13.5 C
Braşov
Acasă Blog

Un șir de abuzuri, de la stână până la vârful Consiliului Județean: Câini de oameni

0
Foto: Inquam Photos - Alexa Pandrea

l După ce un cioban violent a snopit în bătaie cu o bâtă  patru câini,  agresorul a fost reținut și va fi judecat, așa cum prevede legea. Cei patru câini  răniți, în loc să ajungă însă la un adăpost pentru animale abuzate, au fost dați pe mâna hingherilor și probabil vor fi omorâți       
 
O știre publicată de mass-media pe baza informațiilor oferite de poliție sună așa: „Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Pe data de 8 mai, polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor Brașov au fost notificați că o persoană a rănit mai mulți câini în comuna Hărman, din județul Brașov.  După efectuarea investigațiilor împreună cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, autorul infracțiunii a fost identificat în scurt timp. Suspectul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vrancea, angajat ca cioban la o stână din apropierea localității Hărman. Bărbatul ar fi lovit cei 4 câini fără stăpân cu o bâtă, provocându-le multiple leziuni. Pe baza probatoriului adunat de polițiști, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, iar autorul a fost reținut pentru 24 de ore și plasat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Județene Brașov”.
 
Vor fi uciși, pentru că au fost bătuți?

Aparent, dreptatea s-a făcut după lege, iar cel vinovat de această atrocitate a fost dus acolo unde îi este locul, respectiv  în arestul poliției. Ceea ce nu face obiectul nici unui comunicat de presă este subiectul legat de soarta animalelor rănite. Și anume că  acești câini abuzați de ciobanul violent vor avea parte de o soartă cumplită. Și vor plăti cu moartea, deși sunt victime. În loc să fie adăpostiți, cum ar fi fost normal pentru niște animale abuzate, poliția animalelor a chemat hingherii. Asta în loc să solicite ajutorul  unuia dintre cei doi prestatori de servicii acreditați la Brașov, care ar fi urmat să aibă grijă de ei pe durata anchetei penale și le-ar fi găsit apoi un adăpost permanent. În fapt, cei patru câini bătuți  au fost preluați de hingheri și duși probabil în „adapostul groazei” al DPMPA la Codlea, unde probabil vor fi eutanasiați.

Două întrebări pentru oamenii legii

Situația ridică o întrebare importantă: de ce poliția nu a acționat conform procedurilor legale până la capăt, și de ce a chemat hingherii în loc să solicite îngrijiri medicale pentru animalele chinuite. O altă întrebare care își așteaptă răspuns: de ce riscă să fie eutanasiați câinii bătuți de cioban în loc să fie apărați și îngrijiți? Pentru că e mai ieftin pentru buget? Sunt întrebări care trebuie să primească un răspuns din partea autorităților competente. În cazul în care autoritățile nu au nimic de ascuns.
 
Consiliul Județean Brașov are contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate. Cui folosește?  

 
Condamnând niște animale deja abuzate, poliția animalelor a încălcat prevederile legale, condamnând practic niște animale pe care trebuia să le apere. Iată ce spune Legea: polițiștii din cadrul Poliției Române care constată că un animal se află într-o situație de pericol trebuie să emită de îndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau să îl încredințeze unei asociații sau fundații de protecția animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii. Asta spune articolul 24 al legii.
Consiliul Județean Brașov are în derulare,  pentru soluționarea acestui tip de probleme, un contract cu două adăposturi pentru preluarea animalelor abuzate conform OUG 175/2020, și anume Care for Dogs și Happy Tails, care își oferă serviciile în mod gratuit. Conform acestui contract, animalele abuzate pot fi plasate în aceste adăposturi unde pot primi îngrijiri medicale. Numai că cei patru câini răniți la Hărman au ajuns la hingheri, nu într-un adăpost.
 
Încălcări ale legii și răspunsuri care se lasă așteptate

Întrebările anterioare ridică la rândul lor alte întrebări la care nu am găsit încă răspunsuri oficiale. A fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru acești câini sau au fost pur și simplu dați pe mâna hingherilor? A fost asta o neglijență sau o soluție mai ieftină pentru Consiliul Județean? Odată ajunse la hingheri, ce șanse au patrupedele să scape de eutanasiere?
Acțiunea corectă ar fi fost constatarea abuzului, emiterea unui ordin de plasare în adapost conform articolului 24, îngrijirea animalelor și darea lor spre adopție, în paralel cu derularea  anchetei în dosarul penal deschis pe numele ciobanului agresor.
Deși autoritățile au constatat abuzul asupra câinilor și au deschis  dosarul  penal, ei au chemat hingherii, fără să le pese ce se întâmplă cu ,,victimele”. Nu se cunoaște dacă au făcut vreun ordin de plasare a acestor câini în adăposturi, în baza unui contract de colaborare, cum ar fi trebuit să fie procedura legală. A fost anunțat Consiliul Județean despre acest caz, așa cum era firesc și cum erau obligați să o facă?
 
Încă o „treabă chibzuită”

Pe de altă parte, nu e clar dacă  angajații de la poliția animalelor au avut pe cine să anunțe.  E bine de știut  că Adăpostul Regional pentru animale abuzate, care ar fi trebuit să fie construit conform legii de Consiliul Județean, al cărui presedinte este  Adrian Veștea, a rămas în stadiul de proiect, deși bani au fost alocați în buget încă de anul trecut și a fost întocmit chiar și studiul de fezabilitate. Este o situație greu de înțeles și se pare că autoritățile competente sunt departe de a-și îndeplini corespunzător  obligațiile legale și firești în ceea ce privește protecția animalelor. Ca să folosim un slogan binecunoscut, cel puțin în ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, pare să fie vorba din nou de o „treabă chibzuită”.

Sevilla a câștigat pentru a 7-a oară trofeul Europa League! Jose Mourinho a pierdut prima finală din cariera de antrenor

0

Sevilla a câștigat pentru a 7-a oară trofeul Europa League! Spanioliiau trecut în finala de la Budapesta de AS Roma, 1-1 după prelungiri, 4-1 la loviturile de departajare. Pentru Jose Mourinho este prima finală europeană pierdută. Sevilla au obținut și calificarea directă în grupele Champions League.

Sindicaliștii din Educație anunță că resping oferta Guvernului și continuă greva: ”Vor o creștere de 2000 de lei net lunar, nu 1000 brut”

0

Profesorii și angajații din Educației au respins oferta propusă la Guvern, de premierul Nicolae Ciucă și de Marcel Ciolacu, au transmis sindicaliștii miercuri seară, după a doua întâlnire în aceeași zi cu reprezentanții Executivului. Marcel Ciolacu le-a transmis sindicaliștilor că este ”ultima ofertă” a guvernanților și că ea respectă întru totul mandatul inițial al negociatorilor, reprezentanți ai profesorilor, conform surselor G4Media.
Sindicaliștii au transmis că oferta guvernanților a ajuns în teritoriu, dar ea a fost respinsă categoric de profesori pentru că aceștia nu sunt de acord cu eșalonarea creșterii pe trei ani și cu o creștere de 1000 de lei brut de la 1 iunie:

”Cum la medici s-a putut dintr-o singură tranșă, trebuie să se poată și la profesori. Profesorii au cerut dublarea sumei, vor o creștere de 2000 de lei net, nu 1000 de lei brut. Greva continuă”, au transmis doi dintre cei trei lideri de sindicate, miercuri seară.
Discuțiile dintre profesori și sindicaliști vor fi reluate mâine, pentru a stabili oferta minimă acceptată de dascăli pentru a se întoarce la catedre.

Joi, Guvernul va emite o ordonanță de urgență care va prevede o creștere de 1000 de lei brut, lunar, pentru cadrele didactice, și câte 400 de lei brut pentru cele nedidactice, iar salariul unui profesor debutant va crește până la 4000 de lei în următorii trei ani, conform declarațiilor făcute miercuri de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.
Impactul bugetar pentru aceste creșteri salariale este de două miliarde de lei în următoarele 7 luni a mai transmis liderul PSD.

Amintim că, Guvernul a anunțat, miercuri, printr-un comunicat, oferta finală pentru profesori: crește salariile cu 1.000 de lei lunar de la 1 iunie, iar creșterile cerute de sindicate vor fi etapizate pe trei ani.

Decizia vine după întâlnirea pe care premierul Nicolae Ciucă a avut cu liderii sindicatelor din educație, care a durat aproape două ore.
Întâlnirea premierului cu sindicaliștii a avut loc după ce, tot în aceeași zi, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Ligia Deca, pentru a dezamorsa criza provocată de greva profesorilor care durează de 9 zile.

O nouă zi liberă pentru salariatul român

0

O nouă zi liberă pentru salariatul român. Există o propunere legislativă în dezbatere care vizează acordarea unei zile libere salariaților care participă la cursuri de prim-ajutor.

Propunerea legislativă prevede ca atât angajații din sectorul public, cât și cei din sectorul privat să poată solicita o zi liberă în urma participării la astfel de cursuri.

Această zi liberă este plătită și se acordă numai la cererea angajatului, care trebuie să prezinte o dovadă a înscrierii la cursul respectiv. Cursurile organizate de instituțiile statului, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), precum și de asociații, organizații nonguvernamentale sau alte entități specializate și autorizate în domeniu sunt acceptate.

Angajatorul va plăti ziua liberă salariatului, dar va putea recupera acest cost de la stat prin scăderea din impozitul pe venit datorat în perioada respectivă, conform informațiilor transmise de observatornews.ro.

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, acesta se află încă în stadiu de dezbatere și are scopul de a încuraja participarea la cursuri de prim-ajutor, având în vedere că studiile arată că 8 din 10 români nu știu cum să acționeze în cazul în care cineva din jurul lor are nevoie de ajutor.

Misiune inedită: Un urs blocat pe bancheta din spate a unei mașini, eliberat de polițiști

0

Polițiștii din vestul Statelor Unite au fost chemați să rezolve o situație neobișnuită: să elibereze un urs negru american (baribal) care rămăsese blocat pe bancheta din spate a unei mașini. Potrivit AFP, ofițerii au folosit o coardă pentru a evita să fie atacați de acest animal sălbatic. Agenții biroului șerifului din comitatul Washoe, din statul Nevada, au fost contactați pentru a veni în ajutorul ursului aflat într-o situație dificilă și au trebuit să improvizeze.

Ursul baribal reușise să intre într-un vehicul parcat într-o parcare, probabil în căutare de hrană, dar a rămas blocat atunci când portiera s-a închis în spatele lui.

Pentru a-l elibera, un agent a legat o coardă de mânerul portierei, conform unei înregistrări video postate duminică pe rețelele de socializare. După ce a ajuns la o distanță sigură, polițistul a tras de coarda improvizată și ursul a ieșit imediat din mașină, îndreptându-se apoi spre pădure.

Se pare că ursul baribal, frustrat de situația de captivitate, a distrus complet interiorul mașinii, având un comportament neadecvat.

Ursul negru, cea mai răspândită specie de urs din America de Nord, poate atinge o greutate de până la 270 de kilograme. Aceste animale omnivore sunt dotate cu un simț olfactiv foarte dezvoltat, ceea ce le permite să detecteze hrana de la distanțe considerabile, adesea intrând în interacțiune cu oamenii.

„Biroul șerifului din Washoe a transmis pe Twitter că primăvara este o perioadă activă și reamintește oamenilor să fie precauți în prezența ursilor în timpul activităților în natură. Fiți atenți la ambalajele de alimente, înghețată și obiecte parfumate din mașini. Evitați să lăsați hrană în autoturisme. Nu hrăniți ursii!”, a adăugat șeriful american.

Adrian Veștea interpelat asupra onorariilor astronomice ce vor fi plătite lichidatorului firmei GOTIC SA

0
Marius-Mihail Stoianovici USR-PLUS

Ieri, la sfîrșitul ședinței de plen a Consiliului Județean Brașov, consilierul județean USR-PLUS Marius -Mihail Stoianovici l-a interpelat pe președintele Adrian Veștea legat de modul în care a fost desemnat un nou lichidator în dosarul în care instituția are de recuperat 43 milioane de lei de la firma GOTIC SA.
,,Am văzut în media că avocații Consiliului Județean au propus un nou lichidator judiciar, care practic are unul dintre cele mai mari onorarii de pe piață: este plătit cu 2.500 euro sumă fixă pe lună și 7% din valoarea sumelor din bunurile care vor fi valorificate.Cum bunurile din patrimoniu sunt evaluate, la ora aceasta, la 18 milioane leii un calcul simplu ne arată faptul că pe trei ani suma plătită acestui lichidator ar ajunge la 100.000 de euro și un milion jumătate de lei, lucru care ar diminua banii care ar reveni Consiliului Județean.Vreau să vă întreb în baza cărui mandat au acționat această casă de avocaturăNemeș, Voicu și Bilan? Și întrucît nu au prezentat o împuternicire scrisă, semnată de dumneavoastră, întrebarea este: I-ați împuternicit dumneavoastră? Cum au fost selectați și dacă nu era nevoie de o hotărâre de plen întrucît se diminuează suma Consiliului Județean? Mulțumesc,, Singurul răspuns primit de consilierul județean a fost din partea președintelui Veștea: ,,Doamna secretar general, care este și șefa direcției juridice, o sa va dea toate relațiile și o să le primiți în timp util, în scris!,,
Consilierul județean amintit a promis că va reveni per acest subiect care ridică destule semne de întrebare

Supermarketurile au anunțat programele de funcționare pentru Ziua Copilului

0

Supermarketurile au anunțat programele de funcționare pentru Ziua Copilului.

Deoarece autoritățile au decis să ofere zile libere angajaților atât pe 1 iunie, Ziua Copilului, cât și pe 4 și 5 iunie, de Rusalii, mulți români se vor bucura de o mini-vacanță la începutul lunii iunie.

Aceasta se datorează faptului că 1 iunie cade într-o zi de joi, iar 4 și 5 iunie sunt duminică și luni, astfel încât mulți români au primit și ziua de vineri, 2 iunie, liberă pentru a crea un weekend prelungit între Ziua Copilului și Rusalii.

Cu toate acestea, nu toți românii se vor bucura de mini-vacanța de Ziua Copilului și de Rusalii. Printre cei care vor lucra inclusiv pe 1 iunie, Ziua Copilului, se numără angajații celor mai mari supermarketuri din țară.

Programul Kaufland pentru 1 iunie 2023

În principiu, magazinele Kaufland vor funcționa joi, 1 iunie 2023, conform programului obișnuit, între orele 07:30 și 22:00.

Programul Profi pentru 1 iunie 2023

Reprezentanții Profi susțin că programul magazinelor nu va suferi modificări în ziua de joi, 1 iunie 2023, Ziua Copilului. Aceasta înseamnă că magazinele vor funcționa după un program normal. Magazinele Profi își vor deschide ușile începând cu ora 07:00 sau 08:00 și vor rămâne deschise până la ora 22:00 sau 23:00.

Programul Lidl pentru 1 iunie 2023

Reprezentanții Lidl nu au anunțat un program special pentru această perioadă. Prin urmare, cel mai probabil, magazinele vor funcționa după programul obișnuit, în general între orele 07:00 și 22:00.

Programul Auchan pentru 1 iunie 2023

Magazinele Auchan vor funcționa joi, 1 iunie 2023, conform programului normal, care de obicei este între orele 07:00 și 22:00. Există însă și unele magazine Auchan care, datorită specificului lor, funcționează după un program special. Este vorba despre magazinele Auchan Express care, în mod obișnuit, sunt deschise în intervalul 07:00-01:00.

Programul Carrefour pentru 1 iunie 2023

Magazinele Carrefour vor funcționa conform programului normal joi, 1 iunie 2023. Aceasta înseamnă că în majoritatea cazurilor, programul va începe între orele 07:00 și 08:00 și se va încheia între orele 22:00 și 23:00.

Programul Mega Image pentru 1 iunie 2023

De regulă, magazinele Mega Image funcționează conform programului normal în Ziua Copilului. Aceasta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, programul de lucru este între orele 07:00 și 23:00.

Există însă și excepții, cum ar fi magazinele Mega Image care funcționează non-stop sau cu un program scurt, în funcție de specificul fiecărui magazin în parte.

Tragedie la Timișul de Jos Brașov. Bărbat lovit de tren

0
foto arhiva

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, domiciliat în Brașov, a pierit după ce a fost lovit de un tren la Timișul de Jos. Poliția a fost alertată ieri seară că bărbatul se afla în apropierea terasamentului. La sosirea autorităților, s-a constatat că persoana în cauză era decedată.

„La data de 30 mai a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov au fost informați telefonic cu privire la prezența unei persoane inconștiente, posibil lovite de tren în apropierea terasamentului căii ferate din zona haltei Timișul de Jos, județul Brașov.

După ce s-au deplasat la fața locului, echipa operativă a descoperit că victima era decedată, fiind ulterior identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Brașov.

În prezent, se desfășoară cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs acest incident și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Consilierii PSD+PNL au respins în Consiliul Local, proiectul masa caldă, festivalul care încurajează cititul și Direcția de Administrare a Infrastructurii Școlare

0

,,PSD + PNL au respins în bloc în ședința de ieri punerea la dispoziție a unei scene, unui proiector și a 1000 de scaune pentru Boovie, festivalul de carte și film pentru copii unde s-au înscris peste 1000 de elevi din tot județul. Pentru că nu poți să incurajezi cititul și arta că-l superi pe șefu și nu mai prinzi loc pe liste. Să mai zic că au respins și proiectul pilot masa caldă în școli? Băi băiete….,, spune o postare a unui cetățean indignat. Nu au respins numai asta. Au respins inclusiv înființarea direcției care să gestioneze infrastructura școlară.
Demagogia PNL-PSD s-a văzut când au respins toate proiectele pe educație din Consiliul Local Brașov.
România Educată a PNL-PSD pare să fie o glumă proastă în acest context. Suntem curioși să auzim argumentele consilierilor acestor partide când vor fi întrebați de cetățeni.Sunt comentarii ale brașovenilor indignați de cadoul făcut copiilor de 1 iunie de către aleșii PSD-PNL.

Incendiu la o locomotivă cu abur în Gara Brașov

0
Foto Facebook

Incendiu la o locomotivă cu abur în Gara Brașov. La fața locului au fost trimise 3 autospeciale de stingere, iar intervenția este în desfășurare pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Potrivit primelor informații, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Echipa de intervenție continuă să acționeze. Vom reveni cu mai multe detalii”, a declarat mr. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Incidentul a avut loc în ziua în care s-au sărbătorit 150 de ani de la intrarea primului tren în Gara Brașov, eveniment la care au participat reprezentanți ai CFR, autorități locale, foști angajați și cetățeni obișnuiți. Gara actuală a fost inaugurată în anul 1962, înlocuind stația anterioară situată în zona străzii Hărmanului.

Un fost polițist cu pensie specială are și patru salarii de la stat, plus un bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT

0

Un fost polițist cu pensie specială are și patru salarii de la stat, plus un bonus de 30.000 de euro pe an de la o companie anchetată de DIICOT. Este vorba de Ionel Georgescu, șeful Corpului de Control al ministrului Energiei, Virgil Popescu, unul dintre bugetarii de lux ale cărui venituri de la stat depășesc salariile cumulate ale președintelui sau premierului.
În plus, Georgescu încasează și o pensie specială de peste 3.200 de euro pe lună pentru cariera de polițist la Strehaia și șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne. Anul trecut, a încasat din salarii și bonusuri de la stat nu mai puțin de 447.000 lei net, echivalentul a 92.000 de euro.
Numele lui Ionel Georgescu apare și în dosarul de corupție al lui Adrian Duicu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, condamnat definitiv la un an și șase luni cu suspendare.
Ionel Georgescu și-a început cariera de polițist în orașul Strehaia, din județul Mehedinți, în anul 1991. A fost șef Biroul Poliție Rutieră până în anul 2000, atunci când a devenit responsabil cu ordinea publică. Ulterior a ajuns șeful Poliției Strehaia, apoi a fost transferat în București, pe funcția de adjunct șef serviciu la Direcția Poliție Rutieră, conform defapt.ro.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.