Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Ororile din bordelul în care a fost sechestrată

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 07.08.2019
• Anca a fost vândută de iubitul ei unei familii de proxeneți pentru o jumătate din leafă pe o lună
• Au fost zile când a fost nevoită să satisfacă și 20 de clienți la rând
• Dacă refuza, era arsă cu țigara sau crestată cu lama
• A crezut că mărturisirea ei o să salveze alte fete, dar după 20 de ani organizația criminală, cu complicitatea corupților din politică și instituțiile de stat, e și mai puternică
Anca B. a fost vândută de prietenul ei unui „pește“ din București, care a încuiat-o într-un bordel și a obligat-o să se prostitueze zilnic cu peste 20 de clienți. Anca era forțată să accepte orice perversiune cerută de clienți. Dacă avea curajul să refuze, proxenetul și soția acestuia o băteau sau o torturau. Corpul ei mai poartă urmele arsurilor cu țigara aprinsă și ale crestăturilor făcute cu cuțitul, sabia, cioburi de sticlă sau lame de ras. A scăpat din coșmar prin mila unui client. În bordelul clandestin de pe Strada Plevnei erau sechestrate mai multe tinere, câteva dintre ele minore. „Mă ascund pe unde pot, cu teama să nu fiu găsită sau recunoscută. Pentru mine nu mai este nimic de făcut. M-am nenorocit pe viață. Poate a fost să fie așa, măcar să le ajut pe acele fete care au rămas acolo“, a povestit înspăimântată, Anca, pentru Monitorul, la câteva săptămâni după ce a evadat și s-a întors o vreme în oraș. Nu s-a dus la Poliție, de teamă că ar fi fost trădată și dusă înapoi la proxenet sau, mai rău, omorâtă de oamenii lui „Pian“. Se întâmpla acum 20 de ani. De atunci, povestea se repetă, an de an, pentru sute și mii de fete ca Anca. Nu numai că traficul de carne vie nu a fost eradicat, ci mai mult, a căpătat dimensiuni bine definite de organizație criminală, cu complicitatea corupților din politică și instituțiile de stat plătite să ne apere.

Primele rețele Loverboy

„Povestea mea este pură realitate, deși pare incredibilă“, a scris Anca, la început într-o scrisoare expediată pe adresa ziarului. Apoi, și-a luat inima în dinți și a venit la redacție pentru a povesti totul. În vara lui 1998, avea 23 de ani, iar prietenul ei, Radu J., i-a propus să plece în București împreună și să locuiască un timp la o mătușă de-a lui. Anca nu se înțelegea prea bine cu părinții și credea că Radu o iubește și o ia de nevastă. „Am ajuns pe Strada Plevnei, în București. Nu i-a fost greu să mă convingă să-l însoțesc, doar credeam că vom începe o viață nouă împreună. Am ajuns în fața unei porți, față în față cu Fabrica de Pâine din zonă. Am intrat în curte și am bătut la ușa locuinței. A deschis o femeie trecută de 40 de ani. Ne-a zâmbit. Radu i-a spus «Am venit mătușă, ea este Anca, prietena mea». Am văzut că femeia i-a întins un fișic de bani pe ascuns, în timp ce pe mine mă invita să intru în casă. Radu mi-a spus că el merge să cumpere țigări. Trecuse bine de o oră și jumătate, dar el nu s-a mai întors. Începusem să-mi fac griji. Am întrebat ce se întâmplă, iar femeia mi-a explicat, abia atunci, că iubitul meu mă vânduse pentru 500.000 de lei (n.r. în acel an cam o jumătate din salariul mediu pe economie) și că, de acum, eram obligată să mă prostituez“.

„M-a așezat pe pat și m-a ars cu țigara pe spate, pe picioare și pe burtă

„Am plâns ore în șir. Chiar în acea seară m-au pus la treabă. Am refuzat primul client și am luat bătaie. Noul stăpân m-a așezat pe un pat și m-a ars cu țigara pe spate, pe picioare și pe burtă. Mi-a explicat că așa am să pățesc de fiecare dată când voi îndrăzni să mă împotrivesc, ba poate și mai rău. Casa în care eram ținută prizonieră avea un etaj și era înconjurată de un gard înalt, pe care nu-l puteai sări. Eu, împreună cu încă șapte fete, locuiam într-o singură cameră. Într-o alta, învecinată, se petreceau orgiile. Când primeam clienții în „odaia de lucru» trebuia să purtăm doar o bluză sau un maiou, fără chiloți sau altceva pe noi. Eram opt fete, uneori cu mai mult de 25 de bărbați, toți în aceeași încăpere. În afara faptului că nu aveau voie să ne bată, clienții puteau să ne facă orice. Dacă ne împotriveam, ne luam porția de bătaie de la stăpâni. Nu aveam voie să părăsim casa neînsoțite, sub nici un pretext. Eram tot timpul încuiate, ușa fiind zăvorâtă pe afară cu un lanț și cu un lacăt. Familia lui «Pian», peștele, stăpânul nostru, locuia în același imobil, însă în camerele învecinate. Aveau patru copii, toți minori“, a povestit Anca.

„Programul“ era aproape non-stop

„Pentru o partidă de sex rapid, „Pian“ primea câte 10.000 de lei“ (nr. cam cât un pachet de țigări bune). „Pentru mine, a cerut 15.000, pentru că eram mai proaspătă. O sută de mii cerea clienților care închiriau o fată pentru o noapte întreagă. Puteau fi și mai mulți clienți o dată, la o fată, prețul era tot 100.000 lei. Dacă ne scoteau din casă, clienții trebuiau să-și lase gaj buletinul de identitate, pașaportul sau un act important, așa că erau într-un fel obligați să ne aducă înapoi“, spunea Anca. Fetele erau ținute mai mult flămânde. „Între orele 13.00 și 14.00 aveam pauza de masă. Ne aduceau un castron de roșii cu sare și pâine goală. În rest, programul era aproape non-stop. La ora 9.00 dimineața eram trezite și trimise la duș. Ne spălam o singură dată pe zi. Pentru a câștiga timp, peștele ne obliga să intrăm trei-patru sub duș în același timp. Apoi trebuia să ne fardăm. La ora 10.00 veneau primii clienți. După fiecare partidă, care trebuia să fie cât mai scurtă, veneau la rând alți și alți clienți. Uneori, bărbații făceau și schimb de fete. Clienții erau de toate categoriile, de la liceeni și studenți beți, care veneau în special sâmbătă noaptea, până la țigani nespălați, dar și domni eleganți și străini, în special dintre cei care făceau afaceri prin țară. Fetele nu aveau voie să vorbească deloc cu clientul. Singurele întrebări permise erau cele legate de „serviciul“ ce urmau să-l presteze“.

La raziile polițiștilor, acoperite cu vată de sticlă

Uneori programul începea la 10 dimineața se întindea până la 6.00—7.00 dimineața, a doua zi. „Nu conta că am dormit doar una sau două ore. La 9.00 trebuia să fim gata. Nu existau scuze, pentru nimic. Când eram în acele zile delicate, am fost învățate să ne protejam sumar, dar să nu-i spunem nimic clientului, care ne folosea normal. Un așa-zis medic ne controla pe fiecare, cam la șapte zile. Clientul era obligat să folosească mijloace de protecție, pe care însă trebuia să le cumpere de la pește, cu 5.000 de lei bucata. De cele mai multe ori, acesta însă se rupea, fiind de proastă calitate, așa că eram oricând supuse îmbolnăvirilor. Eu am refuzat să fac sex neprotejat, drept pentru care stăpânul m-a tăiat cu un ciob de sticlă pe tot corpul și mi-a spart arcadele în timpul bătăii. Cam în aceeași perioadă unei colege i-a retezat cu sabia o gambă, pentru că a prins-o în timp ce încerca să sară peste zid. Cei doi câini din curte erau dezlegați, dar, pentru a nu mușca și clienții, aveau botnițe. Chiar și pline de sânge după vreo bătaie, eram trimise înapoi la treabă.   Poliția a făcut două razii. Cineva l-a anunțat pe Pian, iar acesta ne-a încuiat în pod, unde ne-a ascuns sub vată de sticlă“.

Unei fete i-au fost smulse două unghii

Anca povestește că nevasta lui Pian i-a smuls două unghii unei fete, doar pentru că i s-a părut că aceasta își pierdea timpul cu manichiura. „Printre noi erau și minore. Una dintre ele de-abia împlinise 13 ani. Majoritatea au fost vândute ca și mine sau ademenite aici după ce au fugit de acasă. Eu eram singura din Brașov, două erau din București, restul din Moldova, Maramureș și Timișoara. Nici una nu a reușit să ia legătura cu rudele sau Poliția“, spune Anca.

Salvată de un străin

Anca a scăpat de „această închisoare“ cu ajutorul unui cetățean străin. „A venit, chiar în primele zile de când mă aflam acolo. Eram vânătă, plină de sânge, pentru că tocmai luasem o bătaie. Mă tunseseră zero și purtam o perucă. Omul mi-a vorbit în engleză. Ca să nu se prindă peștele că vorbesc, doar mimam că facem ceva. Părea un bărbat mai milos. Mi-a spus că am ochi frumoși și m-a întrebat în șoaptă ce caut aici. Nu știu de ce am avut încredere în el și i-am povestit tot. I-am dat pe ascuns buletinul meu, despre care Pian nici nu bănuia că îl am la mine. I-am cerut să mă scape. Străinul s-a întors peste câteva zile. Plătea tariful obișnuit, dar nu-mi făcea nimic. La una dintre întâlniri mi-a spus că o să mă scape. După câteva săptămâni m-a închiriat pentru două ore. A plătit și i-a lăsat peștelui un act fals. M-a dus în gară, m-a pus în tren și mi-a spus să fug cât mai departe. Când m-am întors acasă, familia m-a întrebat de ce nu sunt cu Radu. El îi vizitase și le spusese că suntem împreună în Moldova, unde locuim la rudele lui. Nu am avut curajul să le spun adevărul. Nu ar fi înțeles. Radu plecase în Germania, la muncă. Peste puțin timp am descoperit o altă nenorocire. Eram însărcinată. Mi-a fost frică să fac un avort, dar nici bani nu aveam. Am născut prematur un băiețel care a murit imediat după naștere. M-am mutat de acasă și am încercat să uit totul. Dar nu pot. M-au nenorocit pe viață“. Anca a crezut că mărturisirea sa o să salveze alte fete.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Celebrul alpinist Torok Zsolt a fost găsit mort în masivul Făgăraș


  Azi 19:51
 • ➤ Local


  Tânără drogată la volan, pe Transfăgărășan


  Azi 12:55
 • ➤ Economic


  ​Split TVA devine opțional


  Azi 12:31
 • ➤ National


  Cazul Caracal:Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure


  Azi 12:19
 • ➤ National


  A apărut o nouă metodă de înșelăciune: amenda lăsată pe geamul mașinii


  Azi 11:20
 • ➤ Local


  Accident cu un mort lângă Brașov


  16.08.2019
 • ➤ Sport


  Panțîru o duce pe FCSB în play-off-ul Europa League!


  15.08.2019
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov. Reacția lui Florin Stîngă după eliminarea din Cupa României / " Un duș rece la Cisnădie"


  15.08.2019
 • ➤ Sport


  Tenis, WTA, Cincinnati. Simona Halep e în turul 3


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Surpriză neplăcută


  ACS SR Brașov, eliminată din Cupa României de o echipă de Liga a 4-a! Cetate Râșnov, set la unu cu Precizia Săcele


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Corona Brașov și Minaur Baia Mare, egal amical la Brașov / Concluziile lui Ion Crăciun


  14.08.2019
 • ➤ Local


  Alimente depozitate lângă gunoi în spatele unor restaurante din Brașov


  14.08.2019
 • ➤ Local


  „Anatoly & Prietenii”, spectacol estival la Opera Brașov


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Au cheltuit milioane de dolari pe o ceremonie


  Cele mai scumpe nunți din lume


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Celtic – CFR Cluj 3-4. Dan Petrescu: “Le-am închis gura tuturor“


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Alternative


  Ovăz pentru frumusețe și sănătate


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Bucătărie de vară


  Idei pentru preparate cu umplutură


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Un top


  Cele mai mari animale din lume


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Alături de Iris


  Felicia Filip a adus opera în lumea rock-ului din România


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Pasiune


  Celine Dion are peste 10.000 de perechi de pantofi


  14.08.2019
 • ➤ Life


  „Am mințit la Oprah în legătură cu căsnicia!”


  Actrița Geena Davis nu recunoaște că a fost măritată


  14.08.2019
 • ➤ Prima pagina


  60 de ani de când în gara Brașov a intrat prima locomotivă diesel


  14.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Granițe fragile


  Omul de afaceri care și-a ucis bunica a fost internat la psihiatrie


  14.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Restricții de circulație la pasajul Fartec, de la 1 septembrie


  14.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Prefectul a cerut controale la localurile de lângă Cerb


  14.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Un pas în labirintul birocratic pentru parcarea subterană de la Gară


  14.08.2019
 • ➤ Actualitate


  „Eu sunt Corina!”


  Corina Chiriac, recital aniversar la Cerbul de Aur


  14.08.2019
 • ➤ Actualitate


  Program special la RATBV în ziua de Sfânta Maria


  14.08.2019
 • ➤ Religie


  Mare sărbătoare


  Sântămăria Mare


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Vinde tot și pleacă


  Laurette se mută în America


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Madonna nu a fost primită la propria sa petrecere


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Paraziții au câștigat procesul cu Poliția


  14.08.2019
 • ➤ Life


  Modelul celebru, cu nasul negru


  14.08.2019
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Simptome care trădează lipsa de vitamine


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  A murit José Luis Brown, campion mondial cu Argentina în 1986


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Lucian Goian își continuă aventura în India


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Handbal feminin


  Meciuri amicale pentru Corona, la Brașov


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Secelean revine în forță la Precizia Săcele


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Dusan Uhrin e antrenorul lui Dinamo


  14.08.2019
 • ➤ Sport


  Favorite certe


  ACS SR Brașov și Cetate Râșnov își fac încălzirea în Cupa României


  14.08.2019
 • ➤ Local


  60 de ani de când în gara Brașov a intrat prima locomotivă diesel electrică


  13.08.2019
 • ➤ Local


  Strada Sforii va fi închisă mâine, între orele 11.00 - 14.00


  13.08.2019
 • ➤ Local


  Corina Chiriac, recital aniversar la Cerbul de Aur


  13.08.2019
 • ➤ Local


  Turistă salvata din Munții Piatra Craiului


  13.08.2019
 • ➤ Local


  Cum se va circula pe pasajul hobanat de la Sala Sporturilor


  13.08.2019
 • ➤ Sport


  Lovitură! Romeo Surdu a semnat cu ACS SR Brașov / „Primul pas este să atacăm promovarea în Liga a 2-a “


  13.08.2019
 • ➤ Local


  Mircea Cărtărescu a donat 420 de cărți pentru Spitalul Clinic de Copii din Brașov


  13.08.2019
 • ➤ Prima pagina


  A murit Mircea Sevaciuc, primul lider al Mișcării ,,15 Noiembrie 87”


  13.08.2019
 • ➤ Eveniment


  Pensiile cresc de la 1 septembrie


  13.08.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Șcheiul, înecat în gunoaie

  Articolul următor


  Greva reparatorilor de locomotive

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21.787 milisecunde, încărcat în milisecunde