Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

De ce e supărată Luminița Dobrescu?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 13.09.2008
• Cîștigătoarea trofeului Cerbul de Aur din 1969 spune că va da în judecată conducerea TVR
• Ea este indignată de faptul că nu a fost invitată la gala aniversară a festivalului

Cerbul de Aur s-a încheiat fără ca numele Luminiței Dobrescu să fie pomenit măcar o singură dată. A fost o ediție aniversară, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului. În cadrul momentului festiv, din deschiderea ediției jubiliare, au fost invitate nume de rezonanță ale muzicii ușoare românești, spre bucuria publicului care a avut ocazia să-și reîntîlnească interpreții atît de dragi. În aceeași zi, organizatorii le-au înmînat cîte o diplomă și o plachetă aniversară și altor vedete care de-a lungul anilor și-au legat numele de Cerb Au fost însă omise cîteva personalități: Luminița Dobrescu și Mihaela Mihai, exact deținătoarea primului trofeu Cerbul de Aur românesc și, respectiv, a unui premiul special. De ce s-a întîmplat una ca asta? A fost o scăpare sau o greșeală intenționată? Luminița Dobrescu a trimis o scrisoare deschisă către Monitorul Expres în care a explicat pe larg motivele pentru care se simte jignită de TVR. Ea spune chiar că va da în judecată conducerea televiziunii publice, pe care o consideră vinovată de această situație care-i afectează imaginea artistică.

Neînțelegeri mai vechi cu TVR

Mulți s-au întrebat de ce la deschiderea oficială, nu a fost alături de Margareta Pîslaru, de Constantin Drăghici sau Corina Chiriac și prima cîștigătoare a Cerbului de Aur din România. În urma discuțiilor cu Luminița Dobrescu, dar și cu reprezentatul TVR, am aflat mai multe detalii din această poveste. Poveste care începe la emisiunea aniversar㠄Cerbul de Aur-40 de ani“, din martie și continuă cu „O dată în viaț㓠și „Gala UNICEF“. Plecată de mulți ani din România, cîntăreața a crezut că a scăpat de birocrația românească. A fost tare uimită cînd, izbindu-se de tărăgănări și alergătură de la un ghișeu la altul, și-a primit onorariile cu întîrziere de cîteva luni. Și asta după lămurirea unor neînțelegeri cu diverși funcționari sau realizatori din TVR. Nici emisiunile respective nu s-au derulat conform desfășurătorului promis, astfel că Luminița a ajuns din invitată de onoare, un personaj oarecare din platoul de filmare. Revolta ei, spune artista, s-a lăsat cu amenințări din partea unor oameni din televiziune.

De la sărbătoare a lipsit sărbătoritul

Cu aproape o lună înainte de Cerbul din acest an, Luminița a purtat discuții cu directorul general al festivalului, Titi Dincă, în care i-a propus să acorde la această ediție a festivalului „Premiul Luminița Dobrescu“ în valoare de 5.000 de dolari. Explicînd că e prea tîrziu, organizarea fiind deja pusă la punct, directorul a aprobat ideea, dar începînd de anul viitor. Numai că, spune artista, a rămas uimită să vadă că în timpul festivalului nu i s-a pomenit nici măcar numele la gala aniversară, la care nici măcar nu a fost invitată. Și la care, nu numai că i se părea firesc, ci obligatoriu, să fie prezentă ca prima cîștigătoarea româncă a trofeului. Despre susținerea unui recital, nici vorbă. Luminița a văzut Cerbul la televizor, în Italia. Atunci a aflat cu stupoare de momentul aniversar la care au fost prezente atîtea vedete legate de Cerb, mai puțin ea și Mihaela Mihai. „Atitudinea organizatorilor nu a făcut decît să ne pună într-o situație penibilă față de marele public din țară și străinătate de a cărui simpatie și dragoste ne bucurăm și astăzi“, scrie ea în memoriul trimis la redacție. Că s-au decernat și diplome aniversare a aflat de la Corina Chiriac, cîntăreața care, cu toate că a primit medalia jubiliară, a reproșat la rîndul ei organizatorilor că niciodată n-a fost invitată să cînte în recital la Cerb. „Și în situația aceasta mai sînt și alți colegi nedreptățiți“, a mai spus Corina chiar la festivitate.

Războiul se va muta în instanță?

Luminița Dobrescu a trimis memoriul inclusiv președintelui televiziunii Alexandru Sassu, președintelui țării Traian Băsescu, dar și Ministerului de Externe, Guvernului României, presei române, dar și celei internaționale. Luminița vrea să i se facă dreptate și numele ei să fie tratat așa cum se cuvine Nu e dornică de răzbunare, dar nici nu poate trece peste umilință. Mai ales că, pînă și în textul de prezentare al festivalului au fost menționați doar doi cîștigători români ai trofeului, iar de Luminița Dobrescu s-a uitat din nou. „Este o impertinență, o calomnie, pentru care o să aduc TVR-ul în fața instanței“, a declarat Luminița, încurajată de cîteva sute de mesaje primite pe Internet de la persoane care îi dau dreptate. „Ar trebui să mă exprim foarte vulgar ca să-i calific pe acești organizatori. Totul este o lucrătură de proastă calitate a unui grup care dorește să-mi strice reputația, o acțiune subversivă“, califică ea felul cum a fost tratată de organizatorii Cerbului „care nu mă au la suflet și care n-au prea multă cultură, își dau cu firma în cap, nu sînt profesioniști“. Ea le reproșează celor care au uitat-o și faptul că nu i-a dus mintea să acorde un premiu post mortem părintelui acestui festival, Tudor Vornicu, în schimb, au fost celebrate „persoane care n-au nicio legătură cu Cerbul“. „Doriți cumva să restitui Televiziunii aceste trofee?“, îl întreabă ea pe Alexandru Sassu, referindu-se la distincțiile primite la Cerb, la emisiunea aniversară și la cea de la împlinirea a 50 de ani de televiziune în România. Contactați de ziarul nostru pentru a-și preciza poziția în legătură cu acuzațiile Luminiței Dobrescu, reprezentanții TVR au declarat că nu vor să dea replici și detalii în presă, dar că îi vor răspunde personal Luminiței la memoriu.

Luminița se mută la Brașov?

• „Mi-au denigrat numele fără motiv, sînt decisă să merg în instanță, pentru mine e o situație foarte gravă“, mărturisește cîntăreața. E decepționată de ceea ce a întîlnit în România: „răutate, agresivitate, superficialitate legate numai de bani, de ascensiune, cultivarea cultului personalității și falselor valori“. Deși în memoriu scrie că nu se va mai întoarce niciodată în țara natală, într-o discuție cu reporterul Monitorul Expres ea mărturisește că și-ar schima decizia doar pentru Brașov. „Soțul meu, care e german, preferă Brașovul, în București n-aș mai putea trăi. În Brașov mă simt ca în Germania, e un oraș nobil, m-am îndrăgostit de el de la Cerb, din 1969. Chiar o să iau legătura cu o agenție imobiliară“, spune Luminița. Pe deasupra, cîntăreața are în plan să fondeze și un festival de muzică ușoară al ei. Poate tot la Brașov.

„Ați rănit un cerb care ar fi vrut sfios să se reîntoarcă în munții săi natali. Așa, va rămîne în continuare în munții Alpi, unde în mod sigur, ca și pînă acum, va găsi dragoste și cădură sufletească.“ Luminița Dobrescu, laureata Cerbului de Aur, 1969

„Conducerea TVR va transmite un răspuns punctual și personal doamnei Luminița Dobrescu cu privire la toate punctele semnalate.“ Cătălin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Alexandru Sassu, președintele director general al SRTv
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

1,5 milioane de lei pentru realizarea pistelor


Traseele de downhill din Postăvarul, încurcate în hârtii

Rugați să respecte regulamentul în interiorul parcului


La Zoo, unii vizitatori se poartă ei ca dobitoacele

Groapa în care stau promisiunile Ministerului Sănătății


Șantierul pentru extinderea UPU de la Spitalul județean a fost abandonat
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ National


  O capră neagră, cu un picior fracturat, a fost cărată în spate de salvamontiștii din Râșnov


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  Oficial. ACS SR Brașov continuă în Liga a 3-a


  15.07.2019
 • ➤ National


  ALDE o propune oficial pe Ramona Mănescu la Ministerul de Externe, în locul lui Meleșcanu


  15.07.2019
 • ➤ Local


  Elevii brașoveni care au picat Bacul se pot înscrie de azi pentru sesiunea din toamnă


  15.07.2019
 • ➤ National


  Guvernul vrea să taie din bursele studenților și sporurile funcționarilor publici


  15.07.2019
 • ➤ National


  Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne


  15.07.2019
 • ➤ IT, Stiinta si tehnica


  O modalitate ingenioasă de back up pentru un plus de siguranță!


  15.07.2019
 • ➤ Prima pagina


  Un brașovean a stabilit noul record național de alergare pe bandă


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Ordonanța care a deschis cutia Pandorei


  Război pe banii navetiștilor


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Brașovul s-a umplut de graffiti


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Din contestație în contestație


  Contractul pentru terminalul Aeroportului Brașov ajunge totuși în instanță


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Restricții de circulație pe DN73A între Predeal și Râșnov


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  Accident cu 5 victime pe DN 73


  15.07.2019
 • ➤ Eveniment


  USR Brașov a recrutat doi consilieri locali care vor să candideze și la primărie


  15.07.2019
 • ➤ National


  Remaniere guvernamentală


  Primii miniștri pe făraș


  15.07.2019
 • ➤ National


  Codruța Kovesi, la BBC: „Guvernul nu m-a susținut, dar jumătate de milion de oameni au apărat în stradă lupta împotriva corupției”


  15.07.2019
 • ➤ National


  PLUS își va desemna propriul candidat la prezidențiale


  15.07.2019
 • ➤ Life


  Propunere indecentă


  Anna Lesko: „Toți să purtăm costumul lui Adam și Eva“


  15.07.2019
 • ➤ Life


  Ed Sheeran a mâncat ciolan cu fasole și mici


  15.07.2019
 • ➤ Life


  Andreea Tonciu dorește să se întoarcă la tv


  15.07.2019
 • ➤ Life


  Fiul Vioricăi Dăncilă a divorțat?


  15.07.2019
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Cele mai folosite momeli pentru pescuit


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  AFC Hărman fără portar de meserie în amicalul cu Mioveni!


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  Precizia Săcele, egal cu Farul lui Zicu!


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  A zdrobit-o pe Serena Williams


  Simona Halep a uluit mapamondul cu succesul de la Wimbledon


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  Crăciun e mulțumit


  Cantonament reușit pentru Corona, la Lăzarea


  15.07.2019
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov a demarat plățile pentru foștii jucători și angajați


  15.07.2019
 • ➤ Local


  Patru jandarmi brașoveni vor pune tricolorul pe cel mai înalt vârf din Europa


  14.07.2019
 • ➤ Sport


  Novak Djokovic este campion la Wimbledon după o finală de poveste împotriva lui Roger Federer


  14.07.2019
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov, prima victorie a verii:4-2 cu Rapid FNG /Cristescu show!


  14.07.2019
 • ➤ Local


  PSD Brașov a schimbat-o pe Roxana Mînzatu de la conducerea Organizației de Femei


  14.07.2019
 • ➤ Local


  Cod galben de ploi torențiale și vijelii, la Brașov


  14.07.2019
 • ➤ Local


  Accident cu 6 victime lângă Bran


  14.07.2019
 • ➤ Local


  65 de brașoveni au luat Bacul după contestații


  14.07.2019
 • ➤ Sport


  Magic! Simona Halep e campioană la Wimbledon 2019! A demolat-o în finală pe Serena Williams


  13.07.2019
 • ➤ Local


  RFI: Kovesi rămâne singură în cursa pentru Bruxelles / Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar francez


  13.07.2019
 • ➤ Local


  USR își alege propunerea pentru Cotroceni


  13.07.2019
 • ➤ Local


  Bărbat atacat de urs pe o stradă din Predeal


  13.07.2019
 • ➤ Sport


  Oficial. Transferul verii /Antoine Griezmann la Barcelona!


  12.07.2019
 • ➤ Cititori


  Sfaturi de la JojoFashion.ro – Cum să alegem rochia de seară potrivită


  12.07.2019
 • ➤ Local


  A nins la Bâlea lac și în Bucegi


  12.07.2019
 • ➤ Local


  170 de elevi brașoveni nu au fost repartizați la liceu


  12.07.2019
 • ➤ Local


  A fost publicată repartizarea la licee


  12.07.2019
 • ➤ Life


  Teribile și inutile


  Cele mai stupide recorduri din lume


  12.07.2019
 • ➤ Life


  De probat


  Trucuri pentru un selfie reușit


  12.07.2019
 • ➤ Life


  Fructul verii


  Pepenele, 46 de calorii la 250 de grame


  12.07.2019
 • ➤ Life


  Face senzație pe YouTube


  Un papagal, cel mai tare dansator


  12.07.2019
 • ➤ Life


  Călătoria unei vulpi polare: a străbătut 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada


  12.07.2019
 • ➤ Life


  Robbie Williams și-a angajat gărzi de corp care să îl apere de extratereștri


  12.07.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Control computerizat la lemne

  Articolul următor

  Teribilism ucigaș


  Arși de vii în mașină

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 14.970 milisecunde, încărcat în milisecunde