Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Eveniment
Publicitate

Investiții


Spitalul din Zărnești, aparatură și echipamente de ultimă generație

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Parghel, 23.01.2020
• Spitalul orășenesc Zărnești vrea să își modernizeze Ambulatoriul de specialitate, cumpărând aparatură și dotări de ultimă generație pentru cabinetele din policlinică
Spitalul orășenesc Zărnești vrea să își modernizeze Ambulatoriul de specialitate, cumpărând aparatură și dotări de ultimă generație pentru cabinetele din policlinică. Una dintre noutățile pe care le are în vedere managerul unității medicale, dr. Xenia Pucheanu, este crearea unei unități complexe de explorări funcționale și radiologie, la parterul spitalului, care va reprezenta o premieră pentru Zărnești. Aceasta, dar și celelalte cabinete din ambulatoriu vor fi dotate printr-o investiție estimată la 10,168 milioane lei, cu o finanțare atrasă din fonduri nerambursabile. Achizițiile care vor dota și mobila Ambulatoriul de specialitate al spitalului se alătură celor făcute anul trecut pentru secții, unitatea medicală beneficiind în 2019 de apoape 1,7 milioane lei pentru aparatură și dotări. „Sunt două proiecte prin care vrem să extindem și să modernizăm serviciile medicale pe care le oferim și în ambulatoriu și în secții și să sporim adresabilitatea. Sperăm să crească încrederea pacienților pentru că nu este suficient să ai medici dacă nu ai la îndemână și aparatura performantă“, a declarat primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan.

Unitatea de explorări funcționale și radiologie, la parterul spitalului

Unitatea de explorări funcționale și radiologie va fi o premieră pentru Zărnești. Ea va fi amplastă în Ambulatoriu, la parterul Spitalului „Caius Tiberiu Spârchez“ și va fi dotată, printre altele, cu un sistem de videoendoscopie flexibilă (gastroscop și colonoscopie), al cărui cost este estimat la 1,132 milioane lei, un sistem de bronhoscopie flexibilă, estimat la 84.490 lei, un ecograf cu sondă de părți moi și abdominal, în valoare de 454.580 de lei, un aparat de radiologie cu posibilitatea de stocare a imaginilor și transmitere la distanță, în valoare de 1,178 milioane lei, un computer tomograf, care este evaluat la 1,567 milioane lei, un miniecograf Doppler portabil și un osteodensiometru, în valoare de 335.580 de lei.

Aparatură pentru intervenții și explorări complexe

Acestea sunt doar câteva dintre cele 81 de echipamente noi pe care spitalul vrea să le achiziționeze în proiectul de peste 10 milioane de lei. Alte echipamente de ultimă generație vor fi achiziționate la Ambulatoriul de specialitate pentru secția de Pediatrie, unde vor fi aduse, printre altele, un bilirubiometru în valoare de 83.895 lei și un electrocardiograf special pentru copii, în valoare de 21.165 de lei. Un electrocardiograf pentru adulți va fi achiziționat și pentru secția de Interne-Pneumoftiziologie. De asemenea, la Cardiologie, vor exista holtere noi, electrocardiograf cu 12 deviații, un kit de teste la efort, trusă de resuscitare și defibrilator, care vor putea fi oricând folosite și pe secții, fiind mobile. Dotări importante vor fi aduse în ambulatoriu și la Obstetrică-Ginecologie, astfel încât să crească adresabilitatea acestor servicii, la Chirurgie-Ortopedie, dar și la ORL. Aici va fi adus un OCT în valoare de 293.632 de lei, un fundus camera de 121.422 de lei, un microscop operator, în valoare de 385.917 lei și un facoemulsificator, care costă 310.411 lei. Astfel se vor putea face aici intervenții complexe la ochi. În Ambulatorul de specialitate va exista și un cabinet de Balneofizioterapie unde se va face terapie shockwave. Aparatul care va fi cumpărat costă 100.555 lei.

Licitația va fi lansată în luna martie

Aceste dotări vor fi completate de o serie de piese de mobilier, în cabinetele din Ambulatoriu. Întreaga investiție se ridică la 10,168 de milioane de lei, dintre care 10,167 milioane de lei sunt bani nerambursabili atrași de spital și de primăria Zărnești, care de altfel, asigură și o cofinanțare obligatorie de 2%. Cele 81 de echipamente înscrise pe lsita de achiziții vor fi cumpărate în acest an, spune managerul spitalului, dr. Xrenia Pucheanu. Procedura de licitație va fi lansată cel târziu în luna martie pe platforma publică SICAP. „În prezent, în cadrul clădirii spitalului au loc lucrări de recompartimentare și igienizare a spațiilor, astfel încât, până la livrarea aparaturii medicale și a mobilierului, cabinetele medicale să corespundă din toate punctele de vedere.“

Anul trecut, spitalul a achiziționat aparatură și echipamente de 1,7 milioane de lei

Prin investiția în abulatoriu, spitalul urmărește să scadă numărul de pacienți care vin la spitalizare continuă. Potrivit managerului dr. Xenia Pucheanu, în ultimele șase luni, la spital s-au prezentat 12.000 de pacienți în ambulatoriu și 9.000 la gardă, în jur de 3.600 fiind și internați la spitalizare continuă. Spitalul orăneșesc „Caius Tiberiu Spârchez“ din Zărnești are 18 specializări și 150 de paturi la spitalizare continuă, plus cinci la spitalizare de zi. Secțiile cu paturi beneficiază deja de aparatură nouă, cumpărată anul trecut, printr-o finanțare de 1,698 milioane lei oferită printr-un program al Ministerului Sănății. „Acest proiect deja ne ajută foarte mult, pentru că erau echipamente de care aveam nevoie ca de aer. Așa este, de exemplu, o masă de operație, pe care am achiziționat-o acum, înlocuind-o pe cea veche care era de la darea în funcțiune a spitalului, din 1986. Am înlocuit aparate vechi, unele care țin de istoria medicinei“, a explicat dr. Xenia Pucheanu. Din această finanțare, spitalul a dotat sălile de operații și compartimentul de Terapie Intensivă, secțiile de Pediatrie, Interne sau Maternitate. Conducerea spitalului spune că una dintre cele mai importante achiziții făcute anul trecut de spital, cu această ocazie este stația centrală de sterilizare – auroclav, în valoare de aproape 1,2 milioane lei. „Este o unitate de sterilizare așa cum ar trebui să aibă orice spital, cu tot ceea ce este mai modern pentru curățare și sterilizare“, a spus managerul spitalului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Eveniment

Se înmulțesc pacienții cu coronavirus


Spitalul Pneumo, numai pacienți cu COVID 19
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Bani pentru spitale. Primăria Făgăraș anulează toate evenimentele din acest an


  Azi 18:40
 • ➤ Local


  Coronavirus în România: Bilanțul deceselor a ajuns la 47


  Azi 18:37
 • ➤ Local


  Trece pandemia până vine dezinfectantul


  Primăria Brașov spune că are nevoie de cel puțin 50 de zile ca să dezinfecteze blocurile


  Azi 18:14
 • ➤ Local


  Puteți să vă duceți soțul/soția cu mașina la serviciu? Precizările Poliției


  Azi 17:59
 • ➤ Cititori


  3 trucuri pe care să le încerci atunci când nu te mai simți relaxat(ă) acasă


  Azi 16:06
 • ➤ Local


  Vești bune! Spitalul de Boli Infecțioase Brașov externează azi alți doi pacienți vindecați de CoVID


  Azi 14:41
 • ➤ Economic


  Iohannis, mesaj pentru antreprenorii români care pot ajuta în criza COVID-19: Fiți proactivi și veniți cu idei pentru guvernanți


  Azi 14:28
 • ➤ Local


  Numărul de vindecați anunțat aseară de Arafat nu bate cu cel comunicat azi de GCS. 26 de pacienți „s-au pierdut“ pe drum


  Azi 13:46
 • ➤ Local


  Scrisoarea deschisă a 6 medici


  ,,Nu vom accepta ca în această bătălie să fim noi aceia care vom răspândi boala sau cei care vor vulnerabiliza pacienții”


  Azi 13:24
 • ➤ National


  Doar 37% din români cred că informațiile despre epidemie comunicate de autorități sunt total adevărate


  Azi 13:16
 • ➤ National


  Coronavirus în România: 1.952 de îmbolnăviri, cu 192 de cazuri noi


  Azi 13:00
 • ➤ Sport


  Tragedie. A murit Martin Tudor! Avea doar 43 de ani!


  Azi 12:23
 • ➤ National


  Coronavirus în România. Bilanțul morților a ajuns la 44. Bărbat de 74 de ani din Satu Mare


  Azi 12:12
 • ➤ Local


  Amenzi usturătoare pentru cei care pleacă la plimbare pe munte


  Azi 11:43
 • ➤ Local


  Comunicat de presă privind finalizarea proiectului cu titlu „Înființarea și dotarea unei noi unități de producție lentile oftalmice de către Optic Total Lens in orașul Brașov”


  Azi 10:34
 • ➤ Local


  Dezinfecție pe străzi, trotuare și la boxele de gunoi din Municipiul Brașov


  Azi 10:24
 • ➤ Prima pagină


  COVID-19 își va arăta mai rău colții la Brașov


  Azi 09:38
 • ➤ Eveniment


  Nimeni nu rămâne singur


  0268-405000 - telefon pentru brașovenii vârstnici și izolați


  Azi 09:29
 • ➤ Eveniment


  Sector pentru cazurile grave de COVID-19 la Județeanul din Brașov


  Azi 09:25
 • ➤ Eveniment


  Universitatea „Transilvania“ dotează Spitalul Județean cu o linie de testare COVID-19


  Azi 09:21
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Opera Brașov a trecut în online


  Azi 09:17
 • ➤ Actualitate


  Pacienții cu forme ușoare, tratați acasă


  Azi 09:13
 • ➤ Actualitate


  Ministrul Muncii are răspunsuri


  Pensiile vor veni la timp


  Azi 09:08
 • ➤ Actualitate


  Ministrul Transporturilor spune că e posibilă oprirea transportului cu taxiul


  Azi 09:03
 • ➤ Life


  Îi convine


  Carmen Grebenisan, în carantină cu noul iubit


  Azi 08:59
 • ➤ Life


  „Vom ieși din izolare mai grași cu 5-7 kg și mari chefi!”


  Azi 08:57
 • ➤ Life


  Dan Helciug cântă în cămară


  Azi 08:52
 • ➤ Life


  Bob Dylan lansează din izolare prima piesă originală după 8 ani


  Azi 08:48
 • ➤ Cititori


  Cât poate supraviețui COVID-19 pe talpa pantofilor


  Azi 08:45
 • ➤ Cititori


  Sfaturi Expres


  Ai început să iei în greutate de când stai acasă?


  Azi 08:38
 • ➤ Sport


  Laszlo Balint, 41! „Privesc cu optimism și speranță că lucrurile se vor așeza“


  Azi 08:32
 • ➤ Sport


  Cursuri online pentru arbitrii din Liga I


  Azi 08:29
 • ➤ Sport


  Stop joc


  Șeful lui Sepsi propune „înghețarea“ Ligii I


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:22
 • ➤ Sport


  Nadia Comăneci, mesaj din izolare. „Mă concentrez pe un «20» perfect“


  Azi 08:17
 • ➤ Sport


  „Au fost zile foarte tensionate“


  Nae Constantin a ieșit din izolare


  Azi 08:12
 • ➤ National


  1815 de cazuri de infectare. 43 de decese


  29.03.2020
 • ➤ National


  Ministrul Vela: Anunțăm noi măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani/ Amendă de 10.000 de lei pentru persoanele care nu respectă ordonanțele militare


  29.03.2020
 • ➤ National


  Ordonanța 4:Cei care încalcă izolarea vor intra în carantină și își vor plăti singuri cheltuielile


  29.03.2020
 • ➤ National


  Bilanțul deceselor în România a ajuns la 42


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Universitatea Transilvania produce viziere pentru medicii din spitalele brașovene


  29.03.2020
 • ➤ Local


  135 de carantinați și peste 2.600 de autoizolați la domiciliu, în județul Brașov


  29.03.2020
 • ➤ National


  Coronavirus în România: 40 de decese, Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.760, din care 308 cazuri noi


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Precizările Direcției de Asistență Socială Brașov, despre cazul bătrânei care cerea ajutor la fereastră


  29.03.2020
 • ➤ Local


  Dramatic. O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată în casă, strigăt de disperare: ”Îmi este foame! Nu am bani”


  29.03.2020
 • ➤ National


  Încă 3 decese duc bilanțul la 37 de morți din cauza COVID 19


  29.03.2020
 • ➤ National


  Alte 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34


  28.03.2020
 • ➤ International


  Un orășel din Austria, focarul răspândirii infecției cu coronavirus în Europa. Acuzații de tăinuire


  28.03.2020
 • ➤ Artă & Cultură & Media


  Scrisoare deschisă:Companiile de media au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea activității


  28.03.2020
 • ➤ Local


  250 de voluntari răspund la numărul de telefon 0268-405000 pentru a ajuta brașovenii vârstnici și pe cei izolați


  28.03.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Primăria Făgăraș, la a doua ediție de bugetare participativă

  Articolul următor


  Finanțare pentru un centru de zi pentru copii, în parteneriat cu UNICEF

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.118 milisecunde, încărcat în milisecunde