18 C
Braşov
Acasă Blog

Brandul francez Louis Vuitton a retras de pe site-ul său bluza inspirată din ia românească

0
Brandul francez Louis Vuitton a retras de pe site-ul său bluza inspirată din ia românească
Brandul francez Louis Vuitton a retras de pe site-ul său bluza inspirată din ia românească

Brandul francez Louis Vuitton a retras de pe site-ul său bluza inspirată din ia românească. Asta după uriașul val de reacții de pe internet.

Reprezentanții casei de modă au prezentat scuze statului român, într-o discuție cu ambasadoarea României în Franța, spunând că totul a fost o greșeală „involuntară”, anunță stirile ProTV.

Lucrurile nu se vor opri însă aici. Ministerul Culturii pregătește o serie de evenimente în parteneriat cu Louis Vuitton, prin care ia și meșteșugurile românesti vor fi puse în valoare.

După campania amplă lansată pe internet prin care ONG-ul „La blouse roumaine” a cerut reprezentanților Louis Vuitton să recunoască originile bluzei, brandul francez a scos-o de la vânzare.

Andreea Tănăsescu, inițiatoarea mișcării „La Blouse Roumaine”: „A fost o campanie diferită față de celelalte cazuri, pentru că de data aceasta am cerut brandului LV să scoată acea cămașă numită balon din colecție. În al doilea rând am cerut comunității noastre să participe, să șusțină campania cu mărturii despre acest port tradițional”.

Bluza era parte din colecția de plajă a verii, costa 5.000 de euro și era descrisă drept o piesă „aerisită pentru un aspect fresh, boem”, fabricată în Italia. Conform unor surse, colecția a inclus 60 de bluze, 40 au fost vândute, iar celelalte au fost retrase.

Ambasadoarele României în Franța și la UNESCO s-au întâlnit la Paris cu reprezentanții casei de modă. Aceștia au prezentat scuze statului român și au precizat că a fost vorba de o greșeală, pentru că nu au verificat sursa de inspirație.

Ministerul Culturii și brandul francez au agreat un parteneriat și pregătesc acum o serie de evenimente în care ia și meșteșugurile românesti să fie promovate.

„M-am gândit că cel mai important este să transformăm o eroare într-o oportunitate. Și atunci, cu alți parteneri instituționali, am luat legătură cu casa de modă, am stabilit un calendar, prin care România, în parteneriat cu o companie atât de mare, să pun în valoare meșteșugurile romanești”, a declarat Raluca Turcan, Ministerul Culturii.

Artizani români ar putea fi promovați în magazine Louis Vuitton, conform stirileprotv.ro.

FOTO: Replică bună, eșec la limită. Olimpic Zărnești a pierdut amicalul cu Unirea Slobozia

0

Replică bună, eșec la limită. Olimpic Zărnești a pierdut amicalul cu Unirea Slobozia

Olimpic Zărnești (Liga 3) a pierdut cu 2 -1, meciul amical disputat, astăzi, pe teren propriu cu Unirea Slobozia (Liga 1). Elevii lui Mihai Stere au dat o replică bună echipei lui Adrian Mihalcea. Unirea Slobozia a deschis scorul în minutul 40 prin Florin Purece.

Bogdan Marinescu a marcat pentru gazde 

În partea secundă, zărneștenii au restabilit egalitatea în minutul 59 când Bogdan Marinescu a transformat un penalty. Unirea Slobozia a marcat în minutul 76 golul victoriei prin Ariel Lopez. Pentru Olimpic Zărneşti acesta a fost ultimul amical elevii lui Mihai Stere intrând în vacanță până pe 13 iulie. Olimpic Zărnești, în  meciul cu Unirea Slobozia: Florescu – Berloiu, Dobre, Moroșanu, Cantău – H. Ilie, Gavrilă, Mielușoiu, Grideanu – Alex Ilie, Marinescu. În partea secundă au mai jucat: Mihok – Albu, Cantea, Vasu, Hamciuc, Șerban, Marcu, Miclis, G. Câmpean, Casian Mateoiu.

USR: Cerem PSD și PNL sesiune extraordinară pentru corectarea legii pensiilor. Altfel, sute de mii de români vor pierde bani din pensie

0
USR cere liderilor PSD și PNL să accepte convocarea unei sesiuni extraordinare

USR cere liderilor PSD și PNL să accepte convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie dezbătut și votat de urgență proiectul depus de parlamentarii USR Oana Țoiu, Radu Miruță și Irineu Darău, proiect care repară aberația din noua lege PSD-PNL a pensiilor. Dacă această aberație nu va fi corectată în timp util, cei care au muncit în condiții grele de muncă și care au contribuit mai mult pe perioada vieții active vor fi sancționați, de la 1 septembrie, cu tăierea unei părți consistente a pensiei.

„Sunt mai multe categorii de oameni care au lucrat în condiții grele și riscante și care vor avea de suferit de la 1 septembrie, pentru că PSD și PNL vor să mărească turta bugetară pe care o împart specialilor lor, în loc să ofere pensii decente celor ce au lucrat toată viața în condiții deosebite. În județul Brașov, de exemplu, avem oameni care au lucrat în domeniul nuclear și care vor pierde bani la pensie. Între timp, proiectul USR zace în sertare. De două săptămâni, Comisia pentru muncă din Senat șomează, deși avem de rezolvat probleme importante pentru români, asupra cărora am avertizat înainte să fie adoptată pe repede-înainte legea PSD-PNL a pensiilor”, arată senatorul USR Irineu Darău.

USR a avertizat că, după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor și după recalculare, între 100.000 și 200.000 de români care au lucrat în condiții deosebite și speciale – în energie, metalurgie și industrii grele – vor pierde bani din pensie, chiar și peste 1.700 de lei. De reținut că aceștia au avut contribuții mai mari în fiecare lună la sistemul de pensii tocmai ca să aibă garanția unei vârste reduse de pensionare și a unei pensii decente.

Afectați, după același model, sunt și cei care lucrează acum în condiții deosebite și speciale, care nu vor mai beneficia de reducerea vârstei de pensionare și de un mod mai avantajos de calcul pentru pensia încasată.

„Auzim peste tot, mai ales la televizor, cum noua lege a pensiilor ar crește pensiile. Este o minciună. Poate cresc pensiile speciale pe spatelor celor care au lucrat în condiții cu adevărat speciale. Un exemplu concret: un om care a lucrat 33 de ani în minerit și a adunat 63 de puncte are acum, pe legea veche, o pensie de 7.220 lei. Pe noua lege a pensiilor, cea a PSD-PNL, cu toate punctele de stabilitate, va ajunge la 5.487 de lei. Adică, mai puțin cu 1.732 de lei. Este o nedreptate strigătoare la cer să bagi mâna în buzunarul celor care au muncit în condiții speciale”, precizează deputatul USR Radu Miruță.

„Proiectul depus de noi își propune să repare nedreptatea care va fi făcută românilor care au lucrat peste 20 de ani în condiții grele de muncă – grupa I, grupa II, redenumite drept condiții speciale și condiții deosebite de muncă. Sunt acei pensionari ai României care au ținut în spate industria și lor, de la 1 septembrie, pe noua lege a pensiilor, le vor fi recalculate pensii mai mici. Cu cât au stat mai mult în activitate și au o vechime mai mare, cu atât vor fi mai afectați”, declară deputata USR Oana Țoiu, membră a Comisiei de muncă din Camera Deputaților.

Cerem PSD și PNL să adopte de urgență proiectul USR, depus pe 27 mai, care modifică Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii în sensul recunoașterii condițiilor deosebite și speciale de muncă pentru angajații ale căror condiții de muncă nu au fost normalizate. Proiectul USR a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social, dar nici măcar nu a fost dezbătut în comisiile din Senat.

Opera „Nabucco” încheie cu casa închisă stagiunea 2023 – 2024 la Opera Brașov!

0
Opera "Nabucco" încheie cu casa închisă stagiunea 2023 – 2024 la Opera Brașov!

Opera „Nabucco” încheie cu casa închisă stagiunea 2023 – 2024 la Opera Brașov!
Opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi marchează încheierea stagiunii 2023 – 2024 la Opera Brașov! Spectacolul grandios, regizat de Anda Tabacaru și dirijat de maestrul Traian Ichim, a fost desemnat „Spectacolul Anului 2023” de către Consorțiul Cultural Corona pentru impactul său impresionant asupra publicului.

Reprezentând o poveste profundă despre conflictul și eliberarea evreilor în Babilon, „Nabucco” a captivat audiența cu interpretări remarcabile ale unor soliști de prestigiu: Șerban Vasile în rolul lui Nabucco, Madeleine Pascu în rolul Abigaille, și Florentina Soare în rolul Fenenei, alături de o distribuție de excepție: Claudiu Bugnar (Ismaele), Alin Anca (Zaccaria), și Maria Catrina (Anna), susținuți de Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.

Cu o scenografie semnată de arhitectul Cătălin I. Arbore și costume realizate de Rodica Garștea, spectacolul a oferit o experiență artistică unică, completată de coregrafia semnată de Nermina Damian și asistată de Cristina Rotundu.

Opera Brașov a anunțat că toate biletele pentru acest spectacol au fost vândute, confirmând popularitatea și impactul profund pe care „Nabucco” l-a avut în rândul iubitorilor de artă din Brașov și din întreaga regiune.

Detalii eveniment:
Data și Ora: Sâmbătă, 29 iunie 2024, ora 18:30
Locație: Sala de pe strada Bisericii Române, Brașov
Durată: 2 ore și 40 de minute, cu o pauză
Opera Brașov își exprimă recunoștința față de publicul său fidel și promite continuarea unor producții de excepție în viitorul apropiat.

Jandarmii brașoveni au asigurat siguranța și ordinea de Rusalii

0
Jandarmii brașoveni au asigurat siguranța și ordinea de Rusalii

Jandarmii brașoveni au asigurat siguranța și ordinea de Rusalii.

În acest weekend, jandarmii din Brașov au desfășurat misiuni complexe pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în județ. Ei au monitorizat evenimente publice și sportive și au intervenit punctual pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, cu accent pe prevenirea pătrunderilor ilegale în fondurile cinegetice și forestiere.

Activitatea jandarmilor a condus la aplicarea a 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.850 lei.

Contravențiile au vizat încălcarea mai multor acte normative, inclusiv Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială și a ordinii publice, Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Legea nr. 176 din 3 iunie 2024 privind pescuitul și protecția resurselor acvatice vii, precum și Ordonanța de urgență nr. 34 din 23 aprilie 2013 privind administrarea pajiștilor permanente și modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

În total, 28 de contravenții au fost aplicate conform Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și Legii nr. 407 din 2006 privind vânătoarea și protecția fondurilor cinegetice, pentru pătrunderea ilegală în păduri cu autoturisme, motociclete și ATV-uri.

Jandarmii rămân mobilizați și gata să intervină în sprijinul cetățenilor în orice moment, continuând să asigure siguranța comunității și respectarea legii în județul Brașov

 Au început lucrările pentru benzile de circulație dedicate transportului în comun pe Strada Lungă

0
 Au început lucrările pentru benzile de circulație dedicate transportului în comun pe Strada Lungă

Au început lucrările pentru benzile de circulație dedicate transportului în comun pe Strada Lungă

Astăzi au demarat lucrările pentru amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe traseul liniei 5, între terminalul Poienelor și terminalul Municipal, începând cu segmentul de pe Strada Lungă. Constructorul a început prin reparația trotuarului între intersecția cu Strada Carierei și Strada Memorandului, parte integrantă din acest proiect, iar de mâine se va trece la lucrările pe carosabil.

Pentru a asigura desfășurarea în siguranță a lucrărilor, traficul va fi restricționat pe prima bandă a Străzii Lungă, într-o manieră etapizată. Locuitorii din zonă sunt rugați să evite parcarea mașinilor în zona de execuție a lucrărilor, pentru a facilita progresul lucrărilor.

Această investiție face parte din programul municipalității pentru promovarea mobilității verzi, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de transport public în oraș. Este primul proiect al acestui gen al municipalității, vizând crearea de benzi speciale pentru transportul în comun.

Benzile dedicate vor fi amplasate pe traseul complet al liniei 5, atât pe sensul Astra – Bartolomeu (de la terminalul Poienelor până la Stadionul Municipal), cât și pe Bulevardul Victoriei pentru legătura cu gara.

Traseele desemnate pentru circulația transportului public sunt:
  1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminal transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);
  2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor;
  3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu și terminalul de transport urban Gară.

Lungimea totală a benzilor dedicate pe cele trei trasee este de aproximativ 12,68 km, cu lățimi variind între 3,5 și 4,5 metri, adaptate specificului fiecărei artere.

Lucrările de amenajare includ frezarea și așternerea unui nou covor asfaltic pe carosabilul existent, însumând 49.475 mp, precum și reînnoirea marcajelor rutiere pe o lungime totală de 39 km, cu vopsea reflectorizantă.

În intersecțiile cu străzile secundare și în zonele de intrare/ieșire din sensurile giratorii, benzile dedicate vor fi marcate distinct și vor purta mesajul „BUS Only”. Măsurile de separare a acestor benzi vor include benzi rezonatoare sau semisfere de cauciuc, în funcție de specificul fiecărei zone.

Proiectul este realizat de asocierea RS Activ și Comprest, cu o valoare totală a lucrărilor de 11,6 milioane de lei și un termen de execuție estimat la 8 luni.

(P) Cum să alegi nada perfectă pentru pescuitul de succes

0
(P) Cum să alegi nada perfectă pentru pescuitul de succes

Introducere

Pescuitul este o artă complexă, care combină cunoștințele tehnice, intuiția și experiența. Unul dintre cele mai importante aspecte ale pescuitului de succes este alegerea nadei potrivite. Nada corectă poate face diferența între o zi fructuoasă pe apă și una fără capturi. În acest articol, vom explora cum să alegi nada perfectă pentru pescuitul tău, discutând despre diferitele tipuri de nadă, cum să le folosești și ce factori să iei în considerare.

Tipuri de nadă

Există mai multe tipuri de nadă disponibile pe piață, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje. Cele mai comune tipuri includ nadă naturală, nadă artificială, pelete, boilies și pastă de nadă. Fiecare tip de nadă este conceput pentru a atrage anumite specii de pești și funcționează mai bine în anumite condiții de apă.

Nadele naturale, cum ar fi viermii, râmele și larvele, sunt foarte eficiente pentru atragerea unei varietăți de specii de pești. Acestea sunt ușor de obținut și de folosit, dar pot fi mai puțin durabile și necesită o depozitare adecvată.

Nadele artificiale, cum ar fi boilies și peletele, sunt concepute pentru a imita hrana naturală a peștilor și sunt adesea îmbogățite cu arome și atracțioase suplimentare. Acestea sunt mai durabile și pot fi folosite pe o perioadă mai lungă de timp, dar pot necesita mai multă experiență pentru a le folosi eficient.

Factori de luat în considerare

Specia de pești vizată: Fiecare specie de pești are preferințe alimentare diferite. De exemplu, crapul preferă boilies și pelete, în timp ce păstrăvul poate fi atras mai ușor de năluci naturale și viermi. Este esențial să cunoști preferințele alimentare ale speciilor pe care le vizezi pentru a alege nada potrivită.

Condițiile de apă: Factori precum temperatura apei, claritatea și curenții pot afecta eficiența nadei. De exemplu, în ape reci, peștii pot fi mai puțin activi și pot prefera nadele mai mici și mai subtile. În ape tulburi, nada cu arome puternice și culori vii poate fi mai eficientă pentru a atrage atenția peștilor.

Sezonul: Sezonul pescuitului joacă un rol crucial în alegerea nadei. În timpul primăverii și verii, când peștii sunt mai activi, nadele cu arome puternice și culori vibrante pot fi foarte eficiente. În timpul toamnei și iernii, peștii pot fi mai puțin activi și pot prefera nadele mai subtile și mai naturale.

Cum să folosești nada corect

Alegerea nadei este doar o parte a ecuației. Modul în care folosești nada este la fel de important. Este esențial să înțelegi cum să pregătești și să aplici nada pentru a maximiza eficiența acesteia.

Amestecul corect: Dacă folosești nadă pe bază de pelete sau boilies, asigură-te că amesteci ingredientele corect. Utilizarea unei combinații de pelete, boilies și pastă de nadă poate crea un amestec atrăgător pentru pești. Adăugarea de arome suplimentare și atracțioase poate spori eficiența nadei.

Lansarea nadei: Tehnica de lansare a nadei poate influența succesul tău. Utilizarea unei praștii de nadă sau a unui dispozitiv de lansare a nadei poate ajuta la plasarea precisă a nadei în zona vizată. Este important să distribui nada uniform pentru a crea o zonă atrăgătoare pentru pești.

Monitorizarea și ajustarea: Pescuitul este o activitate dinamică și necesită ajustări constante și produse și articole de pescuit de calitate. Monitorizează reacția peștilor la nada pe care o folosești și fă ajustări dacă este necesar. Schimbarea aromei, culorii sau consistenței nadei poate face diferența între succes și eșec.

Concluzii

Alegerea nadei perfecte pentru pescuitul de succes implică înțelegerea diferitelor tipuri de nadă, cunoașterea preferințelor speciilor vizate și ajustarea tehnicilor în funcție de condițiile de pescuit. Cu o planificare și pregătire adecvată, poți maximiza șansele de a avea o zi productivă pe apă.

Proiecția primului documentar românesc despre graffiti și street art la Centrul Cultural Reduta

0
Proiecția Primului Documentar Românesc despre Graffiti și Street Art la Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta vă invită la proiecția primului documentar românesc despre graffiti și street art, intitulat „De ce scriu ăștia pe pereți?”, care va avea loc pe data de 27 iunie, de la ora 19.00. Evenimentul va include și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Alin Boeru și unul dintre artiștii prezenți în documentar, Homeboyldj.

Documentarul se îndepărtează de abordarea clasică, oferind o perspectivă unică asupra culturii urbane a graffiti-ului și street art-ului. Filmul prezintă incursiunea unui outsider în lumea artiștilor urbani, explorând conflictele și diferențele dintre perspectivele acestuia și ale celor care trăiesc pentru arta stradală.

Istoria tumultoasă a graffiti-ului și street art-ului din ultimii 30 de ani este adusă la viață prin materiale de arhivă și mărturii personale, contrastând cu viața obișnuită a unui om care, până recent, doar admira zidurile colorate de la distanță, fără a-și asuma riscurile implicate.

Inițiat de street-artiștii Robert Obert și John Dot S, documentarul este scris și regizat de Alin Boeru și produs de Wearebasca. Proiectul a beneficiat de finanțare din partea Centrului Național al Cinematografiei și a fost sprijinit de Societatea Română de Televiziune și BV McCann Erickson.

Sinopsis

Documentarul urmărește încercările unui corporatist de a înțelege fenomenul graffiti și street art din România, ajungând să se descopere pe sine în acest proces. Începând ca o analiză obiectivă a unei contraculturi, filmul devine o poveste intimă de maturizare, explorând toate fațetele acestei comunități, de la intervenții pe mijloace de transport public la acțiuni clandestine în spațiul urban.

Nu ratați această ocazie de a descoperi dedesubturile unei culturi fascinante și de a interacționa direct cu cei care au adus acest proiect la viață.

Aeroportul Brașov trece, în sfârșit, la program de 16 ore

0
Aeroportul Brașov trece, în sfîrșit, la program de 16 ore
Foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Aeroportul Brașov trece, în sfârșit, la program de 16 ore. Începând din a doua jumătate a lunii iunie, ROMATSA va oferi servicii de navigație aeriană pentru zborurile de la și spre Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav timp de 16 ore pe zi, conform boardingpass.ro.

Deși conducerea Consiliului Județean Brașov susținea încă din 15 ianuarie 2024 că aeroportul are un program de funcționare de 16 ore, în realitate, nu exista niciun acord oficial cu ROMATSA pentru exun astfel de program de zbor. Programul invocat de autorități se referea, probabil,  strict la orele de deschidere ale terminalului, în timp ce zborurile efective operau doar în intervalul de 12 ore, între 7.00 și 19.00.

Această extindere a serviciilor ROMATSA va permite aeroportului să opereze zboruri pe o durată mai lungă zilnic,program 7.00-23.00, oferind astfel o mai mare flexibilitate și conectivitate pentru pasageri și companiile aeriene.

Gabi Stan, 72! Ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene

0
Gabi Stan a împlinit 72 de ani

Gabi Stan, 72! Ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene

Ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene, Gabi Stan, împlinește astăzi, 72 de ani! În sezonul 2000-2001 din Divizia A, a terminat pe locul trei cu FC Braşov şi astfel echipa s-a calificat în Cupa UEFA, acolo unde stegarii au jucat împotriva gigantului Inter Milano. „Înaintea acelui sezon care ne-a dus in Europa, noi ne salvasem de la retrogradare in ultima etapă. Atunci mi-am spus că e nevoie să facem ceva să ieșim din mediocritate. Am avut un grup bun de jucători, caractere adevărate si le-am insuflat această dorință pentru performanță. Condițiile au fost modeste, pentru că, timp de 9 luni, jucătorii nu au fost plătiți! Grupul a fost puternic și la final Ioan Neculaie a răsplătit performanța”, spunea antrenorul brașovean.
Gabi Stan nu mai antrenează la seniori de ani buni, însă rămâne activ ca director tehnic la ASF Hărman (Liga 4 Brașov), dar și la două grupe de copii la gruparea din Hărman. La mulți ani, Gabi Stan!

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.