Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Eveniment
Publicitate

Bugetul depășește 1,1 milioane lei în acest an


Brașovul va avea peste 455 de milioane de lei pentru investiții, în 2020

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 18.02.2020
• Obiectivul acestui an este ca Brașovul să ajungă să aibă una dintre cele mai mari flote de vehicule de transport public cu tracțiune electrică din România
Administrația locală a municipiului Brașov împarte în acest an suma de 1,1 miliarde lei pentru cheltuieli de funcționare și pentru dezvoltare. Potrivit prezentării făcute ieri, în dezbaterea publică a bugetului, în acest an banii orașului sunt orientați spre finalizarea obiectivelor de investiții inițiate deja, spre demararea unor proiecte noi de investiții, identificarea de surse alternative de finanțare, asigurarea serviciilor publice eficiente către cetățeni și crearea premiselor pentru proiecte viitoare de dezvoltare. „Ca și structură, bugetul de anul acesta este mai mare față de 2019, iar procentul de cheltuieli pe capitolul de investiții este mult mai mare și el, ceea ce reprezintă un punct pozitiv, în sensul că vom avea fonduri pentru dezvoltare. Aceste fonduri provin din venituri proprii, din fondurile atrase, fie din sursă bugetară, ministerială, fie din programe europene. Discutăm în acest an și despre câteva proiecte pe care le pregătim în parteneriat cu BERD, tot pentru proiecte, care se vor duce în special pe investițiile în domeniul educației. De altfel, capitolul educației este în acest an cel mai bugetat capitol pe structura noastră de investiții“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.
Aproape 600 de milioane de lei pentru funcționarea serviciilor și a instituțiilor din subordine
56,58% din bugetul Muncipalității merge, în acest an pentru funcționarea serviciilor și a instituțiilor din subordine, ceea ce înseamnă 593,624 milioane lei. Restul de 455,632 milioane lei, reprezentând 43,42% vor fi folosiți pentru investiții. Aceasta este, de altfel, o sumă vizibil mai mare ca în anii anteriori. Din sumele alocate administrării orașului, cei mai mulți bani, respectiv 67 de milioane de lei, sunt destinați reparațiilor de străzi, semnalizării și siguranței rutiere sau parcărilor. 17 milioane lei costă salubrizarea orașului, în 2020, și tot 17 milioane, serviciile de întreținere grădini pu-blice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement. Pentru iluminatul public, inclusiv pentru extinderea și întreținerea rețelelor, s-a prevăzut suma de 22,5 milioane lei iar pentru administrarea patrimoniului construit, 5 milioane lei.

Obiectivul 2020: una dintre cele mai mari flote de vehicule electrice

Una dintre destinațiile bugetului de dezvoltare în acest an este mobilitatea urbană, respectiv dezvoltarea flotei operatorului de transport public. Obiectivul acestui an este ca Brașovul să ajungă să aibă una dintre cele mai mari flote de vehicule de transport public cu tracțiune electrică din România. În plan sunt 52 de autobuze electrice, 51 de troleibuze, opt autobuze electrice de 12 metri, 12 autobuze electrice de 18 metri, zece autobuze hibride, toate finanțate exclusiv din fonduri nerambursabile. O parte dintre acesteau au fost deja contractate și primele vor ajunge la Brașov chiar din această vară. Tot pe domeniul mobilității, în lista de investiții a anului 2020 este și extinderea sistemului de informare a călătorilor în stații și în mijloacele de transport și branșarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice destinate transportului public. Tot ca o investiție pentru mobilitatea urbană este și reamenajarea terminalului de transport public de la Gara Brașov, care are documentațiile realizate deja și dezvoltarea unui coridor de benzi dedicate, de asemenea un proiect inițiat deja.

Educația, cel mai mare buget de dezvoltare în acest an

La capitolul educație, principalele investiții în acest an sunt în creșa de la Apollo care acum se află în plin șantier și trebuie să fie gata până la vară și construirea unei grădinițe noi, în cartierul Tractorul. De asemenea, sunt prevăzuți bani pentru etapele de documentație tehnică ale proiectului de construire a unei creșe noi și la Tractorul, ale proiectului de creșă la Bartolomeu-Avantgarden sau Noua. Pe lista investițiilor în educație, în acest an sunt și eficientizarea energetică a Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă, a Liceului Andrei Mureșanu și a Colegiului Tehnic de Transporturi, extinderea Școlii Gimnaziale nr. 2, a Școlii Gimnaziale nr. 30. De asemenea, 2020 este și anul în care va începe construirea căminului de cazare pentru elevi, de la Școala Profesională Germană Kronstadt. Sunt prevăzute de asemenea, sume pentru documentațiile aferente unor investiții similare viitoare, respectiv pentru documentațiile proiectelor de extindere de la Grădinița nr. 17, Școala Gimnazială nr. 14, mansardarea Școlii Gimnaziale nr. 12 – corpB și extinderea și reabi-litarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 5.

Municipalitatea vrea să preia baza sportivă Brașovia

Pentru sport și recreere, proiectele din lista de investiții a acestui an vizează realizarea spațiului multifuncțional din zona „La Iepure“, modernizarea complexului sportiv Stadionul Carpați și amenajarea minicomplexului sportiv Parc Tractorul. În 2020, în prim-plan este și Sala polivalentă, estimată la peste 30 de milioane de lei. Potrivit primarului George Scripcaru, până la vară, sala va avea un studiu de fezabilitate care va arăta și prețul exact al investiției. Cu aceeași firmă care lucrează la documentația Sălii Polivalente, Municipalitatea discută în această perioadă și posibilitatea de modernizare a bazei sportive Brașovia, dacă aceasta va fi preluată de la Ministerul Educației. „Am răspuns până acum la două solicitări trimise de Ministerul Educației, care ne-a întrebat dacă suntem interesați să preluăm clubul sportiv Brașovia, cu baza sportivă. Suntem interesați, am răspuns de două ori până acum că am vrea să o preluăm în rețeaua noastră pentru a face investiții acolo. Acolo se poate face un stadion nou, lângă sala polivalentă, cu 25-30.000 de locuri. Un concept în acest sens l-am discutat și cu firma care se ocupă de studiul de fezabilitate și proiectarea Sălii Polivalente din zona Municipal“, a declarat George Scripcaru.

Extinderea domeniului schiabil și „sania de vară“, doar la nivel de documentație

Din punct de vedere turistic, bugetul pe acest an are prevăzute sume pentru documentațiile tehnice necesare reabilitării unor monumente pe care Primăria Brașov le va prelua în acest an de la Consiliul Județean. Este vorba despre turnurile și bastioanele cetății. De asemena, în Poiana Brașov vor fi fina-lizate traseele de mountain-bike și vor fi achiziționate unele dotări pentru serviciul Salvamont, care funcționează în stațiune. Telegondola, proiectul de extindere a domeniului schiabil și proiectul „saniei de var㓠rămân în acest an doar la stadiul de realizare a documentațiilor tehnice pentru investițiile propriu-zise.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Eveniment

Se înmulțesc pacienții cu coronavirus


Spitalul Pneumo, numai pacienți cu COVID 19
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  Coronavirus în România: 40 de decese, Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.760, din care 308 cazuri noi


  Azi 13:47
 • ➤ Local


  Precizările Direcției de Asistență Socială Brașov, despre cazul bătrânei care cerea ajutor la fereastră


  Azi 13:28
 • ➤ Local


  Dramatic. O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată în casă, strigăt de disperare: ”Îmi este foame! Nu am bani”


  Azi 11:44
 • ➤ National


  Încă 3 decese duc bilanțul la 37 de morți din cauza COVID 19


  Azi 01:02
 • ➤ National


  Alte 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34


  28.03.2020
 • ➤ International


  Un orășel din Austria, focarul răspândirii infecției cu coronavirus în Europa. Acuzații de tăinuire


  28.03.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Scrisoare deschisă:Companiile de media au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea activității


  28.03.2020
 • ➤ Local


  250 de voluntari răspund la numărul de telefon 0268-405000 pentru a ajuta brașovenii vârstnici și pe cei izolați


  28.03.2020
 • ➤ National


  La începutul săptămânii viitoare, România va depăși numărul de 2000 de persoane infectate și va trece în scenariul 4, moment în care vor adopta noi acte normative


  28.03.2020
 • ➤ National


  Al 30-lea deces provocat de coronavirus în România: Bărbat de 74 ani din județul Hunedoara


  28.03.2020
 • ➤ National


  „Deșteaptă-te, române” va răsuna din toate mașinile de poliție, astăzi, la ora 17.00 pentru toți cei care respectă carantina


  28.03.2020
 • ➤ National


  Adrian Streinu-Cercel: Peste o săptămână vom avea transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical


  28.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.452


  28.03.2020
 • ➤ National


  Trecem la ora de vară 2020. La noapte dăm ceasurile înainte o oră


  28.03.2020
 • ➤ National


  Încă trei decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 29


  28.03.2020
 • ➤ Local


  Spitalul Militar din Brașov angajează de urgență medici și asistenți, fără concurs


  28.03.2020
 • ➤ National


  UPDATe/ Medicul de la Gerota e în stare foarte gravă,dar nu a murit


  27.03.2020
 • ➤ Religie


  Papa Francisc a adresat o binecuvântare specială Urbi et Orbi. Piața Sf. Petru din Vatican a fost goală


  27.03.2020
 • ➤ National


  Numărul deceselor a ajuns la 26. Ultimul pacient decedat, un bărbat de 65 de ani, din Timiș


  27.03.2020
 • ➤ National


  Al 26-lea deces provocat de coronavirus în România: Bărbat de 65 ani, din județul Timiș


  27.03.2020
 • ➤ International


  Șoc în Italia: 969 de decese într-o zi, cea mai mare cifră de la debutul epidemiei


  27.03.2020
 • ➤ National


  Ce trebuie să știi ca să nu te infectezi cu coronavirusul COVID 19


  27.03.2020
 • ➤ National


  Al 25-lea deces de coronavirus: un bărbat de 81 de ani din București


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Poliția Brașov anchetează o firmă privată de transport după ce zeci de călători ar fi circulat înghesuiți într-un autobuz


  27.03.2020
 • ➤ National


  Paște 2020. Slujba de Înviere va avea loc fără enoriași din cauza noului coronavirus


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Primul pacient grav infectat cu COVID 19 din Brașov a fost internat la Spitalul Județean


  27.03.2020
 • ➤ Local


  Guvernul a majorat amenzile pentru încălcarea regulilor impuse de starea de urgență: între 2000 și 20 de mii de lei pentru persoanele fizice


  27.03.2020
 • ➤ National


  COVID 19: 263 de cazuri noi de infectare


  27.03.2020
 • ➤ National


  Nelu Tătaru: La nivel local trebuie schimbate multe lucruri. Vor veni săptămâni și mai grele


  27.03.2020
 • ➤ National


  Scenariu:Ce face România când trece de 2.000 de cazuri de infecții cu coronavirus


  27.03.2020
 • ➤ Economic


  COVID-19: Parlamentul aprobă măsuri esențiale de sprijin la nivel european


  27.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 24


  27.03.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cine poate amâna plata ratelor la bancă


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Cum vor circula autobuzele


  Noi restricții la transport public de persoane în Brașov


  27.03.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Opera, la voi acasă!


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Controverse


  Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie se pregătește pentru pacienții cu COVID-19


  27.03.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovenii pot sprijini voluntar Serviciul Public pentru Situații de Urgență


  27.03.2020
 • ➤ Actualitate


  Spitalul de Copii face plângere penală împotriva unui brașovean care a propagat informații false pe internet


  27.03.2020
 • ➤ National


  Tătaru în locul lui Costache


  Coronavirus l-a răpus pe ministrul Sănătății


  27.03.2020
 • ➤ National


  România va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști de protecție pe zi


  27.03.2020
 • ➤ National


  CNAIR: Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență


  27.03.2020
 • ➤ Reportaj


  Argumentul cercetătorilor


  Coronavirusul nu a scăpat din laborator


  27.03.2020
 • ➤ Life


  Revine la Știri peste 14 zile


  Lavinia Petrea se simte în siguranță acasă


  27.03.2020
 • ➤ Life


  Totul va fi bine, spun copiii!


  27.03.2020
 • ➤ Life


  „Imagine”, imnul carantinei impuse de COVID-19


  27.03.2020
 • ➤ Cititori


  Pentru iubitorii de animale de companie


  Hamsterul


  27.03.2020
 • ➤ Cititori


  E bine să știți


  Introduceți și țelina în hrana voastră


  27.03.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  27.03.2020
 • ➤ Sport


  Ronaldo, criticat de italieni


  27.03.2020
 • ➤ Sport


  Cristian Gațu este un campion


  27.03.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Zece unități de învățământ din Brașov, încă afectate de epidemia de gripă

  Articolul următor


  Compania cehă SOR, interesată să livreze încă un pachet de autobuze electrice, la Brașov

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 19.560 milisecunde, încărcat în milisecunde