Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Actualitate
Publicitate

Jurista suspendată a Poliției Locale Brașov ameninț㠄Monitorul Expres“ cu controale

Publicitate
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 08.11.2018
• Furioasă că ziarul nostru nu a șters de pe site două articole în care numele ei este legat de un dosar de trafic de minori și proxenetism, în care este judecată într-un proces aflat pe rol, fosta juristă, suspendată din funcție pînă la finalizarea procesului, acuză Monitorul că i-a ,,încălcat foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privată“
Arabela Papari, jurista Poliției Locale Brașov, suspendată din funcție în luna februarie ca urmare a implicării ei într-un dosar de trafic de minori și proxenetism, instrumentat de DIICOT Covasna și care se judecă în instanță, ameninț㠄Monitorul Expres“ cu ,,efectuarea unui control la redacție“, pe motiv că nu am dat curs solicitării de a șterge de pe site-ul ziarului două articole în care apare numele domniei sale. Argumentul juristei suspendate a Poliției Locale Brașov ar fi că ziarul nostru i-ar fi încălcat ,,foarte grav dreptul la imagine“ și „dreptul la viață privat㓠și invocă legi privind liberul acces la informație și Regulamentul UE nr. 679/2016 privind prelucrarea datelor personale.

Două articole bazate pe informații publice

Pe scurt. Ziarul nostru a publicat în noiembrie 2016, în urma unui comunicat de presă al DIICOT Covasna, un articol despre destructurarea unui grup infracțional acuzat de proxenetism și trafic de minori și despre arestarea unor inculpați, printre care și Arabela Papari, despre care DIICOT Covasna afirma, cu nume și prenume, că ,,este acuzată că s-a alăturat grupului infracțional în aprilie 2010, la cinci ani de la constituirea lui de către ceilalți inculpați“. Al doilea articol a fost publicat de „Monitorul Expres“ în februarie 2018, sub titlul „Judecată pentru proxenetism, a vrut să fie șefă la Poliția Local㓠în care, în baza accesului la informație privind persoanele publice, redactorul a relatat că jurista Papari Arabela Cristina s-a înscris la concursul pentru postul de director-adjunct al Poliției Locale, deși numele său apare într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. În articol se mai amintea că DIICOT - Biroul Teritorial Covasna a transmis o adresă către Poliția Locală, anunțînd trimiterea în judecată a juristei, în dosarul de proxenetism, la începutul lunii februarie 2018, drept pentru care Poliția Locală a suspendat-o pe juristă din funcție. Oricum, ea pierduse concursul pentru postul de conducere al instituției publice, pentru că nu reușise să obțină nota de trecere.

Ce dorește jurista suspendată?

În cîteva solicitări pe e-mail și într-o cerere verbală virulentă și apoi una scrisă depusă la redacție, Arabela Papari ne-a solicitat imperativ să ștergem cele două articole din site-ul ziarului, pe motiv că am fi încălcat diverse legi, dreptul la informație și Protecția Datelor cu Caracter Personal, precum și dreptul domniei sale la imagine. I-am explicat, atît cît a avut răbdare să asculte, cu argumente, că publicarea celor două materiale au caracter de interes public, au respectat legile și principiile deontologice, nu dezvăluie alte date personale decît cele agreate legal de instuțiile abilitate și de aceea nu s-ar justifica retragerea lor.   

Amenințări și pretenții de ,,cel puțin 200.000 euro“

Într-un e-mail recent, jurista suspendată a Poliției Locale Brașov revine la cererea scrisă din 30.10.2018, la care adaugă și amenințări: „Mi-ați încălcat foarte grav dreptul la imagine, dreptul la viață privată. Ați dezvăluit informații confidențiale în ceea ce privește viața mea personală. (...) Ați încălcat legea într-un mod foarte grav. În primul rînd art. 12 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public stipulează foarte clar că: Sînt exceptate de la liberul acces al cetățenilor următoarele informații: numele și prenumele persoanei (n.r. legea la care face referire nu stipulează sintagma ,,numele și prenumele persoanei“). Ați încălcat prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice. În continuare observ că nu dați curs cererilor mele, în conformitate cu dispozițiile imperative ale Regulamentului UE nr. 679/2016 - GDPR privind protecția datelor cu caracter personal și ale Legii nr. 190/2018. Menționez faptul că la expirarea termenului legal de soluționare a cererii mele (n.r. - doar instituțiile publice au un termen legal pentru a răspunde la sesizări) voi sesiza Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal (n.r. - numele corect al instituției este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal), voi formula plîngere împotriva dvs. și voi solicita efectuarea unui control la redacție, pentru că observ că nu doriți să respectați prevederile legale în vigoare - Regulamentul UE nr. 679/2016, iar ulterior mă voi adresa instanțelor judecătorești competente și voi solicita daune morale și prejudicii aduse imaginii de cel puțin 200.000 euro, pentru că
m-ați jignit foarte tare în comunicatele dvs.“.

Sugerează că deține „înscrisuri și hîrtii de la DIICOT“ că este acoperită, „adică sub acoperire în acest dosar“

Deși, în articolele publicate, redactorii „Monitorul Expres“ au dezvăluit doar informații publice și nu au făcut nicio clipă considerații despre stadiul procesului public sau despre vinovăția sau nevinovăția inculpatei, Arabela Papari ține să facă ea însăși dezvăluiri personale despre relația domniei sale cu DIICOT, afirmații a căror veridicitate o pot evalua doar judecătorii de caz și procurorii DIICOT.
„În legătură cu dosarul DIICOT de la Sfîntu Gheorghe, dvs. nu aveți dreptul să dezvăluiți date confidențiale dintr-un dosar penal în curs de cercetare. Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție. Nu stabiliți dvs. în ziar și pe site-ul dvs. dacă o persoană este vinovată sau nu. Nu sînteți judecător să vă antepronunțați. Voi sesiza în acest sens Inspecția Judiciară. Mă voi îndrepta împotriva dvs. pentru că ați dezvăluit informații confidențiale din cadrul unui dosar în curs de soluționare. Și mai mult de atît, eu dețin înscrisuri și hîrtii de la DIICOT că sînt acoperită, adică sub acoperire în acest dosar. Momentan sînt suspendată din cadrul Poliției Locale Brașov, în mod ilegal bineînțeles. Raportul meu de serviciu este activ, nu m-a dat nimeni afară pentru că nu are motive. Am fost de acord cu suspendarea din cauza dvs. a presei pentru că m-ati umilit cît ați putut“, mai scrie jurista suspendată a Poliției Locale Brașov.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Actualitate

09:01

La Centenarul Armistițiului Primului Război Mondial


Festival Internațional de Reconstituire Istorică în Piața Sfatului
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Life


  Locuri de neocolit


  Muzee ciudate din lume


  Azi 10:32
 • ➤ Life


  Sfaturi de urmat


  Cum îți pregătești părul pentru sezonul rece


  Azi 10:30
 • ➤ Life


  Beneficii neașteptate


  Băuturi care te ajută să-ți păstrezi vitalitatea


  Azi 10:27
 • ➤ Life


  Mai mult decît prieteni


  Actorul care datorează viața cîinilor


  Azi 10:17
 • ➤ Life


  Miley Cyrus a rămas fără casă


  Azi 10:15
 • ➤ Life


  Moștenire prin testament


  Amanda Lear își lasă averea pisicilor sale


  Azi 10:14
 • ➤ Life


  Soția lui „Thor” e o actriță de origine română


  Azi 10:11
 • ➤ Life


  La 20 de ani de căsnicie


  Adriana Trandafir se gîndește la „Nunta de Argint”


  Azi 10:10
 • ➤ Life


  Doar pentru carieră


  4 actrițe timide care s-au dezbrăcat în filme


  Azi 10:08
 • ➤ Prima pagina


  La 31 de ani de la Revolta din 87


  Novembriștii nu au bani de chirie


  Azi 09:51
 • ➤ Eveniment


  Inițiativă


  Cerere pentru trei centre tip after-school în Brașov


  Azi 09:18
 • ➤ Eveniment


  Program extins pentru unele linii RATBv?


  Azi 09:16
 • ➤ Eveniment


  Furt de 10.000 de lei, la mall, prin metoda punga de „cadou”


  Azi 09:15
 • ➤ Eveniment


  Reținut, după ce și-a bătut crunt iubita


  Azi 09:13
 • ➤ Eveniment


  Acord


  Brașovul recîștigă Cetățuia


  Azi 09:12
 • ➤ Sport


  COMUNICAT DE PRESĂ


  Crosul 15 Noiembrie încheie cu succes sezonul atletic 2018 în România!


  Azi 08:52
 • ➤ Actualitate


  La Centenarul Armistițiului Primului Război Mondial


  Festival Internațional de Reconstituire Istorică în Piața Sfatului


  Azi 09:01
 • ➤ Actualitate


  Cele mai profitabile firme brașovene au fost premiate


  Azi 08:58
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  Brașovenii sînt invitați la „Noaptea albă a teatrului“


  Azi 08:56
 • ➤ Week-end


  Unde ieșim


  Invitații de weekend


  Azi 08:44
 • ➤ Life


  Un secret dat în vileag


  Simona Gherghe e însărcinată a doua oară


  Azi 08:38
 • ➤ Life


  Vivienne, fiica cea mică a Angelinei Jolie, se transformă și ea în băiețel?


  Azi 08:36
 • ➤ Life


  Florin Ristei prezintă show-ul „Te cunosc de undeva!“, alături de Alina Pușcaș


  Azi 08:34
 • ➤ Life


  Cît costă 20 de minute din timpul lui Jennifer Lopez?


  Azi 08:32
 • ➤ Arta & Cultura & Media


  2018 Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri


  Maria Manciulea - ,,eroina de la Olt“ (II)


  Azi 08:29
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  Azi 08:27
 • ➤ Sport


  Corona Brașov, meci nebun cu CSM Galați în LNH


  Azi 08:24
 • ➤ Sport


  Simona Halep: „Roland Garros-ul l-am cîștigat, acum aș alege Wimbledonul“


  Azi 08:21
 • ➤ Sport


  Ore gratuite de sport


  Proiectul Coronei, „Sportul în școli“, a fost aprobat


  Azi 08:17
 • ➤ Sport


  Inter Cristian - Olimpic Zărnești, derbiul turului Ligii a 4-a Brașov


  Azi 08:13
 • ➤ Sport


  C5. Cetate Rîșnov și AFC Hărman, favorite în runda a 13-a


  Azi 08:09
 • ➤ Sport


  Deplasare la Domnești


  ACS SR Brașov are meci cu cea mai slabă echipă din Liga a 3-a


  Azi 08:04
 • ➤ Local


  Cele mai profitabile firme brașovene au fost premiate


  15.11.2018
 • ➤ Local


  Furt de10.000 de lei, la mall, prin metoda ,,punga de cadou”


  15.11.2018
 • ➤ Local


  Brașovul își ia înapoi Cetatea


  15.11.2018
 • ➤ Local


  31 de ani de la Revolta din 15 Noiembrie 87


  15.11.2018
 • ➤ Local


  Radare fixe din 2019. Lista celor amplasate în județul Brașov


  15.11.2018
 • ➤ National


  Protest antiguvernamental de 1 Decembrie în Piața Victoriei


  15.11.2018
 • ➤ Prima pagina


  Piața Sfatului, „împădurit㓠cu brazi de Crăciun


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  Arta învinge întunericul


  Etnovember, ediția XXI, în Anul Centenarului


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  Primul caz de gripă al sezonului, confirmat la Brașov


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  Stația de monitorizare a aerului de pe Castanilor a fost mutată într-un loc mai curat


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  Analiză


  Salariul mediu net din Brașov, mai mic decît în Harghita


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  Două străzi noi din Tractorul, amenajate pe cheltuiala investitorului privat


  15.11.2018
 • ➤ Eveniment


  De azi se pot solicita tichetele în campania „Pentru suflet“


  15.11.2018
 • ➤ Actualitate


  S-a stabilit


  Elevii susțin tezele pînă pe 21 decembrie 2018


  15.11.2018
 • ➤ Actualitate


  Brașovul, promovat pe telefonul mobil și tabletă


  15.11.2018
 • ➤ National


  Ideea lui Iordache


  PSD vrea să conteste raportul MCV la Curtea Europeană de Justiție


  15.11.2018
 • ➤ National


  Florin Iordache, gesturi obscene în Parlament


  15.11.2018
 • ➤ Life


  George Clooney și Amal nu se mai înțeleg


  15.11.2018
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Pregătiri pentru startul ediției 29


  700 de alergători s-au înscris la Crosul „15Noiembrie“

  Articolul următor

  Pregătiri de sezon


  Poiana Brașov are două dintre cele mai moderne tunuri de zăpadă din țară

  Prima pagină | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (Și) acest site folosește cookie-uri proprii și ale terților. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porțile istoriei
  | | |
  © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 17.801 milisecunde, încărcat în milisecunde