Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Urme din buza Elodiei pe tocul pistolului

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: » Simona SUCIU » Roxana Stoica, 29.09.2007
* Surse din rîndul anchetatorilor au dezvăluit că pe tocul pistolului polițistului Cristian Cioacă s-au găsit urme din buza femeii, semn că avocata a fost lovită cu arma soțului ei *

La o lună de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu, anchetatorii sînt convinși că femeia este moartă și spun că ea a fost ucisă fie în seara de 29 august, între orele 18.00 și 20.30, fie în noaptea de 29 spre 30 august, între ora 2.00 noaptea și ora 7.00 dimineața. Principalul suspect este chiar soțul femeii, polițistul Cristian Cioacă. Surse din rîndul anchetatorilor au dezvăluit noi amănunte care confirmă această ipoteză. Ei spun că pe tocul pistolului polițistului Cristian Cioacă s-au găsit fragmente de țesut din buzele Elodiei, semn că avocata a fost lovită cu arma soțului ei direct peste față. Mai mult, pe un perete din apartament sînt urme dinamice din sîngele Elodiei, la înălțimea de 2,10 m. Ceea ce demonstrează că femeia a fost lovită violent cu un corp dur de jos în sus, iar sîngele ei a împroșcat peretele. Avînd în vedere aceste elemente, este posibil ca soțul Elodiei să fi ținut tocul pistolului de ham cînd a lovit, de jos în sus, impactul fiind astfel mult mai puternic. Este, de asemenea, posibil ca Elodia să se fi dezechilibrat în urma acestui impact violent, în cădere, lovitura la cap devenind fatală. Singurul lucru care lipsește deocamdată pentru ca acest scenariu să fie complet confirmat este cadavrul avocatei. Ieri, trupul femeii a fost căutat de 30 de jandarmi în zona împădurită ce leagă Rîșnovul de Poiana Brașov. Fără rezultat.

Cînd a avut loc crima?

Anchetatorii susțin că, din probele pe care le dețin, au certitudinea că Elodia Ghinescu a fost ucisă de soțul ei. Pînă la găsirea cadavrului și efectuarea autopsiei totul este doar o supoziție. Procurorul care anchetează cazul spune că cel mai probabil crima a fost înfăptuită în 29 august între orele 18.00 și 20.30 sau în noaptea de 29-30 între orele 2.00 și 7.00 dimineața. Cristian Cioacă a fost în Pitești între orele 21.00 și 2.00 noaptea, lucru confirmat de mai mulți prieteni cu care s-a întîlnit. Dacă a săvîrșit crima seara, atunci este posibil să fi aruncat cadavrul în drum spre Pitești. Dacă Elodia a fost omorîtă noaptea, atunci nu este exclus ca ucigașul să fi scăpat de cadavru în dimineața zilei de 30 august. Atunci cînd, și Cioacă recunoaște acest drum, a hotărît să-și ducă de urgență copilul la bunicii din Argeș, deși în dimineața zilei de 30 august, teoretic, soția lui plecase la birou, iar el nu avea de unde să știe că ea nu se va mai întoarce.

Polițiștii au reconstituit ultima zi

Surse din rîndul anchetatorilor spun că procurorii au reconstituit aproape pas cu pas momentele din ceea ce ei cred că a fost „ultima zi de viață a avocatei“. Pe 29 august, în jurul prînzului, Elodia Ghinescu l-ar fi chemat la biroul ei de avocatură pe soțul ei, pentru a discuta despre divorț. Ea luase deja această hotărîre. Cînd a plecat de la cabinet, ea și-a sunat mama, ca în fiecare zi, dar fără să-i povestească despre hotărîrea de a se despărți de Cristian. Și-a dat însă întîlnire pentru a doua zi cu mama ei.
Elodia a ajuns acasă, pe la ora 18.00. Acest amănunt reiese din declarația bonei care spune că Elodia a lăsat-o să plece imediat după aceea. Foarte curînd vine acasă și Cristian Cioacă. Conform unor declarații de martori, în următoarea oră din apartament s-a auzit o ceartă. Este posibil însă ca Elodia să fi murit chiar în aceste două ore. Mai cu seamă că polițistul, care era de serviciu în acea noapte, a rugat brusc un coleg să-l înlocuiască. El a motivat probleme de familie. La primele audieri însă, Cioacă le-a spus procurorilor că s-a învoit pentru că voia să se odihnească, pentru ca să-și ducă apoi dimineața copilul la Pitești.

A făcut un drum de noapte în uniformă

După ora 20.30, Cioacă pleacă însă spre Pitești. Îmbrăcat în uniforma de polițist. Procurorii au această probă de pe camera de luat vederi a unei benzinării de la marginea Brașovului. Întrebat de presă de ce a plecat la Pitești în fapt de seară, deși urma ca a doua zi să facă din nou acest drum, el a declarat că a vrut să-și viziteze amanta. Ulterior, amanta i-a susținut acest alibi. Anchetatorii spun că este posibil ca povestea cu amanta și drumul teoretic inexplicabil Brașov-Pitești-Brașov din acea noapte să fi fost creată de Cioacă doar pentru alibi. Este posibil ca Elodia să fi fost deja omorîtă, iar polițistul speriat a încercat să scape pe drumul Piteștiului de cadavrul pe care l-a ascuns în portbagaj. Un motiv în plus ca el să poarte uniforma la volan și astfel să evite o oprire sau verificare pe drum din partea vreunui echipaj de poliție.

Misterele nopții

Dacă a ajuns la Pitești, conform declarației amantei sale și a unor prieteni, rămîne de văzut. Cert este că, pe la ora 2.00 noaptea, Cristian Cioacă era din nou acasă, la Brașov. El susține că la întoarcere a dormit pînă dimineața. Și că Elodia s-ar fi trezit pe la ora 7.00 și a plecat spre cabinet pe la ora 8.30. Nimeni nu poate spune însă cu certitudine ce s-a întîmplat între ora două noaptea și presupusa oră a plecării Elodiei. Anchetatorii nu exclud nici ipozeza în care Elodia să fi trăit încă noaptea, la întoarcerea soțului acasă, și abia atunci să fi izbucnit o nouă ceartă între ei, iar polițistul s-o fi lovit mortal. Cioacă neagă pînă și o posibilă ceartă. Deși susține că știe exact cînd a plecat soția sa la birou, el nu poate spune și cu ce era îmbrăcată Elodia. Zice că nu-și amintește, pentru că femeia s-ar fi schimbat de cîteva ori înainte de a ieși din casă. Încă un indiciu demontează însă povestea polițistului. Elodia, care nu avea carnet de conducere auto, obișnuia să ia taxiul spre biroul ei. Numai că, în dimineața de 30 august, nicio firmă de taximetrie nu a avut o comandă la acea adresă. Și niciun taximetrist nu poate confirma că ar fi avut-o clientă pe avocată.

Bona a fost chemată de Cioacă

În aceeași dimineață, bona care se ocupa de micuțul Patrick a ajuns cu zece minute înainte de ora 9.00 la apartamentul celor doi soți. Cioacă i-a spus că Elodia tocmai a plecat la serviciu. Bona a declarat la audieri că nu a văzut nimic suspect nici în casă și nici în comportamentul lui Cristian Cioacă. Imediat după ce a ajuns, Cioacă a rugat-o să-i facă bagajul băiețelului, pentru că urma să-l ducă la bunicii din Argeș. În timp ce bona pregătea copilul, Cioacă a mai fost plecat de acasă două ore, și abia apoi a pornit cu băiețelul la Pitești. El a rămas acolo, la părinții lui, trei zile. Abia luni, 3 septembrie, a povestit la poliție că Elodia a dispărut. Plîngerea oficială a făcut-o însă abia miercuri, spune el, la sugestia unui superior. În aceeași zi, pe 5 septembrie, doi colegi din poliția brașoveană au făcut o verificare a apartamentului lui Cioacă, în cadrul anchetei dispariției, dar nu au descoperit nimic suspect. Abia după ce cazul a fost preluat de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, anchetatorii bucureșteni au descoperit urmele de sînge din apartament, cele din portbagajul mașinii lui Cioacă și sîngele de pe tocul armei de serviciu a polițistului. ADN-ul a confirmat că era sîngele Elodiei. Cristian Cioacă le-a spus anchetatotilor că nu-și explică urmele de sînge. Bărbatul este acum la Pitești, la părinții săi, și nu mai răspunde la telefon. El și-a luat 15 zile de concediu legal, începînd cu 25 septembrie, în continuarea concediului medical pe care l-a obținut imediat după ce și-a declarat soția dispărută.

Căutările continuă

Pînă acum, jandarmii, pompierii și criminaliștii au scotocit zona Rîșnov-Bran, Fundata, pădurile de lîngă Cristian și fermele de lîngă Institutul Cartofului din Brașov. Căutările cadavrului se vor extinde și în Argeș, în localitățile Nucșoara și Rucăr. Aici sînt multe prăpăstii și se va cere ajutorul jandarmilor montani și al vînătorilor-de-munte pentru căutări „Căutările continuă în zona Brașovului, dar și în alte locații“, a confirmat ieri Marius Iacob, procurorul-șef de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, care anchetează cazul. În timpul căutărilor de joi s-au găsit un pulover albastru, un costum de baie de aceeași culoare, o batistă albă și un sac de rafie plin de sînge. Este greu însă de crezut că vreunul din acest obiecte ar fi aparținut Elodiei Ghinescu. Anchetatorii le-au dus totuși la laboratorul Poliției din Brașov pentru a se face o analiză ADN. Rezultatele se vor afla în cîteva zile. Între timp, jandarmii vor fi zilnic în teren în căutarea cadavrului. „În acest moment sînt 30 de jandarmi în teren. Ei vor participa zilnic la căutări pînă cînd acestea se vor finaliza“, a declarat Mihaela Boroș, purtător de cuvînt la Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină

09:33

Cu mască și distanțare


De la 1 iunie începe marea relaxare
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK a făcut al treilea test pentru coronavirus


  Azi 16:44
 • ➤ Știri Brasov


  13 noi cazuri de COVID 19, la Brașov


  Azi 15:31
 • ➤ Știri Brasov


  Facilități fiscale de pandemie la Brașov: Reducere cu 50% a impozitului pe clădri și a taxei pentru terase


  Azi 15:22
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Minivacanță de 1 iunie în siguranță!


  Azi 15:02
 • ➤ Știri Brasov


  Transport gratuit pentru elevi


  Azi 14:54
 • ➤ International


  A murit cel mai bătrân om din lume!


  Azi 14:58
 • ➤ Eveniment


  Oameni pentru oameni


  DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19


  Azi 13:45
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu ofertele trimise acum clienților, în condițiile în care prețul de achiziție al gazelor va fi mult mai mic după liberalizare


  Azi 12:20
 • ➤ National


  Sondaj IMAS: PNL 32%, PSD 24,8%


  Azi 11:43
 • ➤ Economic


  Bani de la stat pentru angajați și angajatori, de la 1 iunie


  Azi 11:07
 • ➤ Sport


  Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”


  Azi 10:56
 • ➤ Știri Brasov


  Depozitul Ecologic de Deșeuri Brașov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deșeurilor municipale, la nivelul României și al Europei Centrale și de Sud-Est


  Azi 10:46
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  Azi 10:31
 • ➤ Prima pagină


  Cu mască și distanțare


  De la 1 iunie începe marea relaxare


  Azi 09:33
 • ➤ Eveniment


  Curățenie


  Rable ridicate de pe străzile Brașovului


  Azi 09:28
 • ➤ Eveniment


  Reîncepe colectarea DEEE-urilor


  Azi 09:25
 • ➤ Eveniment


  Proceduri birocratice complicate pentru ,,închidere“a rampei de la Timiș-Triaj


  Azi 09:24
 • ➤ Eveniment


  Pentru servicii medicale mai bune


  Sistemul sanitar brașovean are nevoie urgentă de reformă


  Azi 09:21
 • ➤ Eveniment


  CJ a aprobat desființarea Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru


  Azi 09:18
 • ➤ Actualitate


  Două specii exotice noi au ajuns în pepiniera Regiei Kronstadt


  Azi 09:14
 • ➤ Actualitate


  Flori pentru eroi


  Azi 09:08
 • ➤ Actualitate


  Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni


  Azi 09:02
 • ➤ National


  Socoteli de criză


  Cîțu: Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie


  Azi 08:59
 • ➤ National


  Angajații cu copii lucrează cu greu de acasă


  Azi 08:57
 • ➤ National


  Parlamentul European va adopta o rezoluție pentru muncitorii români sezonieri


  Azi 08:55
 • ➤ Actualitate


  Legende care trebuie salvate


  Dumbrava cu narcise de la Vad, protejată doar pe hârtie


  Azi 08:50
 • ➤ Life


  Nerăbdare


  Ramona Bădescu vrea să-și boteze fiul la Vatican


  Azi 08:46
 • ➤ Life


  Tudor Chirilă împlinește 46 de ani


  Azi 08:44
 • ➤ Life


  Marion Cotillard a „luat“ COVID 19


  Azi 08:41
 • ➤ Cititori


  Mediile în care se răspândește COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul și statul la plajă


  Azi 08:38
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie


  Azi 08:36
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:35
 • ➤ Sport


  Liber la competițiile sportive


  Azi 08:32
 • ➤ Sport


  „Iron“ Mike Tyson a revenit în ring


  Azi 08:30
 • ➤ Sport


  Se caută psihologi


  Fotbaliștii din Liga I nu mai suportă cantonamentul


  Azi 08:27
 • ➤ Sport


  UTA merge la TAS împotriva FRF


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  Anamaria Prodan, patron în Liga 1!


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, cu sau fără Florin Stîngă


  Azi 08:16
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Pe cont propriu


  Azi 08:08
 • ➤ Sport


  Reluarea Ligii 1, pusă în pericol. De ce se teme șeful FRF, Răzvan Burleanu


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Un nou deces la Brașov urcă bilanțul la 50 de morți


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  1 iunie, Ziua Internațională a copiilor - Sfaturi pentru o copilărie în siguranță


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  De la 1 iunie, marea relaxare: se redeschid terasele, avem liber la vacanțe și spectacole


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Ziua eroilor, sărbătorită la Brașov în format de pandemie


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  16 noi cazuri COVID 19 la Brașov, 197 de cazuri noi în țară


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Poliția a pus mâna pe o bandă care opera furturi din locuințe și mașini


  28.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  28.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Coronavirusul nu dă înapoi la Brașov


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Lucrări în stand-by


  169 de semnături împotriva canalului Timiș pe strada Castanilor


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Bariere digitale pe străzile Postăvarului și Sadoveanu


  28.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  „A fost cea mai grea zi“

  Articolul următor


  Un guvern de 7 lei

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 16 milisecunde, încărcat în milisecunde