10.8 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

UE, inclusiv România, respinge și condamnă anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson

0

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că membrii Consiliului European au adoptat, vineri, o declaraţie comună prin care anexarea „ilegală” de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson este respinsă „ferm” şi condamnată.”Astăzi, am adoptat, împreună cu ceilalţi membri ai Consiliului European, o Declaraţie comună în care respingem ferm şi condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaşte şi nu va recunoaşte niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenţei, a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Ucrainei”, a scris şeful statului, vineri, pe Twitter.

Prin declaraţia comună, semnatarii solicită tuturor statelor şi organizaţiilor internaţionale să respingă anexarea celor patru regiuni de către Rusia. „Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social şi financiar Ucrainei”, a mai scris preşedintele Iohannis.

Vladimir Putin a semnat astăzi decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile de operetă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut. Rușii au organizat o ceremonie somptuoasă pentru anexarea teritoriilor ocupate, o decizie prin care vor să-și întărească amenințările cu arma nucleară și să descurajeze armata ucraineană eliberatoare din a-și recupera teritoriile.
Vladimir Putin a anunțat anexarea a 18% din teritoriul Ucrainei, într-un discurs plin de ură ce a durat zeci de minute. Spectacolul de la Kremlin s-a încheiat cu Putin trăgându-i de mână pe cei 4 lideri separatiști veniți să semneze acordurile, pentru ca apoi toți 5 să strige, împreună cu sala, „Uraaa, Rusia!”.
Încă mai sunt câțiva pași legali pentru ca cea mai mare anexare din Europa de la Hitler încoace să fie completă, procesul fiind așteptat să se încheie pe 4 octombrie.

S-a hotărât: Vom face economie la energie în orele de vârf, obligatoriu „de bună voie”

0

Miniştrii energiei din ţările europene au ajuns, vineri, la un acord politic privind o serie de noi măsuri care vor fi luate în sectorul energetic, a scris, pe Facebook, ministrul român de resort, Virgil Popescu, citat de Agerpres.
„Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie și reducerea obligatorie a consumului în orele de vârf, cu 5%, a explicat Popescu
„Am participat astăzi la reuniunea Extraordinară a Consiliului TTE în format Energie, organizată la Bruxelles, pentru a discuta măsuri concrete de abordare a problemei preţurilor ridicate la energie şi gaze naturale. Ca urmare a reuniunii anterioare a Consiliului Energiei din 9 septembrie 2022 în care am semnalat Comisiei Europene, alături de ceilalţi miniştri, preocupările noastre cu privire la necesitatea unei intervenţii rapide în piaţa de energie la nivel comunitar, astăzi am ajuns la un acord politic cu privire la o serie de măsuri de urgenţă pentru abordarea problemei preţurilor ridicate la energie”, spune Popescu.

Acest nou set de măsuri completează cadrul existent la nivelul UE dezvoltat cu sprijinul statelor membre pentru a asigura rezilienţa şi solidaritatea europeană în contextul crizei energetice determinate de războiul din Ucraina.

Noile măsuri vizează, printre altele, captarea veniturilor suplimentare realizate de producătorii de energie electrică şi alţi actori din piaţa de energie electrică peste un nivel maxim de 180 Euro/MWh în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023 şi utilizarea acestora pentru a finanţa măsurile de protecţie a consumatorilor finali de energie electrică, instituirea unei contribuţii de solidaritate din partea companiilor care activează în domeniul petrolului, gazului natural, cărbunelui şi al rafinăriilor, demersuri de reducere voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf.

România a susţinut în ambele situaţii ca reducerea să fie voluntară, dar, în cazul orelor de vârf, doar Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Ungaria au fost alături de reprezentanţii ţării noastre. În schimb, România a obţinut flexibilităţi suplimentare privind modul de identificare a orelor de vârf la nivel naţional.

Statele membre vor putea, de asemenea, interveni în stabilirea unor preţuri reglementate la energie electrică pentru consumatorii casnici şi IMM-uri şi alte categorii de consumatori.

În cadrul negocierilor, România a obţinut garantarea faptului că măsurile deja adoptate la nivel naţional privind protejarea consumatorilor şi captarea veniturilor realizate de toţi participanţii din piaţă (producători de energie din toate sursele de energie, traderi şi furnizori), într-o abordare echitabilă, pot fi menţinute.

Blue Air anunță că nu va relua zborurile nici din 10 octombrie

0

Blue Air a anunțat vineri că nu va relua zborurile din 10 octombrie, așa cum promisese, din cauza dificultăților financiare, fără a mai avansa însă un nou termen. Compania a oprit zborurile în 6 septembrie, provocând haos pe aeroporturi, în urma popririi pe conturile companiei.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, în care invocă „multiplele dificultăţi financiare şi operaţionale” generate de pandemia COVID-19 și resimțite mai ales de către „companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supravieţuire”, Blue Air spune că se află în prezent în discuţii cu potenţialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operaţiunile aeriene.

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, precizează compania, care amână, astfel, pentru a doua oară momentul estimat pentru reluarea zborurilor.
Reamintim că în 6 septembrie Blue Air a suspendat toate cursele programate până în data de 12 septembrie, motivând că Ministerul Mediului a pus poprire pe toate conturile companiei.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat o zi mai târziu că a decis suspendarea popririi şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, însă compania a anunţat ulterior că va relua zborurile abia din 10 octombrie, argumentând lipsa banilor pentru combustibil şi pentru celelalte cheltuieli operaţionale.

La jumătatea lunii septembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Corpul de control va face verificări pentru a stabili adevăratele cauze care au dus la blocarea conturilor companiei aeriene. Întrebat dacă există suspiciunea că aceste conturi ale Blue Air să fi fost blocate fără drept legal, premierul a spus: „Există astfel de suspiciuni, motiv pentru care Corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze”.

Comunicat de presă: Agenția Națională de Integritate a implementat proiectul EMOD – Dezvoltarea capacității instituționale a Agenției Naționale de Integritate pentru eficientizarea fluxurilor interne de lucru și a modului de depunere a declarațiilor de avere și de interese în procesul electoral și anual – Codul SIPOCA/MySMIS: 712/129864

0

Obiectivele proiectului sunt:
 
1.      Optimizarea si simplificarea proceselor operaționale de asigurare a respectarii normelor în materie de integritate la nivelul ANI prin digitalizarea fluxurilor de lucru din cadrul instituției.
 
2.    Îmbunatațirea abilitaților si cunostințelor personalului ANI pentru înțelegerea abordarii pe procese si implementarea masurilor de simplificare implementate prin proiect, precum si pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect.
 
  Rezultate proiectului

1. Procesele operaționale de asigurare a respectarii normelor în materie de integritate optimizate si simplificate, în scopul reducerii poverii administrative pentru cetațeni prin intermediul unui sistem informatic care sa digitalizeze fluxurile de lucru din cadrul instituției.
2. Îmbunatațirea abilitaților si cunostințelor pentru 79 de persoane din cadrul grupului ținta pentru înțelegerea abordarii pe procese si implementarea masurilor de simplificare implementate prin proiect, precum si pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate pe durata implementarii proiectului.
 
Activitați previzionate
Activitate: A1. Implementarea unei platforme integrate (platforma analiza avansata, servicii integrare sistem informatic si servicii implementare algoritmi de tip machine learning)

Subactivități
1.1. Inventarierea si analiza proceselor, a compartimentelor responsabile în asigurarea fluxului de lucru, a legislației utilizate pentru furnizarea serviciilor si a procedurilor, instrumentelor de lucru, strict din perspectiva serviciilor gestionate de ANI pentru asigurarea respectarii normelor în materie de integritate în organizarea proceselor electorale; 
1.2 Definirea în detaliu a cerințelor aferente adoptarii noului cadru procedural si informațional (infrastructura IT necesara) în vederea implementarii cu succes a masurilor de simplificare pentru reducerea poverii administrative pentru beneficiari;
1.3 Implementarea unei platforme integrate (platforma analiza avansata, servicii integrare sistem informatic si servicii implementare algoritmi de tip machine learning); 
 Platforma de raportare si analiza avansata se va integra cu sistemul informatic al ANI compus din Portal intern/extern, Arhiva electronica, Inrolare declaranti si Procesare fluxuri și va asigura imbunatatirea permanenta si in timp real la fiecare nivel a activitatii de zi cu zi a instutiei. Totodată, prin proiect se vor retro-digitaliza un număr de cca. 6.000.000 DA/DI aflate in arhiva clasica si cu valoare operațională prezentă pentru a facilita rezolvarea cererilor beneficiarilor  în mod operativ. 
A2. Dezvoltarea cunostințelor si abilitaților personalului ANI
A3. Management de proiect 
A4. Informare si publicitate 

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capacitate Adminsitrativă, Axa prioritară 1 Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul specific 1.1. Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP și are o valoare totală de: 14,949,841.03 LEI

Ziua mondială a animalelor și Ziua internațională a îngrijitorilor de animale sălbatice, la Zoo Brașov

0

În ziua de 4 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor și a Zilei Internaționale a Îngrijitorilor de Animale Sălbatice, Grădina Zoologică Brașov își așteaptă vizitatorii la cele două tururi ghidate care vor începe la ora 11:00, respectiv 13:00.

În cadrul acestor tururi, participanții vor afla, pe lângă informații despre animalele din colecția Zoo Brașov, și rolul acestora în raport cu comunitățile umane și cu mediul înconjurător. Dacă acest rol va continua să fie neglijat sau subestimat, consecințele vor fi drastice la scară planetară într-un viitor mai apropiat decât credem.

Începând cu ora 15:00, este cu și despre munca îngrijitorilor. Vizitatorii au posibilitatea să le adreseze întrebări despre fascinanta lume a animalelor. Să fii îngrijitor zoo nu se rezumă doar la curățarea cuștilor, pregătirea și distribuirea hranei sau la asistarea nașterii puilor de animale. Să fii îngrijitor zoo înseamnă să te preocupe mai mult decât nevoile fizice ale animalelor sălbatice, să cunoști și să înțelegi foarte bine comportamentul lor și să contribui activ la perpetuarea speciilor (în special a speciilor exotice sau a speciilor pe cale de dispariție).

ACTIVITĂȚI:

11.00 – 13.00 Tur ghidat în Grădina Zoologică Brașov
13.00 – 15.00 Tur ghidat în Grădina Zoologică Brașov

Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este de a crește standardul de viață al animalelor pe tot globul. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare și în care se acordă atenție bunăstării lor.

15.00 – 18.00 Cei mai buni prieteni ai animalelor, îngrijitorii grădinii zoologice

Haideți să aflăm lucruri interesante, “din spatele adăposturilor”, despre urșii, leii, tigrii sau maimuțele din Grădina Zoologică Brașov, povestite chiar de oamenii care le îngrijesc. Dar…Cine sunt acești oameni și cu ce se ocupă? Care sunt îndatoririle lor? Unde își desfășoară activitatea și în ce condiții? Ce instrumente / echipamente folosesc? De ce aveți nevoie pentru a reuși să deveniți cel mai bun îngrijitor de animale? Sunt detalii pe care sunteți invitați să le aflați chiar de la ei, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ÎNGRIJITORULUI ZOO.

Alexandru Vagner va fi înmormântat la Azuga

0

Înmormântarea fostului fotbalist Alexandru Vagner, decedat la doar 33 de ani, va avea loc marți, la ora 12:00, la Cimitirul din Azuga. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului fotbalist va fi depus sâmbătă la Capela Bisericii „Sfânta Treime“ din Azuga. La funeralii sunt așteptați să participe foștii colegi și prieteni ai fotbalistului. Alexandru Vagner a încetat din viață, vineri dimineață, la doar 33 de ani. Acesta era internat în stare critică la Spitalul Județean din Brașov. Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1, jucate la Gloria Bistrița, FCM Târgu Mureş, FC Braşov și Concordia Chiajna. Ultima echipă la care a jucat Vagner este SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3. 

Citește și Tragedie în fotbalul românesc! A murit Alexandru Vagner. Avea doar 33 de ani!

Liga 3, etapa 6. Olimpic Zărnești – SR Brașov, un nou derbi local / Kids Tâmpa înfruntă pe Sepsi OSK II / Cetate Râșnov va juca la Păulești

0
Foto: SR Brasov

Runda a 6-a din C5 programează un derbi local la Zărnești între echipa locală Olimpic și SR Brașov. Zărneștenii, antrenați de Mihai Stere, nu au mai câștigat din prima etapă, astfel că Mariean și compania au mare nevoie de victorie pentru a ieși din subsolul clasamentului. De cealaltă parte, brașovenii merg la Zărnești cu un moral bun după victoria din runda trecută de la Râșnov, scor 2-1.„Va fi un meci greu de campionat pe care trebuie să-l câștigăm. Cu siguranță va fi spectacol atât în tribune cât și pe teren“, a spus Mihai Stere, antrenorul zărneștenilor. De cealaltă parte, Florin Dîrvăreanu, antrenorul echipei brașovene, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, că „principalele atuuri ale noastre ar trebui să fie în registrul colectiv: disciplina de joc, concentrarea și dorința de confirmare. Dacă la aceasta adăugăm și elanul transmis de suporteri, cred că vom reuși să facem o figură bună la Zărnești”.

Kids Tâmpa, duel pe ICIM cu Sepsi OSK II
ACS Kids Tâmpa va juca sâmbătă, de la ora 15.00, pe teren propriu cu Sepsi OSK II. „Un meci ce se anunță echilibrat pentru că și cei de la Sepsi au mulți jucători tineri talentați. Jucăm acasă și vrem să legăm două victorii consecitibe în acest campionat“, a spus Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii echipei brașovene.


Cetate Râșnov, după puncte la Păulești

Cetate Râșnov va juca în această rundă la Păulești. La prima vedere un meci accesibil, dar râșnovenii sunt pățiți în acest start de campionat în care au strâns doar 5 puncte în 5 meciuri. Antrenorul Petre Lucian așteaptă o reacție de orgoliu de la jucătorii săi. „Sper să ne trezim!“, a spus Petre Lucian.

Liga 3, etapa 6
Sâmbătă, ora 15.00
Olimpic Zărnești – SR Brașov, CS Păulești – Cetate Râșnov, KSE Tg, Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc, CSO Plopeni – CS Blejoi, ACS Kids Tâmpa – Sepsi OSK II.
Clasament:1. CSO Plopeni 15p, 2. CS Blejoi 13p , 3. Kids Tâmpa 7p, 4. CS Păuleşti 7p, 5. Odorheiu Secuiesc 6p, 6. SR Brașov 6p, 7. Sepsi OSK 5p, 8. Cetate Râșnov 5p, 9. Olimpic Zărnești 4p, 10. KSE Tg. Secuiesc 2p.

Covid-19, Brașov-24 de ore: Incidență de 1,12/1.000 în județul Brașov

0

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ Număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei: 123.707, dintre care 69 cazuri de la raportarea de ieri
■ În ultimele 24 de ore au fost raportate 517 teste efectuate, dintre care 136 teste RT-PCR și 381 teste rapide antigen
■ 56 pacienți internați în spitale, dintre care 5 persoane internate la ATI
■ 2.055 persoane decedate de la începutul pandemiei; nici o persoană decedată de la raportarea de ieri
■ Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în județul Brașov este de 1,12/1.000 de locuitori, iar în municipiul Brașov de 1,61/1.000 de locuitori
■ La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.192 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 18 mai multe față de ziua anterioară. 260 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Brașovul participă la EXPO REAL, cel mai mare târg dedicat dezvoltărilor imobiliare și de investiții din Europa

0
Foto: Messe München

l Brașovul va avea propriul stand, situat lângă cel al României
l Municipalitatea va promova oportunitățile de investiții din oraș si va lansa platforma investbrasov.org

Municipalitatea își continuă campania de atragere de noi investiții în oraș, pentru o dezvoltare economică stabilă și sustenabilă. Alături de 6 parteneri privați – Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brașov, Elmas și Aro Palace – și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Brașovul va participa la cel mai important târg din Europa dedicat oportunităților de investiții, EXPO REAL, care se desfășoară la Centrul expozițional Messe Munchen, în perioada 4 -6 octombrie.
Municipiul va avea propriul stand de prezentare și promovare a oportunităților de investiții pe care le oferă orașul nostru, care este situat între standurile României și Bulgariei, fiind singurul oraș din România care se promovează printr-un stand propriu.
,,Brașovul și-a propus să se poziționeze ca una dintre cele mai bune destinații de investiții din România și chiar din Europa de Sud-Est, mai ales în contextul actual, când mulți dintre investitorii europeni caută să își relocheze afacerile din anumite țări în zone mai sigure. Tocmai de aceea este o perioadă în care trebuie să acționăm proactiv, să mergem noi către potențialii investitori și să le prezentăm ce are Brașovul de oferit. Tocmai de aceea, pentru prima dată, Brașovul va participa la EXPO REAL, cea mai mare platformă europeană de afaceri în domeniul imobiliar și al investițiilor, și o va face cu un stand propriu de prezentare, în cadrul căruia toți participanții vor afla ce oferă Brașovul astăzi: de la platforma industrială CET, la spații de birouri clasa A, spații logistice, oportunități și proiecte de regenerare urbană și reconversie și așa mai departe. Este un drum pe care, în rândul administrațiilor locale din România, Clujul a mers de câțiva ani buni. În felul acesta, au reușit, după câțiva ani de participări, să atragă Bosch între investitorii din plan local din zona Cluj-Napoca. Sperăm ca și noi să reușim, mai ales că avem argumente forte și avem alături parteneri de încredere”, a precizat primarul Allen Coliban.
Cu această ocazie, Municipalitatea și AMB vor lansa și platforma dedicată celor care sunt în căutarea unei destinații pentru dezvoltarea sau relocarea de investiții, investbrasov.org.
Conform primarului Allen Coliban, sub umbrela investbrasov.org participarea Brașovului în cadrul EXPO REAL este o oportunitate de a deschide dialogul cu noi potențiali parteneri alături de care să se sprijine dezvoltarea sustenabilă a Municipiului Brașov.
,,Investbrasov.org este platforma pe care am dezvoltat-o împreună cu Agenția Metropolitană. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. De altfel, site-ul a fost un rezultat al muncii unor absolvenți din Generația Tech, un alt motiv pentru care ne putem mândri”, a explicat primarul Allen Coliban.
În cadrul EXPO REAL, delegația Brașovului va avea întâlniri și cu potențiali parteneri în domeniul infrastructurii urbane – piste de biciclete, pasaje rutiere, corpuri de școală din containere, extinderea domeniilor schiabile, parcări – interparking, regenerare urbană, mobilitate verde, energie verde, dar și cu finanțatori, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Banca Mondială.

EXPO REAL este la a 24-a ediție în 2022, este cel mai mare târg comercial pentru proprietăți și investiții din Europa și găzduiește întreaga industrie imobiliară din lume. Târgul are loc în Munchen, pe parcursul a trei zile, în luna octombrie, încă din 1998. Este cea mai importantă platformă de schimb de informații și networking a industriei imobiliare. Practic, în timpul târgului, toată gama de servicii din industria imobiliară este prezentă la târg, din toate categoriile de active, țări și regiuni, oferind soluții digitale inovative pentru afaceri, dar și un program de conferințe pe parcursul celor 3 zile.
În 2021, Expo Real a găzduit 1.198 de expozanți din 29 de țări, pe o suprafață dedicată doar expozițiilor de 54.000 m². În total, târgul a reunit 19.200 de participanți din 52 de țări și peste 250 de experți în programul de conferințe. Anul acesta, conferințele se vor desfășura în cadrul a 8 forumuri, vor avea la dispoziție 9 săli, 130 de evenimente și 426 de speakeri.
Mai multe informații: https://exporeal.net/en/

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată de Instituția Prefectului

0

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, precum și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, și vicepreședintele acestui for, Constantin Todorică Șerban, au participat vineri, la sediul Instituției Prefectului, la ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.
Ședința a avut un caracter festiv, fiind dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătorește sâmbătă, 1 octombrie.
Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Florentin Giurgea, a susținut o alocuțiune în care a prezentat semnificația acestei sărbători, iniţiate în 1982 – prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU – și instituite în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a ONU. În urmă cu două decenii, a doua Adunare Mondială privind Îmbătrânirea a adoptat Planul internaţional de acţiuni privind îmbătrânirea, pentru a răspunde provocărilor cu care se va confrunta populaţia în vârstă în secolul al XXI-lea, precum şi pentru promovarea dezvoltării unei societăţi pentru toate vârstele.
Profitând de prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, membrii Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice au reiterat dorința de a vizita Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, primind asigurări că vizita va avea loc în luna octombrie, data exactă urmând a fi comunicată. În context, președintele Consiliului Județean Brașov a prezentat stadiul lucrărilor la aeroport și pașii care mai trebuie făcuți în ceea ce privește operaționalizarea acestuia (instalarea componentelor de radionavigaţie, zborurile de calibrare, publicarea datelor privind spaţiul aerian şi procedurile de zbor).
„În numele meu și al colegilor din Instituția Prefectului, doresc să mulțumesc membrilor Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice pentru activitatea depusă și, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, transmit seniorilor din județul Brașov respectul și prețuirea noastră și le urez multă sănătate, zile senine și împlinire sufletească alături de cei apropiați”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii la finalul ședinței.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.