Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Primele rezultate


Două meșotiste de 10 la BAC

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu au luat Bacalaureatul cu 10
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 06.07.2017
• La Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut
• Doar „Șaguna“ și „Meșot㓠au promovabilitate 100% în județ

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu, ambele absolvente ale Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“, sînt singurele absolvente de liceu din Brașov care au reușit să obțină media 10 la Bacalaureatul din acest an. În Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut, cînd a fost 78,21%. Cu acest procent, Brașovul se situează printre primele 10 județe din țară, dar a pierdut podiumul pe care s-a situat doi ani la rînd. În 2015, Brașovul ocupa locul 2 cu o rată a promovabilității de 80,53%, iar anul trecut, locul 3, cu 78,21%.
Ieri, elevii nemulțumiți de note au putut depune contestațiile pînă la ora 20.00. Rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat vor fi făcute publice în 10 iulie.

Meșotistele de nota zece

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu sînt cele două eleve de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșot㓠care au luat Bacalaureatul cu 10. Ramona și Andreea sînt prietene și au fost colege de clasă, la profilul Științe ale Naturii. Acum se pot mîndri că, pentru prima dată, prin rezultatul lor, au reușit s㠄ia fața“ liceului rival „Șaguna“, unde, surprinzător, niciun elev nu a reușit să obțină media maximă. Deși ambele fete de 10 au șansa să studieze în străinătate, ținînd cont de rezultatul obținut, amîndouă au decis să rămînă acasă, în țară.

Andreea Robu se face medic

Andreea Robu, care este de ceva vreme voluntar la Crucea Roșie Brașov, spune că își dorește să urmeze calea deschisă de mama ei și să devină medic, prin urmare intenționează să studieze la Facultatea de Medicină din Cluj. „Voi da examen la Medicină în Cluj. Mama mea este cadru medical și asta m-a motivat. Îmi doresc să devin medic, să ajut oamenii. Și mai am un test, examenul de admitere. Nu m-am gîndit să plec să studiez în străinătate. M-am gîndit că dacă țara asta m-a crescut pînă acum, merită să rămîn aici“, a spus Andreea. Ea a ținut să le mulțumească și profesorilor care au îndrumat-o, mărturisind că fără ajutorul lor nu ar fi reușit. „A fost vorba și de dascălii de la Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» care ne-au susținut, ne-au îndrumat și ne-au încurajat. Un profesor care te încurajează îți dă aripi“, a mai spus ea.

Ramona Mihaela Rebenciuc rămîne la Brașov

Colega și prietena ei, Ramona Mihaela Rebenciuc, are alte planuri, acasă, la Brașov. Deși majoritatea colegilor ei se îndreaptă spre medicină, ea își dorește să devină inginer. A ales Universitatea „Transilvania“ Brașov, Facultatea de Design Industrial. „Am ales această specialitate pentru că mă atrage foarte mult. Este o specialitate relativ nouă la Universitatea «Transilvania» și, cred eu, de viitor, pentru că sînt foarte multe fabrici în jurul Brașovului. Nu am plecat în alt oraș și nici în străinătate, deoarece Universitatea «Transilvania» are dotări de top și nu am avut de ce să plec în altă parte. Cred că pot face performanță și aici, acasă“, a spus Ramona. Totuși, ea își dorește să obțină în facultate măcar o bursă de studiu în străinătate, prin Erasmus. Ramona a mărturisit că nu i-a fost foarte greu să ia 10, pentru că a învățat mult în timpul anului și nu pe ultima sută de metri. Ramona adoră să danseze și cochetează și cu fotografia.

Bacalaureatul în cifre

Absolvenții de liceu din județul Brașov au reușit să obțină un procent de promovabilitate onorabil, de 78,39%. Din totalul de 2.971 de elevi care au participat la această sesiune de examen, 2.329 au fost declarați promovați, obținînd medii peste 6,00, iar 637 au picat. De asemenea, 120 de elevi nu s-au prezentat, iar doi au fost eliminați de la prima probă, după ce au fost prinși încercînd să copieze. Pe eșantioane de medii, Brașovul se prezintă astfel: două medii de 10; 541 de medii între 9,00 și 9,99; 766 de medii între 8,00 și 8,99; 598 de medii între 7,00 și 7,99 și 422 de medii între 6,00 și 6,99. De asemenea, au fost și 176 de medii între 5,00 și 5,99, iar celor care au obținut rezultate sub acest prag nu li s-a mai calculat media. Cei nemulțumiți de rezultat au putut depune contestații la centrul în care au dat examen, pînă aseară, la ora 20.00, urmînd ca rezultatele finale să fie afișate în data de 10 iulie.

„Meșot㓠și „Șaguna“, cele mai bune licee brașovene

Cele mai bune licee brașovene rămîn colegiile „Șaguna“ și „Meșotă“, care sînt, de altfel, singurele din județ cu promovabilitate 100% și cu rezultate peste medie. La „Șaguna“, cu o singură excepție (o medie de 7,81) toți absolvenții au luat Bacul cu medii peste 8. De asemenea, doi șaguniști au fost la cinci sutimi distanță de media 10, obținînd media 9,95.
Totuși, anul acesta, podiumul a fost ocupat în întregime de elevii de la Colegiul Național „Dr. I. Meșotă“. Pe lîngă cele două medii de 10, următoarea medie din județ aparține tot unei meșotiste, Anamaria Pavel, care a obținut media 9,96. În schimb, la „Meșotă“, cea mai mică medie a fost de 6,91. Au mai fost 13 medii între 7 și 8, iar restul peste 8.
Foarte aproape de promovabilitate 100% au fost și Colegiul de Informatic㠄Grigore Moisil“, unde doar doi elevi nu au promovat, ultima medie fiind 6,43, precum și Colegiul „Radu Negru“ din Făgăraș, unde au fost trei elevi nepromovați. La Colegiul Național „Johannes Honterus“ patru absolvenți au „picat“, iar la „Unirea“, cinci.

Sibienii, fruntași la Bacalaureatul 2017

• În țară, fruntașii din acest an sînt sibienii, care au înregistrat o rată de promovabilitate de 83,73%. Rezultate frumoase au avut și absolvenții din Bacău - 83,54%, Iași și Cluj - 82,75%. La polul opus, cel mai mic procent a fost înregistrat la Ilfov - 42,24% și Giurgiu - 50,76%. La nivel național, rata de promovare la Bacalaureat este de 71,4% înainte de contestații, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. În ceea ce privește notele de 10, la Bacalaureat 2017 au fost 97 de elevi care au reușit această performanță, doi dintre ei fiind de la Brașov. Cele 97 de medii de 10 la nivel național au fost obținute în 29 de județe plus Municipiul București. Pe locurile următoare după București, Cluj, Bihor și Iași se situează în ordine: Alba, Argeș, Sălaj - cu cîte cinci medii de 10, Constanța, Maramureș, Vîlcea - cîte patru medii de 10, Arad, Galați, Vaslui - cîte trei medii de 10, Bacău, Brașov, Dîmbovița, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Olt, Prahova, Sibiu - cu cîte două medii de 10. Cîte o singură medie de 10 au obținut elevii din județele Botoșani, Buzău, Călărași, Gorj, Tulcea, Timiș și Vrancea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:


Articole la Prima pagina

Brașovenii nu sînt pe placul PSD


Guvernul a ignorat Brașovul la rectificarea bugetară

Primenire de toamnă


De azi începe Luna Curățeniei

La ce trebuie să se aștepte șoferii la pompă


Astăzi este prima zi cu accize mai mari la carburanți

Disputat între Consiliul Județean și Primăria Brașov


Al cui va fi Complexul Agrement?
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Ultimele stiri
 • ➤ National


  Ministrul Agriculturii vorbește din nou despre oaie: "Acest animal care ne străbate istoria ca un fir roșu"


  Azi 10:04
 • ➤ International


  Rezultatele alegerilor din Germania în presă: "Forța extremei drepte umbrește al patrulea mandat al lui Merkel"


  Azi 09:23
 • ➤ Eveniment


  Brașovenii cer aeroport în stradă


  „Vrem aeroport la Brașov“


  Azi 08:42
 • ➤ Eveniment


  100% o certitudine?


  RMN nou pentru Spitalul Județean, la începutul anului viitor


  Azi 08:41
 • ➤ Actualitate


  Bărbatul rănit în urma exploziei de la abatorul Luca a murit


  Azi 08:39
 • ➤ Actualitate


  Comisia de Urbanism le cere „fronturi stradale coerente“ dezvoltatorilor imobiliari


  Azi 08:38
 • ➤ Actualitate


  Mini-complex rezidențial pe strada Stejerișului?


  Azi 08:38
 • ➤ Actualitate


  Deszăpezirea drumurilor județene în sezonul 2017 - 2018 poate costa peste 6,8 milioane lei


  Azi 08:37
 • ➤ Actualitate


  Probe pe rețelele de furnizare a agentului termic în sistem centralizat


  Azi 08:36
 • ➤ Actualitate


  Dragnea e în baltă


  Afacerea Belina, o bombă în ograda PSD


  Azi 08:30
 • ➤ Actualitate


  Legislație permisivă sau documentație prea încurcată?


  Birocrația blochează drumurile


  Azi 08:28
 • ➤ Life


  Cea mai curajoasă apariție a Zînei


  Andreea Marin se detoxifiază la Brașov


  Azi 08:25
 • ➤ Life


  Gabriela Cristea a născut o fetiță pe care o va chema Victoria


  Azi 08:24
 • ➤ Life


  Colin Firth a obținut cetățenia italiană pentru care a aplicat din cauza Brexit


  Azi 08:23
 • ➤ Cititori


  Scrisoarea cititorului


  Poem pentru Brașov


  Azi 08:21
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Supa de ceapă


  Azi 08:14
 • ➤ Sport


  AFC Hărman a preluat șefia în C1


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  Rareș Ailincă (CSM Brașov) a cîștigat Cupa Federației


  Azi 08:09
 • ➤ Sport


  Pius Paschke, cîștigător în cele două etape de Cupă Continentală de la Rîșnov


  Azi 08:08
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:07
 • ➤ Sport


  Divizia A de handbal feminin


  Egal pentru Corona, la Tîrgu Mureș


  Azi 08:05
 • ➤ Sport


  Rocadă la vîrf


  AS „SR“ Brașov a revenit pe primul loc în Liga a 4-a Brașov


  Azi 08:00
 • ➤ National


  Surse: Comunicatorii PSD îi vor face responsabili de campania de "lichidare politică" a lui Liviu Dragnea pe Iohannis, Maior, Ponta, Coldea și Kovesi


  24.09.2017
 • ➤ National


  Ponta îl atacă dur pe Dragnea și îi cere demisia: Ce zici, Liviu, ești în stare măcar o dată să faci ceva pentru ceilalți, nu doar pentru tine?


  24.09.2017
 • ➤ International


  Alegeri în Germania


  Partidul Angelei Merkel cîștigă alegerile, dar extremiștii obțin un scor-șoc


  24.09.2017
 • ➤ Local


  Protest pentru aeroportul Brașov


  24.09.2017
 • ➤ Local


  Restricții de circulație pe Transfăgărășan pentru filmarea unui spot publicitar


  24.09.2017
 • ➤ Sport


  Handbalistele Coronei au făcut egal cu Olimpic Târgu Mureș, în divizia A


  24.09.2017
 • ➤ Local


  Cel mai bătrîn stejar din România, de peste 900 de ani, celebrat și în acest an


  23.09.2017
 • ➤ International


  Cum votează duminică germanii: Un model complex, care combină scrutinul majoritar cu cel proporțional


  23.09.2017
 • ➤ National


  Dragnea cade la pace cu premierul Ungariei Viktor Orban


  23.09.2017
 • ➤ Sport


  Liga 3. Viitorul Ghimbav, prima victorie ! Cetate Rîșnov a pierdut la Miercurea Ciuc!


  23.09.2017
 • ➤ National


  A nins în Munții Făgăraș


  23.09.2017
 • ➤ Sport


  Rezultatele etapei a 6-a


  Liga 4. Brașov. AS SR Brașov a cîștigat derbiul cu ACSM Codlea și urcă pe primul loc


  23.09.2017
 • ➤ National


  Bărbatul rănit în explozia de la un abator din Brașov a murit


  23.09.2017
 • ➤ International


  Serghei Lavrov: Trump și Kim Jong-un se ceartă ca doi copii de grădiniță


  23.09.2017
 • ➤ Sport


  Liga 3. AFC Hărman a făcut spectacol la Pașcani


  22.09.2017
 • ➤ Local


  Accident cu doi răniți după ce un microbuz s-a ciocnit cu un TIR


  22.09.2017
 • ➤ Sport


  Sărituri cu schiurile


  Trambulinele de pe Valea Cărbunării găzduiesc două etape de Cupă Continentală


  22.09.2017
 • ➤ Sport


  Radu Burciu promite victoria


  Futsal. Colțea Brașov, duel cu Pro-Tineret Sighișoara


  22.09.2017
 • ➤ Sport


  Zeljko Bubanja, coordonatorul secției de baschet de la CS Transilvania Brașov


  22.09.2017
 • ➤ International


  Un fost deputat belgian, condamnat de instanță să viziteze lagărele de concentrare naziste


  22.09.2017
 • ➤ International


  Alegeri în Germania:Angela Merkel, la cel de-al patrulea mandat,dar viitorii parteneri de guvernare sînt incerți


  22.09.2017
 • ➤ IT, Stiinta si tehnica


  Reclamele politice vor exista altfel pe Facebook


  22.09.2017
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov. Arbitrii și observatorii meciurilor etapei a 6-a


  22.09.2017
 • ➤ National


  UPDATE/ Sevil Shhaideh, pusă sub urmărire penală de DNA


  22.09.2017
 • ➤ National


  Cutremur cu magnitudinea 3,1 pe Richter în Vrancea


  22.09.2017
 • ➤ Local


  #ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ


  22.09.2017
 • ➤ International


  Phenianul amenință cu detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific


  22.09.2017
 • ➤ Life


  Trebuie să le consumi


  Cele mai sănătoase fructe și legume de toamnă


  22.09.2017
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Un nou prag


  Bătrînii cu pensii sub 900 lei au medicamente compensate 90%

  Articolul următor

  Încă o mînărie iese la iveală


  Ioan Neculaie a cerut falimentul uzinei Roman cu documente falsificate

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16.978 milisecunde, încărcat în milisecunde