Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

De ce e supărată Luminița Dobrescu?

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Camelia Onciu, 13.09.2008
• Cîștigătoarea trofeului Cerbul de Aur din 1969 spune că va da în judecată conducerea TVR
• Ea este indignată de faptul că nu a fost invitată la gala aniversară a festivalului

Cerbul de Aur s-a încheiat fără ca numele Luminiței Dobrescu să fie pomenit măcar o singură dată. A fost o ediție aniversară, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului. În cadrul momentului festiv, din deschiderea ediției jubiliare, au fost invitate nume de rezonanță ale muzicii ușoare românești, spre bucuria publicului care a avut ocazia să-și reîntîlnească interpreții atît de dragi. În aceeași zi, organizatorii le-au înmînat cîte o diplomă și o plachetă aniversară și altor vedete care de-a lungul anilor și-au legat numele de Cerb Au fost însă omise cîteva personalități: Luminița Dobrescu și Mihaela Mihai, exact deținătoarea primului trofeu Cerbul de Aur românesc și, respectiv, a unui premiul special. De ce s-a întîmplat una ca asta? A fost o scăpare sau o greșeală intenționată? Luminița Dobrescu a trimis o scrisoare deschisă către Monitorul Expres în care a explicat pe larg motivele pentru care se simte jignită de TVR. Ea spune chiar că va da în judecată conducerea televiziunii publice, pe care o consideră vinovată de această situație care-i afectează imaginea artistică.

Neînțelegeri mai vechi cu TVR

Mulți s-au întrebat de ce la deschiderea oficială, nu a fost alături de Margareta Pîslaru, de Constantin Drăghici sau Corina Chiriac și prima cîștigătoare a Cerbului de Aur din România. În urma discuțiilor cu Luminița Dobrescu, dar și cu reprezentatul TVR, am aflat mai multe detalii din această poveste. Poveste care începe la emisiunea aniversar㠄Cerbul de Aur-40 de ani“, din martie și continuă cu „O dată în viaț㓠și „Gala UNICEF“. Plecată de mulți ani din România, cîntăreața a crezut că a scăpat de birocrația românească. A fost tare uimită cînd, izbindu-se de tărăgănări și alergătură de la un ghișeu la altul, și-a primit onorariile cu întîrziere de cîteva luni. Și asta după lămurirea unor neînțelegeri cu diverși funcționari sau realizatori din TVR. Nici emisiunile respective nu s-au derulat conform desfășurătorului promis, astfel că Luminița a ajuns din invitată de onoare, un personaj oarecare din platoul de filmare. Revolta ei, spune artista, s-a lăsat cu amenințări din partea unor oameni din televiziune.

De la sărbătoare a lipsit sărbătoritul

Cu aproape o lună înainte de Cerbul din acest an, Luminița a purtat discuții cu directorul general al festivalului, Titi Dincă, în care i-a propus să acorde la această ediție a festivalului „Premiul Luminița Dobrescu“ în valoare de 5.000 de dolari. Explicînd că e prea tîrziu, organizarea fiind deja pusă la punct, directorul a aprobat ideea, dar începînd de anul viitor. Numai că, spune artista, a rămas uimită să vadă că în timpul festivalului nu i s-a pomenit nici măcar numele la gala aniversară, la care nici măcar nu a fost invitată. Și la care, nu numai că i se părea firesc, ci obligatoriu, să fie prezentă ca prima cîștigătoarea româncă a trofeului. Despre susținerea unui recital, nici vorbă. Luminița a văzut Cerbul la televizor, în Italia. Atunci a aflat cu stupoare de momentul aniversar la care au fost prezente atîtea vedete legate de Cerb, mai puțin ea și Mihaela Mihai. „Atitudinea organizatorilor nu a făcut decît să ne pună într-o situație penibilă față de marele public din țară și străinătate de a cărui simpatie și dragoste ne bucurăm și astăzi“, scrie ea în memoriul trimis la redacție. Că s-au decernat și diplome aniversare a aflat de la Corina Chiriac, cîntăreața care, cu toate că a primit medalia jubiliară, a reproșat la rîndul ei organizatorilor că niciodată n-a fost invitată să cînte în recital la Cerb. „Și în situația aceasta mai sînt și alți colegi nedreptățiți“, a mai spus Corina chiar la festivitate.

Războiul se va muta în instanță?

Luminița Dobrescu a trimis memoriul inclusiv președintelui televiziunii Alexandru Sassu, președintelui țării Traian Băsescu, dar și Ministerului de Externe, Guvernului României, presei române, dar și celei internaționale. Luminița vrea să i se facă dreptate și numele ei să fie tratat așa cum se cuvine Nu e dornică de răzbunare, dar nici nu poate trece peste umilință. Mai ales că, pînă și în textul de prezentare al festivalului au fost menționați doar doi cîștigători români ai trofeului, iar de Luminița Dobrescu s-a uitat din nou. „Este o impertinență, o calomnie, pentru care o să aduc TVR-ul în fața instanței“, a declarat Luminița, încurajată de cîteva sute de mesaje primite pe Internet de la persoane care îi dau dreptate. „Ar trebui să mă exprim foarte vulgar ca să-i calific pe acești organizatori. Totul este o lucrătură de proastă calitate a unui grup care dorește să-mi strice reputația, o acțiune subversivă“, califică ea felul cum a fost tratată de organizatorii Cerbului „care nu mă au la suflet și care n-au prea multă cultură, își dau cu firma în cap, nu sînt profesioniști“. Ea le reproșează celor care au uitat-o și faptul că nu i-a dus mintea să acorde un premiu post mortem părintelui acestui festival, Tudor Vornicu, în schimb, au fost celebrate „persoane care n-au nicio legătură cu Cerbul“. „Doriți cumva să restitui Televiziunii aceste trofee?“, îl întreabă ea pe Alexandru Sassu, referindu-se la distincțiile primite la Cerb, la emisiunea aniversară și la cea de la împlinirea a 50 de ani de televiziune în România. Contactați de ziarul nostru pentru a-și preciza poziția în legătură cu acuzațiile Luminiței Dobrescu, reprezentanții TVR au declarat că nu vor să dea replici și detalii în presă, dar că îi vor răspunde personal Luminiței la memoriu.

Luminița se mută la Brașov?

• „Mi-au denigrat numele fără motiv, sînt decisă să merg în instanță, pentru mine e o situație foarte gravă“, mărturisește cîntăreața. E decepționată de ceea ce a întîlnit în România: „răutate, agresivitate, superficialitate legate numai de bani, de ascensiune, cultivarea cultului personalității și falselor valori“. Deși în memoriu scrie că nu se va mai întoarce niciodată în țara natală, într-o discuție cu reporterul Monitorul Expres ea mărturisește că și-ar schima decizia doar pentru Brașov. „Soțul meu, care e german, preferă Brașovul, în București n-aș mai putea trăi. În Brașov mă simt ca în Germania, e un oraș nobil, m-am îndrăgostit de el de la Cerb, din 1969. Chiar o să iau legătura cu o agenție imobiliară“, spune Luminița. Pe deasupra, cîntăreața are în plan să fondeze și un festival de muzică ușoară al ei. Poate tot la Brașov.

„Ați rănit un cerb care ar fi vrut sfios să se reîntoarcă în munții săi natali. Așa, va rămîne în continuare în munții Alpi, unde în mod sigur, ca și pînă acum, va găsi dragoste și cădură sufletească.“ Luminița Dobrescu, laureata Cerbului de Aur, 1969

„Conducerea TVR va transmite un răspuns punctual și personal doamnei Luminița Dobrescu cu privire la toate punctele semnalate.“ Cătălin Dumitru, consilierul pe probleme de comunicare al lui Alexandru Sassu, președintele director general al SRTv
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

Efecte grave ale taxei pe lăcomie


Băncile au scris Parlamentului să respingă OUG 114
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Sepsi OSK - Viitorul 0-0. Viera a fost aproape să-i rupă genunchiul lui Ianis Hagi!


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Program dat peste cap! Amicalul dintre AFC Hărman și ACS SR Brașov a fost anulat!


  22.02.2019
 • ➤ Local


  Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov suspendă activitatea în semn de protest


  22.02.2019
 • ➤ Local


  Blocaj pe DN 13


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  S-au tras la sorți optimile de finală Europa League /Doar doi români au mai rămas în competiție


  22.02.2019
 • ➤ National


  Alianța „2020 USR PLUS“ și-a lansat la Brașov campania pentru europarlamentare


  22.02.2019
 • ➤ National


  Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș își suspendă activitatea pentru trei zile


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Cetate Olimpic Râșnov a realizat al șaselea transfer al iernii


  22.02.2019
 • ➤ National


  Parchetul Judecătoriei Constanța și-a suspendat activitatea. Mesaj către ministrul Justiției: Așa ceva nu se mai poate!


  22.02.2019
 • ➤ National


  Magistrații din Cluj suspendă activitățile judiciare


  22.02.2019
 • ➤ National


  Klaus Iohannis sesizează CCR în legătură cu Legea bugetului pe 2019


  22.02.2019
 • ➤ National


  Două cutremure în 3 ore, în Vrancea și Buzău


  22.02.2019
 • ➤ Prima pagina


  Apel fără precedent al Forumului Judecătorilor către magistrații de la toate instanțele și parchetele


  22.02.2019
 • ➤ Local


  JUDECĂTORIA BRAȘOV


  SOMAȚIE


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Vacanță cu gust


  Cele mai bune destinații din lume pentru iubitorii de ceai


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Made in România


  Genți handmade unicat, cusute la o mașină veche de 100 de ani


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Efecte terapeutice neașteptate


  Amestecul-magic: miere, scorțișoară și nuci


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Cel mai bătrân elefant ținut în captivitate a murit la 88 de ani


  22.02.2019
 • ➤ Life


  În pericol de dispariție


  Pangolinii giganți, cele mai traficate animale din întreaga lume


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Povești adevărate


  De pe coperta Vogue a ajuns cerșetoare


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Valentine’s Day-ul uitat al românilor


  Legende și datini de Dragobete


  22.02.2019
 • ➤ Life


  O actriță celebră a fost condamnată la 5 ani de închisoare


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Din culise


  Replica din „Titanic” pe care Leonardo DiCaprio nu a vrut să o spună


  22.02.2019
 • ➤ Prima pagina


  Veniți în stradă să ne apărăm de dictatură!


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  Numărul locurilor de parcare din Livadă pentru autocare, redus la jumătate


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  Ministerul Sănătății vrea să multiplice modelul spitalului regional de la Brașov


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  De la glorie la paragină


  Fostul cinematograf Astra a intrat în șantier


  22.02.2019
 • ➤ Eveniment


  CJ va reabilita podurile și podețele de pe traseele drumurilor modernizate pe fonduri europene


  22.02.2019
 • ➤ Actualitate


  Sărbătoare veselă


  Duminică strigăm „Dragobetele sărută fetele!”


  22.02.2019
 • ➤ Actualitate


  Ansamblu de locuințe, cu blocuri de 10 etaje, pe fosta platformă de la Prefa


  22.02.2019
 • ➤ National


  Aparatul lui Dragnea blochează toare anchetele


  DNA a deschis dosar penal privind cheltuirea subvențiilor primite de PSD


  22.02.2019
 • ➤ National


  Alianța 2020 USR PLUS anunță că se alătură protestului de duminic㠄Nu lăsăm țara pe mâna hoților!“


  22.02.2019
 • ➤ National


  Comisia Europeană reacționează la plângerea penală făcută de Adina Florea lui Frans Timmermans


  22.02.2019
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Decor de 10 milioane de euro


  Mădălina Ghenea, ședință foto pe iahtul socrului


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Pavel Bartoș: „Principala mea calitate e soția mea”


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Gwyneth Paltrow a dat în judecată un bărbat care o acuză de vătămare corporală


  22.02.2019
 • ➤ Life


  Pisica Choupette a „mulțumit“ fanilor pe Instagram pentru mesajele de condoleanțe


  22.02.2019
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Cărturari brașoveni în lupta națională


  Alexandru Ciurcu - de la „apostolatul gazetăresc" la amărăciunea unui exil odios (III)


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Dylan Flores a fost prezentat oficial la Sepsi


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Marilena Neagu a semnat prelungirea contractului cu Corona


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  LNHF


  Corona joacă în week-end, în deplasare, cu CSM Galați


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  CSM Satu Mare a făcut instrucție cu Olimpia


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Final de drum pentru Halep la Dubai


  22.02.2019
 • ➤ Sport


  Derby local la Hărman


  Ultimele teste ale iernii


  22.02.2019
 • ➤ National


  Avocatul Toni Neacșu: Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar / Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi


  21.02.2019
 • ➤ Sport


  Tenis. WTA, Dubai


  Simona Halep s-a oprit în sferturi. Românca, învinsă în trei seturi de Belinda Bencic


  21.02.2019
 • ➤ Sport


  Oficial. Marilena Neagu a semnat un nou contract cu Corona Brașov


  21.02.2019
 • ➤ National


  Tudorel Toader declanșează procedura de numire a unui nou procuror general


  21.02.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Control computerizat la lemne

  Articolul următor

  Teribilism ucigaș


  Arși de vii în mașină

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 24.286 milisecunde, încărcat în milisecunde