-4.8 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

(P) Una din cele mai bune investiții în materie de accesorii de damă – geanta din piele naturală!

0

Suntem cu toții adepții noului și ne încântă însăși emoția aceea lucrului nou cumpărat. Însă, din punct de vedere practic, îți vei dori să faci o alegere atemporală. Accesoriile au și ele farmecul loc, ocupă un loc special în garderobă, însă nu vor fi schimbate atât de des pe cât de des trendurile se perindă.

Te vei inspira asupra unor genti din piele și magazinul Zevo din capitală este sursa ideală. Iată câteva genți de damă chic și long lasting.

Geanta matlasată

Este cea care ne amintește de celebra geantă Chanel, un model de eleganță clasică. Pe cât de interesant este acest model, pe atat de versatil. Poți purta o astfel de geantă atât la un mix vestimentar cu jeans și cămașă, cât și la o rochie sau fustă, un look casual chic pe care îl vei adora.

La zevo.ro regăsim astfel de genti din piele naturala, în culori diverse. Acest stil este readaptat la genți pătrate, mari, office, cât și la rucsacuri.

Gențile mari

Dacă este să ne ghidăm despre ceea ce 2022 aduce în atenția noastră în materie de genți, cele supradimensionate sau în general mari sunt la mare căutare. Și departe de a fi simple. Accesorii îndrăznețe au fost văzute la gențile de pe marile podiumuri, de la pene la sclipici sau pietre. Poți readapta totul la simplism, însă mergi pe ceva wow, cum este spre exemplu geanta rotundă, din piele naturală, de la Zevo. Forma sa inedită și total atipică este elementul surpriză.

Gențile tip borsetă, pe curea

Să ne amintim de anii trecuți când gențile mici, purtate la talie veneau să ne surprindă. Ei bine, nici acum nu se poate spune că a trecut vremea lor. Fie că le porți în parc, când mergi în club și nu dorești să ne încurci prea mult ținând acest accesoriu în mână, ei bine gențile mici sunt interesante. Ar trebui să le ai în vizor.

Iar acestea musai să fie din piele naturală. Vor accentua și talia, deci un accesoriu doi în unu care își va merita investiția. Desigur că și acest tip de geantă se regăsește în portofoliul de la Zevo.

Cum întreții o geantă din piele

Există concepția greșită cum că un produs, în acest caz o geantă din piele naturală, nu are nevoie de îngrijire. Are avantajul de a fi realizată din material de calitate și, deci, va rezista timp îndelungat. Totuși, pe cât de prețioase sunt aceste accesorii în sine, pe atât de minuțioasă ar trebuie să fie îngrijirea genții din piele.

Poartă geantă fix ca o bluză din mătase, cu atenție la orice suprafață. Ferește-o de pete, utilizează produse special destinate pentru curățare și menținere de culoare. Mai ales că la zevo.ro vei găsi o paletă cromatică deosebită și genți ce ies din tipare – mov, verzi, galbene – vei dori să le păstrezi tonurile de culoare.

Nu pulveriza produse direct pe piele, șterge blând mânerele și zonele ce intră des în contact cu suprafețele. În mod ideal, nu le vei închide în dulap pur și simplu, ci vei avea husă pentru fiecare geantă în parte.

Contact:
0721 570 026
office@zevo.ro

Protest ferm: Presa locală îi cere primarului să-și ceară scuze

0

l Motivul îl reprezintă jignirile aduse presei brașovene

Comunitatea presei locale a protestat, ieri, părăsind conferința de presă a primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, înainte ca acesta să prezinte proiectul de buget pe anul în curs.
Conform reprezentanților semnatarilor „Relația primarului cu presa se deteriorează în fiecare zi pentru că acesta alege să nu comunice pe canalele oficiale, ci adresându-se în primul rând follow-erilor săi de pe Facebook. Sau alege să dea informații doar în presa națională, jurnaliștii locali aflând „de la centru” ce se petrece în oraș. Cumva, primarul a rămas ancorat în timp în perioada în care era un candidat la funcția de edil a Brașovului.
Rămânând în aceeași poveste, primarul Brașovului își permite să „urecheze” jurnaliștii care nu îi „cântă în strună”, continuând astfel demersul început în campanie electorală, când „postacii” USR raportau jurnaliștii pe care îi considerau apropiați ai fostei administrații doar pentru că prezentau activitatea Primăriei Brașov și a primarului de atunci, George Scripcaru.
O astfel de atitudine duce la deteriorarea completă a relației presei cu exponenții administrației locale, atât primarul, cât și viceprimarii dând dovadă de lacune în comunicarea cu jurnaliștii din presa locală.
Am vrut să demonstrăm astăzi că suntem solidari, că dacă îl lovești pe unul dintre noi, ne lovești practic pe toți. Presa a dat mereu dovadă de deschidere, arătând un grad de diplomație mult mai ridicat decât cel al actualului primar al Brașovului.
Solicităm primarului Allen Coliban să își folosească „Jurnalul primarului” pentru a-și cere scuze pentru jignirile aduse presei brașovene. De asemenea, solicităm o relație corectă, folosirea canalelor oficiale de comunicare, nu propriile emisiuni de pe platformele de socializare.”
Acest protest este susținut de publicațiile BizBrașov, NewsBv, Transilvania 365, BrașovMetropolitan, „Bună Ziua, Brașov”, Monitorul Expres, Realitatea de Brașov.

Dispărut fără urmă: Ioan Neculaie, dat în urmărire generală!

0

l Fostul patron de la FC Brașov, de negăsit după condamnare la închisoare cu executare

Condamnat vineri definitiv la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor omul de afaceri Ioan Neculaie nu a fost de găsit, pentru a fi dus la penitenciar. Astfel, a fost dat în urmărire.
Numele său figurează pe lista persoanelor căutate de Poliția Română, pentru executarea pedepsei.
Dar, așa cum au remarcat și numeroși jurnaliști, poza postată pe site-ul Poliției Române cu anunțul că este dat în urmărire este una veche. Între timp, fostul boss al echipei FC Brașov și-a schimbat look-ul, în urma operațiilor estetice la care a recurs pentru a arăta mai tînăr.
Pe de altă parte, potrivit unor martori, condamnatul penal Ioan Neculaie a fost văzut ultima dată în 21 ianuarie, la orele amiezii, conducând un autoturism prin Codlea.
 
Condamnat după ce a tras cu arma în roțile mașinii sale

În urmă cu aproximativ cinci ani, Ioan Neculaie şi-a pregătit puşca şi toate cele necesare pentru vânătoare, dar s-a enervat când a văzut că maşina lui de teren avea pană la una dintre roţi și a început să tragă în celelalte trei roți.
„S-a enervat foarte tare, a luat puşca şi a început să tragă în celelalte trei roţi. Apoi a urlat la angajatul lui şi l-a certat că nu a avut grijă să verifice maşinile. Toţi au rămas cu gura căscată, mai ales că nu a mai făcut niciodată astfel de gesturi”, a mărturisit o sursă din anturajul afaceristului, în februarie 2016, pentru SpyNews.
Amintim că, în 2017, Ioan Neculaie a fost condamnat la doi ani de închisoare (șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la care s-a adăugat un an și șase luni pentru un alt dosar, cel deschis după ce o persoană și-a pierdut viața într-un accident de muncă pe platforma Roman), iar în 2018 a fost eliberat condiționat.

„Nu votăm în necunoştinţă de cauză”: PNL anunţă că nu va vota bugetul municipiului dacă nu primeşte documentele

0

PNL Braşov anunţă că nu va vota proiectul de buget pe 2022, al municipiului Braşov, fără a avea la dispoziţie toate datele. Liberalii au anunţat ieri, că tot ceea ce ştiu despre varianta de buget din acest an a fost prezentat doar într-o întâlnire cu primarul Allen Coliban, fără a li se pune însă la dispoziţie, consilierilor locali, şi documentele necesare. „Miercuri, pe 19 ianuarie, domnul primar Coliban a convocat o întâlnire cu liderii de grup PNL, USR și PSD, la care am participat, începând cu ora 19. Dânsul ne-a prezentat varianta de buget, în lipsa înmânării unor documente; a fost o discuție de o oră, în care dumnealui a citit din niște înscrisuri și cam atât. Cum era firesc, i-am cerut să ne trimită bugetul detaliat pentru a-l studia, pentru că nu puteam să ne pronunțăm așa, în grabă, asupra bugetului Brașovului, doar pe baza unei lecturi realizată de dânsul în cadrul acelei întâlniri. Am încheiat întâlnirea atunci, urmând ca a doua zi, joi, 20 ianuarie, domnul primar să ne trimită bugetul, pentru ca fiecare lider de grup să îl analizeze împreună cu colegii săi, urmând ca vineri să ne întâlnim cu toți consilierii locali, pentru a avea o discuție. Din păcate, a doua zi, joi, nu am primit nimic, nicio informație despre buget. În acea zi au urmat alte discuții și vineri, pe 21 ianuarie, la ora 10, am primit niște pagini în Excel cu ceva extrase din buget – 8 pagini, nicidecum prezentarea detaliată a acestuia, pe capitole bugetare. În continuare, în aceeași zi, tot vineri, la ora 16, domnul primar ar fi vrut să ne întâlnim pentru buget”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Braşov. Consilierii liberali spun, de asemenea,  că au cerut şi prin email o variantă completă de buget, atât de la primarul Allen Coliban, cât şi de la Serviciul Buget, fără a primi însă un răspuns.

 „E dificil tot bugetul de 60 de pagini”

Consilierii locali PNL spun că nici până ieri nu primiseră varianta completă de buget solicitată. „Fie domnul primar face acest lucru în mod deliberat, fie din neștiință, oricum ar fi, nu există niciun motiv legal care să justifice refuzul domnului primar de a pune la dispoziția consilierilor locali informațiile în forma solicitată. „La un moment dat, într-o exprimare destul de agresivă, dânsul mi-a transmis că „e complicat bugetul” și că „e dificil tot bugetul de 60 pagini pentru consilierii locali să-l citească”. Nu știu cum de a ajuns domnul primar la asemenea concluzii și de ce ajunge să îi desconsidere pe colegii mei consilieri locali. Nu voi accepta acest refuz și nici astfel de explicații. Datoria dânsului, potrivit prevederilor legale, este să ne transmită ceea ce-i solicităm”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

Liberalii nu votează nici dacă primesc proiectul cu puțin timp înainte

În acest context, liberalii anunţă că nu vor vota bugetul în necunoştinţă de cauză sau „în condițiile în care informațiile vor fi trimise cu foarte puțin timp înaintea ședinței de Consiliul Local”. „Îi reamintim domnului primar că are datoria să colaboreze cu noi, să ne pună la dispoziție informațiile necesare pentru îndeplinirea mandatului în condițiile legii, în caz contrar nu vom vota. (…) Dorim să semnalăm aceste derapaje și să-i îi aducem aminte domnului primar că, deși în campanie promitea transparență, această promisiune este încălcată în repetate rânduri de către dumnealui, fapt ce prejudiciază comunitatea brașoveană”, a transmis grupul de consilieri PNL, într-un comunicat de presă.

Precizări ale Comisiei economice

Comisia Economică a Consiliului Local, cu celelalte comisii, dar și cu lideri grupurilor politice din Consiliu Local, doresc să fac următoarele precizări:
– toți consilierii au primit astăzi ultimele informații necesare pentru a analiza și discuta proiectul de buget pe anul 2022;
– în această perioadă toate municipalitățile au desfășurat un sprint pentru a se încadra în termene, în condițiile în care încă așteptăm informații cu privire la anumite categorii de sume pe care urmează să le primim prin transferuri la bugetul local;
– noi am reușit să publicăm pe site informațiile cerute de lege săptămâna trecută, joi, informații care au fost trimise și consilierilor locali;
– miercuri am avut o primă discuție de prezentare a indicatorilor macro și a listei de investiții, cu liderii de grup ai celor 3 partide reprezentate în CL;
– am convocat vineri și astăzi două sesiuni de informare și de discuții cu consilierii locali, în scopul prezentării bugetului;
– sper ca în următoarele săptămâni să avem discuții aplicate pe fiecare articol și capitol bugetar, iar votul din 11 februarie să reprezinte un angajament al clasei politice față de nevoile și așteptările brașovenilor. Avem mai bine de două săptămâni până atunci și sunt convins că buna credință își va regăsi locul în analiza pe proiectul de buget pentru 2022 – un proiect pe care îl consider bun și echilibrat”, a precizat primarul Allen Coliban.

Viața la țară: Actrița Carmen Tănase s-a mutat într-un sat de lângă Târgoviște

0

Actrița Carmen Tănase a mărturisit în această perioadă la podcastul lui Mihai Morar „Fain&Simplu” că s-a mutat la țară. Această decizie a venit în urma sfatului fiului ei Tudor.
„M-am mutat la țară la inițiativa lui Tudor pe care, în principiu îl ascult, pentru că el este un înțelept așa. Nu mi-a fost ușor. Nu m-aș fi văzut niciodată la țară. Eu eram omul aglomerației până acum. Dacă se putea să îmi iau un apartament în Centrul Vechi, acolo unde e muzică. Pe mine nu mă deranjează bubuielile, muzica tare. Cu evenimentele astea lucrurile astea s-au schimbat total. Nu mai e nimic din ce era înainte. El mi-a zis că de fugit nu mai avem unde să fugim, pentru că peste tot este cam la fel. Singura soluție ar fi să ne apropiem mai mult de traiul acela mai simplu, mai firesc, mai normal și să fim un pic mai departe de haosul marilor orașe mai ales. Hai să ne mutăm la țară. Eu nu am zis nu. Altă dată aș fi zis să mă lase cu țara lui”, a declarat Carmen Tănase.
Pentru a se muta din București, Carmen Tănase și-a vândut toate proprietățile. Noua casă a actriței este la o oră jumătate de București, într-un sat de lângă Târgoviște.„Am hotărât să ne mutăm la țară și din clipa aia am început să caut. Șase luni am căutat. Știu toate casele de vânzare de pe o rază de 60 de kilometri din jurul Bucureștiului din toate județele. El mă presa. Am văzut zeci de case și în zeci de sate și nu îmi plăcea nimic. Într-o bună zi eram destul de dezamăgită, ne și certasem, el mă presa și am țipat la el… am văzut o căsuță. I-am trimis-o. Noi nu stăteam împreună până atunci. Acum stăm împreună, dar nu mai stăteam împreună de când avea 18 ani. A doua zis ne-am întâlnit cu agentul și am mers acolo. Până am ajuns la căsuța mea am văzut chestii extraordinare. Când am plecat de acolo a fost liniște pe drum și i-am spus agentului că ne sfătuim și îi dăm un telefon. Mai aveam de văzut a doua zi o casă în Letca Veche. Tudor mi-a zis că nu mai mergem. Eu nu am vrut la drumul principal. Nu îți imagina că sunt cocioabe, sunt case moderne. Avem pădure. E viață. Avem râu vis-a-vis de casă. În spatele casei vin căprioare. Am niște vecini de treabă, care iubesc animalele. Eu nu voiam vecini, dar sunt oameni foarte mișto”, a mai spus Carmen Tănase.

Dispărut sub gheața lacului Dumbrăvița

0

Un băiat de 14 ani a decedat, iar alți doi au reușit să se salveze, după ce au căzut în lacul Dumbrăvița. Cei trei, alături de un alt minor, erau cu bicicletele pe gheața formată la suprafața lacului, când aceasta s-a spart, iar trei dintre copii au căzut în apă.
„La data data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că trei minori care se aflau pe raza unui lac înghețat, situat în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheții. La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.
Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că patru persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, trei dintre acestea au căzut în lac”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent principal Nadia Olaru.
„În continuare, două dintre cele trei persoane au reușit să iasă din lac, pentru cea de-a treia persoană fiind desfășurate activități de căutare de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov. Dintre cele două persoane care au reușit să iasă din lac, una a fost consultată la fața locului de către cadrele medicale, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a precizat sursa citată.
La fața locului au intervenit două echipaje SMURD și un echipaj de scafandri, cu barcă pneumatică.
După o oră de la primirea apelului de urgență, băiatul dispărut sub gheață a fost găsit de scafandrii de la ISU Brașov și s-a încercat resuscitarea lui atât acolo, cât și pe drumul spre spital și la unitatea medicală (Spitalul de Copii din Brașov), însă, din nefericire, adolescentul nu a putut fi salvat.

O întoarcere în timp

0

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Braşov și prin vernisajul expoziţiei itinerante „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, de la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, la care au luat parte Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, instituție în subordinea căruia se află muzeele, și vicepreședintele CJ Szenner Zoltan. Expoziția este rodul unei colaborări de succes dintre Muzeul Național de Istorie a României, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Asociația RoMilitaria, Muzeul de Etnografie Brașov, Consiliul Județean Brașov și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov.

La mansarda Muzeului Civilizaţiei Urbane a Braşovului sunt expuse o serie de piese de patrimoniu şi obiecte cu valoare istorică, distincţii militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice şi de echipament, care provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, al Muzeului Jandarmeriei Române şi al Asociaţiei RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului „Neamurile trăiesc şi devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018”.
„Avem foarte multe de văzut la muzeele din Brașov. În ultima perioadă, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, care aparține de Muzeul de Etnografie, ne-a surprins în mod plăcut aproape în fiecare lună, cu câte o nouă expoziție. Tematica expoziției de acum este una istorică și se potrivește foarte bine cu aniversarea de astăzi pentru că ne întoarce în timp exact în perioada anilor 1850. Expoziția «Jandarmeria Română 1850-2020» ne prezintă mai multe obiecte de patrimoniu și o colecție de uniforme complete ale Jandarmeriei, începând cu anul 1850, anul înființării Jandarmeriei, până la uniforma zilelor noastre. Eu personal am fost cel mai familiarizat cu uniforma Jandarmilor montani, cunosc foarte bine fiecare piesă de echipament. (…) Vă invităm la muzeu și nu uitați că acum, pentru o sumă cuprinsă între 5 lei pentru copii și 25 de lei pentru adulți, puteți să achizitionați Biletul unic de vizitare, care vă va permite accesul la toate muzeele din subordinea Consiliului Județean Brașov!”, a afirmat vicepreședintele CJ, Szenner Zoltan.
La Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată până în luna martie.

Cântărețul Dorian Popa a investit sute de mii de euro într-un complex rezidențial

0

Cântărețul Dorian Popa a investit sute de mii de euro într-un complex rezidențial aflat în Domnești, lângă București. În urmă cu ceva timp, Dorian Popa și-a construit o casă de la zero în Domnești și ulterior cântărețul a dezvăluit că a cumpărat în aceeași zonă și mai multe terenuri pentru a construi un complex rezidențial.
Locuințele nu sunt încă gata. Cântărețul își informează fanii prin intermediul social media despre stadiul lucrărilor și despre investițiile pe care le face.
„Aștept ziua în care toate aceste investiții se vor întoarce. Cât de frumoasă o să fie ziua aia. În domeniu ăsta nu e deloc ușor să investești, dar este frumos, este al naibii de recompensant, dar este extrem de greu. Greu pentru că bagi, bagi, bagi, mai ales când lucrezi în stilul în care lucrăm noi. Este foarte greu pentru că investiția este colosală. Am trecut cu brio de investiție… peste 500.000 de euro. Atât am investit până acum în Hâtz Residence, ce am lucrat la căsuțe și terenuri, dar este investiție de prima mână, casele ies supercalitativ, iar noi suntem extrem de fericiți de ceea ce oferim și mai ales de ce vom oferi viitorilor clienți Hâtz Residence”, a declarat cântărețul.
Nu mai este mult până când cartierul lui Dorian Popa va fi gata. „Casele le construiesc din bănuţii mei pe care îi strâng şi îi agonisesc, pentru a nu-i lăsa în bancă, pentru că ştiu că nu este una dintre cele mai bune opţiuni de business şi la vânzări o să dau drumul abia când ne vom apropia de final. Deocamdată suntem în stadiul de închis casele la roşu, urmează să punem acoperişul şi termopanele la toate casele, ca să ne ferim de intemperiile vremii şi să ne putem apuca de lucrat la interior. O căsuţă ar trebui să iasă undeva la 140.000-150.000 de euro”, a spus Dorian Popa pentru click.ro.

Mihai Bendeac a refuzat să facă o reclamă la bere

0

Actorul Mihai Bendeac a mărturisit recent în podcastul lui Cătălin Măruță că a refuzat la un moment dat să facă o reclamă la bere pentru că ar fi fost incorect deoarece în acea perioadă nu consuma bere, informează libertatea.ro.
Actorul nu regretă dacă refuzul de a accepta să fie vedeta unei campanii publicitare inseamnă că pierde bani. „În perioada aia nu beam bere și mi s-a părut incorect. Acum nu mă deranjează să beau bere. Am fost extrem de selectiv cu treaba asta și nu am făcut reclamă sau așa decât la lucruri pe care le folosesc în mod clar. De exemplu, acum recent am făcut o reclamă la Mega Image pentru că toată viața am mers la Mega Image. Dacă mă duci într-un astfel de magazin și mă legi la ochi, eu știu să mă duc la fiecare raion și să îți iau produsul ăla. Dar încerc să fac cât mai rar. Au fost foarte multe campanii pe care le-am lăsat în ultimul moment pentru că eu am o foarte mare problemă în a lucra cu agențiile și atunci când fac o chestie publicitară trebuie să fie exact așa cum vreau eu, eu fac scenariul, eu să fac montajul, eu muzica etc”, a spus Mihai Bendeac.
Mihai Bendeac este celebru în România. Actorul are o carieră în teatru și în televiziune și este jurat în cadrul emisiunii „iUmor”, de la Antena 1.

Cugetări

0

Alexandru Vlahuță: „Un om care nu muncește nu știe să prețuiască munca altuia”