10.4 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Concordia Chiajna -FC Brașov 2-1. Brașovenii au ajuns la patru înfrângeri consecutive în Liga 2

0

FC Brașov a pierdut cu 2-1 meciul disputat astăzi, în deplasare, cu Concordia Chiajna. Brașovenii deschis scorul în minutul 6 prin Azzouzi, după un corner executat de Mihalcea, dar până la pauză ilfovenii au revenit și au marcat de două ori prin Nini Popescu și Voicu. Deși au dominat jocul în partea secundă, elevii lui Andrei Șanta nu au reușit sa – și creeze ocazii mari la poarta gazdelor. FC Brașov a ajuns la patru înfrângeri consecutive în campionat și menține pe locul 16 cu doar 9 puncte. De cealaltă parte, trupa lui Claudiu Niculescu a urcat pe locul 3 cu 26 de puncte.

(P) Aproape 5.000 de ambalaje colectate zilnic de automatul PETrică, în Brașov

0

Automatul PETrică, amplasat în centrul Brașovului de companiile Envipco și Brai-Cata, în parteneriat cu Primăria municipiului, pentru încurajarea reciclării prin recompensarea cu tichete preschimbabile în bilete de călătorie cu mijloacele de transport în comun, a ajuns la un nou bilanț. Aparatul de colectare a ambalajelor pentru băuturi, din sticlă, aluminiu și plastic adună zilnic, în medie, 4.827 de reciclabile, conform datelor furnizate de sistemul de contorizare electronic, la finalul primelor 45 de zile de funcționare.

Sistemul inteligent de colectare a reciclabilelor amplasat în zona Livada Poștei, din Brașov, la începutul lunii septembrie, cu ocazia Forumului Orașelor Verzi continuă să contorizeze ambalaje pentru băuturi, cea mai recentă verificare arătând că au fost colectate prin intermediul lui un total de 217.205 obiecte din sticlă, plastic și aluminiu, în 45 de zile de funcționare. Printr-un calcul simplu, se obține o medie zilnică impresionantă a obiectelor reciclabile colectate, de 4.827 de unități.
„Având în vedere cifrele de colectare, se înțelege că automatul are nevoie aproape permanent de o echipă care să golească recipientele și să asigure mentenanța acestuia, pentru că pe parcursul exploatării pot apărea unele disfuncționalități. Cele mai mari probleme sunt cauzate de ambalajele negolite complet de conținut sau de cele deformate, care pot bloca instalațiile interioare ale aparatului. Astfel de incidente apar aproape zilnic, pentru că unii dintre cei care utilizează sistemul nu respectă toate indicațiile producătorului, chiar dacă acestea sunt trecute foarte clar și lizibil, chiar pe aparat”, a declarat managerul general al Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

În aceste condiții, responsabilii de administrarea automatului fac apel la utilizatori să depoziteze ambalajele, funcție de materialul din care sunt realizate și să așeze în fanta de colectare doar ambalaje nedeformate, cât mai curate și golite de aventuale resturi

De la jumătatea acestei luni, prin decizia Primăriei Municipiului Brașov, cea care susține sistemul de recompensare a utilizatorilor, au fost operate câteva modificări în privința eliberării tichetelor de colectare și a preschimbării acestora în bilete de călătorie. În prezent, automatul eliberează un voucher care însumează toate ambalajele predate, reducându-se astfel cantitatea de hârtie consumată. Tichetele astfel obținute pot fi preschimbate la orice casă de bilete RATBV din Brașov, nu doar în cea din Livada Poștei, însă nu mai sunt eliberate în format fizic, ci sunt încărcate de către operatorii caselor de bilete, pe cardurile electronice.

(P) Ochelari de vedere stilați pentru bărbați și femei – cum îi alegi

0
Foto: Alones / Shutterstock.com

Ochelarii de vedere care să ți se potrivească și care să te ajute să îți completezi ținutele la modă îți sunt chiar la îndemână având atâtea modele disponibile pe piață. Trebuie să descoperi doar modalitatea potrivită de a alege ochelarii de vedere perfecți care să îți ofere nu numai soluția ideală pentru a vedea mai bine, dar să te facă să arăți și bine. Iată cum poți alege stilul de ochelari de vedere care să te reprezinte.

Alege ochelarii de vedere care să se adapteze morfologiei feței

Este recomandată alegerea unei perechi de ochelari de vedere care să se potrivească morfologiei feței tale, astfel încât potrivirea să fie una absolută, iar contrastul să fie unul ideal. Alege o pereche de ochelari de vedere fashion pentru bărbați și femei în contrast cu morfologia feței. Astfel, pentru o față rotundă este recomandată o pereche de rame dreptunghiulare, subțiri, în timp ce pentru o față pătrată este recomandată alegerea unor rame rotunde sau ovale. Dacă ai o față ovală sau una dreptunghiulară, atunci faci parte din categoria celor norocoși, deoarece aproape orice formă a ramelor ți se potrivește foarte bine. Dacă nu îți dai seama ce ochelari ar trebui să alegi în funcție de forma feței, cea mai bună variantă de alegere a acestora este să îi probezi într-un magazin fizic pentru a ști ce ți se potrivește la modul ideal. 

Alege ochelarii de vedere care au mărimea potrivită

O pereche de ochelari de vedere prea mici te pot face să nu privești în mod corect, iar utilitatea lor are, în acest caz, de suferit, în timp ce o pereche de ochelari de vedere cu dimensiuni prea mari te poate incomoda. Mărimea acestora devine, astfel, un aspect esențial de care trebuie să ții cont în alegerea ochelarilor de vedere potriviți. Ține cont că marginea inferioară a ramelor nu trebuie să aibă contact cu obrajii, nici măcar atunci când zâmbești, pentru că ochelarii pot deveni incomozi, iar marginea superioară nu trebuie să vină deasupra sprâncenelor. Pentru o alegere perfectă,  alege modelul preferat de colecție de design eyerim collection

Foto: Dean Drobot / Shutterstock.com

Utili pentru desfășurarea activităților de zi cu zi, pentru activitățile intense de lectură în biblioteci sau pentru protecția în fața luminii generate de dispozitivele moderne, ochelarii de vedere trebuie aleși cu mare grijă, astfel încât utilitatea acestora să fie complet satisfăcută, iar aspectul estetic obținut să fie unul absolut încântător.

Cine greșește? Este proiectul noului spital al Brașovului mort din fașă?

0

l Așa susțin inițiatorii acestui proiect, Asociația Noul Spital al Brașovului

După prezentarea de către primărie a indicatorilor tehnico-economici privind Spitalul Regional de Urgență Brașov și recepționarea studiului de fezabilitate livrat de consultanții BERD, Asociația Noul Spital al Brașovului ridică mai multe semne de întrebare în legătură cu modul în care acest proiect va prinde viață. ANSB se consideră principală entitate direct interesată (stake holder) în proiect , pe care l-a inițiat în septembrie 2015, l-a dezvoltat constant în ultimii 6 ani, promovându-l atât local, în mediul social, politic, comunitar brașovean, cât și la nivel național, la Guvern și la Parlamentul României.
Astfel încât, după studierea materialului pus la dispoziție de Primăria Brașov, reprezentanții ANSB se consideră dați la o parte din proiect de către primărie, cu toate că paternitatea acestui proiect li se poate atribui cu ușurință. Iată o parte din semnele de întrebare ridicate de Comitetul Director al ANSB, prin președintele dr. Dan Grigorescu:
”La analiza documentelor au fost puse în evidență un număr important de deficiențe cuprinse în proiect, la care, din păcate, au fost asociate și unele decizii surprinzătoare ale Primăriei. Toate acestea ne-au întărit convingerea că proiectul a derapat de la direcția stabilită anterior, inclusiv în urma discuțiilor în spațiul public, cât și în cadrul singurei consultări oficiale la care ANSB a fost invitată să participe. Această convingere ne îndreptățește să considerăm că proiectul este în prezent pus în mare pericol de modul defectuos în care Primăria a dovedit că s-a raportat la el în cursul anului 2021! În acest context, am așteptat cu real interes desfășurarea întâlnirii de lucru pe care Primăria Municipiului Brașov a organizat-o și care avea ca scop declarat transmiterea feedback-ului celor interesați legat de prezentarea indicatorilor tehnico-economici privind Spitalul Regional de Urgență Brașov. Dezamăgirea membrilor Comitetului Director ai ANSB a fost maximă, deoarece domnul Primar, singurul care ar fi avut responsabilitatea de a ne lămuri nedumeririle, nu a participat. Din păcate, nu a prea contat faptul că domnul Coliban și-a desemnat un înlocuitor în persoana doamnei viceprimar Boghiu, deoarece dânsa ne-a declarat în mod onorabil că nu este în temă cu proiectul și s-a mulțumit să ne noteze întrebările și argumentele pentru a îi fi aduse la cunoștința domnului Primar“.

Problemele proiectului noului spital regional

Care sunt problemele grave cu care se confruntă proiectul, punându-l în mare pericol (inclusiv de a nu fi realizat vreodată), așa cum au rezultat din prezentarea realizată și din declarațiile oficiale ulterioare?
1. Decizia unilaterală și intempestivă de retragere din proiect a Primăriei, care, conform declarațiilor domnului Primar Coliban, o dată cu finalizarea studiului de fezabilitate (S.F.) de către consultantul angajat de BERD, va abandona proiectul din punct de vedere financiar și al managementului acestuia, transferându-l în responsabilitatea exclusivă a Ministerului Sănătății. Practic, Primăria Brașov își abandonează rolul inițial de partener public din conceptul de tip FM-PPP pe care l-a convenit cu BERD acum doi ani, în februarie 2019. Riscul ca acest proiect să fie abandonat oricând în anii viitori (mai ales că începerea construcției efective este preconizată abia în 2025, deci peste 4 ani!) este enorm în contextul în care Ministerul Sănătății este caracterizat de:
– o majoră lipsă de predictibilitate și este supus permanentelor schimbări ale configurațiilor politice;
– lipsa specialiștilor în dezvoltarea proiectelor de spitale regionale (vezi cei 7 ani trecuți fără ca primele trei spitale regionale să fi fost măcar în stadiul de inițiere a construirii)
– lipsa specialiștilor în derularea de proiecte de tip FM-PPP, acesta de la Brașov fiind proiect-pilot;
– lipsa probabilă a fondurilor și garanțiilor guvernamentale care să asigure achitarea tranșelor anuale către finanțator tip de 28-30 de ani
– lipsa pârghiilor legale, formale sau informale, de a controla la Ministerul Sănătății măcar la nivel de informație traseul proiectului, care, dacă este o prioritate pentru Brașov, în nici un caz nu va fi o prioritate la nivel național.
În concluzie, considerăm că această decizie a domnului Primar este eronată, că nu poate fi luată doar de el, personal, „pe persoană fizică” și că trebuie pusă în discuția reprezentanților politici ai comunității.
2. O altă problemă este ceea ce nouă ni se relevă a fi o aparentă (dar demonstrabilă) subordonare a Primăriei față de consultantul care elaborează S.F., când, în mod normal, ar trebui să fie invers: noi solicităm, consultantul oferă soluții integrate.
Argumentul pe care îl aducem în discuție este legat de ceea ce s-a stabilit în prima (și ultima!) întâlnire la care ANSB a participat (în ianuarie 2021), când s-a stabilit oficial ca structura constructivă a spitalului să nu fie cea propusă și agreată de consultant (respectiv P+6 etaje ), ci una de tip S2+S1+P+6 etaje! Cele două niveluri aflate în subsol urmau să fie utilizate astfel: S1 pentru funcționarea de infrastructură medicală tehnologică (imagistică, oncologie, etc), iar S2 să fie utilizat în mod uzual ca parcare subterană. În conceptul ANSB, nivelul S2 ar fi constituit de fapt componenta strategică a spitalului, ea fiind adaptată constructiv pentru a putea fi folosită ca spațiu util în cazuri de calamități naturale, stări de dezastru, crize umanitare sau chiar conflicte militare. Acest concept, regăsit și în spitalele strategice din țările europene și SUA, a fost readus în discuție de ANSB la acea întâlnire, el fiind parte integrantă din conceptul Green Smart Medical City pe care ANSB l-a dezvoltat încă din primii ani de existență a proiectului. Spre surprinderea noastră, deși aceasta a fost „comanda” făcută consultantului, BTY vine din nou cu vechea propunere, de P+6 etaje, în care este inclusă și funcțiunea de „Car parks & Shelters” (Parcări și Adăposturi), care ocupă nici mai mult, nici mai puțin de 41.476 mp, adică peste 4 ha de teren din cele 8 pe care poate fi construit spitalul! Și atunci, întrebăm : Cine primează în proiect? Interesul consultantului de a livra cu eforturi minime un proiect de mică complexitate sau interesul pe termen lung al comunității brașovene ? Că vor fi creșteri de costuri, e evident, DAR SUNTEM PREA VULNERABILI în fața unor situații limită ca să nu ne construim un spital care să aibă în componență și o componentă strategică!
3. Tot în ianuarie 2021 am constatat că în structura spitalului era prevăzută pentru tratamentul pacienților cu arsuri doar o Unitate de Arși (Burn Unit- care tratează pacienții cu arsuri medii). În contextul în care strategia națională de modernizare a structurilor de tratament a pacienților arși este prevăzută înființarea/construirea de Centre de Arși (Burn Centers – care tratează marii arși) în fiecare spital de rang regional, am solicitat, în calitate de expert în domeniu, ca în viitoarea propunere să se țină seama de această necesitate stringentă. Era nevoie de modificarea conceptului spațial de la etajul respectiv, asta pentru că un Centru de Arși are nevoie pentru a funcționa de un spațiu de aproape trei ori mai mare decât o Unitate de Arși. Credeți că s-a întâmplat ca onor consultantul să țină seama de ea? Nici pomeneală, în structura spațială figurează tot o Unitate de arși! Pe aceeași suprafață inițială!
Mă întreb dacă domnul Primar se lasă doar prostit de consultant sau nu îl interesează aceste „amănunte”? Amănunte care înseamnă vieți salvate în România, nu plătind în străinătate!
ANSB reprezintă o resursă locală de experți în medicină de spital și în management sanitar. Poate tocmai de aceea ați ajuns să afirmați exact contrariul celor din campania electorală: <>.
Da, de la 6,3 la 6 în 2028! O nimica toată, care v-a fost vândută de consultant ca fiind bijuterie, iar ea este o cocleală aurită!
Mai spunem că domnul Primar greșește amarnic când nu își sprijină ideile pe o consultare cu specialiștii în domeniu care fac parte din ANSB. Altfel nu ar face confuzii regretabile vorbind despre Noul spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase ca despre un spital de mono-specialitate, când tot el îl descrie astfel: „Conform studiului de prefezabilitate, viitorul spital va avea următoarele specializări: boli infecţioase, pneumologie şi ftiziologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirurgie toracică, îngrijiri paliative.”
Slabi consultanți mai aveți, domnule Primar!
ÎN CONCLUZIE:
ANSB consideră că dacă, odată cu finalizarea acestui studiu de fezabilitate, Primăria Brașov trece în plan secund în continuarea proiectului, Ministerul Sănătății urmând să devină principalul pion pentru contractarea finanțării și derularea efectivă a lucrărilor și operaționalizare, PROIECTUL NOULUI SPITAL AL BRAȘOVULUI E MORT DIN FAȘĂ!
Tocmai de aceea cerem inițierea cât mai rapid posibil de consultări publice, deschise, pentru a optimiza proiectul și a-l face compatibil cu nevoile comunității locale și regionale!
Cerem includerea ANSB în protocolul încheiat în 2021 între Primăria Brașov, Consiliul Județean și Ministerul Sănătății ca parte componentă integrantă în calitate de reprezentant al societății civile și profesionale.

Începând de azi: Hotărârea privind noile restricții pentru combaterea pandemiei a fost publicată în Monitorul Oficial

0

l Noile măsuri obligatorii

După propunerile Comitetului Național pentru Situații de Urgență de vineri, guvernul a aprobat parte dintre măsurile propuse, a schimbat altele și hotărârea de guvern a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Guvernul nu a acceptat propunerea CNSU ca creșele să fie închise, astfel încât acestea vor rămâne deschise. De asemenea, guvernul a scăpat din vedere școlile particulare, astfel că, cel puțin până la o altă hotărâre de guvern, toate instituțiile private de învățământ pot rămâne deschise. Este posibil ca astăzi Ministrul Învățămîntului să inițieze o nouă hotărâre DE guvern, pentru a rezolva și situația școlilor particulare. Iată lista restricțiilor, asa cum a fost publicată în Monitorul Oficial :
– Sunt interzise evenimentele private: nunți, botezuri, conferințe, workshop-uri, pe o durată de 30 de zile
– Restricții la magazine. Limitarea accesului între orele 05.00 și 21.00
– De la ora 22.00, pe întreg teritoriul țării va fi interzisă circulația, fiind admise doar unele excepții (urgențe, interes de serviciu, etc. la care se adaugă persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală).
– Folosirea unui certificat fals sau a unuia împrumutat, care nu este al persoanei respective, atrage după sine răspunedera penală
– Accesul în zonele care nu sunt considerate esențiale se face cu certificatul verde de vaccinare sau dacă persoana a trecut prin boală
– Accesul în zone considerate esențiale, inclusiv magazine sau farmacii, se poate face și fără certificat verde, dar numai prin respectarea măsurilor sanitare de siguranță
– Copiii care sunt sub vârsta vaccinării nu pot intra în spațiile respective decât dacă sunt însoțiți de un adult care acre certificat verde de vaccinare
– Accesul în magazinele alimentare din interiorul centrelor comerciale, adică mall-uri, se va face doar cu certificat verde, pentru că în mall se intră doar cu certificat verde
– Ministerul Educației a primit aprobarea să emită un ordin privind intrarea în vigoare a unei vacanțe de două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie, în tot sistemul școlar – inclusiv unitățile de tip after-school. Doar creșele rămân deschise.
– Livrările la domiciliu se pot face și după ora 21.00
– Accesul vizitatorilor în clădirile instituțiilor publice (primării, agenții de stat, etc) se face doar cu certificatul verde de vaccinare sau dacă persoana a trecut prin boală.
– Accesul în clădirile private în care se află peste 50 de persoane se face doar cu certificat verde de vaccinare sau dacă persoana a trecut prin boală. Angajații care muncesc în aceste clădiri nu sunt obligați, deocamdată, să prezinte certificat verde, însă există deja un proiect de lege în Parlament care va impune acest lucru după ce va fi adoptat.
– Activitățile sportive se vor desfășura fără public.
– Se interzic concertele și spectacolele în aer liber.
– Accesul turiștilor în unitățile de cazare se va face doar cu prezentarea certificatului verde de vaccinare sau dacă persoana a trecut prin boală.
– Angajatorii din sistemul public și privat trebuie să organizeze munca salariaților în sistem ”work from home” unde sunt mai mult de 50 de persoane, iar, dacă nu se poate, în ture de schimburi.
– Masca devine obligatorie peste tot. Sunt eliminate toate excepțiile care au fost în vigoare până acum, ca de exemplu cea care prevedea faptul că masca nu trebuie purtată într-un spațiu închis unde sunt 10 persoane vaccinate. În exterior, singurele excepții acceptate pentru lipsa măștii sunt: activitățile sportive, individuale sau dacă se practică sport în condiții prevăzute de lege.
– La procesiunile religioase trebuie asigurat un spațiu de doi metri pătrați între participanți, care trebuie să poarte și mască, fără a fi nevoie de certificat verde.

Când zburăm de la Brașov? 70% din lucrările la cele șapte ”obiecte” necesare pentru funcționarea aeroportului sunt finalizate

0

Autor: Mihaela Parghel

l Trebuie să fie gata în 2 luni

Lucrările la cele șapte obiecte necesare funcționării Aeroportului Internațional Brașov – respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces între terminal şi DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare, precum şi rețelele interioare de utilităţi, au ajuns la un procent de realizare de 70%, a anunțat directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Alexandru Anghel. Lucările au început în această vară, în luna iulie și ar trebui să fie gata în acest an.

Clădirea energetică este finalizată integral

Cele șapte obiecte sunt realizate de Asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA, valoarea contractului fiind de 37.157.426,78 lei. În prezent, clădirea energetică este construită în întregime, iar în cursul săptămânii acesteia vor fi finalizate închiderile (placarea exterioară a clădirii şi montarea uşilor, astfel încât în prima săptămână din luna noiembrie să înceapă echiparea celor trei camere alocate elementelor de comandă pentru balizaj. Pe lângă acestea, o cameră specială va fi destinată gestionării agentului termic, iar într-o altă cameră vor fi amplasate celulele pentru transformatori. Finalizate integral sunt și rețele interioare de utilităţi pentru clădirile deja construite. De asemenea, posturile de control acces, adică cele două porţi ale Aeroportului sunt şi ele în fază finală de construcţie, una fiind amplasată lângă terminal, iar cealaltă, în vecinătatea remizei PSI.

Remiza PSI este la numai 20% din construcție

Parcarea publică situată în faţa terminalului și drumul care asigură accesul spre terminal dinspre drumul judeţean 103 C sunt în stadiu avansat de execuţie, spune reprezentantul Consiliului Județean, Alexandru Anghel. În cazul acestora, a fost realizat stratul superior şi urmează aşternerea asfaltului final. Pe ultima sută de metri în ceea ce privește construcția sunt și cele două clădiri care alcătuiesc gospodăria de apă a aeroportului. Acestea urmează să stocheze rezerva de apă necesară alimentării terminalului şi hidranţilor de pe amplasamentul de la Ghimbav. În lucru sunt acum drumurile tehnologice şi de handling din cadrul Aeroportului, respectiv a căile de acces de pe lăţimea platformei de parcare a aeronavelor şi din faţa Terminalului, care continuă spre remiza PSI şi spre viitoarele garaje. În aceste zile se lucrează la asfaltarea lor.
Cel mai mic progres al lucrărilor – respectiv 20% se înregistrează la remiza PSI.

Echipa de implementare așteaptă și SF-ul pentru clădirile anexe ale aeroportului

În scurt timp, la Aeroportul Brașov – Ghimbav va începe și proiectarea unor noi construcții incluse în plan. Echipa de implementare a Aeroportului urmează să primească în aceste zile forma finală a studiului de fezabilitate pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov, elaborat de asocierea SC PENCRAFT SRL – SC MIHUL SRL. Construcţiile şi infrastructura care vor fi proiectate sunt clădirile în care vor funcţiona birouri operaţionale, arhive, garaje pentru autospecialele de deszăpezire, pentru degivror şi echipamentele Friction Tester, magazii de piese şi vestiare, alături de tancul și platforma de alimentare cu combustibil, platforma de sortare a deșeurilor, amenajarea peisagistică şi sistematizarea zonei verzi din vecinătatea Terminalului, sistemul de irigație a suprafețelor înierbate, soluția pentru colectarea separată a scurgerii lichidului de degivrare și antigivrare, precum şi staţiile de încărcare pentru autovehicule electrice. „În perioada imediat următoare vom aproba studiul de fezabilitate în Comisia Tehnico-Economică a Consiliului Judeţean după care firmele de proiectare vor trece la elaborarea proiectului tehnic pentru clădirile şi infrastructura care vor completa Aeroportul. În privinţa şantierelor deschise pe amplasamentul de la Ghimbav, avem şedinţe săptămânale cu reprezentanţii firmelor, astfel încât să identificăm din timp toate problemele care ar putea interveni în buna desfăşurare a lucrărilor şi să avem soluţiile pregătite”, a explicat directorul executiv Alexandru Anghel.

11 morți, record de infectări, 50 de brașoveni în ATI

0

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 56.638, dintre care 748 în ultimele 24 de ore
■ În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.293 teste efectuate, dintre care 615 teste RT-PCT și 678 teste rapide antigen ( peste jumătate din persoanele testate au fost confirmate pozitiv )
■ 1.415 persoane decedate de la începutul pandemiei, din care 11 în ultimele 24 de ore.
■ 473 pacienți internați în spitale, dintre care 50 la ATI
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 9,41/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 12,09/1.000 de locuitori.
În județul Brașov, în ultimele 14 zile au fost depistate 6.117 de cazuri.
Cea mai afectată comunitate este Sânpetru, unde incidența este 15,33/1000, iar la Cristian rata de infectare a urcat la 13,05/1000.

Carla’s Dreams, la momentul adevărului: Compromisurile pe care le face omul din spatele măștii

0

l Sunt mult mai cuminte când sunt mascat

Carla’s Dreams este un proiect care a impresionat pe toată lumea. Membrii trupei sunt mereu mascați, iar acest lucru a stârnit numeroase curiozități de-a lungul timpului. Solistul trupei a făcut recent câteva declarații și a vorbit despre omul din spatele măștii. Invitat în cadrul unui podcast, artistul de peste Prut a vorbit despre el, despre lucrurile care îl enervează, despre compromisurile făcute și despre viața lui. Carla’s Dreams a mărturisit că a fost mereu un mic „justițiar” și că îl enervează oamenii care nu se gândesc la alți oameni. Acesta a încercat mereu să ajute pe cât poate, să își vadă mereu de treabă și să nu rănească oameni.
„Eu am fost un pic justițiar în adolescență și în mica maturitate, dar mi-a trecut. Eu urăsc oamenii care nu se gândesc la alți oameni, dar urăsc e un cuvânt foarte dur. Nu urăsc, dar așa, oamenii care pur și simplu nu se gândesc deloc, adică cei care fac greșeli din prostie. Eu nu prea am dușmani, nu știu, nu prea am făcut rău. Eu am fost răutăcios destul de mult, dar din punctul meu și al altora de vedere, sunt destul de motivat. Eu am făcut ceea ce am vrut de multe ori, dar atunci când știam că asta o sa afecteze pe cineva în mod brutal sau critic, nu am mai făcut-o sau m-am mai gândit o dată. Eu nu prea am făcut răutăți gratuite pur și simplu”, a declarat artistul.

Compromisurile pe care le face omul din spatele măștii

”Eu nu știu dacă m-am culcat vreodată cu gândul, băi ce concesii multe ai făcut… Eu nu știu dacă asta e de bine neapărat, dar eu am făcut niște compromisuri pentru bani, pentru reprezentarea brand-ului CSD pentru băieți, acasă am făcut, în trafic am făcut compromisuri. Atunci când stătea în spatele meu o bătrânică la alimentară am făcut compromisuri. Sunt multe compromisuri pe care le faci permanent și asta nu denotă neapărat bunătate sau deschidere în suflet”, a mai spus cântărețul.

„Sunt mult mai cuminte când sunt mascat”

De asemenea, solistul Carla’s Dreams a mai mărturisit că în realitate omul din spatele măștii este mult mai „năzdrăvan”, însă pentru că reprezintă o imagine și pentru că reprezintă întreg proiectul, deseori se temperează și se cenzurează.
„Eu sunt mult mai cuminte când sunt mascat pentru că reprezint un proiect și nu pot să îmi permit multe lucruri pe care mi le-aș dori. Am scăpări uneori, dar încerc și depun eforturi să reprezint proiectul. În sens de proiect, lumea are anumite așteptări și eu vreau să corespund lor, să fiu chiar mai bun decât atât și asta este regula și a mea și a băieților, adică asta nu e o chestie personală. Pe mine nu m-a adus cocorul, sunt născut dintr-o mamă și un tată, am prieteni, am familie și sunt așteptări în sensul ăsta de alt ordin pe care clar nu vreau să le dezamăgesc și uneori fac lucruri care sunt așteptate de la mine, dar pe care nu neapărat mi le doresc”, a mai spus solistul Carla’s Dreams.

Eva Longoria, surprinsă în costum de baie la 46 de ani

0

La 46 de ani, Eva Longoria se poate mândri că arată la fel de bine ca în tinerețe. Aflată în vacanță în Cabo San Lucas, Mexico, actrița din “Desperate Housewives” le-a oferit fotoreporterilor momentul perfect pentru a o fotografia în costum de baie, iar rezultatul nu a dezamăgit.
Deși este mama unui băiețel de trei ani, care îi ocupă tot timpul rămas după îndeplinirea îndatoririlor pe care le are în calitate de actriță și producătoare, Eva Longoria reușește să găsească timp și pentru a se menține în formă. Dovadă consta în fotografiile realizate de paparazzi, pe când actriță se afla la plajă cu fiul ei.
Îmbrăcată într-un costum de baie albastru, din două piese, Eva Longoria și-a etalat silueta clepsidră și abdomenul cu pătrățele în timp ce îl ajuta pe fiul ei Santiago să adune scoici din nisip.
Deși se confruntă și ea cu vergeturi și urme vagi de celulită, ca orice altă femeie, Eva Longoria se poate mândri că timpul a fost de partea ei, întrucât se bucură de un fizic de invidiat.
Din fotografii a lipsit soțul ei, José Bastón, președintele Televisa, cu care actrița s-a căsătorit în 2016 și cu care are un băiețel în vârstă de trei ani, Santiago Enrique Bastón. Anterior, Eva Longoria a trecut prin două căsnicii eșuate cu Tony Parket, între 2007-2011, și Tyler Christopher între 2002–2004.

Loredana, o nouă ținută îndrăzneață

0

Este cunoscut deja faptul că Loredana nu ține cont de ceea ce cred cei din jur, motiv pentru care nu o deranjează persoanele care îi reproșează că apare în ținute prea sumare pentru vârsta ei. Ba mai mult, diva continuă să-și etaleze silueta impresionantă în tot felul de ținute mulate și decupate, cum este cazul și uneia dintre cele mai recente apariții de pe Instagram.
Îmbrăcată într-o pereche de blugi evazați, cu talia înaltă și o jachetă neagră, Loredana a reușit să le atragă atenția urmăritorilor ei când a apărut cu haina descheiată, lăsând la iveală sutienul din dantelă. Alaturi de fotografiile îndrăznețe, cântăreața a lăsat și un mesaj cu privire la tinerețe: „Tinerețea nu este doar un număr. Tinerețea înseamnă că sunteți în curs de dezvoltare”.