Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

De ce e supărată Luminița Dobrescu?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 13.09.2008
• Cîștigătoarea trofeului Cerbul de Aur din 1969 spune că va da în judecată conducerea TVR
• Ea este indignată de faptul că nu a fost invitată la gala aniversară a festivalului

Cerbul de Aur s-a încheiat fără ca numele Luminiței Dobrescu să fie pomenit măcar o singură dată. A fost o ediție aniversară, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului. În cadrul momentului festiv, din deschiderea ediției jubiliare, au fost invitate nume de rezonanță ale muzicii ușoare românești, spre bucuria publicului care a avut ocazia să-și reîntîlnească interpreții atît de dragi. În aceeași zi, organizatorii le-au înmînat cîte o diplomă și o plachetă aniversară și altor vedete care de-a lungul anilor și-au legat numele de Cerb Au fost însă omise cîteva personalități: Luminița Dobrescu și Mihaela Mihai, exact deținătoarea primului trofeu Cerbul de Aur românesc și, respectiv, a unui premiul special. De ce s-a întîmplat una ca asta? A fost o scăpare sau o greșeală intenționată? Luminița Dobrescu a trimis o scrisoare deschisă către Monitorul Expres în care a explicat pe larg motivele pentru care se simte jignită de TVR. Ea spune chiar că va da în judecată conducerea televiziunii publice, pe care o consideră vinovată de această situație care-i afectează imaginea artistică.

Neînțelegeri mai vechi cu TVR

Mulți s-au întrebat de ce la deschiderea oficială, nu a fost alături de Margareta Pîslaru, de Constantin Drăghici sau Corina Chiriac și prima cîștigătoare a Cerbului de Aur din România. În urma discuțiilor cu Luminița Dobrescu, dar și cu reprezentatul TVR, am aflat mai multe detalii din această poveste. Poveste care începe la emisiunea aniversar㠄Cerbul de Aur-40 de ani“, din martie și continuă cu „O dată în viaț㓠și „Gala UNICEF“. Plecată de mulți ani din România, cîntăreața a crezut că a scăpat de birocrația românească. A fost tare uimită cînd, izbindu-se de tărăgănări și alergătură de la un ghișeu la altul, și-a primit onorariile cu întîrziere de cîteva luni. Și asta după lămurirea unor neînțelegeri cu diverși funcționari sau realizatori din TVR. Nici emisiunile respective nu s-au derulat conform desfășurătorului promis, astfel că Luminița a ajuns din invitată de onoare, un personaj oarecare din platoul de filmare. Revolta ei, spune artista, s-a lăsat cu amenințări din partea unor oameni din televiziune.

De la sărbătoare a lipsit sărbătoritul

Cu aproape o lună înainte de Cerbul din acest an, Luminița a purtat discuții cu directorul general al festivalului, Titi Dincă, în care i-a propus să acorde la această ediție a festivalului „Premiul Luminița Dobrescu“ în valoare de 5.000 de dolari. Explicînd că e prea tîrziu, organizarea fiind deja pusă la punct, directorul a aprobat ideea, dar începînd de anul viitor. Numai că, spune artista, a rămas uimită să vadă că în timpul festivalului nu i s-a pomenit nici măcar numele la gala aniversară, la care nici măcar nu a fost invitată. Și la care, nu numai că i se părea firesc, ci obligatoriu, să fie prezentă ca prima cîștigătoarea româncă a trofeului. Despre susținerea unui recital, nici vorbă. Luminița a văzut Cerbul la televizor, în Italia. Atunci a aflat cu stupoare de momentul aniversar la care au fost prezente atîtea vedete legate de Cerb, mai puțin ea și Mihaela Mihai. „Atitudinea organizatorilor nu a făcut decît să ne pună într-o situație penibilă față de marele public din țară și străinătate de a cărui simpatie și dragoste ne bucurăm și astăzi“, scrie ea în memoriul trimis la redacție. Că s-au decernat și diplome aniversare a aflat de la Corina Chiriac, cîntăreața care, cu toate că a primit medalia jubiliară, a reproșat la rîndul ei organizatorilor că niciodată n-a fost invitată să cînte în recital la Cerb. „Și în situația aceasta mai sînt și alți colegi nedreptățiți“, a mai spus Corina chiar la festivitate.

Războiul se va muta în instanță?

Luminița Dobrescu a trimis memoriul inclusiv președintelui televiziunii Alexandru Sassu, președintelui țării Traian Băsescu, dar și Ministerului de Externe, Guvernului României, presei române, dar și celei internaționale. Luminița vrea să i se facă dreptate și numele ei să fie tratat așa cum se cuvine Nu e dornică de răzbunare, dar nici nu poate trece peste umilință. Mai ales că, pînă și în textul de prezentare al festivalului au fost menționați doar doi cîștigători români ai trofeului, iar de Luminița Dobrescu s-a uitat din nou. „Este o impertinență, o calomnie, pentru care o să aduc TVR-ul în fața instanței“, a declarat Luminița, încurajată de cîteva sute de mesaje primite pe Internet de la persoane care îi dau dreptate. „Ar trebui să mă exprim foarte vulgar ca să-i calific pe acești organizatori. Totul este o lucrătură de proastă calitate a unui grup care dorește să-mi strice reputația, o acțiune subversivă“, califică ea felul cum a fost tratată de organizatorii Cerbului „care nu mă au la suflet și care n-au prea multă cultură, își dau cu firma în cap, nu sînt profesioniști“. Ea le reproșează celor care au uitat-o și faptul că nu i-a dus mintea să acorde un premiu post mortem părintelui acestui festival, Tudor Vornicu, în schimb, au fost celebrate „persoane care n-au nicio legătură cu Cerbul“. „Doriți cumva să restitui Televiziunii aceste trofee?“, îl întreabă ea pe Alexandru Sassu, referindu-se la distincțiile primite la Cerb, la emisiunea aniversară și la cea de la împlinirea a 50 de ani de televiziune în România. Contactați de ziarul nostru pentru a-și preciza poziția în legătură cu acuzațiile Luminiței Dobrescu, reprezentanții TVR au declarat că nu vor să dea replici și detalii în presă, dar că îi vor răspunde personal Luminiței la memoriu.

Luminița se mută la Brașov?

• „Mi-au denigrat numele fără motiv, sînt decisă să merg în instanță, pentru mine e o situație foarte gravă“, mărturisește cîntăreața. E decepționată de ceea ce a întîlnit în România: „răutate, agresivitate, superficialitate legate numai de bani, de ascensiune, cultivarea cultului personalității și falselor valori“. Deși în memoriu scrie că nu se va mai întoarce niciodată în țara natală, într-o discuție cu reporterul Monitorul Expres ea mărturisește că și-ar schima decizia doar pentru Brașov. „Soțul meu, care e german, preferă Brașovul, în București n-aș mai putea trăi. În Brașov mă simt ca în Germania, e un oraș nobil, m-am îndrăgostit de el de la Cerb, din 1969. Chiar o să iau legătura cu o agenție imobiliară“, spune Luminița. Pe deasupra, cîntăreața are în plan să fondeze și un festival de muzică ușoară al ei. Poate tot la Brașov.

„Ați rănit un cerb care ar fi vrut sfios să se reîntoarcă în munții săi natali. Așa, va rămîne în continuare în munții Alpi, unde în mod sigur, ca și pînă acum, va găsi dragoste și cădură sufletească.“ Luminița Dobrescu, laureata Cerbului de Aur, 1969

„Conducerea TVR va transmite un răspuns punctual și personal doamnei Luminița Dobrescu cu privire la toate punctele semnalate.“ Cătălin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Alexandru Sassu, președintele director general al SRTv
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  Percheziții la Făgăraș, acasă la un handbalist francez, acuzat de trafic de droguri(video)


  Azi 16:35
 • ➤ Sport


  Liga 4 Brașov. Fotbaliștii Coronei au început antrenamentele cu regulamentul în mână


  Azi 15:12
 • ➤ Eveniment


  POLIȚIA BRAȘOV


  Ordinul de protecție provizoriu. Consecințele încălcării acestuia!


  Azi 14:09
 • ➤ Știri Brasov


  Teatrul „Sică Alexandrescu”, Opera Brașov, Filarmonica și Teatrul „Arlechino” își reiau spectacolele, dar la Bastionul Țesătorilor și în Piața Sf. Ioan


  Azi 13:22
 • ➤ Știri Brasov


  32 de cazuri noi de COVID 19 la Brașov, 238 noi cazuri depistate în România în ultimele 24 de ore


  Azi 13:10
 • ➤ Sport


  Hagi știe soluția care trebuie aplicată în sportul românesc


  Azi 12:48
 • ➤ Prima pagină


  Dinamită la bugete


  Noi creșteri pentru salariul minim


  Azi 09:05
 • ➤ Eveniment


  PREZENTARE


  „Brașovul, inima istorică a Transilvaniei“


  Azi 08:59
 • ➤ Eveniment


  40 de camere video vor supraveghea municipiul Făgăraș


  Azi 08:55
 • ➤ Eveniment


  Cioc pe asfalt pe Bulevardul Eroilor


  Azi 08:53
 • ➤ Eveniment


  Pensionar căutat de familie


  Azi 08:51
 • ➤ Eveniment


  58 plus 1


  Licitație pentru noua grădiniță din Tractorul


  Azi 08:42
 • ➤ Eveniment


  Strada Institutului, de la două la patru benzi


  Azi 08:40
 • ➤ Eveniment


  Casa în care a locuit George Barițiu va fi scoasă la vânzare


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  Reprofilare


  Anda Adam a făcut bani și în timpul pandemiei


  Azi 08:34
 • ➤ Life


  Ștefan Iancu din serialul „Vlad” a debutat alături de Keira Knigthley


  Azi 08:30
 • ➤ Doctor


  Folosirea îndelungată a aspirinei poate duce la orbire


  Azi 08:28
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Avantajele și dezavantajele pereților cu lambriuri din lemn


  Azi 08:26
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:25
 • ➤ Sport


  FCSB și FC Voluntari au dat startul fotbalului în România


  Azi 08:23
 • ➤ Sport


  Liga 1 revine după pandemia de COVID-19


  Azi 08:20
 • ➤ Sport


  Toate testele arbitrilor pentru Covid-19 sunt negative


  Azi 08:15
 • ➤ Sport


  Se întâmplă în România! La polo feminin avem două campioane!


  Azi 08:13
 • ➤ Sport


  Marin Barbu e furios pe deciziile guvernanților


  Azi 08:10
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  90 sau 40%?


  Azi 08:03
 • ➤ Sport


  Corona Brașov. Primul antrenament, prima încălcare a ordinului MTS și MS


  03.06.2020
 • ➤ National


  Legea educației sexuale în școli devine legea educației sanitare, dar doar cu acordul scris al părinților


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  LPF a anunțat programul primei etape din Liga 1 după pandemie!


  03.06.2020
 • ➤ National


  Parlamentul a decis dublarea alocațiilor, după ce Guvernul a amânat legea până la 1 august 2020


  03.06.2020
 • ➤ Știri Brasov


  6 noi cazuri COVID 19 la Brașov, 152 noi cazuri de îmbolnăvire în țară


  03.06.2020
 • ➤ National


  CCR: Guvernul organizează alegerile, dar prelungirea mandatelor aleșilor locali prin ordonanță de urgență este neconstituțională


  03.06.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Primăria Brașov a reluat evaluarea proiectelor culturale. Vor fi finanțate doar evenimente în aer liber, bugetul total fiind tăiat la jumătate


  03.06.2020
 • ➤ Prima pagină


  Parc cultural După Ziduri


  03.06.2020
 • ➤ Eveniment


  Proceduri prea întortocheate pentru adopție


  03.06.2020
 • ➤ Eveniment


  Se redeschide Canionul 7 Scări


  03.06.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Buget suplimentat pentru bursele elevilor din Brașov


  03.06.2020
 • ➤ Actualitate


  Singur nu se poate


  Consiliul Județean pregătește concesionarea Aeroportului Internațional Brașov


  03.06.2020
 • ➤ Actualitate


  RATBV a pierdut 6,5 milioane pe perioada stării de urgență


  03.06.2020
 • ➤ National


  Locuri pe șantiere


  Constructorii de Autostrăzi propun o soluție pentru românii întorși în țară


  03.06.2020
 • ➤ National


  Începe studiul privind imunizarea populației României la coronavirus


  03.06.2020
 • ➤ National


  Vicepreședintele ANRE: „Nu mă aștept la o scădere senzațională a prețurilor la 1 iulie”


  03.06.2020
 • ➤ Life


  O scumpă


  Delia, primele 3 concerte în aer liber


  03.06.2020
 • ➤ Life


  Mădălina Ghenea suferă


  03.06.2020
 • ➤ Life


  Fotografia nud a lui Jennifer Aniston, scoasă la licitație


  03.06.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Cum să asortezi parchetul gri într-o amenajare modernă


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  Roland Garros s-ar putea disputa cu spectatori


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  Apelul șefului MTS


  Deschideți bazele sportive


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  Marius Constantin și Aby Popa vor fi antrenați de Dușan Uhrin


  03.06.2020
 • ➤ Sport


  Play-off în Liga a 4-a București pentru desemnarea campioanei


  03.06.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Control computerizat la lemne

  Articolul următor

  Teribilism ucigaș


  Arși de vii în mașină

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Setări Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres - Stiri Brasov | Powered by Yky CSM | executat în 22 milisecunde, încărcat în milisecunde