Lucrările de modernizare a corpului nou al Maternității încep în prima parte a lui 2020
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: Mihaela Parghel,
29.11.2019
Lucrările de modernizare și eficientizare energetică a clădirii noi a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie, vor începe anul viitor, în luna ianuarie, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor. Aceasta este ultima dintre clădirile Maternității Brașov, care rămăsese neamenajată. În luna decembrie trebuie să primim proiectul tehnic pentru aceste lucrări de eficientizare energetică. Apoi, la începutul anului viitor, în funcție de condițiile meteo, vor începe lucrările propriu zise, a declarat Adrian Gabor. De precizat este că, lucrările vor începe mult mai târziu decât a estimat administrația județeană, asta după ce a fost nevoie de două licitații pentru atribuirea contractului.
Electroprecizia se va ocupa de proiectare și execuție
Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de eficientizare energetică a corpului nou de la Maternitatea Brașov a fost semnat în primăvară, cu firma săceleană Electroprecizia AG, aceasta fiind, de altfel, singura care a depus o ofertă la licitația organizată de administrația județeană. Constructurul desemnat în urma licitației va încasa suma de 19.637.821 lei, fără TVA (1.147.999 lei pentru proiectare și 18.557.671 lei pentru lucrările propriu-zise, sume fără TVA), în condițiile în care valoarea estimată a contractului a fost de 19.705.670 lei, fără TVA. Pentru acest proiect, administrația județeană a obținut o finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 2020.
Două lifturi noi la spital
Proiectul de modernizare a corpului nou și al corpului de legătură de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie A. I. Sbârcea prevede realizarea tuturor lucrărilor care asigură reabilitarea termică a clădirii, respectiv izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde de consum, montarea de panouri solare pe acoperiș și montarea a șase pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, modernizarea instalațiilor de iluminat din ambele clădiri, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate. La exterior se vor monta și două lifturi cu pereți de sticlă, unul pe latura de la intrarea în spital, iar celălalt pe latura dinspre Tâmpa. Pe lângă funcționalitatea de acces (pentru fluxul de pacienți, medici și aparținători), împreună cu scara exterioară de evacuare în caz de incendiu, cele două lifturi vor asigura condițiile cerute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru evacuarea în caz de urgență. De asemenea, cu liftul de pe latura dinspre Tâmpa vor putea fi transportate și unele materiale necesare activității din spital.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!