Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Reportaj
Publicitate

Seara alegerii


Cine pleacă la Eurovision, în Danemarca?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 28.02.2014
• Cele mai bune 12 melodii românești vor fi cîntate live și jurizate la Brașov, în sala Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu“

Mîine e finala națională a Eurovision-ului. Din 12 piese selectate, numai una va reprezenta România la a 59-a ediție Eurovision Song Contest, în Danemarca. În premieră în istoria competiției naționale, spectacolul cu public, prezentat de Nicolle Stănese, se va muta din studiourile TVR în Brașov, pe scena Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu“. Brașovenii pot vota melodia preferată prin SMS. 50% din punctajul final va fi al juriului de specialitate, 50% al publicului. Nu lipsit de controverse și comentarii malițioase, concursul din acest an se anunță a fi unul foarte strîns, cu genuri diverse și interpreți din toate generațiile. Votați cea mai bună melodie, ținînd cont și de faptul că sloganul din acest an al Eurovision-ului este „Join Us!“.

Niciun Eurovision fără scandal!

Ca în fiecare an, selecția națională a concursului Eurovision a născut noi controverse. Unii spun că jocurile au fost făcute, multe piese slabe au ajuns în finală tocmai pentru a părea foarte bună cea deja aleasă. Se vorbește că melodia celor de la „Bere Gratis“ e cam ștearsă, dar a ajuns în finală grație Lianei Stanciu, soția solistului vocal și șefa delegației României la Eurovision. Respinsă a fost și Ozana Barabancea, care și-a vărsat oful pe TVR. „Sistemul este greșit și depășit. Să terminăm cu nepotismul măcar atunci cînd e vorba de concursuri suportate din bani publici“, a spus soprana. Marius Popa, fost solist la Latin Expres și Jukebox, i-a scris directorului TVR, Stelian Tănase, că vrea să-și ia înapoi taxa de înscriere de 200 de lei. „Nu de alta, dar simt că am participat la un Caritas de prost gust. Nu am nici măcar siguranța că piesa mea a fost ascultată“, a postat el pe Facebook. Marius Popa se plînge și de lipsa de transparență a metodei de jurizare. Și are dreptate, nici în clipa de față nu știm componența juriului și nimeni nu înțelege de ce organizatorii au ales s-o păstreze numai pentru ei. Au mai ieșit din concurs Tudor Turcu, VH2, Blaxy Girls, Dan Helciug, Anthony Icuagu, Jazzy Jo, Andrei Leonte, Andreea Olariu, Alexandra Crăescu și Cezar Dometi. Mihai Trăistariu s-a retras de bună voie, nu înainte de a dezvălui c㠄se fac aranjamente mari cu juriul“.

Miracol și Bere Gratis

Prima piesă în concurs este „Miracle“, interpretată de Paula Seling și Ovi. Muzică: Ovidiu Jacobsen, Philip Halloun, Beyond51; Text: Ovidiu Jacobsen, Philip Halloun, Frida Amundsen. Unii spun că, atunci cînd a avut loc tragerea la sorți, cei doi au extras nu biletul cu numărul 01, ci locul pe care vor termina finala. Asta pentru că piesa este frumoasă, iar interpretarea exact cum ne așteptam, de mare clasă. Paula și Ovi vor să-și depășească performanța din 2010, cînd au adus României locul trei la Eurovision-ul din Norvegia. Paula are un pasaj foarte greu, de 18 secunde, care îi va pune în valoare interpretarea de excepție. Pentru mîine, cei doi au pregătit un show cu totul special. Deși duetul este simpatic și și-a cîștigat deja aprecierile pe scene mari, mulți spun că melodia nu e strălucită, ba chiar ar fi plagiată. A doua piesă pe scena de la Brașov va fi „Despre mine și ea“. Muzică: Marius Bob, Mihail Georgescu; Text: Marius Bob, Mihail Georgescu. „Bere Gratis“ nu mai are nevoie de prezentare, e o trupă pop-rock iubită, care a sărbătorit împlinirea a 15 ani de activitate la Brașov. Iar la chitară bas, ne putem mîndri cu singurul brașovean de pe scena Eurovision-ului 2014, Radu Vaștag, un inginer care preferă Mozart și care își amintește cu drag de copilăria petrecută în fața blocului din Steagu. Din păcate, deși piesa poartă marca unor artiști consacrați, n-a prea încîntat publicul.

Cocteil de stiluri

În ordinea intrării în concurs urmeaz㠄Unpredictable“, melodie compusă și interpretată de trupa The dAdA. Sep, Mike, Bob, Theo spun despre ei că aduc un stil curajos și original, atît prin mesajele pieselor (pline de ironie și umor), cît și prin liniile melodice. Fondată în 2010, după ce anterior se numise „15 Grade“, trupa a venit la Eurovision cu o combinație de mai multe genuri muzicale și e interpretată și în engleză, și în română. The dAdA și-a propus să descrețească frunțile brașovenilor. Nu sînt deloc speriați de concurență, dar unii spun că nici n-au de ce. Deși piesa este elaborată, nu prea se potrivește cu stilul concursului. A patra piesă este „You Know“. Muzică: Aurel Mirea; Text: Aurel Mirea. The Zuralia Orchestra, înființată în 2011, este un grup de 10 muzicieni experimentați, care cîntă muzică populară românească amestecată cu gipsy, jazz, reggae, latino. De altfel, numele trupei vine de la cuvîntul rom „zoral“- puternic și cuvîntul românesc „zurlie“. Sînt foarte cunoscuți în străinătate, mai ales după ce au deschis concertul lui Goran Bregovic. Anul trecut, trupa s-a calificat în semifinala națională cu piesa „Sukar Transylvania“, prestație ce s-a bucurat de un număr impresionant de voturi din partea publicului. Piesa din acest an este la fel de antrenantă, dar nu mai bună decît cea din 2013.

Frumoasa și chitaristul

Vizi Imre va cînta „Kind of Girl“, pe muzică și versuri proprii. Artistul mureșean are 26 de ani, este și actor, dar s-a făcut cunoscut mai ales prin participarea la concursul „Vocea României“, unde s-a clasat pe locul doi, după ce a făcut un super spectacol. Ca urmare, Marius Moga l-a ajutat cu lansarea single-ului „După ani și ani“, alături de Shift, un remake al cunoscutei piese cu același nume lansate de trupa Compact. Lui Vizi îi place să cînte pe stradă și a și făcut-o în mai multe orașe din Europa. Are o voce valoroasă, însă cu piesa nu pare să fi dat lovitura. De o factură cu totul diferită este a șasea melodie din concurs, „Heats Collide“, interpretată de Anca Florescu. Muzică: Gabriel Băruța; Text: Navi. Diana Anca Florescu și-a legat numele de Nicoleta Luciu, atunci cînd, în 2003, cele două frumoase au format trupa de house și dance „Laguna“. Apoi, Anca a devenit solista trupei K1 și a intrat în HB Orchestra, trupa profesionistă a lui Horia Brenciu. A mai primit și două roluri în serialele „Războiul sexelor“ și „Iubire ca în filme“. Interpretă și actriță, absolventă a Facultății de Drept și apoi a Universității de Artă Teatrală și Cinematografic㠄I.L. Caragiale“, sibianca în vîrstă de 35 de ani este căsătorită cu actorul Andrei Roșu din „Pariu cu viața“. „Hearts Collide“ este o piesă emoționantă, însă șansele să le învingă pe celelalte 11 sînt firave.

Cîntăreți consacrați, cîntăreți noi

A șaptea concurentă va fi Silvia Dumitrescu, cu melodia „Fiorul iubirii“. Muzică și text: Virgil Popescu. Cine n-o știe pe Silvia, artista nonconformistă, tunsă băiețește și plină de personalitate? Însă, asta se petrecea prin anii ’80, astăzi nu mai e o prezență rebelă. Este bucuroasă să urce pe scena Eurovision-ului, singura performanță care lipsea din cariera ei, de altfel una plină de realizări. Brașovenii au apreciat-o la „Cerbul de Aur“ din 1996, cînd Silvia a primit premiul I la secțiunea videoclip, cu piesa „Lumea mea“, și premiul III la secțiunea Discografie, cu „Provocare“. Rămîne de văzut dacă românii vor aprecia și „Fiorul iubirii“ ca pe un cîntec care „e normal la vîrsta mea“ pentru Eurovision. Renée Santana și Mike Diamondz vor intra în concurs cu „Letting Go“. Muzică: Mihai Alexandru; Text: Alexandra Niculae, Mike Diamondz. După ce anul trecut, nepoata lui Carlos Santana s-a clasat pe locul opt la Eurovision-ul național, în 2014, participă în duet cu Mike, pe numele său real Mike Kapumbwa Richie. Renee are 26 de ani și s-a născut în Mexico City, iar Mike a împlinit 31 de ani și s-a născut în România, apoi s-au mutat în Republica Democrată Congo. Single-ul lor „Deep in Love“ s-a bucurat de cea mai lungă staționare în vîrful topurilor din România: 32 de săptămîni. Despre piesa din concurs se zvonește că ar fi plagiată. Probabil, renumitul chitarist Carlos Santana ar vota pentru „Letting Go“, dar oare ce va spune publicul din România?

Masculin sau feminin?

A noua piesă din concurs este „Breathe“. Muzică: Eduart Cîrcotă; Text: TeddyK. Interpreții sînt Ștefan Stan și TeddyK. Pe Ștefan Stan îl știm de cînd a cîștigat „Vocea României“ în 2011 și din tabloide. A cîntat prin America, după care i s-a făcut dor de țara natală și a scos un album, „Povestea mea“. Are 37 de ani și spune că, în copilărie, cînta doar piesele lui Hrușcă. A descoperit că are voce într-o seară, la karaoke. N-are școală de muzică, cîntă așa cum simte. A lucrat pe un șantier și într-o fabrică de aparate de aer condiționat. Partenera lui de scenă la Eurovision este o puștoaică de 18 ani, în ultimul an la Liceul de Artă Plastică Nicolae Tonitza, secția Desen Animat. Vocile lor se completează frumos, videoclipul filmat sub apă este bine realizat. Fanii spun c㠄Breathe“ este o piesă de zile mari. Dar cei mai mulți n-o văd potrivită pentru Eurovision. A 10-a melodie pe care o vom asculta mîine este „Dacă tu iubești“. Muzică: Jimi Laco; Text: Rareș Borcea. Interpretează: Naomi. Transsexualul este fericit că a ajuns în sfîrșit în finală, după ce anul trecut compozitorul Mihai Onilă a înscris în concurs o altă melodie decît cea interpretată de Naomi. Deține recordul național de premii (75) și participări (103) la festivaluri de muzică. Spune că e „o luptătoare, cu un caracter puternic și foarte credincioasă“. S-a născut în 25 aprilie 1977, la Sighișoara, și se numește Florin Moldovan. A crescut la o casă de copii. Pe contul de Facebook se recomandă drept „singer, dancer and escort“. Mihai Trăistariu crede că Naomi are o voce foarte bună. Însă piesa demodată nu se ridică nici pe departe la exigențele unui concurs european din 2014.

Jocul miresei

După controversata și, mai mult ca sigur, picanta apariție a lui Naomi, va intra în scenă Mirela Vaida Boureanu, cu piesa „One More Time“. Muzică: Bogdan Tașcău, Cristian Dumitrașcu, Navi; Text: Bogdan Tașcău, Navi. Interpreta în vîrstă de 32 de ani, originară din Tîrgu-Frumos, Iași, este moderatoarea emisiunii „Mireasă pentru fiul meu“ și solistă vocală a Teatrului de Revist㠄Constantin Tănase“ din București. Piesa din concurs este și prima înregistrată în studio din cariera ei. Compozitorul este cel care a dus România la Eurovisionul din Finlanda, prin trupa Totomondo. Mirela are un master în drept și unul în comunicare și relații publice și un atestat de asistent programator. Melodia din concurs este una plină de romantism. Probabil o vor vota doar fanii emisiunii care a consacrat-o pe micul ecran. Ultima melodie din spectacol va fi „Hardjock“, una cu puternice influențe etno, mai precis din Moldova, interpretată și compusă de reghineanul Marcel Crăciunescu. Născut în 1972, artistul cu numele de scenă Șăl a avut prima trupă la 15 ani. După mai multe colaborări, și-a continuat activitatea pe cont propriu și și-a făcut studio personal. Este cunoscut și de pe scenă și de la nunți, dar este și autorul imnului echipei de fotbal feminin FCM Viitorul Reghin. Nu i-a venit să creadă că e în finală, dar dacă tot are această șansă, s-a gîndit să facă un show plin de voie bună și dans. Cu siguranță va fi antrenant, dar vremea Eurovision-ului etno a cam trecut. (Sursa foto: www.tvr.ro și Facebook)

România, în a doua semifinală

• La ediția din acest an a Eurovision-ului național, au fost înscrise 159 de melodii, 150 au intrat în preselecție și 12 au ajuns în finală. Acestea vor fi prezentate mîine, 1 martie, pe scena Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu“ din Brașov. De ce la Brașov? Pentru că anul acesta se împlinesc 46 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur. Nu știm de ce este atît de atractiv acest număr, 46, dar ne bucurăm să găzduim megaspectacolul televizat din sala recent renovată a teatrului. Melodia cîștigătoare va participa la a 59-a ediție Eurovision Song Contest, care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, în sala B&W, din portul capitalei daneze, în zilele de 6, 8 și 10 mai 2014. România va evolua în cea de-a doua semifinală a concursului, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia și Elveția.

Brașoveni respinși la preselecție

- „În 2002, mergeam cu piesa Tigano, Bosquito, la Eurovision. N-a trecut preselecția! Între timp, Tigano este știută de un milion de oameni, în schimb despre piesa care a reprezentat România în 2002 («Tell Me Why»- Monica Anghel și Marcel Pavel) nu mai știe nimeni nimic. Anul acesta am mers cu proiectul internațional Bandidos, compozitori suedezi, textier american, noi la interpretare. Piesa «Hit the lights» n-a trecut preselecția. O fi de bine?“ (Victor Solomon - ex-chitarist „Conexiuni“, actualmente în „Bandidos“)
- „Eurovision 2014!!! Dragii mei, nu mă mai pot abține să nu comentez! M-am înscris cu piesa «Fire» la acest concurs. După ce că taxa de înscriere (200 lei) a fost mult mai mare decît în alți ani fără niciun motiv, nici măcar bunul simț de a contacta participanții (159 la număr) nu au avut! Le dădeam eu 159 de mesaje naționale dacă aveau nevoie, numai să spună un motiv cîtuși de mic pentru care nu au fost selectate celelalte piese înscrise! Mai mult decît atît, nu înțeleg absolut deloc pe ce criterii se face această selecție! Vă rog să îmi spuneți și mie de ce este mai bună piesa «Fiorul iubirii» în comparație cu a mea! Vreau să știu unde greșesc.“ (Cătălin Dobre - participant „Vocea României“, solist vocal „Conexiuni“)
- Brașoveanul Gabriel Isac „Baștanul“, basistul de la „Conexiuni“, s-a înscris la selecția națională Eurovision cu două melodii aparținînd trupei Ringtone. „Let go“ a fost chiar prima înscrisă la registratura TVR, încă din luna ianuarie, fiind încă de la bun început destinată concursului Eurovision, iar „Under the sun“ a apărut în februarie. Niciuna dintre melodii nu a convins juriul că merită să ajungă în finală.
- Chitaristul Dan Bouroșu, fratele lui Victor, artistul brașovean pe care-l știm sub numele de scenă Viky Red, s-a înscris la Eurovision cu melodia „People Smiling“, interpretată împreună cu Trupa Washington Street. Nu a trecut preselecția.

Mari personalități pe scena Eurovision

• Selecția Națională Eurovision 2014 va putea fi urmărită în direct de către telespectatorii TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și de către internauți, pe portalul tvrplus.ro și pe site-ul oficial al concursului, www.eurovision.tv. Mihai Constantin și Ligia Munteanu, Iuliana Tudor, Sonia Argint Ionescu, Eda Marcus și Tudor Furdui, Marian Marin, Eveline Păuna, Alina Stancu, Iuliana Marciuc, Miruna Munteanu și Mircea Dinescu vor urca, pe rînd, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu“, prezentîndu-i pe cei 12 finaliști. Pe covorul roșu vor mai păși, însă, și alte personalități care au scris pagini din istoria Televiziunii Române, ori care se alătură echipei TVR din luna martie a acestui an, printre care Marina Constantinescu, Lucia Hossu-Longin, Florin Iaru sau Ion M. Ioniță. Cei prezenți în sală, dar și telespectatorii TVR se vor bucura să revadă momente din prima ediție a Festivalului „Cerbul de Aur“, cu 46 de ani în urmă. Le vom reîntîlni pe Stela Popescu și Luminița Dobrescu, prima cîștigătoare româncă a trofeului festivalului (în 1969, cu melodia „Of, inimioară!“), Corina Chiriac, deținătoarea „Cerbului de bronz“ din 1971, și trupa Proconsul, cîștigătoarea ediției din 2001 a festivalului. Spectacolul este organizat de TVR, Primăria Municipiului Brașov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt și Teatrul „Sică Alexandrescu“. Publicul are acces în sală doar pe bază de invitație.

Păreri pro și contra

- „Piesele care mi-au ajuns la urechi demonstrează un salt valoric pentru muzica românească. Multe nume noi, piese foarte frumoase. Miracle e la standard, are de toate. Bravo Paulei și lui Ovi! În curînd, ușile se vor deschide pentru artiștii români la Eurovision și România va avea un rezultat surprinzător pentru mulți. Cît despre cei care n-au fost selectați, ce să spun? E ca pe terenul de fotbal, nu ai dreptul să te îndoiești de arbitru.“ (Victor Lenghel - lider „Conexiuni“)
- „Acum, după ce am rezistat să aud toate piesele, și am aflat și o parte din juriu, îmi dau seama despre ce este vorba. Paula și cu Ovi vor merge mai departe, cu sau fără voturile voastre. Nu fiți proști, nu mai votați, nu mai întrețineți cu banii voștri corupția și nesimțirea. Cu mici excepții, piesele sînt mizerabile.“ (Walter Dionisie - compozitor, interpret)
- „Sînt 12 cîntece dintr-o paletă largă de genuri, iar senzația este că s-a făcut loc! Că s-a pregătit terenul pentru plasarea în poziția cîștigătoare a cîntecului care se zvonea de altfel, că ar fi preferat pentru a fi trimis. De fapt, nu cîntecul, pentru că este destul de slab, ci cuplul de interpreți. Paula și Ovi, dragii de ei, deși sînt favoriții nedisimulați ai ediției, pe mine nu m-au convins. Miracle nu este Playing with Fire, nici ei nu par a mai avea chimia de acum cîțiva ani. Părerea mea este că, cele mai bune sînt Hearts Collide - Anca Florescu și Breathe - Ștefan Stan & Teddy K.“ (Gabriel Cotabiță-cîntăreț)
- „Cred că era mult mai eficient pentru actuala conducere a TVR să luăm o pauză de participare la Eurovision. Nu cred că Televiziunea publică are ceva de cîștigat de pe urma acestui concurs. Dacă tot participăm atunci s-o facem transparent și cu minimă logică. S-a anunțat tîrziu și totuși s-au adunat peste 150 de piese. Semn că există un interes, greu de explicat, din partea creatorilor și producătorilor. Cele 150 de piese păstrate, au fost ascultate de un juriu ținut secret pînă azi (știm pe surse cine sînt membrii), ceea ce nu e normal. Numeroase piese reușite au rămas în afara listei de admiși, în schimb cel puțin 6-8 piese n-au ce căuta în finală. Ca brașovean, ar trebui să mă bucur că finala are loc acolo, dar nu e în regulă. False teme au fost introduse în această decizie. Se spune ceva despre lansarea noii grile. Apoi despre 46 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur! Nu era mai corect să fie reluat Cerbul de Aur, nu comemorat? Apoi mai e și 1 Martie! Toate aceste motive duc la o nouă cheltuială imensă a TVR pentru a deplasa angajații la Brașov. Concurenții și aparținătorii n-au decît să se descurce cum pot. Nivelul pieselor admise? Mediocru. Niciuna nu m-a convins, niciuna n-a stîrnit reacții. Sînt cel puțin două care au fani numeroși. Va fi din nou un concurs al internauților, al generației-clic! Nu mai este Dan Manoliu, dar este întreaga lui echipă la cîrma acestei manifestări. Ar fi frumos să știm ce se întîmplă cu suma adunată din așa-zisa taxă de înscriere (200 lei de piesă). Tot de dragul transparenței mereu invocate! Pentru un iubitor de muzică, Eurovision nu mai înseamnă nimic. Atunci pentru cine înseamnă ceva?“ (Andrei Partoș - realizatorul emisiunii de radio „Psihologul muzical“)
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Reportaj

Argumentul cercetătorilor


Coronavirusul nu a scăpat din laborator

Cele mai mari epidemii din istorie


10 pandemii care au schimbat istoria

Gripa din 1918, cronica unui dezastru uitat


Cea mai devastatoare epidemie din istoria umanității
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  O femeie din Brașov a tușit spre polițisti și le-a spus că are COVID-19!


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Festivalul Musica Barcensis, ediția a XI-a, debutează în 19 iulie 2020 la Brașov


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Amenzi de 64.000 de lei, la Brașov, pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  413 noi cazuri de COVID 19, din care 17 la Brașov


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  300 de părinți au făcut o petiție prin care cer suplimentarea locurilor pentru copiii nerepartizați în licee


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Furtul din buzunare poate fi prevenit!


  13.07.2020
 • ➤ Cititori


  Știai că poți efectua o reîncărcare Vodafone în doar doi pași simpli? Descoperă cum!


  13.07.2020
 • ➤ Prima pagină


  Al doilea om din vârful Inspectoratului Școlar, al doilea din coadă la examen


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  FĂRĂ PRECEDENT


  Aproape 600 de elevi din Brașov au rămas fără loc la liceu


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Direcția de Asistență Socială așteaptă solicitări pentru kit-urile de asistență pentru seniori


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Contract durduliu


  Două firme își dispută modernizarea stadionului Carpați


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  CJ vrea să recupereze din fonduri UE banii investiți în sistemul medical de la începutul pandemiei


  13.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Autobuzele electrice intră de azi și pe linia 22


  13.07.2020
 • ➤ National


  Scrisoare deschisă


  Medicii se simt victimele unei legi nedrepte


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Zice ea


  Lidia Buble este îndrăgostită


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Anna Lesko e încinsă


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Alex Bodi i-a oferit Biancăi cel mai ieftin cadou


  13.07.2020
 • ➤ Life


  Vasile Șeicaru împlinește 70 de ani


  13.07.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Cura cu scorțișoară ajută în diabet și ulcer


  13.07.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  13.07.2020
 • ➤ Sport


  Ronaldinho nu scapă de probleme


  13.07.2020
 • ➤ Sport


  Liga 2


  Penalty ratat de trei ori în meciul Petrolul – Rapid


  13.07.2020
 • ➤ Sport


  Simona Halep: „Trei luni am fost în depresie”


  13.07.2020
 • ➤ Sport


  Brașoveanul Călin Popescu pleacă de la Sepsi OSK după incidentul cu Leo Grozavu!


  13.07.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Medicii vor să rămână medici


  13.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  47 de cazuri noi de COVID la Brașov, 456 la nivel național


  12.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Iată ce primesc la micul dejun pacienții cu COVID de la Spitalul CFR Brașov


  12.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Un tânăr a murit electrocutat la o fermă de lângă Făgăraș


  12.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Raed Arafat spune că ne-am putea trezi cu noi restricții


  12.07.2020
 • ➤ Sport


  Leo Grozavu, băgat în ședință de șefii lui Sepsi după incidentele cu Lorand Fulop și Călin Popescu / "Acum e liniște"


  11.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  45 de noi cazuri COVID la Brașov, 698 în țară


  11.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Peste 20 de elevi cu medii de admitere peste 8 au rămas fără loc la liceu la Brașov. În total sunt 599.


  11.07.2020
 • ➤ National


  Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00. Orban: „Va trebui să ne gândim foarte serios dacă nu luăm aceste măsuri”


  11.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Fosta șefă DIICOT Alina Bica, reținută în Italia. Făgărășeanca are de executat 4 ani de închisoare.


  10.07.2020
 • ➤ Sport


  Florin Iacob nu dezarmează: ”Vom promova în Liga 1 de pe primul loc”


  10.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Grecia: Toți turiștii care intră în țară trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID


  10.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Au fost publicate rezultatele repartizării în licee: 9.31, ultima medie la colegiul Meșotă


  10.07.2020
 • ➤ Sport


  Șase junioare de la Corona Brașov au semnat prelungirea contractelor / "Să muncească pentru a atinge performanța"


  10.07.2020
 • ➤ Sport


  S-au tras la sorți sferturile UEFA Champions League.


  10.07.2020
 • ➤ Știri Brasov


  54 de noi cazuri COVID la Brașov, 592 în țară


  10.07.2020
 • ➤ Sport


  Leo Grozavu riscă să fie dat afară de la Sepsi OSK! Antrenorul și-a pierdut cumpătul și ar fi lovit doi jucători!


  10.07.2020
 • ➤ Prima pagină


  Nu avem voie la grătare și picnicuri


  10.07.2020
 • ➤ Eveniment


  A doua sesiune


  BACUL de toamnă începe în 24 august


  10.07.2020
 • ➤ Eveniment


  PNL intră oficial în lupta localelor cu Veștea și Scripcaru


  10.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Șoferii RATBV au donat sânge pentru unul dintre colegi


  10.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Unde-i punem?


  Senzori pentru măsurarea calității aerului la Brașov


  10.07.2020
 • ➤ Eveniment


  Comisia de circulație a avizat modernizarea străzii Narciselor


  10.07.2020
 • ➤ Actualitate


  Spitalul Municipal Făgăraș a primit un container de decontaminare


  10.07.2020
 • ➤ Actualitate


  Brașovul, pe lista județelor care primesc despăgubiri pentru inundații


  10.07.2020
 • ➤ National


  Cioloș, atac la PNL și PSD


  Parlamentul și Guvernul se joacă de-a politica, spre rușinea lor și drama cetățenilor


  10.07.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Intervenție crucială


  Brașoveanul care va dărui sînge întregii lumi

  Articolul următor

  A luptat pentru emanciparea femeii


  Maria Baiulescu, cea mai puternică brașoveancă

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 79 milisecunde, încărcat în milisecunde