Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Jurista suspendată a Poliției Locale Brașov ameninț㠄Monitorul Expres“ cu controale

Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 08.11.2018
• Furioasă că ziarul nostru nu a șters de pe site două articole în care numele ei este legat de un dosar de trafic de minori și proxenetism, în care este judecată într-un proces aflat pe rol, fosta juristă, suspendată din funcție pînă la finalizarea procesului, acuză Monitorul că i-a ,,încălcat foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privată“
Arabela Papari, jurista Poliției Locale Brașov, suspendată din funcție în luna februarie ca urmare a implicării ei într-un dosar de trafic de minori și proxenetism, instrumentat de DIICOT Covasna și care se judecă în instanță, ameninț㠄Monitorul Expres“ cu ,,efectuarea unui control la redacție“, pe motiv că nu am dat curs solicitării de a șterge de pe site-ul ziarului două articole în care apare numele domniei sale. Argumentul juristei suspendate a Poliției Locale Brașov ar fi că ziarul nostru i-ar fi încălcat ,,foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privat㓠și invocă legi privind liberul acces la informație și Regulamentul UE nr. 679/2016 privind prelucrarea datelor personale.

Două articole bazate pe informații publice

Pe scurt. Ziarul nostru a publicat în noiembrie 2016, în urma unui comunicat de presă al DIICOT Covasna, un articol despre destructurarea unui grup infracțional acuzat de proxenetism și trafic de minori și despre arestarea unor inculpați, printre care și Arabela Papari, despre care DIICOT Covasna afirma, cu nume și prenume, că ,,este acuzată că s-a alăturat grupului infracțional în aprilie 2010, la cinci ani de la constituirea lui de către ceilalți inculpați“. Al doilea articol a fost publicat de „Monitorul Expres“ în februarie 2018, sub titlul „Judecată pentru proxenetism, a vrut să fie șefă la Poliția Local㓠în care, în baza accesului la informație privind persoanele publice, redactorul a relatat că jurista Papari Arabela Cristina s-a înscris la concursul pentru postul de director-adjunct al Poliției Locale, deși numele său apare într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. În articol se mai amintea că DIICOT - Biroul Teritorial Covasna a transmis o adresă către Poliția Locală, anunțînd trimiterea în judecată a juristei, în dosarul de proxenetism, la începutul lunii februarie 2018, drept pentru care Poliția Locală a suspendat-o pe juristă din funcție. Oricum, ea pierduse concursul pentru postul de conducere al instituției publice, pentru că nu reușise să obțină nota de trecere.

Ce dorește jurista suspendată?

În cîteva solicitări pe e-mail și într-o cerere verbală virulentă și apoi una scrisă depusă la redacție, Arabela Papari ne-a solicitat imperativ să ștergem cele două articole din site-ul ziarului, pe motiv că am fi încălcat diverse legi, dreptul la informație și Protecția Datelor cu Caracter Personal, precum și dreptul domniei sale la imagine. I-am explicat, atît cît a avut răbdare să asculte, cu argumente, că publicarea celor două materiale au caracter de interes public, au respectat legile și principiile deontologice, nu dezvăluie alte date personale decît cele agreate legal de instuțiile abilitate și de aceea nu s-ar justifica retragerea lor.   

Amenințări și pretenții de ,,cel puțin 200.000 euro“

Într-un e-mail recent, jurista suspendată a Poliției Locale Brașov revine la cererea scrisă din 30.10.2018, la care adaugă și amenințări: „Mi-ați încălcat foarte grav dreptul la imagine, dreptul la viață privată. Ați dezvăluit informații confidențiale în ceea ce privește viața mea personală. (...) Ați încălcat legea într-un mod foarte grav. În primul rînd art. 12 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public stipulează foarte clar că: Sînt exceptate de la liberul acces al cetățenilor următoarele informații: numele și prenumele persoanei (n.r. legea la care face referire nu stipulează sintagma ,,numele și prenumele persoanei“). Ați încălcat prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice. În continuare observ că nu dați curs cererilor mele, în conformitate cu dispozițiile imperative ale Regulamentului UE nr. 679/2016 - GDPR privind protecția datelor cu caracter personal și ale Legii nr. 190/2018. Menționez faptul că la expirarea termenului legal de soluționare a cererii mele (n.r. - doar instituțiile publice au un termen legal pentru a răspunde la sesizări) voi sesiza Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal (n.r. - numele corect al instituției este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), voi formula plîngere împotriva dvs. și voi solicita efectuarea unui control la redacție, pentru că observ că nu doriți să respectați prevederile legale în vigoare - Regulamentul UE nr. 679/2016, iar ulterior mă voi adresa instanțelor judecătorești competente și voi solicita daune morale și prejudicii aduse imaginii de cel puțin 200.000 euro, pentru că
m-ați jignit foarte tare în comunicatele dvs.“.

Sugerează că deține „înscrisuri și hîrtii de la DIICOT“ că este acoperită, „adică sub acoperire în acest dosar“

Deși, în articolele publicate, redactorii „Monitorul Expres“ au dezvăluit doar informații publice și nu au făcut nicio clipă considerații despre stadiul procesului public sau despre vinovăția sau nevinovăția inculpatei, Arabela Papari ține să facă ea însăși dezvăluiri personale despre relația domniei sale cu DIICOT, afirmații a căror veridicitate o pot evalua doar judecătorii de caz și procurorii DIICOT.
„În legătură cu dosarul DIICOT de la Sfîntu Gheorghe, dvs. nu aveți dreptul să dezvăluiți date confidențiale dintr-un dosar penal în curs de cercetare. Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Nu stabiliți dvs. în ziar și pe site-ul dvs. dacă o persoană este vinovată sau nu. Nu sînteți judecător să vă antepronunțați. Voi sesiza în acest sens Inspecția Judiciară. Mă voi îndrepta împotriva dvs. pentru că ați dezvăluit informații confidențiale din cadrul unui dosar în curs de soluționare. Și mai mult de atît, eu dețin înscrisuri și hîrtii de la DIICOT că sînt acoperită, adică sub acoperire în acest dosar. Momentan sînt suspendată din cadrul Poliției Locale Brașov, în mod ilegal bineînțeles. Raportul meu de serviciu este activ, nu m-a dat nimeni afară pentru că nu are motive. Am fost de acord cu suspendarea din cauza dvs. a presei pentru că m-ati umilit cît ați putut“, mai scrie jurista suspendată a Poliției Locale Brașov.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

08:38

Harta problemelor și a nevoilor în comunitate


13 cercetări pentru o viață mai bună în Brașov

Concurs la finalul Lunii Curățeniei


Cele mai frumoase grădini de cartier vor fi premiate
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Eveniment


  Peste 1.300 de arbori vor fi plantați în oraș


  Azi 08:44
 • ➤ Actualitate


  Harta problemelor și a nevoilor în comunitate


  13 cercetări pentru o viață mai bună în Brașov


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  După șase ani


  Andreea Liptak vorbește despre plecarea de la TV


  Azi 08:32
 • ➤ Life


  Catrinel Sandu se mărită cu iubitul american


  Azi 08:31
 • ➤ Life


  Ce și-a făcut Diana Munteanu la față?


  Azi 08:29
 • ➤ Life


  Care este cel mai scump oraș din lume


  Azi 08:25
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Soluții japoneze


  Azi 08:20
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:17
 • ➤ Sport


  Gică Popescu dă noi asigurări


  Azi 08:15
 • ➤ Sport


  Brașoveanul Andreas Chirițoiu (FCSB) și-a învins fosta echipă


  Azi 08:12
 • ➤ Sport


  Al patrulea trofeu


  Cristina Neagu, motivată de „Balonul de aur“


  Azi 08:10
 • ➤ Sport


  ACS SR Brașov. Probleme de lot pentru Stîngă


  Azi 08:06
 • ➤ Sport


  Vizită fulger


  Daniel Isăilă, minivacanță la Brașov


  Azi 08:03
 • ➤ Local


  Copiii sunt invitați la joacă, la Zoo, de Ziua Internațională a Pădurilor


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Taxi, implicat într-un accident pe Saturn


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Ordin de restricție pentru un soț violent


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Curtea de Conturi a descoperit nereguli financiare de peste 19 milioane de lei, la primării, CJ și instituțiile de stat din județul Brașov


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Doi jandarmi brașoveni, decorați pentru o misiune în Afganistan


  19.03.2019
 • ➤ National


  Dezinfectanți diluați au ajuns în peste 30 de spitale din toată țara


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Un zărneștean și-a înjunghiat mama și soția și a dat foc la casă


  19.03.2019
 • ➤ Prima pagina


  Scăpat din iadul flăcărillor, condamnat de nepăsarea unor fucționari DGASPC Brașov


  Un copil mutilat cere ajutor


  19.03.2019
 • ➤ Eveniment


  Încep lucrările de primăvară


  Șapte ani de impozit redus pentru izolarea termică a blocurilor


  19.03.2019
 • ➤ Local


  Regia „Kronstadt“ pregătește de plantare aproape 95.000 de puieți


  19.03.2019
 • ➤ Eveniment


  Cum ar arăta votul electronic în România, în varianta propusă de USR


  19.03.2019
 • ➤ Actualitate


  Intervenții de primăvară


  Străzi în șantier pentru rețelele de apă și canalizare


  19.03.2019
 • ➤ National


  Dosarul nu s-a blocat într-o hernie de disc


  Dragnea a trimis scutire medicală la procesul de ieri


  19.03.2019
 • ➤ National


  Procurorul general Augustin Lazăr va candida pentru un nou mandat


  19.03.2019
 • ➤ National


  Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare


  19.03.2019
 • ➤ Economic


  Cel puțin deocamdată


  Guvernul renunță la taxa auto


  19.03.2019
 • ➤ Economic


  Deficitul de cont curent a crescut de peste 16 ori, în ianuarie 2019 față de ianuarie 2018


  19.03.2019
 • ➤ Economic


  Când începe programul „Rabla 2019“


  19.03.2019
 • ➤ Economic


  Scumpiri record la alimente


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Nucile ne țin inima sănătoasă


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  De ce suferă tinerii din ce în ce mai mult de boli cardiace?


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Vechi remedii pentru dinți frumoși


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Măști naturale pentru un ten luminos


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Cum ne stimulăm metabolismul


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Terapii naturiste


  Vremea alergiilor de primăvară


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Valsul, terapia cardiacilor


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Dieta japoneză cu banane


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Uleiul de măsline te scapă de pietre la rinichi


  19.03.2019
 • ➤ Doctor


  Somnul alungă senzația de foame


  19.03.2019
 • ➤ Life


  „Am avut un succes nebun împreună!”


  Claudia Pavel, despre relația cu Smiley


  19.03.2019
 • ➤ Life


  Viorica de la Clejani, de nerecunoscut după încă o intervenție estetică


  19.03.2019
 • ➤ Life


  Actorul Ovidiu Cuncea e diacon în biserici


  19.03.2019
 • ➤ Life


  O mare casă de modă retrage de la vânzare ținute inspirate de Michael Jackson


  19.03.2019
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Nume mari ale Brașovului


  Dr. Arnold Huttmann, un spirit renascentist


  19.03.2019
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  19.03.2019
 • ➤ Sport


  Contra l-a pierdut și pe Grozav pentru dubla cu Suedia și Feroe


  19.03.2019
 • ➤ Sport


  A câștigat turneul de la Indian Wells


  Bianca Andreescu, povestea Cenușăresei


  19.03.2019
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Pregătiri pentru startul ediției 29


  700 de alergători s-au înscris la Crosul „15Noiembrie“

  Articolul următor

  Pregătiri de sezon


  Poiana Brașov are două dintre cele mai moderne tunuri de zăpadă din țară

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 15.905 milisecunde, încărcat în milisecunde