17.5 C
Braşov
Acasă Blog

Nicolae Stoica, cel mai nou consilier local USR-PLUS în Brașov

0

Nicolae Stoica a fost validat în ultima ședința de plen a Consiliului Local Brașov. El este astfel cel mai nou consilier USR-PLUS, în locul lui Victor Ilie, care a fost ales parlamentar la alegerile din 2020.
În Consiliul Local, Victor Ilie era membru al Comisiilor de specialitate nr. 2 și 5 ale Consiliului Local al Municipiului Braşov, iar aceste locuri au devenit vacante, o dată cu plecarea sa. Consilierul Nicolae Stoica, acum din partea Alianței USR-PLUS, dar care a candidat pe listele PLUS, are 62 de ani, este inginer proiectant și antreprenor.

Deputatul PSD Aurel Bălășoiu, exclus din partid: au apărut imagini cu el la o partidă de sex cu un minor

0
Sursa foto: gandul.ro

PSD l-a exclus, sâmbătă, din partid, pe deputatul Aurel Bălășoiu, căruia social-democrații îi cer să își dea demisia și din Parlament. Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat și deputatul Bălășoiu. „Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, PSD se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și moralei creștine”, a anunțat PSD pe pagina sa de Facebook. Imaginile ar fi fost livrate conducerii PSD de o sursă anonimă, și ar arăta o partidă de sex în grup. Aurel Bălășoiu este teolog și a fost primar al comunei Rociu din Argeș, înainte de a fi ales deputat pe listele PSD. Gândul.ro a publicat mai multe fotografii cu deputatul Bălășoiu în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care conducerea PSD suspectează că ar fi un minor. Bălășoiu a negat, pentru reporterii de la Gândul, că ar fi fost vorba de relații sexuale cu un minor.

Liga 3, etapa 6. SR Brașov a câștigat derbiul cu Olimpic Zărnești / ACS Kids Tâmpa Brașov si Cetate Râșnov, victorii importante

0

SR Brașov a câștigat derbiul local cu Olimpic Zărneşti, scor 2-0. Golurile victoriei echipei antrenate de Florin Dîrvăreanu si Laurian Păun au fost marcate de Ion Mihai (3) si Marius Savu (63). Tot astazi, Cetate Râșnov s-a impus cu 1-0 în deplasare cu CS Păuleşti prin golul marcat de Bogdan Roșu. Kids Tâmpa a câștigat cu 2-0, meciul disputat pe ICIM cu Sepsi OSK II prin golurile marcate de Nechita și Kerekes.

Liga 3, etapa 6
Olimpic Zărnești – SR Brașov 0-2
CS Păulești – Cetate Râșnov 0-1
KSE Tg. Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc 1-0
CSO Plopeni – CS Blejoi 0-0
ACS Kids Tâmpa – Sepsi OSK II 2-0
Clasament:1. CSO Plopeni 16p, 2. CS Blejoi 14p , 3. Kids Tâmpa 10.p, 4. SR Braşov 9p, 5. Cetate Râșnov 8p, 6.CS Păuleşti 7p, 7. Odorheiu Secuiesc 6p, 8. Sepsi OSK 5p, 9. KSE Tg Secuiesc 5p, 10. Olimpic Zărnești 4p.

Guvernul ia în calcul o majorare a salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei. Creşterea pensiilor, maximum 11%

0

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice pentru News.ro. Majorările pensiilor şi ale salariului minim urmează să fie incluse în proiecţia bugetară pe 2023.
Premierul Nicolae Ciucă afirma, recent, că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.
Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV că există din partea tuturor partidelor care fac parte din coaliţie intenţia de a majora pensiile.
Despre majorarea salariului minim la 3.000 de lei, aşa cum a anunţat PSD, la nivel de intenţie, Stroe a precizat că au avut loc discuţii dar nu s-a luat niciun fel de decizie. Stroe a precizat că există o dificultate şi un disconfort creat de fiecare dată când sunt anunţate măsuri generoase nediscutate sau nedecise în cadrul coaliţiei.
Ministrul Muncii, Mariu Budăi anunţa că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.
”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

Întreceri auto ilegale pe străzile din Brașov. Șoferii s-au ales cu dosar penal

0

Intreceri auto ilegale pe un bulevard central din Brașov. S-a întâmplat în jurul orelor 2.30, pe Bulevardul Gării. când, doi șoferi, un tânăr și o tânără, au fost prinși în timp ce se întreceau la volanul automobilelor lor.
„Polițiștii au depistat în trafic două persoane, respectiv un tânăr în vârstă de 23 ani și o tânără, în vârstă de 20 ani, care desfășurau, cu două autovehicule, întreceri neautorizate pe bulevardul Gării, din municipiul Brașov. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent principal Nadia Olaru.
Dosarul penal a fost deschis pentru „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”. Polițiștii au reținut permisele celor doi șoferi.

Tot azi-noapte au avut loc și alte controale ale polițiștilor rutieri brașoveni, în intervalul orar 00.00 – 06.00. La acțiuni au participat și jandarmi și polițiști locali. Scopul a fost de a asigura ordinea publică și de a-i depista pe cei care nu respectă normele rutiere.
Au fost verificate 10 societăți comerciale, 63 de autovehicule și legitimate 105 persoane.
Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4.500 lei. Opt dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice. Celelalte șase amenzi au fost date pentru încălcarea normelor de conviețuire socială. „Reamintim faptul că scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege”, a transmis agentul principal de poliție Nadia Olaru.

Liga 4 Brașov, etapa 7. ACSM Codlea, Inter Cristian și Ciucaș Tărlungeni, victorii la scor

0

Rezultatele și marcatorii meciurilor etapei a 7-a din Liga 4 Brașov:
Inter Cristian – Prietenii Rupea 7-0 ( Robu, Iordache 2, Feraru, Avarvarei, Damian, Manole), Bucegi Moeciu – ACS Steagul Roșu Brașov 5-3 ( Tărâță 3, Manea, D. Vlad / Hălăucă, Celmare, Fogoroși) , Aripile Brașov – Cetățenii Ghimbav 1-2 (Scutariu / Mircescu, Naste) , ACSM Codlea – ACS Hoghiz 5-1 ( Gerotă 2, Toderascu, Moașa, Capverde / Jondrea) , Ciucaș Tărlungeni- Chimia Victoria 9-1 (Coltofeanu 2, Ignat, Plumb, Foriska, Bălan, Lupu /Tinteanu). Clasament: 1. ACSM Codlea 19 p, 2. Inter Cristian 16p, 3. Ciucaș Tărlungeni 15p, 4. Aripile Brașov 12p, 5. Cetățenii Ghimbav 12p, 6. ACS Steagul Roșu 10p, 7. Bucegi Moeciu 8p, 8. Prietenii Rupea 4p, 9. ACS Hoghiz 3p. 10. Chimia Victoria 1p.

La mulți ani cu sănătate seniorilor, de Ziua internaţională a persoanelor vârstnice

0

Monitorul Expres urează tuturor seniorilor sănătate și zile senine, pentru că astăzi este Ziua internaţională a persoanelor vârstnice.

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în vederea promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii. Această zi a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluţiei nr. 45/106. Sărbătoarea vârstnicilor a fost iniţiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă, adoptat de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU, potrivit www.un.org.
În 2002, a doua Adunare Mondială privind Îmbătrânirea a adoptat Planul internaţional de acţiuni privind îmbătrânirea, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă populaţia vârstnică în secolul al XXI-lea şi pentru promovarea dezvoltării unei societăţi pentru toate vârstele. Printr-o serie de rezoluţii ulterioare, Adunarea Generală a ONU şi Consiliul Economic şi Social au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înfiinţate departamente specializate pe acest gen de probleme.

Potrivit ONU, la nivel mondial, populaţia de peste 60 de ani este estimată să ajungă la 1,4 miliarde în 2030. La nivel european, speranţa de viaţă atinge, în 2050, valoarea medie de 81 de ani la femei şi 75 de ani la bărbaţi. Uniunea Europeană, în ansamblu, se confruntă cu o îmbătrânire a populaţiei, potrivit prognozelor până în anul 2080, aproape 30% din cetăţeni vor avea vârsta de 65 de ani sau peste acest prag. Mai mult, se estimează că procentul persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani va depăşi 12% din populaţia totală, după cum arată un studiu demografic publicat în anul 2015 de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit http://ec.europa.eu/.

Şi în România, potrivit aceluiaşi studiu, segmentul populaţiei vârstnice va înregistra o tendinţă accelerată de creştere. Dacă în 1990, persoanele în vârstă de 60 de ani şi peste această vârstă reprezentau 10,3% din totalul populaţiei, pentru anul 2080 se preconizează un procent de peste 21,8%. Conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021, în România trăiesc peste 3,8 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani. Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 120,8, în ianuarie 2020, la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere, în ianuarie 2021.

5 octombrie, zi liberă pentru elevi și profesori

1

Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri miercuri, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă inclusă în contractul colectiv de muncă. Tot în această lună va fi și prima din cele cinci vacanțe școlare – vacanța de toamnă. Ăn consecință, în 5 octombrie, cu două săptămâni înainte de prima vacanță din acest an școlar, nu se fac cursuri.
Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”, conform hotnews.ro. În România, Ziua Educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

Structura anului școlar 2022-2023
Modulul 1 de învățare : 5 septembrie – 21 octombrie
Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie
Modulul 2: 31 octombrie – 22 decembrie
A doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie 2023
Modulul 3: Va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie
A treia vacanță – de o săptămână – poate fi acordată în a doua săptămână, în a treia săptămână sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar
Modul 4: Începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște
A patra vacanță : 8 aprilie –23 aprilie
Modulul 5, ultimul: 24 aprilie – 16 iunie
Vacanța de vară – 17 iunie – 4 septembrie
Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” vor avea loc între 27 februarie și 16 iunie 2023, timp de câte 5 zile consecutive, perioada urmând să fie decisă în funcție de fiecare unitate de învățământ.

5 proiecte finanțate prin PNRR, la Brașov

0

În şedinţa ordinară din 30 septembrie, Consiliul Judeţean Braşov a aprobat cinci proiecte care vor fi depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, pe Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operaţiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale.
Două proiecte vizează reabilitarea energetică a unor imobile din patrimoniul judeţului, situate în localităţile Victoria şi Codlea şi aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Un proiect se referă la renovarea energetică moderată a Secției exterioare Zărnești din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, iar alte două proiecte au ca obiect eficientizarea energetică, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea unor clădiri aparţinând Consiliului Judeţean Braşov, respectiv imobilul situat pe Bulevardul Eroilor nr. 5 şi cei din strada Ecaterina Varga nr. 23.
Pentru toate proiectele, Consiliul judeţean a aprobat valorile maxime eligibile, descrierea investiţiilor şi alocarea resurselor financiare necesare implementării lor în condiţiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile din PNRR şi din bugetul de stat.

În cazul proiectelor destinate unităţilor sociale şi de sănătate, plenul CJ Braşov a aprobat şi acordurile de parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, respectiv cu Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.
În prealabil, pentru toate imobilele au fost elaborate expertizele tehnice la acțiuni seismice și rapoartele de audit energetic, documentații fără de care nu ar putea fi accesate fonduri europene prin PNRR.

Imobilul DGASPC Brașov din orașul Victoria este compus din şapte corpuri de clădire destinate activităților de îngrijire și asistență socială, dintre care trei au fost eligibile pentru a fi incluse în proiectul de reabilitare energetică. Este vorba despre o construcție administrativă și social-culturală, o construcție de locuit şi o cantină, însumând o suprafață construită desfășurată de 3.893 mp. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.712.920,00 euro fără TVA, respectiv 8.432.191,284 lei fără TVA.

Imobilul DGASPC Braşov din municipiul Codlea propus spre reabilitare energetică prin PNRR este compus dintr-un singur corp de clădire, cu funcţiunea de cămin internat, având o suprafaţă desfăşurată de 3.295 mp. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.449.800,00 euro fără TVA, respectiv 7.136.930,46 lei fără TVA.

La aceste imobile, lucrările propuse vizează creşterea eficienţei energetice prin izolarea pereților exteriori, a acoperișurilor şi a soclurilor, schimbarea integrală a tâmplăriei pentru eliminarea condensului și mucegaiului, schimbarea sistemelor de încălzire, instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, înlocuirea lămpilor fluorescente cu cele de tip LED şi realizarea unui sistem de ventilație cu recuperare de caldură.

Intervențiile propuse pentru creșterea performanței energetice a clădirilor menţionate vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de 63,21%, respectiv de 56,93% față de consumul anual consemnat în prezent, o reducere a consumului de energie primară totală și o diminuare a emisiilor de dioxid de carbon între 30 şi 60%.
Producţia de energie primară din surse regenerabile va reduce gradul de dependenţă a acestor instituţii din cadrul DGASPC de sursele energetice convenţionale şi de variaţiile de preţ de pe piaţa utilităţilor. De asemenea, implementarea unui sistem de management tip BMS (Building Management Systems) va avea un impact în reducerea consumurilor în timp real, fără a fi nevoie de intervenția umană.

Renovarea energetică moderată a Secției exterioare Zărnești din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov vizează un corp de clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 2.046 mp, pentru care valoarea maximă eligibilă a proiectului, aprobată de CJ Braşov, este de 950.240 euro fără TVA, respectiv 4.677.746,448 lei fără TVA.

Potrivit proiectului, se vor realiza lucrări de izolare a pereţilor exteriori şi a planşeului, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea podului, montarea de pompe de căldură şi corpuri de iluminat cu LED.
Prin implementarea proiectului, specialiştii CJ Braşov estimează o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de 67,81% faţă de consumul actual, o reducere a consumului de energie primară totală, precum și a emisiilor de carbon între 30 şi 60%.
Cele trei proiecte amintite includ fiecare instalarea a două stații de încărcare pentru vehiculele electrice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare/stație.

Alte două proiecte aprobate în ședința CJ Braşov de vineri se referă la eficientizarea energetică, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea unor clădiri din proprietatea Consiliului Judeţean Braşov: fosta cantină (cu o arie desfașurată de 1.177 mp), pentru care valoarea maximă eligibilă aprobată este de 3.020.076,45 lei fără TVA, respectiv sediul din strada Ecaterina Varga nr. 23 (în suprafaţă de 562 mp), cu o valoare maximă aprobată de 1.340.352,75 lei fără TVA. Proiectele prevăd inclusiv amenajarea unei staţii de încărcare electrică la fiecare imobil.

Am accesat două proiecte de eficientizare energetică în perioada 2014-2020, iar acum, prin intermediul PNRR, avem posibilitatea să facem reabilitările necesare, astfel încât marea majoritate a clădirilor publice din proprietatea Consiliului Judeţean Braşov să devină eficiente din punctul de vedere al consumurilor energetice. Avem o oportunitate foarte bună pe care dorim s-o utilizăm atât pentru imobilele în care funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cât şi pentru unităţile medicale sau clădirile în care îşi desfăşoară activitatea alte instituţii din subordinea noastră. Investiţiile în reducerea consumurilor şi în utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru instituţiile publice pe care le finanţăm înseamnă o eficientizare maximă a cheltuirii fondurilor publice, mai ales că trecem prin această perioadă dificilă din punct de vedere economic, în care trebuie să facem faţă unor costuri foarte mari la utilităţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Controlorii de trafic aerian au început pregătirile pentru dirijarea aeronavelor la Aeroportul Internaţional Braşov

0

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a anunțat pe pagina sa de Facebook că au început pregătirile pentru controlorii de trafic. Un simulator care reproduce fidel infrastructura Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, cât și formele de relief din apropiere a fost creat pentru a începe formarea controlorilor de trafic aerian care vor opera din turnul virtual de la Arad.

„După cum am anunţat, din Centrul de dirijare Zonal Arad se va asigura dirijarea aeronavelor ce vor decola şi ateriza de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Controlorii care vor dirija de la Arad aterizările şi decolările de la AIBG au fost selectaţi dintre controlorii cu experienţă care lucrează la această unitate. Controlorii trebuie să fie pregătiţi corespunzător, cu scenarii diverse, pe configuraţia reală a Aeroportului Braşov, cu formele de relief din jurul aeroportului şi din zona în care vor evolua aeronavele în toate fazele de zbor. Pentru pregătirea controlorilor de zbor cu procedurile de zbor de la Braşov şi cu condiţiile specific aferente, este necesară parcurgerea unui program de pregătire special, pe o durată de 3 luni. Pentru aceasta, a fost realizată o simulare ce reproduce fidel atât infrastructura de la Aeroportul Braşov, cât şi formele de relief. Simulatorul pentru controlorii de trafic este realizat în aşa fel încât să reproducă fidel realitatea, să contribuie la instruirea controlorilor de trafic în situaţii complexe. Pregătirea simulatorului a fost finalizată, astfel că pregătirea personalului poate începe pe diferite scenarii privind aeronavele ce sunt în zbor, condiţii meteo deosebite, prezenţa aeronavelor de aviaţie generală în spaţiul aerian controlat etc. Toate aceste ore şi luni de pregătire, cu diferite scenarii, ne dau certitudinea că la începerea operaţiunilor pe aeroport controlorii de trafic vor fi la nivelul corespunzător de pregătire”, a scris Adrian Veștea pe pagina sa de Facebook.
Turnul virtual a fost creat de compania suedeză SAAB, iar costul total al operaționalizării turnului este de 66 de milioane de lei. Turnul digital de control este o soluție relativ nouă folosită de aeroporturi din întreaga lume, iar cel din Brașov este doar al doilea aeroport nou construit care va avea, chiar de la început, acest sistem.
Operațiunile specifice se pot face de la distanță, în acest caz particular, ROMATSA urmând a-l opera din centrul de trafic aerian din Arad. Acest tip de sistem se găsește pe aeroporturi din Suedia, Germania, Olanda, Belgia și SUA, dar este folosit și de Royal Navy din Anglia pentru operațiuni sincron navale-aeriene.

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului. Se spune că azi nu ai voie să-ți tai părul

0

Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea prăznuită pe 1 octombrie de Biserica Ortodoxă în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol.

Acoperământul Maicii Domnului se sărbătorește în calendar ortodox 2022 în prima zi a lunii octombrie. Astfel, 1 octombrie este ziua în care rugăciunile de ajutor și ocrotire la Maica Domnului fac minuni.

Semnificația sărbătorii

Acoperământul Maicii Domnului Sărbătoarea prăznuită pe 1 octombrie amintește de apariția Maicii Domnului în cartierul Vlaherne din Constantinopol în secolul al X-lea. La sfârșitul vieții Sfântului Andrei cel Nebun pentru Hristos, Andrei din Constantinopol, acesta împreună cu mai mulți credincioși au văzut-o pe Maica Domnului împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul și alți sfinți și îngeri, în timpul unei slujbe din Biserica Născătoarei de Dumnezeu din Vlaherne. La ora patru dimineața, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stand în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii. Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O văd, Parinte, şi mă minunez!”. În acel moment, Constantinopolul era amenințat de o primejdie, cel mai probabil invazia rușilor kieveni din 907 sau 911, iar Maica Domnului a intrat în mijlocul Bisericii, a îngenuncheat și, cu chipul plin de lacrimi, a rămas mai mult timp acolo pentru rugăciune.
După acest episod al Maicii Domnului, primejdia a fost îndepărtată și orașul a fost scutit de suferință. Acoperământul Maicii Domnului este prăznuit cel mai frecvent în bisericile de tradiție slavă, asta și pentru că Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos era considerat ca fiind de origine slavă.

Rugăciunea care se spune de Acoperământul Maicii Domnului

„Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău”.

Icoana Acoperământului Maicii Domnului

În icoana Acoperământului sunt trecute două evenimente petrecute în vechea biserică din Vlaherne din Constantinopol. Icoana o înfățișează pe Maica Domnului stând deasupra credincioșilor, cu mâinile ridicate la rugăciune, iar din cele două părți sunt înfățișați îngerii. În partea de jos dreapta a icoanei mai sunt înfățișați și Sf. Andrei cel Nebun după Hristos și ucenicul său Epifanie, iar alături de ei, cei doisprezece Apostoli, sfinte femei, mucenici, monahi și sfinte femei, iar Fecioara Maria întinde maforionul asupra tuturor celor adunați. În aceeași lună, credincioșii îl prăznuiesc și pe Sfântul Dumitru, pe 26 octombrie.

Ce nu e bine să faci și să nu faci în această zi

-În această zi nu se taie părul. Se spune că, dacă este tăiat părul astăzi atunci el rămâne într-o legătură cu corpul. El nu trebuie aruncat, nici ars, pentru că va fi luat de vrăjitoare ori de oamenii răi care pot face farmece.
– În această zi de mănâncă plăcinte cu mere sau dovleac Potrivit tradiției, sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub denumirea de „Pocroave”.
În această zi se pregătesc ogoarele pentru sezonul rece, deoarece se acoperă pământul cu brumă.
– Credincioșii țin post în această zi sfântă pentru că astfel sunt feriți de boli, de supărări sau chiar de înec.
-Fetele care nu aveau o podoabă capilară bogată, în ziua de Acoperământul Maicii Domnului se rugau să le fie acoperit capul cu păr.
-Gospodinele pregătesc în această zi plăcinte de post cu mere sau cu dovleac și le împart rudelor sau oaspeților care le trec pragul.
-În această zi se spune că fetele care sunt împodobite pentru nuntă vor avea parte de o căsnicie lungă și fericită.
-În anumite zone ale țării, în această zi se stropesc vitele cu apă sfințită, pentru a fi ferite de boli în sezonul rece.
– În ziua de Pocroave se ține post până la prânz. Se mănâncă doar covrigi frământați fără lapte sau se bea doar apă ori ceai.
-Conform tradiției, în această zi se pomenesc cei trecuți în neființă, care se află sub protecția Maicii Domnului.

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.