Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

De ce e supărată Luminița Dobrescu?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 13.09.2008
• Cîștigătoarea trofeului Cerbul de Aur din 1969 spune că va da în judecată conducerea TVR
• Ea este indignată de faptul că nu a fost invitată la gala aniversară a festivalului

Cerbul de Aur s-a încheiat fără ca numele Luminiței Dobrescu să fie pomenit măcar o singură dată. A fost o ediție aniversară, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului. În cadrul momentului festiv, din deschiderea ediției jubiliare, au fost invitate nume de rezonanță ale muzicii ușoare românești, spre bucuria publicului care a avut ocazia să-și reîntîlnească interpreții atît de dragi. În aceeași zi, organizatorii le-au înmînat cîte o diplomă și o plachetă aniversară și altor vedete care de-a lungul anilor și-au legat numele de Cerb Au fost însă omise cîteva personalități: Luminița Dobrescu și Mihaela Mihai, exact deținătoarea primului trofeu Cerbul de Aur românesc și, respectiv, a unui premiul special. De ce s-a întîmplat una ca asta? A fost o scăpare sau o greșeală intenționată? Luminița Dobrescu a trimis o scrisoare deschisă către Monitorul Expres în care a explicat pe larg motivele pentru care se simte jignită de TVR. Ea spune chiar că va da în judecată conducerea televiziunii publice, pe care o consideră vinovată de această situație care-i afectează imaginea artistică.

Neînțelegeri mai vechi cu TVR

Mulți s-au întrebat de ce la deschiderea oficială, nu a fost alături de Margareta Pîslaru, de Constantin Drăghici sau Corina Chiriac și prima cîștigătoare a Cerbului de Aur din România. În urma discuțiilor cu Luminița Dobrescu, dar și cu reprezentatul TVR, am aflat mai multe detalii din această poveste. Poveste care începe la emisiunea aniversar㠄Cerbul de Aur-40 de ani“, din martie și continuă cu „O dată în viaț㓠și „Gala UNICEF“. Plecată de mulți ani din România, cîntăreața a crezut că a scăpat de birocrația românească. A fost tare uimită cînd, izbindu-se de tărăgănări și alergătură de la un ghișeu la altul, și-a primit onorariile cu întîrziere de cîteva luni. Și asta după lămurirea unor neînțelegeri cu diverși funcționari sau realizatori din TVR. Nici emisiunile respective nu s-au derulat conform desfășurătorului promis, astfel că Luminița a ajuns din invitată de onoare, un personaj oarecare din platoul de filmare. Revolta ei, spune artista, s-a lăsat cu amenințări din partea unor oameni din televiziune.

De la sărbătoare a lipsit sărbătoritul

Cu aproape o lună înainte de Cerbul din acest an, Luminița a purtat discuții cu directorul general al festivalului, Titi Dincă, în care i-a propus să acorde la această ediție a festivalului „Premiul Luminița Dobrescu“ în valoare de 5.000 de dolari. Explicînd că e prea tîrziu, organizarea fiind deja pusă la punct, directorul a aprobat ideea, dar începînd de anul viitor. Numai că, spune artista, a rămas uimită să vadă că în timpul festivalului nu i s-a pomenit nici măcar numele la gala aniversară, la care nici măcar nu a fost invitată. Și la care, nu numai că i se părea firesc, ci obligatoriu, să fie prezentă ca prima cîștigătoarea româncă a trofeului. Despre susținerea unui recital, nici vorbă. Luminița a văzut Cerbul la televizor, în Italia. Atunci a aflat cu stupoare de momentul aniversar la care au fost prezente atîtea vedete legate de Cerb, mai puțin ea și Mihaela Mihai. „Atitudinea organizatorilor nu a făcut decît să ne pună într-o situație penibilă față de marele public din țară și străinătate de a cărui simpatie și dragoste ne bucurăm și astăzi“, scrie ea în memoriul trimis la redacție. Că s-au decernat și diplome aniversare a aflat de la Corina Chiriac, cîntăreața care, cu toate că a primit medalia jubiliară, a reproșat la rîndul ei organizatorilor că niciodată n-a fost invitată să cînte în recital la Cerb. „Și în situația aceasta mai sînt și alți colegi nedreptățiți“, a mai spus Corina chiar la festivitate.

Războiul se va muta în instanță?

Luminița Dobrescu a trimis memoriul inclusiv președintelui televiziunii Alexandru Sassu, președintelui țării Traian Băsescu, dar și Ministerului de Externe, Guvernului României, presei române, dar și celei internaționale. Luminița vrea să i se facă dreptate și numele ei să fie tratat așa cum se cuvine Nu e dornică de răzbunare, dar nici nu poate trece peste umilință. Mai ales că, pînă și în textul de prezentare al festivalului au fost menționați doar doi cîștigători români ai trofeului, iar de Luminița Dobrescu s-a uitat din nou. „Este o impertinență, o calomnie, pentru care o să aduc TVR-ul în fața instanței“, a declarat Luminița, încurajată de cîteva sute de mesaje primite pe Internet de la persoane care îi dau dreptate. „Ar trebui să mă exprim foarte vulgar ca să-i calific pe acești organizatori. Totul este o lucrătură de proastă calitate a unui grup care dorește să-mi strice reputația, o acțiune subversivă“, califică ea felul cum a fost tratată de organizatorii Cerbului „care nu mă au la suflet și care n-au prea multă cultură, își dau cu firma în cap, nu sînt profesioniști“. Ea le reproșează celor care au uitat-o și faptul că nu i-a dus mintea să acorde un premiu post mortem părintelui acestui festival, Tudor Vornicu, în schimb, au fost celebrate „persoane care n-au nicio legătură cu Cerbul“. „Doriți cumva să restitui Televiziunii aceste trofee?“, îl întreabă ea pe Alexandru Sassu, referindu-se la distincțiile primite la Cerb, la emisiunea aniversară și la cea de la împlinirea a 50 de ani de televiziune în România. Contactați de ziarul nostru pentru a-și preciza poziția în legătură cu acuzațiile Luminiței Dobrescu, reprezentanții TVR au declarat că nu vor să dea replici și detalii în presă, dar că îi vor răspunde personal Luminiței la memoriu.

Luminița se mută la Brașov?

• „Mi-au denigrat numele fără motiv, sînt decisă să merg în instanță, pentru mine e o situație foarte gravă“, mărturisește cîntăreața. E decepționată de ceea ce a întîlnit în România: „răutate, agresivitate, superficialitate legate numai de bani, de ascensiune, cultivarea cultului personalității și falselor valori“. Deși în memoriu scrie că nu se va mai întoarce niciodată în țara natală, într-o discuție cu reporterul Monitorul Expres ea mărturisește că și-ar schima decizia doar pentru Brașov. „Soțul meu, care e german, preferă Brașovul, în București n-aș mai putea trăi. În Brașov mă simt ca în Germania, e un oraș nobil, m-am îndrăgostit de el de la Cerb, din 1969. Chiar o să iau legătura cu o agenție imobiliară“, spune Luminița. Pe deasupra, cîntăreața are în plan să fondeze și un festival de muzică ușoară al ei. Poate tot la Brașov.

„Ați rănit un cerb care ar fi vrut sfios să se reîntoarcă în munții săi natali. Așa, va rămîne în continuare în munții Alpi, unde în mod sigur, ca și pînă acum, va găsi dragoste și cădură sufletească.“ Luminița Dobrescu, laureata Cerbului de Aur, 1969

„Conducerea TVR va transmite un răspuns punctual și personal doamnei Luminița Dobrescu cu privire la toate punctele semnalate.“ Cătălin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Alexandru Sassu, președintele director general al SRTv
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

09:02

Să mâncăm mai sănătos


Fără taxe pentru producători în Piața Star
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Life


  Românii au început să vândă ,,cenușă de la incendiul de la Notre-Dame“


  Azi 16:15
 • ➤ National


  Estimări ale PE la europarlamentare în România: PNL - 9 mandate, PSD - 8, Alianța USR-PLUS - 6


  Azi 15:06
 • ➤ Local


  Brașov: Stația de taxi de la Livadă se mută După Ziduri


  Azi 14:29
 • ➤ Local


  Brașovenii sunt invitați la un concert de fanfară în Piața Unirii


  Azi 13:49
 • ➤ Sport


  Până la sfârșitul lunii


  Primăria Brașov semnează contractul de proiectare a Sălii Polivalente /În 2020 începe construcția


  Azi 13:19
 • ➤ Sport


  Un nou apel pentru salvarea clubului


  ACS SR Brașov. Stîngă, Toader și Marin au prefațat meciul cu ACSO Filiași


  Azi 10:47
 • ➤ Prima pagina


  Pietonal nou în Răcădău


  Azi 09:14
 • ➤ Eveniment


  Parteneriat cu SC Distribuție Electrica Transilvania Sud SA


  Încă o clasă de învățământ dual la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“


  Azi 09:10
 • ➤ Eveniment


  Roboți pentru sterilizarea secțiilor din Spitalul Făgăraș


  Azi 09:07
 • ➤ Eveniment


  Impozite mai mari pentru proprietarii de clădiri nerezidențiale


  Azi 09:06
 • ➤ Actualitate


  Să mâncăm mai sănătos


  Fără taxe pentru producători în Piața Star


  Azi 09:02
 • ➤ Actualitate


  CFR suplimentează de Paști trenurile și reduce prețul biletelor spre Marea Neagră


  Azi 08:58
 • ➤ National


  CEx PSD a votat dorința liderului absolut


  Dragnea l-a debarcat pe Tudorel Toader


  Azi 08:47
 • ➤ National


  Alianța 2020 USR PLUS, ținta unei campanii de dezinformare prin „pliante otrăvite“


  Azi 08:41
 • ➤ Life


  Excentricități


  Iulia Albu i-a făcut cocoșului cont de Instagram


  Azi 08:36
 • ➤ Life


  Ronan Keating, spectacol exclusivist în Poiana Brașov


  Azi 08:33
 • ➤ Life


  Nicoleta Luciu, două luni de dietă cu salate


  Azi 08:32
 • ➤ Life


  Sanda Țăranu, operată de urgență


  Azi 08:30
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Remedii pentru stoparea instalării diabetului zaharat


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:22
 • ➤ Sport


  Burleanu anunță că fotbalul românesc riscă dezastrul!


  Azi 08:19
 • ➤ Sport


  „Premiați“


  „Chiolhanuri“ marca FRF


  Azi 08:16
 • ➤ Sport


  Olimpia CSU Brașov, în careul de ași al LNBF


  Azi 08:12
 • ➤ Sport


  Corona Brașov, la doi pași de titlul de campioană


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  Numire


  Adrian Hârlab revine în fotbalul brașovean


  Azi 08:04
 • ➤ National


  Viorica Dăncilă a impus în CEX remanierea guvernamentală, dar Dragnea are alt plan


  17.04.2019
 • ➤ National


  BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare: PSD și Alianța USR-PLUS, pe primele poziții


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Tâlhărit în parcarea unui centru comercial


  17.04.2019
 • ➤ National


  Alianța USR-PLUS îi cere lui Iohannis să refuze numirea lui Nicolicea la Justiție


  17.04.2019
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Siguranța la școală și în vacanță a copiilor


  17.04.2019
 • ➤ National


  Secretele din CV-ul lui Eugen Nicolicea, susținut de PSD pentru Justiție: unde a făcut Facultatea de Drept și cum a obținut certificatul de revoluționar


  17.04.2019
 • ➤ National


  Eugen Nicolicea este propus de PSD la Justiție, în locul lui Toader


  17.04.2019
 • ➤ National


  PSD a votat debarcarea lui Tudorel Toader


  17.04.2019
 • ➤ National


  Emilia Șercan, jurnalist: Am fost amenințată cu moartea


  17.04.2019
 • ➤ National


  Asociația foștilor deținuți politici din Sibiu susține că legitimația lui Ion Muntean,trimis de PSD la negocierile cu Iohannis, a fost eliberată în fals


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Local


  Judecătoria Brașov


  SOMAȚIE


  17.04.2019
 • ➤ Prima pagina


  Încă 18 luni de șantier la Urgențe


  17.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Concurs de protecție civilă pentru elevi


  17.04.2019
 • ➤ Eveniment


  Față nouă până în 2020


  Spitalul Județean renunță la cinci săli de operații


  17.04.2019
 • ➤ Eveniment


  RIAL se extinde și caută angajați


  17.04.2019
 • ➤ Actualitate


  Ridicată din propria cenușă


  330 de ani de când a ars Biserica Sf. Maria, renăscută Biserica Neagră


  17.04.2019
 • ➤ Actualitate


  O singură ofertă pentru modernizarea „Drumului de sub munte“


  17.04.2019
 • ➤ Actualitate


  De unde cumpărăm miei de Paști


  17.04.2019
 • ➤ Actualitate


  Liberalii ies la curățenie în Bartolomeu


  17.04.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Control computerizat la lemne

  Articolul următor

  Teribilism ucigaș


  Arși de vii în mașină

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 25.317 milisecunde, încărcat în milisecunde