Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Strada N. Titulescu intră două luni în șantier

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 21.10.2019
• Lucările se fac etapizat, pe cinci tronsoane
• Proiectul de modernizare a conductelor de apă din Brașov costă peste 19 milioane de euro
Compania Apa Brașov demarează din această săptămână o amplă lucrare de modernizare a conductei de alimentare care trece pe strada Nicolae Titulescu. Lucrarea, care începe chiar de mâine, va dura două luni și va fi realizată etapizat, pe cinci tronsoane, pe fiecare dintre ele, unde va fi șantier, urmând a fi impuse restricții totale sau parțiale de circulație. „Este o lucrare de mare anvergură si cu o importantă deosebită pentru locuitorii strazii Nicolae Titulescu, dar și pentru orașul Brasov, în întregime. Conducta de fontă ductilă a cărei construcție este deja realizată pe străzile Avram Iancu, Cuza Vodă, Iuliu Maniu și Castanilor, este menită să asigure necesarul de apă potabilă în zona de nord a Brașovului (Bartolomeu, n.n) care va avea o dezvoltare importantă în anii următori“, a explicat Doru Șoptă-reanu, managerul acestui proiect pe care Compania Apa în implementează cu fondurie europene.
Întreaga intervenție pe strada Nicolae Titulescu se face în cadrul unui proiect complex de modernizare a căilor de transport a apei potabile, în valoare de 19,4 milioane lei. Proiectul este finanțat în proporție de 98% din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Conductă nouă de fontă ductilă

Intervențiile pentru modernizarea retelelor de apa potabilă pe strada Nicolae Titulescu au început din 4 octombrie. Lucrarea constă în amplasarea unei conducte de fontă ductilă cu diametrul de 500 mm si a doua conducte de distri-buție apă potabilă din polietilenă cu diametrul de 160 mm, au explicat reprezentanții Companiei Apa. În încercarea de a face această curare fără blocaje prea mari, intervențiile se vor realiza etapizat, pe cinci tronsoane ale străzii Nicolae Titulescu.   
Atât Poliția națională, cât și Poliția Locală, prin birourile și compartimentele rutiere, au anunțat că tronsoanele pe care se vor face lucrări, dar și rutele alternative pentru șoferi, vor marcate corespunzător și anunțate în timp util.

O săptămână cu restricție completă de circulație între Dorobanților și N.D Cocea

Astel, Tronsonul I din str. Nicolae Titulescu, pe care se vor face lucrări, începând din 22 octombrie este cuprins între intersecțiile cu str. Dorobanților și str. N.D Cocea. Acesta va fi în șantier timp de o săptămână, conform planificării făcute de Compania Apa. Lucrarea pe acest tronson presupune închiderea totală a circulației. Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre centrul orașului (Bd.15 Noiembrie) sau strada Castanilor spre Nicolae Titulescu, traficul auto va fi presemnalizat pe str. Castanilor (tronsonul între Iuliu Maniu și 15 Noiembrie) si pe str.15 Noiembrie (înainte de „Patria”). Rutele alternative stabilite pentur acest tronson sunt pe strada N. Titulescu, între Castanilor și Dorobanților și strada Dorobanților – Român㠖 N.D. Cocea – N. Titulescu/15 Noiembrie. Pentru cei care au intenția să se deplaseze dinspre Calea Bucuresti, traficul auto va fi presemnalizat pe Calea București în zona „3 Alimentare“. Circulația va fi posibilă pe strada Nicolae Ti-tulescu, între Calea București și N.D. Cocea și poate fi continuată pe N.D. Cocea – Păun Pincio – Dorobanților – 15 Noiembrie. Accesul pe N. Titulescu în zona Castanilor-Dorobanților nu va fi posibil decât dinspre centrul orașului sau dinspre Castanilor, au anunțat polițiștii de la birourile rutiere ale IPJ și Poliției Locale.

Rute alternative pentru toate zonele unde se lucrează

După finaliarea lucrărilor pe această porțiune, șantierul se va muta pe Tronsonul 2, cuprins între intersecțiile cu str. N.D Cocea și str. Dimineații. Aici, intervenția de schimbare a țevilor se desfășoară pe perioada unei săptămâni, între 4 – 10 noiembrie 2019. În acest caz, traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre str. Dimineții spre str. Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajunga dinspre Patria în zona Nicolae Titulescu, între str. Dimineții și Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu - Dorobanților – Cezar Boliac – Dimineții – N. Titulescu.
Tronsonul 3 al lucrării, cuprins între intersecțiile cu str. Dimineții și str. Roșiorilor va fi unul mai lung, din punct de vedere al timpului destinat intervenției. șantierul de aici va dura două săptămâni, în perioada 10 – 24 noiembrie 2019, iar traficul va fi restricționat tot pe un singur sens, dinspre intersecția cu Roșiorilor spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Roșio-rilor și Calea București o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. București – N. Titulescu.

Tronsoanele 4 și 4, cu lucrări de aproape o lună

Și pentru Tronsonul 4 al lucrării, cuprins între Tronsonul 4, între intersecții cu str. Roșiorilor și str. Petru Rareș, traficul va fi restricționat tot pe un singur sens, dinspre intersecția cu str. Petru Rareș spre Castanilor.. Lucrările de vor desfășura aici în perioada 25 noiembrie – 13 decembrie 2019. Conducătorii auto care au intenția să ajungă dinspre Patria în zona N. Titulescu, între Petru Rareș și Roșiorilor, o pot face pe traseul N. Titulescu – Roșiorilor – Păltiniș – Petru Rareș -N.Titulescu sau o pot face pe traseul 15 Noiembrie – Petru Rareș – N. Titulescu sau C. Bucuresti – N. Titulescu. În decursul acestei perioade este programată o lucrare importantă de conectare a conductei de fontă ductilă (DN 500 mm) cu o altă conductă (DN 700 mm) în intersecția străzilor N. Titulescu – Serii – Păltiniș. Această lucrare va necesita blocarea totală a acestei intersecții pentru o perioadă de 3 zile, estimată pentru 06 – 08.11.2019. În acest interval de timp nu va putea fi asigurată o cale de acces auto pe N. Titulescu, dinspre C. București spre Patria, pe străzile adiacente. Accesul se va putea face doar dinspre Patria.
Tronsonul 5, între str. Petru Rareș și str. Calea București ar trebuie să fie gat ape 22 decembrie, conform planului făcut de Compania Apa. Pe perioada lucărilor în această zonă, traficul va fi restricționat pe un singur sens, dinspre Calea București spre Castanilor. Conducătorii auto care au intenția să iasă din N. Titulescu în Calea București, o pot face pe traseul N. Titulescu – Petru Rareș – 15 Noiembrie – Calea București.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Un nou deces COVID 19 la Brașov


  Azi 19:57
 • ➤ Știri Brasov


  400 de pacienți cu COVID-19 vindecați la Brașov


  Azi 17:40
 • ➤ Știri Brasov


  De luni se redeschide Piața de miercuri din Brașov


  Azi 17:15
 • ➤ Știri Brasov


  Drumul spre Viscri va fi dat în folosința în luna iulie


  Azi 16:38
 • ➤ Știri Brasov


  Gratis la Zoo Brașov de 1 Iunie


  Azi 16:24
 • ➤ Știri Brasov


  Copilaș din Brașov, salvat după ce a băut detartrant pentru țevi


  Azi 16:04
 • ➤ Știri Brasov


  Veste bună pentru angajați! Zile libere în luna iunie


  Azi 15:39
 • ➤ Știri Brasov


  Desființarea sanatoriului de la Sânpetru va duce la pierderea a peste 8 milioane de lei


  Azi 14:40
 • ➤ Știri Brasov


  146 noi cazuri de coronavirus depistate în România, din care 12 la Brașov


  Azi 13:01
 • ➤ Știri Brasov


  Bacalaureat:Anul acesta lucrările se vor corecta în fiecare județ


  Azi 11:54
 • ➤ Știri Brasov


  Podul de la Crihalma va fi deschis luna viitoare


  Azi 11:39
 • ➤ Comunicate


  Anunț de presă


  Finalizarea proiectului „DEZVOLTAREA SOCIETATII PRIN ACHIZITIA DE NOI ECHIPAMENTE”


  Azi 10:01
 • ➤ Prima pagină


  Primul pacient din Brașov vindecat de COVID-19 a donat plasmă


  Azi 09:20
 • ➤ Eveniment


  Reguli de pandemie


  În ce condiții se deschid terasele din Brașov


  Azi 09:13
 • ➤ Eveniment


  Maternitatea are Real Time PCR pentru depistarea COVID-19


  Azi 09:10
 • ➤ Eveniment


  Rafila crede că trendul infectărilor e bun


  Azi 09:05
 • ➤ Eveniment


  OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19


  Azi 09:00
 • ➤ Eveniment


  Permutări


  Sanatoriul de la Sânpetru se desființează până la 1 august


  Azi 08:55
 • ➤ Eveniment


  Trenurile circulă cu 66,78 km/h între Brașov și București


  Azi 08:51
 • ➤ Doctor


  Cură de detoxifiere cu cireșe


  Azi 08:48
 • ➤ Doctor


  Hidroxiclorochina crește riscul de deces la pacienții de COVID-19


  Azi 08:47
 • ➤ Doctor


  Studiu


  Fibrele ajută lupta cu diabetul zaharat de tip II


  Azi 08:45
 • ➤ Doctor


  Șampon natural pentru micoza capului


  Azi 08:42
 • ➤ Doctor


  Apa de mentă răcorește și vindecă


  Azi 08:41
 • ➤ Doctor


  Ce „bilă neagr㓠a fost găsită în dieta vegetariană


  Azi 08:36
 • ➤ Doctor


  4 motive să ai în dietă drojdia inactivă


  Azi 08:32
 • ➤ Life


  După 12 ani


  Corina Chiriac părăsește emisiunea „Opriți timpul”


  Azi 08:28
 • ➤ Life


  Andreea Bălan apare fără haine în noul videoclip


  Azi 08:26
 • ➤ Life


  Iulia Vântur nu-și mai ascunde relația cu Salman Khan


  Azi 08:23
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Sfaturi pentru a ne menține în formă


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  Colțea, primul club din Brașov care a reluat antrenamentele


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  Dezvăluiri


  Brașoveanul Cătălin Lichioiu acuză corupția din fotbalul românesc


  Azi 08:12
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Concediul cu mască


  Azi 08:05
 • ➤ Economic


  Firmele care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic vor primi ajutor financiar de la stat


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Primul brașovean vindecat de COVID a donat plasmă


  25.05.2020
 • ➤ Sport


  Ministrul Tineretului și Sportului, celebru și în Spania! Ce scriu Marca și AS despre Ionuț Stroe


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces la Brașov


  25.05.2020
 • ➤ Cititori


  5 mituri demontate de un studio de producție video


  25.05.2020
 • ➤ Sport


  UEFA a acceptat azi cererea FRF


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  213 cazuri noi de COVID-19 în România. La Brașov nu a apărut niciun caz în ultimele 24 de ore


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  BRAȘOV. Măsuri pentru deschiderea teraselor după 1 iunie


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Alertă de vreme severă de la ANM! Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașov. Primul autobuz electric circulă de azi pe linia 36. Troleibuzele noi au intrat în circulație pe linia 2


  25.05.2020
 • ➤ Comunicate


  Anunț de presă


  Finalizarea proiectului „DEZVOLTAREA SOCIETATII PRIN ACHIZITIA DE NOI ECHIPAMENTE”


  25.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Brașovul a închis azi centrele de carantină


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Cifrele pandemiei


  COVID 19 a mai ucis trei brașoveni


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  A fost bătută în cuie lista investițiilor în managementul deșeurilor care vor fi finanțate cu fonduri de la UE


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Școlile de șoferi s-ar putea scumpi


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Prima semnătură pentru Autostrada Brașov – Bacău


  25.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  „O șansă ratată de România“


  Gigantul aeronautic Airbus renunță la fabrica de elicoptere din Brașov

  Articolul următor


  Libertatea lui Niță, la mâna UE

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 19 milisecunde, încărcat în milisecunde