Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

171 de lucrări noi în Brașov

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: » Andrei PAUL, 22.06.2011
• Suma totală destinată amenajărilor de infrastructură din oraș este de peste 350 de milioane de lei

În Brașov sînt programate pentru anul acesta 171 de lucrări de infrastructură, care vor avea un impact serios și asupra circulației. Pentru o mare parte dintre acestea, ordinele de începere au fost deja date, iar din cele rămase, majoritatea vor fi pornite în trimestrul al treilea, adică în perioada iulie - septembrie. Suma totală destinată amenajărilor din municipiu (asfaltări, parcări, siguranța circulației, marcaje, iluminat public etc.) pe întregul an 2011 este de aproximativ 350 milioane de lei, la care se adaugă și fonduri atrase prin PID sau alte surse de finanțare. Potrivit primarului George Scripcaru, începerea și execuția lucrărilor a fost programată în funcție de lucrările prevăzute de rețeliști, iar aici un rol important l-a avut Compania Apa, cu programul finanțat cu fonduri ISPA. Au fost de asemenea avute în vedere, cu prioritate, lucrările desfășurate cu finanțare europeană, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al Polului de creștere Brașov, precum și străzi care au un trafic foarte intens, deoarece asigură legătura dintre cartiere.
„Noi le-am programat și sperăm să rezolvăm cît mai multe pînă la sfîrșitul anului. Depindem de rețeliști în principal, pentru că nu dorim să facem investiții în străzi sau trotuare care să fie apoi săpate din nou. Cît privește circulația, nu ne propunem să închidem circulația complet, decît dacă este neapărat necesar și pentru o perioadă scurtă de timp. Vom lucra pe tronsoane, astfel încît să se poată desfășura și circulația auto“, a declarat primarul George Scripcaru. Una dintre zonele în care traficul va avea de suferit va fi Piața Unirii - unde s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor - și străzile adiacente. O altă zonă unde primarul spune că traficul va fi închis și deviat este Pasajul Independenței, pe durata lucrărilor urmînd să fie întrerupă legătura pe strada respectivă între Tractorul și Bartolomeu.

Giratorii gemene la Gemenii

Cele două girații promise încă de la începutul anului, la cele două capete ale Bulevardului Alexandru Vlahuță vor începe să fie pregătite pentru amenajare. Primarul spune că ieri a fost făcută predarea amplasamentelor, iar lucrările urmează să se desfășoare concomitent. Față de planurile inițiale, dacă la giratoriul de la intersecția Al. Vlahuță - Gării - Hărmanului nu sînt modificări esențiale, pentru girația de la Gemenii (Vlahuță - Saturn - Zizinului) s-a optat pentru o soluție modificată: dou㠄giratorii“ în loc de unul, cu un spațiu verde între ele, astfel încît împreună vor forma o singură girație. Potrivit directorului Direcției Tehnice a Primăriei, Attila Radnoti, soluția a fost preferată ținîndu-se cont de conformația intersecției și de fluxurile traficului.
Piste de bicicletă pînă în localitățile mărginașe
O altă noutate este intenția municipalității de a amenaja piste pentru bicicliști la toate ieșirile din oraș, pînă în localitățile învecinate. „Noi am încercat pînă acum să asigurăm patru benzi de circulație auto și chiar o bandă de rezervă la fiecare ieșire din oraș. Intenționăm să amenajăm în plus și o pistă separată de carosabil, pentru bicicliști, la ieșirile din oraș“, a spus primarul Scripcaru. Prima pistă de acest fel ar urma să aibă o lungime de aproape 2,5 km și va fi amenajată de la fosta fabric㠄Republica“ (Pantex) pînă la Cabana Dîmbul Morii, pe partea stîngă a DN1 (în direcția București), însă complet separată de carosabil.

Încep lucrările în Piața Unirii

Astăzi va fi predat amplasamentul pentru reabilitarea Pieței Unirii, lucrarea urmînd să fie executată de SC Conforest SA. Valoarea contractată este de aproximativ 800.000 de euro (3,36 milioane lei), din care 98% sînt fonduri nerambursabile. Termenul de finalizare este de șapte luni de la predarea amplasamentului. Va fi modernizată o suprafață totală de 6.350 mp, din care 2.300 mp suprafață carosabilă și 4.050 mp. suprafață pietonală. Se va reface suprastructura rutieră din zona pieței, pavimentul pe zona pietonală (cu pavele), vor fi amenajate 12 locuri de parcare, o stație de autocar pentru turiști, iar între mobilierul urban se numără și zece cadre pentru parcarea bicicletelor. Proiectul mai cuprinde amenajarea unui loc de joacă pentru copii, construcția unei fîntîni arteziene, asigurarea iluminatului public și iluminatului arhitectural al obiectivelor turistice din zonă, amenajare de spații verzi. „Se urmărește asigurarea cu prioritate a funcțiunii de spațiu public pentru pietoni, precum și reorganizarea schemei de circulație auto în piață, respectiv: fluidizarea circulației auto pe axul principal de derulare a circulației spre cartierul Schei și spre obiectivele turistice situate în amonte de acesta (Pietrele lui Solomon, traseele turistice din Masivul Postăvarul), asigurîndu-se accesul facil în toate direcțiile care converg spre Piața Unirii. Totodată, se va realiza o gradare a circulației în scopul diminuării impactului negativ asupra cadrului istoric-urbanistic. Piața va deveni astfel un loc de desfășurare atît a serviciilor clasice de deservire a orașului, cît și a altor activități cu caracter cultural și turistic“, se arată în documentația proiectului.

Va începe șantierul Pasajul Independenței

Tot astăzi va fi semnat contractul de lucrări pentru Pasajul Independenței, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro (21,1 milioane lei). Amplasamentul va fi predat vineri, iar lucrările vor începe luni, 27 iunie. Durata de execuție a lucrării este de 19 luni. Pasajul va avea două benzi de circulație și va traversa CF 300 Brașov – Sighișoara, avînd o lungime totală de peste 670 de metri. Pasajul va avea nouă deschideri, care să asigure legăturile cu străzile adiacente. Pentru sistematizarea circulației pe zona Tractorul s-au prevăzut bretele de legătură pentru racordarea str. Independenței cu Str. Gloriei și Str. Aluminiului, iar pentru sistematizarea circulației pe zona Bartolomeu s-au prevăzut bretele de legătură pentru racordarea străzii Buzești cu Str. Grigore Ureche și pasajul Fartec. Pasajul Independenței va fi iluminat, va avea acces pentru persoane cu dizabilități și după încheierea lucrărilor vor fi reamenajate spațiile verzi. Proiectul este de asemenea înscris în lista prioritară a Planului Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creștere Brașov. Construcția pasajului suprateran vine în completarea arterei rutiere ce va fi realizată în interiorul Zonei Economice Coresi, realizat tot prin fondurile atrase prin PID, finalizarea celor două investiții fiind de natură să creeze o conexiune rutieră directă a viitoarei Zone Economice Coresi dar și a estului municipiului Brașov (zona Timiș Triaj de pe str. Hărmanului și DN11) cu vestul Zonei Metropolitane Brașov prin Cartierul Bartolomeu Nord și cu drumurile naționale: DN13 (spre Tg. Mureș), DN1 (spre Sibiu) și DN73 (spre Pitești).

Control serios în Piața Traian

• În urma lucrărilor de amenajare a zonei din jurul Pieței Traian, dar și a nenumăratelor sesizări de la cetățeni cu privire la disconfortul pe care cei care vînd acolo îl creează locuitorilor din zonă, primarul spune că vor avea loc cîteva acțiuni „în forț㓠atît ale Primăriei, cît și ale altor instituții. „Vom face o «dezinsecție și deratizare» din punct de vedere urbanistic, dar vor intra și alte instituții care să verifice activitatea, și din punct de vedere economic și fiscal, și al avizelor de funcționare, și a identității persoanelor, și a respectării normelor legale de igienă“, a promis primarul.

Lucrări în desfășurare

• Din totalul de 171 de lucrări programate pentru acest an, sînt în desfășurare, în cartiere, următoarele lucrări:
• Șchei: șase străzi din 20 programate: Fîntîna Roșie, Băilor, Valea Tei, Curcanilor, După Iniște, Podul lui Grid.
• Brașovul Vechi: 24 din 37 programate: Morii, Negoiu, Mihai Eminescu, Colonel Buzoianu, Lupeni, Maior Cranța, Șoseaua Cristianului (amenajare intersecție cu CF Zărnești), Cetățuia, Colinei, Cărămidăriei, Amurgului, Cloșca, Titan, Nicolae Iorga (asfaltare banda 1 - autobuze), De Mijloc, Memorandului, Horia, Crișan, Karl Lehmann, Dealul Cetății, Umbroasa (Mattis Teutsch), Mihai Viteazul, Nicopole (între Avram Iancu și Mihai Viteazul), plus amenajarea de alei pietonale și parcare în Centrul Civic.
• Bartolomeu - 3 din 16 programate - Plugarilor, Lînii, Gheorghe Doja.
• Astra - 4 din 16 programate: Tîrnavei, Sfinții Arhangheli, Săcelelor, G-ral Eremia Grigorescu.
• Florilor - 2 din 10 programate - amenajare parcări în zona Bujorului, Toporașului, Brîndușelor, Hărmanului (un ordin de începere lucrări) și Fundătura Brîndușelor.
• Scriitorilor - Ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a aleilor pietonale și betonare a trotuarelor urmează să fie dat în acest trimestru.
• Noua: 4 din 7 programate: Gorunului, Andrei Bîrseanu, Cireșului, Murelor.
• Stupini: Strada Morilor, din cinci programate.
• Tractorul: 3 din 6 programate: str 13 Decembrie - Acces Hidro II, Argintului, Axente Banciu.
• Tudor Vladimirescu: amenajare parcări rezidențiale pe strada Emil Racoviță, din patru lucrări programate.
• Piața Dacia: trei dintre cele patru lucrări programate (str Basarabia, Crișana și 9 Mai) vor începe în acest trimestru.
• Cartier Ceferiștilor - două din trei programate: Fochiștilor, Fanionului.
• Timiș - Triaj - este prevăzută asfaltarea aleilor pietonale și realizarea de trotuare betonate.
• Valea Cetății - nouă din unsprezece lucrări: finalizare Dobrogeanu Gherea, asfaltare carosabil și reamenajare trotuar Molidului, parcări rezidențiale în toată zona, repararea treptelor din zonele
Muncii, Dobrogeanu Gherea, Valea Cetății, Molidului (considerată o singură lucrare), asfaltare pe străzile Doinei, Alexandru Odobescu, Micu Klein, Papiu Ilarian.

Alte lucrări începute

• Refacere parcare Star, refacerea trotuarului de pe Hărmanului (între Toamnei și Vlahuță), refacere culee pe pasajul Calea Făgărașului, refacerea bordurărilor la intersecțiile din Centrul Civic, amenajare parcări Zizinului colț cu Toamnei, Toamnei (pe partea stîngă a sensului de mers), strada Kogălniceanu (între Hărmanului și Victoriei), Calea București (sector Octavian Augustus - Zizinului), construire drum acces strada Carierei - Strada Cucului, asfaltare parcare Uranus, amenajare insule la trecerile de pietoni de la sensurile giratorii, asfaltare parcare Prelungirea Crinului, parcare Liceu Hidromecanica, parcări și trotuare pe strada Bihorului, trotuar Strada Pîrîului, lucrări de întreținere pasaj Fartec, trotuare în zona 15 Noiembrie - D.N. Cocea - 3 Alimentare - biserica de lemn - Acces Ghe. Sion.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Un nou deces COVID 19 la Brașov


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  400 de pacienți cu COVID-19 vindecați la Brașov


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  De luni se redeschide Piața de Miercuri din Brașov


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Drumul spre Viscri va fi dat în folosința în luna iulie


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Gratis la Zoo Brașov de 1 Iunie


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Copilaș din Brașov, salvat după ce a băut detartrant pentru țevi


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Veste bună pentru angajați! Zile libere în luna iunie


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Desființarea sanatoriului de la Sânpetru va duce la pierderea a peste 8 milioane de lei


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  146 noi cazuri de coronavirus depistate în România, din care 12 la Brașov


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Bacalaureat:Anul acesta lucrările se vor corecta în fiecare județ


  26.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Podul de la Crihalma va fi deschis luna viitoare


  26.05.2020
 • ➤ Comunicate


  Anunț de presă


  Finalizarea proiectului „DEZVOLTAREA SOCIETATII PRIN ACHIZITIA DE NOI ECHIPAMENTE”


  26.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Primul pacient din Brașov vindecat de COVID-19 a donat plasmă


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Reguli de pandemie


  În ce condiții se deschid terasele din Brașov


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Maternitatea are Real Time PCR pentru depistarea COVID-19


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Rafila crede că trendul infectărilor e bun


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru COVID-19


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Permutări


  Sanatoriul de la Sânpetru se desființează până la 1 august


  26.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Trenurile circulă cu 66,78 km/h între Brașov și București


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Cură de detoxifiere cu cireșe


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Hidroxiclorochina crește riscul de deces la pacienții de COVID-19


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Studiu


  Fibrele ajută lupta cu diabetul zaharat de tip II


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Șampon natural pentru micoza capului


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Apa de mentă răcorește și vindecă


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  Ce „bilă neagr㓠a fost găsită în dieta vegetariană


  26.05.2020
 • ➤ Doctor


  4 motive să ai în dietă drojdia inactivă


  26.05.2020
 • ➤ Life


  După 12 ani


  Corina Chiriac părăsește emisiunea „Opriți timpul”


  26.05.2020
 • ➤ Life


  Andreea Bălan apare fără haine în noul videoclip


  26.05.2020
 • ➤ Life


  Iulia Vântur nu-și mai ascunde relația cu Salman Khan


  26.05.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Sfaturi pentru a ne menține în formă


  26.05.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  26.05.2020
 • ➤ Sport


  Colțea, primul club din Brașov care a reluat antrenamentele


  26.05.2020
 • ➤ Sport


  Dezvăluiri


  Brașoveanul Cătălin Lichioiu acuză corupția din fotbalul românesc


  26.05.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Concediul cu mască


  26.05.2020
 • ➤ Economic


  Firmele care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic vor primi ajutor financiar de la stat


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Primul brașovean vindecat de COVID a donat plasmă


  25.05.2020
 • ➤ Sport


  Ministrul Tineretului și Sportului, celebru și în Spania! Ce scriu Marca și AS despre Ionuț Stroe


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Încă un deces la Brașov


  25.05.2020
 • ➤ Cititori


  5 mituri demontate de un studio de producție video


  25.05.2020
 • ➤ Sport


  UEFA a acceptat azi cererea FRF


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  213 cazuri noi de COVID-19 în România. La Brașov nu a apărut niciun caz în ultimele 24 de ore


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  BRAȘOV. Măsuri pentru deschiderea teraselor după 1 iunie


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Alertă de vreme severă de la ANM! Ploi abundente, vijelii și căderi de grindină


  25.05.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașov. Primul autobuz electric circulă de azi pe linia 36. Troleibuzele noi au intrat în circulație pe linia 2


  25.05.2020
 • ➤ Comunicate


  Anunț de presă


  Finalizarea proiectului „DEZVOLTAREA SOCIETATII PRIN ACHIZITIA DE NOI ECHIPAMENTE”


  25.05.2020
 • ➤ Prima pagină


  Brașovul a închis azi centrele de carantină


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Cifrele pandemiei


  COVID 19 a mai ucis trei brașoveni


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  A fost bătută în cuie lista investițiilor în managementul deșeurilor care vor fi finanțate cu fonduri de la UE


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Școlile de șoferi s-ar putea scumpi


  25.05.2020
 • ➤ Eveniment


  Prima semnătură pentru Autostrada Brașov – Bacău


  25.05.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Bilanț jenant pentru Brașov


  Pe locul 7 la numărul de șomeri cu facultate

  Articolul următor


  Fitness în Piața Sfatului

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 20 milisecunde, încărcat în milisecunde