Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

De ce e supărată Luminița Dobrescu?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 13.09.2008
• Cîștigătoarea trofeului Cerbul de Aur din 1969 spune că va da în judecată conducerea TVR
• Ea este indignată de faptul că nu a fost invitată la gala aniversară a festivalului

Cerbul de Aur s-a încheiat fără ca numele Luminiței Dobrescu să fie pomenit măcar o singură dată. A fost o ediție aniversară, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului. În cadrul momentului festiv, din deschiderea ediției jubiliare, au fost invitate nume de rezonanță ale muzicii ușoare românești, spre bucuria publicului care a avut ocazia să-și reîntîlnească interpreții atît de dragi. În aceeași zi, organizatorii le-au înmînat cîte o diplomă și o plachetă aniversară și altor vedete care de-a lungul anilor și-au legat numele de Cerb Au fost însă omise cîteva personalități: Luminița Dobrescu și Mihaela Mihai, exact deținătoarea primului trofeu Cerbul de Aur românesc și, respectiv, a unui premiul special. De ce s-a întîmplat una ca asta? A fost o scăpare sau o greșeală intenționată? Luminița Dobrescu a trimis o scrisoare deschisă către Monitorul Expres în care a explicat pe larg motivele pentru care se simte jignită de TVR. Ea spune chiar că va da în judecată conducerea televiziunii publice, pe care o consideră vinovată de această situație care-i afectează imaginea artistică.

Neînțelegeri mai vechi cu TVR

Mulți s-au întrebat de ce la deschiderea oficială, nu a fost alături de Margareta Pîslaru, de Constantin Drăghici sau Corina Chiriac și prima cîștigătoare a Cerbului de Aur din România. În urma discuțiilor cu Luminița Dobrescu, dar și cu reprezentatul TVR, am aflat mai multe detalii din această poveste. Poveste care începe la emisiunea aniversar㠄Cerbul de Aur-40 de ani“, din martie și continuă cu „O dată în viaț㓠și „Gala UNICEF“. Plecată de mulți ani din România, cîntăreața a crezut că a scăpat de birocrația românească. A fost tare uimită cînd, izbindu-se de tărăgănări și alergătură de la un ghișeu la altul, și-a primit onorariile cu întîrziere de cîteva luni. Și asta după lămurirea unor neînțelegeri cu diverși funcționari sau realizatori din TVR. Nici emisiunile respective nu s-au derulat conform desfășurătorului promis, astfel că Luminița a ajuns din invitată de onoare, un personaj oarecare din platoul de filmare. Revolta ei, spune artista, s-a lăsat cu amenințări din partea unor oameni din televiziune.

De la sărbătoare a lipsit sărbătoritul

Cu aproape o lună înainte de Cerbul din acest an, Luminița a purtat discuții cu directorul general al festivalului, Titi Dincă, în care i-a propus să acorde la această ediție a festivalului „Premiul Luminița Dobrescu“ în valoare de 5.000 de dolari. Explicînd că e prea tîrziu, organizarea fiind deja pusă la punct, directorul a aprobat ideea, dar începînd de anul viitor. Numai că, spune artista, a rămas uimită să vadă că în timpul festivalului nu i s-a pomenit nici măcar numele la gala aniversară, la care nici măcar nu a fost invitată. Și la care, nu numai că i se părea firesc, ci obligatoriu, să fie prezentă ca prima cîștigătoarea româncă a trofeului. Despre susținerea unui recital, nici vorbă. Luminița a văzut Cerbul la televizor, în Italia. Atunci a aflat cu stupoare de momentul aniversar la care au fost prezente atîtea vedete legate de Cerb, mai puțin ea și Mihaela Mihai. „Atitudinea organizatorilor nu a făcut decît să ne pună într-o situație penibilă față de marele public din țară și străinătate de a cărui simpatie și dragoste ne bucurăm și astăzi“, scrie ea în memoriul trimis la redacție. Că s-au decernat și diplome aniversare a aflat de la Corina Chiriac, cîntăreața care, cu toate că a primit medalia jubiliară, a reproșat la rîndul ei organizatorilor că niciodată n-a fost invitată să cînte în recital la Cerb. „Și în situația aceasta mai sînt și alți colegi nedreptățiți“, a mai spus Corina chiar la festivitate.

Războiul se va muta în instanță?

Luminița Dobrescu a trimis memoriul inclusiv președintelui televiziunii Alexandru Sassu, președintelui țării Traian Băsescu, dar și Ministerului de Externe, Guvernului României, presei române, dar și celei internaționale. Luminița vrea să i se facă dreptate și numele ei să fie tratat așa cum se cuvine Nu e dornică de răzbunare, dar nici nu poate trece peste umilință. Mai ales că, pînă și în textul de prezentare al festivalului au fost menționați doar doi cîștigători români ai trofeului, iar de Luminița Dobrescu s-a uitat din nou. „Este o impertinență, o calomnie, pentru care o să aduc TVR-ul în fața instanței“, a declarat Luminița, încurajată de cîteva sute de mesaje primite pe Internet de la persoane care îi dau dreptate. „Ar trebui să mă exprim foarte vulgar ca să-i calific pe acești organizatori. Totul este o lucrătură de proastă calitate a unui grup care dorește să-mi strice reputația, o acțiune subversivă“, califică ea felul cum a fost tratată de organizatorii Cerbului „care nu mă au la suflet și care n-au prea multă cultură, își dau cu firma în cap, nu sînt profesioniști“. Ea le reproșează celor care au uitat-o și faptul că nu i-a dus mintea să acorde un premiu post mortem părintelui acestui festival, Tudor Vornicu, în schimb, au fost celebrate „persoane care n-au nicio legătură cu Cerbul“. „Doriți cumva să restitui Televiziunii aceste trofee?“, îl întreabă ea pe Alexandru Sassu, referindu-se la distincțiile primite la Cerb, la emisiunea aniversară și la cea de la împlinirea a 50 de ani de televiziune în România. Contactați de ziarul nostru pentru a-și preciza poziția în legătură cu acuzațiile Luminiței Dobrescu, reprezentanții TVR au declarat că nu vor să dea replici și detalii în presă, dar că îi vor răspunde personal Luminiței la memoriu.

Luminița se mută la Brașov?

• „Mi-au denigrat numele fără motiv, sînt decisă să merg în instanță, pentru mine e o situație foarte gravă“, mărturisește cîntăreața. E decepționată de ceea ce a întîlnit în România: „răutate, agresivitate, superficialitate legate numai de bani, de ascensiune, cultivarea cultului personalității și falselor valori“. Deși în memoriu scrie că nu se va mai întoarce niciodată în țara natală, într-o discuție cu reporterul Monitorul Expres ea mărturisește că și-ar schima decizia doar pentru Brașov. „Soțul meu, care e german, preferă Brașovul, în București n-aș mai putea trăi. În Brașov mă simt ca în Germania, e un oraș nobil, m-am îndrăgostit de el de la Cerb, din 1969. Chiar o să iau legătura cu o agenție imobiliară“, spune Luminița. Pe deasupra, cîntăreața are în plan să fondeze și un festival de muzică ușoară al ei. Poate tot la Brașov.

„Ați rănit un cerb care ar fi vrut sfios să se reîntoarcă în munții săi natali. Așa, va rămîne în continuare în munții Alpi, unde în mod sigur, ca și pînă acum, va găsi dragoste și cădură sufletească.“ Luminița Dobrescu, laureata Cerbului de Aur, 1969

„Conducerea TVR va transmite un răspuns punctual și personal doamnei Luminița Dobrescu cu privire la toate punctele semnalate.“ Cătălin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Alexandru Sassu, președintele director general al SRTv
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare


Aeroportul Brașov poate obține 70 de milioane de euro
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Local


  Primarul din Ghimbav, Dorel Toma, va fi judecat pentru abuz în serviciu. Instanța a respins excepțiile invocate de apărare


  23.10.2019
 • ➤ Local


  O brașoveancă, mușcată de un câine periculos


  23.10.2019
 • ➤ Life


  Primele 10.000 de abonamente la Neversea, SOLD OUT


  23.10.2019
 • ➤ Local


  Angajați din Ministerul Educației primesc sporuri de 1.500 de lei pentru că ar lucra într-un mediu toxic


  23.10.2019
 • ➤ Prima pagina


  Ediția de toamnă


  Peste 300 locuri de muncă, la Târgul de Cariere


  23.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Protecția consumatorului a descoperit bacterii coliforme și enterococi în gheața de la KFC


  23.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Lucrări


  Două săptămâni cu trafic complet închis pe un sector al străzii Nicolae Titulescu


  23.10.2019
 • ➤ Local


  Colegiul de Informatică din Brașov reintră în șantier, probabil, în luna decembrie


  23.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Codlea, înecată din nou de miros


  23.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Brașov. Un nou sens giratoriu lângă Poliție


  23.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Între 24 și 27 octombrie


  Peste 30.000 de cărți și autori celebri, de mâine, la Salonul Bookfest Brașov


  23.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Județul Brașov ocupă locul doi pe țară la numărul locurilor de cazare


  23.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Trotuare mai late, pe Bulevardul 15 Noiembrie


  23.10.2019
 • ➤ National


  Negocieri aproape finalizate


  Votul pentru noul Guvern s-ar putea da pe 5 noiembrie


  23.10.2019
 • ➤ National


  Raportul MCV: România „a făcut pași înapoi” în lupta anticorupție și independența justiției în anul 2019


  23.10.2019
 • ➤ Life


  Ca în povestea Cenușăresei


  Ștefania, iubita lui Speak, face succes în muzică


  23.10.2019
 • ➤ Life


  Neti Sandu se trezește de 25 de ani la ora 02.30


  23.10.2019
 • ➤ Life


  Rona Hartner a învins cancerul


  23.10.2019
 • ➤ Life


  Fuego l-a serbat pe Dichiseanu de ziua lui


  23.10.2019
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Beneficiile curelor cu ouă de prepeliță


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  Doi brașoveni sunt vicecampioni naționali la lupte


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  Duel românesc pentru grupele Cupei EHF


  Corona Brașov se va duela cu Gloria Bistrița


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  Gigi Becali și-a făcut calculele


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  Viitorul Stadionului Tineretului este: reconstrucție


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  După ce Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș


  Răzvan Burleanu: „Să nu fim ipocriți!”


  23.10.2019
 • ➤ Sport


  Răzvan Lucescu e în finala Ligii Campionilor Asiei cu Al Hilal!


  22.10.2019
 • ➤ National


  Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din Brașov, se deschide mâine


  22.10.2019
 • ➤ National


  Parlamentul a votat scăderea numărului de ore pentru toți elevii


  22.10.2019
 • ➤ Sport


  Corona Brașov va juca pentru un loc în Grupele EHF cu Gloria Bistrița / "Ne dorim să ajungem în grupe"


  22.10.2019
 • ➤ Cititori


  TOP 10 domenii de activitate care oferă cel mai mare salariu mediu brut anual în județul Brașov


  22.10.2019
 • ➤ Local


  Brașov: Lucrări de modernizare pe strada Nicolae Titulescu


  22.10.2019
 • ➤ Prima pagina


  Libertatea lui Niță, la mâna UE


  22.10.2019
 • ➤ Eveniment


  O șosea periculoasă


  Prefectul Rasaliu vrea parapeți pe DN73, spre Cristian


  22.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Crosul 15 Noiembrie 2019, ediție aniversară fără taxă de înscriere


  22.10.2019
 • ➤ Local


  Brașov. Program nou la eliberarea bonurilor de la Permise și Înmatriculări Auto


  22.10.2019
 • ➤ Eveniment


  Două firme își dispută contractul de extindere a iluminatului public din Brașov


  22.10.2019
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Probabil, anul viitor


  Manageri noi la Operă și la Teatrul „Sică Alexandrescu“


  22.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Directorul executiv adjunct al UNICEF Global așteaptă ca Brașovul să devin㠄Oraș prieten al copiilor“


  22.10.2019
 • ➤ Actualitate


  Lăcaș de cult provizoriu, în zona nouă din Tractorul


  22.10.2019
 • ➤ National


  Dezvăluire g4media.ro


  Comisia Europeană a oprit o mânărie a guvernului Dăncilă


  22.10.2019
 • ➤ National


  Orban anunță că marți și miercuri continuă seria discuțiilor cu partidele parlamentare


  22.10.2019
 • ➤ National


  Dan Barna: Ieșirea din criză nu este mandatul USR


  22.10.2019
 • ➤ Economic


  Comisia Europeană avertizează


  UE poate extinde joi zonele de interzicere a comerțului cu carne de porc din România


  22.10.2019
 • ➤ Economic


  Românii ar putea îngheța în case, la iarnă


  22.10.2019
 • ➤ Economic


  Turnurile de telefonie mobilă pot prezice când vine ploaia


  22.10.2019
 • ➤ Doctor


  10 afecțiuni de care suferă milenialii


  22.10.2019
 • ➤ Doctor


  Trag până pică


  92% dintre români se plâng de oboseală și doar 39% au apelat la medic


  22.10.2019
 • ➤ Doctor


  7 plante care vindecă pneumonia


  22.10.2019
 • ➤ Doctor


  Uneori nu știm de ce nu ne e bine


  Dezechilibrul electrolitic ne dă peste cap


  22.10.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Control computerizat la lemne

  Articolul următor

  Teribilism ucigaș


  Arși de vii în mașină

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 20.797 milisecunde, încărcat în milisecunde