Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Nu avem ce număra


La Brașov e jale cu paturile de terapie intensivă pentru COVID 19

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 03.04.2020
• Deși la Spitalul Județean este amenajat un pavilion izolat, cu 10 paturi echipate complet, până în prezent DSP Brașov nu a avizat noua structură organizatorică, susțin reprezentanții Consiliului Județean
• În rest, mai degrabă nu sunt și ,,o să avem“ paturi ATI pentru pacienții cu coronavirus
La nivelul Județului Brașov există mai unități sanitare publice și private care au în structura organizatorică paturi de terapie intensivă.   ,,Cu privire la activitatea medicală desfășurată în unitățile sanitare din județul Brașov, precizăm faptul că potrivit legii, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov, serviciu public deconcentrat al Ministerului Sănătății, organizează, coordonează și participă la activitatea medicală în caz de epidemii, iar la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov există o hotărâre prin care Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov este desemnat ca unic comunicator pe perioada epidemiei cu noul coronavirus“, anunță Consiliul Județean Brașov.

Cine are în subordine spitalele din județ

Potrivit OUG nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății Publice către autoritățile administrației publice locale, modificată și completată, spitalele publice din județul Brașov au următoarea subordonare:
- Spitalul Municipal Codlea, unitate sanitară cu paturi în subordinea Consiliului Local Codlea;
- Spitalul Municipal Zărnești, unitate sanitară cu paturi în subordinea Consiliului Local Zărnești;
- Spitalul Orășenesc Rupea, unitate sanitară cu paturi în subordinea Consiliului Local Rupea;
- Spitalul Municipal Săcele, unitate sanitară cu paturi în subordinea Consiliului Local Săcele;
- Spitalul Municipal Făgăraș, unitate sanitară cu paturi în subordinea Consiliului Local Făgăraș;

Șase spitale publice în ograda CJ

Prin Hotărârea Consiliului Județean Brașov nr. 164 din 2010 a fost preluat de către Consiliul Județean Brașov managementul asistenței medicale de interes județean pentru cele șase spitale publice din municipiul Brașov:
- Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov;
- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov;
- Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov;
- Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov;
- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov;
- Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

Paturi ATI NON COVID

Referitor la paturile de terapie intensivă existente în spitalele publice din subordinea CJ Brașov, precizează următoarele.
Din numărul total de paturi aprobat de Ministerul Sănătății pentru județul Brașov, în baza structurilor aprobate și avizate pentru spitalele publice din subordinea CJ Brașov, situația numărului de paturi în specialitatea ATI este următoarea:
Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov
- Pavilionul Central Secția Clinică ATI - 20 paturi NON COVID
- Pavilionul Central Comp TI Coronarieni - 15 paturi NON COVID
-Pavilionul Tractorul Compartiment ATI Urologie - 5 paturi NON COVID
-Pavilionul Mârzescu Compartiment ATI ORL Oftalmologie - 5 paturi NON COVID
Numărul de posturi ocupate cu medici specialitatea ATI: 16.

Fără avizul DSP Brașov

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, spital care, potrivit Planului Alb aprobat de Ministrul Sănătății în 20 martie 2020, este destinat urgențelor non-COVID, a fost creat la parterul Pavilionului Central un spațiu complet izolat de restul spitalului, dotat cu un număr de 10 paturi de terapie intensivă, complet echipate. Potrivit Decretului nr. 195/2020, modificările de structură organizatorică sunt avizate de direcțiile de sănătate publică. Până la această dată, unitatea sanitară nu a primit avizul DSP Brașov“. se arată în comunicatul CJ Brașov.

Urgențe pentru copii și gravide

- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov NON COVID
- Secția Clinică ATI - 20 paturi, din care ATI neonatologie - 5 paturi
- Compartiment Terapie Acută    -10 paturi
- Numărul de posturi ocupate cu medici specialitatea ATI: 5.
– Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Brașov NON COVID
Secție de ATI cu 20 paturi, din care 3 paturi de terapie intensivă T2P; a fost transmisă spre avizare la Ministerul Sănătății.
Numărul posturilor ocupate cu medici specialitatea ATI: 7.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov nu are încă terapie intensivă

„Se va înființa un număr de 8 paturi de terapie intensivă. Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a paturilor de terapie intensivă se realizează din fonduri alocate de la Consiliul Județean Brașov. Există în structura organizatorică avizată și aprobată un număr de 6 paturi de terapie acută. Unitatea sanitară a transmis și către Ministerul Sănătății solicitarea de alocare de echipamente și aparatură medicală pentru dotarea celor 8 paturi de terapie intensivă. Nu există, în structura de personal aprobată, resurse umane specializate în terapie intensivă“, conform CJ.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie îngrijește pacienți cu COVID, fără ATI

„Se va înființa la un număr de 10 paturi terapie intensivă. Amenajarea și dotarea cu echipamente și aparatură medicală a paturilor se realizează din fonduri alocate de la Consiliul Județean Brașov. Nu există, în structura de personal aprobată, resurse umane specializate în terapie intensivă. Unitatea sanitară a transmis și către Ministerul Sănătății o solicitare de alocare de echipamente și aparatură medicală pentru dotarea celor 10 paturi de terapie intensivă“, precizează CJ.

Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov are 10 paturi de terapie acută

„Se va înființa la un număr de 11 paturi de terapie intensivă; dotarea cu echipamente și aparatură medicală a paturilor se realizează din fonduri alocate de la Consiliul Județean Brașov. Există în structura organizatorică avizată și aprobată un număr de 10 paturi de terapie acută. Nu există, în structura de personal aproabtă, resurse umane specializate în terapie intensivă“, conform CJ

O secție de ATI are nevoie de 18 medici, 60 de asistenți, 17 infirmiere, 3 brancardieri

„Referitor la amenajarea și dotarea acestor paturi, CJ precizează că sumele se alocă din bugetul Consiliului Județean. Amenajarea spațiului este demarată deja la Spitalul de Pneumoftiziologie. Celelalte două unități au amenajat spațiul, iar livrarea echipamentelor și aparaturii medicale depinde de stocul produselor la furnizorii de echipamente. Referitor la resursele umane, conform Ordinului nr. 1500/2009, pentru un număr de 20 de paturi de terapie intensivă de nivel de competență extinsă, necesarul de personal medico-sanitar specializat care să desfășoare activitate medicală într-o secție de ATI este de: 18 medici, specialitate ATI, 60 de asistenți medicali, 17 infirmiere/ îngrijitoare, 3 brancardieri.“

CJ vrea să construiască un spital modular cu 30 de paturi de Terapie Intensivă

Pe perioada stării de urgență, detașarea personalului de specialitate din unitățile sanitare CJ vrea să construiască un spital modular cu 30 de paturi de Terapie Intensivă. Pe perioada stării de urgență, detașarea personalului de specialitate din unitățile sanitare publice se realizează la propunerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov prin Ordin al Prefectului Județului Brașov. „Consiliul Județean Brașov analizează în prezent toate variantele fezabile pentru eficientizarea activității medicale în secțiile de ATI, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. În acest sens, se are în vedere inclusiv construirea unui spital modular în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov care să cuprindă exclusiv un număr de aproximativ 30 paturi de terapie intensivă, unde să fie concentrate toate resursele umane specializate în terapie intensivă necesare depășirii crizei pandemice. Acest lucru ar permite construcția noii unități într-un timp foarte scurt, la costuri reduse.
În situația în care acest proiect va fi demarat, Consiliul Județean Brașov a identificat resursele financiare pentru finanșarea acestui proiect.
Principala provocare la acest moment o reprezintă identificarea furnizorilor care să poată livra în cel mai scurt timp echipamentele și aparatura medicală necesară funcționării acestui spital modular cu paturi de terapie intensivă“, se arată într-un comunicat al CJ. . „Consiliul Județean Brașov analizează în prezent toate variantele fezabile pentru eficientizarea activității medicale în secțiile de ATI, în contextul epidemiei cu noul coronavirus. În acest sens, se are în vedere inclusiv construirea unui spital modular în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov care să cuprindă exclusiv un număr de aproximativ 30 paturi de terapie intensivă, unde să fie concentrate toate resursele umane specializate în terapie intensivă necesare depășirii crizei pandemice. Acest lucru ar permite construcția noii unități într-un timp foarte scurt, la costuri reduse.
În situația în care acest proiect va fi demarat, Consiliul Județean Brașov a identificat resursele financiare pentru finanșarea acestui proiect.
Principala provocare la acest moment o reprezintă identificarea furnizorilor care să poată livra în cel mai scurt timp echipamentele și aparatura medicală necesară funcționării acestui spital modular cu paturi de terapie intensivă“, se arată într-un comunicat al CJ.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină

Cu mască și distanțare


De la 1 iunie începe marea relaxare
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  2 cazuri noi de coronavirus la Brașov


  Azi 13:20
 • ➤ Știri Brasov


  Cetatea Feldioara, cea mai veche fortificație din județul Brașov, a fost redeschisă


  Azi 11:26
 • ➤ Știri Brasov


  De ce sărbătorim Ziua Copilului pe 1 iunie


  Azi 11:20
 • ➤ Știri Brasov


  Intervenție în Piatra Craiului, pentru recuperarea unui turist accidentat


  Azi 10:38
 • ➤ Știri Brasov


  Mașină răsturnată pe DN11, între Brașov și Hărman


  31.05.2020
 • ➤ Life


  Ziua Internațională a Blondelor: până în 2202 nu vor mai rămâne blonde naturale pe Terra


  31.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  7 cazuri de coronavirus noi la Brașov, 124 de cazuri noi în țară


  31.05.2020
 • ➤ Sport


  Dumitru Dragomir, 74: "Explodează hormonii în fotbaliști!"


  31.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  ALERTĂ METEO ANM: Averse, descărcări electrice, grindină și vijelii, până miercuri!


  31.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces COVID la Brașov urcă bilanțul la 53 de morți


  30.05.2020
 • ➤ National


  Ludovic Orban a scos din buzunar 3.000 de lei pentru fumat și nepurtarea măștii


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  7 noi cazuri de COVID 19 la Brașov, 151 de noi pacienți confirmați în țară


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Dacă tușești nu ai voie la terase, de la 1 iunie


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Al 52-lea deces COVID 19, la Brașov


  30.05.2020
 • ➤ Sport


  Hochei. Lotul prinde contur la Corona Brașov / 14 jucători au semnat contractele / Negocieri cu antrenorul Dave MacQueen


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces COVID 19 la Brașov urcă bilanțul negru la 51 de morți


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  AJF Brașov. Consultări cu cluburile de Liga 4. Ce scenarii au propus reprezentanții echipelor pentru reluarea campionatului


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK a făcut al treilea test pentru coronavirus


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  13 noi cazuri de COVID 19, la Brașov


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Facilități fiscale de pandemie la Brașov: Reducere cu 50% a impozitului pe clădri și a taxei pentru terase


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Minivacanță de 1 iunie în siguranță!


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Transport gratuit pentru elevi


  29.05.2020
 • ➤ International


  A murit cel mai bătrân om din lume!


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Oameni pentru oameni


  DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu ofertele trimise acum clienților, în condițiile în care prețul de achiziție al gazelor va fi mult mai mic după liberalizare


  29.05.2020
 • ➤ National


  Sondaj IMAS: PNL 32%, PSD 24,8%


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Bani de la stat pentru angajați și angajatori, de la 1 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Depozitul Ecologic de Deșeuri Brașov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deșeurilor municipale, la nivelul României și al Europei Centrale și de Sud-Est


  29.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  29.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cu mască și distanțare


  De la 1 iunie începe marea relaxare


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Curățenie


  Rable ridicate de pe străzile Brașovului


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Reîncepe colectarea DEEE-urilor


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Proceduri birocratice complicate pentru ,,închidere“a rampei de la Timiș-Triaj


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Pentru servicii medicale mai bune


  Sistemul sanitar brașovean are nevoie urgentă de reformă


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  CJ a aprobat desființarea Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Două specii exotice noi au ajuns în pepiniera Regiei Kronstadt


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Flori pentru eroi


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni


  29.05.2020
 • ➤ National


  Socoteli de criză


  Cîțu: Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie


  29.05.2020
 • ➤ National


  Angajații cu copii lucrează cu greu de acasă


  29.05.2020
 • ➤ National


  Parlamentul European va adopta o rezoluție pentru muncitorii români sezonieri


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Legende care trebuie salvate


  Dumbrava cu narcise de la Vad, protejată doar pe hârtie


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Nerăbdare


  Ramona Bădescu vrea să-și boteze fiul la Vatican


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Tudor Chirilă împlinește 46 de ani


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Marion Cotillard a „luat“ COVID 19


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Mediile în care se răspândește COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul și statul la plajă


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Liber la competițiile sportive


  29.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Spitalul din Făgăraș refuză să primească pacienți cu CoVID-19

  Articolul următor


  Spitalul Județean Brașov aduce 27 de ventilatoare. La toamnă

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 17 milisecunde, încărcat în milisecunde