Știm cu toții că bananele conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți, dar nu știm că și cojile acestora oferă o mulțime de beneficii.
Usturimi și erupții cutanate
În primul rând, cojile de banană reprezintă un remediu foarte bun pentru calmarea usturimii și stoparea erupțiilor cutanate. Ștergeți coaja de banană pe zona afectată de două ori pe zi. Repetați acest lucru până când dispare.
Acnee
În fiecare noapte, înainte de a merge la culcare, frecați coaja de banană pe zona cu infecție. Această metodă reduce iritația și inflamația.
Psoriazis
Coaja de la acest fruct are capacitatea de a hidrata pielea, calma mâncărimea și vindeca psoriazisul în câteva zile. Aplicați coaja pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi, timp de mai multe zile, pentru a avea un efect uimitor.
Dureri de cap
Țineți coaja de banană pe frunte sau pe zona care vă deranjează pentru a vindeca durerea. Motivul vindecării este conținutul ridicat de potasiu.
Vânătăi
Coaja de banană are proprietăți puternice de regenerare, iar acest lucru poate accelera vindecarea vânătăilor.
Albirea dinților
Curățați-vă dinții în fiecare zi timp de câteva minute cu coaja de banană.
Mușcături de insecte
Puteți calma și reduce mâncărimea cauzată de mușcăturile de insecte prin aplicarea unei coji de banană pe zona afectată.
Lustruire
Coaja poate oferi strălucire ustensilelor de bucătărie și mobile. Vă puteți lustrui pantofii cu ea și poate fi utilizată chiar și pentru curățarea prafului de pe frunzele plantelor.
Negi
Cojile de banană vă pot ajuta pentru a scăpa de negi. Pe lângă ștergerea cu coaja de banană pe zona afectată, puteți bandaja negul cu o bucățică din coaja acesteia.
Tratarea hemoroizilor
Coaja este, de asemenea, foarte eficientă în tratamentul hemoroizilor. Pe zona afectată se șterge coaja de banană timp de aproximativ 5 minute. Această procedură se repetă de 5 ori pe zi.
Curmalele
Curmalele un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.
Senzația de foame după consumul doar a câtorva
curmale va dispărea.
Curmalele sînt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele în vârstă. Datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.
Pe lângă triptofan,
curmalele conțin și alt aminoacid glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol.
10 curmale pe zi sînt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magneziu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu.
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
La stresuri mentale;
La epuizare și oboseală fizică.
La bolile căilor respiratorii;
La bolile cardiovasculare;
La anemie;
La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
La rău de mare;
La răceală;
Pentru fortificarea pereților capilarelor;
Pentru îmbunătățirea vederii;
Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
Pentru stoparea sângerării gingiilor;
Pentru micșorarea probabilității formării cheagurilor de sânge;
Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
La sindromul premenstrual al femeilor;
La reglarea conținutului de zahăr în sânge;
La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
Sursă: www.eustiu.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!