Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Eveniment
Publicitate

Bugetul depășește 1,1 milioane lei în acest an


Brașovul va avea peste 455 de milioane de lei pentru investiții, în 2020

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 18.02.2020
• Obiectivul acestui an este ca Brașovul să ajungă să aibă una dintre cele mai mari flote de vehicule de transport public cu tracțiune electrică din România
Administrația locală a municipiului Brașov împarte în acest an suma de 1,1 miliarde lei pentru cheltuieli de funcționare și pentru dezvoltare. Potrivit prezentării făcute ieri, în dezbaterea publică a bugetului, în acest an banii orașului sunt orientați spre finalizarea obiectivelor de investiții inițiate deja, spre demararea unor proiecte noi de investiții, identificarea de surse alternative de finanțare, asigurarea serviciilor publice eficiente către cetățeni și crearea premiselor pentru proiecte viitoare de dezvoltare. „Ca și structură, bugetul de anul acesta este mai mare față de 2019, iar procentul de cheltuieli pe capitolul de investiții este mult mai mare și el, ceea ce reprezintă un punct pozitiv, în sensul că vom avea fonduri pentru dezvoltare. Aceste fonduri provin din venituri proprii, din fondurile atrase, fie din sursă bugetară, ministerială, fie din programe europene. Discutăm în acest an și despre câteva proiecte pe care le pregătim în parteneriat cu BERD, tot pentru proiecte, care se vor duce în special pe investițiile în domeniul educației. De altfel, capitolul educației este în acest an cel mai bugetat capitol pe structura noastră de investiții“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.
Aproape 600 de milioane de lei pentru funcționarea serviciilor și a instituțiilor din subordine
56,58% din bugetul Muncipalității merge, în acest an pentru funcționarea serviciilor și a instituțiilor din subordine, ceea ce înseamnă 593,624 milioane lei. Restul de 455,632 milioane lei, reprezentând 43,42% vor fi folosiți pentru investiții. Aceasta este, de altfel, o sumă vizibil mai mare ca în anii anteriori. Din sumele alocate administrării orașului, cei mai mulți bani, respectiv 67 de milioane de lei, sunt destinați reparațiilor de străzi, semnalizării și siguranței rutiere sau parcărilor. 17 milioane lei costă salubrizarea orașului, în 2020, și tot 17 milioane, serviciile de întreținere grădini pu-blice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement. Pentru iluminatul public, inclusiv pentru extinderea și întreținerea rețelelor, s-a prevăzut suma de 22,5 milioane lei iar pentru administrarea patrimoniului construit, 5 milioane lei.

Obiectivul 2020: una dintre cele mai mari flote de vehicule electrice

Una dintre destinațiile bugetului de dezvoltare în acest an este mobilitatea urbană, respectiv dezvoltarea flotei operatorului de transport public. Obiectivul acestui an este ca Brașovul să ajungă să aibă una dintre cele mai mari flote de vehicule de transport public cu tracțiune electrică din România. În plan sunt 52 de autobuze electrice, 51 de troleibuze, opt autobuze electrice de 12 metri, 12 autobuze electrice de 18 metri, zece autobuze hibride, toate finanțate exclusiv din fonduri nerambursabile. O parte dintre acesteau au fost deja contractate și primele vor ajunge la Brașov chiar din această vară. Tot pe domeniul mobilității, în lista de investiții a anului 2020 este și extinderea sistemului de informare a călătorilor în stații și în mijloacele de transport și branșarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice destinate transportului public. Tot ca o investiție pentru mobilitatea urbană este și reamenajarea terminalului de transport public de la Gara Brașov, care are documentațiile realizate deja și dezvoltarea unui coridor de benzi dedicate, de asemenea un proiect inițiat deja.

Educația, cel mai mare buget de dezvoltare în acest an

La capitolul educație, principalele investiții în acest an sunt în creșa de la Apollo care acum se află în plin șantier și trebuie să fie gata până la vară și construirea unei grădinițe noi, în cartierul Tractorul. De asemenea, sunt prevăzuți bani pentru etapele de documentație tehnică ale proiectului de construire a unei creșe noi și la Tractorul, ale proiectului de creșă la Bartolomeu-Avantgarden sau Noua. Pe lista investițiilor în educație, în acest an sunt și eficientizarea energetică a Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, a Liceului Andrei Mureșanu și a Colegiului Tehnic de Transporturi, extinderea Școlii Gimnaziale nr. 2, a Școlii Gimnaziale nr. 30. De asemenea, 2020 este și anul în care va începe construirea căminului de cazare pentru elevi, de la Școala Profesională Germană Kronstadt. Sunt prevăzute de asemenea, sume pentru documentațiile aferente unor investiții similare viitoare, respectiv pentru documentațiile proiectelor de extindere de la Grădinița nr. 17, Școala Gimnazială nr. 14, mansardarea Școlii Gimnaziale nr. 12 – corpB și extinderea și reabi-litarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 5.

Municipalitatea vrea să preia baza sportivă Brașovia

Pentru sport și recreere, proiectele din lista de investiții a acestui an vizează realizarea spațiului multifuncțional din zona „La Iepure“, modernizarea complexului sportiv Stadionul Carpați și amenajarea minicomplexului sportiv Parc Tractorul. În 2020, în prim-plan este și Sala polivalentă, estimată la peste 30 de milioane de lei. Potrivit primarului George Scripcaru, până la vară, sala va avea un studiu de fezabilitate care va arăta și prețul exact al investiției. Cu aceeași firmă care lucrează la documentația Sălii Polivalente, Municipalitatea discută în această perioadă și posibilitatea de modernizare a bazei sportive Brașovia, dacă aceasta va fi preluată de la Ministerul Educației. „Am răspuns până acum la două solicitări trimise de Ministerul Educației, care ne-a întrebat dacă suntem interesați să preluăm clubul sportiv Brașovia, cu baza sportivă. Suntem interesați, am răspuns de două ori până acum că am vrea să o preluăm în rețeaua noastră pentru a face investiții acolo. Acolo se poate face un stadion nou, lângă sala polivalentă, cu 25-30.000 de locuri. Un concept în acest sens l-am discutat și cu firma care se ocupă de studiul de fezabilitate și proiectarea Sălii Polivalente din zona Municipal“, a declarat George Scripcaru.

Extinderea domeniului schiabil și „sania de vară“, doar la nivel de documentație

Din punct de vedere turistic, bugetul pe acest an are prevăzute sume pentru documentațiile tehnice necesare reabilitării unor monumente pe care Primăria Brașov le va prelua în acest an de la Consiliul Județean. Este vorba despre turnurile și bastioanele cetății. De asemena, în Poiana Brașov vor fi fina-lizate traseele de mountain-bike și vor fi achiziționate unele dotări pentru serviciul Salvamont, care funcționează în stațiune. Telegondola, proiectul de extindere a domeniului schiabil și proiectul „saniei de var㓠rămân în acest an doar la stadiul de realizare a documentațiilor tehnice pentru investițiile propriu-zise.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Eveniment
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  127 de cazuri la Brașov. Locul 6 în țară


  Azi 13:28
 • ➤ National


  Coronavirus în România: încă 8 decese.Bilanțul total urcă la 141


  Azi 13:04
 • ➤ National


  Raed Arafat: ”Nu toată lumea respectă măsurile, asta e cel mai grav”


  Azi 11:43
 • ➤ National


  Un asistent a furat din spital 2000 de măști și dezinfectant


  Azi 10:23
 • ➤ National


  Coronavirus în România, 3 aprilie 2020. Încă 11 decese. Bilanțul morților a ajuns la 133


  03.04.2020
 • ➤ Local


  Șomaj tehnic sau program de lucru redus la Primăria Brașov


  03.04.2020
 • ➤ Local


  Primăria Brașov a început distribuția soluțiilor pentru dezinfectarea blocurilor


  03.04.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România, 3 aprilie 2020. Încă 4 decese. Bilanțul morților a ajuns la 122


  03.04.2020
 • ➤ National


  Spital de campanie amenajat la Sala de Sport a Liceului "George Moroianu" din Săcele


  03.04.2020
 • ➤ National


  S-au înregistrat încă două decese. Numărul morților a ajuns la 118


  03.04.2020
 • ➤ Local


  CoVID-19. De la 117, la 124 de infecții confirmate la Brașov, de ieri până azi. Cifrele privind vindecații se bat din nou cap în cap


  03.04.2020
 • ➤ National


  Record: 445 de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 3.183


  03.04.2020
 • ➤ Local


  Angajații instituțiilor de cultură din subordinea CJ Brașov, trimiși în șomaj tehnic. Executivul CJ, program și salarii diminuate


  03.04.2020
 • ➤ Local


  1.220 de brașoveni au fost testați COVID-19


  03.04.2020
 • ➤ National


  Mii de prostituate românce, poloneze și ucrainence au rămas pe drumuri în Germania după închiderea bordelurilor


  03.04.2020
 • ➤ Cititori


  3 abilități de care ai nevoie a ajunge un bun jucător de poker


  03.04.2020
 • ➤ Local


  Amenzi de patru ori mai mari, începând de astăzi, pentru românii care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare


  03.04.2020
 • ➤ Local


  3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române. Instituția împlinește 170 de ani


  03.04.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România, 3 aprilie 2020. Bilanțul morților a ajuns la 116


  03.04.2020
 • ➤ Prima pagină


  Nu avem ce număra


  La Brașov e jale cu paturile de terapie intensivă pentru COVID 19


  03.04.2020
 • ➤ Eveniment


  Un top nefericit


  Brașovul, pe locul 3 la număr de infectări cu CoVID-19


  03.04.2020
 • ➤ Actualitate


  300 de pachete cu alimente și produse de igienă pentru vârstnicii vulnerabili


  03.04.2020
 • ➤ National


  Lista documentelor pentru care valabilitatea se prelungește până la încetarea stării de urgență


  03.04.2020
 • ➤ Actualitate


  Altă lume


  Cum este viața în vremea pandemiei în Germania


  03.04.2020
 • ➤ Life


  Maraton de live-uri


  Andra, Alexandra Stan, Smiley și alți 70 de artiști fac show în izolare


  03.04.2020
 • ➤ Life


  Loredana Groza nu poftește la dulciuri și nici la pâine


  03.04.2020
 • ➤ Cititori


  Pentru amatorii de pescuit


  Pescuitul la țaparină


  03.04.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Pentru o viață mai sănătoasă


  03.04.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.04.2020
 • ➤ Sport


  Simona Halep și-a înrămat racheta cu care a câștigat Wimbledonul


  03.04.2020
 • ➤ Sport


  Liga I


  Florin Niță se transferă la FCSB


  03.04.2020
 • ➤ Sport


  UTA Arad și Farul, probleme cu bugetul din cauza pandemiei de COVID-19


  03.04.2020
 • ➤ Sport


  Oficial


  Fotbaliștii de la Cetate Râșnov intră în șomaj tehnic


  03.04.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  X infectați de secretomanie


  03.04.2020
 • ➤ Local


  Noul manager al Spitalului Județean Suceava vine de la Spitalul Militar din Brașov


  02.04.2020
 • ➤ National


  UPDATE. Numărul de decese din cauza coronovirusului în România a ajuns la 115


  02.04.2020
 • ➤ Local


  Mieii de Paște se vor găsi în trei piețe din Brașov


  02.04.2020
 • ➤ National


  Doctorii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19 ar putea primi un bonus lunar de 500 de euro


  02.04.2020
 • ➤ National


  90 de redacții și 156 jurnaliști cer acces la informații și transparență!


  02.04.2020
 • ➤ Local


  Operatorul privat de pe traseul Codlea - Brașov și-a suspendat cursele


  02.04.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România. 278 de cazuri noi. Care e situația în Brașov


  02.04.2020
 • ➤ Local


  Spitalul Neuro din Brașov a internat primul pacient cu CoVID-19


  02.04.2020
 • ➤ Local


  La Săcele a început dezinfectarea scărilor de bloc


  02.04.2020
 • ➤ National


  Două noi decese provocate de COVID-19 în România: Bilanțul morților a ajuns la 94


  02.04.2020
 • ➤ Local


  105 cazuri de COVID-19 în județul Brașov


  02.04.2020
 • ➤ Eveniment


  Primăria strânge cureaua


  02.04.2020
 • ➤ Prima pagină


  Spitalul din Făgăraș refuză să primească pacienți cu CoVID-19


  02.04.2020
 • ➤ Eveniment


  Primăria Brașov face stocuri de dezinfectanți pentru blocuri


  02.04.2020
 • ➤ Local


  CJ trebuie să asigure aproape 600 de locuri de cazare pentru cadrele medicale din Brașov


  02.04.2020
 • ➤ Actualitate


  Staționarul Tractorul, al doilea spital din Brașov unde se fac teste CoVID-19


  02.04.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Zece unități de învățământ din Brașov, încă afectate de epidemia de gripă

  Articolul următor


  Compania cehă SOR, interesată să livreze încă un pachet de autobuze electrice, la Brașov

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 15.799 milisecunde, încărcat în milisecunde