Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Jurista suspendată a Poliției Locale Brașov ameninț㠄Monitorul Expres“ cu controale

Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 08.11.2018
• Furioasă că ziarul nostru nu a șters de pe site două articole în care numele ei este legat de un dosar de trafic de minori și proxenetism, în care este judecată într-un proces aflat pe rol, fosta juristă, suspendată din funcție pînă la finalizarea procesului, acuză Monitorul că i-a ,,încălcat foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privată“
Arabela Papari, jurista Poliției Locale Brașov, suspendată din funcție în luna februarie ca urmare a implicării ei într-un dosar de trafic de minori și proxenetism, instrumentat de DIICOT Covasna și care se judecă în instanță, ameninț㠄Monitorul Expres“ cu ,,efectuarea unui control la redacție“, pe motiv că nu am dat curs solicitării de a șterge de pe site-ul ziarului două articole în care apare numele domniei sale. Argumentul juristei suspendate a Poliției Locale Brașov ar fi că ziarul nostru i-ar fi încălcat ,,foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privat㓠și invocă legi privind liberul acces la informație și Regulamentul UE nr. 679/2016 privind prelucrarea datelor personale.

Două articole bazate pe informații publice

Pe scurt. Ziarul nostru a publicat în noiembrie 2016, în urma unui comunicat de presă al DIICOT Covasna, un articol despre destructurarea unui grup infracțional acuzat de proxenetism și trafic de minori și despre arestarea unor inculpați, printre care și Arabela Papari, despre care DIICOT Covasna afirma, cu nume și prenume, că ,,este acuzată că s-a alăturat grupului infracțional în aprilie 2010, la cinci ani de la constituirea lui de către ceilalți inculpați“. Al doilea articol a fost publicat de „Monitorul Expres“ în februarie 2018, sub titlul „Judecată pentru proxenetism, a vrut să fie șefă la Poliția Local㓠în care, în baza accesului la informație privind persoanele publice, redactorul a relatat că jurista Papari Arabela Cristina s-a înscris la concursul pentru postul de director-adjunct al Poliției Locale, deși numele său apare într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. În articol se mai amintea că DIICOT - Biroul Teritorial Covasna a transmis o adresă către Poliția Locală, anunțînd trimiterea în judecată a juristei, în dosarul de proxenetism, la începutul lunii februarie 2018, drept pentru care Poliția Locală a suspendat-o pe juristă din funcție. Oricum, ea pierduse concursul pentru postul de conducere al instituției publice, pentru că nu reușise să obțină nota de trecere.

Ce dorește jurista suspendată?

În cîteva solicitări pe e-mail și într-o cerere verbală virulentă și apoi una scrisă depusă la redacție, Arabela Papari ne-a solicitat imperativ să ștergem cele două articole din site-ul ziarului, pe motiv că am fi încălcat diverse legi, dreptul la informație și Protecția Datelor cu Caracter Personal, precum și dreptul domniei sale la imagine. I-am explicat, atît cît a avut răbdare să asculte, cu argumente, că publicarea celor două materiale au caracter de interes public, au respectat legile și principiile deontologice, nu dezvăluie alte date personale decît cele agreate legal de instuțiile abilitate și de aceea nu s-ar justifica retragerea lor.   

Amenințări și pretenții de ,,cel puțin 200.000 euro“

Într-un e-mail recent, jurista suspendată a Poliției Locale Brașov revine la cererea scrisă din 30.10.2018, la care adaugă și amenințări: „Mi-ați încălcat foarte grav dreptul la imagine, dreptul la viață privată. Ați dezvăluit informații confidențiale în ceea ce privește viața mea personală. (...) Ați încălcat legea într-un mod foarte grav. În primul rînd art. 12 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public stipulează foarte clar că: Sînt exceptate de la liberul acces al cetățenilor următoarele informații: numele și prenumele persoanei (n.r. legea la care face referire nu stipulează sintagma ,,numele și prenumele persoanei“). Ați încălcat prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice. În continuare observ că nu dați curs cererilor mele, în conformitate cu dispozițiile imperative ale Regulamentului UE nr. 679/2016 - GDPR privind protecția datelor cu caracter personal și ale Legii nr. 190/2018. Menționez faptul că la expirarea termenului legal de soluționare a cererii mele (n.r. - doar instituțiile publice au un termen legal pentru a răspunde la sesizări) voi sesiza Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal (n.r. - numele corect al instituției este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), voi formula plîngere împotriva dvs. și voi solicita efectuarea unui control la redacție, pentru că observ că nu doriți să respectați prevederile legale în vigoare - Regulamentul UE nr. 679/2016, iar ulterior mă voi adresa instanțelor judecătorești competente și voi solicita daune morale și prejudicii aduse imaginii de cel puțin 200.000 euro, pentru că
m-ați jignit foarte tare în comunicatele dvs.“.

Sugerează că deține „înscrisuri și hîrtii de la DIICOT“ că este acoperită, „adică sub acoperire în acest dosar“

Deși, în articolele publicate, redactorii „Monitorul Expres“ au dezvăluit doar informații publice și nu au făcut nicio clipă considerații despre stadiul procesului public sau despre vinovăția sau nevinovăția inculpatei, Arabela Papari ține să facă ea însăși dezvăluiri personale despre relația domniei sale cu DIICOT, afirmații a căror veridicitate o pot evalua doar judecătorii de caz și procurorii DIICOT.
„În legătură cu dosarul DIICOT de la Sfîntu Gheorghe, dvs. nu aveți dreptul să dezvăluiți date confidențiale dintr-un dosar penal în curs de cercetare. Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Nu stabiliți dvs. în ziar și pe site-ul dvs. dacă o persoană este vinovată sau nu. Nu sînteți judecător să vă antepronunțați. Voi sesiza în acest sens Inspecția Judiciară. Mă voi îndrepta împotriva dvs. pentru că ați dezvăluit informații confidențiale din cadrul unui dosar în curs de soluționare. Și mai mult de atît, eu dețin înscrisuri și hîrtii de la DIICOT că sînt acoperită, adică sub acoperire în acest dosar. Momentan sînt suspendată din cadrul Poliției Locale Brașov, în mod ilegal bineînțeles. Raportul meu de serviciu este activ, nu m-a dat nimeni afară pentru că nu are motive. Am fost de acord cu suspendarea din cauza dvs. a presei pentru că m-ati umilit cît ați putut“, mai scrie jurista suspendată a Poliției Locale Brașov.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

Chiar dacă acum nu e perioada pentru vaccinare


Medicii pot cere suplimentarea stocului de vaccin antigripal
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Sport


  Corona Brașov a pierdut clar meciul cu Zalăul lui Tadici


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Performanță excelentă obținută de Ania Caill, sportiva Coronei Brașov


  18.01.2019
 • ➤ Local


  O femeie din Săcele, amenințată cu arma de soțul beat


  18.01.2019
 • ➤ National


  Al paisprezecelea deces din cauza gripei


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Cristi Balaj, noul șef al Agenției Naționale Anti-Doping!


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  LNBF. Olimpia CSU Brașov joacă la Târgoviște


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Începe anul cu o lectură


  Cele mai citite cărți din lume


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Trend alert: geanta supradimensionată


  Genți la modă în 2019


  18.01.2019
 • ➤ Life


  E bine să știm


  Cinci condimente pe care e bine să le refrigerezi


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Greu de înțeles


  Top 8 animale simpatice, dar canibale


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Vedeta anilor 80 a fost măritată cu Michael Crețu


  Sandra vrea 100 de borcane de zacuscă din România


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Gwyneth Paltrow și-a luat fostul soț în luna de miere cu noul soț


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Ultimul sezon din „Urzeala tronurilor” începe în aprilie


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Ce aduce Michael Flatley la București


  Show cu roboți dansatori și proiecții 3D în spectacolul "Lord of the Dance"


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Mistere de la Hollywood


  Strania poveste a inelului blestemat purtat de Rudolph Valentino


  18.01.2019
 • ➤ Prima pagina


  Legea făcută de Olguța Vasilescu


  Inechități salariale în spitale


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Se caută soluții


  „Poluatorul plătește“?


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Planetariul de la Zoo, pe ultima sută de metri


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Peste 60 de cîini înfometați pînă la moarte, într-un adăpost din Prejmer


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Mașină lovită de tren, la Rîșnov


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Condiții mai blînde pentru ridicările auto


  18.01.2019
 • ➤ Eveniment


  „Biletul Unic“ de călătorie poate fi ridicat de la ghișeele DGASPC Brașov


  18.01.2019
 • ➤ Actualitate


  CJAS Brașov face precizări


  Cardul de sănătate, valabil încă doi ani după expirare


  18.01.2019
 • ➤ National


  Primele efecte ale ordonanței privind suprataxarea mediului de afaceri


  Criză în energie fără precedent în ultimii 30 de ani


  18.01.2019
 • ➤ National


  Cioloș publică stenograma ședinței în care Guvernul Grindeanu a adoptat proiectul de lege a recursului compensatoriu


  18.01.2019
 • ➤ National


  Corina Crețu candidează din partea Pro România la europarlamentare


  18.01.2019
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Deși s-a mutat în India


  Ce tratament face Iulia Vântur în România


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Loredana Groza se întoarce la Pro TV


  18.01.2019
 • ➤ Life


  George Buhnici are o casă unică în România


  18.01.2019
 • ➤ Life


  Mariah Carey și-a dat în judecată fosta asistentă


  18.01.2019
 • ➤ Cititori


  Pentru amatorii de pescuit


  Ce pescuim în ianuarie


  18.01.2019
 • ➤ Cititori


  Sfat Expres


  Pentru o viață mai sănătoasă


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Laszlo Balint trece la munca de jos în Liga a 2-a


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  „Mergem să ne batem pentru șansa noastră”


  Corona Brașov are examen dificil la Zalăul lui Ghiță Tadici


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Memorialul „Marian Măuț㓠la cea de-a treia ediție


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Tabloul complet al sferturilor Cupei României


  18.01.2019
 • ➤ Sport


  Liga a 3-a


  Sorin Strătilă a ales Cetate Rîșnov, Raul Rusu merge la AFC Hărman


  18.01.2019
 • ➤ Local


  Peste 60 de cîini înfometați pînă la moarte, într-un adăpost din Prejmer


  17.01.2019
 • ➤ Local


  Artistul Adrian Berinde a murit la Brașov


  17.01.2019
 • ➤ Life


  3 motive pentru a opta intotdeauna pentru pantofi de dama din piele


  17.01.2019
 • ➤ Local


  Polițiștii din Rîșnov au prins un spărgător de locuințe


  17.01.2019
 • ➤ Local


  Chirurgul Dan Grigorescu: Cum a ajuns o infirmieră debutantă să aibă salariul cu 52% mai mare decît una cu 32 de ani vechime


  17.01.2019
 • ➤ International


  Guvernul premierului Theresa May supraviețuiește moțiunii de cenzură


  17.01.2019
 • ➤ Sport


  Australian Open. Simona Halep, victorie după un meci epuizant cu Sofia Kenin


  17.01.2019
 • ➤ Prima pagina


  Cam asta își imaginează angajații cu salarii de peste 10.000 lei


  Specialiștii PSD: o familie de doi adulți și doi copii poate trăi bine cu 2.600 lei pe lună


  17.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Investiții în educație


  Grădinițe modernizate cu bani europeni


  17.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Clădirea fostului Liceu Silvic devine hotel


  17.01.2019
 • ➤ Eveniment


  Șofer căutat de polițiști după ce a depășit în depășire


  17.01.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Pregătiri pentru startul ediției 29


  700 de alergători s-au înscris la Crosul „15Noiembrie“

  Articolul următor

  Pregătiri de sezon


  Poiana Brașov are două dintre cele mai moderne tunuri de zăpadă din țară

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 13.383 milisecunde, încărcat în milisecunde