Autentificare | Cont nou
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagina
Publicitate

Primele rezultate


Două meșotiste de 10 la BAC

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu au luat Bacalaureatul cu 10
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 06.07.2017
• La Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut
• Doar „Șaguna“ și „Meșot㓠au promovabilitate 100% în județ

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu, ambele absolvente ale Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă“, sînt singurele absolvente de liceu din Brașov care au reușit să obțină media 10 la Bacalaureatul din acest an. În Brașov, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 78,39%, aproape la fel ca anul trecut, cînd a fost 78,21%. Cu acest procent, Brașovul se situează printre primele 10 județe din țară, dar a pierdut podiumul pe care s-a situat doi ani la rînd. În 2015, Brașovul ocupa locul 2 cu o rată a promovabilității de 80,53%, iar anul trecut, locul 3, cu 78,21%.
Ieri, elevii nemulțumiți de note au putut depune contestațiile pînă la ora 20.00. Rezultatele finale ale acestei sesiuni de Bacalaureat vor fi făcute publice în 10 iulie.

Meșotistele de nota zece

Ramona Mihaela Rebenciuc și Andreea Elena Robu sînt cele două eleve de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșot㓠care au luat Bacalaureatul cu 10. Ramona și Andreea sînt prietene și au fost colege de clasă, la profilul Științe ale Naturii. Acum se pot mîndri că, pentru prima dată, prin rezultatul lor, au reușit s㠄ia fața“ liceului rival „Șaguna“, unde, surprinzător, niciun elev nu a reușit să obțină media maximă. Deși ambele fete de 10 au șansa să studieze în străinătate, ținînd cont de rezultatul obținut, amîndouă au decis să rămînă acasă, în țară.

Andreea Robu se face medic

Andreea Robu, care este de ceva vreme voluntar la Crucea Roșie Brașov, spune că își dorește să urmeze calea deschisă de mama ei și să devină medic, prin urmare intenționează să studieze la Facultatea de Medicină din Cluj. „Voi da examen la Medicină în Cluj. Mama mea este cadru medical și asta m-a motivat. Îmi doresc să devin medic, să ajut oamenii. Și mai am un test, examenul de admitere. Nu m-am gîndit să plec să studiez în străinătate. M-am gîndit că dacă țara asta m-a crescut pînă acum, merită să rămîn aici“, a spus Andreea. Ea a ținut să le mulțumească și profesorilor care au îndrumat-o, mărturisind că fără ajutorul lor nu ar fi reușit. „A fost vorba și de dascălii de la Colegiul Național «Dr. Ioan Meșotă» care ne-au susținut, ne-au îndrumat și ne-au încurajat. Un profesor care te încurajează îți dă aripi“, a mai spus ea.

Ramona Mihaela Rebenciuc rămîne la Brașov

Colega și prietena ei, Ramona Mihaela Rebenciuc, are alte planuri, acasă, la Brașov. Deși majoritatea colegilor ei se îndreaptă spre medicină, ea își dorește să devină inginer. A ales Universitatea „Transilvania“ Brașov, Facultatea de Design Industrial. „Am ales această specialitate pentru că mă atrage foarte mult. Este o specialitate relativ nouă la Universitatea «Transilvania» și, cred eu, de viitor, pentru că sînt foarte multe fabrici în jurul Brașovului. Nu am plecat în alt oraș și nici în străinătate, deoarece Universitatea «Transilvania» are dotări de top și nu am avut de ce să plec în altă parte. Cred că pot face performanță și aici, acasă“, a spus Ramona. Totuși, ea își dorește să obțină în facultate măcar o bursă de studiu în străinătate, prin Erasmus. Ramona a mărturisit că nu i-a fost foarte greu să ia 10, pentru că a învățat mult în timpul anului și nu pe ultima sută de metri. Ramona adoră să danseze și cochetează și cu fotografia.

Bacalaureatul în cifre

Absolvenții de liceu din județul Brașov au reușit să obțină un procent de promovabilitate onorabil, de 78,39%. Din totalul de 2.971 de elevi care au participat la această sesiune de examen, 2.329 au fost declarați promovați, obținînd medii peste 6,00, iar 637 au picat. De asemenea, 120 de elevi nu s-au prezentat, iar doi au fost eliminați de la prima probă, după ce au fost prinși încercînd să copieze. Pe eșantioane de medii, Brașovul se prezintă astfel: două medii de 10; 541 de medii între 9,00 și 9,99; 766 de medii între 8,00 și 8,99; 598 de medii între 7,00 și 7,99 și 422 de medii între 6,00 și 6,99. De asemenea, au fost și 176 de medii între 5,00 și 5,99, iar celor care au obținut rezultate sub acest prag nu li s-a mai calculat media. Cei nemulțumiți de rezultat au putut depune contestații la centrul în care au dat examen, pînă aseară, la ora 20.00, urmînd ca rezultatele finale să fie afișate în data de 10 iulie.

„Meșot㓠și „Șaguna“, cele mai bune licee brașovene

Cele mai bune licee brașovene rămîn colegiile „Șaguna“ și „Meșotă“, care sînt, de altfel, singurele din județ cu promovabilitate 100% și cu rezultate peste medie. La „Șaguna“, cu o singură excepție (o medie de 7,81) toți absolvenții au luat Bacul cu medii peste 8. De asemenea, doi șaguniști au fost la cinci sutimi distanță de media 10, obținînd media 9,95.
Totuși, anul acesta, podiumul a fost ocupat în întregime de elevii de la Colegiul Național „Dr. I. Meșotă“. Pe lîngă cele două medii de 10, următoarea medie din județ aparține tot unei meșotiste, Anamaria Pavel, care a obținut media 9,96. În schimb, la „Meșotă“, cea mai mică medie a fost de 6,91. Au mai fost 13 medii între 7 și 8, iar restul peste 8.
Foarte aproape de promovabilitate 100% au fost și Colegiul de Informatic㠄Grigore Moisil“, unde doar doi elevi nu au promovat, ultima medie fiind 6,43, precum și Colegiul „Radu Negru“ din Făgăraș, unde au fost trei elevi nepromovați. La Colegiul Național „Johannes Honterus“ patru absolvenți au „picat“, iar la „Unirea“, cinci.

Sibienii, fruntași la Bacalaureatul 2017

• În țară, fruntașii din acest an sînt sibienii, care au înregistrat o rată de promovabilitate de 83,73%. Rezultate frumoase au avut și absolvenții din Bacău - 83,54%, Iași și Cluj - 82,75%. La polul opus, cel mai mic procent a fost înregistrat la Ilfov - 42,24% și Giurgiu - 50,76%. La nivel național, rata de promovare la Bacalaureat este de 71,4% înainte de contestații, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. În ceea ce privește notele de 10, la Bacalaureat 2017 au fost 97 de elevi care au reușit această performanță, doi dintre ei fiind de la Brașov. Cele 97 de medii de 10 la nivel național au fost obținute în 29 de județe plus Municipiul București. Pe locurile următoare după București, Cluj, Bihor și Iași se situează în ordine: Alba, Argeș, Sălaj - cu cîte cinci medii de 10, Constanța, Maramureș, Vîlcea - cîte patru medii de 10, Arad, Galați, Vaslui - cîte trei medii de 10, Bacău, Brașov, Dîmbovița, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Olt, Prahova, Sibiu - cu cîte două medii de 10. Cîte o singură medie de 10 au obținut elevii din județele Botoșani, Buzău, Călărași, Gorj, Tulcea, Timiș și Vrancea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:


Articole la Prima pagina

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă


La Săcele, acoperirea vaccinală este sub 50%

Județul Brașov, pe locul trei în țară


Un singur dascăl de nota 10 la Brașov, o profesoară de religie

După o amînare de patru luni


Consultare publică pentru ridicările auto
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Ultimele stiri
 • ➤ Life


  Kylie Jenner, protagonista unui pictorial incendiar


  Azi 09:34
 • ➤ Life


  Mult sport


  Cum a slăbit Ciara fără să renunțe la cartofi prăjiți


  Azi 09:33
 • ➤ Life


  Considerată indestructibilă


  Există o creatură care poate supraviețui Apocalipsei


  Azi 09:31
 • ➤ Life


  Rinocerul de Sumatra: cel mai mic dintre rinoceri, foarte aproape de dispariție


  Azi 09:30
 • ➤ Life


  Cîntărețul R. Kelly este acuzat că a sechestrat și abuzat sexual mai multe femei


  Azi 09:29
 • ➤ Prima pagina


  Guvernul a stabilit


  CAS și CASS va fi plătit la nivel de salariu minim pentru contracte part-time


  Azi 09:14
 • ➤ Prima pagina


  Guvernul a decis că 14 august este zi liberă


  Azi 09:13
 • ➤ Eveniment


  Cele mai vînate facultăți


  Ultima medie de admitere la Drept 9,40, la Medicină - 9,20


  Azi 09:10
 • ➤ Eveniment


  Al treilea gong


  Proiectele noului manager al Teatrului „Sică Alexandrescu“


  Azi 09:06
 • ➤ Eveniment


  Exercițiu militar româno-britanic, la Brădet


  Azi 09:03
 • ➤ Eveniment


  Expoziție interactivă despre istoria aviației, la Casa Mureșenilor


  Azi 09:01
 • ➤ Eveniment


  Copii accidentați grav în trafic


  Azi 09:00
 • ➤ Eveniment


  Reparațiile la clădirea Operei Brașov, puse pe pauză


  Azi 08:59
 • ➤ Actualitate


  Revenim la ,,tezele din iulie“


  Adrian Oprică: Publicul brașovean este „la nivelul la care trebuie educat“


  Azi 08:54
 • ➤ International


  Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, s-a sinucis


  Azi 08:55
 • ➤ National


  Guvernul face inventarul angajaților din administrație


  Azi 08:48
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  Azi 08:42
 • ➤ Life


  A venit momentul


  Lili Sandu e decisă să se așeze la casa ei


  Azi 08:39
 • ➤ Life


  Ce ar face Cătălin Măruță dacă nu ar mai apărea la TV


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  Soția lui Will Smith, dezvăluiri despre trecutul său: „Am fost traficantă de droguri“


  Azi 08:36
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Alimente deosebit de utile


  Azi 08:34
 • ➤ Cititori


  Pentru iubitorii de animale de companie


  Pumi


  Azi 08:30
 • ➤ Sport


  Oficial. FC Brașov nu s-a înscris în campionat!


  Azi 08:27
 • ➤ Sport


  Petre Lucian, disputat de Colțea și AS „SR“ Brașov


  Azi 08:25
 • ➤ Sport


  Alexandru Mitriță revine în Liga 1!


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  Tătărușanu, la Benfica?


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  Liga I, etapa a 2-a


  Azi 08:22
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  După doi ani


  Stadionul Tineretului din Brașov revine în circuitul Ligii I


  Azi 08:18
 • ➤ Sport


  „Cred că vom lua 3-4 medalii de aur“


  Florea, convins de forța atletismului


  Azi 08:13
 • ➤ Local


  Expoziție interacitvă despre istoria aviației, la Casa Mureșenilor


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Copii accidentați grav în trafic


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Un nou exercițiu pentru război


  Exercițiu militar româno-britanic, la Brădet


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Cele mai mari medii de admitere cu examen: la Drept ultima medie este 9.40, iar la Medicină 9.20


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Administrația Prezidențială nu a fost invitată la ceremoniile de Ziua Aviației. MApN își cere scuze: A fost o eroare birocratică


  20.07.2017
 • ➤ National


  Tudose: În administrație sînt sute de cereri de angajare pentru purtător de ștamplilă, de semnătură, de program pe ușă


  20.07.2017
 • ➤ National


  Atenționare meteo: Cod galben de caniculă pentru nouă județe


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Reedităm ,,tezele din iulie“?


  Adrian Oprică despre cultura la Brașov: Publicul brașovean este la “nivelul la care trebuie educat“


  20.07.2017
 • ➤ National


  Angajările în administrație se suspendă


  20.07.2017
 • ➤ Local


  Guvernul le oferă bugetarilor minivacanță de Sf Maria


  20.07.2017
 • ➤ International


  Producătorul unui film despre tentativa de lovitură de stat din Turcia a fost arestat


  20.07.2017
 • ➤ International


  SUA critică Ankara după ce o agenție de știri turcă a publicat locația trupelor americane în Siria


  20.07.2017
 • ➤ National


  Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: Îmi exprim admirația față de dragostea de zbor și abnegația cu care vă faceți meseria


  20.07.2017
 • ➤ International


  Un traficant de droguri a sunat la poliție să anunțe că i s-a furat cocaina


  20.07.2017
 • ➤ Prima pagina


  Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă


  La Săcele, acoperirea vaccinală este sub 50%


  20.07.2017
 • ➤ Eveniment


  Investiție pe banii comunității


  Spitalul de la Săcele dă lacătul jos după șase ani


  20.07.2017
 • ➤ Eveniment


  O meșotistă cu 10,00 la BAC a ales Facultatea de Design de Produs și Mediu


  20.07.2017
 • ➤ Eveniment


  Mai mulți bani pentru reparații și igienizări la școli și grădinițe


  20.07.2017
 • ➤ Eveniment


  Amendă pentru blocarea unui loc de parcare


  20.07.2017
 • ➤ Eveniment


  Aproape o sută de contestații la Titularizare


  20.07.2017
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Un nou prag


  Bătrînii cu pensii sub 900 lei au medicamente compensate 90%

  Articolul următor

  Încă o mînărie iese la iveală


  Ioan Neculaie a cerut falimentul uzinei Roman cu documente falsificate

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16.496 milisecunde, încărcat în milisecunde