Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Strada N. Titulescu intră două luni în șantier

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 21.10.2019
• Lucările se fac etapizat, pe cinci tronsoane
• Proiectul de modernizare a conductelor de apă din Brașov costă peste 19 milioane de euro
Compania Apa Brașov demarează din această săptămână o amplă lucrare de modernizare a conductei de alimentare care trece pe strada Nicolae Titulescu. Lucrarea, care începe chiar de mâine, va dura două luni și va fi realizată etapizat, pe cinci tronsoane, pe fiecare dintre ele, unde va fi șantier, urmând a fi impuse restricții totale sau parțiale de circulație. „Este o lucrare de mare anvergură si cu o importantă deosebită pentru locuitorii strazii Nicolae Titulescu, dar și pentru orașul Brasov, în întregime. Conducta de fontă ductilă a cărei construcție este deja realizată pe străzile Avram Iancu, Cuza Vodă, Iuliu Maniu și Castanilor, este menită să asigure necesarul de apă potabilă în zona de nord a Brașovului (Bartolomeu, n.n) care va avea o dezvoltare importantă în anii următori“, a explicat Doru Șoptă-reanu, managerul acestui proiect pe care Compania Apa în implementează cu fondurie europene.
Întreaga intervenție pe strada Nicolae Titulescu se face în cadrul unui proiect complex de modernizare a căilor de transport a apei potabile, în valoare de 19,4 milioane lei. Proiectul este finanțat în proporție de 98% din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Conductă nouă de fontă ductilă

Intervențiile pentru modernizarea retelelor de apa potabilă pe strada Nicolae Titulescu au început din 4 octombrie. Lucrarea constă în amplasarea unei conducte de fontă ductilă cu diametrul de 500 mm si a doua conducte de distri-buție apă potabilă din polietilenă cu diametrul de 160 mm, au explicat reprezentanții Companiei Apa. În încercarea de a face această curare fără blocaje prea mari, intervențiile se vor realiza etapizat, pe cinci tronsoane ale străzii Nicolae Titulescu.   
Atât Poliția națională, cât și Poliția Locală, prin birourile și compartimentele rutiere, au anunțat că tronsoanele pe care se vor face lucrări, dar și rutele alternative pentru șoferi, vor marcate corespunzător și anunțate în timp util.

O săptămână cu restricție completă de circulație între Dorobanților și N.D Cocea

Astel, Tronsonul I din str. Nicolae Titulescu, pe care se vor face lucrări, începând din 22 octombrie este cuprins între intersecțiile cu str. Dorobanților și str. N.D Cocea. Acesta va fi în șantier timp de o săptămână, conform planificării făcute de Compania Apa. Lucrarea pe acest tronson presupune închiderea totală a circulației. Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre centrul orașului (Bd.15 Noiembrie) sau strada Castanilor spre Nicolae Titulescu, traficul auto va fi presemnalizat pe str. Castanilor (tronsonul între Iuliu Maniu și 15 Noiembrie) si pe str.15 Noiembrie (înainte de „Patria”). Rutele alternative stabilite pentur acest tronson sunt pe strada N. Titulescu, între Castanilor și Dorobanților și strada Dorobanților – Român㠖 N.D. Cocea – N. Titulescu/15 Noiembrie. Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre Calea Bucuresti, traficul auto va fi presemnalizat pe Calea București în zona „3 Alimentare“. Circulația va fi posibilă pe strada Nicolae Ti-tulescu, între Calea București și N.D. Cocea și poate fi continuată pe N.D. Cocea – Păun Pincio – Dorobanților – 15 Noiembrie. Accesul pe N. Titulescu în zona Castanilor-Dorobanților nu va fi posibil decât dinspre centrul orașului sau dinspre Castanilor, au anunțat polițiștii de la birourile rutiere ale IPJ și Poliției Locale.

Rute alternative pentru toate zonele unde se lucrează

După finaliarea lucrărilor pe această porțiune, șantierul se va muta pe Tronsonul 2, cuprins între intersecțiile cu str. N.D Cocea și str. Dimineații. Aici, intervenția de schimbare a țevilor se desfășoară pe perioada unei săptămâni, între 4 – 10 noiembrie 2019. În acest caz, traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre str. Dimineții spre str. Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajunga dinspre Patria în zona Nicolae Titulescu, între str. Dimineții și Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu - Dorobanților – Cezar Boliac – Dimineții – N. Titulescu.
Tronsonul 3 al lucrării, cuprins între intersecțiile cu str. Dimineții și str. Roșiorilor va fi unul mai lung, din punct de vedere al timpului destinat intervenției. șantierul de aici va dura două săptămâni, în perioada 10 – 24 noiembrie 2019, iar traficul va fi restricționat tot pe un singur sens, dinspre intersecția cu Roșiorilor spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Roșio-rilor și Calea București o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. București – N. Titulescu.

Tronsoanele 4 și 4, cu lucrări de aproape o lună

Și pentru Tronsonul 4 al lucrării, cuprins între Tronsonul 4, între intersecții cu str. Roșiorilor și str. Petru Rareș, traficul va fi restricționat tot pe un singur sens, dinspre intersecția cu str. Petru Rareș spre Castanilor.. Lucrările de vor desfășura aici în perioada 25 noiembrie – 13 decembrie 2019. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Petru Rareș și Roșiorilor, o pot face pe traseul N. Titulescu – Roșiorilor – Păltiniș – Petru Rareș -N.Titulescu sau o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. Bucuresti – N. Titulescu. În decursul acestei perioade este programată o lucrare importantă de conectare a conductei de fontă ductilă (DN 500 mm) cu o altă conductă (DN 700 mm) în intersecția străzilor N. Titulescu – Serii – Păltiniș. Această lucrare va necesita blocarea totală a acestei intersecții pentru o perioadă de 3 zile, estimată pentru 06 – 08.11.2019. În acest interval de timp nu va putea fi asigurată o cale de acces auto pe N. Titulescu, dinspre C. București spre Patria, pe străzile adiacente. Accesul se va putea face doar dinspre Patria.
Tronsonul 5, între str. Petru Rareș și str. Calea București ar trebuie să fie gat ape 22 decembrie, conform planului făcut de Compania Apa. Pe perioada lucărilor în această zonă, traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Calea București spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să iasă din N. Titulescu în Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu – Petru Rareș – 15 Noiembrie – Calea București.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină

Cu mască și distanțare


De la 1 iunie începe marea relaxare
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Mașină răsturnată pe DN11, între Brașov și Hărman


  Azi 18:25
 • ➤ Life


  Ziua Internațională a Blondelor: până în 2202 nu vor mai rămâne blonde naturale pe Terra


  Azi 13:14
 • ➤ Știri Brasov


  7 cazuri de coronavirus noi la Brașov, 124 de cazuri noi în țară


  Azi 13:02
 • ➤ Sport


  Dumitru Dragomir, 74: "Explodează hormonii în fotbaliști!"


  Azi 12:38
 • ➤ Știri Brasov


  ALERTĂ METEO ANM: Averse, descărcări electrice, grindină și vijelii, până miercuri!


  Azi 12:29
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces COVID la Brașov urcă bilanțul la 53 de morți


  30.05.2020
 • ➤ National


  Ludovic Orban a scos din buzunar 3.000 de lei pentru fumat și nepurtarea măștii


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  7 noi cazuri de COVID 19 la Brașov, 151 de noi pacienți confirmați în țară


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Dacă tușești nu ai voie la terase, de la 1 iunie


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Al 52-lea deces COVID 19, la Brașov


  30.05.2020
 • ➤ Sport


  Hochei. Lotul prinde contur la Corona Brașov / 14 jucători au semnat contractele / Negocieri cu antrenorul Dave MacQueen


  30.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces COVID 19 la Brașov urcă bilanțul negru la 51 de morți


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  AJF Brașov. Consultări cu cluburile de Liga 4. Ce scenarii au propus reprezentanții echipelor pentru reluarea campionatului


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK a făcut al treilea test pentru coronavirus


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  13 noi cazuri de COVID 19, la Brașov


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Facilități fiscale de pandemie la Brașov: Reducere cu 50% a impozitului pe clădri și a taxei pentru terase


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Minivacanță de 1 iunie în siguranță!


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Transport gratuit pentru elevi


  29.05.2020
 • ➤ International


  A murit cel mai bătrân om din lume!


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Oameni pentru oameni


  DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu ofertele trimise acum clienților, în condițiile în care prețul de achiziție al gazelor va fi mult mai mic după liberalizare


  29.05.2020
 • ➤ National


  Sondaj IMAS: PNL 32%, PSD 24,8%


  29.05.2020
 • ➤ Economic


  Bani de la stat pentru angajați și angajatori, de la 1 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”


  29.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Depozitul Ecologic de Deșeuri Brașov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deșeurilor municipale, la nivelul României și al Europei Centrale și de Sud-Est


  29.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  29.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cu mască și distanțare


  De la 1 iunie începe marea relaxare


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Curățenie


  Rable ridicate de pe străzile Brașovului


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Reîncepe colectarea DEEE-urilor


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Proceduri birocratice complicate pentru ,,închidere“a rampei de la Timiș-Triaj


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Pentru servicii medicale mai bune


  Sistemul sanitar brașovean are nevoie urgentă de reformă


  29.05.2020
 • ➤ Eveniment


  CJ a aprobat desființarea Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Două specii exotice noi au ajuns în pepiniera Regiei Kronstadt


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Flori pentru eroi


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni


  29.05.2020
 • ➤ National


  Socoteli de criză


  Cîțu: Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie


  29.05.2020
 • ➤ National


  Angajații cu copii lucrează cu greu de acasă


  29.05.2020
 • ➤ National


  Parlamentul European va adopta o rezoluție pentru muncitorii români sezonieri


  29.05.2020
 • ➤ Actualitate


  Legende care trebuie salvate


  Dumbrava cu narcise de la Vad, protejată doar pe hârtie


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Nerăbdare


  Ramona Bădescu vrea să-și boteze fiul la Vatican


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Tudor Chirilă împlinește 46 de ani


  29.05.2020
 • ➤ Life


  Marion Cotillard a „luat“ COVID 19


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Mediile în care se răspândește COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul și statul la plajă


  29.05.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Liber la competițiile sportive


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  „Iron“ Mike Tyson a revenit în ring


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Se caută psihologi


  Fotbaliștii din Liga I nu mai suportă cantonamentul


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  UTA merge la TAS împotriva FRF


  29.05.2020
 • ➤ Sport


  Anamaria Prodan, patron în Liga 1!


  29.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  „O șansă ratată de România“


  Gigantul aeronautic Airbus renunță la fabrica de elicoptere din Brașov

  Articolul următor


  Libertatea lui Niță, la mâna UE

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 15 milisecunde, încărcat în milisecunde