Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Dar de viață


Maternitatea are un incubator de top

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 05.06.2019
• Incubatorul cu care Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie va putea salva mai mulți prematuri este cea de a opta donație pe care organizația „Salvați Copiii“ o face pentru spitalele din Brașov
Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie a primit, din această săptămână, un incubator nou, de top, printr-o nouă donație făcută de Organizația „Salvați Copiii“. Incubatorul, care valorează peste 26.000 de euro, este cea de a opta donație pe care „Salvați Copiii“ o face pentru spitalele din Brașov, în ultimii șase ani, majoritatea dintre ele la Maternitate. „Ne întoarcem de fiecare dată cu drag aici la Maternitatea de stat din Brașov petnru că știm că sunt echipe performante de medici ce asigură venirea pe lume a multor copii, nu doar din județul Brașov. Fiind o maternitate de nivel 3, are peste 4.000 de nașteri pe an și asigură servicii medicale pentru mămicile din județele din regiune, dar și din restul țării, salvând viața multor copii care vin pe lume prematur“, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii“ România, prezentă ieri la Brașov pentru a prezenta incubatorul ultraperformant donat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Aurel Ioan Sbârcea“ Brașov.

Echipamente în valoare de 190.000 de euro, donate Maternității

Până acum, „Salvați Copiii“ România a dotat Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologice „A. I. Sbârcea“ Brașov echipamente în valoare de 190.000 de euro. Cel mai nou echipament de înaltă performanță adus la Maternitatea Brașov este un incubator top de gamă, în valoare de 26.530 de euro, pe care asociația l-a achiziționat din donațiile adunate până acum, în campania multianuală de diminuare a mortalității infantile din România. Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Brașov este una dintre cele 49 de maternități sau secții de naștere din România care în acest an vor fi dotate cu astfel de echipamente, pentru care există un buget de un milion de euro. Echipamente performante vor fi donate și în alte spitale din Regiunea Centru, în Alba Iulia, Sebeș, Mediaș, Sibiu, Mureș, Sighișoara sau Gheorghieni dar și în alte zone ale țării. „«Salvați Copiii» România a centralizat solicitările primite din țară și a făcut o analiză strictă, pentru că este greu să prioritizezi nevoile și să alegi maternitățile unde să faci primele investiții urgente. Iar criteriul este brutal: salvarea vieților nou-născuților prematur sau cu patologii grave. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevarat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii“ România.

4.281 de bebeluși, dintre care 530 prematuri

În această campanie din 2019, „Salvați Copiii“ a ales să se întoarcă la Brașov datorită numărului mare de nașteri care au loc anual aici, multe dintre ele premature. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie din Brașov au ajuns pe lume, în 2018, 4.281 de copii , dintre care 530 prematuri, maternitatea brașoveană având astfel o rată a prematuristății de 12,38%. În acest an, doar în primele patru luni, s-au născut alți 1.430 de copii, dintre care în jur de 200 prematur. 33 dintre ei au cântărit la naștere sun 1.500 de grame și au avut nevoie de o perioadă mai lungă de ședere în incubator, până să iasă din situația de risc și să ajungă la greutatea normală. În acest context, medicii de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologice spun că incubatoarele nu prisosesc niciodată, choar dacă pe lângă cele donate acum dar și în trecut de „Salvați Copiii“, și Consiliul Județean a mai achiziționat zece bucăți. „La maternitatea noastră ajung cele mai grave cazuri din județ și din județele limitrofe, fiind unitate medicala de rang superior. Așadar, fiecare secundă contează pentru salvarea copiilor născuți prematur. Incubatorul performant donat de Organizația „Salvați Copiii“ permite realizarea investigațiilor în același loc, fără să mai trebuiască să mutăm nou-născuții, care se află și așa în stare fragilă”, spune dr. Olimpia Petrescu, șeful Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”.

Brașovul, rată mai mare de mortalitate infantilă decât media pe țară

Dotarea de la Brașov este parte a programului complex de combatere a mortalității infantile în România. În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii. „Atunci când gesturile bune vin împreună, rezultatul e o societate mai bună pentru toți. Eu sunt extrem de recunoscătoare Organizației «Salvați Copiii» România, pentru că m-a învățat să ajut, să mă implic în cauza copiilor născuți prematur“, a spus la rândul său, Amalia Năstase, ambasator al campaniei de combatere a mortalității infantile. Statisticile arată că în urmă cu opt ani, când „Salvați Copiii“ a început această campanie de dotare a maternităților și secțiilor de nou-născuți, mortalitatea infantilă în România era de 11 la mie. Acum, acest procent a scăzut până la 6,7 la mie, însă țara noastră tot are o rată dublă față de media din Uniunea Europeană. În Brașov, mortalitatea infantilă este peste media pe țară, de 7,3 la mie. Dr. Mircea Preda, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brașov, explică motivele. „Brașovul este un județ mare și există comunități cu sarcini nemonitorizate. În al doilea rând, vorbim despre un număr relativ mare de transferuri pe care le preluăm din alte județe, dar și de faptul că noi nu refuzăm niciodată aceste cazuri“, a precizat dr. Mircea Preda.

Eficientizare energetică pentru corpul nou al Maternității

În acest an, Maternitatea Brașov intră din nou în reparații, corpul nou urmând să beneficieze de o eficientizare energetică în valoare de 26,552 milioane lei. Cea mai mare parte a banilor provine din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Consiliul Județean asigurând o cofinanțare de 8,2 milioane de lei. După finalizarea acestor lucrări, aceasta va deveni una dintre cele mai performante și bine amenajate maternități din România, spune președintele Consiliuliului Județean Brașov, Adrian Veștea. „În ultimii ani ne-am concentrat pe a majora, de la an la an, sumele pe care le acordăm spitalelor brașovene, de la bugetul local. Astfel Spitalul de Obstetrică și Ginecologie a beneficiat de 7 milioane de lei în 2016, 10,9 milioane lei în 2019 și 17 milioane de lei în acest an, de la bugetul județului. Însă, am căutat să găsim și alte surse, atât pentru dotări, cât și pentru reparații mai complexe, pentru clădire. Astfel, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Brașov este unul dintre cele trei (pe lângă Spitalul de Neurologie și Centrul de Asistență Socio-Medicală de la Sânpetru, n.red), în care vom investi 63 de milioane de lei, pentru eficientizare energetică a clădirii“, a declarat Adrian Veștea. Investiția în eficientizarea energetică a Maternității se află în etapa de proiectare a lucrărilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină

09:33

Cu mască și distanțare


De la 1 iunie începe marea relaxare
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  AJF Brașov. Consultări cu cluburile de Liga 4. Ce scenarii au propus reprezentanții echipelor pentru reluarea campionatului


  Azi 18:39
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK a făcut al treilea test pentru coronavirus


  Azi 16:44
 • ➤ Știri Brasov


  13 noi cazuri de COVID 19, la Brașov


  Azi 15:31
 • ➤ Știri Brasov


  Facilități fiscale de pandemie la Brașov: Reducere cu 50% a impozitului pe clădri și a taxei pentru terase


  Azi 15:22
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Minivacanță de 1 iunie în siguranță!


  Azi 15:02
 • ➤ Știri Brasov


  Transport gratuit pentru elevi


  Azi 14:54
 • ➤ International


  A murit cel mai bătrân om din lume!


  Azi 14:58
 • ➤ Eveniment


  Oameni pentru oameni


  DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19


  Azi 13:45
 • ➤ Economic


  Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu ofertele trimise acum clienților, în condițiile în care prețul de achiziție al gazelor va fi mult mai mic după liberalizare


  Azi 12:20
 • ➤ National


  Sondaj IMAS: PNL 32%, PSD 24,8%


  Azi 11:43
 • ➤ Economic


  Bani de la stat pentru angajați și angajatori, de la 1 iunie


  Azi 11:07
 • ➤ Sport


  Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancționat din punct de vedere sportiv”


  Azi 10:56
 • ➤ Știri Brasov


  Depozitul Ecologic de Deșeuri Brașov devine centru de bune practici în depozitarea finală a deșeurilor municipale, la nivelul României și al Europei Centrale și de Sud-Est


  Azi 10:46
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  Azi 10:31
 • ➤ Prima pagină


  Cu mască și distanțare


  De la 1 iunie începe marea relaxare


  Azi 09:33
 • ➤ Eveniment


  Curățenie


  Rable ridicate de pe străzile Brașovului


  Azi 09:28
 • ➤ Eveniment


  Reîncepe colectarea DEEE-urilor


  Azi 09:25
 • ➤ Eveniment


  Proceduri birocratice complicate pentru ,,închidere“a rampei de la Timiș-Triaj


  Azi 09:24
 • ➤ Eveniment


  Pentru servicii medicale mai bune


  Sistemul sanitar brașovean are nevoie urgentă de reformă


  Azi 09:21
 • ➤ Eveniment


  CJ a aprobat desființarea Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru


  Azi 09:18
 • ➤ Actualitate


  Două specii exotice noi au ajuns în pepiniera Regiei Kronstadt


  Azi 09:14
 • ➤ Actualitate


  Flori pentru eroi


  Azi 09:08
 • ➤ Actualitate


  Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni


  Azi 09:02
 • ➤ National


  Socoteli de criză


  Cîțu: Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie


  Azi 08:59
 • ➤ National


  Angajații cu copii lucrează cu greu de acasă


  Azi 08:57
 • ➤ National


  Parlamentul European va adopta o rezoluție pentru muncitorii români sezonieri


  Azi 08:55
 • ➤ Actualitate


  Legende care trebuie salvate


  Dumbrava cu narcise de la Vad, protejată doar pe hârtie


  Azi 08:50
 • ➤ Life


  Nerăbdare


  Ramona Bădescu vrea să-și boteze fiul la Vatican


  Azi 08:46
 • ➤ Life


  Tudor Chirilă împlinește 46 de ani


  Azi 08:44
 • ➤ Life


  Marion Cotillard a „luat“ COVID 19


  Azi 08:41
 • ➤ Cititori


  Mediile în care se răspândește COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul și statul la plajă


  Azi 08:38
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Muzeul Național Peleș se va redeschide pentru vizitare în data de 2 iunie


  Azi 08:36
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:35
 • ➤ Sport


  Liber la competițiile sportive


  Azi 08:32
 • ➤ Sport


  „Iron“ Mike Tyson a revenit în ring


  Azi 08:30
 • ➤ Sport


  Se caută psihologi


  Fotbaliștii din Liga I nu mai suportă cantonamentul


  Azi 08:27
 • ➤ Sport


  UTA merge la TAS împotriva FRF


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  Anamaria Prodan, patron în Liga 1!


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, cu sau fără Florin Stîngă


  Azi 08:16
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Pe cont propriu


  Azi 08:08
 • ➤ Sport


  Reluarea Ligii 1, pusă în pericol. De ce se teme șeful FRF, Răzvan Burleanu


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Un nou deces la Brașov urcă bilanțul la 50 de morți


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  1 iunie, Ziua Internațională a copiilor - Sfaturi pentru o copilărie în siguranță


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  De la 1 iunie, marea relaxare: se redeschid terasele, avem liber la vacanțe și spectacole


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Ziua eroilor, sărbătorită la Brașov în format de pandemie


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  16 noi cazuri COVID 19 la Brașov, 197 de cazuri noi în țară


  28.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Poliția a pus mâna pe o bandă care opera furturi din locuințe și mașini


  28.05.2020
 • ➤ Comunicate


  ANUNȚ DE PRESĂ


  FINALIZAREA PROIECTULUI „Extindere capacitate de fabricare la Stelco România SRL”


  28.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Coronavirusul nu dă înapoi la Brașov


  28.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Lucrări în stand-by


  169 de semnături împotriva canalului Timiș pe strada Castanilor


  28.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  11 clase de liceu mai puțin la Brașov

  Articolul următor


  Pas important pentru Spitalul Regional

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 11 milisecunde, încărcat în milisecunde