14.6 C
Braşov
Acasă Blog

„Sunetul muzicii”, un musical celebru, premieră pe scena Operei Brașov

0
„Sunetul muzicii”, un musical celebru, premieră pe scena Operei Brașov

Sâmbătă și duminică, 1 și 2 iunie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programată premiera absolută, la Brașov, a spectacolului cu celebrul musical „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers. Versuri: Oscar Hammerstein II. Libretul: Howard Lindsay și Russel Crouse.

Ultima colaborare dintre Rodgers și Hammerstein a fost hărăzită să devină cel mai iubit musical din lume. Cu o mulțime de cântece foarte îndrăgite, inclusiv „Do-Re-Mi”, „My Favorite Things”, „Edelweiss”, „Climb Ev’ry Mountain”, precum și piesa care dă titlul, „The Sound of Music”, lucrarea a cucerit inimile publicului din întreaga lume, câștigând, pe lângă alte distincții, cinci premii Tony și cinci premii Oscar.

Povestea, amplasată în Austria, în ajunul Anschluss-ului din 1938, este inspirată din memoriile Mariei Augusta Trapp, care, la acea vreme, aspira să devină călugăriță. Însă ea va fi trimisă ca guvernantă a celor șapte copii ai autoritarului căpitan Georg von Trapp și va readuce muzica și bucuria în casa lor. Dar, pe măsură ce forțele naziste pun stăpânire pe Austria, Maria și întreaga familie von Trapp trebuie să ia o decizie capitală…

Producția originală de pe Broadway, cu Mary Martin și Theodore Bikel în rolurile principale, a fost lansată în 1959 și a câștigat cinci premii Tony, din nouă nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun muzical. A fost un adevărat triumf. Premiera de la Londra a văzut luminile rampei la Palace Theatre, în 1961, deținând, pentru timp îndelungat, recordul pentru cel mai longeviv musical american din capitala Marii Britanii.

În 1965 a fost lansată versiunea cinematografică a musicalului, cu Julie Andrews și Christopher Plummer în rolurile principale, făcând istorie la Hollywood. Pelicula a câștigat nu mai puțin de cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, devenind, în timp, cel mai popular film muzical realizat vreodată.

Montarea de la Opera Brașov, deosebit de complexă, se bucură de regia artistică semnată de invitatul Cezar Ghioca, care se află la a doua colaborare cu Opera Brașov. „«Sunetul muzicii» este o pledoarie pentru puterea salvatoare a muzicii și, prin extensie, a artei, la modul general. Avem o poveste în care muzica – muzica munților, a pământului în care a fost creată – reintră într-o casă din care, accidental, fusese alungată, o transformă într-un cuib al dragostei și salvează familia proaspăt conturată de oroarea dictaturii. Muzica este refugiu, material didactic, instrument satiric, cale de evadare, canal al dragostei.
Povestea este universal și etern valabilă. Și acut actuală, ținând cont de tristul context politic de la graniță și de cel social/cultural intern care impune căutarea unei direcții, restabilirea unor valori înălțătoare, transparență și sens. Nu în ultimul rând, o nevoie de frumos pe care o propune spectacolul.
Ce presupune versiunea mea de relatare a poveștii? Vreau să descopăr lumea minunată a poveștii ca frânturi din memoria unui copil, fragmente de melodii păstrate. Vreau ca spectacolul să beneficieze de fluiditatea amintirii, spațiul vizual să permită transformarea rapidă, la vedere, din fragmente de decor ce, regrupate, pot reda sobrietatea gotică a mănăstirii, ambianța Art Nouveau a elegantei vile a Căpitanului von Trapp, presiunea scenei festivalului și, peste tot, prezența uneori discretă, alteori impunătoare a munților, străjeri ai libertății… Și tot acest ansamblu să vibreze prin muzică, ce va căpăta materialitate nu doar prin culoare, proiecție și mișcare, ci și prin aportul unor personaje invizibile multora de pe scenă”, spune Cezar Ghioca.

Cei paisprezece copii din Corul UNISON (câte șapte copii în fiecare distribuție a celor două reprezentații ale premierei) joacă un rol esențial nu doar în desfășurarea narativă a spectacolului, ci și în crearea unei atmosfere autentice și emoționante. Ei reușesc să aducă la viață personajele fraților von Trapp, creionând fiecare o personalitate distinctă și o energie aparte pe scenă. Chimia dintre copii și celelalte personaje este remarcabilă, contribuind la autenticitatea și profunzimea relațiilor din poveste, interacțiunile lor cu Maria și căpitanul von Trapp fiind pline de căldură și emoție, reflectând tranziția de la distanță și rigiditate la iubire și unitate familială. Dirijorul și managerul general al Corului Unison, George Dumitrașcu, joacă un rol crucial în această producție, fiind un mentor inspirat și devotat. Dedicarea sa și pasiunea pentru muzică se reflectă în performanțele copiilor, ghidându-i cu răbdare și încurajare. Sentimentele frumoase și trăirile pe care le experimentează în conducerea Corului de Copii Unison sunt evidente în modul în care reușește să creeze o armonie perfectă între voci și personaje, contribuind astfel la succesul general al musicalului.

„Participarea în acest musical are un impact semnificativ asupra dezvoltării personale a copiilor, iar implicarea în astfel de proiecte artistice le oferă oportunități valoroase de a-și dezvolta abilitățile de comunicare, încredere în sine și disciplină. Opera Brașov, cu tradiția sa culturală bogată și atmosfera sa vibrantă, oferă un cadru ideal pentru un astfel de eveniment. Opera Brașov nu doar că găzduiește această producție spectaculoasă, dar și încurajează dezvoltarea artistică a tinerelor talente”, afirmă George Dumitrașcu, dirijorul și managerul general al Corului UNISON.

„Un spectacol fermecător, vibrant și încărcat cu emoție reală în care muzica devine liantul principal care caracterizează, sprijină și influențează personajele și evenimentele în desfășurarea lor. Onestitatea, loialitatea, respectul, bunătatea, compasiunea și curajul de a rămâne fidel ideilor în care crezi sunt valorile promovate de acest musical, firul roșu care străbate întreaga piesă constând în puterea transformatoare a muzicii, frumusețea și entuziasmul cântării fiind afișate atât în melodii, cât și în poveste. Străbătut de cântece captivante, multe dintre ele devenite deja șlagăre, clasicul musical, de la a cărui lansare au trecut 65 de ani, se bucură de prospețime atât datorită emoționantei sale povești cât și datorită copiilor care aduc spectacolului vigoare și candoare. Fie pentru frumusețea muzicii, fie pentru a urmări povestea reală a Familiei von Trapp invit publicul brașovean să fie alături de noi, și să cânte cu noi, la premiera celui mai tânăr spectacol al Operei Brașov, musicalul «Sunetul Muzicii”, spune dirijorul Mircea Holiartoc, maestrul care va fi la pupitrul Orchestrei Operei Brașov, în serile de sâmbătă și duminică, 1 – 2 iunie.

Distribuția (1 iunie 2024):
Maria Rainer – Alina Ichim
Căpitanul Georg von Trapp – Valentin Marele
Maica Stareță – Asineta Răducan
Max Detweiler – Liviu Iftene
Elsa Schraeder – Florentina Soare
Liesl von Trapp – Iulia Cantor
Friedrich von Trapp – David Rabocskai
Louisa von Trapp – Hannah Micioiu
Kurt von Trapp – Alexandru Costache
Brigitta von Trapp – Ștefania Ștefan
Marta von Trapp – Maria Coteț
Gretl von Trapp – Irina Șerban
Rolf Gruber – Șerban Lupei
Sora Berta – Lăcrămioara Schuller
Sora Margareta – Maria Catrina
Sora Sofia – Sonia Hazarian
Dl. Zeller – Șerban Dinu
Frau Zeller – Geanina Tomescu
Dna. Schmidt – Simona Manole
Franz – Paul Tomescu
Baronul Elberfeld – Lucian Burlacu
Baroana Elberfeld – Anca Pănescu
Amiralul von Schreiber – Ștefan Schuller
Sora postulantă – Mădălina Lucaciu

„Sunetul muzicii”, un musical celebru, premieră pe scena Operei Brașov
Foto: George Dumitrașcu

Distribuția (2 iunie 2024):
Maria Rainer – Silvia Micu
Căpitanul Georg von Trapp – Alexandru Chiriac
Maica Stareță – Anda Pop
Max Detweiler – Mugurel Oancea
Elsa Schraeder – Anca Panait
Liesl von Trapp – Maia Győrffi
Friedrich von Trapp – Robert Costache
Louisa von Trapp – Sofia Ioniță
Kurt von Trapp – Teodor Oprică
Brigitta von Trapp – Timeea Ioniță
Marta von Trapp – Sofia Popescu
Gretl von Trapp – Anastasia Rotaru
Rolf Gruber – Patrick Anton
Sora Berta – Corina Klein
Sora Margareta – Andromeda Nemeș
Sora Sofia – Ana Radu
Dl. Zeller – Lorand Cristian
Frau Zeller – Geanina Tomescu
Dna. Schmidt – Irina Iftene
Franz – Valer Lucaciu
Baronul Elberfeld – Lucian Burlacu
Baroana Elberfeld – Anca Pănescu
Amiralul von Schreiber – Ion Tașcă
Sora postulantă – Mădălina Lucaciu

„Sunetul muzicii”, un musical celebru, premieră pe scena Operei Brașov
Foto: George Dumitrașcu

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov; cu participarea extraordinară a copiilor din Corul Unison, de pregătirea muzicală și artistică a acestora ocupându-se dirijorul George Dumitrașcu, manager general UNISON.
Conducerea muzicală a premierei îi aparține maestrului Mircea Holiartoc.
Decor: Liviu Bejenaru (invitat). Costume: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Asistent coregrafie și mișcare scenică: Melania Condoiu. Pregătirea muzicală: Sena Ducariu, Simona Patriche, Ovidiu Mezei. Sufleor: Nicoleta Chirilă. Regie scenă: Cristina Roșu.

Spectacolul durează trei ore și 15 minute și are o pauză. Pentru aceste evenimente, nu mai sunt bilete disponibile.
Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Meteorologii avertizează:  Europa s-ar putea confunta cu cea mai călduroasă vară de până acum

0
Meteorologii avertizează:  Europa s-ar putea confunta cu cea mai călduroasă vară de până acum
Meteorologii avertizează:  Europa s-ar putea confunta cu cea mai călduroasă vară de până acum

Meteorologii avertizează:  Europa s-ar putea confunta cu cea mai călduroasă vară de până acum

Europa se pregătește pentru prima perioadă de vreme caldă din această vară, în timp ce Germania și țările nordice vor avea temperaturi neobișnuit de ridicate săptămâna viitoare. Riscul de valuri de căldură la Jocurile Olimpice de la Paris i-a făcut pe organizatori să se îngrijoreze în privința siguranței sportivilor. Spania se pregătește pentru o nouă vară caniculară, lansând o nouă hartă pentru a ajuta la o predicție mai precisă a valurilor de căldură, scrie Euronews.

Când vine vorba de valuri de căldură sau de fenomene meteorologice extreme individuale, nimeni nu are un glob de cristal pentru a ghici viitorul. Dar vremea din trecut poate oferi câteva indicii meteorologilor.

„Este incredibil de dificil să prezici cu exactitate cum va fi vremea cu câteva luni înainte, ca să nu mai vorbim de săptămâni și uneori de zile”, spune Tamsin Green, meteorolog la serviciul de prognoză Weather & Radar.

Acest lucru se datorează faptului că vremea în Europa este extrem de schimbătoare, cu nenumărați factori de influență diferiți.

Cu toate acestea, meteorologii pot examina modelele și datele meteorologice pentru a identifica tendințele generale, inclusiv mediile lunare ale temperaturilor. În prezent, se pare că lunile iunie, iulie și august au toate tendințe peste medie în ceea ce privește temperatura, potrivit lui Green, scrie g4media.ro.

Vremea pe continent variază și ea, ceea ce face dificil de prezis unde ar putea lovi o „vară fierbinte”. Green spune că este posibil să existe puncte fierbinți în sudul și estul Europei.

 

Ce influențează vremea în Europa?

O mulțime de factori diferiți influențează vremea schimbătoare a Europei. În prezent, lumea se află într-o fază de tranziție între fenomenele climatice El Niño și La Niña, de exemplu, care este „crucială” pentru determinarea modelelor de vreme și temperatură la nivel global.

Se preconizează că vom rămâne în această fază neutră cel puțin până la începutul verii, dar efectele fenomenului El Niño sunt încă în desfășurare.

„În ultimele luni, temperaturile aerului și ale oceanelor sunt încă astronomic de ridicate. Ele încă persistă”, spune Green.

Ea explică faptul că, “precum un efect de domino”, vremea dintr-un loc poate afecta condițiile din cealaltă parte a planetei. Dacă se înregistrează o creștere a precipitațiilor undeva în lume, în altă parte se vor înregistra precipitații reduse.

Europa, de exemplu, primește adesea rămășițele furtunilor tropicale care aduc ploi și vânturi. Activitatea furtunilor din Atlantic, în timpul sezonului uraganelor din iunie-noiembrie, va fi probabil intensificată, deoarece La Niña se formează în Pacific, ceea ce va reduce furtunile în această zonă.

Europa se încălzește mai repede decât media globală

Cu toate acestea, există un factor care joacă un rol major în verile tot mai calde de pe continent, și anume schimbările climatice.

„Un lucru care este un factor masiv, de netăgăduit și care nu poate fi ignorat este faptul că batem constant recorduri de căldură”, spune Green.

„Ultimii zece ani au fost cei mai călduroși zece ani înregistrați, cea mai mare parte a încălzirii Pământului având loc în ultimii 40 de ani. Am văzut că aprilie 2024 va fi a 11-a lună consecutivă cu cea mai mare căldură înregistrată vreodată”.

Din 1991, Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală

Din 1991, Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală, potrivit datelor recente ale Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) și ale agenției climatice europene Copernicus (C3S). Continentul „nu face excepție” în ceea ce privește consecințele schimbărilor climatice, ambele agenții avertizând că Europa trebuie să facă mai mult pentru a-și reduce emisiile și pentru a renunța la combustibilii fosili.

23 dintre cele mai severe 30 de valuri de căldură de pe continent au avut loc începând cu anul 2000, iar cinci dintre acestea au avut loc în ultimii trei ani.

Cea mai recentă medie pe cinci ani arată că temperaturile din Europa au depășit cu 2,3 grade Celsius nivelurile din perioada preindustrială, față de 1,3 grade Celsius la nivel global.

Din această cauză, Green crede „cu un grad destul de bun de certitudine” că 2024 va fi probabil un alt an record.

„În ciuda modului în care ar putea evolua previziunile, tendințele de creștere a temperaturilor globale sunt de netăgăduit”.

Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

0
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă.

Fostul primar din Constanța, Radu Mazăre, va fi eliberat condiţionat în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, care este definitivă. Mazăre se află în penitenciar din mai 2019 și a executat cinci din cei nouă ani de închisoare la care a fost condamnat.
Radu Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată.

În 17 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea lui Mazăre de eliberare condiționată. Fostul primar a atacat decizia, iar luni Tribunalul Ilfov a desființat sentința primei instanțe și a hotărât eliberarea condiționată a lui Radu Mazăre, încarcerat la Penitenciarul Jilava, conform hotnews.ro.

Radu Mazăre se află în penitenciar din mai 2019, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive – una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

Un bărbat din Budila a ajuns la închisoare după ce a fost violent cu soția și cu ceilalți membri ai familiei

0
Un bărbat din Budila a ajuns la închisoare după ce a fost violent cu soția și cu ceilalți membri ai familiei

Polițiștii au emis un ordin de protecție și efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit, cu persoana cercetată în stare de reținere, după ce s-ar fi manifestat violent față de soție si ceilalți membri ai familiei.

La data de 9 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au emis un ordin de protecție provizoriu, după ce au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor acte de violență domestică, într-o locuință situată într-un imobil din localitatea Budila.

Astfel, după sesizarea primită, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată și au pătruns în domiciliul persoanelor vătămate, intervenind pentru protecția acestora. În baza celor constatate, anume că bărbatul, de 37 de ani, în urma unor neînțelegeri, a început să o lovească pe soție și să îi amenințe cu acte de violență pe ceilalți membri.

Față de situația stabilită, a fost întocmit un formular de avaluare a riscului, din care a reieșit că există un risc iminent de violență.

În cazul expus, polițiștii au emis un ordin de protecție povizoriu, prin care au stabilit măsuri de protecție a persoanei vătămate și au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere. De asemenea, în baza materialului probator, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Ccercetările urmează a fi continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală.

Șofer cu alcoolemie de peste 1 la mie, prins de polițiști în timp ce conducea în Făgăraș

0
Șofer cu alcoolemie de peste 1 la mie, prins de polițiști în timp ce conducea în Făgăraș

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat un bărbat, aflat sub influența alcoolului, după ce acesta a fost oprit în cadrul unui control efectuat pentru depistarea persoanelor aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Duminică, 26 mai, în jurul orei 01.40 dimineața, polițiștii rutieri au oprit pe o stradă din localitatea Făgăraș, un autoturism care era condus de un bărbat de 28 de ani, din localitatea Ticușu, județul Brașov.

Imediat după oprire, în timpul verificării documentelor, polițiștii au observat că bărbatul prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, fapt ce a fost confirmat, întrucât rezultatul aparatului etilotest a indicat o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de valoarea înregistrată, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Unui bărbat i s-a montat dispozitiv electronic de supraveghere, după ce și-a agresat fizic familia

0
Unui bărbat i s-a montat dispozitiv electronic de supraveghere, după ce și-a agresat fizic familia

Polițiștii brașoveni au emis un ordin de protecție provizoriu și au montat un dispozitiv electronic de supraveghere, după ce aceștia au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor acte de violență de către un bărbat asupra membrilor de familie.

La data de 26 mai, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție, în urma unei sesizări telefonice, au pătruns la domiciliul persoanelor vătămate, din municipiul Brașov, unde au intervenit pentru protecția acestora.

Aici, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, pe fondul unor nemulțumiri de ordin familial și-ar fi agresat fizic soția și pe ceilalți membri ai familiei.

În baza celor constatate, polițiștii au întocmit formularul de risc, din acesta reieșind faptul că există pericol iminent de violență față de persoanele vătămate și au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului agresiv. Totodată, au stabilit și alte măsuri de protecție constând în evacuarea bărbatului agresor și interzicerea acestuia de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri față de persoana agresată.

De asemenea, la cererea victimei, a fost montat dispozitivul de supraveghere a agresorului, astfel acesta fiind monotorizat electronic pentru a nu se a apropia față de persoanele protejate.

În cazul expus, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, deschis sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală.

De ce este Scripcaru împotriva parcului IUS?

0
De ce este Scripcaru împotriva parcului IUS?

George Scripcaru a recrutat din piața rechinilor imobiliari oameni care să-i reprezinte interesele în Consiliul Local. Vasile Mezdrea este un astfel de rechin imobiliar, prieten și asociat cu frații Tate ce au fost urmăriți internațional pentru proxenetism, sechestrare și trafic de persoane.

Vasile Mezdrea nu este doar propus pentru a fi reprezentantul lui George Scripcaru în Consiliul Local, ci este și una dintre vocile prin care Scripcaru își expune criticile. Astfel acum 2 zile, George Scripcaru, prin pagina de socializare a lui Vasile Mezdrea și-a exprimat argumentele pentru care să nu se construiască niciodată un parc pe fostul teren al fabricii IUS.

Proiectul propus de Allen Coliban și respins de mai multe ori de actualii consilieri locali de la PNL și PSD, majoritate controlată din umbră chiar de George Scripcaru, este un proiect de 7 hectare, cel mai mare parc din interiorul unui oraș din Transilvania și ar deservi peste 50.000 de brașoveni din cartierele din imediata apropiere.
De ce este Scripcaru împotriva parcului IUS?
Allen Coliban vrea parc. George Scripcaru și rechinii imobiliari vor blocuri.

Cod mandatar financiar: 21240009

*Articol al USR Brașov (P)

Morten Hilmer, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi europeni, invitatul special al LYNX Festival 2024

0
Morten Hilmer, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi europeni, invitatul special al LYNX Festival 2024

l Biletele pentru cele 13 documentare din programul festivalului sunt acum disponibile

Ediția a 2-a a LYNX Festival (4 – 9 iunie 2024) îl aduce în România pe Morten Hilmer, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură ai zilelor noastre. El va susține pe 7 iunie, la Brașov, un masterclass despre regăsirea pasiunii pentru fotografie, pornind de la vasta sa experiență și aventurile pe care le-a avut fotografiind cele mai reci regiuni ale planetei – locuri precum Svalbard, un arhipelag acoperit de ghețari, aflat la mai mult de 500 de mile nord de Norvegia continentală. „Chasing my Lost Spirit”, un masterclass powered by Nikon România, va dezvălui participanților perspectiva lui Morten legată de arta fotografică, centrată mai ales pe conceptul de a fi prezent.

Morten Hilmer și-a început cariera de fotograf de natură la începutul anilor 2000 când s-a alăturat forțelor speciale daneze, având misiunea de a patrula coasta îndepărtată a Groenlandei, cu sania trasă de câini, timp de aproape 5 luni. Această călătorie l-a apropiat de natura sălbatică a zonei arctice și i-a influențat complet traiectoria vieții. Unul dintre rezultatele anilor de expediții ce au urmat acesteia este documentarul Chasing the White Rabbit, lansat în 2017, o călătorie în adâncurile Groenlandei în căutarea fotografiei perfecte și a păcii interioare.

Programul de anul acesta include 13 documentare remarcabile, dintre care 9 sunt proiectate în premieră națională.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuită. Pentru a-și asigura un loc la proiecțiile documentarelor, publicul interesat își poate rezerva un bilet cu valoare zero, începând de luni, 27 mai, prin intermediul platformei iabilet.ro: https://bit.ly/BileteLYNX_2024. Un detaliu important de reținut este că biletul asigură rezervarea locului, dar nu garantează locul în sală dacă nu este scanat cu 15 minute înainte de începerea proiecției. Programul complet al ediției cu numărul 2 se regăsește pe site-ul festivalului: https://bit.ly/ProgramLYNX2024

Printre premierele de anul acesta se numără și documentarul Arhitecții naturii, realizat de Fundația Conservation Carpathia. Acest film, în regia lui Dan Dinu și narat de Marcelo Cobzariu, spune povestea a două specii complet diferite ca înfățișare, dar care au în comun abilitatea de a crea habitate care susțin apariția și dezvoltarea altor specii de animale și plante – zimbrul și castorul.

„LYNX Festival aduce o perspectivă unică asupra frumuseții și diversității lumii sălbatice, creând punți prin intermediul imaginilor, stimulându-ne curiozitatea și conectându-ne cu mediul înconjurător. Festivalul reprezintă o modalitate autentică de a ne apropia de natură și de a o cunoaște, fiind în același timp un pas către înțelegerea importanței protejării ei pentru prezentul și viitorul nostru și al generațiilor viitoare. Pentru că da, schimbările climatice sunt o realitate a prezentului, iar noi suntem parte din el. Credem că noi, oamenii, avem nevoie de natură pentru a trăi, așa cum credem că natura are nevoie de oameni care să înțeleagă că facem parte din ea și că fiecare acțiune a noastră are un impact. Susținem LYNX Festival încă de la început, iar faptul că evenimentul a devenit realitate și revine acum pentru a doua ediție, dovedește că suntem o țară cu o natură deosebit de frumoasă și oameni care iubesc această natură. LYNX Festival devine astfel o parte integrantă a poveștii noastre comune și ne arată că nu suntem doar martori pasivi ai naturii, ci co-creatori ai ei”, declară Victoria Donos, Directorul de Comunicare & Outreach al Fundației Conservation Carpathia.

Tot în premieră va putea fi văzut la Brașov documentarul The Raven’s Tale / Povestea corbului, în regia lui Michael Schlamberger, un film multi-premiat care leagă povești de istorie a naturii, ce se desfășoară în pădurile din Cehia, cu magia basmelor. Animale, mari și mici – de la zimbrul european, la hamsteri și chiar la gândaci de bălegar – își joacă rolurile naturale în această dramă fără sfârșit. Documentarul a fost laureat anul trecut în cadrul Deauville Green Awards (Franța), Green Screen Nature Film Festival (Germania) și Matsalu Nature Film Festival (Estonia).

Unul dintre cele mai apreciate documentare în cadrul festivalurilor de profil de anul trecut ajunge și la Brașov în cadrul LYNX Festival – Wolf / Lupul. Producția olandeză, regizată de Cees van Kempen, pornește pe urmele magnificei specii care a fost aproape complet eliminată din Europa în ultimele secole, dar care în ultimele decenii a obținut protecție legală și a reușit o revenire remarcabilă. Timp de 90 de minute spectatorii vor urmări cum lupul și-a găsit drumul înapoi din Polonia, prin Germania, către Olanda și Belgia. Filmul are în palmares 7 premii la festivaluri internaționale, inclusiv Marele Trofeu în cadrul Wildlife Film Festival Rotterdam.

Festivalul se va deschide marți, 4 iunie, cu Songs of Earth / Cântecele Pământului (r. Margreth Olin), produs de Win Wenders, o compoziție audio-vizuală a forțelor fundamentale ale pământului, în care camera de filmat poartă spectatorul din interiorul celor mai mici componente ale naturii, către panoramele sălbatice din exterior, un documentar aclamat la nivel internațional în marile festivaluri.

Alte filme deja anunțate sunt Wild Transylvania (r. John Murray) – povestea vieții sălbatice din această regiune a României, Cactus Hotel (r. Yann Sochaczewski) – 50 de minute de povești construite în jurul unui cactus Saguaro și Antarctica (r. Fredi Devas) – documentar uluitor, narat de Benedict Cumberbatch, despre unul dintre cele mai misterioase teritorii ale Terrei.

Deschiderea LYNX Festival va avea loc la Cinema Astra (str. Lungă, nr. 1), gazda principală a evenimentului.

Mai multe informații: https://lynxfestival.ro

Luptătorii de la CS ShinDo Brașov, de șase ori pe podium la Campionatul Național de Full-Kempo

0
Medalii pentru sportivii brașoveni la Campionatul National de Full Kempo

Luptătorii de la CS ShinDo Brașov, de șase ori pe podium la Campionatul Național de Full-Kempo

Sportivii de la ShinDo Brașov au avut evoluții remarcabile la Campionatul Național de Kempo full contact, competiție care s-a desfășurat la finele săptămânii trecute în Sala ”Apollo” din București.

6 medalii pentru ShinDo Brașov. Cristian Gavrilă, campion național

Luptătorul Cristian Gavrilă s-a impus la categoria 40 de kg, grupa de vârstă 10- 12 ani, devenind campion național (medalia de aur). Remus Gociman a obținut medalia de argint la categoria 80 kg seniori, iar Diana Porumbu (categoria 70 kg seniori), Mihai Gavrilă (categoria 70 kg seniori), Anya Păncescu (categoria 55 kg, grupa de vârstă 16-18 ani) și Tudor Miroslav (categoria 30 kg, grupa de vârstă 6-8 ani) au urcat pe treapta a treia a podiumului (medalii de bonz). Alți trei sportivi brașoveni, Andrei Bartuș, Cătălin Covășan și Mihai Vasiliu, au participat cu evoluții bune la Campionatul Național, însă nu au prins podiumul.

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Grădina Zoologică Brașov. Filarmonica Brașov prezintă ”Carnavalul Animalelor”

0
Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Grădina Zoologică Brașov. Filarmonica Brașov prezintă ”Carnavalul Animalelor”

Ziua Internațională a Copilului va fi sărbătorită sâmbătă, 1 iunie, la Grădina Zoologică Brașov, cu mai multe activități și suprize.

„De 1 Iunie celebrăm Ziua Internațională a Copilului la Zoo, cu activități speciale și surprize pentru întreaga familie.
Vă așteptăm în intervalul 10:00-18:00 la o zi plină de distracție și momente de neuitat. Am pregătit o mulțime de jocuri interactive și de cultură generală, concursuri, desene și rebusuri pe asfalt, mimă, povești și curiozități despre animale.
Avem și o surpriză! Filarmonica Brașov ne va încânta cu spectacolul ”Carnavalul Animalelor”, în acest sens fiind programate două reprezentații, de la orele 11: 00 și 12:00.
Vă așteptăm cu drag să petrecem o zi de neuitat la zoo, sărbătorind copiii și frumusețea naturii!”, a transmis Grădina Zoologică Brașov.

Copiii până în 14 ani și cei instituționalizați, cu vârsta până la 18 ani, au intrare gratuită.

SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă soluții complete și de înaltă calitate pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, cu respectarea normelor în vigoare și a condițiilor de siguranță impuse prin LEGEA ARHIVELOR NAȚIONALE NR. 16/1996.

Arhivare și depozitare documente în maximă siguranță

Firma dispune de două depozite proprii, situate în București și Brașov, echipate cu spații de arhivare documente și depozitare conform standardelor internaționale. În plus, SDA Servicii de Depozitare și Arhivare oferă servicii complete de arhivare, inclusiv depozitarea documentelor, prelucrarea arhivistică, scanarea documentelor, transportul și distrugerea securizată a acestora.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare dotate cu sisteme automate de supraveghere video, alarmare și stingere a incendiilor, controlul umidității și microclimatului, pază umană asigurată de echipe specializate 24/24h. De asemenea, soluția software complexă și echipamentele IT de ultimă generație monitorizează în permanență parametrii mediului de depozitare și asigură trasabilitatea, securitatea și integritatea documentelor.

Consultarea rapidă a documentelor arhivate

Documentele pot fi consultate fie în mod electronic – acestea fiind trimise prin e-mail- fie în format fizic la sediul SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare, fie la sediul clientului. În acest ultim caz, documentele sunt expediate pentru consultare prin servicii de curierat sau transport prin flotă proprie cu vehicule specializate și monitorizate prin GPS. În plus, compania oferă sali individuale de consultare documente echipate cu tehnologie de ultimă generație pentru copierea și scanarea documentelor.

SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare are în vedere dezvoltarea continuă și inovația tehnologică pentru a asigura un parteneriat de durată cu clienții săi. Firma are certificat Sistemului de Management al Securității Informației conform standardului internațional SR ISO/IEC 27.001: 2018, fiind de asemenea certificată conform standardelor ISO 9001:2015 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14.001: 2016 – Sistemul de Management de Mediu și ISO 45.001:2018 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale.

Prin certificarea conform standardelor ISO mentionate mai sus, SDA – Servicii de Depozitare și Arhivare demonstrează preocuparea pentru dezvoltare și inovație tehnologică continuă, precum și angajamentul pentru calitate, mediu, sănătate și securitate ocupatională.

SDA – SERVICII DE DEPOZITARE ȘI ARHIVARE se remarcă prin soluții complete, securizate și accesibile pentru depozitarea și consultarea documentelor arhivate, fiind un partener de încredere pentru orice business care își dorește să aibă acces rapid și sigur la informațiile sale.

De ce sa apelezi la un detectiv particular Iasi ? Pentru ca viata este scurta si nu merita sa te framanti, sa iti faci zile amare si sa nu ajungi la niciun rezultat. Pentru ca un detectiv particular Iasi are experienta, metodologia si gadgeturile necesare pentru a descoperi raspunsurile la intrebarile tale si, uneori, chiar si solutiile.

Esti persoana fizica si o problema cu una sau mai multe necunoscute nu te lasa sa dormi? Apeleaza la un detectiv particular Iasi! Esti o companie si crezi ca cineva iti spioneaza afacerea sau ai o oferta care te intriga? Apeleaza la un detectiv privat Iasi! Esti avocat si clientul tau are nevoie de dovezi? Apeleaza la un detectiv Iasi! Stii zicala “a nu vedea padurea de copaci”? Uneori avem nevoie de o viziune noua, din exterior.

In plus, cautand adevarul de unul singur, mai ales in cazurile personale, esti subiectiv. Un detectiv privat este obiectiv, el nu este afectat emotional de cazul pe care il preia. Ramane mereu focusat pe obiectivul anchetei si pe rezultate.

Salvezi timp si resurse cu un detectiv particular Iasi

Munca de detectiv particular Iasi implica mai mult decat urmarirea suspectilor, implica tactici moderne si o inalta pregatire, inclusiv in investigatie digitala. Astazi, o parte din infractiuni sau actiuni care iti pot aduce prejudicii sunt operate din spatele unui telefon, a unei tablete sau a unui computer. Tocmai de aceea, cu experienta si profesionalismul dobandite in ani de studii si practica, detectivii particulari descopera rapid ADEVARUL.

In plus, tu ramai anonim. Detectivul, care poate fi un barbat sau o femeie, in fuctie de natura cazului, este bine pregatit si va obtine informatii fara ca cei vizati sa banuiasca vreo clipa ceva. Tocmai de aceea este important sa iti alegi un detectiv particular Iasi cu experienta si o conduita profesionala fara cusur.

Care este cea mai buna agentie de detectivi particulari din Iasi?

Raspunsul este simplu. Este aceea care iti rezolva cazul repede si cu tarife onorabile. Indiferent de natura spetei, experienta, reputatia si integritatea sunt cele ma bune unitati de masura.

Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin sunt suplimente alimentare cu rezultate confirmate de clienti.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier Brașov.

Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.

Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.

Lux și bun gust

Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.

Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului.

Electocasnice hi-tech în bucătărie

Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești.

Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.

Dormitor cu parfum de somn ușor

Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.

Baie mare cu produse de igienă

Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.

Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș muta câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.

Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.

Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.

Apartamente 3 camere Brașov finalizate și gata de mutare

În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.

Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.

Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.

Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar

Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.

Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.

Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Brazi în ghiveci sau brazi tăiați de Craciun? Iată o întrebare care pe care și-o pun cei care nu sunt interesați de brazii de palstic și preferă naturalul.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.

Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.

Brazi tăiați livrați la domiliu

Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).

Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…

Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.

Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.

De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.

Brazi în ghiveci pentru Crăciun

De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.

Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.

Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.