Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Primele rezultate


Două meșotiste de 10 la BAC

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu au luat Bacalaureatul cu 10
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 06.07.2017
• La Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut
• Doar „Șaguna“ și „Meșot㓠au promovabilitate 100% în județ

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu, ambele absolvente ale Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“, sînt singurele absolvente de liceu din Brașov care au reușit să obțină media 10 la Bacalaureatul din acest an. În Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut, cînd a fost 78,21%. Cu acest procent, Brașovul se situează printre primele 10 județe din țară, dar a pierdut podiumul pe care s-a situat doi ani la rînd. În 2015, Brașovul ocupa locul 2 cu o rată a promovabilității de 80,53%, iar anul trecut, locul 3, cu 78,21%.
Ieri, elevii nemulțumiți de note au putut depune contestațiile pînă la ora 20.00. Rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat vor fi făcute publice în 10 iulie.

Meșotistele de nota zece

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu sînt cele două eleve de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșot㓠care au luat Bacalaureatul cu 10. Ramona și Andreea sînt prietene și au fost colege de clasă, la profilul Științe ale Naturii. Acum se pot mîndri că, pentru prima dată, prin rezultatul lor, au reușit s㠄ia fața“ liceului rival „Șaguna“, unde, surprinzător, niciun elev nu a reușit să obțină media maximă. Deși ambele fete de 10 au șansa să studieze în străinătate, ținînd cont de rezultatul obținut, amîndouă au decis să rămînă acasă, în țară.

Andreea Robu se face medic

Andreea Robu, care este de ceva vreme voluntar la Crucea Roșie Brașov, spune că își dorește să urmeze calea deschisă de mama ei și să devină medic, prin urmare intenționează să studieze la Facultatea de Medicină din Cluj. „Voi da examen la Medicină în Cluj. Mama mea este cadru medical și asta m-a motivat. Îmi doresc să devin medic, să ajut oamenii. Și mai am un test, examenul de admitere. Nu m-am gîndit să plec să studiez în străinătate. M-am gîndit că dacă țara asta m-a crescut pînă acum, merită să rămîn aici“, a spus Andreea. Ea a ținut să le mulțumească și profesorilor care au îndrumat-o, mărturisind că fără ajutorul lor nu ar fi reușit. „A fost vorba și de dascălii de la Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» care ne-au susținut, ne-au îndrumat și ne-au încurajat. Un profesor care te încurajează îți dă aripi“, a mai spus ea.

Ramona Mihaela Rebenciuc rămîne la Brașov

Colega și prietena ei, Ramona Mihaela Rebenciuc, are alte planuri, acasă, la Brașov. Deși majoritatea colegilor ei se îndreaptă spre medicină, ea își dorește să devină inginer. A ales Universitatea „Transilvania“ Brașov, Facultatea de Design Industrial. „Am ales această specialitate pentru că mă atrage foarte mult. Este o specialitate relativ nouă la Universitatea «Transilvania» și, cred eu, de viitor, pentru că sînt foarte multe fabrici în jurul Brașovului. Nu am plecat în alt oraș și nici în străinătate, deoarece Universitatea «Transilvania» are dotări de top și nu am avut de ce să plec în altă parte. Cred că pot face performanță și aici, acasă“, a spus Ramona. Totuși, ea își dorește să obțină în facultate măcar o bursă de studiu în străinătate, prin Erasmus. Ramona a mărturisit că nu i-a fost foarte greu să ia 10, pentru că a învățat mult în timpul anului și nu pe ultima sută de metri. Ramona adoră să danseze și cochetează și cu fotografia.

Bacalaureatul în cifre

Absolvenții de liceu din județul Brașov au reușit să obțină un procent de promovabilitate onorabil, de 78,39%. Din totalul de 2.971 de elevi care au participat la această sesiune de examen, 2.329 au fost declarați promovați, obținînd medii peste 6,00, iar 637 au picat. De asemenea, 120 de elevi nu s-au prezentat, iar doi au fost eliminați de la prima probă, după ce au fost prinși încercînd să copieze. Pe eșantioane de medii, Brașovul se prezintă astfel: două medii de 10; 541 de medii între 9,00 și 9,99; 766 de medii între 8,00 și 8,99; 598 de medii între 7,00 și 7,99 și 422 de medii între 6,00 și 6,99. De asemenea, au fost și 176 de medii între 5,00 și 5,99, iar celor care au obținut rezultate sub acest prag nu li s-a mai calculat media. Cei nemulțumiți de rezultat au putut depune contestații la centrul în care au dat examen, pînă aseară, la ora 20.00, urmînd ca rezultatele finale să fie afișate în data de 10 iulie.

„Meșot㓠și „Șaguna“, cele mai bune licee brașovene

Cele mai bune licee brașovene rămîn colegiile „Șaguna“ și „Meșotă“, care sînt, de altfel, singurele din județ cu promovabilitate 100% și cu rezultate peste medie. La „Șaguna“, cu o singură excepție (o medie de 7,81) toți absolvenții au luat Bacul cu medii peste 8. De asemenea, doi șaguniști au fost la cinci sutimi distanță de media 10, obținînd media 9,95.
Totuși, anul acesta, podiumul a fost ocupat în întregime de elevii de la Colegiul Național „Dr. I. Meșotă“. Pe lîngă cele două medii de 10, următoarea medie din județ aparține tot unei meșotiste, Anamaria Pavel, care a obținut media 9,96. În schimb, la „Meșotă“, cea mai mică medie a fost de 6,91. Au mai fost 13 medii între 7 și 8, iar restul peste 8.
Foarte aproape de promovabilitate 100% au fost și Colegiul de Informatic㠄Grigore Moisil“, unde doar doi elevi nu au promovat, ultima medie fiind 6,43, precum și Colegiul „Radu Negru“ din Făgăraș, unde au fost trei elevi nepromovați. La Colegiul Național „Johannes Honterus“ patru absolvenți au „picat“, iar la „Unirea“, cinci.

Sibienii, fruntași la Bacalaureatul 2017

• În țară, fruntașii din acest an sînt sibienii, care au înregistrat o rată de promovabilitate de 83,73%. Rezultate frumoase au avut și absolvenții din Bacău - 83,54%, Iași și Cluj - 82,75%. La polul opus, cel mai mic procent a fost înregistrat la Ilfov - 42,24% și Giurgiu - 50,76%. La nivel național, rata de promovare la Bacalaureat este de 71,4% înainte de contestații, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. În ceea ce privește notele de 10, la Bacalaureat 2017 au fost 97 de elevi care au reușit această performanță, doi dintre ei fiind de la Brașov. Cele 97 de medii de 10 la nivel național au fost obținute în 29 de județe plus Municipiul București. Pe locurile următoare după București, Cluj, Bihor și Iași se situează în ordine: Alba, Argeș, Sălaj - cu cîte cinci medii de 10, Constanța, Maramureș, Vîlcea - cîte patru medii de 10, Arad, Galați, Vaslui - cîte trei medii de 10, Bacău, Brașov, Dîmbovița, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Olt, Prahova, Sibiu - cu cîte două medii de 10. Cîte o singură medie de 10 au obținut elevii din județele Botoșani, Buzău, Călărași, Gorj, Tulcea, Timiș și Vrancea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagina

Cel mai mare lanț de oameni care citesc


Brașovenii citesc „Desculț“ pentru Cartea Recordurilor

Banca Mondială dă votul final în iunie


Brașovul, invitat la masa deciziilor pentru autostradă
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Tinerii care au bătut un bătrîn într-un pasaj din Brașov, trimiși în judecată


  Azi 14:25
 • ➤ Local


  Restricții de circulație pe DN1E Poiana Brașoș – Rîșnov


  Azi 14:21
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 20-a


  Liga 4 Brașov. AS SR Brașov a trecut și de Inter Cristian/ Ema Popa, golul cu numărul 100 pentru SR în campionat!


  Azi 13:02
 • ➤ International


  Kim Jong Un a anunțat suspendarea testelor balistice sau nucleare


  Azi 09:45
 • ➤ Sport


  Liga 3. AFC Hărman a cîștigat la Roman/ Buga și Paraschiv, marcatori


  Azi 08:44
 • ➤ National


  Dragnea a încălcat grav Constituția și a făcut în locul Președinției declarații legate de mutarea ambasadei din Israel


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Angajații Spitalului de Psihiatrie și Neurologie de pe str. Eminescu au protestat din nou, în fața unității


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Toma Dorel e liber. Instanța Tribunalului Brașov a hotărît măsura controlului judiciar


  20.04.2018
 • ➤ National


  Și Alina Bica are statut de refugiat politic în Costa Rica


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Brașovenii sînt așteptați la un protest pentru viață


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Crimă în satul Toderița de lîngă Făgăraș


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  Fed Cup. S-a stabilit țintarul duelului dintre România și Elveția /Simona Halep – Viktorija Golubic, primul meci


  20.04.2018
 • ➤ Local


  INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BRAȘOV BIROUL DE ANALIZĂ ȘI PREVENIRE A CRIMINALITĂȚII


  CARE POT FI PROBELE PE CARE VICTIMA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE AR TREBUI SĂ LE PREZINTE INSTANȚEI DE JUDECATĂ PENTRU A PUTEA OBȚINE UN ORDIN DE PROTECȚIE?


  20.04.2018
 • ➤ Local


  „Inside you... inside me”, expoziție semnată de Horia Hudubeț


  20.04.2018
 • ➤ Local


  ITM face controale în domeniul transportului rutier de mărfuri periculoase


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  LNBF, finala mică. Olimpia CSU Brașov a cîștigat primul meci cu Universitatea Cluj


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  Delegări


  Liga 4 Brașov. Alin Greavu, la AS SR Brașov - Inter Cristian / Robert Ciorbea, la Săcele -Tărlungeni


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Un pic de istorie


  Top 10 cei mai mari conducători din istoria Europei


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Cinci modele care sînt în trend


  Ce eșarfe se poartă în 2018?


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Sfatul specialistului


  10 moduri de a mînca mai multe fructe și legume


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Cel mai rapid animal din lume, un crustaceu de 2 milimetri


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Broaștele prezic seismele cu 5 zile înainte


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Papagalii care terorizează


  Arme de distrugere în masă cu pene


  20.04.2018
 • ➤ Life


  De ce a fost șters „Despacito”, cel mai vizionat videoclip de pe Youtube


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Mariah Carey a vorbit despre suferința ei


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Mai multe critici decît laude


  Britney Spears, apariție șocantă


  20.04.2018
 • ➤ Life


  „Nu încerc să fiu altceva decît sînt”, spune Smiley


  20.04.2018
 • ➤ Life


  „O reîntoarcere în timp a muzicii“


  Stela Enache e uimită de succesul pe care îl are la publicul tînăr


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Nicolas Cage a cheltuit 150 milioane dolari pe extravaganțe


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Gabriel Luna va fi noul „Terminator”


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Pentru noul ei rol


  Anne Hathaway trebuie să se îngrașe


  20.04.2018
 • ➤ Prima pagina


  Dorele, probleme mă?


  Primarul din Ghimbav, reținut 24 de ore, liber alte 24


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Nemulțumiri


  Protest la Spitalul TBC: 1.000 de lei mai puțin la salariu


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Adrian Oprică propune reînființarea patrulelor rutiere ale elevilor


  20.04.2018
 • ➤ Local


  Un brașovean de 48 de ani a murit de gripă


  20.04.2018
 • ➤ Local


  51 de cereri pentru milionul de lei oferit de CJ Brașov pentru proiectele culturale


  20.04.2018
 • ➤ Eveniment


  Secția de Sterilizare a Spitalului de Copii, modernizată printr-o donație a Clubului Rotary


  20.04.2018
 • ➤ Actualitate


  Strategii


  Propuneri alternative pentru dezvoltarea turismului


  20.04.2018
 • ➤ Actualitate


  Filarmonica Brașov, colaborare cu Filarmonica Voronej, din Rusia


  20.04.2018
 • ➤ National


  Cine îi mai oprește?


  Iohannis critică propunerile de modificare a Codurilor penale


  20.04.2018
 • ➤ National


  Procurorul general spune că este nevoie de o analiză aprofundată la propunerile de modificare a Codurilor penale


  20.04.2018
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  20.04.2018
 • ➤ Life


  E transformată total


  Denisa de la Bambi, de nerecunoscut după operațiile estetice


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Jojo își duce fetița la grădiniță, deși are doar un an și trei luni


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Premiul primit de Olivia Steer pentru „rolul său activ în societate“ i-a fost retras


  20.04.2018
 • ➤ Life


  Fiul lui Alain Delon: «Mama îmi dădea droguri»


  20.04.2018
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  2018 Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri


  Ioan A. Lapedatu, între Mureșanu și Coșbuc „punctul culminant al expresiei poetice și profetice din Transilvania” (II)


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  Pușcaș: „M-au mințit“


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  AFC Hărman joacă la Roman


  20.04.2018
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  20.04.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Un nou prag


  Bătrînii cu pensii sub 900 lei au medicamente compensate 90%

  Articolul următor

  Încă o mînărie iese la iveală


  Ioan Neculaie a cerut falimentul uzinei Roman cu documente falsificate

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 23.064 milisecunde, încărcat în milisecunde