Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Ororile din bordelul în care a fost sechestrată

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 07.08.2019
• Anca a fost vândută de iubitul ei unei familii de proxeneți pentru o jumătate din leafă pe o lună
• Au fost zile când a fost nevoită să satisfacă și 20 de clienți la rând
• Dacă refuza, era arsă cu țigara sau crestată cu lama
• A crezut că mărturisirea ei o să salveze alte fete, dar după 20 de ani organizația criminală, cu complicitatea corupților din politică și instituțiile de stat, e și mai puternică
Anca B. a fost vândută de prietenul ei unui „pește“ din București, care a încuiat-o într-un bordel și a obligat-o să se prostitueze zilnic cu peste 20 de clienți. Anca era forțată să accepte orice perversiune cerută de clienți. Dacă avea curajul să refuze, proxenetul și soția acestuia o băteau sau o torturau. Corpul ei mai poartă urmele arsurilor cu țigara aprinsă și ale crestăturilor făcute cu cuțitul, sabia, cioburi de sticlă sau lame de ras. A scăpat din coșmar prin mila unui client. În bordelul clandestin de pe Strada Plevnei erau sechestrate mai multe tinere, câteva dintre ele minore. „Mă ascund pe unde pot, cu teama să nu fiu găsită sau recunoscută. Pentru mine nu mai este nimic de făcut. M-am nenorocit pe viață. Poate a fost să fie așa, măcar să le ajut pe acele fete care au rămas acolo“, a povestit înspăimântată, Anca, pentru Monitorul, la câteva săptămâni după ce a evadat și s-a întors o vreme în oraș. Nu s-a dus la Poliție, de teamă că ar fi fost trădată și dusă înapoi la proxenet sau, mai rău, omorâtă de oamenii lui „Pian“. Se întâmpla acum 20 de ani. De atunci, povestea se repetă, an de an, pentru sute și mii de fete ca Anca. Nu numai că traficul de carne vie nu a fost eradicat, ci mai mult, a căpătat dimensiuni bine definite de organizație criminală, cu complicitatea corupților din politică și instituțiile de stat plătite să ne apere.

Primele rețele Loverboy

„Povestea mea este pură realitate, deși pare incredibilă“, a scris Anca, la început într-o scrisoare expediată pe adresa ziarului. Apoi, și-a luat inima în dinți și a venit la redacție pentru a povesti totul. În vara lui 1998, avea 23 de ani, iar prietenul ei, Radu J., i-a propus să plece în București împreună și să locuiască un timp la o mătușă de-a lui. Anca nu se înțelegea prea bine cu părinții și credea că Radu o iubește și o ia de nevastă. „Am ajuns pe Strada Plevnei, în București. Nu i-a fost greu să mă convingă să-l însoțesc, doar credeam că vom începe o viață nouă împreună. Am ajuns în fața unei porți, față în față cu Fabrica de Pâine din zonă. Am intrat în curte și am bătut la ușa locuinței. A deschis o femeie trecută de 40 de ani. Ne-a zâmbit. Radu i-a spus «Am venit mătușă, ea este Anca, prietena mea». Am văzut că femeia i-a întins un fișic de bani pe ascuns, în timp ce pe mine mă invita să intru în casă. Radu mi-a spus că el merge să cumpere țigări. Trecuse bine de o oră și jumătate, dar el nu s-a mai întors. Începusem să-mi fac griji. Am întrebat ce se întâmplă, iar femeia mi-a explicat, abia atunci, că iubitul meu mă vânduse pentru 500.000 de lei (n.r. în acel an cam o jumătate din salariul mediu pe economie) și că, de acum, eram obligată să mă prostituez“.

„M-a așezat pe pat și m-a ars cu țigara pe spate, pe picioare și pe burtă

„Am plâns ore în șir. Chiar în acea seară m-au pus la treabă. Am refuzat primul client și am luat bătaie. Noul stăpân m-a așezat pe un pat și m-a ars cu țigara pe spate, pe picioare și pe burtă. Mi-a explicat că așa am să pățesc de fiecare dată când voi îndrăzni să mă împotrivesc, ba poate și mai rău. Casa în care eram ținută prizonieră avea un etaj și era înconjurată de un gard înalt, pe care nu-l puteai sări. Eu, împreună cu încă șapte fete, locuiam într-o singură cameră. Într-o alta, învecinată, se petreceau orgiile. Când primeam clienții în „odaia de lucru» trebuia să purtăm doar o bluză sau un maiou, fără chiloți sau altceva pe noi. Eram opt fete, uneori cu mai mult de 25 de bărbați, toți în aceeași încăpere. În afara faptului că nu aveau voie să ne bată, clienții puteau să ne facă orice. Dacă ne împotriveam, ne luam porția de bătaie de la stăpâni. Nu aveam voie să părăsim casa neînsoțite, sub nici un pretext. Eram tot timpul încuiate, ușa fiind zăvorâtă pe afară cu un lanț și cu un lacăt. Familia lui «Pian», peștele, stăpânul nostru, locuia în același imobil, însă în camerele învecinate. Aveau patru copii, toți minori“, a povestit Anca.

„Programul“ era aproape non-stop

„Pentru o partidă de sex rapid, „Pian“ primea câte 10.000 de lei“ (nr. cam cât un pachet de țigări bune). „Pentru mine, a cerut 15.000, pentru că eram mai proaspătă. O sută de mii cerea clienților care închiriau o fată pentru o noapte întreagă. Puteau fi și mai mulți clienți o dată, la o fată, prețul era tot 100.000 lei. Dacă ne scoteau din casă, clienții trebuiau să-și lase gaj buletinul de identitate, pașaportul sau un act important, așa că erau într-un fel obligați să ne aducă înapoi“, spunea Anca. Fetele erau ținute mai mult flămânde. „Între orele 13.00 și 14.00 aveam pauza de masă. Ne aduceau un castron de roșii cu sare și pâine goală. În rest, programul era aproape non-stop. La ora 9.00 dimineața eram trezite și trimise la duș. Ne spălam o singură dată pe zi. Pentru a câștiga timp, peștele ne obliga să intrăm trei-patru sub duș în același timp. Apoi trebuia să ne fardăm. La ora 10.00 veneau primii clienți. După fiecare partidă, care trebuia să fie cât mai scurtă, veneau la rând alți și alți clienți. Uneori, bărbații făceau și schimb de fete. Clienții erau de toate categoriile, de la liceeni și studenți beți, care veneau în special sâmbătă noaptea, până la țigani nespălați, dar și domni eleganți și străini, în special dintre cei care făceau afaceri prin țară. Fetele nu aveau voie să vorbească deloc cu clientul. Singurele întrebări permise erau cele legate de „serviciul“ ce urmau să-l presteze“.

La raziile polițiștilor, acoperite cu vată de sticlă

Uneori programul începea la 10 dimineața se întindea până la 6.00—7.00 dimineața, a doua zi. „Nu conta că am dormit doar una sau două ore. La 9.00 trebuia să fim gata. Nu existau scuze, pentru nimic. Când eram în acele zile delicate, am fost învățate să ne protejam sumar, dar să nu-i spunem nimic clientului, care ne folosea normal. Un așa-zis medic ne controla pe fiecare, cam la șapte zile. Clientul era obligat să folosească mijloace de protecție, pe care însă trebuia să le cumpere de la pește, cu 5.000 de lei bucata. De cele mai multe ori, acesta însă se rupea, fiind de proastă calitate, așa că eram oricând supuse îmbolnăvirilor. Eu am refuzat să fac sex neprotejat, drept pentru care stăpânul m-a tăiat cu un ciob de sticlă pe tot corpul și mi-a spart arcadele în timpul bătăii. Cam în aceeași perioadă unei colege i-a retezat cu sabia o gambă, pentru că a prins-o în timp ce încerca să sară peste zid. Cei doi câini din curte erau dezlegați, dar, pentru a nu mușca și clienții, aveau botnițe. Chiar și pline de sânge după vreo bătaie, eram trimise înapoi la treabă.   Poliția a făcut două razii. Cineva l-a anunțat pe Pian, iar acesta ne-a încuiat în pod, unde ne-a ascuns sub vată de sticlă“.

Unei fete i-au fost smulse două unghii

Anca povestește că nevasta lui Pian i-a smuls două unghii unei fete, doar pentru că i s-a părut că aceasta își pierdea timpul cu manichiura. „Printre noi erau și minore. Una dintre ele de-abia împlinise 13 ani. Majoritatea au fost vândute ca și mine sau ademenite aici după ce au fugit de acasă. Eu eram singura din Brașov, două erau din București, restul din Moldova, Maramureș și Timișoara. Nici una nu a reușit să ia legătura cu rudele sau Poliția“, spune Anca.

Salvată de un străin

Anca a scăpat de „această închisoare“ cu ajutorul unui cetățean străin. „A venit, chiar în primele zile de când mă aflam acolo. Eram vânătă, plină de sânge, pentru că tocmai luasem o bătaie. Mă tunseseră zero și purtam o perucă. Omul mi-a vorbit în engleză. Ca să nu se prindă peștele că vorbesc, doar mimam că facem ceva. Părea un bărbat mai milos. Mi-a spus că am ochi frumoși și m-a întrebat în șoaptă ce caut aici. Nu știu de ce am avut încredere în el și i-am povestit tot. I-am dat pe ascuns buletinul meu, despre care Pian nici nu bănuia că îl am la mine. I-am cerut să mă scape. Străinul s-a întors peste câteva zile. Plătea tariful obișnuit, dar nu-mi făcea nimic. La una dintre întâlniri mi-a spus că o să mă scape. După câteva săptămâni m-a închiriat pentru două ore. A plătit și i-a lăsat peștelui un act fals. M-a dus în gară, m-a pus în tren și mi-a spus să fug cât mai departe. Când m-am întors acasă, familia m-a întrebat de ce nu sunt cu Radu. El îi vizitase și le spusese că suntem împreună în Moldova, unde locuim la rudele lui. Nu am avut curajul să le spun adevărul. Nu ar fi înțeles. Radu plecase în Germania, la muncă. Peste puțin timp am descoperit o altă nenorocire. Eram însărcinată. Mi-a fost frică să fac un avort, dar nici bani nu aveam. Am născut prematur un băiețel care a murit imediat după naștere. M-am mutat de acasă și am încercat să uit totul. Dar nu pot. M-au nenorocit pe viață“. Anca a crezut că mărturisirea sa o să salveze alte fete.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Procesul de corupție al fostului ministru Constantin Niță, suspendat. Instanța a sesizat Curtea de Justiție a UE


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  Darren Cahill, alături de Simona Halep la Turneul Campioanelor / ”Înapoi la drum!”


  21.10.2019
 • ➤ Prima pagina


  Strada N. Titulescu intră două luni în șantier


  21.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Alertă de gradul 0


  Focar de pestă porcină, confirmat în județul Brașov


  21.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Pistă de acrobații pe bicicletă, sub Tâmpa


  21.10.2019
 • ➤ Local


  Brașov. Parcarea multietajată de la Spitalul Militar, blocată o săptămână


  21.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Deputatul Tudor Benga, dispus să susțină orice proiect pentru alegerea primarilor în două tururi


  21.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Comitetul de Monitorizare pentru POIM, reuniune în premieră, la Brașov


  21.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Prin Programul Operațional Infrastructură Mare


  Aeroportul Brașov poate obține 70 de milioane de euro


  21.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Deși este demisă, Dăncilă a făcut pe premierul la Brașov pentru voturi la președinție


  21.10.2019
 • ➤ National


  Pesediștii se dau în gât


  Dragnea o acuză pe Dăncilă că ar fi fraudat banii UE


  21.10.2019
 • ➤ Life


  La prima vedere


  Diana Bart s-a îndrăgostit de Dubai


  21.10.2019
 • ➤ Life


  Dana Nălbaru vrea o petrecere-surpriză de ziua ei


  21.10.2019
 • ➤ Life


  Loredana Groza a întrecut măsura


  21.10.2019
 • ➤ Life


  Știința a stabilit cea mai frumoasă femeie din lume


  21.10.2019
 • ➤ Cititori


  Cum scapi de gaze


  21.10.2019
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Lecții practice în bucătărie


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  Simone Tempestini a câștigat Raliul Brașovului și un nou titlu de campion național


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  „Felicit echipa”


  Corona Brașov merge mai departe în Cupa EHF


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov. ACSM Codlea și Precizia Săcele, aproape de CSM Corona


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Râșnov. Dîrvăreanu: „Suntem mama răniților!“


  21.10.2019
 • ➤ Sport


  Descătușare!


  ACS SR Brașov a reușit prima victorie în deplasare la Balotești


  21.10.2019
 • ➤ Local


  Doi copii mici și un bărbat de 65 de ani au fost atacați de urs în orașul Victoria din Brașov


  20.10.2019
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 13-a din Liga a 2-a


  UTA s-a impus în derby-ul Vestului cu Poli Timișoara


  20.10.2019
 • ➤ Local


  Brașov: Beat și fără permis de conducere la volan


  20.10.2019
 • ➤ International


  Moment istoric pentru aviație


  Cel mai lung zbor comercial din lume: 19 ore și 16 minute, între New York și Sydney


  20.10.2019
 • ➤ Sport


  Cupa EHF. Corona Brașov a trecut de Super Amara Bera Bera și s-a calificat în turul al treilea preliminar


  19.10.2019
 • ➤ International


  Înfrângere pentru Boris Johnson în Parlamentul britanic. Parlamentarii au votat pentru amânarea Brexitului


  19.10.2019
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 9-a din C3


  Cetate Râșnov a pierdut cu Astra II


  19.10.2019
 • ➤ National


  Curtea de Argeș: Peste 1.000 de persoane asistă la ceremoniile dedicate reînhumării Reginei-Mamă Elena


  19.10.2019
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 12-a


  Liga 4 Brașov. Precizia Săcele a câștigat la Cristian/Aripile Brașov, scorul etapei


  19.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Viorica Dăncilă, la Brașov: Premierul demis a vizitat IAR Ghimbav și Spitalul Municipal Săcele


  19.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Dan Cămârzan, fostul milionar care și-a ucis bunica, rămâne internat la Psihiatrie


  19.10.2019
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 9-a din C3


  ACS SR Brașov, victorie după un meci nebun la Balotești / Horia Popa (2) și Rența au marcat golurile victoriei


  18.10.2019
 • ➤ National


  Ministerul Fondurilor Europene anunță că Aeroportul Brașov poate primi până la 70 de milioane de euro


  18.10.2019
 • ➤ National


  Suspiciune de pestă porcină africană, în Homorod


  18.10.2019
 • ➤ National


  Rămășițele pământești ale Reginei mamă Elena au ajuns în România


  18.10.2019
 • ➤ Sport


  IN MEMORIAM


  Un an fără marele Csaba Gyorffy


  18.10.2019
 • ➤ Sport


  Echipa națională. Când se pun în vânzare biletele pentru meciul România- Suedia


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Despre viață și moarte


  10 povești cutremurătoare de pe Everest


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Investește în clasic


  Top 10 jachete de toamnă pe care le vei purta multă vreme de acum înainte


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Rețete simple și bune


  Dovleac pe masa de toamnă


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Spaima


  „Cel mai curajos animal din lume” este un bursuc


  18.10.2019
 • ➤ Life


  S-au găsit


  Miley Cyrus are un nou iubit


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Alice cea cochetă


  Povestea fabuloasă a modelului de 96 de ani, din Hong Kong


  18.10.2019
 • ➤ Life


  Doar 5


  Cele mai bune filme cu Nicole Kidman


  18.10.2019
 • ➤ Prima pagina


  „O șansă ratată de România“


  Gigantul aeronautic Airbus renunță la fabrica de elicoptere din Brașov


  18.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Au prezentat conceptul


  Cum va arăta pietonalul dintre Modarom și magazinul Star


  18.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Pachete de îngrijire pentru vârstnicii brașoveni


  18.10.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Șcheiul, înecat în gunoaie

  Articolul următor


  Greva reparatorilor de locomotive

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 18.674 milisecunde, încărcat în milisecunde