6.4 C
Braşov
Acasă Blog

Întrebarea zilei: Dan Air zboară de la Ghimbav sau de la Otopeni?

0
Foto Danair.ro

Compania aeriană Dan Air anunță faptul că începând cu luna iunie va oferi zboruri către mai multe destinații importante din Europa. Interesant este faptul că zborurile, la care se poate face pe site rezervare, au ca punct de plecare Aeroportul Henri Coandă din București (OTP) și nu Aeroportul internațional Brașov-Ghimbav cum se anunțase inițial. Nu există nici o precizare pe site că acest lucru este doar temporar până la operaționalizarea aeroportului de la Ghimbav sau o strategie de marketing pentru vânzarea în avans de bilete.Nici dacă are vreo legătură cu 1 aprilie.
Printre destinațiile oferite pe site se numără:

Bruxelles, Belgia, cu prețuri începând de la 89 de euro pentru un bilet dus;
Munchen, Germania, cu prețuri începând de la 79 de euro pentru un bilet dus;
Milano, Italia, cu prețuri începând de la 72 de euro pentru un bilet dus;
Londra, Marea Britanie, cu prețuri începând de la 79 de euro pentru un bilet dus;
Barcelona, Spania, cu prețuri începând de la 99 de euro pentru un bilet dus;
Budapesta, Ungaria, cu prețuri începând de la 39 de euro pentru un bilet dus.
În plus, Dan Air va oferi și zboruri către Beirut, Liban, cu un preț de 99 de euro pentru un bilet dus cât și tel-Aviv Israel la prețul de 69 euro dus..

Este important de menționat faptul că prețurile pot varia în funcție de data și ora călătoriei, precum și de disponibilitatea locurilor. Înainte de a cumpăra biletele, este recomandat să verificați informațiile referitoare la destinații și prețuri direct pe site-ul companiei. Danair.ro

Decizii importante aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Brașov. Inclusiv privitoare la Aeroportul Brașov-Ghimbav

0

Ședința ordinară a Consiliului Județean Brașov din 30 martie a aprobat mai multe hotărâri importante referitoare la activitățile aparatului CJ Brașov și a instituțiilor subordonate acestuia.

În primul rând, consiliul a aprobat ajustarea bugetului local de venituri și cheltuieli, a bugetului de fonduri externe nerambursabile și a bugetelor instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din propriile venituri pentru anul 2023, precum și listele de investiții aferente. Ajustarea a fost necesară deoarece consiliul începe să implementeze cele șase proiecte PNRR pentru care a semnat deja contracte de finanțare, iar instituțiile subordonate au accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele pe care le vor desfășura.

În plus, consiliul a aprobat hotărâri referitoare la cofinanțarea a două obiective de investiții accesate de Consiliul Județean Brașov în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acestea sunt modernizarea a două tronsoane, de 10 km și 15,3 km, ale Drumului Județean 104 D Făgăraș – Șoarș – Bărcut, care vor fi implementate între 2023-2025, pentru care s-au alocat 100.000 de lei ca și cofinanțare în acest an. Consiliul a adoptat cofinanțarea cu 21.365.028,62 lei pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum interjudețean DJ 105 A și DJ 104 D – cuprinzând DJ 105 A km 53+000-81+600 și DJ 104 D km 1+960-27+400 – LOT II DJ 104 D, km 1+960-12+045, județul Brașov”, și cu 98.007.169,21 lei pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum interjudețean DJ 105 A și DJ 104 D – cuprinzând DJ 105 A km 53+000-81+600 și DJ 104 D km 1+960-27+400 – LOT III DJ 104 D, km 12+045-27+400, județul Brașov”.

În plus, consiliul a aprobat cofinanțarea a cel puțin 10% din investițiile propuse de Spitalul Clinic de Urgență Brașov către Ministerul Sănătății pentru anul 2023. Consiliul a aprobat și patru hotărâri referitoare la transferul anumitor sectoare de drum județean din domeniul public al județului Brașov în domeniul public al municipiilor Sâmbăta de Sus și Zărnești, și reclasificarea unui segment de drum din categoria de drum județean
În ceea ce privește Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, cele trei proiecte aprobate au inclus modificări și adăugiri la regulamentele organizaționale și de funcționare ale Administrației Autonome „AIBG”, o creștere a structurii organizaționale și a pozițiilor de locuri de muncă ale Administrației și închirierea prin licitație publică a spațiilor comerciale a județului Brașov sub administrația AIBG.

În ultimul rând, consiliul a aprobat un protocol de colaborare între Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Consiliul Județean Brașov pentru înființarea și operarea unei Unități Centralizate de Achiziții Publice (UCA) la nivelul Consiliului Județean Brașov.

După Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea Transilvania dorește să obțină Cetatea: Cetatea brașovenilor trebuie redată brașovenilor

0


Update:,,Guvernul va retrage de pe ordinea de zi a ședinței punctul legat de memorandumul privind încredințarea Cetățuii Brașov unuia dintre ministere și va exista o consultare atât cu Primăria Brașov cât și cu Consilul Județean pe acest subiect,, afirmația aparține președintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea și a fost făcută într-o conferință de presă

Primăria Brașov consideră că plasarea pe ordinea de zi a ședinței Guvernului a unui punct pentru a încredința cetatea către Ministerul de Interne sau Educației este absurdă și chiar ticăloasă. Ei susțin că Cetatea Brașovului aparține orașului Brașov și că este absurd ca Ministerul de Interne să aibă de-a face cu Cetatea Brașovului. Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, îi îndeamnă pe brașoveni să semneze petiția inițiată de primarul Allen Coliban pentru protejarea Cetății bit.ly/cetateabrasovului.
Nu doar Ministerul Afacerilor Interne dorește să obțină Cetatea Brașovului și să o transforme într-un centru de pregătire. Există și alți doritori pentru monumentul din vârful dealului Blumăna, printre care și Universitatea Transilvania, prin vocea rectorului Abrudan, care dorește să folosească Cetatea pentru a amenaja spații didactice de care Universitatea are nevoie.
I-am reaminti domnului rector ușurința cu care a cedat spațiul fostei Facultați de Mecanică din vecinătatea Teatrului Dramatic, nu cu foarte mulți ani în urmă, din interese doar de domnia sa știute, deși probabil putea negocia o chirie rezonabilă cu foștii proprietari. Facultatea a fost silită să-și mute tot calabalâcul pe Colină, înghesuindu-se în condiții total improprii. Atunci lipsa spațiilor nu a contat.
Solicitarea Universității către Guvern este extrem de argumentată. Sunt invocate centrele culturale pe care le are Universitatea, disponibilitățile bănești ale instituției, ba chiar și modul în care și-a renovat clădirile de patrimoniu. Culmea este că în nota de fundamentare înaintată Ministerului Educației, aprobată de consiliul de administrație al Universității, se susține faptul că în acest mod ,,Universitatea poate reda orașului și turiștilor care îl vizitează un spațiu modern de dialog și inovare culturală, un spațiu prin care să se promoveze valorile locale și naționale, un spațiu pentru tineri și animat de creativitatea lor.”
Cum vor putea beneficia turiștii de acele spații, didactice domnul rector nu spune. Probabil participând la cursuri sau seminarii sau privind prin geamuri în timp ce se vor plimba prin curte când locația este deschisă.
Senatorul USR Irineu Darău a replicat dur că Bode nu poate fi lăsat să ia Cetatea și să o transforme într-un centru de pregătire pentru polițiști și că nu astfel se gestionează un monument istoric, iar rectorului Abrudan i-a transmis că ,,ar face bine să se ocupe de performanțele propriei Universități și să contribuie la ridicarea Brașovului la rangul de adevărat centru universitar, să nu mai facă scut în CNR pentru tot felul de interese nelegitime, să nu mai favorizeze plagiatele și plagiatorii, să nu mai susțină distrugerea CNATDCU sau mandatele nelimitate la rectori. Cetățuia nu are rolul de a „permite rezolvarea unor probleme stringente legate de spațiile Universității Transilvania.”
,,Cetatea Brașovului ar trebui să fie administrată de municipalitate, adică de comunitatea locală. Cetățuia este a brașovenilor. Un asemenea simbol local trebuie pus în valoare pentru a deveni mândria Brașovului: un obiectiv central pentru toți brașovenii și pentru toți oaspeții – atât turistic, cât și istoric și cultural. Orice altă destinație și orice altă utilizare a ei ar fi o nedreptate și o rușine. Nu ne putem permite un astfel de destin nedemn pentru un asemenea monument istoric”, a adăugat senatorul citat.

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Cu cât vor crește facturile românilor la energie, din aprilie?

0

Noi creșteri de preț la energie ar putea avea loc chiar de la începutul lunii aprilie. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în plan creşterea tarifelor de distribuţie a energiei electrice, după ce guvernul a amânat o ordonanţă prin care limita preţurile. Pe de altă parte, expertul în energie Dumitru Chisăliță a explicat că creșterile de preț se vor regăsi în special în factura la gaze naturale.
„Nu ANRE este cel care dă undă verde creșterii acestor tarife, ci Legea 357/2022 care spune că începând cu 1 aprilie 2023 trebuie să se recupereze toate costurile care au fost amânate pentru anul 2021 și anul 2022. ANRE pune în aplicare ceea ce Legea practic a stabilit în acest considerent. Aceste tarife sunt diferențiate.
Avem undeva la 38 de operatori de distribuție, un operator de transport gaze naturale, sunt 5 operatori de distribuție energie electrică și un operator de transport energie electrică, fiecare având creșteri diferite de la 6-7% până la 20%.
Aceste tarife care vor fi pe transport și distribuție vor influența și prețul final. Dacă la energie electrică, acest preț nu va fi sesizat de către consumator pentru că prețurile sunt plafonate, la gaze naturale unde prețurile sunt sub prețurile plafonate acolo practic se va vedea acea creștere de preț care va fi sub prețul plafonat dar care va putea să existe. Potențialele creșteri față de luna februarie ar putea să fie până în 5%.”, a explicat Chisăliță la un post tv.

12 zimbri vor pleca în Munții Făgăraș

0

Un nou punct de reintroducere a fost stabilit în zona Dobroneagu a comunității Nucșoara, din Munții Făgăraș, unde 12 zimbri vor fi eliberați în această primăvară. Ei fac parte din proiectul de reintroducere dezvoltat de Fundația Conservation Carpathia prin programul Life al Comisiei Europene și au fost aduși în noul țarc de aclimatizare,în etape din noiembrie anul trecut. Cele 12 exemplare provin din rezerve și centre de reproducere din Suedia, Germania și Slovacia.

Fundația Conservation Carpathia lansează al treilea punct de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș la Dobroneagu, aproape de comunitatea Nucșoara din județul Argeș, de unde vor fi eliberați în această primăvară 12 zimbri. Lansat în 2019, programul de repopulare a zimbrilor din Munții Făgăraș include și alte două puncte de reintroducere: Bunea, situat în comunitatea Rucăr, și Lerești. Zonele de reintroducere și eliberare sunt situate la distanță de localități și sunt studiate cu atenție pentru a oferi condiții optime de viață și hrănire pentru specie.

În această primăvară, Munții Făgăraș vor avea 58 de zimbri. De la 2019 până în prezent, programul de reintroducere a zimbrilor al Fundației Conservation Carpathia a reintrodus 36 de zimbri, dar în această primăvară vor fi adăugate încă 22 de exemplare. Acestea se află în cele țarcuri și zone de adaptare, după cum urmează: 12 la Nucșoara, 5 la Bunea și 5 la Lerești.

Scopul final al proiectului este de a elibera 75 de exemplare până la mijlocul anului 2024. Fundația Conservation Carpathia rescrie povestea zimbrilor în Munții Făgăraș.

Călătoria zimbrilor în Munții Făgăraș începe în unul dintre cele trei țarcuri de aclimatizare, amplasate pe proprietățile deținute de Fundația Conservation Carpathia. După o perioadă de carantină de 30 de zile, zimbrii sunt transferați în zona de adapatare, unde rămân până la momentul eliberării. În funcție de perioada anului în care sunt aduși, zimbrii pot sta în zona de adapatare până la 6 luni, timp în care se vor adapta la noile condiții de mediu.

Țarcul de la Nucșoara are o suprafață de 76 de ha, și la fel ca celelalte, este amenajat în mijlocul sălbăticiei, iar condițiile de aici sunt similare cu cele din libertate. Acesta dispune de facilități de hrănire, depozitare a hranei și adăpare și este format din două părți: zonă de carantină, de aproximativ 3-4 ha și zona de aclimatizare de 72 ha.

Ziua NATO în România. De 19 ani, sub scutul celei mai puternice Alianțe din istorie

0

”Războiul nu este un lucru pe care să şi-l dorească cineva, cu atât mai puţin militarii, care ştiu ce înseamnă distrugerile, pierderi de vieţi umane, suferinţa şi durerea celor rămaşi în urmă. Am adus, astăzi, omagiul meu celor care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim într-o lume mai sigură, sub protecţia NATO, cea mai puternică alianţă politico-militare din istorie. Viaţa de militar m-a dus, în ultimii 30 de ani, în multe teatre de operaţii ale lumii, între care Afghanistan şi Irak. Am luptat alături de oameni care nu mai sunt astăzi, am umăr lângă umăr cu partenerii americani, care şi-au amestecat sângele în lupte cu ai noştri, în cel mai direct mod, fiind fraţi de arme. Iar astăzi, la 19 ani de la primirea României în NATO, când avem războiul în vecini, când în România ni s-au alăturat aliaţii pentru a întări descurajarea şi apărarea comună, am aprins o lumânare şi am reflectat asupra acestor ultimi ani”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, astăzi, în mesajul transmis de Ziua NATO în România.

În prima duminică a lunii aprilie, în România este narcată în Ziua NATO. Pe 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, iar pe la 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

„Aniversăm astăzi Ziua NATO în România și 74 de ani de la semnarea Tratatului de la Washington, care a pus bazele Alianței Nord-Atlantice. Europa se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar în fața acestor provocări, apartenența țării noastre la comunitatea de valori euroatlantice este cu atât mai relevantă. România se află sub umbrela de securitate a celei mai puternice Alianțe din istorie, cu rol determinant în asigurarea suveranității, integrității teritoriale și independenței statelor membre, inclusiv a țării noastre, și în apărarea ordinii internaționale bazate pe reguli.

În cei 19 ani de când România a devenit membru al Alianței Nord-Atlantice, diplomația română și-a demonstrat capacitatea de a-și îndeplini obligațiile care îi revin în baza acestui rol fundamental. Contribuim constant și semnificativ la consolidarea poziției României în NATO și la reputația ei de furnizor de securitate și stabilitate. Suntem angajați în onorarea angajamentelor față de aliați și parteneri și, în egală măsură, susținem consolidarea capabilităților noastre militare, în relația transatlantică și în solidaritatea aliată.

Reacția NATO la războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina demonstrează că principiul apărării colective, „Toți pentru unul și pentru toți”, principiu-cheie al Alianței Nord-Atlantice, trece astăzi cu succes testul realității”, a transmis Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României .

Rate bancare majorate pentru români

0

Luna aprilie aduce modificări semnificative pentru români. IRCC a fost majorat, iar acest lucru înseamnă că ratele a circa jumătate de milion de români ale căror credite sunt legate de acest indice se majorează iar. Ultima majorare a ratelor a avut loc în ianuarie.
Începând cu data de 1 aprilie 2023, românii care au împrumuturi la bănci vor fi afectați de o serie de modificări majore. Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC) a fost majorat la 5,98% pe an, de la 5,71% pe an cât era la începutul anului, conform datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR). Ceea ce înseamnă că rata creditelor a circa jumătate de milion de români se va majora. Aceasta este a șasea creștere consecutivă înregistrată de IRCC.
Potrivit calculelor făcute de Economica.net, un credit de 250.000 de lei, contractat la 1 iulie 2019 și rambursabil în 300 de rate lunare, va avea o rată de 1.925 de lei începând cu data de 1 aprilie 2023, comparativ cu rata precedentă de 1.888 de lei. Acest lucru se datorează majorării IRCC și este o scumpire de doar 37 de lei față de rata actuală. În fapt rata pentru același credit, cu șase luni în urmă era de doar 1484,87 lei.
Practic în şase luni rata pentru un credit ipotecar de 250.000 de lei s-a scumpit cu 520 de lei. Scumpirea împrumutului este de 35%.

„Nu mai primim români”. Motivul revoltător pentru care unui bărbat i s-a anulat rezervarea la un hotel din Olanda

0

Un cercetător din România a dezvăluit, într-o postare pe facebook, că un hotel din Tilburg, Olanda, i-a anulat rezervarea și ia refuzat cazarea, explicându-i într-un mesaj că ar fi făcut „o înțelegere” cu municipalitatea pentru a nu mai oferi cazare cetățenilor români. Asta după ce rezervarea făcută online îi fusese confirmată.
Bărbatul povestește într-un mesaj publicat pe Facebook și Instagram că nu s-a mai întâlnit niciodată cu o astfel de atitudine din partea unui hotel.„Discriminare în inima UE. Astăzi călătoream spre Tilburg, Olanda, și am rezervat o cameră de hotel prin Booking. Hotelul mi-a confirmat rezervarea și apoi mi-a trimis mesajul de mai jos. Este revoltător! Am călătorit prin lume de la est la vest și de la nord la sud și nu am întâlnit niciodată o astfel de atitudine nerușinată. Aceste persoane nu ar trebui să fie implicate în activități din domeniul ospitalității”, scrie cercetătorul.În mesajul primit de către acesta din urmă, hotelul îi mulțumește pentru rezervare, însă precizează că are un acord cu municipalitatea din Tilburg, iar „cazarea noastră nu mai primește români”.Mai departe, bărbatul susține că atunci când a întrebat hotelul despre mesajul pe care l-a primit, „mi-au spus că românii sunt implicați în activități ilegale, așa că m-au etichetat ca fiind un infractor doar pentru că am vrut să stau o noapte acolo în timp ce îmi vizitam niște prieteni din oraș. Ce va urma? Știți dacă pot intra în restaurante sau mă pot plimba pe străzi?” mai scrie acesta, conform ziare.com

Altă lege, alte reguli: românii care lucrează după 65 de ani nu mai pot cumula pensia cu salariul

0

Regulile stabilite de noua lege a pensiilor ar fi trebuit să se aplice din septembrie 2021, dar au fost amânate iniţial pentru toamna lui 2023, dar la finalul anului trecut au suportat o nouă amânare, pentru ianuarie 2024.

Prin modificările cuprinse în actul normativ se urmărește o creştere a venitului pentru cei 5 milioane de pensionari, o nouă formulă de calcul, dar sunt schimbări și pentru cei ce urmează a ieși din câmpul muncii. Se dorește egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi la 65 de ani, până în anul 2035, dar și eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii. Mai mult, românii care vor să lucreze peste vârsta de 65 de ani, o vor putea face voluntar, însă pensia nu se va mai cumula cu salariul.

În prezent, numărul angajaților cu carte de muncă este puțin mai mare decât cel al pensionarilor, ceea ce conferă o oarecare stabilitate Pilonului I însă, potrivit specialiștilor, dacă nu se iau măsuri, problemele demografice ale României se vor acutiza în următorii 20 – 30 de ani și vor duce la un posibil declin al sistemului public de pensii.

Ministerul Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice au finalizat varianta finală pentru Legea Pensiilor, după ce, iniţial, au existat trei variante.

„Am reuşit să închidem aceste variante împreună cu colegii mei de la Ministerul Muncii şi de la Casa Naţională de Pensii Publice. Avem varianta finală. Am dat-o către o primă lectură, săptămâna viitoare vom continua dialogul şi vom aştepta şi feedback-ul de la liderii coaliţiei, după care, aşa cum este normal, începem dialogul cu partenerii sociali şi cu organizaţiile de pensionari. Am spus de multe ori: nu îmi doresc să repet aceeaşi greşeală şi nu îmi doresc să fac o reformă la secret, aşa cum a fost scris PNRR”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, pentru un post tv.

O posibilă formulă pentru recalcularea celor cinci milioane de pensii ale românilor ar fi formată astfel:

– Numărul de puncte de pensie X VPR (n.r. Valoarea punctului de referinţă). În acest moment, VPR este 72, având în vedere că se calculează, după cum urmează: punctul de pensie împărţit la 25 de stagiu de cotizare. În cazul în care punctul de pensie va creşte în 2024 la 1.875 de lei, VPR va ajunge la 75.

Astfel, noua formulă de calcul a pensiilor va uniformiza sistemul de pensii şi va rezolva inechităţile între bărbaţi şi femei, între românii care au ieşit la pensie în baza unor legi diferite, dar şi între indicii de corecţie.

„Am urmărit, împreună cu colegii mei, două aspecte extrem de importante pentru aceste propuneri pe care le-am înaintat şi le vom discuta în continuare. În primul rând, rezolvarea inechităţilor, după care nicio pensie să nu scadă în urma recalculării. Şi în acest moment lucrăm la preluarea datelor în format electronic, separăm datele contributive de perioadele asimilate, sporurile cu caracter permanent de sporurile cu caracter nepermanent. Ne pregătim astfel încât atunci când vom avea formula finală, vom avea legea finală, să nu mai dureze multe recalcularea.

Trebuie să ţinem cont de impactul bugetar şi de momentul şi de posibilitatea în timp a României de a susţine un asemenea impact pentru că trebuie să vedem în cât timp ne propunem sau în cât timp reuşim să rezolvăm aceste inechităţi pentru că aceste inechităţi se rezolvă cu impact bugetar şi este un impact bugetar consistent. Trebuie să ţinem cont de evoluţia economică şi de evoluţia cifrelor în România şi bineînţeles să ţinem cont că nu suntem într-o perioadă tocmai stabilă din punct de vedere macro-economic la nivel mondial. Toate aceste aspecte trebuie cântărite împreună cu experţii de la Banca Mondială şi cu Ministerul de Finanţe, astfel încât atunci când intrăm în implementare să avem clar conturată o perioadă de timp în care putem rezolva aceste aspecte”, a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Droguri cu anestezic pentru cai, consumate de elevi din București. Unul dintre cei mai importanți dealeri a fost arestat

0

Polițiștii antidrog din Capitală l-au arestat pe unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri elevilor din liceele și școlile din zona centrala a capitalei, la data de 30 martie 2023, în cadrul Operațiunii ”LALEAUA”. Potrivit expertului Antidrog Cătălin Țone, copiii sunt drogați inclusiv cu anestezic pentru cai. Traficantul procura ketamina de la medicii și farmaciștii veterinari, care o distribuie ca anestezic pentru animale mari, precum caii.

„Ketamina este un anestezic general, folosit in medicina veterinară, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependență puternică”, a transmis Cătălin Tone.

În urma percheziției domiciliare efectuată la locuința dealerului din Capitala, au fost descoperite și ridicate:

-peste un kilogram de ketamină
-un kilogram de amfetamină (păstrata în congelatorul frigiderului)
-80 de grame de cocaină
-300 de comprimate ecstasy
-53 timbre cu LSD
-2 kilograme de etnobotanice.

Valoarea totală de piață a drogurilor confiscate este de peste 60.000 de euro.

De asemenea, de la traficant s-au ridicat 61.600 de lei, 300 de euro și 100 de USD, care proveneau din traficul de droguri.

Și în operțiunea MEDUZA s-au capturat diferite cantități de ketamina.

De precizat că timbrele LSD sunt îmbibate cu dietilamina acidului lisergic care este cea mai puternică substanță halucinogenă, deoarece este activă la doze foarte mici.

„Timbrele LSD se consuma prin introducerea sub limba, substanta halucinogenă dizolvându-se in saliva. La comanda, traficantul prepara cocktailuri de droguri” a explicat Cătălin Țone

În cursul zilei de 31 martie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, acesta putând sa fie condamnat cu pana la 15 ani de închisoare.

Liga 3 | Start în play-off și play-out. SR Brașov, un punct la Plopeni. Cetate Râșnov a pierdut incredibil la Blejoi / Olimpic Zărnești, egal la Păulești

0

SR Brașov a debutat în play-off cu un egal la Plopeni, scor 0-0. Meciul de la Plopeni a fost unul de mare angajament, ambele echipe având câteva ocazii mari de a înscrie. Cetate Râșnov a pierdut incredibil meciul disputat în deplasare cu CS Blejoi. Râșnovenii au condus cu 2-0 în prima repriză gratie golurilor marcate de Vlad Boția și Raul Drugă, ultimul din penalty, dar până la pauza prahovenii au reușit sa egaleze (Pahontu si Enache). În partea secundă, Bălașa a marcat golul victoriei gazdelor în minutul 75. Jocul din partea secundă a meciului de la Blejoi a fost tensionat, ambele echipe terminând partida cu câte doi jucători eliminați! (nr. de la Cetate Râșnov au fost eliminați Gârniță si Dragomir)

SERIA 5, etapa 1, play-off

CS Blejoi – Cetate Râşnov 3-2
CSO Plopeni – SR Braşov 0-0
Clasament: 1. CS Blejoi 45p, 2. CSO Plopeni 33p, 3. SR Brașov 31p, 4. Cetate Râșnov 30p.

Liga 3, play-out. Olimpic Zărneşti, un punct la Păulești

Olimpic Zărnești a debutat în play-out la Păulești. Elevii lui Mihai Stere au obținut un punct, 1-1, grație golului marcat de Dobre.

Liga 3, Seria a 5-a, play-out, etapa 1
Vineri:
AFC Odorheiu Secuiesc – KSE Tg. Secuiesc 4-2
Sepsi OSK II – Kids Tâmpa Brașov 2-1
Sâmbătă:
CS Păulești – Olimpic Zărnești 1-1

Clasament: 1. AFC Odorheiu Secuiesc 28p, 2. CS Păulești 25p, 3. Sepsi OSK II 22p, 4. Kids Tâmpa 18p, 5. Olimpic Zărnești 17p, 6. KSE Tg. Secuiesc 16p.

Liga 4 Brașov, etapa 18. Echipele calificate în play-off și cele care vor evolua în play-out!

0

ACSM Codlea, Inter Cristian, Ciucaș Tărlungeni, Cetățenii Ghimbav și ACS Steagul Roșu Brașov vor juca în play-off-ul pentru câștigarea campionatului județean, iar Aripile Brașov, Bucegi Moeciu, ACS Hoghiz, Prietenii Rupea și Chimia Victoria vor evolua în play-out.

Rezultatele și marcatorii meciurilor etapei a 18-a din Liga 4 Brașov:
Prietenii Rupea – Bucegi Moeciu 2-3, Inter Cristian – Aripile Brașov 6-2 (Vîrlan, Afrăsinei, Bunea, R. Elek, Iordache, M. Manole, / Scutariu 2), ACS Steagul Roșu – ACSM Codlea 0-3 (Gerotă, Badea, Pencea), Cetățenii Ghimbav – Ciucaș Tărlungeni 0-2 (Geogean- aut, M. Constantinescu), ACS Hoghiz – Chimia Victoria 2-5 ( C. Vlad, M. Roman / Monea 2, Coconete 2, Ținteanu). Clasament: 1. ACSM Codlea 45p, 2. Inter Cristian 44p, 3. Ciucaș Tărlungeni 43p , 4. Cetățenii Ghimbav 29p, 5. ACS Steagul Roșu Brașov 27p, 6. Aripile Brașov 27, 7. Bucegi Moeciu 20p , 8. ACS Hoghiz 10p, 9. Prietenii Rupea 7p, 10. Chimia Victoria 7p.

Liga 2, etapa 2 din play-out. FC Braşov, revanșă cu vârf și îndesat cu Progresul Spartac. Brașovenii au urcat pe primul loc în Grupa B

0

FC Brașov și-a luat revanșa în fața celor de la Progresul Spartac. După ce în sezonul regulat, brașovenii au pierdut la Buftea, scor 1-2, după ce au avut meciul în mână până în prelungiri, astăzi, elevii lui Dan Alexa s-au impus de o manieră categorică, scor 4-1 (3-0) și au urcat pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a.

Au rezolvat meciul încă din prima repriză

Brașovenii si-au asigurat cele trei puncte încă din prima repriză, grație dublei lui Milcho Angelov (4, 22) si reușitei lui Tudor Saim din minutul 39. Elevii lui Dan Alexa nu au oprit motoarele după pauză, iar Daniel Dumbravă a dus scorul la 4-0 cu golul marcat în minutul 47. Bucureștenii au redus din diferență prin reușita lui Stanciu din minutul 67, iar pe final Alexa i-a acordat câteva minute și lui Luca Florică, cel care a debutat cu această ocazie în tricoul lui FC Brașov.

FC Brașov în meciul cu Progresul Spartac : Ureche – Burlacu, Fustar, Oltean (80 Marc) – Sorsa, Lazăr, Izata (60 Vasile Constantin) , Dumbravă – Dan Spătaru (82 Lambrinoc) , Angelov (80 Florică) , Tudor Saim (60 Chică-Roșă).

Cu acest succes de la Buftea, FC Brașov a urcat pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a. Brașovenii au acum 34 de puncte, cu două mai multe decât Concordia Chiajna, ocupanta locului secund, dar ilfovenii au și un meci mai puțin disputat. În runda a 3-a din play-out, FC Brașov va sta, astfel că următorul meci al brașovenilor va fi in etapa a 4-a, pe teren propriu, cu „lanterna roșie” , Unirea Constanța.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.