Edilii Brașovului și-au arătat deplina disponibilitate ca festivalul să continue în viitor și și-au exprimat duminică tot sprijinul în acest sens
Festivalul Cerbul de Aur s-a încheiat ieri cu o seară dedicată muzicii populare, în care a fost prins și proiectul K1 Toți K1 pentru România. Festivalul Cerbul de Aur va fi reluat însă anul viitor, au anunțat ieri organizatorii. Directorul festivalului, Smaranda Vornicu, a declarat că speră ca discuțiile pregătitoare pentru ediția de anul viitor să fie demarate în scurt timp, astfel încît atît Ministerul Culturii și TVR, cît și autoritățile locale, să își poată pregăti sumele necesare organizării festivalului în bugetele de cheltuieli pe 2019.
Un nou început
Edilii Brașovului și-au arătat deplina disponibilitate ca festivalul să continue în viitor și și-au exprimat duminică tot sprijinul în acest sens. Organizarea a decurs foarte bine. Am participat în toate aceste seri și am văzut și reacția publicului. Și consider că atît brașovenii, cît și turiștii au fost încîntați de acest eveniment, care s-a desfășurat în condiții foarte bune. Brașovul și localitățile din jur au beneficiat de o expunere foarte bună. Artiștii s-au deplasat la multe monumente istorice. (...) Avem convingerea că pe viitor vom avea rezultate din ce în ce mai bune, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, într-o conferință de presă. Primarul Brașovului, George Scripcaru, speră și el ca Cerbul de Aur să aibă loc și în anii viitori și vrea organizarea să fie făcută din timp. El a explicat că ediția din acest an a fost făcută în grabă. Au fost și momente în care credeam că nu se va mai organiza, pentru că în perioada Paștelui, de exemplu, se pierduse comunicarea, a spus Scripcaru. Sper ca acest eveniment să fie un nou început. Și soli-cit Televiziunii publice și Ministerului Culturii, care gestionează situația la nivelul Guvernului, să ia în calcul ca acest eveniment să fie stabilit din acest an pentru anul viitor, astfel încît să ne gîndim la o proiecție foarte clară a bugetului. Cred că am făcut o treabă bună împreună. (...) Cred că am reușit să facem ceea ce trebuie ca parteneri în ceea ce privește etapele pe care le-am parcurs împreună, a spus edilul, care a dorit să le mulțumească public tuturor celor care au făcut posibilă organizarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2018. Primarul a mai spus că au fost luate în calcul și alte locații pentru desfășurarea festiva-lului, dar oamenii implicați în astfel de evenimente ne-au spus că «Cerbul de Aur» nu poate avea loc în altă parte decît în Brașov, în Piața Sfatului; nu luăm în calcul o altă locație pentru acest festival, cel puțin deocamdată.
Au existat mici stîngăcii
Directorul festivalului, Smaranda Vornicu Shalit, fiica celui care a fondat acest proiect, Tudor Vornicu, a subliniat că se încheie un capitol extrem de important. Ediția «Cerbului de Aur» din acest an este încadrată de aniversarea a 50 de ani de la debutul «Cerbului de Aur», dar și a Centenarului. Și le mulțumesc Ministerului Culturii și autorităților locale. Este un proiect exemplar. În jurul acestui festival s-au creat tot felul de evenimente, de expoziții retrospective, care au oferit celor prezenți la festival un program complex. Au existat mici stîngăcii, dar, odată ce mașinăria s-a pus în mișcare, sper să existe în viitor și să arate tot mai bine. (...) Din punct de vedere tehnic, s-a văzut și din piață, și de la televizor, evenimentul a arătat impresionant. (...) Din punct de vedere al invitaților care au urcat pe scenă, show-urile au fost de calitate, publicul a reacționat la ele. Referitor la concurs, le mulțumesc tuturor concurenților și îi felicit pe cîștigători, a spus directorul Cerbului de Aur 2018.
Nu toți brașovenii au fost încîntați de festival
Nu toți brașovenii au fost însă încîntați de reluarea festivalului, eveniment care face ca două-trei săptămîni cel puțin Piața Sfatului să fie blocată. Chiar dacă admit că, în ceea ce privește scena, luminile, suntetul, transmisia sau modul în care au evoluat unii dintre artiști, Cerbul de Aur a fost un eveniment reușit, brașovenii se plîng de zgomot, de plasele de culoare închisă care au izolat de privirile curioșilor arena în care s-a desfășurat festivalul, de blocajele din trafic, de mașinile din staff-ul festivalului care au fost parcate aproape oriunde în centrul vechi, fără respect pentru clădirile vechi, de patrimoniu. Localnicii spun că în alți ani, la alte ediții ale festivalului, atmosfera era mai prietenoasă, piața rămînea deschisă, iar repetițiile, de pildă, erau accesibile și celor care nu mai găseau bilete sau nu își permiteau să le cumpere. Și patronii teraselor din Piața Sfatului s-au plîns că festivalul le-a adus pierderi mari. Unele terase au fost desființate pe perioada festivalului, iar cele care au rămas au fost nevoite să închidă în jurul orei 18.00, asta în condițiile în care timpul este foarte frumos, iar în oraș sînt încă mulți turiști.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!