Consiliul Județean a semnat, în sfârșit, contractul
Aerogara, care va fi realizată în două etape, trebuie să fie gata peste 12 luni: trei pentru realizarea proiectului tehnic și nouă pentru execuția propriu-zisă
CJ Brașov a semnat ieri contractul cu Asocierea BOGART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Ma-nagement SA, pentru obiectivul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații Obiectul Terminal de pasageri, proiectare și execuție. După lămurirea problemelor juridice și opt luni de la demararea procedurilor de achiziție aferente realizării acestui obiectiv, conduce-rea CJ Brașov a primit undă verde să încheie contractul pentru Terminalul de pasageri cu Asocierea BOG ART SRL - Uti Grup SA - Uti Facility Management SA. Contractul are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), iar cele trei firme asociate au la dispoziție 12 luni pentru a respecta prevederile contractului: trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații. Terminalul, conceput arhitectural de cunoscutul arhitect brașovean Dorin Ștefan, va avea trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp. Raul Alexandru Doi-cescu, administratorul companiei BOG ART, a precizat că ambele societăți care formează asocierea pentru realizarea terminalului au experiență în lucrări aeroportuare și că singurul obstacol în realizarea la timp a terminalului ar fi vremea nefavorabilă. Companie BOG ART a mai construit la Brașov Mall-ul Coresi, Parcarea de la Spitalul Militar și Hotelul Kronwell.
Încă două investiții
Tot ieri, CJ a semnat și contractul pentru moderizarea Drumului de sub munte, care va fi realizat de SC Diferit SRL din Cluj.
Firma din Cluj s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL și SC Vibo Instal SRL) și un terț susținător (SC Asphadif SRL), venind cu o ofertă de 118 milioane lei fără TVA (140,42 milioane lei cu TVA). Finanțarea principală pentru modernizarea Drumului de sub munte (drumului interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P) vine din fonduri europene. Al treilea contract semnat ieri are ca obiectiv modernizarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru, proiect care va fi realizat în 12 luni de către firma Romfit Brașov,
într-un contract în valoare de aproape 10,2 milioane lei cu TVA.
Un moment istoric pentru CJ, crede Veștea
Asistăm la un moment istoric pentru Consiliul Județean și pentru județul Brașov. Sunt foarte bucuros că am încheiat contractele de lucrări pentru realizarea acestor trei obiective de investiții pentru care ne-am zbătut foarte mult. Mă bucur că am depășit toate obstacolele procedurale și am reușit să desemnăm firmele constructoare. Vom da ordinul de începere a contractelor și am încredere că termenele de execuție vor fi respectate, a spus ieri președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!