artistică. Cu susținerea autorităților locale, Asociația Culturală Artessenția, autorul acestui proiect, își propune ca Bienala de Artă vizuală de la Brașov să acceadă ca notorietate în liga marilor bienale: La Biennale di Venezia, Documenta, The Whitney Biennial, Manifesta, Gwangju Biennale, Carnegie International, Bienal de São Paulo, Sharjah Biennial, Istanbul Biennial, La Biennale de Lyon, Bienal de La Habana, Berlin Biennale, The Biennale of Sydney, DAK’ART, Liverpool Biennial, Shanghai Biennale, Yokohama Triennale, Marrakech Biennale, Taipei Biennial și Prospect New Orleans.

În curând, detalii privind expozițiile și programul galeriilor de artă:
facebook.com/ Bienala Albastră @bluebiennale
instagram.com / Bienala Albastră @bluebiennale
website: www.bluebiennale.com

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.