Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Suplimente -> Cerbul de Aur
Publicitate

O istorie ce nu trebuie uitată


De la glorie la interzicerea Cerbului de Aur

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 26.07.2008
• Anii 1969, 1970, 1971 au adus nume de prestigiu pe scena festivalului, care a fost apreciat drept cel mai bun din Europa
• Ceaușescu și-a dat seama că un Cerb de Aur concura strălucirea Epocii de Aur, și a tras definitiv cortina peste festival

Acum 40 de ani, se năștea la Brașov primul festival internațional de muzică ușoară al României. Creat pentru a concura manifestările similare din țările capitaliste, Cerbul de Aur a ajuns curînd celebru în toată lumea. Întrerupt în 1971, a renăscut după 21 de ani, devenind festivalul-emblemă al României. Monitorul Expres vă prezintă istoria celor cincisprezece ediții de Cerb, istorie scrisă nu numai de vedete și oameni de televiziune, ci și de oamenii simpli ai Brașovului.

Între alegeri și festival

Ediția din 1969 a Cerbului de Aur a început din timp pentru oficiosul județean. S-au publicat articole cu biografiile concurenților și invitaților. Ca să testeze memoria cititorilor, „Drum nou“ a inițiat și un concurs, cu 17 întrebări despre Cerbul din 1968. 1.500 de brașoveni au participat la concurs. Premiile 1 și 2, atribuite prin tragere la sorți, au constat în cîte un abonament la toate manifestările celor 5 zile de festival. 10 brașoveni au primit mențiuni, adică niște broșuri cu „fotografii autografiate“ ale celor trei cîștigători din ediția precedentă. Întîmplarea a făcut ca festivalul să fie la concurență cu un alt eveniment important, alegerile pentru Marea Adunare Națională și consiliile populare. Așa că, ediție de ediție, cotidianul brașovean scria despre vizitele de lucru ale candidaților și, într-un colț, înghesuit, despre Cerbul de Aur. Așa se face că sosirile primului concurent, Kaare Sundelin din Suedia, și a primului invitat, Ghiuli Cioheli, din URSS, au rivalizat cu articolul „Azi, cu toții la vot! Ales și alegător: poporul“, din 2 martie. „Cititorule, la ora cînd îți oprești privirea peste rîndurile acestui reportaj, întreg poporul, într-un elan plin de semnificație, se îndreaptă spre secțiile de votare“. Dar nimeni nu părea interesat.

Bocăneț, „un brașovean autentic“

Și de această dată, brașovenii s-au apucat din timp de pregătiri pentru Cerb. Mihai Nadin nota în articolul „Fața nevăzută a festivalului“: „Teatrul Dramatic e un adevărat șantier“. Scena a fost decorată altfel decît la prima ediție: „În fundal, sînt siluete de inspirație montană, pe care cortine intermediare de aramă bătută și de material plastic le vor nuanța“. Studioul de televiziune urma să aibă o suprafață cît jumătate de scenă. „Echipa tehnică lucrează de aproape opt luni. Inginerul Ilie Drăgan nădușește încă la finisarea și controlul circuitelor“. În peisaj apare ca simplu muncitor și Alexandru Bocăneț, „într-un pulover albastru care îi dă aerul unui brașovean autentic“. Pe 3 martie, cu două zile înainte de începerea festivalului, s-au publicat și rezultatele alegerilor. Brașovul, reprezentat de 338.800 de alegători, a votat pro în proporție de 99,97%. Pro cine nu mai știa nimeni. Iar tovarășul Nicolae Ceaușescu, candidat pentru MAN în București, Sectorul 3, a fost votat, bineînțeles, în unanimitate. Dar veștile electorale n-au bucurat pe nimeni mai mult ca aceea a sosirii la hotelul Carpați a îndrăgitului Cliff Richard.

Iglesias, o prezență firavă

Pe 3 martie 1969, prezentatorii Sanda Țăranu, Ileana Măgură și Silviu Stănculescu au deschis festivalul. Ion Grigorescu, președintele juriului și brașovean după mamă, mărturisea despre felul cum s-a făcut organizarea: „Brașovenii sînt la înălțime“ sau „Lupta pentru Cerbul de Aur se dă în Brașovul de Aur“.
În prima zi, România a fost reprezentată de Luminița Dobrescu, iar în încheiere, Cliff Richard a ridicat sala în picioare. A doua zi, participanții la Cerb au fost plimbați cu autocarele pe la muzee, Biserica Neagră, Prima Școală Românească și prin cartierele Tractorul, Gării și Steagu Roșu. Ghiuli Cioheli a învățat să patineze în Poiană și a pozat Carpații „ca să arăt gruzinilor mei că nu numai Caucazul e magnific“. După spectacolul folcoric din barul de noapte al hotelului Carpați, străinii au cumpărat într-o oră 80 de discuri cu muzică populară românească, iar Udo Jurgens, marele invitat al celei de-a doua seri, a decis să compună un cîntec cu influențe tradiționale românești. Tot în a doua zi a concursului de interpretare a urcat pe scenă și Luminița Dobrescu, imediat după un tînăr firav și anonim, pe nume Julio Iglesias. Viitoarea vedetă spaniolă n-a uimit publicul. Ziariștii l-au caracterizat drept un „interpret discret și liric“ care „a cucerit probabil simpatia iubitorilor sportului cu balonul rotund“. Marele Iglesias debutase abia de șase luni în muzica ușoară.

Trofeul a fugit din țară

În a treia zi de concurs, oaspeților li s-a regizat binecunoscutul de azi atac al haiducilor, pe drumul spre Poiană. Udo Jurgens a primit cadou pistolul cu care a fost somat să guste țuica românească. La Șura Dacilor, s-a mîncat berbec la proțap și toată lumea s-a plimbat cu sania trasă de cai. Anda Călugăreanu a cîntat în a patra zi de festival, aceeași în care ziariștii străini acreditați la Cerb începuseră deja să transmită către cele 30 de televiziuni: „Este cel mai bine organizat festival din Europa“.
Finalul a aparținut unor nume mari ale cîntecului internațional: Gigliola Cinquetti, Frankie Avalon și Margareta Pîslaru. Activitățile extra-festival i-au încîntat pe toți. Au văzut Castelul Bran, dar fără să se sufle o vorbă despre legenda lui Dracula. Au ajuns într-o gospodărie în care au fost întîmpinați de „micuțul Marian Nan în leagăn, alături de care mama lui îi cînta“. Au mîncat bulz copt în spuză. Eleva Ioana Neagu s-a ținut după ei ca să obțină autografe pe albumul făcut de ea cu tăieturi din „Drum nou“. Ultima zi a reunit laureații și cei doi invitați de marcă: Juliette Greco și Mie Nakao. Festivalul s-a încheiat așa cum decretase Ceaușescu: trofeul a rămas acasă, la Luminița Dobrescu. Dar nu pentru mult timp. În cîteva luni, cîntăreața a șters-o în Germania, cu tot cu Cerbul de Aur.

„Cerbul ne-a dat curaj să ne căsătorim“

Ediția din 1970 a Cerbului a fost anul Connie Francis, Marie Laforet, Memphis Slim, Josephine Baker, Raphael. România a fost reprezentată în concurs de către Doina Spătaru, cea mai tînără interpretă a festivalului (22 de ani), care a cîștigat o mențiune specială, și de către Angela Similea, cîștigătoarea Cerbului de Argint, la egalitate cu belgianca Lise Marke. Publicul a reținut, în afara prestației de excepție a concurenților și starurilor vremii, gestul de caritate al americancei Connie Francis care și-a donat întreg onorariul unei case de copii din Brașov. Valeria Gagealov și Andrei Magheru au demonstrat că sînt cuplul ideal de prezentatori ai Cerbului. Au devenit extrem de populari și îndrăgiți. „Eu am prezentat și în 1969, ca vorbitor de franceză din partea Radiodifuziunii. Cine prezentase înaintea mea făcuse niște gafe. Așa că, m-am trezit întrebat: «Ai smoking»? Am zis: «Da». Dar n-aveam. Am dat telefon acasă să mi-l trimită mama, cu o mașină de ocazie. Era ora 6 și încă nu venise. Îi scosesm vipușca, am stat s-o cos la loc“, își amintește Andrei Magheru, ulterior ambasadorul României la Paris și UNESCO. Valeria Gagealov i-a devenit soție tot în acea perioadă. „Ne iubeam, dar Festivalul de la Brașov ne-a dat curaj să ne căsătorim“, povestește îndrăgita actriță. Cei doi au împlinit anul acesta 40 de ani de căsătorie, tot atîția cîți are și Cerbul.

35 de secunde

Scena a fost decorată cu „arlechini poliedrici de culoare galben deschis“. Regizorii spectacolului, Alexandru Bocăneț și Valeriu Lazarov, au calculat pînă și timpul necesar parcurgerii pasarelei, pînă la microfon, astfel ca interpretul să aibă timpul necesar acomodării cu scena: 35 de secunde. Alexandru Stark (foto jos) a revenit cu articole interesante în „Drum nou“. El a povestit că, pe lîngă obiectivele obișnuite, oaspeții au vizitat și Cheile Rîșnoavei, iar primarul Constantin Șuțu i-a dăruit vedetei Connie Francis cheia orașului, o medalie cu emblema vechii cetăți a Brașovului și un „frumos costum național lucrat de iscusiți meșteri brașoveni“. Străinii au plecat cu autocarele spre vîrful Moraru, cu popas la cabana „Trei brazi“. Încîntată de șederea la Brașov, Marie Laforet a răspuns la întrebarea ce ar face cînd ar vrea să se relaxeze: „Vin în România!“. Pe perioada festivalului, s-a nimerit în public și primarul Copenhagăi, Henry Stjernqvist, care-și petrecea concediul la noi. Cerbul a plecat în Olanda, cu Therese Steinmetz.

O cortină cum n-a mai văzut România

1971 a fost ultimul an în care Brașovul a mai avut Cerb, în perioada comunistă. Festivalul luase o amploare greu de controlat. De data aceasta, a fost un adevărat festin muzical, desfășurat pe parcursul a 6 zile. Invitați în concert: Doina Badea, Dalida, Enrico Macias, Massiel, Angela Similea, Doina Spătaru. A fost anul în care Electrecordul a editat primul și ultimul disc de vinil cu melodiile cîștigătorilor de la Cerb. Din partea României, au cîntat Corina Chiriac, Ruxandra Ghiață, Cătălina Marinescu. Încă de la sosire, Helena Vondrackova a spus: „Brașovul e un oraș absolut minunat și alegerea sa drept sediu al festivalului mi se pare deosebit de inspirată“. Scena a fost decorată astfel încît să fie sugerate coarnele rîvnitului trofeu. „Peste 50 de kilometri de ață au fost întinși pregătind substratul pînzei subțiri ca de păianjen a decorurilor“, scria ziarul local. Cortina a avut 20x7,5 metri și avea imprimată sigla festivalului prin procedeul fotografiei pe pînză. Procedeul a fost folosit pentru prima oară în România. Scena a fost acoperită cu un covor de plastic. Șefii de echipă erau de la televiziune, dar lucrătorii tot de la Brașov. Meritele lor sînt recunoscute: „Să știți că nu sînt laude de complezență. Brașovenii pun tot sufletul și toată pregătirea lor în joc“, mărturisea un inginer. S-au montat 70 de corpuri de iluminat în sală.

Cîntecul de lebădă

Vestitul bucătar Ion Dos de la hotelul Carpați s-a întrecut pe sine. Cu un an în urmă, o uimise pe Connie Francis care a venit la el să-i ceară rețeta de sarmale. Pentru 1971, a pregătit și specialități: soteuri de văcuț㠄A la festival“, prăjituri „Baccara“ și „Mafalda“. Pentru decorarea restaurantului, serele Codlea au pus la bătaie cîte 200 de garoafe pe zi. Oaspeții au fost răsfățați cu excursii la ceteatea Prejmer, IAS Prejmer, la crescătoria de nurci și la cea de păstrăvi și spectacole folclorice susținute de ansamblul „Poienița“ din Brașov și maestrul Ionel Budișteanu. Cînd a urcat cu telecabina pe Tîmpa, dirijorul Ramon Farran din Spania a exclamat: „Odată întors acasă, voi compune o melodie care se va intitula «Vîrful Tîmpa»“.
La Bran, artista populară Ileana Pop a fost asaltată de musafirii care voiau să afle cum se încondeiază ouăle. Cît despre concursul propriu-zis, Dinu Săraru, șeful Biroului de presă scria: „Artă cu A mare“. Iar membrii juriului notau: „organizarea e fără cusur“, „e cel mai reușit festival din cîte cunosc“. Iar despre publicul brașovean, un concurent spunea c㠄e atît de cald și receptiv încît un concurent urcînd pe scena Cerbului de Aur, poate spune că 40% are victoria asigurată“. Premiul I a ajuns în Suedia, la Ann Louise Hannson. Noi am luat bronzul, prin Corina Chiriac. Cătălina Marinescu a primit o mențiune. A fost prima și ultima oară cînd s-au acordat și diplome de onoare dirijorului Sile Dinicu și regizorului Alexandru Bocăneț. Parcă se presimțea că Cerbul de Aur va intra într-o lungă și tristă hibernare de 21 de ani.

Premii serioase

• Regulamentul festivalului preciza și cuantumul premiilor:
- Marele Premiu: 20.000 de lei și statueta „Cerbul de Aur“
- Premiul II: 15.000 de lei și statueta „Cerbul de Argint“
- Premiul III: 10.000 de lei și statueta „Cerbul de Bronz“
- o mențiune de popularitate oferită de municipiul Brașov în valoare de 4.000 de lei
- o mențiune pentru cea mai bună interpretare a unui cîntec românesc, oferită de Radioteleviziunea Română, în valoare de 4.000 de lei.
De precizat că, în acei ani, un salariu mediu era de 800 de lei, iar statuetele chiar erau din aur, argint și bronz.

Din culise

• Pe 8 martie 1970, cîntăreața portugheză Tonicha și-a serbat ziua de naștere. Ea a împlinit 23 de ani la Brașov.
• Claude Colas din Monaco a evoluat în festival cu propria compoziție, dar și cu chitara produsă de el însuși. El provine dintr-o familie de circari, el însuși, înainte de a deveni cîntăreț, a fost acrobat.
• Actorul brașovean Boris Cavlițchi a jucat în trupa lui Constantin Tănase în aceeași vreme cînd era invitată și Josephine Baker. La Brașov, cei doi s-au îmbrățișat, iar celebra Josephine i-a dăruit o fotografie în care apare alături de Constantin Tănase, făcută în 1927.
• Tot Josephine Baker a șters din dedicația oferită de Mihaela Mihai cuvîntul „petite“, rămînînd „une chanteuse“.
• Viața personală a cîntăreței Connie Francis este legată de România. Impresarul ei la acea vreme era român, iar tatăl iubitului ei se născuse în România. „La noi în casă vorbim deseori despre România“, a mărturisit ea.
• Au fost de 7 ori mai puține premii decît concurenți.
• Primul recital din viața lui Cliff Richard a fost cel de la Brașov.
• Singurul oaspete străin care a fost prezent la toate edițiile Cerbului a fost David Stones, impresarul interpreților din Anglia.
• Helena Vondrackova din Cehoslovacia a dat probe pentru filmul „Mihai Viteazul“, dar n-a avut succes.
• Cu 24 de lei se putea cumpăra de la chioșcurile de ziare și tutungerii un set de 32 de fotografii ale concurenților.
• Maria Valejo din Portugalia a văzut zăpadă pentru prima oară în viața ei pe crestele Carpaților, la Brașov.
• Melodia „Of, inimioară“, de Edmond Deda, vedeta mai multor ediții, se cînta la vremea aceea în întreaga Europă, în circa 40 de interpretări.
• Therese Steinmetz a venit în Brașov însoțită de o echipă de cineaști din Olanda cu care a filmat pelicula „Therese la Brașov“.
• Cel mai tînăr concurent din 1971 a fost Eric Spree Spitzer din Austria care era încă elev și care a venit la festival fără aprobarea școlii, riscînd exmatricularea.
• Lorena Midi a constatat că o valiză îi rămăsese pe aeroportul din Roma, dar, din greșeală a fost luată de alt interpret care venea la Brașov, Sergio Endrige. Cele 5 valize cu partituri și instrumente ale lui O. C. Smith au ajuns în loc de București, la Londra.
• Un băiețel de 5 ani din Brașov i-a dăruit lui Cliff Richard un cerb desenat de el. Cîntărețul i-a întors gestul, desenîndu-i și el un cerb, cu autograf.
• Anda Adam, o fetiță din Brașov de numai 6 ani, i-a trimis Andei Călugăreanu fotografia jucăriilor ei și mesajul: „Dragă Anda, țin pumnii strînși pentru tine!“.
• Compozitorul Ion Cristinoiu a fost și instrumentist în orchestra de la Cerb.
• Dalida, după 11 ore cu mașina de la Arad la Brașov, a sosit la hotel la 5 dimineața și a dat un concert extraordinar.

Protest în flăcări

• Ediția din 1969 n-a început cuminte și conform programului cum anunța presa vremii, ci cu un incident petrecut la Brașov. Cunoscutul om de radio Cornel Chiriac, vocea emisiunii „Metronom“ de la Europa liberă, a întreprins numeroase demersuri pentru ca formația Pheonix să fie inclusă în programul Cerbului. A reușit, dar organizatorii au contramandat înțelegerea, preferîndu-l pe Cliff Richard. Cornel Chiriac s-a certat cu toată lumea și, neobținînd nimic, s-a închis în camera de hotel și a dat foc la draperii. Personalul hotelului și pompierii au spart ușa pentru a stinge incendiul, iar Chiriac a dispărut în învălmășeală, avînd la el doar benzile cu melodiile Phoenix. Peste cîteva zile a reușit să treacă granița în Austria cu ajutorul unei invitații falsificate (primită în timpul Cerbului și avînd drept destinație inițială Polonia). Cerbul de Aur a fost practic adevăratul imbold care l-a propulsat peste granițe pe îndrăgitul crainic de radio. Și în RFG a fost urmărit de Securitate, iar în 1975, a fost asasinat pe o stradă din München.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Suplimente

Un greu al rock-ului mondial a cîntat la Brașov


Steve Vai, vrăjit de folclorul românesc

Seara galei Cerbul de Aur 2009


Cerbul de Aur pleacă în Italia
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Cine sînt parlamentarii de Brașov care au votat codul infractorilor, noaptea ca hoții


  Azi 12:48
 • ➤ Local


  Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. Cinci medii de 10.00 la Brașov


  Azi 12:03
 • ➤ Prima pagina


  Fără apărare în fața pacienților violenți


  Cine-i apără pe specialiștii de la UPU?


  Azi 09:56
 • ➤ Eveniment


  Se schimbă iar


  Dispare matematica de la examenul pentru liceu?


  Azi 09:43
 • ➤ Eveniment


  DRDP va plăti peste 230.000 de lei pentru paza unui tronson de Ocolitoare


  Azi 09:41
 • ➤ Eveniment


  Droguri de mare risc, confiscate la Brașov


  Azi 09:39
 • ➤ Eveniment


  Perioada de valabilitate a cardului de sănătate va fi prelungită de la 5 la 7 ani


  Azi 09:38
 • ➤ Eveniment


  UPU de la Spitalul Județean ar putea angaja un asistent social


  Azi 09:36
 • ➤ Eveniment


  104.000 lei pentru expertiza a cinci poduri și pasaje din Brașov


  Azi 09:35
 • ➤ Actualitate


  A cincea oară


  Festivalul Internațional Anim’est revine la Brașov


  Azi 09:31
 • ➤ Actualitate


  Brașovul, cel mai asigurat oraș din România


  Azi 09:29
 • ➤ Actualitate


  Romgaz: Gazele vor fi mai scumpe la iarnă


  Azi 09:27
 • ➤ National


  ,,Biblia infractorilor“ are 315 pagini


  Vot pentru Codul care îl scapă pe Dragnea de condamnare


  Azi 09:17
 • ➤ National


  „Progresul României în combaterea corupției e impresionant“


  Azi 09:07
 • ➤ Economic


  Studiu Eurostat


  Paradoxul românesc: locuri de muncă puține, dar șomaj mic


  Azi 09:03
 • ➤ Economic


  O treime dintre pensionari își încasează pensia cash


  Azi 09:01
 • ➤ Economic


  Robor la trei luni a urcat la 2,92%


  Azi 09:00
 • ➤ Economic


  Untul se îndreaptă spre noi prețuri-record


  Azi 08:58
 • ➤ Doctor


  Păducelul, planta inimii


  Azi 08:56
 • ➤ Doctor


  Hiperglicemia predispune femeile la cancer


  Azi 08:55
 • ➤ Doctor


  Un semnal de alarmă


  Cînd nu faci, e boală grea


  Azi 08:53
 • ➤ Doctor


  Farmacia de la moară


  Tărîțele, leacul ieftin și miraculos


  Azi 08:49
 • ➤ Doctor


  Dovlecelul, sănătate pentru ochi și inimă


  Azi 08:45
 • ➤ Doctor


  Ce anunță țiuitul în urechi


  Azi 08:44
 • ➤ Doctor


  5 plante care alungă insomnia


  Azi 08:43
 • ➤ Life


  S-a autodiagnosticat


  Sore: „Sînt bipolară și obsedată de control“


  Azi 08:39
 • ➤ Life


  Ramona Gabor dă detalii despre viața ei sentimentală


  Azi 08:37
 • ➤ Life


  Prima nuntă gay în familia regală a Marii Britanii


  Azi 08:35
 • ➤ Life


  Din culisele despărțirii dintre Bianca Drăgușanu și Victor Slav


  Azi 08:33
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Nume mari ale Brașovului


  Exercițiul de suferință și demnitate al Valeriei Căliman


  Azi 08:26
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  Mihai Teja, antrenor la Gaz Metan Mediaș


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  Kalinic, trimis acasă de selecționerul Croației!


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  CM 2018


  Cutremur în Mexic


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  Brașoveanul Dan Gîrtofan, locul 3 la Raliul Moldovei Bacău


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  Lotul U15 al României se formează la Tărlungeni


  Azi 08:07
 • ➤ Sport


  Baraj L3/ AS SR Brașov


  „Stegarii“ băgați în ședință


  Azi 08:04
 • ➤ Sport


  CM2018. Harry Kane a adus victoria Angliei în meciul cu Tunisia / Penedo a încasat trei goluri de la belgieni


  18.06.2018
 • ➤ Local


  Droguri de mare risc confiscate la Brașov


  18.06.2018
 • ➤ Prima pagina


  Cei mai buni elevi brașoveni, sărbătoriți la Aula Universității


  1903 de premianți la Brașov


  18.06.2018
 • ➤ Eveniment


  Violență la spital


  Asistentă de la UPU Brașov, bătută de un pacient beat


  18.06.2018
 • ➤ Eveniment


  Autobuzul turistic RAT circulă între orele 09.00 și 18.00


  18.06.2018
 • ➤ Eveniment


  Mîine se afișează rezultatele la Evaluarea Națională


  18.06.2018
 • ➤ Eveniment


  Senatorul Daniel Zamfir părăsește oficial PNL


  18.06.2018
 • ➤ Eveniment


  Micii producători de energie verde, aproape de a fi furnizori pe piață


  18.06.2018
 • ➤ Actualitate


  O variantă ce a eșuat de trei ori în ultimii 15 ani e reînviată


  Guvernul renunță la acordul cu Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Brașov


  18.06.2018
 • ➤ Actualitate


  Deputatul Benga cere PSD să-și asume public deciziile


  18.06.2018
 • ➤ Actualitate


  G4Media.ro lansează o ipoteză bombă


  Gruparea Vlase din PSD pregătește debarcarea lui Dragnea din Camera Deputaților


  18.06.2018
 • ➤ Actualitate


  Kelemen Hunor: În acest moment nu văd motive de suspendare a președintelui


  18.06.2018
 • ➤ Life


  Performanță


  O româncă a cîștigat cel mai tare concurs de fitness din lume


  18.06.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Provincialii și Dragoș Chircu vin la Brașov


  Primii finaliști la „Cerbul de Aur“

  Articolul următor

  Aleși de public și de juriu


  Alin Văduva și Florentina, semifinaliști la Cerb

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 53.075 milisecunde, încărcat în milisecunde