Boabe de grâu - momeala se folosește în diverse nade după înmuiere 24 ore în apă, în pescuitul la crap;
Boabe de mazăre (verde sau uscată) - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, caras, clean sau crap;
Boabe de orez expandat - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la caras, plătică sau roșioară;
Boabe de porumb (din conservă, expandat, uscat) - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, clean, crap, caras sau mreană;
Broaște - momeala se folosește prinsă în montura cu ancoră, în pescuitul la șalău, somn sau știucă;
Bucăți de cartof fiert - momeala se folosește tăiată cubulețe pe cârlig, în pescuitul la babușcă, crap, lin, oblete, plătică sau scobar;
Bucăți de ficat alterat - momeala se folosește pe ancoră, bucăți de 3-4 cm, în pescuitul la somn;
Bucăți de ficat proaspăt de vită - momeala se folosește pe ancoră, bucăți de 3-4 cm, în pescuitul la babușcă, clean, oblete, roșioară sau somn;
Bucăți de mămăligă - momeala se folosește tăiată cubulețe pe cârlig sau cocoloș pe momitor, în pescuitul la babușcă, caras, crap, oblete, plătică sau roșioară;
Bucăți de pâine - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, caras, crap, plătică sau roșioară;
Bucăți de peștișori - momeala se folosește pe cârlig sau pe ancoră, în pescuitul la biban, clean, șalău sau somn;
Coropișnițe - momeala se folosește legată de cârlig, în pescuitul la clean, mreană, scobar sau somn;
Fructe mici (cireșe , coacăze, dude, struguri, vișine, zmeură) - momeala se folosește legată de cârlig, în pescuitul la clean sau crap;
Greieri - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la clean, mreană sau scobar;
Intestine de pasăre - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la biban, clean, mreană sau somn;
Lăcuste - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la biban, babușcă, clean, morunaș sau roșioară;
Larve de cărăbuș - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, clean, mreană sau lin;
Larve de libelulă - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul tuturor peștilor;
Licurici, lipitori - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la clean;
Muște - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, clean, caras, morunaș, oblete, păstrăv sau roșioară;
Omizi - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la babușcă, biban, clean sau roșioară;
Peștișori vii - momeala se folosește pe cîrlig, în pescuitul la avat, biban, clean, șalău, știucă sau somn;
Raci - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la somn;
Râme de gunoi - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la biban, carcudă, caras, crap, plătică, roșioară sau scobar;
Râme de mare - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la calcan, cambulă, chefal, guvid sau stavrid;
Râme șerpești - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul la biban, crap, șalău, știucă sau somn;
Scoici - momeala se folosește învelind ancora în carnea scoicii, în pescuitul la biban, crap, clean, mreană, lin sau somn;
Viermuși de muscă - momeala se folosește pe cârlig, în pescuitul majorității speciilor de pești.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!