Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Al doilea om din vârful Inspectoratului Școlar, al doilea din coadă la examen

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Alex Raicu, 13.07.2020
• Michaela Judele, inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Brașov, a obținut doar 45,5 de puncte la concursul pentru gradația de merit
• În politică se descurcă mai bine: în iunie 2018, imediat după ce a fost înșurubată de ALDE în postul de la IȘJ, inspectorul școlar general adjunct se plângea public că este ,,consemnat㓠să stea la examenul de Evaluare Națională, îl loc să fie la marele miting PSD pentru susținerea lui Liviu Dragnea
Michaela Judele, inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Brașov, pentru care politica și șefii de partid par să-i fie mai aproape de suflet decât școala brașoveană, a obținut doar 45,5 de puncte la concursul pentru gradația de merit, al doilea cel mai mic punctaj. Asta, în condițiile în care 153 dintre cei 176 de candidați,- profesori, educatoare, învățători, directori de școli, bibliotecare sau personal didactic auxiliar-, au obținut între 80 și 136 de puncte la evaluare. Și ca să nu fie chiar ultima pe listă, un singur candidat, un profesor de sport de la Clubul Școlar Brașovia, a mai fost acceptat la gradație, cu 43,5 puncte, candidat sub care s-a tras linia. Dacă meritele Michaelei Judele în sistemul de învățământ din Brașov nu sunt prea cunoscute, meritele politice o ,,recomandă“. Soldat bun la toate în armata lui Aristotel Căncescu, cu o ștampilă de incompatibilitate de la ANI, Michaela Judele a sărit în 2016 din barca PNL la ALDE, având grijă să-și declare public și adorația pentru PSD. Rămâne ca gradație de merite politice declarația pe care o făcea public, în iunie 2018, imediat după ce a fost numită adjunct la IȘJ, declarație prin care se plângea că este ,,consemnat㓠să stea la examenul de Evaluare Națională, îl loc să fie la București, la marele miting pentru susținerea lui Liviu Dragnea.

Inspectorul, gradație de merite politice

Rezultatele la concursul pentru gradația de merit au fost afișate pe 10 iulie, iar candidații nemulțimiți pot face contestație. Gradația de merit prevăzută de Legea educației nationale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă 25% din salariul de bază deținut și se acordă prin concurs. E normal însă ca un profesor cu 43,5 sau 45 de puncte la evaluare să obțină aceeași gradație de merit ca unul care a obținut peste 100 de puncte? Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente în luna februarie 2020 la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2020, având în vedere ca gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani.   Intră în discuție la acordarea gradației și promovarea examenului și autoevalurea, adică activitatea dascălului și implicarea lui în diverse programe, premii sau alte ,,activități complexe cu valoare instructiv-educativă“. Cine evaluează activitatea candidatului? ISJ Brașov?   Cine stabilește unde se trage linia pentru candidații admiși la gradație. Conform metodologiei, tot ISJ, instituție în conducerea căreia se află și candidata Judele.   Din păcate,   Michaela Judele nu a putut fi contactată în weekend pentru a-și preciza punctul de vedere.

Replantată de ALDE la vârful ISJ

Cum a ajuns profesoara Michaela Olga Judele, cunoscută mai mult din politică, la Conducerea ISJ Brașov.   Michaela Olga Judele a revenit la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în funcția de inspector școlar general adjunct,   în 1918, cu susținerea ALDE. Ordinul ministrului, emis la 1 martie 2018, menționa că numirea se face „prin detașare în interesul învățământului, (…) până la organizarea concursului de către Ministerul Educației Naționale, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017 – 2018, cu rezervarea catedrei pe care este titulară“. Numirea se baza atât pe respectarea Legii educației naționale, cât și pe acordul Michaelei Judele, înregistrat la Minister în 23 februarie anul 2018.
Michaela Olga Judele a mai deținut funcția de inspector general, în anul 2008 (când a înlocuit-o pe Carmen Tănăsescu) de unde a plecat ca director interimar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Brașov unde a rămas până în anul 2011. Apoi, a predat Limba română în Făgăraș, iar până la data revenirii sale în Inspectorat a ocupat funcția de director al Liceului Teologic Ortodox „Constantin Brîncoveanu“ din Făgăraș.

Regreta public că din cauza Evaluării Naționale nu era la mitigul PSD

În iunie 2018, abia numită în funcția de inspector școlar general adjunct, Michaela Judele, membră ALDE la acea dată, își declara oficial regretul că e ,,consemnat㓠la examenul de Evaluare Națională, la Brașov, în loc să participe, așa cum dorea, la mitingul PSD, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea
Și scria asta, cu mâna ei, pe Facebook. „Dacă nu eram «consemnată» de Evaluarea Națională la ISJ eram acolo cu voi”, se lamenta inspectorul școlar și îi felicită pe cei care apăreau într-un selfie alături de consilierul județean PSD Radu Mitric. Întrebată atunci de o făgărășeancă dacă ar fi mers la miting pentru susținerea lui Liviu Dragnea, Judele spune că ,,mitingul este împotriva abuzurilor și încălcării demnității și libertății. Eu așa știu. Și DA! Sunt pentru respectarea libertății și a drepturilor fiecărui om”. Afirmațiile au fost făcute în mediul online la o fotografie realizată în București de Mitric, alături de viceprimarul Făgărașului Valentin Clonț și colegi social-democrați din Brașov.

A fost declarată incompatibilă de ANI

Inspectorul școlar general adjunct Judele a fost și în vizorul ANI în 2011. La sesizarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publice (ANFP), ANI a constatat că Michaela Judele, care în 2008 a fost aleasă consilier local la Făgăraș pe listele PNL, a câștigat concursul pentru funcția publică de execuție de consilier I în cadrul Direcției Investiții, Urbanism și Amenajarea Teritoriului – Serviciul Achiziții Publice din subordinea Consiliului Județean Brașov – condus atunci de șeful ei de partid, Aristotel Căncescu PNL. Fiind consilier local la Făgăraș, Michaela Judele și-a început lucrul în paralel și la Consiliul Județean, din data de 15 martie 2010. Exact din aceeași zi, din postul de consilier la Serviciul de Achiziții Publice al CJ Brașov, Judele a fost detașată, în interes de serviciu, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov (DGASPC), în funcția de director general, unde a rămas până în septembrie 2010, când ANFP a sesizat incompatibilitatea. În conformitate cu prevederile art. 94, alin (1) din Legea 161&2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică“. Cum se apropiau alegeile din 2016, iar vântul arăta o schimbare politică, Michaela Judele a schimbat barca și a reapărut pe scena politică, dar în ALDE, candidând din nou la CL Făgăraș.

În martie 2020, a țintit șefia ISJ Brașov?

În 20 martie, anul acesta, a fost schimbată șefa ISJ Brașov, Ariana Bucur. Michaela Judele a rămas însă pe loc. Ba chiar, surse din interiorul instituției lăsau de înțeles că ea viza chiar postul de Inspector Școlar general al ISJ Brașov rămas liber. A fost numit însă Ovidiu Florin Tripșa, directorul de la Colegiul Meșotă din Brașov, care a fost detașat pe această funcție.   „Sursele“ din IȘJ Brașov au comentat că era mai bine dacă unul dintre inspectorii generali adjuncți ar fi preluat   atribuțiile aferente funcției de inspector general școlar prin delegație pe perioada stării de urgență.   Iar Michaela Judele nu s-a abținut să-și arate și pe față dezamăgirea numirii unui nou șef. Dar mai discutabilă este afirmația ei că nici nu-l cunoaște pe directorul Colegiului Meșotă. Adică, inspectorul general adjunct al IȘJ Brașov nu-l cunoaștea pe directorul și profesorul unuia dintre cel mai bine cotate licee brașovene, Colegiul „Dr Ioan Meșotă“. ,,Nu-l cunosc personal pe dl Tripșa, dar am vorbit la telefon. În IȘJ Brașov avem un program bine stabilit în această perioadă, ținem legătura cu profesorii și directorii școlilor din teritoriu, participăm la videoconferințe. D-l Tripșa n-a mai lucrat în inspectorat, dar prin această numire poate pierde funcția deținută la colegiul Meșotă. Orice numire este valabilă doar până la încheierea anului școlar în curs, respectiv până la 31 august 2020”, a declarat Michaela Judele, inspectorul general adjunct înșurubat politic din 2018 și până acum, cu merite profesionale de 45 de puncte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Percheziții în Brașov la o grupare de traficanți de droguri


  Azi 17:18
 • ➤ Știri Brasov


  Prins când fura din mașina de curierat, în centrul Brașovului


  Azi 14:34
 • ➤ Știri Brasov


  42 de cazuri noi de COVID la Brașov, record de bolnăviri în țară:1415


  Azi 13:04
 • ➤ Știri Brasov


  Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit


  Azi 12:56
 • ➤ Prima pagină


  Elevilor nu li se mai ia temperatura la școală


  Azi 09:36
 • ➤ Eveniment


  Crește numărul brașovenilor infectați cu COVID, izolați la domiciliu


  Azi 09:32
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Soprana Aurelia Florian, premiu de interpretare în Austria


  Azi 09:26
 • ➤ Eveniment


  Mai puțină poluare


  Licitație pentru 15 stații de încărcare a mașinilor electrice


  Azi 09:22
 • ➤ Eveniment


  Stația de asfalt de la Bartolomeu funcționează fără autorizație?


  Azi 09:17
 • ➤ Eveniment


  ADN, primul partid care și-a depus semnăturile la Biroul Electoral Județean


  Azi 09:11
 • ➤ Actualitate


  Nea Costică, omul din cort, e pensionar


  Azi 09:05
 • ➤ Actualitate


  66,1% - rata de promovare la Titularizare în județul Brașov


  Azi 09:01
 • ➤ National


  Jocuri politice


  Dublarea alocațiilor în etape a fost respinsă de Senat


  Azi 08:52
 • ➤ Life


  Vine la „Ferma“


  Alina Pușcău s-a iubit cu Vin Diesel


  Azi 08:46
 • ➤ Life


  Lili Sandu a născut un băiețel de nota 10


  Azi 08:41
 • ➤ Life


  Jojo dezvăluie cum a cucerit-o Paul Ipate


  Azi 08:39
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Vindecare, la mâna oricui


  Azi 08:34
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:32
 • ➤ Sport


  Victorie importantă pentru Răzvan Lucescu


  Azi 08:29
 • ➤ Sport


  Becali nu vrea în ruptul capului echipă de fete


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  TENIS


  Revenire cu o victorie dificilă pentru Halep


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  Girona, adversarul lui Sepsi SIC pentru Euroligă


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  Fostul „stegar” Cristi Ganea a reziliat cu Athletic Bilbao și semnează cu Aris Salonic


  Azi 08:13
 • ➤ Sport


  Brașoveanul Constantin, în defensiva Craiovei


  Azi 08:12
 • ➤ Sport


  Portarul Jesus Fernandez și Aganovic (ex-FC Brașov) sunt ultimele noutăți în lotul Sepsi


  Azi 08:09
 • ➤ Sport


  FOTBALUL MIC


  Așteptând un nou start


  Azi 08:05
 • ➤ Sport


  Simona Halep câștigă dramatic primul meci de la Praga


  11.08.2020
 • ➤ National


  Senatul a respins OUG care majora etapizat alocațiile copiilor


  11.08.2020
 • ➤ Cititori


  Cum porți pantofii stiletto la birou, în ținută casual și la ocaziile speciale


  11.08.2020
 • ➤ Cititori


  Analize și investigații medicale pe care trebuie să le facă orice persoană de peste 60 de ani


  11.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Allen Coliban: Brașov, orașul de la munte unde 40% din locuitori nu au acces la spații verzi


  11.08.2020
 • ➤ National


  Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru învățământul online în anul școlar 2020-2021


  11.08.2020
 • ➤ Comunicate


  POLIȚIA BRAȘOV


  Nu le dați ocazia infractorilor să acționeze!


  11.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  La mulți ani, Octav Bjoza!


  11.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  1215 noi cazuri de coronavirus depistate în România, doar 27 la Brașov


  11.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Iar „adunăm“ singurele 15 paturi ATI din Brașov


  11.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Cifre grele


  43% din pacienții care au ajuns la Secția ATI COVID din Brașov au murit


  11.08.2020
 • ➤ Eveniment


  „Smart-City“


  Primii senzori pentru măsurarea calității aerului în Brașov


  11.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Ialomițianu și Căncescu, de la suduieli, la o „echipă pentru Brașov”


  11.08.2020
 • ➤ Actualitate


  Coronavirusul, sub control?


  Orban: Nu există niciun motiv de amânare a alegerilor


  11.08.2020
 • ➤ Actualitate


  Dosarul 10 August: Curtea de Apel și-a declinat competența


  11.08.2020
 • ➤ Doctor


  10 afecțiuni care pot cauza dureri în piept


  11.08.2020
 • ➤ Doctor


  TERAPII


  Ceaiul boldo: medicament natural pentru ficat


  11.08.2020
 • ➤ Doctor


  Asimptomaticii au aceeași cantitate de coronavirus ca pacienții simptomatici


  11.08.2020
 • ➤ Doctor


  Detox cu ceai de sunătoare, păpădie și gălbenele


  11.08.2020
 • ➤ Life


  „Libelula” nu stă degeaba


  Iubita lui Speak s-a lansat în afaceri


  11.08.2020
 • ➤ Life


  Ana Baniciu s-a pus pe zugrăvit


  11.08.2020
 • ➤ Life


  Irina Rimes, surpriză în vârful muntelui


  11.08.2020
 • ➤ Cititori


  4 sfaturi utile pentru decorarea casei


  11.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Medicamentele anti colesterol sunt toxice pentru ficat?


  11.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Nu avem voie la grătare și picnicuri

  Articolul următor

  Semnată de 300 de părinți


  Petiție pentru suplimentarea locurilor în licee

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 22 milisecunde, încărcat în milisecunde